Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 00:01   #3901
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Tak Wszystkie potrzebne slowa ( czyli cale 4)
-kocham cie kochanie,
-masz fajna pupke
-buzi
-pieknie dzis wygladasz
no i wystarczy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 00:05   #3902
kachna21
Raczkowanie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

ogladam wlasnie kuchnne rewolucje, odcinek 2 nowego sezonu matko i corko! skad oni wzieli tyle gotowych sosow???
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 02:38   #3903
Cierpliwosc
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Dlaczego jeszcze nie śpię? Bo nieogarniam tej kuwety - zostało jeszcze tyle do zrobienia

Wszystkie Pm z moich okolic, które chciałyby zobaczyć najbardziej niewyspaną Pannę Młodą zapraszam 15 września na godz. 12:00 do kościoła pw. św. Bartłomieja w Pogrzebieniu

Dziś mnie już tu pewnie nie będzie, więc już teraz życzę ślubującym tego samego dnia co ja wiele szczęścia u boku mężów i wspaniałego wesela!
Od razu też mówię, że już w niedzielę jedziemy w góry, więc relacja będzie po powrocie.

Do zobaczenia!
Dziękuję Wam za wszelkie rady i wsparcie, wolę nie myśleć co by było bez Was

Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 04:52   #3904
nuna2
Zakorzenienie

hello... właśnie siedzę z gorącym słoikiem a brzuchu zwiniętymi nogami zazyłam dwie tabletki i kwicze Przyszła @ punktualnie.

Więc te które mają swój wyjątkowy dzień i czasem okres się przesuwa przy stresie polopirynę s wypić i gorąca woda kąpanie. Działa. co prawda 1 tabletke polopiryny!! żeby nie przegiąc.

Także jutro pójdę na wesele z @ będzie się pewnie lało, ale na moje wesele będę już oczyszczona. Lepiej mieć na czyimś niż na swoim prawda??
Stary 2012-09-14, 05:12   #3905
Madziuniusia
Zakorzenienie

8
Stary 2012-09-14, 05:35   #3906
nuna2
Zakorzenienie

8!!!
Stary 2012-09-14, 08:03   #3907
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej hoł We Wro słonko świeci i jest tak fajnie rześko jesiennie.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Chociaż do tej pory nie mogę się przełamać, żeby zapytać, jak mam się do Nich zwracać. Niby wiadomo, że odpowiedzą mamo/tato, ale z drugiej strony jak już zapytam, to będę musiała naprawdę tak mówić... A to mi się wydaje strasznie dziwne!
Wy nie macie tego problemu? Jak to u Was Młode Żonki wygląda z tym "tato, mamo"?
Ja do mężowego taty zwracam się póki co jakoś tak na okrętkę i bezosobowo. Niby od razu po weselu mi powiedział, że on jest tato, ale jakoś dziwnie tak, mimo że go bardzo lubię, to cały czas mam w głowie schize, że jak mu zacznę tatować, to tak jakbym go sobie przywłaszczała Dobrze, że z teściową nie mam problemu, bo moge powiedzieć, że takowej nie posiadam, bo nie utrzymyuje z małżonem praktycznie żadngo kontaktu.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:06   #3908
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hejo

u mnie mgła jak zupa ;D

az sie dziwnie poczułam jak wstałam - jak w zimie jasno było

ale 8 stopni tylko jest. Idzie jesien

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:08   #3909
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
A to moje nowe bryle
Super w nich wyglądasz Wiedział małżon, co Ci podsunąć
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

kochanie, żadnych nowin nie znam ale śledzę teraz regularnie FB w poszukiwaniu fotek z jej ślubu u osób, ktore mogly byc na weselu oni chyba teraz są w podrozy poslubnej.
Eeeee, to niedługo będzie jakiś zdjęciowy szał, bo się jajeczna na pewno pochwali
Cytat:
-kocham cie kochanie,
-masz fajna pupke
-buzi
-pieknie dzis wygladasz
Nic więcej nie potrzeba A fajna pupka wymiata
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:15   #3910
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
u mnie na weselu sami zaproponowali zeby mowila mamo i tato, tak samo moi Rodzice do Piotrka, i staralam sie mowic od razu, czasami zapominalam, wstydze sie:P ale na szczescie zadko z nimi gadam, bo daleko mieszkamy od nich i jak cios to TZ dzwoni i gada z nimi
Eh, no właśnie przed ślubem też mi się zdawało, że rozegra się to wszystko na weselu, bo kiedyś widziałam właśnie na weselu, jak było pierwsze "mamo/tato" do teściów, nawet myślałam wtedy, że fajnie by to było nagrać... Ale przez całe wesele my z naszymi Rodzicami się prawie nie widzieliśmy, a po weselu nikt nie poruszył tematu, a że się rzadko widujemy, to teraz coraz trudniej...

Cytat:
A to moje nowe bryle
Raybany?
Wyglądasz fajnie, niebanalnie I rzeczywiście młódka sztuka! A co do okularów, to poczekaj te kilka dni, jak się nie poprawi, idź, niech Ci wyregulują.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dlaczego jeszcze nie śpię? Bo nieogarniam tej kuwety - zostało jeszcze tyle do zrobienia

Wszystkie Pm z moich okolic, które chciałyby zobaczyć najbardziej niewyspaną Pannę Młodą zapraszam 15 września na godz. 12:00 do kościoła pw. św. Bartłomieja w Pogrzebieniu

Dziś mnie już tu pewnie nie będzie, więc już teraz życzę ślubującym tego samego dnia co ja wiele szczęścia u boku mężów i wspaniałego wesela!
Od razu też mówię, że już w niedzielę jedziemy w góry, więc relacja będzie po powrocie.

Do zobaczenia!

Kochana, wszystkiego najlepszego! Uda się na pewno wszystko jak trzeba, a jak nie wszystko, to pewnie nawet tego nie zauważysz Jesteśmy z Tobą, ja co prawda mam trochę za daleko, by być z Tobą ciałem, ale duchem będę na pewno! 3maj się i nie puszczaj Męża

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ja do mężowego taty zwracam się póki co jakoś tak na okrętkę i bezosobowo. Niby od razu po weselu mi powiedział, że on jest tato, ale jakoś dziwnie tak, mimo że go bardzo lubię, to cały czas mam w głowie schize, że jak mu zacznę tatować, to tak jakbym go sobie przywłaszczała Dobrze, że z teściową nie mam problemu, bo moge powiedzieć, że takowej nie posiadam, bo nie utrzymyuje z małżonem praktycznie żadngo kontaktu.
Fajnie, że nie tylko ja mam ten problem... Ja też Ich lubię, no ale ciężko się przestawić, że obcy w sumie ludzie mają być nagle Twoimi drugimi rodzicami...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:16   #3911
nuna2
Zakorzenienie

ale mam leniaaa....
Stary 2012-09-14, 08:19   #3912
Madziuniusia
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj panieński i czuję, że padnę na nim... o 6:30 skończyłam pracę (24 godz...). Wróciłam to sie nie kładłam, poprawiałam TŻ pracę lic, bo musze ją dzisiaj zawieść do szkoły. Zaraz jadę na probną, później musze na maisto po matriał na welony dla dziewczyn i wydrukować prace, potem szkoła, dekoratorka kościoła, a muszę jeszcze te welony zrobić! Nie no ja się zastrzelę...
Stary 2012-09-14, 08:31   #3913
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj panieński i czuję, że padnę na nim... o 6:30 skończyłam pracę (24 godz...). Wróciłam to sie nie kładłam, poprawiałam TŻ pracę lic, bo musze ją dzisiaj zawieść do szkoły. Zaraz jadę na probną, później musze na maisto po matriał na welony dla dziewczyn i wydrukować prace, potem szkoła, dekoratorka kościoła, a muszę jeszcze te welony zrobić! Nie no ja się zastrzelę...

no sporo tego masz na glowie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:41   #3914
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymam kciuki, żebys się ze wszstkim wyrobila.

chciałabym sie komuś wygadać...
Stary 2012-09-14, 08:45   #3915
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
-kocham cie kochanie,
-masz fajna pupke
-buzi
-pieknie dzis wygladasz
genialne

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Do zobaczenia!

mam nadzieję, że będziesz jutro wyspana i zadowolona

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Eeeee, to niedługo będzie jakiś zdjęciowy szał, bo się jajeczna na pewno pochwali
oj to na pewno

Cytat:
o matko, no to faktycznie. Kobieto, przydałby Ci się porządny sen mimo wszystko udanej zabawy życzę
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:14   #3916
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie, wczoraj mielismy z Mezem trzecia rocznice naszego zwiazku i zapomnielismy a jeszcze rok temu byla romantyczna kolacja ze swiecami i upominkami A mowili, ze po slubie jest lepiej

dlatego my, żeby mieć łatwiejsze życie mamy rocznicę bycia razem, zaręczyn i ślubu w ten sam dzień
Cytat:

Wy nie macie tego problemu? Jak to u Was Młode Żonki wygląda z tym "tato, mamo"?

ja mówię do teściów bezosobowo ponieważ żadne z nich mi nie zaproponowało mówienia "mamo/tato" więc wpraszać się nie będę Teściowa powiedziała że mogę do niej mówić "jak chcę, mogę po imieniu" no ale oczywiście po imieniu to jeszcze trudniej niż "mamo" więc nie mówię wcale Kontakt z teściami mam ok, ale widać ze oni raczej nie mają parcia na to.
Moja mama za to już pod kościołem powiedziała TŻowi żeby mówił do niej "mamo" ale z tego co zaobserwowałam jeszcze ani razu mu się to nie udało
Cytat:
A to moje nowe bryle
bardzo ładnie
Cytat:
-kocham cie kochanie,
-masz fajna pupke
-buzi
-pieknie dzis wygladasz

Marylko trzymam kciuki za wiadomo co

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:16
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:21   #3917
nuna2
Zakorzenienie

ja dziś na 14 jade na henne brwi i regulacje, potem może z bratową się zobaczymy.
Stary 2012-09-14, 09:37   #3918
a u d r e y
Wtajemniczenie

Matylko filmowa historia! I te weekendy w różnych stolicach europy aaahhhh!!
A Ty w nowych brylkach wyglądasz jak byś jeszcze 18stki nie miała Twój Mąż to szczęściarz bezapelacyjnie!

Kupiłam wczoraj brakujące składniki do sushi i jutro na parapetówę kuchni połączoną z oglądaniem filmu weselnego zrobię maki m.in
Już mi ślinka cieknie :P
Stary 2012-09-14, 09:42   #3919
nuna2
Zakorzenienie

co dziś na obiad??

zastanawiam się nad naleśnikami z serem i z jabłkami do wyboru
racuchy
placki ziemniaczane
Stary 2012-09-14, 09:50   #3920
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
ta historia z babcią wiozącą na ślub blachy ciasta autobusem chyba jest najlepszym hitem tej dziewczyny chociaż nie... suknia z lumpa, którą wam wkleiłam jest znacznie lepszym hitem. Wklejam ponownie, bo moze komus umknelo, a rzecz warta zapamiętania dla potomnych

przypominam, że ona ma dwie suknie, drugą kupiła w salonie za niewielkie pieniądze, model sprzed kilku lat, już moooocno popruty i zniszczony, ale "za okazyjną cenę wiec jak mialam nie kupic? zaloze po polnocy albo na plener". Przy czym ta z lumpa jest do kosciola
żenua
kiedy ten ślub? już czekam na fotki z imrezy
edit: o już widzę, ze sierpień, 2013?
Stary 2012-09-14, 09:56   #3921
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
To witaj w waskim gronie UWIELBIAJACYCH swoich tesciow. Ja swoich kocham tak samo jak moich rodzicow. Pamietam, nasze piewsze spotkanie jak dzis. Przyjechalam do mojego TZ na swieta, i zabralam ze soba pelna wazlizke jedzenia, szynki, kielbaski, uszka, no i oczywiscie barszcz (taki w kartoniku), no i co? Oczywiscie ten barszcz sie wylal i zalal cala moja walizke (wszystkie ciuchy jakie mialam byly buraczkowe), oczywiscie wpadlam w czarna rozpacz bo pojachalam tam na 2 tygodnie) no i moj TZ zadzwonil do swojej mamy, zeby zapytac czym mamy to czyscic, no i kazala nam przyjechac, ze ona ma na to jakis sprawdzony sposob. Nawet nie macie pojecia jak sie czulam, jak taka sierotka Marysia, co przyjechala z PL i wziela ze soba jakas dziwna zupe ( tutaj barszczu nikt nie zna), myslalm ze sie zapadne pod ziemie. No i zamiast poznac jego rodzicow, przy wigilli, na ktorej chcialam zablysnac, pokazac sie z jak najlepszej strony, wystrojona, zrobiona na bostwo do tego przy suto zastawionym stole, ktory mialam sama przygotowac, to przyjechalam, taka byle jaka, prosto z podrozy, zrozpaczona i z cala walizka do prania
Do dzis wpominamy to na kazdej imprezie :

No ale widac, nie mialo to wiekszego znaczenia bo pokochali mnie jak wlasna corke, sa ze mnie dumni, ze tak sobie szybko poradzilam tutaj i moge na nich zawsze liczyc.

No ale calkiem nie dawno, spadla na nas bardzo smutna wiadomosc.
Tacie M. wykryli raka krtani, i teraz dzielnie z nim walczy. W tamtym tygodniu mial pierwsza chemie, ktora dosc ciezko znosci. No ale jestesmy wszyscy dobrej mysli, bo na szczescie zostal szybko wykryty, wiec szansa na jego likwidacje jest bardzo duza.
Takze trzymajcie kochane kciuki, bo nawet sobie nie wyobrazam gdyby moglo go zabraknac.
3mam kciuki za tescia niech szybko wydobrzeje! Okularki masz mega tez mi sie pogarsza wzrok z roku na rok i zawszena poczatku w nowych szklach jest mi dziwnie tak jak radza dziewczyny pochodz z tydzien jak sie nie przywyczaisz to idz do nich
Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
mniej wiecej wiemy, 4 salatki, z rybek bedzie losos z czyms, po grecku i sledziki, galareta, wedliny, i cos tam jescze juz nie pamietam..
wiec po obiedzie beda 4 przerwy na jedzenie gorace i 5 na oczepiny... chcemy zeby zespol robil przerwy tylko w trakcie posilkow bo szkoda nam czasu na weselu, i tak zacznie sie pewnie dopiero przed 7

zestresowalyscie mnie
Starczy nie martw sie
Cytat:
Aha, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniala
Powiedziała, że u niej na ślubie to ciasta będą piekły kobiety z rodziny i mają te ciasta dostarczyć na ślub. Mówi tak - moja babcia ma przykaz upiec 4 blachy sernika. Zastanawiam sie tylko jak ona je dowiezie, bo przyjedzie do nas w dzien slubu autobusem (jej babcia mieszka 60 km od niej).. no ale trudno, niech sobie radzi kobieta.
Ja: - no ale jak to sobie wyobrazasz, że ciotki, kuzynki, babcie będą piekly i zawoziły w dzien slubu wam ciasta na salę?
ona: - nie, no mogą wziąć do bagaznika i po kosciele zawiozą prosto na salę

ziele - TŻ powiedział przyjacielowi, co ona wygaduje. Wiem, że nieladnie się wtrącać w związki,ale to jego najlepszy kumpel, a ta dziewczyna to porazka na maxa. Przyjaciel powiedzial, ze wie, ze ona tak gada, ale to tylko zarty, ona jego zapewnila, że go kocha i tak tylko zartuje.
a facet sam sobie winny skoro mu to nie przeszkadza... sorry ale jesli to zarty to dla kogo one sa smieszne?
Cytat:

Super relacjon, obcas wygrał gratuluję serdecznie

e tam, ja się pojawiam tak samo, jak przed ślubem (nawet trochę częściej ostatnio) i u mnie to kwestia pracy. Chętnie bym siedziała tyle, co kiedyś, ale kiedyś nie siedziałam 5 dni w tygodniu po 8 godzin w robocie, a niestety w pracy rzadko mam czas podczytywać, nie mówiąc o odpisywaniu... ale się staram być

Suuuuuuuuper wiadomość

Zależy czego od Niego oczekujesz. Ustalcie, kiedy ma przyjechać, co najbardziej Cię interesuje (w sensie jakie ujęcia), powiedz Mu, czy wolisz na wesoło, na romantycznie czy na realistycznie i ogóle jak sobie wyobrażacie ten film.

Świetna historia
A za Teścia 3mam mocno kciuki

Ja na swoich nie narzekam, bo na szczęście mieszkają daleko Ale powiem Wam, że tak jak przed ślubem nigdy nie wiedziałam, jak się z Nimi witać i zwykle wychodziło to niezręcznie, tak odkąd zostałam żoną swego Męża Teściowie za każdym razem lecą do całowania na powitanie i pożegnanie - ot, niby mała zmiana, ale jednak Czuję się dzięki temu bardziej w rodzinie

Chociaż do tej pory nie mogę się przełamać, żeby zapytać, jak mam się do Nich zwracać. Niby wiadomo, że odpowiedzą mamo/tato, ale z drugiej strony jak już zapytam, to będę musiała naprawdę tak mówić... A to mi się wydaje strasznie dziwne!

Twoja koleżanka jest prawie tak samo zabawna jak matka jajeczna Po prostu swoimi tekstami made my day

Lecę do Mężusia, bo już woła z łóżeczka. Dobrej nocki Laseczki
Fajnie ze bywasz tu dosc czesto i faktycznie duzo czesniej niz jak zaczelas robotke
Co do tesciow, to oni juz mi przed slubem mowili ze mam im mowic mamo tato, mi pomimo tego ze ich bardzo kocham ciezko przejsc z "pani" na ty" bo tak chca zebym im mowila (tym bardziej ze sie zwracalam do nich np. Pni Alinko zawsze dodawalam to imie ) i tym sposobem mam mowic "mamo podaj mi to" a nie" niech mama mi poda" wiec jak pierwszy raz powiedzialam cos w stylu "mamo daj mi miske" to sie tak ucieszyla z tata ze az zaklaskali i mnie wycalowala za to moj Tż nie ma juz zadnych oporow i wali im na "ty" gdzie ja za kazdym azem dodaje "mamo, tato" to on juz mniej ale tak i moi i jego chcieli wiec im to pasuje
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:58   #3922
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie moją przesadnie oszczędną koleżankę? Jej suknię ślubną z lumpa wklejałam w którejś części Otóż na moim ślubie ( byla osobą towarzyszącą przyjaciela TŻ, to jego narzeczona), zaczęła mi opowiadać, że w sumie to ona nie wie, czy kocha swojego narzeczonego, ale lepszy taki niż zaden, że ma już swoje latka i musi koniecznie wyjść za mąż
poza tym skrytykowała nasz samochód (czarnym się nie jedzie do ślubu, bo czarnym się jedzie na pogrzeb, a do slubu tylko białym)
zespół: - daliscie za nich 4.000????? w zyciu bym tyle za orkiestre nie dała! Ja mam dwóch facetów za 1.500 zł i to max co mogę dać! Pytam się jej - a słuchałaś ich gdzies? jakos nisko się cenią. Na co ona - nie sluchalam, bralam, bo są tani

więcej kwiatków nie pamiętam, ale na moje wesele miała kokoloka i stwierdziła, że (a jakże!) to najlepsza fryzura ślubna i będzie ją miala na swoim slubie

Cytat:
Aha, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniala
Powiedziała, że u niej na ślubie to ciasta będą piekły kobiety z rodziny i mają te ciasta dostarczyć na ślub. Mówi tak - moja babcia ma przykaz upiec 4 blachy sernika. Zastanawiam sie tylko jak ona je dowiezie, bo przyjedzie do nas w dzien slubu autobusem (jej babcia mieszka 60 km od niej).. no ale trudno, niech sobie radzi kobieta.
Ja: - no ale jak to sobie wyobrazasz, że ciotki, kuzynki, babcie będą piekly i zawoziły w dzien slubu wam ciasta na salę?
ona: - nie, no mogą wziąć do bagaznika i po kosciele zawiozą prosto na salę

ziele - TŻ powiedział przyjacielowi, co ona wygaduje. Wiem, że nieladnie się wtrącać w związki,ale to jego najlepszy kumpel, a ta dziewczyna to porazka na maxa. Przyjaciel powiedzial, ze wie, ze ona tak gada, ale to tylko zarty, ona jego zapewnila, że go kocha i tak tylko zartuje.
kurde ;] ale żenada nie mogę się doczekać relacji z jej ś.lubu no i zdjęć oczywiście
Cytat:
Nie uwierzycie, wczoraj mielismy z Mezem trzecia rocznice naszego zwiazku i zapomnielismy a jeszcze rok temu byla romantyczna kolacja ze swiecami i upominkami A mowili, ze po slubie jest lepiej
haha no bo teraz to już będziecie rocznice ślubu świętować :P
Cytat:
ja do Teściowej mówię per Pani. Dziwnie mi no ale cóż... zwłaszcza jak dziecko podrośnie, będzie mówić babciu a dla mnie to jednak bedzie PSNI babcia
Mój mąż do mojej mamy mówi per Pani ale czasem powie po imieniu "Cześć Małgorzato" a z moim tatą to oni chyba wogole są na Ty. Zreszta z moim tatą ma świetny kontakt ale sądzę, że to dla tego iż brakuje mu ojca i może mojego tak taktuje - jak tate, Tak sądzę. Ale cieszę się

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:58   #3923
melod_y
Zakorzenienie

hej dziewczyny... ja juz w szarej Małopolsce jestem

zastanawiam sie do kiedy musze zmienic dowod osobisty/prawko itp?
i czy TZ mieszkając u mnie musi sie przemeldować czy moze to zrobic z czasem?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:03   #3924
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... ja juz w szarej Małopolsce jestem

dowód jest wazny 3 miesiące, więc nie musisz sięspieszyć.
Teoretycznie mąż powinien się przemeldować jak się do Ciebie wprowadził, ale czy jest sens, skoro musiałby wymieniać wszystkie papiery?
Stary 2012-09-14, 10:04   #3925
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja mówię do teściów bezosobowo ponieważ żadne z nich mi nie zaproponowało mówienia "mamo/tato" więc wpraszać się nie będę Teściowa powiedziała że mogę do niej mówić "jak chcę, mogę po imieniu" no ale oczywiście po imieniu to jeszcze trudniej niż "mamo" więc nie mówię wcale Kontakt z teściami mam ok, ale widać ze oni raczej nie mają parcia na to.
Moja mama za to już pod kościołem powiedziała TŻowi żeby mówił do niej "mamo" ale z tego co zaobserwowałam jeszcze ani razu mu się to nie udało

Czyli też uważacie, że teściowie powinni zaproponować żeby mówić do nich mamo/tato??
Ja też tak myślę, ale w sumie nie wiem czy teściowa sama to zaproponuje bo jest taką osobą, która raczej emocje trzyma z boku wieć pewnie będzie jej to obojętne jak do niej mówię, a ja pewnie będę unikac mówienia do nich w prost.
Ale ostatnio rozmawiałam z moją ciocią, która jest w jakiś sposób oburzona, że jej zięć nie mówi do niej mamo. Nie wiem czy jest jej przykro czy jak w każdym razie nie podoba jej się to. Jak usłyszała, że my mówimy, że to teściowie powinni zaproponować to się oburzyła, ze co jeszcze ona ma go prosić żeby mówił do niej mamo...wiec wiem, że rożnie bywa i moja teściowa też może mi nie zaproponować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:05   #3926
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
dowód jest wazny 3 miesiące, więc nie musisz sięspieszyć.
Teoretycznie mąż powinien się przemeldować jak się do Ciebie wprowadził, ale czy jest sens, skoro musiałby wymieniać wszystkie papiery?
ano o to wlasnie mi chodzi..
skoro nie ma jakiegoś odgórnego "nakazu" to na razie niech zostanie tak jak jest

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:06   #3927
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku mówiłam np "Czy mama chciałaby..?" Czyli po prostu przerzuciłam się z "pani" na "mama", ale zostałam w 3 osobie TŻ mi kiedyś powiedział, bo ja właściwie w ogóle nie zdawałam sobie z tego sprawy, że to brzmi sztucznie Teraz jak o tym piszę to dotarło do mnie, że mój tata tak mówi do swojej teściowej, mojej babci, więc pewnie dlatego nie było to dla mnie nienaturalne.

Później zaczęłam do moich teściów mówić w 2 os, tj np "Czy chciałabyś...?". Właściwie rzadko kiedy używam w stosunku do nich słów "mamo/tato", jeżeli już to jakoś zawsze mam w domyśle "mama TŻta/tata TŻta". Lubię ich, ale myślę, że to normalne, że naprawdę rodziców mi nie zastępują
Stary 2012-09-14, 10:09   #3928
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie wymieniłam... teoretycznie mam czas do końca października no ale...
Nie mam kiedy pojechać do domu i złożyć papiery a czytałam, że to tylko osobiście no i dupa.. a nie bede sie 3 godziny trzaskać pociągiem po to żeby złożyć podpisik

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Czyli też uważacie, że teściowie powinni zaproponować żeby mówić do nich mamo/tato??
ja tak uważam... że to oni powinni ... bo jakbym ja zaczeła to nie wiem czy im sie tak podoba czy nie... czy sie nie narzucam... a jakby mi Teściowa zaproponowała to od razu bym sie lepiej poczuła

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:18   #3929
iceflower
Przyjaciółka KWC

marylko fajna historia i okulary też.

Cytat:
Było ciężko dla nas obojga.
Ale staramy się wprowadzać "mamę i tatę" - TŻowi poszło jakoś lepiej, zwłaszcza do mojego taty, bo jego bardzo lubi, z mamą gorzej bo tak sobie, więc zdarza mu się powiedzieć do niej per "teściowo". Ja mówię bardziej bezosobowo, czasem wyduszę z siebie "mamę" w osobie trzeciej (np. czy mama dobrze bawiła się na wakacjach?).

Cytat:
upolowalam dzisiaj w sh kilka perelek, w tym plaszczyk atmosphere jest uroczy, bo ma rekawy 3/4
Masz gdzieś fajny sh oblukany w Krakowie?

Cytat:
3 miesiące masz jeszcze ważny dowód.

Teoretycznie powinien się przemeldować, ale w sumie po co, nie ma żadnych sankcji za to. My się nie przemeldowaliśmy - ja jestem zameldowana u rodziców, a TŻ u mamy i tyle.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja uważam że nie. Dla mnie to jest naturalne, że stajemy się rodzina i trzeba wprowadzić inne zwracanie się do siebie niż na pan/pani. Moja teściowa nic nie mówiła na temat zwracania się do niej, ale jak pierwszy raz wydusiłam z siebie tę "mamę" to potem zadzwoniła podziękować.

Moi rodzice kategorycznie zabronili TŻowi mówić "pan/pani", po imieniu też niespecjalnie, więc TŻ się trochę pomęczył bezosobowo ale on dużo mówi i nie dało się tak na dłuższą metę.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja na początku mówiłam np "Czy mama chciałaby..?" Czyli po prostu przerzuciłam się z "pani" na "mama", ale zostałam w 3 osobie TŻ mi kiedyś powiedział, bo ja właściwie w ogóle nie zdawałam sobie z tego sprawy, że to brzmi sztucznie Teraz jak o tym piszę to dotarło do mnie, że mój tata tak mówi do swojej teściowej, mojej babci, więc pewnie dlatego nie było to dla mnie nienaturalne.
Dla mnie to nie brzmi sztucznie bo u mnie bylo dokładnie tak jak u Ciebie - oboje moi rodzice zwracali się w tej formie do swoich teściów. Nie jest to zła forma a przynajmniej przechodzi przez gardło.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:20   #3930
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja tak uważam... że to oni powinni ... bo jakbym ja zaczeła to nie wiem czy im sie tak podoba czy nie... czy sie nie narzucam... a jakby mi Teściowa zaproponowała to od razu bym sie lepiej poczuła
No właśnie ja też. Mój znajomy powiedział do teścia "tato" a on do niego "jaki tato jestem Jurek"...Chyba spaliłabym się ze wstydu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości