|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Dziewczyny, naprawdę dziękuję za życzenia
Charlizzz, kijowa sytuacja, ale uważam, że macie rację z TŻtem |
|
|
|
#2792 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wszystko się ułoży w dniu ślubu, na pewno . Trzymam kciuki Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36504934]A ja nie dość, że noc masakryczna, to jeszcze zdupiony humor, tak mi cholernie przykro że szok. Urodziny mam. Wiecie, że ani moja matka (2 piętra wyżej, byłam u niej dzisiaj bo zabawkę młodej) ani mój szanowny mąż, który ma dzisiaj wolne - nawet życzeń nie złożyli? Nic ku.rwa, ani me, ani be. Bo po co pamiętać, jeszcze prezent jakiś kupić by trzeba było, zbędny wysiłek Nomen, normalnie stuknęłabym się kieliszkiem z tobą. Z soczkiem [/QUOTE]Przykro mi że zapomnieli, ale mam nadzieję że się opamietają! Ode mnie i od Blanki przyjmij najserdeczniejsze życzenia! Dużo uśmiechu, zdrówka, mądrego zdrowego dzieciaka i spełnienia marzeń! Cytat:
W sumie dziewczyny już wszystko powiedziały , ale mogę dodać że ja jestem w podobnej sytuacji- z tym że jestem najmłodsza i rodzice sobie wymyslili ze ja powinnam dostac nasz dom i sie nimi opiekowac na starosc. Mimo to wyjechalam i mieszkam z mężem w wynajmowanym mieszkaniu, ciągle jest gadka zebysmy wrocili - nie biorą tego pod uwage ze u mnie na wsi nie znajdziemy pracy takiej jak w warszawie. Wiele razy im tlumaczylam ze dla nas najlepiej jest tu i we dwójkę, nie rozumieją tego nadal. Ale ja juz nie rozmawiam na ten temat z nimi, bo to nie ma sensu. Ty tez kieruj sie swoim zdaniem nie patrz na rodziców, bo oni wychowali sie w innych czasach z innymi wartosciami. Porozmawiajcie sobie szczerze i bez nerwów , zrozumieją to dobrze jak nie to trudno. Żyj dla siebie nie dla rodziców. Mam nadzieję że Wam sie ulozy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, witamy w naszym mamuśkowym gronie.
Tutaj na pewno będzie Ci raźniej, fajnie, że się odezwałaś.Szaja, sto lat, sto lat. Delicjanko, ja też już mam jasną kreskę, pewnie będzie ciemnieć z czasem. Byłam dzisiaj w Tesco szukać tych maseczek do włosów z BingoSpa, niestety nie było ich tam... Ale kupiłam ich cudowny szampon jajeczny Uwielbiam go. Oprócz tego wpadła do mnie przyjaciółka, zrobiłam jej piękne, neonowo różowe hybrydy... I tak zleciał mi cały dzień. Oliwka trochę brykała, zaraz pewnie dostanie dzikiego szaleju, jak zawsze wieczorem...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-13 o 20:37 |
|
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja, wszystkiego najlepszego! Morza miłości od męża i córeczek, zadowolenia z pociech i spełnienia marzeń!
Charlizz, smutne to co piszesz ale widzisz, tak już jest, nie każdy ma super sytuację... my też nie, i choć akceptację ze strony mojego taty mamy (moja mama zmarła jak byłam dzieckiem) to jednak pomocy zero... to rodzice TŻa nam we wszystkim pomagają, to jego rodzice dzwonią jak mi poszły egzaminy czy jak się czuję...to oni wiedzą, kiedy mamy wizyty USG czy kiedy mam badania jakiekolwiek robione... no ale jakoś sobie poradzimy - jesteśmy dorośli i najważniejsze jest to, że mamy siebie, naszą miłość, a teraz też nasze maleństwo! i Ty też tak musisz myśleć! tym bardziej, że piszesz, że dacie sobie radę finansowo ale postawiliśmy na swoim, wzięliśmy tylko cywilny i myślę, że to była trafna decyzja, na pewno nie żałuję, mój TŻet też nie! także głowa do góry, dacie i damy sobie radę! aaa no i ja też jeszcze studiuję, też mi został ostatni rok, tyle że mgr ![]() a ja właśnie wstawiłam pizzę do piekarnika kupiłam też piwko i colę dla męża, bo wczoraj trochę przegięłam i chcę go udobruchać troszkę, żeby się na mnie nie gniewał
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam co napisalyscie i jak zwykle nie wiem czy wszystko pamietam co chcialam pisac
Po pierwsze SZAJA Wszystkiego Najlepszego Charlizz witaj Lady sliczne ciuszki ![]() Nomen na pewno sie jeszcze pogodzicie przed slubem no a stres niestety robi swoje, nie denerwuj sie nie potrzebnie ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- maluchna widze Cie
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś caaały dzień w łóżku, w ogóle gdzie sie podziewa debrah i hope i lady cały dzień dziś nie było nieładnie !
![]() Szaja i co skapnął się ten Twój mąż ????! ![]() mój potomek tez dzis szaleje bardzo, ale jak tylko odsładniam kołdre i koszulke żeby nagrać filmik cisza! ani drgnie, jak zasłaniam kołdrą nie mija minuta i zaś wierzga w brzuchu... normalnie wstydniś jakiś czy uparciuch....
