|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Berbie a duży macie warsztat? jakimi samochodami się zajmujecie? Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2012-09-13 o 20:01 |
|||
|
|
|
#1832 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Hej. U mnie już dzisiaj w pracy prawie całkiem spokój, najważniejsze, że zero buraków.
@ przyszła! Trochę za wcześnie, o jeden dzień, chyba, że tamten cykl powinnam liczyć faktycznie od dnia wcześniej (bo wtedy mi @ przyszła w nocy), opcja a to cykl 27-dniowy, opcja b - 28-dniowy. Ale rano to nieźle mi napierdzielał brzuch i krzyż, musiałam wziąć tabletkę, bo w połączeniu z pogodą była tragedia. No, to chyba powoli myślimy o starankach... Na szczęście tego nie doświadczyłam. I tu mam ochotę zaśmiać się w twarz każdemu lekarzowi (a niejeden taki był), który mi mówił, że "jak ja urodzę, skoro mnie badanie boli". A urodziłam kilogramowe dziecko ułożone pośladkowo bez nacięcia. Natura wie, co robi. Może remont - oby A jak nie, to wielkie sprzątanie i ogólne opierdzielanie się. Cytat:
Jednak tak czy siak Fiol - wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Możesz robić chaje, nic to nie da. Poczta Polska to państwo w państwie, tak i jak i przewoźnicy (na Śląsku KZK GOP). Rządzą się własnymi prawami. Ja przez jakiś czas często znajdywałam listy polecone w swojej skrzynce Cytat:
Cytat:
Okropne :/Cytat:
Jak ja słyszę o podwyższonym ciśnieniu w ciąży, to mi słabo :/ Że też to cholerstwo musi się przyplątać :/ Ale doczytałam, że u Ciebie jest OK, trzymam kciuki, żeby do końca było!!! |
|||||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ja też mam Bosha. Jestem bardzo zadowolona
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samochody osobowe, aktualnie 2 stanowiska. ale budujemy stacje kontroli pojazdów i tam będą jeszcze 4 stanowiska.
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Komu, komu pokrzywy
Bo właśnie parzę dla siebie Musze wyczaić jakąś promocje i kupić zapas na zimę |
|
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zarówno pralkę jak i zmywarkę Electrolux, wprawdzie nie pod zabudowę, ale jestem również zadowolona.
Ja piję teraz gorącą czekoladę marcepanową, a TŻ pistacjową, taka z torebki, ale pyszna z ciepłym mleczkiem, kiedyś miałam na nią straszną fazę, a wczoraj znalazłam 2 w czeluściach szafki kuchennej i na dzisiaj są jak ulał
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paciorkowca miałam 2 lata temu i z badań wyszło że. Antybiotyk pomógł ale wiem że lubi powracać,w którym tyg powtórzyć badanie?Pani bardzo się cieszę!! ![]() Dziewczyny co na przeziębienie z apteki? Bo gin podał mi syrop ale nie ma go w aptece, calcium chyba nie można.. Nystatyna kosztuje 18 zł jestem w szoku zostawilam w aptece 60 zł za nią i luteine |
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Perse czekolada pistacjowa? Gdzie się taką kupuje?
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pije kakao codziennie jakoś tak mnie nachodzi..
A teraz od kilku dni mam ochotę na frytki z sosem czosnkowym ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Luna badanie na paciorkowca powtórz pod koniec ciąży pomiędzy 34tc a 37tc Brałam go z 2-3 miechyA na przeziębienie można Prenalen. |
|
|
|
#1840 |
|
Konto usunięte
|
W zwykłym sklepie
![]() Bo to tylko takie coś, w saszetkach: http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-505271/l...0x25g-Full.jpg ale jest naprawdę dobra, jak się ją do połowy zaleje gorącym mlekiem. |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
co do sprzętów....to My mamy tak...
Piec mamy z amica ale teraz podobno wszystko skręcają w chinach także nie polecam chociaż ja z mojego jestem zadowolona....płytę też mamy z amici.... Zmywarkę mam do zabudowy z bosha....jest ok chociaż moim zdaniem słabo suszy chociaż teraz jak umyje się to po godzinie wyciagam i mam suche ale jakbym zostawiła na noc to niektóre rzeczy zostają wilgotne.... Lodówkę i mikrofalę mamy z electroluxa średnio jestem zadowolona.... a pralkę mamy z AMICI też...i tez jest nawet ok... Teraz teściowa zmienia kuchnie i tak piekarnik będzie miała Electroluxa, płytę z ARISTONA, zmywarkę BOSHA Dziękuję za info Kochane
|
#1842 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki mocnooooCytat:
co do piekarnika - my mamy elektrolux i jesteśmy zadowoleni Perse zazdroszczę takich regularnych cykli a nie mówiłam, żeby liczyć od dnia wcześniej![]() to od kiedy dajecie zielone światło? U Ciebie niedługo urlop? Chyba sie dobrze składa ![]() Pani jakie dobre wieści u Ciebie ![]() co tu jeszcze... no to dziś chyba owulacja u mnie, bo test wyszedł pozytywny, czuję się jak ślimaczyca( ) no i kurde dziś ten 13 wrzesień mąż chce działać(sentymentalny jestdziś byłam na cytologii, nadżerę mam...mój gin mowił, żeby się nią nie przejmować, a ten dzisiejszy lekarz żeby wymrozić...już sama nie wiem...poinformowany o poronieniu 3 mce temu w 16 tyg - stwierdził, że to bardzo wysoka ciąża, rzadko się zdarza, ale spytany jakie badania- żadne... zmówili się?czy któraś z Was miała problem z nadżerką? Decydowała się mimo niej na ciążę?... ![]() o-oł mężul się zbliża... poinformowany
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
wieka a jaki masz ten piec z electroluxa?? pamiętasz model??
