Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 19:54   #1831
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
maksi my nie mamy strony warsztatu, moj tz uwaza ze nie potzrebna mu reklama. wiecznie ma tyle pracy ze mógłby z warsztatu nie wracac. poza tym ja aż tak się na tym nie znam, żebym mogła powiedzieć, że zrobiłam profesjonalną stronę.
też nie możemy narzekać na klientów ale przyjęliśmy nowego pracownika więc trzeba się postarać o nowych klientów, a i konkurencja rośnie...
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Alfa, maksi
- ja właśnie też idę w str Mastercooka- Rodzice mają i super się piecze tylko jest jeden defekt w drzwiach od piekarnika- lekko nieszczelne - w efekcie całe jedną pokrętło jest okopcone
kuzynka ma identyczny model i tak samo się stało więc myślę, że to jakaś seria wadliwa poszła
u mnie nieszczelna jest szyba, tłuszcz się dostaje do środka, aby to wyczyścić trzeba demontować drzwi i śrubki wykręcić, nie wyobrażam sobie by po każdym pieczeniu to robić i w efekcie szybka jest jaka jest
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
z Beko to ja mam pralkę -uwielbiam ją
a wiecie ile się naszukałam możliwie płytkiej pralki z dyskretnym wyglądem do kuchni potrzebowałam, ale żeby mi nie szpeciła wnętrza - a tu jak na złość w sklepach same super ekstra w wielkimi srebrnymi błyszczącymi (jak psu ... ) drzwiczkami - tylko z Beko spełniła te kryteria
pralkę mam indesit, nie jestem zadowolona, szybko pierze ale nie każde plamy schodzą, w domu rodzinnym jest polar - najlepsza

Berbie a duży macie warsztat? jakimi samochodami się zajmujecie?

Edytowane przez maksikola
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:01
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:04   #1832
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Hej. U mnie już dzisiaj w pracy prawie całkiem spokój, najważniejsze, że zero buraków.
@ przyszła! Trochę za wcześnie, o jeden dzień, chyba, że tamten cykl powinnam liczyć faktycznie od dnia wcześniej (bo wtedy mi @ przyszła w nocy), opcja a to cykl 27-dniowy, opcja b - 28-dniowy. Ale rano to nieźle mi napierdzielał brzuch i krzyż, musiałam wziąć tabletkę, bo w połączeniu z pogodą była tragedia.
No, to chyba powoli myślimy o starankach...

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
o Boszę, pamiętam równie okropne jest nacięcie
Na szczęście tego nie doświadczyłam.
I tu mam ochotę zaśmiać się w twarz każdemu lekarzowi (a niejeden taki był), który mi mówił, że "jak ja urodzę, skoro mnie badanie boli". A urodziłam kilogramowe dziecko ułożone pośladkowo bez nacięcia. Natura wie, co robi.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Perse
planujesz jakiś urlop?
Może remont - oby
A jak nie, to wielkie sprzątanie i ogólne opierdzielanie się.

Cytat:
Wizytę mam w poniedziałek więc mam nadzieję, że jakoś psychicznie wytrzymam do tego czasu.. Może dziwnie to zabrzmi, ale już nie mogę się szpitala doczekać, tam będę pod stałą kontrolą i będą mi robić ktg 2 razy dziennie więc będę spokojniejsza, ale z drugiej strony jeszcze mam tyle czasu do terminu..
Wiem jaki dołujący może być pobyt, ale jakoś będę musiała to znieść dla Niego, przy Filipie oddałabym wszystko żeby być w takiej sytuacji jak teraz..
Rozumiem Cię z tym szpitalem.
Jednak tak czy siak Fiol - wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
powiem Wam dziewczynyze wczoraj sie wkurzylam, bylam od rano w domu, wychodzac na spacer zerknelam do skrzynki pocztowej a tam awizo do mnie przesylka polecona, myslalam ze to moze z dnia poprzedniego, ale nie z wczoraj, byla data ale godziny juz nie - listonoszowi nie chcialo sie wjechac na 8 pietro - jutro ide na poczte to ochrzanie ich za takie postepowanie....wrrrrrr
Standard Możesz robić chaje, nic to nie da. Poczta Polska to państwo w państwie, tak i jak i przewoźnicy (na Śląsku KZK GOP). Rządzą się własnymi prawami. Ja przez jakiś czas często znajdywałam listy polecone w swojej skrzynce