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja - wszystkiego naj naj najlepszego kochana!!!! dużo pozytywnych wibracji w życiu, pociechy z dwóch wspaniałych córeczek ...dużo miłości i spokoju w życiu..
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
A prosto bardzo
![]() - kostka margaryny - szklanka cukru (ja dałam nawet mniej, rzecz gustu) - 6 łyżek kakao Decomoreno - szklanka wody - 400 g mleka w proszku Margarynę roztopić, dodać cukier, wodę - zagotować. Dodać kakao i porcjami mleko w proszku. Do takiej masy dodać połamane herbatniki (ja daję duże opakowanie Petit Bure) i bakalie - rodzynki, orzechy, migdały, suszone morele - co kto lubi. Tych dodatków to tak w zasadzie "na oko". Masę przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i siup do lodówki
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
charlizz witaj. Przykre to co piszesz. Dobrze, że masz wsparcie TŻ i jego rodziców
Kciuki zaciśnięte ![]() Szaja wszystkiego najlepszego
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa, to tak do mnie mówcie
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
nie no narobilyscie mi ochoty...
Najpierw na krówki a teraz na blok czekoladowy chyba sie zastrzele
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzien robie imprezke urodzinowa corci takze bede pewnie zajadac slodkosci rozne juz zamowilam tort czekoladowy
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko na chwilkę napisać, że dalej nie znamy płci
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby tylko przed porodem się ujawnił/a
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi, powoli tracę nadzieję, ze poznamy płeć wcześniej niż na porodówce
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
siostra męża tak miała, tylko ona sama nie chciała wcześniej wiedzieć
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie poznam plci teraz na polowkowym to otem chyba juz dupa
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja kochana sto latek
![]() Charlizz witaj Bokeh no jak to mnie nie bylo?! Przeca ubranka nawet wrzucalam z licytacji ![]() Djerba super z tymi leginsami, ciagle mam nadzieje, ze do przyszlego piatku dojdaaaaa ![]() Badzia a to bylo polowkowe? I na polowkowym nie pokazalo? A to uparte stworzonko ![]() Bylam po ten plaszczyk kurde moja kuzynka byla wielka jak beka (przytyla 20kg) a miescila sie w niego w 9 miesiacu, na mnie w 6tym jest na styk!!! Masakra. No i dostalismy ciuszki od tej znajomej co przywiozla ten plaszczyk, jejku jakie to mile, pare bodziakow jakies kompleciki ogrodniczki spodenki, cala reklamowke, jutro sie postaram zdjecia wstawic co ciekawszych ![]() Moj Piotrunio ladnie dzisiaj skacze i kopie, po wczorajszym odooczynku dzisiaj szaleje, nawet nie wiecie jaka ulga
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właściwie to chcę już |
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie was nadrobilam. Wizyta u lekarza przeszła miło i przyjemnie, wyniki mi się poprawiły, przytyłam kolejne 1,5 kg. Krzywa cukrowa wręcz idealna. Szyjka trzyma się super.
Najśmieszniejsze było to jak badał jej serduszko, kopała w aparat tak mocno, że takie głośne dźwięki z aparatu dochodziły. Szaja - Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z córek, i czego sobie tylko życzysz. Mitabe - Wszystkiego najlepszego z Okazji Rocznicy Ślubu
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez, hehe nie dosc ze tp to samo to i polowkowe :P a znasz plec??
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
No są pewne podejrzenia :p na ostatnim usg pani doktor powiedziała, że nie widać żeby był to chłopiec, ale nie ryzykowałaby stwierdzenia, że dziewczynka. Chociaż ja od samego początku mam przeczucie, że to jednak będzie dama
Może chociaż wizytę mamy o innej porze, ja o 11:45, więc nie będę musiała chodzić cały dzień jak na szpilkach w oczekiwaniu na badanie
|
|
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Hej,
szajajaba trochę spóźnione życzenia urodzinowe, wszystkiego naj i dużo zdrówka Nie ma takiej potrzeby ![]() Cytat:
Zosia też taka była, ujawniła się dopiero w 24 tygodniu |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy w podobnym tygodniu i mamy podobne brzuszki a ja już się martwiłam że jakoś za szybko mi zaczyna rosnąć
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana rozpoczynając 25 tydzień
spóznione naj dla Szaji chciałam wieczorem coś skrobnąc, ale net odmówił mi posłuszeństwa co do wczorajszej wizyty- szyjka ok, bejbik sobie pływa tam gdzie powinien, serduszko puka w rytmie czacza masakrycznie tylko z wagą.... 58,5 kg, jej........ dostałam skierowanie na morfo, mocz i ten test glukozowy a za dwa tyg następna wizyta z podglądaniem
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Głupio to powiedziałam.
Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem 
[/QUOTE]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale postawiliśmy na swoim, wzięliśmy tylko cywilny i myślę, że to była trafna decyzja, na pewno nie żałuję, mój TŻet też nie!

właściwie to chcę już 

jesteśmy w podobnym tygodniu i mamy podobne brzuszki