|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
tym sposobem nie wiem jak wygląda sytuacja ale planuję zmusić go, żeby do nich zadzwonił bo inaczej uduszę O, duże będziecie mieli weselicho Ja już teraz widzę, że wyjdzie nam mniej niż 60 osób ![]() Cytat:
Hmm a ja tak myślę i myślę, że jak nic nieoczekiwanego nie wypadnie to chyba też na 22 będę planować ![]() Siedzę dziś sama w pracy, wszyscy się pochorowali pogoda nas nie rozpieszcza
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
A ja już chyba niedługo zacznę odliczać dni. Myślałam, że goście będą bardziej skrupulatni i podzwonią żeby potwierdzić lub nie przybycie na wesele. Tymczasem prócz kilku par telefon milczy.
|
|
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję protokołu i załatwionych spraw teraz już z górki będzie i tak szybko zleci ten czas do ślubu że sie nawet nie oglądniesz a bedziesz juz szczęśliwą żonką
|
|
#3454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() my mieliśmy potwierdzenie do 1 września (ślub 29), poczekałam tydzień i w ostatni weekend dzwoniliśmy do wszystkich którzy nie informowali. minus był taki, że u mnie wszystkie te osoby powiedziały że nie będzie ich, a u TŻta większość stwierdziła, że nie dzwonili bo to oczywiste było, że będą... jedno czego się nie spodziewaliśmy to, że trójka dzieciaków jednego wujka nie dotrze nawet na ceremonie... bo wszyscy coś na studiach mają Cytat:
tylko finalna liczba znacznie mniejsza bosz... ja nie wiem skąd wy takie rodziny bierzecie?jojla - my też będziemy mieli mało gości, tylko nie robimy wesela, a przyjęcie w restauracji. nam na tą chwilę wychodzi 30, czyli zostało nam 2/3 zaproszonych gości |
||
|
|
|
#3455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samego rodzeństwa ciotecznego mam 15 i to każdy już dorosły i ma własną rodzinę i dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny stresujecie się ślubem ??? Bo kogo bym nie spotkała to każdy mnie pyta czy bardzo się stresuje (czasem mam wrażenie ,że osoby postronne przeżywają to bardziej niż ja ) a ja na chwilę obecną nie czuję żadnego stresu mimo nieubłaganie płynącego czasu Co prawda przygotowania mnie wkurzają i ten natłok rzeczy do załatwienia , ale poza tym nic a nic ![]() ale kto wie może przed samym ślubem będę na nervosolu jechała Wróciłam właśnie z miasta ,byłam pytać o dekoracje kościoła , laska mi powiedziała ,że ok 600 zł , i w tym są kwiaty na ołtarz w sumie 5 bukietów (jeden duży przed ołtarz i 4 mniejsze po bokach ) pokrowce na krzesła młodych i świadków i ozdoby na ławki , i w to wliczony jest koszt dojazdu i ubioru Myślicie ,że cena ok ??
|
||
|
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dniu ślubu się nie stresowałam, jedynie w czasie przysięgi!! Serce mi waliło, myślałam, że nie skończę Ale istniał wtedy tylko ON Jeśli chodzi o dekoracje: dla mnie to bardzo dużo, chyba za dużo.
|
|
#3457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My sami organizowaliśmy ubranie kościoła- tzn ubierały Panie sprzątające kosciół, ale kwiaty musieliśmy kupic sami- i za kwiaty zapłacilismy ok 300zł (trzeba było jechać na giełdę kwiatową o 3 w nocy/nad ranem) z czego wyszły 3 bukiety przed ołtarz plus jeden na pole, plus dekoracje na ławki i nasz klęcznik. Paniom zapłaciliśmy 100 zł, paczkę z ciastem i wódkę One od siebie dawały pokrowce na krzesła, wazony na kwiaty i całą resztę potrzebna do stworzenia bukietów i dekoracji.