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Co do prania to ja czasami wymiękam.. tzn. jest nas 2 a pralka praktycznie mogłaby iść codziennie a potem oczywiście sterty prasowania, najbardziej nie cierpię prasować pościeli i prześcieradeł - na samą myśl mi słabo
Ja piorę głównie w weekendy (bo w tygodniu mi się nie chce), ale ja mam za to tę wadę, że jestem w stanie wyprać 3 bluzki :/ Kupiłam już takie chusteczki, które niby zapobiegają farbowaniu i staram się wrzucić więcej rzeczy do jednej pralki.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Nie będę się wypowiadać na temat mojego w tedy obecnego gina bo mam nerwicę....do 10tc nie zlecił mi ani jednego badania!! Na pierwszej wizycie stwierdził że jeszcze nie pora a na kolejnej właśnei w 10tc wyszło że ciąża obumarła....skierował mnie do zpitala bez jakichkolwiek badań nawet bez grupy krwi!!! IDIOTA!!! a tam odesłali mnie z kwitkiem jakie badania mam zrobić i wrócić na drugi dzień....musiałam wracać ok 45km do siebie i robić badania u siebie w szpitalu o godzinie 12.30 jak mnie pielęgniarki zobaczyły to stwierdziły że badania te muszą być na czczo a jak usłyszały że ja JESTEM NA CZCZO to o mało nie zemdlały!! i mówią jak to na czczo pani jest jak pani jest w ciąży?? to powiedziałam że już prawie nie jestm bo płód obumarł
Na wizycie już # stwierdził ze badań nie trzeba robić...ale jak ja się uparłam to wypisał co mam zrobić....i było tylko tarczycowe i CMV i Toxo....

Okropne :/

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaaaa mam wynik testu podwojnego! dziec zdrowy!!!! ryzyko 1:530!!!!!
wódeczke stawiam lub co chcecie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
dzis mam cisnienie 146/86 i za pol godziny ide do lekarza sprawdzic to i cos zadzialac jakby co
Jak ja słyszę o podwyższonym ciśnieniu w ciąży, to mi słabo :/ Że też to cholerstwo musi się przyplątać :/ Ale doczytałam, że u Ciebie jest OK, trzymam kciuki, żeby do końca było!!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:36   #1833
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko ja też mam Bosha. Jestem bardzo zadowolona

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:39   #1834
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
mialam rano ale lekko sie zdenerwowalam wczesniej wiec to olalam ale po poludniu tez mialam wiec poszlam sprawdzic z lekarzem. lekarka powiedziala zebym wiecej nie sparawdzama cisnieniomierzezm ktory zakladam na przegub bo bardzo oszukuje a ja mam cisnienie w normie 110/70. jutro rano kolejna wizyta dla potwierdzenia ze wszystko ok
łoo matko... nastraszyłaś... o której jutro masz wizyte?
Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Berbie a duży macie warsztat? jakimi samochodami się zajmujecie?
samochody osobowe, aktualnie 2 stanowiska. ale budujemy stacje kontroli pojazdów i tam będą jeszcze 4 stanowiska.
Stary 2012-09-13, 20:39   #1835
fiolusiek
Zakorzenienie

Komu, komu pokrzywy Bo właśnie parzę dla siebie Musze wyczaić jakąś promocje i kupić zapas na zimę
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:53   #1836
Konto usunięte

Ja mam zarówno pralkę jak i zmywarkę Electrolux, wprawdzie nie pod zabudowę, ale jestem również zadowolona.

