|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!
Jakby któraś chciała pomóc, czy to groszem, czy może jakimś ciuszkiem, kosmetykiem, bądź zabawką to wklejam link http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,89264.0.html dziewczynie przydarzyła się straszna tragedia. W skórcie, ma rocznego synka, jest w 7 miesiącu ciąży, bez pracy. Na dniach tragicznie zmarł jej mąż ![]() Została bez niczego. Ręczę za to forum, sama siedzę na nim już kilka lat. To forum końskie. Mój nick to Cierp1enie. Wiele razy forum pomagało ludziom, wykupywało konie ze strasznych warunków, pomagało mniejszym zwierzakom, czy w odbudowie spalonej stajni. Podpisuję się pod tą sprawą Marta Goch.
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cena powala... ale poza tym opieke mam darmowa i bardzo dobra... wiec juz nie narzekam ![]() no i lekarz bardziej zalecal mi amniopunkcje w 16 tygodniu (ze wzgledu na syndrom turnera w poprzedniej ciazy), ale ja jakos boje sie tego badania.. dlatego zdecydowalam sie na razie na te genetyczne.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-13 o 20:09 |
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
rozmawiałam z nim w dzien wyjścia, bo sie okazało ze to sie wcześniej zgłasza i sie czeka. Mniejsza z tym zresztą.
Czułam sie lepiej po rozmowie, możliwe ze skorzystam jeszcze raz z pomocy. Głupia sytuacja, ale rozmawiałam z psychologiem w tym gabinecie zabiegowym, gdzie poprzedniego dnia mi to zrobili życzę Wam zdrowych dzieciaczków, niech dolegliwości ciążowe będą jak najmniejsze
|
|
|
|
|
#4175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak często mam ![]() Cytat:
Od marca może? ![]() Cytat:
). A teraz pewnie się zaraz reszta posypie ![]() Kupiłam tę książkę, do tego zeszycik (z owieczką ) i zaczynam prowadzić dzienniczek ciążowy. Są takie "gotowe" dzienniki, nic tylko uzupełniać - fajne, nie powiem, ale 35 zł... Sama sobie stworzyłam ![]() Dziś po raz pierwszy zamówiłam artykuły spoż-chemia ze sklepu internetowego, bo skoro nie mogę dźwigać, to niech dostawca podźwiga, a ja i tak wybiorę produkty, jak lubię Zamawiam te ciężkie rzeczy ![]() Przyjechały w jednym kawałku, wszystko ok, więc zostanę przy tej firmie. A, i co ważne - ceny mają niższe, niż u mnie w sklepie w bloku Tzn. wyższe, niż w takiej Biedronce czy Tesco, no ale tam się nie wybiorę
|
||||
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
na pewno badanie masz dobre, w Niemczech ceny sa troche inne. U mnie w cenie przeziernosc i badania z krwi (chyba pappa).
No i mam nadzieje, ze przy okazji przyjrzy sie dziecku blizej.. ![]() Cytat:
Normalnie zabieg przeprowadzany jest pod pelna narkoza! Pamietam, ze przy pierwszej ciazy zapytalam lekarza, czy zabieg bedzie pod narkoza ogolna czy znieczuleniu miejscowym... ten spojrzal na mnie przerazony i mowi: a to gdzies jeszcze stosuja takie barbarzynskie metody?
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że dziewczyny z Dużo u nas planujących, starających.... też pomogły np stronwomen. Jakby ktoś chciał pomóc, a np bał się naciągaczy, to jeszcze raz napiszę, że podpisuję się pod sprawą imieniem i nazwiskiem.
Nr konta i adres dla wysyłek podam na pw. Z góry dzięki dodam, że w 3 dni uzbieraliśmy ponad 1000zł i załatwiony został wózek dla bliźniaków, dzięki któremu będzie mogła podróżować z 2 dzieci razem ![]() Na koniec Najprawdopodobniej ten upadek z roweru to nie był zwykły wypadek, tylko najprawdopodobniej ktoś go popchnął lub potrącił. Policja poszukuje świadków. http://epoznan.pl/news-news-35022-Sm...iadkow_wypadku
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-09-13 o 20:18 |
|
|
|
|
#4179 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, bardzo mi przykro
![]() trzymaj się |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję przeżyć... |
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
00anulka00 - tulę mocno
i współczuję przeżyć w szpitalu
|
|
|
#4184 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o Boże.. co za tragedia.. ja również sprawdzę jak mogę pomóc.. w razie czego odezwę się na priv..
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałyście w wiadomościach??? Kolejna tragedia
|
|
|
|
#4186 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
daj mi nr konta na PW, wyśle jakieś drobne, bo nie mam za bardzo takich rzeczy materialnych Cytat:
![]() najgorsze bylo dla mnie to, ze co chwile podawali mi inną wersje, wolałam juz tą jedną, ostateczną. Empiatii tez nie bylo, raczej rutyna, co "codziennie mają takie przypadki" |
|||
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle "dobrego" że u mnie nie przedłużali - miałam swoje usg x2, swoje wyniki bety... zbadali mnie raz jeszcze, nie mieli wątpliwości, następnego dnia 0 12 zabieg - a i tak już korby dostawałam czekając.... nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić, co Ty przeszłaś.... miałam znieczulenie ogólne, nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej.... |
|
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alez zimnica. nie jestem zmarzluchem a zamykam okna
|
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamu;)sie Marcowo-Kwietniowe 2013
Tyle pisania, że już nawet nie wiem do czego się odnosić. Więc zacznę od zwykłego:
Dzień dobry ![]() Mnie szef wczoraj popołudniu zwolnił do domu z delegacji, bo swoją misję wykonałam i razem z kolegą w nocy dojechaliśmy do domu. Dziś na szczęście pracuje w domu i trochę odpocznę, bo jednak 600 km w aucie plus dość aktywne dni lekko mnie wymęczyły... jednak pomimo, że czuję się np super, poza lekkimi mini mdłościami o porankach to zdecydowanie szybciej się męczę ! |
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
nie pisałam bo cały czas stresowała mnie wizyta u gina, teraz już oddycham spokojnie według usg jest 9 tygodni według miesiączki wychodzi 10tyg jestem spokojna widziałam tego groszka lub tą fasolkę.. nie nadrobię tego co naskrobałyście...więc ściskam mocno...i piszę na bieżąco.. |
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Widzę, że większość chyba jeszcze śpi Anulka przykro mi, że zafundowali Ci takie przeżycia trzymaj się! kurcze, a mi wczoraj plecy dały popalić jak nigdy.. Siedzę - boli, próbuję wstać - jeszcze gorzej. Przy chodzeniu - też. Ale jak już w łóżku nie byłam w stanie obrócić się na bok, to miałam serdecznie dość.. Anna Maria super, że wszystko w porządku
Edytowane przez angel-b Czas edycji: 2012-09-14 o 08:34 |
|
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Pogoda za oknem nieciekawa, ale dziś śmigamy do mojego brata na urodziny. Trochę się lękam co mi rodzina wymyśli, bo moje urodziny wypadają za 4 dni. Od lat toczę walkę by życzenia składali w dniu urodzin, a nie wcześniej czy później.
Poszłam wczoraj z mężem odebrać zdjęcia z sesji ślubnej. Bardzo ładnie nam wyszły. Zjadłam sobie też naleśnika z bananami i potem było mi tak niedobrze....
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
odpocznij po intensywnym czasie...
ja sapie po umyciu 1 talerza + 1 kubka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż sobie go rysowałam w skali 1:1, żeby mieć wizualizację ![]() Cytat:
Dziewczyny obleśne jest golenie przez tatę! Fuuuu!!! Ja sama sobie poradzę! Najwyżej będę wyglądać jak oszołom, a co! powiem, że to nowa moda na taką właśnie stylizację włosów... Coś mnie brzusio boli... to chyba kupa Zaczęłam mieć problemy (dzisiaj będę kapuchę kiszoną zajadać!) Do tego brzucha mi wybałuszyło.... A wiecie, że za 7 godzin WEEKEND!!!
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tego jeszcze nie było :PA dziś akurat herbatka, laptop i kocyk - pogoda idealna na takie leżakowanie
|
||
|
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Wstać o 7.30 w wolny dzień *ściana*
Anna Maria gratulacje (; anulka współczuje przeżyć ![]() Moderna u mnie cena tego usg genetycznego też jest powalająca a pokrywany jest dopiero po 36 roku życia...No i gratki wizyty (; Idę jakieś śniadanie skombinować, a tżta dalej na oczy oglądać nie chcę -.-
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A weekendu też się nie mogę doczekać, wcześniej sporo wyjeżdżałam i jakoś tego nie przeżywałam, a teraz jakoś się za mężem strasznie stęskniłam, eh od tej ciąży robię się sentymentalna
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

))))) no cena genetycznego naprawdę okazyjna :P
Nie wiem, skąd u niego takie pomysły.
Od marca może? 
Tzn. wyższe, niż w takiej Biedronce czy Tesco, no ale tam się nie wybiorę

Rodzice już mają bzika na Twoim punkcie