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-09-14 o 14:27 |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki - szykuje się większa imprezka też miałam przyjezdnych gości, nawet jedną która była w 8-mym miesiącu ciąży tylko sobie żartowali czy znamy drogę na porodówkę ![]() Co do ceny za ubiór kościoła to chyba w miarę, choć nie do końca orientuję się w polskich cenach... nasz też kosztowała 600zł, ale nie obchodziło mnie nic, poza tym było 3 wesela więc płaciliśmy po 200zł więc już całkiem niedrogo |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja może i w sumie mam dużą, ale utrzymuję kontakt tylko z najbliższą, więc nie wyszło tej rodziny za dużo ![]() ja się ślubem nie stresuję bardziej przeprowadzką i tym, że nie wiem czy się z założeniem netu wyrobię, a co za tym idzie mogę mieć drobny problem z robotą po przeprowadzce...a propos kwiatów się nie wypowiadam, bo my to mamy w "cenie kościoła" |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o kwiaty to ksiądz nie dał nam kontaktu do Pary na godzinę 16 (ogólnie księża są przeciwko strojeniu kościoła),więc nie mieliśmy jak się z nimi skontaktować, na szczęście po nas na 18 znaliśmy więc myśleliśmy że z nimi się zrzucimy chociaż, kwiaciarka zaproponowała cenę 1000zl, tamci jak usłyszeli, że tak dużo to nie chcieli się złożyć, więc stwierdziliśmy że sami tysiaka za strojenie kościoła nie damy! A że jest to dość ładny kościółek sam w sobie (freski etc) postanowiliśmy zrobić samodzielnie tylko kokardy z organzy na ławki i za to mnie wyszło z 60 zł. A tu przychodzimy na swój własny ślub, jesteśmy pod ołtarzem już, patrzę a tam przy ołtarzu wieelki bukiet, gdzieś po bokach też i dodatkowo ustrojone trochę bordową organzą (nasze kolory przewodnie ecru-bordo), więc para przed nami musiała sama to zorganizować, ale oni chyba jacyś bogaci byli bo jak wychodzili z kościoła to teściowa zauważyła, że oni zamówili sobie nie tylko jednego skrzypka a całą orkiestrę.. hehe..
(a pokrowce są w standardzie, że tak powiem)
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam zobaczyć co się u Was dzieje.
My właśnie ćwiczymy I taniec, tylko się wkurzam na Tż bo się nie może skupić i popełnia ciągle błędy. wrr Ale po woli pchamy kolejne zadania - zamówiliśmy obrączki klasyczne 8 gramowe - 2000 zł No i mamy garnitur, z firmy Bytom. Tż prezentuje się bosko I jak do tego będzie mucha... ummmmm Ponadto jestem na ukończeniu winietek! Uświadamiam sobie że z dnia na dzień jestem bliżej swojego dnia ślubu. A jutro idziemy na ślub kuzyna Tż - więc poćwiczymy tańce i znów będziemy mogli podpatrzeć co i jak się robi )
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Hehe to mamy podobną sytuacje bo ja też będę miała koleżankę ze studiów która akurat będzie w 8 miesiącu ciąży i do tego przyjeżdża sama(200 km) bo mąż nie da rady I mój brat już się śmieje , że będziemy poród odbierać U nas właśnie nie ma innego ślubu w tym dniu więc musimy cały koszt dekoracji pokryć sami popytam jeszcze w innych kwiaciarniach może znajdziemy coś tańszego.Jedziemy dzisiaj do lokalu popytać o kilka szczegółów , no i zabieramy rodziców , bo jeszcze nie mieli okazji obejrzeć lokalu
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
niki, szykuje Ci się pracowity dzień
) opowiedz potem co Wam dobrego na sali do jedzenia zaproponowali bo to mnie zawsze interesuje najbardziej ![]() Tak mi dziewczyny szybko mija czas przez natłok pracy, że nie mam czasu zupełnie nic załatwiać! Co rusz wszystko przekładam na kolejny dzień. I jestem wściekła bo babka do której umawiałam się na makijaż ślubny już drugi raz przełożyła mi makijaż próbny! Jak tak dalej pójdzie to zostanie mi chyba samej się malować. |
|
|
|
#3464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobra, ja się zbieram powoli, bo na 10 muszę do salonu dojechać na przymiarkę - dobrze, że udało mi się na piątek umówić, bo zwykle tego nie robią. potem pojedziemy kupić nowy zamek Gerdy - wolę się zabezpieczyć i wymienić po tych naszych nieszczęsnych najemcach. kolejna jest makijażystka i na deser mamy sprzątanie w mieszkanku ![]() poza tym powiem Wam, że zaszalałam wczoraj w nocy szukałam pomysłów na kawalerski dla TŻta i sprawdziłam czy są jakieś fajne oferty na Grouponie zadzwonił bardzo dobry kumpel TŻta (świadek ma malutką córeczkę, więc wątpiłam czy coś z tego będzie, bo do dziś mi nie odpisał...) i się strasznie ucieszyłam, bo on super zachwycony tym że może taki wieczór zorganizować niemniej, groupon otwarty pozostał i wieczorem/w nocy kupiłam sobie kupon na wybielanie ząbków i pakiet na włosy (z farbowaniem) TŻ się ze mnie potem śmiał, że będę świecić nawet po ciemku wymyśliłam sobie, że to zrobię, ale u jego dentystki cena takiego zabiegu to 800zł... normalna, bo sprawdzałam w innych miejscach. a z kuponem mam to za 125zł za pakiet na włosy dałam 99zł, więc też bardzo fajna cena, zważywszy na to że w tym jest koloryzacja zastanawiam się tylko na kiedy się umawiać... ale chyba poczekam z tym aż będę po wizycie u makijażystki, bo ona mi też fryzurkę będzie robiła. myślałam o tym, żeby w przyszły wtorek, 25.09, zmienić kolorek - nie za późno to będzie?
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - jak czasem przyglądam się różnicom cen w różnych rejonach polski to powiem ci że z tym gruponem to ja u swojej fryzjerki musiałbym dopłacić
a zawsze mi nakłada kolor, ścina i modeluje, no teraz przy dłuższych włoskach to płacę 90-100zł a tak to około 80zł płaciłam.Lecę robić sobie kawkę któraś ma ochotę?
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - już stygnie
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję była pyszna ![]() Dziewczynki mam problem z fryzurą, od jakiegoś czasu zastanawiam się jak się uczesać na ślub ale nie mam specjalnie koncepcji myślałam o czymś w stylu dosyć luźnego upięcia pokręconych włosów, tak żeby opadały na jedno ramię. Ale im dłużej się nad tym zastanawiam tym mam więcej wątpliwości, czy może nie lepiej byłoby je upiąć w jakiś ładny kok... próbną fryzurkę będę mieć dopiero tydzień przed ślubem bo idziemy wtedy na wesele do znajomych, dlatego na razie tylko dumam może coś podpowiecie, co będzie lepiej pasować do mojej sukni?
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - jak dla mnie jakbyś nie upięła włosy to będzie pasowało do sukienki, byle by było w miarę delikatnie
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tu pustki dziś były! a kto dziś ślubował? |
|
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
Neave,
ja miałam tak nerwowy tydzień w pracy że jedyne na co mam ochotę to zakopać się pod kołdrą - a tu proszę jak o 7 wyszłam z domu to teraz wróciłam - i jutro znów - chrzciny, o 16 jacyś od wesela... a tak bym chciała po prostu nic nie robić. I nawet nie mam czasu za bardzo na te wszystkie rzeczy związane ze ślubem. dziś mój mąż ma wieczór kawalerski #2. mój za tydzień ))
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Namówiłam TŻ, żebyśmy w końcu jutro poszli rozejrzeć się za garniakiem dla niego - ehh jemu się wciąż wydaje, że on ma na to masę czasu
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - takie ceny są u mnie w okolicach, ale z drugiej strony zarobki tez bardzo kiepskie
Jojla - oj twój tż może się zdziwić, że aż tyle to tego czasu nie ma jak mu się wydaje
|
|
|
|
#3474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj mieliśmy kolejny dzień w nowym mieszkanku, typ razem zamiast malowania hasłem dnia było "szorowanie, pucowanie i zabijanie brzydkich zapachów". przez 5h udało nam się ogarnąć jedynie kuchnię, łazienkę oraz przetrzeć wszystkie szyby i meble Pronto Antisctatic niby niewiele, ale u nas to były te kluczowe miejsca gdzie się nie dało dotknąć bez przyklejenia pozostało nam jeszcze przemycie podłóg w pokojach i przedpokoju. macie jakieś dobre sposoby na zmycie kropek po farbie na drewnianej klepce?malgos - no tak... w końcu Warszawa jest podobno jedną z najdroższych stolic w Europie... |
|
|
|
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę rano, piję kawkę i jak zawsze zaglądam co tu się dzieje
)Neave - to super, że zrobiliście tak dużo, naprawdę - ja po remoncie obawiam się okropnie tego sprzątania - mam tam tumany kurzu, a remont nie dobiegł nawet do połowy. Od kilku dni mam tak silny instynkt macierzyński, że chyba gdybym mogła to bym sobie sama dziecko zrobiła )) mój mąż jest w tym temacie dużo bardziej powściągliwy. I ja też wiem, że powinniśmy poczekać z 2lata, ale normalnie natura chyba przewróciła mi w głowie ))Malgos, specjalistko od podróży, co byś wybrała gdybyś urlop miała w listopadzie?? Ja już durnieje.
|
|
|
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas na szczęście obyło się bez tumanów kurzu, bo zrobiliśmy tylko malowanie. niestety sprzątanie było intensywne bo najemcy nam zostawili koszmarny syf - wiórki od kotów w każdym kącie, do kafelków w kuchni można się przykleić (o meblach nie wspomnę). więc żeby się wprowadzić z dzieckiem musieliśmy ogarnąć chociaż te najgorsze pomieszczenia. a dużym pokoju mamy sporo styropianu, bo nam ocieplają z tamtej strony budynek, więc zostawiliśmy sobie go na koniec najgorzej będzie przy przenoszeniu mebli rozplanowałam sobie już wszystko i wszystkie meble które mamy teraz w 2 pokojach wylądują w tym większym, w tym pianino mam nadzieję że sobie poradzimy. powinniśmy to zrobić przed przeprowadzką, podobnie jak czyszczenie podłóg w pokojach, ale nie wiem czy nam czasu starczy dzisiaj zaczynamy pakowanie! a przeprowadzka zaplanowana na wtorek!
|
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie jestem w stanie go przekonać, na niego nawet nie działa ciągłe pytanie jego mamy, kiedy w końcu kupi garnitur Śniło mi się, że poszłam do ślubu z kucykiem na środku głowy związanym paskudną rozciągniętą gumką ![]() Cytat:
![]() Ja wciąż czekam na wieści od właściciela mieszkania, że możemy umówić się na jego odbiór
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw muszę zgromadzić kilka informacji ![]() macie jakiś budżet przeznaczony na ten cel? jaki wypoczynek lubicie (więcej słodkiego lenistwa czy zwiedzanie czy mix) i naj jak długo chcielibyście pojechać? i jeszcze jedno czy lubiecie upały, czy ma być ciepło (oczywiście tak do plażowania - czyli cieplej niż ciepło hehe) ja właśnie szukam info dla innej wizażanki bo biedna się zestresowała, że będzie miała chłodne wakacje
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Pojawił się u mnie przedślubny problem
bylismy z TŻ dwa tygodnie w górach i zupełnie nie wzięłam pod uwagę, że tak mocno się tam opalę. Na rekach mam okropnie widoczne ślady od t-shirtów. Dekold i kark też się opaliły ale nie rzucają sie w oczu tak jak ręce. Jak założę suknię będę wyglądała jak zebra a nie chce przesadzić z opalenizną.
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
rób peelingi, np kawowy i nawilżaj, jak pójdziesz na solarium to znów opalisz mocniej i tak już opalone miejsca, więc różnica się utrzyma...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

ale ważne ,że dali znać.
tym sposobem nie wiem jak wygląda sytuacja ale planuję zmusić go, żeby do nich zadzwonił bo inaczej uduszę 
pogoda nas nie rozpieszcza 
gratuluję protokołu i załatwionych spraw
tylko finalna liczba znacznie mniejsza
a ja na chwilę obecną nie czuję żadnego stresu mimo nieubłaganie płynącego czasu 

Ślub 25.08.2012 

była pyszna