|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
A my dzisiaj po szczepieniu, pani doktor zważyła, 7700
![]() Waga idealna tzn inaczej - książkowa ![]() Za każdym razem jak coś lekarz przelicza itp to mówi, że książkowo, ani za dużo ani za mało ![]() Co do ząbków to jeszcze nie ma, ale wydaje mi się, że cos jest na rzeczy. Ślini się niemiłosiernie, łapy wiecznie w buzi, 'dziamdzioli' wszystko co ma pod ręką... Ciekawe kiedy? Żel w razie czego zakupiony czeka.Moja z kolei jest zniesmaczona jak kichnie i nikt jej nie powie "na zdrowie". Przyznaję bez bicia, że sama ją tego nauczyłam, bo od początku jej to mówiłam, a teraz wręcz się dopomina i jak kichnie to wzrok od razu na mnie, taki wyczekujący. Dopiero jak powiem "na zdrowie" pojawia się figlarny uśmiech
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam dać mu reszte mleka,która nie wypił.Tym raze wypił,przebrałam go bo marudny bo mu pewnie za ciepło było.Teraz dałam go na mate i jest póki co ok.Miałam iśc na spacer,ale mi się odechciało iśc z takim jęczybułą ( swoją drogą takie określenie na wizażu spotkałam i mi się spodobało )
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Apropo wypadków z dziećmi,o kórych pisałyście. http://dziecko.onet.pl/1945,1,1,mlod...y,galeria.html |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak dobrze myślałam że to na zachodnie trzeba się przerzucić
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mravka widzę,że Robson masę robi ( to tak się chyba gada u kulturystów , goni moją Kluseczkę ![]() Marchewka ponoć schodzi od słońca, też to słyszałam, tu nawet o tym pisałam, ale jeszcze nie próbowałam, zaraz właśnie będę wieszać pranko ale i tak zakupię śliniak do jedzenie , czyli taki z ceraty czy gumy , bo te śliniaki typowe to jednak do śliny są i te materiały to niepraktyczne są patrząc na tempo brudzenia się Hej Nowe Mamy ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- zonk ![]()
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-13 o 15:51 |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe kolezanki
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niezle atrakcje macie ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- konia,ja właśnie takie śliniaki mam z folli,ceraty jak zwał tak zwał.
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://image.ceneo.pl/data/products/...ekki-2-919.jpg i taki ,będzie też na potem ZAŚ ![]() http://exclusivebaby.pl/img/produkt/...stikowy_6m.jpg |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy sliniaki tylko materialowe, na pozniej mam dwa z rekawkami i one sa z jakies ceratki juz
Co do plam z marchewki, tudziez pomaranczowych obiadkow zwyczajnie to ja uzywam na plame spray'u SIL a pozniej piore normalnie (30-40°) ale dodaje tez 2-3 miarki proszku SIL do zwyklego. Plamy schodza po jednym praniu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
to u nas przy kichaniu moja mama od urodzenia Filipa mówiła do niego " Da Bozia zdrówko" i mimo że jakoś specjalnie wierząca nie jestem
tak się przyjęło i każdy u nas Filpowi tak mówi jak kichnie a ten się cieszy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Co do śliniaków, to ja mam taki http://maleme.pl/male-sliniaki/198-l...e-ptaszki.html i polecam... bo nie wsiąka plam i można mokrą chusteczką przetrzeć po jedzeniu, a raz na jakiś czas wyprać (30-40stopni wystarcza, żeby się wszystko doprało), a jeszcze dodatkowo śliczne mają te śliniaczki... no i do otulacza mi pasuje śliniak
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to się wyczesałam wymalowałam jeszcze ubiorę i zmykam na zebranie do przedszkola tylko tz musi wrócić
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Takie frotowe,które mają folie z tyłu używam jak karmie flachą młodego.Plastikowy też mam,ale nie używam,jakiś taki sztywny wokół szyji wiadomo plastik.Za to z tych całkiem foliowo-ceratowych jestem zadowolona jak karmie słoiczkiem.
![]() Moje dziecko pospało pare minut.Świetnie
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
elizzka witaj
![]() Wiktorek zgubil na spacerze smoczek ile sie od tz nasluchaalm ile to kasy itp jezu on samego siebie dzis przechodzi
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tz
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaćpana Ciebie również witam ![]() tak jak pisałam rano Oskar dziś marudny więc służba nie drużba trzeba było się ciepło ubrać i iść uspać małego na dworze chociaż ciągle pada ;/ na ale uspałam i teraz śpi przy otwartym oknie ![]() No i co do zdjęć to tam gdzie robiłam za reportażowe od 0,50 -0,70 za szt a za plenerowe 5zł za szt. |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
jakis zly dzien dzis ma
nie nic z tych rzeczy, do okulisty mialam isc prywatnie za 50zl ale poczekam miesiac na panstwowego bo znow bedzie gadanie nie mowiac juz o dentyscie bo czeka mnie kanalowe |
|
|
|
#170 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() właśnie skonsumowaliśmy obiadek i pozmywałam teraz tż się bawi z małym i mam chwilę znowu dla Was ![]() Cytat:
dziś sukces...napił się już cztery razy ![]() Cytat:
fajnie trafiłaś z tym porodem w terminie rzadko się to chyba zdarza Cytat:
3 dni starsza Marysia od mojego Piotrusia ![]() Cytat:
![]() a co do tej "gwiazdki" ( bo nie znam tej pani ) to dziewczyny to wklejały już na fb. Do wózka wpięty fotelik a dziecko nie zapięte w pasy...
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-09-13 o 17:11 |
||||
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
zapisalam sie do stomatologa i do okulisty jeszcze tylko gin zostal
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
gdzie Was wszystkie wywiało??
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
WItajcie nowe mamusie
![]() Alez Hanka dala mu popalic przez 3h ze az zaraz chyba juz pojde spac,tylko na rekach,jak zostawialam ja na minute to ryk,wykapalam ja juz po 17 bo w wannie uwielbia sie pluskac,posmarowalam zelem dziaselka,pogryzla mi palec i teraz spi.ide sie wykapie i chyba pojde lulu,a tz do Londynu pojechal odebrac dyrektora i menagera. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Dziewczyny ile dawalyscie pierwszy raz czegos nowego?bo w sobote dam Hani marchewke ze sloiczka I nie wiem ile. |
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta zobaczysz jak Hani pojdzie, ale mysle ze wiecej niz kilka lyzeczek nie na poczatke, brzuszek musi sie przyzwyczaic chyba troszke tez. Powodzenia, zobaczysz jak to fajnie rozszerzac diete!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-09-13 o 20:09 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi mały dał lekko mówiąc/pisząć w kośc.Teraz śpi-jeszcze
i jestem i faktycznie pustki.---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() No nie mówi,że na Ciebie tż tak mówi??? Żartuje ![]() Ja tej gwiazdki też nie znam,no cóż i nawet rozmowy nie przerwała. |
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
o Dzieki desiu
![]() Zeszlam na dol sie wyprysznicowac I przeszlam I idac do kuchni a mamy drzwi frontowe z szyba I obok drzwi duze szyby od podlogi do sufitu takze zawsze widze co sie na podworzu dzieje a wieczorem jest ciekawie,na murku bazanty,na trawce mundzaki sie pasa,kroliczki sie ganiaja I wiewiorek pelno.i jakie swiatlo zachodzacego slonca na nie pada.jakis czas temu widzialam lisa obok naszego auta I mamy fajna fotke jak chyba z 20 jeleni stalo na trawniku,a to dlatego te wszystkie atrakcje bo ogrod nie jest odgeodzony od lasu I to raczej ogrod typu park.byl jeszcze paw swego czasu odkad nie ma Ivorka to zwierzakow znow wiecej przychodzi bo nie czuja juz psa.
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Ja jedynie koło siebie,ale jak gdzie indziej mieszkałam widziałam wiewióre. |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ok,zmykam mąz wrócił z pracy,mały się obudził idziemy go wykąpać i dać flache.
|
|
|
|
#180 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
Nie mam dzis weny,a poza tym mialam mega klotnie z Radkiem,pol dnia przeryczalam,No ale juz zgoda,bo ja nie potrafie chowac w sobie urazy i sie nie odzywac dlugo. Cytat:
Super,ze dolaczylyscie do nas! Cytat:
Cytat:
![]() A ten smoczek to ze zlota byl,ze taki drogi?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Ciekawe kiedy? 

za wagę.

ile sie od tz nasluchaalm ile to kasy itp
dla tz