|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiedziałam, więc częściowo zaufałam Depoison i Lince, a dopiero później zaczęłam czytać więcej tylko na temat wybranych przez nie i jeszcze kilku innych, tj. Marsupi, Manduca, Zafiro i in. Baby Bjorn chyba sobie darowałam ze względu na cenę. Z tego wybranego przez Depoison w końcu zrezygnowałam, bo przeczytałam, że ma jakieś rzepy, a nie do końca wierzę w trwałość i skuteczność takich rozwiązań. To było Marsupi, czyli podobno bardzo dobre nosidło. A Linka i ja mamy Manducę - polecam. No i chyba parę osób ma i chwali Baby Bjorn.
Szukaj nosidełek ergonomicznych. Na allegro też są. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Róża zaczęła przybierać później, ale akurat ona dopiero po mm. Krwawiłam chyba przez kilka dni, a plamiłam z przerwami, ale ok. 6 tygodni. ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- W SR mówili, że jak w domu zacznie się krwawienie, to już nie należy jechać na porodówkę, tylko położyć się na plecach z poduszką pod biodrami i wezwać pogotowie. Dlatego pomysły z przyspieszaniem rozwarcia jazdami po lesie na quadzie (ktoś tu pisał o dziewczynie, która w ten sposób przyspieszyła sobie poród) uważam za skuteczne, ale ryzykowne. Depoison - fajne rękawiczki. Róża po południu i wieczorem trochę się śliniła. Uznałam, że po tym gęstym mleku chce jej się pić, więc dałam herbatkę, a wieczorem ucieszyłam się, że zasnęła przy piersi. Około trzeciej odłożyłam ją do łóżeczka, a po chwili wierzgała i ulała tak, że znów była zaklejona i nie mogła złapać oddechu. Niech te problemy się skończą! Zagęszczacz do mleka pomaga i ulewa znacznie mniej, ale jak widać nie wyeliminował problemu zupełnie. Po odciągnięciu z noska chociaż części musiałam ją nakarmić (dałam Bebilon, bo mam wrażenie, że więcej ulewa po moim mleku), a potem zaczęła się akcja "kupa". Tym razem nie było żadnych krzyków, bo plusem zagęszczacza są kupki codziennie! Żółciutkie! Ta powinna być przed północą, ale i tak jest nieźle.Dziecię śpi spokojnie, więc ja też się prześpię. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-14 o 05:27 |
|||
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko a rozważałaś podanie debridatu? Eliminuje ulewanie
---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
Noc przespana. Teraz ją obudziły wzdęcia, ale tak jest codziennie. |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś mamy 1 wizytę u lekarza.
|
|
#366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Elancylu kupiłam taki na cellulit w gemini, mam nadzieje ze mnie troche ujędrni i ze mozna go stosowac karmiąc Hej U nas noc do bani, Jas budził się równo co godzinę nie wiedziec czemu, najedzony był na bank ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko jest niemożliwe
![]() Najpierw o 19 się strasznie głodna zrobiła, chociaż zjadła godzinę wcześniej, więc dałam jej tylko 60ml mojego, żeby jakoś do 20 do kąpieli dotrwała, no ale jej to nie zadowoliło, więc do 20 musiałam ją na rękach trzymać i trzymać smoka żeby nie wypadł. Po kąpieli dobra mamusia dła 120ml mm i moje dziecko się obraziło na mnie bo nie chciała wogóle jeść . Położyłam ją do łóżeczka na głodnego i co słyszę?Ogromne atomy, patrzę a moje dziecko się obsrało pod pachy, więc poszła drugi raz do kąpania. A kupa była wszędzie, na podłodze, na dywanie, na mnie i na umywalce, nie licząc jej białego pajaca który się żółty zrobił Zjadła dopiero jak TZ wrócił z pracy po 22 i ją nakarmił, na mnie się obraziła![]() Teraz niby śpi w wózku, ale wygląda to tak, że muszę cały czas wózek pchać, bo ledwie przestaje a już zaczyna się wiercić. Niezłe mięśnie sobie wyrobię ![]() Ja na chrzest raczej jej nic nie kupię, ubiorę ja na różowe, szkoda mi wydawać 100zł na ciuchy których potem nie założy. A chrzcić będziemy w 1 nedziele października. |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam po raz pierwszy czekoladę-biała, po 2 kostkach mnie mdli
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao jaką masz fasolkę do karmienia? bo pamiętam że pisalaś że jesteś b. zadowolona.
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny odciagnełam wczofraj na wieczor z cycka 70 ml mleczka z jednego, tego co mała je. Z drugiego prawie nie leciało.
ale to bylo tak na spróbowanie nie podałam małej bo laktator byl nie wyparzony.Powiedzcie czy to malo czy duzo? musze rozbujac w tej drugiej piersi! no i jak sciagne mleczko to do lodowki? a potem jak podgrzac? chyba bede sciagała i dawala małej z butli bo Ona cyca nie dojada bo sie po jakims czasie zlosci.... a z butli bedzie piła. Tylko mogendo sciagnietego mleka dolac swierzo sciagniete????Cytat:
no Cytat:
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao powiedz czy ta fasolka Ciebie oplata? Tzn jak np. wstaniesz, to ona spada z Ciebie? Czy się trzyma?
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma prawka...
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
To trzeba go wysłać na prawko
![]() Tak w ogóle to cześć Jesteśmy wyspani, po śniadaniu, małż dzisiaj ma wole i siedzi z Amelką. Zachwyca się jej porannymi minami.Dziewczyny czy któraś zastanawiała się nad nauką pływania dla niemowlaków? Można od 3 miesiąca. My się właśnie nad tym zastanawiamy. |
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Spałam aż 3 godziny. Fabi przeraźliwie wył pół nocy, masakra... Teraz leży z TŻ i jest spokojny na szczęście. A ja pójdę po śniadanie bo umieram z głodu Ostatnio czytałam, że dziecko najlepiej zabrać jak ma pół roku, bo wtedy umie już wstrzymywać powietrze. No, ale pół roku mija w styczniu, a ja nie chcę przeziębić dziecka... |
|
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z herbatka
nock za nami w miare ladna wprawdzie mala zasnela dpiero po 23 ale obudzila sie o 4.20 pojadla i spac i pozniej o 7.30 bylo piszczenie za chwile duz kupa, osikane body wiec przebieranie karmienie no i w koncu do lozeczka ![]() teraz sobie lezy i opowiada mi co jej sie snilo a ja jem sernik ![]() no to poszalalas :P po protu wyszlas z wprawy ale nie martw sie to ie da nadrobic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po średniawej nocy, ale nadrobionej rano spaniem do 10
przypomniało mi się, że mi dziecię dwa razy pod rząd zwymiotowało, przedwczoraj też (ogromnie)-ale Ona nigdy przy tym nie płacze, jest wręcz rozanielona....z czego mogą wynikać te wymioty??czy to dlatego, że po jedzeniu, robi kupę, ja ją przewijam (w miarę możliwości delikatnie) i za bardzo wytelepię?? u nas też się ochłodziło i w domu również ledwo 22 stopnie, a Lilka chyba ciepłolubna jest, bo trzęsie wargą przy każdym przewijaniu ![]() pytałam kiedyś o nawilżacz powietrza, bo wiem ,że temat był poruszany....ale odpowiedzi brak....ponawiam więc-kto kupował, jaki i jak się spisuje??? depoison w poprzedniej części pytałam, czy szczepiłaś Zofcię na rotawirusy??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-14 o 10:57 |
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Za nami też spokojna nocka ![]() Zaraz zbieram się na zakupy, bo w lodówce mam tylko jajka i ser Mieliśmy iść razem z tż, ale on dziś w pracy ![]() Pogoda taka sobie, ale ponoć ma nie padać
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślasz się co było powodem?Martynka próbuje złapać misia (zamkniętą piąstką
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jeszcze nie interesuja zabawki
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Kolka...
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Fabiego interesuje noszenie na rączkach ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- O stuknęło mi i TŻ 1,5 roku
|
|
|
|
#385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może i ja wypróbuję ten sposób? co prawda targanie co parę godzin wanienki może być nieco kłopotliwe, ale czego się nie robi dla chwili spokoju ![]() Cytat:
Hmm.. Cytat:
![]() czasem spotykam się na kawie z jakąś koleżanką i sprawa wygląda podobnie - albo ja telepię tym wózkiem w tę i z powrotem, albo koleżanka lata z nim dookoła stolika, albo mamy koncercik ![]() Soleilka - mam przepis. Bo cuon la lot - Mięso wołowe w liściach la lot (to będzie chyba dziki betel po polsku) Zrobić marynadę z: 5 ząbków czosnku 1 łyżki świeżego, dokładnie posiekanego imbiru 5 łyżek sosu nước mắm 1 łyżeczki przyprawy 5 smaków 6 korzeni świeżej kolendry 2 łyżek miodu 3 łyżek sosu sojowego Zamarynować w tym kilogram mielonego mięsa wołowego (powinno w tym stać całą noc) Po tym czasie korzenie kolendry wyjąć i wyrzucić. Z mięsa stworzyć ruloniki (wielkości damskiego palca) Liście la lot (3 paczuszki) porządnie umyć i osuszyć. Owinąć w nie mięsne ruloniki i nadziać (po 4-5) na pałeczki do szaszłyków. Smażyć na gorącym oleju około minuty z każdej strony. Sos: 5 ząbków czosnku 1 łyżka świeżego, dokładnie posiekanego imbiru 15 drobno posiekanych pomidorów Połowę tej mieszkanki zmiażdżyć na purre, drugą połowę zostawić po prostu posiekaną, wymieszać. Podawać z ryżem kleistym wymieszanym z posiekanymi grzybami shitake. (są jeszcze dwa przepisy z których przyrządzaliśmy zżerane tego dnia dania, ale wg mnie już mniej ciekawe) Ruloniki powinny prezentować się w ten sposób: |
|||
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajdę ten sos i te liście, to zrobię. Uwielbiam azjatyckie żarcie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie
![]() Emil przybrał 700g Mam skierowanie do chirurga w sprawie siusiaka....ma końcówkę lekko zaczerwienioną i pani doktor mówi że ma maleńką dziurkę i przez to też może źle się czuć i marudzić...
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() któraś z Was pisała o podtrzymywaniu butli-moja Dzidzia lubi sobie podtrzymywać smoka, choć teraz ssie go rzadziej....od jakiegoś tygodnia zauważa zabawki, ma swoją ulubioną-cieszy się do niej i nawet "gada"-wiem, że Agunia używała jakiegoś fachowego słowa, ale zapomniałam....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-14 o 11:27 |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ten chirurg ma przy siusiaku robić?Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

też się martwię, we wtorek idę na ważenie.
Zagęszczacz do mleka pomaga i ulewa znacznie mniej, ale jak widać nie wyeliminował problemu zupełnie. Po odciągnięciu z noska chociaż części musiałam ją nakarmić (dałam Bebilon, bo mam wrażenie, że więcej ulewa po moim mleku), a potem zaczęła się akcja "kupa". Tym razem nie było żadnych krzyków, bo plusem zagęszczacza są kupki codziennie! Żółciutkie!
Ta powinna być przed północą, ale i tak jest nieźle.
. Położyłam ją do łóżeczka na głodnego i co słyszę?Ogromne atomy, patrzę a moje dziecko się obsrało pod pachy, więc poszła drugi raz do kąpania. A kupa była wszędzie, na podłodze, na dywanie, na mnie i na umywalce, nie licząc jej białego pajaca który się żółty zrobił

Mieliśmy iść razem z tż, ale on dziś w pracy
Jak znajdę ten sos i te liście, to zrobię. Uwielbiam azjatyckie żarcie
w sprawie siusiaka....
A co ten chirurg ma przy siusiaku robić?