Moja kuzynka miała nadżerkę i zaszła w ciążę a nadżerka się wchłonęła sama...lekarz też jej powiedział że ma się nią nie przejmować w razie gdyby się udało.... Zatem do dzieła ![]() Fio co do Twojego pytania jeszcze to jakos mi weny brak na udzielanie się....poza tym mam Tż na urlopie i jakoś tak leci....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-09-13 o 21:29 |
|
|
|
#1844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc przyjmijmy, że jest OK, 28 dni ![]() Lekarz w sumie kazał zaczekać jeszcze 3 cykle, ale ja za chwilę zwariuję, więc chyba nie będziemy czekać już. A i tak nie mam gwarancji, że się uda. Jednak to już będzie inna świadomość. I tak, mam urlop, chyba, no na 95%. Co do badań - ja straciłam dziecko w 30 tc i mi też nie przepisali żadnych Genetyczne, ale to na odczep się, bo wiadomo było od początku, że będą OK, dziecko było zdrowe i właściwie nie było większych podstaw, no ale mniejsza z tym. A drugi lekarz powiedział, że mam nie robić już żadnych badań, bo jeszcze mi wyjdzie coś zupełnie niezwiązanego ze # i będę się zamartwiać Kurka i mam dylemat. Tamten drugi lekarz był spoczko, chodziłabym nawet do niego, ale on kazał brać anty i czekać 3 cykle. A jakby się udało szybciej, to wstyd mi się u niego pokazać, przecież go nie słuchałam.... Bądź tu człowieku mądry :/ |
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jak jest dobry i ok i masz do Niego jakiekolwiek zaufanie to nie przejmuj się tym! Robisz to co uważasz za słuszne i idziesz za głosem serca a serce podpowiada CI że masz się starac już w tym cyklu prawda?? no to do dzieła a nie myśl co on na to powie....powiesz że nie wiesz jak to się stało i już....z resztą nie sądze żeby o to pytał.....
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511327]
Lekarz w sumie kazał zaczekać jeszcze 3 cykle, [/QUOTE] no tak ale lekarze każą czekać x cykli (każdy inaczej) raczej ze względu na psychikę, prawda? Znacie kobiety które od razu po porodzie (nie odczekawszy połogu) znowu zachodziły w ciąże i szczęśliwie ją donosiły? Ja znam kilka takich przypadków i mi się wydaje że to nie chodzi o sprawy związane z regeneracją macicy czy szyjki tylko o psychikę kobiety
|
|
#1847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najwyżej powiem, że zapomniałam wziąć Ale oczywiście to sfera gdybania, bo musiałoby się udać w tym cyklu, kolejne już nie będą takie oczywiste (że oszukiwałam:P).
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja naprawdę oszaleję, jeśli chociaż nie zacznę tej drogi. |
|
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
Wieka22
Tż w domu Ty masz owulację Co jeszcze robisz na forum
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez znam takie przypadki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511620]Przepisał mi Cilest Najwyżej powiem, że zapomniałam wziąć Ale oczywiście to sfera gdybania, bo musiałoby się udać w tym cyklu, kolejne już nie będą takie oczywiste (że oszukiwałam:P).[/QUOTE]oj tam nie martw się tym i nie myśl o tym......kto wie jak to się wszystko potoczy....a może dopiero za 2 cykle się uda?? a może w pierwszym?? nic nie wiadomo ale mimo wszystko trzymam ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- dokładnie
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
O to jest pocieszające
mam cichą nadzieję że może i u mnie tak będzie o i już mi lżej że ktoś ma podobne zdanie mogę sobie tłumaczyć że będzie dobrze nawet jeśli się uda w tam szybkim czasie po
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2012-09-13 o 21:48 |
|
|
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatka wiem, nie nastawiam się za bardzo na te pierwsze miesiące, ale jak się ma światełko w tunelu, to jest zupełnie inaczej. A nie taki marazm i bezsens i codzienne roztrząsanie tego, co było. O tym oczywiście nie zapomnę, nigdy przenigdy, ale skoro mam żyć dalej, to muszę dalej próbować; dum spiro, spero. Dziękuję za kciuki
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
mi przed pierwszą ciążą gin powiedziała, że mam niewielką nadżerkę, coś mi z nią od razu zrobiła na wizycie, nie pamiętam co. potem była cisza, albo nikt mi nic nie mówił, jakiś czas temu gin powiedział, że mam minimalną nadżerkę, którą mam się nie przejmować, nie pamiętam czy usłyszałam to na początku ciąży, po poprzedniej czy kiedy. od tamtej pory nic o nadżerce nie słyszałam.
|
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jesli chodzi o kuchnie, to plyte mam z mastercook, lodowke z bosh i zmyuwarke tez, piekarnik z zanussi, pow szczerze, ze nie wiem jak sie sprawdzaja, bo dopiero od jutra bede testowac... ewcik rozumiem Cie w 100% z ciaza, ja tez juz bym chciala, a poronilam 31 sierpnia wiec, w podobym czasie co ty. ja chyba bede starac sie po@, mam andzieje, ze lekarz nie pow mi ze mamy sie wstrzymac bo tak to sie zalamie... ogolnie teraz jestem sama w mieszkaniu i nie mam sie do kogo odezwac, a jakby bylo dziecko to wiadomo jest inaczej. dlatego dziewczyny ktore decyduja sie od razu po @ sa dla mnie inspiracja, pozytywnym mysleniem
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz...w sumie to ja pierwsze o pralki powinnam podpytywać a potem o sprzęty do kuchni
![]() Cytat:
i ten mój piekarnik indesit niezbyt się sprawdza (właśnie teraz piekę w nim rybę w folii )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36510004]Ja mam zarówno pralkę jak i zmywarkę Electrolux, wprawdzie nie pod zabudowę, ale jestem również zadowolona. [/QUOTE]z Elektroluxa mamy tutaj lodówkę i coś mi tam uszczelka się nie podoba (a lodówka ma niecałe 3 lata) a poza tym jest ok Electrolux ogólnie też ma dobre opinie Maga- masz z Beko lodówkę czy inny sprzęt? mnie sie marzy side by side z Beko ale z takim rozwiązaniem jak ariston- na górze lodówka na dole zamrażalka ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- ciekawe jak tam trzy Nitki i aagusia?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-13 o 23:31 |
|
|
|
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Bez zmian pogodowych od wczoraj. Zaraz wybywam... Miłego!! |
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Bry..
Dzisiaj mija od rok od zrobienia pierwszego testu ciążowego.. Nie wiem czemu człowiek (ja to już szczególnie) pamięta takie daty.. Dzisiaj jest też kolejny rok odkąd jesteśmy z Tż oficjalnie parą .. Pamiętam ten uśmiech na twarzach i ten błysk w oczach gdy zobaczyliśmy II kreski.. To były jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu.. Ale szczęście trwało tylko 12 dni ![]() Nie chcę tego rozpamiętywać, ale nie umiem zapomnieć.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511327] Kurka i mam dylemat. Tamten drugi lekarz był spoczko, chodziłabym nawet do niego, ale on kazał brać anty i czekać 3 cykle. A jakby się udało szybciej, to wstyd mi się u niego pokazać, przecież go nie słuchałam.... Bądź tu człowieku mądry :/ [/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36512193] Agatka wiem, nie nastawiam się za bardzo na te pierwsze miesiące, ale jak się ma światełko w tunelu, to jest zupełnie inaczej. A nie taki marazm i bezsens i codzienne roztrząsanie tego, co było. O tym oczywiście nie zapomnę, nigdy przenigdy, ale skoro mam żyć dalej, to muszę dalej próbować; dum spiro, spero. Dziękuję za kciuki ![]() [/QUOTE] Perse lekarzem to się wogóle nie przejmuj! Do tego na niebiesko: właśnie dlatego mój gin powiedział że on nigdy nie wmawia swoim pacjentkom żeby czekały ileś tam cykli po# tylko jeśli czują się gotowe to po prostu się starać bo inaczej to można popaść w różne dziwactwa. Więc do roboty kochana Do tego na fioletowo: to powinna być jedna z życiowych dewiz Aniołkowych Mam |
|
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten syrop to prenalen właśnie ale skoro polecacie to go poszukam Cytat:
![]() Perse mi też było głupio po 1@ przyjść z ciążą ale lekarz bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, zrób jak serce podpowiada A co do ciazy po porodzie to znam mnóstwo przypadków bo dużo dziewczyn nie wie że owulacja występuje przed 1@ po porodzie, oczywiście wszystkie szczęśliwe
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

do kuchni potrzebowałam, ale żeby mi nie szpeciła wnętrza - a tu jak na złość w sklepach same super ekstra w wielkimi srebrnymi błyszczącymi (jak psu ... 

Możesz robić chaje, nic to nie da. Poczta Polska to państwo w państwie, tak i jak i przewoźnicy (na Śląsku KZK GOP). Rządzą się własnymi prawami. Ja przez jakiś czas często znajdywałam listy polecone w swojej skrzynce
a potem oczywiście sterty prasowania, najbardziej nie cierpię prasować pościeli i prześcieradeł - na samą myśl mi słabo
Bo właśnie parzę dla siebie

Brałam go z 2-3 miechy

trzymam kciuki
mąż chce działać(sentymentalny jest