Ja piję teraz gorącą czekoladę marcepanową, a TŻ pistacjową, taka z torebki, ale pyszna z ciepłym mleczkiem, kiedyś miałam na nią straszną fazę, a wczoraj znalazłam 2 w czeluściach szafki kuchennej i na dzisiaj są jak ulał
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:58   #1837
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Luna paciorkowiec w ciąży niby nie groźny a u mnie spowodował przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego w 16 tc, w takich przypadkach najczęsciej dochodzi do poronienia, u mnie nie doszło, Filip rozwijał się bez wód co miało wpływ na rozwój płuc.
Więc dziwi mnie gadanie lekarzy, że jest niegroźny...
Fiolus to co ile teraz robisz badanie? Ja robiłam wtedy co zaszlam w ciążę ale jeszcze i niej nie wiedziałam paciorkowca miałam 2 lata temu i z badań wyszło że. Antybiotyk pomógł ale wiem że lubi powracać,w którym tyg powtórzyć badanie?

Pani bardzo się cieszę!! a mówili Ci coś o płci? Bo możliwe że przeoczylam

Dziewczyny co na przeziębienie z apteki? Bo gin podał mi syrop ale nie ma go w aptece, calcium chyba nie można..
Nystatyna kosztuje 18 zł jestem w szoku zostawilam w aptece 60 zł za nią i luteine

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:59   #1838
Maga83
Zakorzenienie

Perse czekolada pistacjowa? Gdzie się taką kupuje?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:05   #1839
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja też pije kakao codziennie jakoś tak mnie nachodzi..
A teraz od kilku dni mam ochotę na frytki z sosem czosnkowym

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Luna badanie na paciorkowca powtórz pod koniec ciąży pomiędzy 34tc a 37tc Bo z tego co czytałam to wykrycie wcześniej nic nie daje.. Bo i tak antybiotyku nie dają. Ja brałam Lacibios Femina może i on mi pomógł Brałam go z 2-3 miechy
A na przeziębienie można Prenalen.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:12   #1840
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Perse czekolada pistacjowa? Gdzie się taką kupuje?
W zwykłym sklepie
Bo to tylko takie coś, w saszetkach: http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-505271/l...0x25g-Full.jpg ale jest naprawdę dobra, jak się ją do połowy zaleje gorącym mlekiem.
Stary 2012-09-13, 21:19   #1841
agatkaa1
Zakorzenienie

co do sprzętów....to My mamy tak...

Piec mamy z amica ale teraz podobno wszystko skręcają w chinach także nie polecam chociaż ja z mojego jestem zadowolona....płytę też mamy z amici....

Zmywarkę mam do zabudowy z bosha....jest ok chociaż moim zdaniem słabo suszy chociaż teraz jak umyje się to po godzinie wyciagam i mam suche ale jakbym zostawiła na noc to niektóre rzeczy zostają wilgotne....

Lodówkę i mikrofalę mamy z electroluxa średnio jestem zadowolona....

a pralkę mamy z AMICI też...i tez jest nawet ok...

Teraz teściowa zmienia kuchnie i tak piekarnik będzie miała Electroluxa,
płytę z ARISTONA,
zmywarkę BOSHA

Dziękuję za info Kochane

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:25   #1842
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Jestem 19 dni po # a wczoraj trochę niechcący a może i chcący zaczęliśmy staranka
Proszę nie linczujcie mnie za to ale moja psychika jest teraz taka dziwna że racjonalnie to ja raczej nie myślę.
Co będzie to będzie.
Dzisiaj cholernie bolą mnie jajniki - przypuszczam że to owulacja.
Testy z all...o jeszcze nie przyszły to nawet nie mogę sprawdzić ale z tego co znam trochę moje ciało to może być to.
trzymam kciukimocnoooo

Cytat:
Komu, komu pokrzywy Bo właśnie parzę dla siebie Musze wyczaić jakąś promocje i kupić zapas na zimę
mi mi mi

co do piekarnika - my mamy elektrolux i jesteśmy zadowoleni

Perse zazdroszczę takich regularnych cyklia nie mówiłam, żeby liczyć od dnia wcześniej
to od kiedy dajecie zielone światło? U Ciebie niedługo urlop? Chyba sie dobrze składa

Pani jakie dobre wieści u Ciebiem ówisz wódkę stawiasz?

co tu jeszcze...

no to dziś chyba owulacja u mnie, bo test wyszedł pozytywny, czuję się jak ślimaczyca() no i kurde dziś ten 13 wrzesieńmąż chce działać(sentymentalny jest) a ja jak zwykle ...się boję noooooo

dziś byłam na cytologii, nadżerę mam...mój gin mowił, żeby się nią nie przejmować, a ten dzisiejszy lekarz żeby wymrozić...już sama nie wiem...poinformowany o poronieniu 3 mce temu w 16 tyg - stwierdził, że to bardzo wysoka ciąża, rzadko się zdarza, ale spytany jakie badania- żadne...zmówili się?

czy któraś z Was miała problem z nadżerką? Decydowała się mimo niej na ciążę?...

o-oł mężul się zbliża...

poinformowany

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:28   #1843
agatkaa1
Zakorzenienie

wieka a jaki masz ten piec z electroluxa?? pamiętasz model??

Moja kuzynka miała nadżerkę i zaszła w ciążę a nadżerka się wchłonęła sama...lekarz też jej powiedział że ma się nią nie przejmować w razie gdyby się udało....
Zatem do dzieła

Fio co do Twojego pytania jeszcze to jakos mi weny brak na udzielanie się....poza tym mam Tż na urlopie i jakoś tak leci....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:29
Stary 2012-09-13, 21:31   #1844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Perse zazdroszczę takich regularnych cyklia nie mówiłam, żeby liczyć od dnia wcześniej
to od kiedy dajecie zielone światło? U Ciebie niedługo urlop? Chyba sie dobrze składa

no to dziś chyba owulacja u mnie, bo test wyszedł pozytywny, czuję się jak ślimaczyca() no i kurde dziś ten 13 wrzesieńmąż chce działać(sentymentalny jest) a ja jak zwykle ...się boję noooooo

dziś byłam na cytologii, nadżerę mam...mój gin mowił, żeby się nią nie przejmować, a ten dzisiejszy lekarz żeby wymrozić...już sama nie wiem...poinformowany o poronieniu 3 mce temu w 16 tyg - stwierdził, że to bardzo wysoka ciąża, rzadko się zdarza, ale spytany jakie badania- żadne...zmówili się?
No ja w tamtym dniu czułam się typowo jak na okres, tylko mi się chyba po drodze zatrzymał Więc przyjmijmy, że jest OK, 28 dni
Lekarz w sumie kazał zaczekać jeszcze 3 cykle, ale ja za chwilę zwariuję, więc chyba nie będziemy czekać już. A i tak nie mam gwarancji, że się uda. Jednak to już będzie inna świadomość.
I tak, mam urlop, chyba, no na 95%.

Co do badań - ja straciłam dziecko w 30 tc i mi też nie przepisali żadnych Genetyczne, ale to na odczep się, bo wiadomo było od początku, że będą OK, dziecko było zdrowe i właściwie nie było większych podstaw, no ale mniejsza z tym.
A drugi lekarz powiedział, że mam nie robić już żadnych badań, bo jeszcze mi wyjdzie coś zupełnie niezwiązanego ze # i będę się zamartwiać

Kurka i mam dylemat. Tamten drugi lekarz był spoczko, chodziłabym nawet do niego, ale on kazał brać anty i czekać 3 cykle. A jakby się udało szybciej, to wstyd mi się u niego pokazać, przecież go nie słuchałam.... Bądź tu człowieku mądry :/
Stary 2012-09-13, 21:33   #1845
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse jak jest dobry i ok i masz do Niego jakiekolwiek zaufanie to nie przejmuj się tym! Robisz to co uważasz za słuszne i idziesz za głosem serca a serce podpowiada CI że masz się starac już w tym cyklu prawda?? no to do dzieła a nie myśl co on na to powie....powiesz że nie wiesz jak to się stało i już....z resztą nie sądze żeby o to pytał.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-13, 21:39   #1846
ewccik
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511327]
Lekarz w sumie kazał zaczekać jeszcze 3 cykle, [/QUOTE]
no tak ale lekarze każą czekać x cykli (każdy inaczej) raczej ze względu na psychikę, prawda?
Znacie kobiety które od razu po porodzie (nie odczekawszy połogu) znowu zachodziły w ciąże i szczęśliwie ją donosiły? Ja znam kilka takich przypadków i mi się wydaje że to nie chodzi o sprawy związane z regeneracją macicy czy szyjki tylko o psychikę kobiety
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:39   #1847
Konto usunięte

Cytat:
Perse jak jest dobry i ok i masz do Niego jakiekolwiek zaufanie to nie przejmuj się tym! Robisz to co uważasz za słuszne i idziesz za głosem serca a serce podpowiada CI że masz się starac już w tym cyklu prawda?? no to do dzieła a nie myśl co on na to powie....powiesz że nie wiesz jak to się stało i już....z resztą nie sądze żeby o to pytał.....
Przepisał mi Cilest Najwyżej powiem, że zapomniałam wziąć Ale oczywiście to sfera gdybania, bo musiałoby się udać w tym cyklu, kolejne już nie będą takie oczywiste (że oszukiwałam:P).
Stary 2012-09-13, 21:40   #1848
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co na przeziębienie z apteki? Bo gin podał mi syrop ale nie ma go w aptece, calcium chyba nie można..
prenalen

Berbie duża inwestycja taka stacja kontroli pojazdów
Stary 2012-09-13, 21:41   #1849
Konto usunięte

Cytat:
no tak ale lekarze każą czekać x cykli (każdy inaczej) raczej ze względu na psychikę, prawda?
Znacie kobiety które od razu po porodzie (nie odczekawszy połogu) znowu zachodziły w ciąże i szczęśliwie ją donosiły? Ja znam kilka takich przypadków i mi się wydaje że to nie chodzi o sprawy związane z regeneracją macicy czy szyjki tylko o psychikę kobiety
Ten lekarz mówił akurat stricte o macicy, bo nie znał tak dobrze mnie, mojej historii, itd.
Ale ja naprawdę oszaleję, jeśli chociaż nie zacznę tej drogi.
Stary 2012-09-13, 21:43   #1850
ewccik
Zadomowienie

Wieka22
Tż w domu
Ty masz owulację
Co jeszcze robisz na forum
Stary 2012-09-13, 21:43   #1851
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Znacie kobiety które od razu po porodzie (nie odczekawszy połogu) znowu zachodziły w ciąże i szczęśliwie ją donosiły?
Nita po # nie doczekała się @. Sylwia ma 11 miesięcy.
Stary 2012-09-13, 21:45   #1852
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie dobrze mówisz.....
Ja tez znam takie przypadki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511620]Przepisał mi Cilest Najwyżej powiem, że zapomniałam wziąć Ale oczywiście to sfera gdybania, bo musiałoby się udać w tym cyklu, kolejne już nie będą takie oczywiste (że oszukiwałam:P).[/QUOTE]

oj tam nie martw się tym i nie myśl o tym......kto wie jak to się wszystko potoczy....a może dopiero za 2 cykle się uda?? a może w pierwszym?? nic nie wiadomo ale mimo wszystko trzymam

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
dokładnie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-13, 21:46   #1853
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
O to jest pocieszające
mam cichą nadzieję że może i u mnie tak będzie

Cytat:
dokładnie dobrze mówisz.....
Ja tez znam takie przypadki
o i już mi lżej że ktoś ma podobne zdanie
mogę sobie tłumaczyć że będzie dobrze nawet jeśli się uda w tam szybkim czasie po

Edytowane przez ewccik
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:48
Stary 2012-09-13, 21:57   #1854
Konto usunięte

Cytat:

oj tam nie martw się tym i nie myśl o tym......kto wie jak to się wszystko potoczy....a może dopiero za 2 cykle się uda?? a może w pierwszym?? nic nie wiadomo ale mimo wszystko trzymam

Agatka wiem, nie nastawiam się za bardzo na te pierwsze miesiące, ale jak się ma światełko w tunelu, to jest zupełnie inaczej. A nie taki marazm i bezsens i codzienne roztrząsanie tego, co było. O tym oczywiście nie zapomnę, nigdy przenigdy, ale skoro mam żyć dalej, to muszę dalej próbować; dum spiro, spero.
Dziękuję za kciuki
Stary 2012-09-13, 21:57   #1855
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was miała problem z nadżerką? Decydowała się mimo niej na ciążę?...
mi przed pierwszą ciążą gin powiedziała, że mam niewielką nadżerkę, coś mi z nią od razu zrobiła na wizycie, nie pamiętam co. potem była cisza, albo nikt mi nic nie mówił, jakiś czas temu gin powiedział, że mam minimalną nadżerkę, którą mam się nie przejmować, nie pamiętam czy usłyszałam to na początku ciąży, po poprzedniej czy kiedy. od tamtej pory nic o nadżerce nie słyszałam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:59   #1856
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
jesli chodzi o kuchnie, to plyte mam z mastercook, lodowke z bosh i zmyuwarke tez, piekarnik z zanussi, pow szczerze, ze nie wiem jak sie sprawdzaja, bo dopiero od jutra bede testowac...
ewcik rozumiem Cie w 100% z ciaza, ja tez juz bym chciala, a poronilam 31 sierpnia wiec, w podobym czasie co ty. ja chyba bede starac sie po@, mam andzieje, ze lekarz nie pow mi ze mamy sie wstrzymac bo tak to sie zalamie... ogolnie teraz jestem sama w mieszkaniu i nie mam sie do kogo odezwac, a jakby bylo dziecko to wiadomo jest inaczej.
dlatego dziewczyny ktore decyduja sie od razu po @ sa dla mnie inspiracja, pozytywnym mysleniem

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:14   #1857
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
z Beko to ja mam pralkę -uwielbiam ją
o widzisz...w sumie to ja pierwsze o pralki powinnam podpytywać a potem o sprzęty do kuchni

Cytat:
pralkę mam indesit, nie jestem zadowolona, szybko pierze ale nie każde plamy schodzą, w domu rodzinnym jest polar - najlepsza \
z indesita mam piekarnik z płytą gazową - taki wolnostojący (kupiliśmy po ślubie piec, lodówkę i mikrofalę - jedne z najtańszych bo wiedzieliśmy, ze to na ten czas co u moich Rodziców mieszkamy a za rok, dwa, - a teraz się okazuje trzy i tak znowu będziemy musieli sprzęty kupować pod zabudowę)
i ten mój piekarnik indesit niezbyt się sprawdza
(właśnie teraz piekę w nim rybę w folii)

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36510004]Ja mam zarówno pralkę jak i zmywarkę Electrolux, wprawdzie nie pod zabudowę, ale jestem również zadowolona.[/QUOTE]
z Elektroluxa mamy tutaj lodówkę i coś mi tam uszczelka się nie podoba (a lodówka ma niecałe 3 lata) a poza tym jest ok
Electrolux ogólnie też ma dobre opinie

Maga- masz z Beko lodówkę czy inny sprzęt?
mnie sie marzy side by side z Beko ale z takim rozwiązaniem jak ariston- na górze lodówka na dole zamrażalka

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ciekawe jak tam trzy Nitki i aagusia?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-09-13 o 23:31
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:32   #1858
Konto usunięte

Cześć,
Bez zmian pogodowych od wczoraj.
Zaraz wybywam... Miłego!!
Stary 2012-09-14, 07:50   #1859
anitaxas
Zadomowienie

Bry..

Dzisiaj mija od rok od zrobienia pierwszego testu ciążowego.. Nie wiem czemu człowiek (ja to już szczególnie) pamięta takie daty.. Dzisiaj jest też kolejny rok odkąd jesteśmy z Tż oficjalnie parą ..

Pamiętam ten uśmiech na twarzach i ten błysk w oczach gdy zobaczyliśmy II kreski.. To były jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu..
Ale szczęście trwało tylko 12 dni
Nie chcę tego rozpamiętywać, ale nie umiem zapomnieć..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36511327]
Kurka i mam dylemat. Tamten drugi lekarz był spoczko, chodziłabym nawet do niego, ale on kazał brać anty i czekać 3 cykle. A jakby się udało szybciej, to wstyd mi się u niego pokazać, przecież go nie słuchałam.... Bądź tu człowieku mądry :/
[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36512193]
Agatka wiem, nie nastawiam się za bardzo na te pierwsze miesiące, ale jak się ma światełko w tunelu, to jest zupełnie inaczej. A nie taki marazm i bezsens i codzienne roztrząsanie tego, co było. O tym oczywiście nie zapomnę, nigdy przenigdy, ale skoro mam żyć dalej, to muszę dalej próbować; dum spiro, spero.
Dziękuję za kciuki
[/QUOTE]

Perse lekarzem to się wogóle nie przejmuj!

Do tego na niebiesko: właśnie dlatego mój gin powiedział że on nigdy nie wmawia swoim pacjentkom żeby czekały ileś tam cykli po# tylko jeśli czują się gotowe to po prostu się starać bo inaczej to można popaść w różne dziwactwa. Więc do roboty kochana

Do tego na fioletowo: to powinna być jedna z życiowych dewiz Aniołkowych Mam
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:53   #1860
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pije kakao codziennie jakoś tak mnie nachodzi..
A teraz od kilku dni mam ochotę na frytki z sosem czosnkowym

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Luna badanie na paciorkowca powtórz pod koniec ciąży pomiędzy 34tc a 37tc Bo z tego co czytałam to wykrycie wcześniej nic nie daje.. Bo i tak antybiotyku nie dają. Ja brałam Lacibios Femina może i on mi pomógł Brałam go z 2-3 miechy
A na przeziębienie można Prenalen.
No to skoro teraz wyszło że go nie ma to powtórzę dopiero wtedy co mówisz, dzięki
A ten syrop to prenalen właśnie ale skoro polecacie to go poszukam
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
jesli chodzi o kuchnie, to plyte mam z mastercook, lodowke z bosh i zmyuwarke tez, piekarnik z zanussi, pow szczerze, ze nie wiem jak sie sprawdzaja, bo dopiero od jutra bede testowac...
ewcik rozumiem Cie w 100% z ciaza, ja tez juz bym chciala, a poronilam 31 sierpnia wiec, w podobym czasie co ty. ja chyba bede starac sie po@, mam andzieje, ze lekarz nie pow mi ze mamy sie wstrzymac bo tak to sie zalamie... ogolnie teraz jestem sama w mieszkaniu i nie mam sie do kogo odezwac, a jakby bylo dziecko to wiadomo jest inaczej.
dlatego dziewczyny ktore decyduja sie od razu po @ sa dla mnie inspiracja, pozytywnym mysleniem
Ja też po # szukałam takich dziewczyn żeby uwierzyć.że mimo to będzie dobrze i jak narazie nie narzekam

Perse mi też było głupio po 1@ przyjść z ciążą ale lekarz bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, zrób jak serce podpowiada
A co do ciazy po porodzie to znam mnóstwo przypadków bo dużo dziewczyn nie wie że owulacja występuje przed 1@ po porodzie, oczywiście wszystkie szczęśliwe

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości