Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 10:13   #1261
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

W szpitalu nie zrobiłam, dopiero w domu, czyli w 5dobie od cc. po pierwszej cesarce załatwiłam się już następnego dnia a tutaj nic nie chciało iść.
Stary 2012-09-14, 10:22   #1262
katiem
Wtajemniczenie

Sandra ale slodki buziaczek. Przecudna Bunia.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
miałyśmy o tyle łatwiej, że córka wcześniej do żłobka chodziła

zielona - tak jak Asiuulka mówi, unormuje się - córka też na początku cały czas garnęła się tylko do taty, a teraz już i chętnie garnie się do mnie z powrotem

chciałam się pochwalić, że już się chustujemy zaczęłam trochę szybciej niż ze starszą ale dzięki temu mam wolne ręce dla starszej właśnie
Moja chusta sie wlasnie pierze

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
W szpitalu nie zrobiłam, dopiero w domu, czyli w 5dobie od cc. po pierwszej cesarce załatwiłam się już następnego dnia a tutaj nic nie chciało iść.
No ale dobrze sie udalo. To kurcze nie wiem czy to kwestia zatwardzenia

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:50   #1263
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić, że już się chustujemy zaczęłam trochę szybciej niż ze starszą ale dzięki temu mam wolne ręce dla starszej właśnie
my juz powolutku tez.wczoraj pierwszy raz

rany dziewczyny czuje sie jak zombie.chyba z godzine tylko spałam w nocy bo Leos albo chciał jesc albo zeby go ponosic.juz nie wiem ile km zrobilam po mieszkaniu
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:00   #1264
sandra23s
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519098]my juz powolutku tez.wczoraj pierwszy raz

rany dziewczyny czuje sie jak zombie.chyba z godzine tylko spałam w nocy bo Leos albo chciał jesc albo zeby go ponosic.juz nie wiem ile km zrobilam po mieszkaniu[/QUOTE]

ja swojej nie ucze noszenia na rączkach.zaraz po karmieniu odkladam ją do łóżeczka

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:06   #1265
Katee27
Zadomowienie

Witam!
U mnie noc w miare dobrze,nawet mocno spałam i tylko 2x na siku.
Rano poleciałam znowu do doktorki,bo gardło mocniej boli,ale przepisała jakiś spray,który ciężko dostać i kosztuje koło 40zł,więc odpuściłam sobie.Kuruje się tymi kuleczkami od tamtej doktorki,tantum verde i mleko z masłem i miodem popijam.Mam nadzieję,że się poprawi.A przez katar ledwo na oczy widzę.To pomarudziłam.

Już nawet odpuściłam rodzenie,przyjdzie czas to urodze.Nie myśle o tym już tak nałogowo,choć nie ukrywam,że chcę bardzo!!!i boje się.
Mąż ma znowu jakieś obiekcje,że nie będzie ze mną rodził
Przez szwagierkę sytuacja rodzinna zrobiła się nieprzyjemna,ale olewam już to,choć nie jestem z tych osób,gdzie zamiata się pod dywan.Wolę wszystko wyjaśnić,ale widocznie niektórzy są tchórzami.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dolny Biegun Pęcherza Płodowego! No tego jeszcze nie grali :P Na forum człowiek się zawsze czegoś nowego dowie
Życzę Wam dziewczyny (sobie też) rozkręcenia akcji
Podziękować i wzajemnie

Sandra slodziutka niunia

Zielona witajcie w domku......no i nas wyprzedziłaś

m_moni dziękuję kochanajakże miło mi się zrobiło

Kurcze dziewczyny meldować się,bo jak którejś nie ma na wątku,od razu myśli,że w szpitalu...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:09   #1266
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja swojej nie ucze noszenia na rączkach.zaraz po karmieniu odkladam ją do łóżeczka
a ja nie moge słuchac jak płacze moje dzidzi.widocznie potrzebuje przytulasek.serce by mi pekło jakbym tak go zostawiła płaczacego
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:14   #1267
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Ja robię tak samo, może pomyślicie że wyrodna matka ze mnie, ale mała jest na rękach jedynie podczas karmienia (jesl podaje odciągane butelką- piersią jemy na leząco) i czasu na odbicie i chciałabym aby jak najdłużej tak się udawało, żeby mała nie domagała się ciągle noszenia bo zwyczajnie wysiąść można.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519573]a ja nie moge słuchac jak płacze moje dzidzi.widocznie potrzebuje przytulasek.serce by mi pekło jakbym tak go zostawiła płaczacego[/QUOTE]

Kochana jest wiele sposobów na to żeby uspokoić płaczące dzieciątko w łóżeczku bez konieczności ciągłego noszenia na rękach a maluszek szybko się przyzwyczaja i potem na prawde będzie Ci ciężko nosić kilku kilogramowego klocka przez pół nocy
Stary 2012-09-14, 11:25   #1268
Konto usunięte

Cytat:
Kochana jest wiele sposobów na to żeby uspokoić płaczące dzieciątko w łóżeczku bez konieczności ciągłego noszenia na rękach a maluszek szybko się przyzwyczaja i potem na prawde będzie Ci ciężko nosić kilku kilogramowego klocka przez pół nocy
a tak trudno zrozumiec ze to jest mój wybór i tak chce.juz kiedys była na ten temat dyskusja na forum.bede nosic kilkukilagromowego klocka no i fajnie.przeciez Was sie nie pytam co mam robić bo placze i musze go nosic na rekach
Stary 2012-09-14, 11:34   #1269
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja tez nie nosze zuzia byla od poczatku i potem sie ciagle domagala. Kazdy uczy sie na bledach
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:35   #1270
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jestem. A więc ....szyjka zgładzona i miekka. Rozwarcie na palec. Gin zrobił mi masaż szyjki. Powiedział, że to delikatne było chyba nie chcę wiedzieć jak boli niedelikatnie. Mówił, że jakby chciał to by już rozwarcie na dwa palce było ale jeszcze poczekamy.
Jak nie urodzę w weekenda to mam do szpitala się zgłosić 18. I nie dać się stamtąd wyrzucić. Najlepiej jakby wtedy podłączyli mi oxy. Mówił,
Tak się zastanawiam po co te masaże szyjki, skoro jak widać one nic nie dają a tylko bolą?
Cytat:
cześć

Ta, jasne. Po tym masażu całą noc przespałam. Bida totalna, jeden skurcz był. Mojej macicy jak widać nic nie rusza.

Z obawy o wielkośc swojego dziecka nawet gina o pomiary nie poprosiłam.

A i mój gin nie miał druków do becikowego. Dobrze, że wzięłam. Wbił mi tylko pieczątki i mam sobie wypełnić jak urodzę. Ja chcę już dziś najlepiej (jeszcze dziś nie tego nie pisałam).
Elena, czary mary rodzisz dziś Kochana!
Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
w szpitalu nikt mi nie powiedział jak ja dobrze przystawic. przystawiały połozne i było to samo bo mala ssała mi samego sutka. złapie brodawke cała to i tak zaraz ssie tylko sutka. tak jest do tej pory. Ona bez nakładki do buzi piers bierze z taka niechecia ze szok. Nie wiem jak u was jest z tym karmieniem ale jak moja nie spi to musze ja karmic co 15 minut bo on podje zasnie ponosze ja uleje sie albo odbije i znowu chce jesc. chyba ze zasnie to spi czasem nawet 4 godziny.Masakra jakaś.
Kochana, a czy Tobie się nie wydaje tylko, że ona chce ciągle jeść aż do zaśnięcia? Skoro się ulewa, to już nie powinna być głodna. A jak marudzi, to może jej niewygodnie, albo mokro. A jak buziakiem szuka piersi, to może tylko potrzebuje ssać, żeby usnąć a nie jeść. Używacie smoczków? Może to będzie rozwiązanie? Bo wydaje mi się, że głodna (no ale ja niedoświadczona mama jeszcze jestem - moja Zuzanka ma silny odruch ssania i dlatego nie wyobrażam sobie życia bez smoczka. I wiszenia non stop przy piersi i robienia za żywego smoczka dla Małej)
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Justyna, Elena, Gda, Tamlin - może jednak to dziś ???? trzymam kciuki.

My bierzemy się do prania dywanów i przystosowania łóżka dla nowego lokatora tak więc będzie męcząco ...

Kończymy dziś 36 tydzień! jeszcze tylko ten i będziemy donoszone....
Gratulacje skończenia 36tc!
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
To tylko zazdroszczę Dla mnie połóg jawi się jako sprawa gorsza niż poród, po doświadczeniach koleżanek ale mimo to uważaj na siebie.
lourose też tak myślałam, ale nie jest tak źle! obkurczająca się macica trochę boli (gorsze są te bóle krzyża ale spokojnie przeciwbólowe łykać można i ból mija). Potopu też nie ma. Fakt, że mi krwawienie ciągnęło się prawie przez 3 tygodnie ale już 3 dnia po porodzie używałam normalnych podpasek. I przypływ energii też jest jakiś nieziemski.
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zielona nareszcie dotarłaś do domku jak tam oskarek zareagował na braciszka?? Pewnie steskniony za mama

My nocka jak zwykle już spokojna poza wstawaniem na karmienie co 3 godziny kiedy moje dziecko zrezygnuije z jednego chociaż karmienia mamy dzisiaj ładną pogodę więc biorę Jaśka i jedziemy zakładać firmę

pewnie w weekend dużo mnie nie będzie bo Będe mieć Zuzkę w domu a wtedy to nie wiem gdzie ręce włożyc
Asiuulka89 pochwalisz się w jakiej branży i co chcesz robić? Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
takie mam lozeczko
http://www.smyk.com/klups-kolekcja-m...t-niemowlaka-p

i chce taki przewijak
http://www.smyk.com/klups-przewijak-...t-niemowlaka-p

tylko niewiem czy bedzie on w sklepie dostepny czy jak,bede musiala przedzwonic
śliczny komplecik
Cytat:

a tu buziaczki od mojej Buni dla wizażowych cioteczek
jaki słodki buziaczek
Cytat:
Kurcze laski umieram

Strasznie mnie napiernicza w lewym boku, bóle takie jak przy skurczach ciążowych tylko 10razy mocniejszy. Zrobie pare kroków i zwijam się z bólu, najpierw myślałam że to zatwardzenie poszłam na posiedzenie ale nic nie szło choc czułam ze jelito zapchane, no to pierwszy raz w zyciu wsadzilam sobie w tylek czopka, to poszedł tylko jeden mały bobek i teraz nie wiem czy to przez zaparcie i po prostu jeszcze wszystko nie wyszło czy coś innego podejrzewam jeszcze obkurczanie się macicy bo wczoraj położna jak mnie badała to mówiła ze coś nie chce sie obkurczać bo stoi w polowie (a stoi już od 3 doby po porodzie) ale kurcze to obkurczanie w szpitalu aż tak mnie nie bolało no i co najważniejsze ból po chwili mijał a tutaj jest ciągły
Sojka, może poradź się lekarza.
Jeśli to nie zaparcia, to lepiej sprawdzić.
Cytat:
Moja też nie jest uczona, choć muszę się ostro powstrzymywać, żeby nie brać jej na ręce, bo takiego maluszka non stop chciałoby się tulić w ramionach. Tylko macie rację, że zaraz się przyzwyczai a potem tylko będzie problem.
Już teraz zaczyna boleć mnie kręgosłup a Zuzia waży dopiero 4 kg. Co to będzie potem?

Ponieważ dziś kończymy 4 tygodnie to soczek dla Was

BTW od kiedy planujecie korzystać z huśtawek? my mamy http://www.ceneo.pl/3313933 i niby od początku można, ale czy to bezpieczne dla maluszka być w takiej pozycji?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-14 o 11:38
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:42   #1271
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam po co te masaże szyjki, skoro jak widać one nic nie dają a tylko bolą?

Elena, czary mary rodzisz dziś Kochana!

Kochana, a czy Tobie się nie wydaje tylko, że ona chce ciągle jeść aż do zaśnięcia? Skoro się ulewa, to już nie powinna być głodna. A jak marudzi, to może jej niewygodnie, albo mokro. A jak buziakiem szuka piersi, to może tylko potrzebuje ssać, żeby usnąć a nie jeść. Używacie smoczków? Może to będzie rozwiązanie? Bo wydaje mi się, że głodna (no ale ja niedoświadczona mama jeszcze jestem - moja Zuzanka ma silny odruch ssania i dlatego nie wyobrażam sobie życia bez smoczka. I wiszenia non stop przy piersi i robienia za żywego smoczka dla Małej)

Gratulacje skończenia 36tc!

lourose też tak myślałam, ale nie jest tak źle! obkurczająca się macica trochę boli (gorsze są te bóle krzyża ale spokojnie przeciwbólowe łykać można i ból mija). Potopu też nie ma. Fakt, że mi krwawienie ciągnęło się prawie przez 3 tygodnie ale już 3 dnia po porodzie używałam normalnych podpasek. I przypływ energii też jest jakiś nieziemski.

Asiuulka89 pochwalisz się w jakiej branży i co chcesz robić? Powodzenia!

śliczny komplecik

jaki słodki buziaczek

Sojka, może poradź się lekarza.
Jeśli to nie zaparcia, to lepiej sprawdzić.

Moja też nie jest uczona, choć muszę się ostro powstrzymywać, żeby nie brać jej na ręce, bo takiego maluszka non stop chciałoby się tulić w ramionach. Tylko macie rację, że zaraz się przyzwyczai a potem tylko będzie problem.
Już teraz zaczyna boleć mnie kręgosłup a Zuzia waży dopiero 4 kg. Co to będzie potem?

BTW od kiedy planujecie korzystać z huśtawek? my mamy http://www.ceneo.pl/3313933 i niby od początku można, ale czy to bezpieczne dla maluszka być w takiej pozycji?
Nie żartuj, to już 4 tygodnie minęły W takim razie i całusy dla Zuzi

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:54   #1272
Sojka1990
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519941]a tak trudno zrozumiec ze to jest mój wybór i tak chce.juz kiedys była na ten temat dyskusja na forum.bede nosic kilkukilagromowego klocka no i fajnie.przeciez Was sie nie pytam co mam robić bo placze i musze go nosic na rekach[/QUOTE]

Choco jeśli uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Oczywiste jest że to tylko i wyłącznie Twój wybór. Nikt na Ciebie nie naskakuje ale jeśli tak to właśnie odebrałaś to przepraszam jeszcze raz.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

No to gratulacje dla Zuzanki!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jesteście już niemowlakiem
Stary 2012-09-14, 11:59   #1273
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam!
U mnie noc w miare dobrze,nawet mocno spałam i tylko 2x na siku.
Rano poleciałam znowu do doktorki,bo gardło mocniej boli,ale przepisała jakiś spray,który ciężko dostać i kosztuje koło 40zł,więc odpuściłam sobie.Kuruje się tymi kuleczkami od tamtej doktorki,tantum verde i mleko z masłem i miodem popijam.Mam nadzieję,że się poprawi.A przez katar ledwo na oczy widzę.To pomarudziłam.

Już nawet odpuściłam rodzenie,przyjdzie czas to urodze.Nie myśle o tym już tak nałogowo,choć nie ukrywam,że chcę bardzo!!!i boje się.
Mąż ma znowu jakieś obiekcje,że nie będzie ze mną rodził
Przez szwagierkę sytuacja rodzinna zrobiła się nieprzyjemna,ale olewam już to,choć nie jestem z tych osób,gdzie zamiata się pod dywan.Wolę wszystko wyjaśnić,ale widocznie niektórzy są tchórzami.

Bidulko kuruj się. Z katarem się ch... oddycha. A jaki spray ci poleciła? Bo ja kiedyś dostałam Mucofluid.

Stary 2012-09-14, 11:59   #1274
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

gratulacje dla Zuzanki niemowlaczka

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:02   #1275
elena_100
Wtajemniczenie

Nie mogę sobie pospacerować więc se vivę puściłam i się bujam po pokoju. Efekt, boli mnie andzia i mam jakieś farfocle dziwne, ale nie jestem przekonana czy to czop czy skutki wczorajszego badania

Stary 2012-09-14, 12:03   #1276
m_moni
Zadomowienie

u nas wczoraj ostry sexik, chyba nigdy tak nie jęczałam
potem kino, a potem przez pół nocy częste skurcze, ale ucichły

Cytat:
hej mamuski
przepraszam ale mam malo czasu na wizaż
tż jeszcze w domu ale od poniedzialku idzie do roboty,wiec beede juz na bieząco
moje dziecko tylko spi i je.w nocy tez(opukac)
dzis u nas imprezka pepkowo-urodzinowa bo tż jutro urodziny ma.nie mam pojecia co mu kupic

a tu buziaczki od mojej Buni dla wizażowych cioteczek
ale słodki dziubeczek

i Jagódka jaka urocza
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:07   #1277
Konto usunięte

Cytat:
mi chyba to cos dało bo ponad tydzien pozniej tuliłam Leonka
Cytat:
Choco jeśli uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Oczywiste jest że to tylko i wyłącznie Twój wybór. Nikt na Ciebie nie naskakuje ale jeśli tak to właśnie odebrałaś to przepraszam jeszcze raz.[COLOR="Silver"]
spoko.moze jestem troche przewrazliwiona
Stary 2012-09-14, 12:07   #1278
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę sobie pospacerować więc se vivę puściłam i się bujam po pokoju. Efekt, boli mnie andzia i mam jakieś farfocle dziwne, ale nie jestem przekonana czy to czop czy skutki wczorajszego badania
Ja po badaniu miałam brązowe farfocle i plamienie.

A ja leżę w łóżku i nie mogę się zebrać... Tylko donoszę sobie jedzenie

Już mi wszystko jedno, nic nie działa na mnie... Nie chcę tylko leżeć w szpitalu ani mieć wywoływanego porodu.

Jedyne co mnie trzyma, to że mam jeszcze drugi termin z OM na 20.09 i z usg ostatniego taki nawet wyszedł, więc może mam jeszcze czas
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:11   #1279
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja po badaniu miałam brązowe farfocle i plamienie.

A ja leżę w łóżku i nie mogę się zebrać... Tylko donoszę sobie jedzenie

Już mi wszystko jedno, nic nie działa na mnie... Nie chcę tylko leżeć w szpitalu ani mieć wywoływanego porodu.

Jedyne co mnie trzyma, to że mam jeszcze drugi termin z OM na 20.09 i z usg ostatniego taki nawet wyszedł, więc może mam jeszcze czas
Ja pewnie też po badaniu. I mam zamiar właśnie zalegnąć w łóżku z książeczką w dłoni. Mam nadzieję, że teściowej chce się dziś gotować. Bo mi nie

Stary 2012-09-14, 12:22   #1280
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny, a te przewijaki się tylko kładzie na łóżeczku? Bo dostaliśmy od kuzynki TŻta i tam nie ma nic żeby przymocować i się boję, że pewnego dnia może spaść jak mały na nim będzie leżał....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:23   #1281
elena_100
Wtajemniczenie

Właśnie przemiły pan kurier dostarczył moje buteczki muszę je trochę rozchodzić.

W niedzielę mamy proszony obiadek weselny, może się jeszcze załapię

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te przewijaki się tylko kładzie na łóżeczku? Bo dostaliśmy od kuzynki TŻta i tam nie ma nic żeby przymocować i się boję, że pewnego dnia może spaść jak mały na nim będzie leżał....
Do przewijaka na łóżeczko dołączone są 4 śrubki i kapturki, żeby właśnie stabilnie się na łóżeczku trzymał.

Stary 2012-09-14, 12:30   #1282
Asiuulka89
Zakorzenienie

Maggie pewnie otwieram kawiarnię z ciastami i lodami no ale najbardziej nastawiam się na kawę na wynos bo u nas nie ma czegoś takiego... będę podróbą starbucksa ale o niebo lepsza kawa

no czas strasznie szybko leci gratulujemy

wogóle dzowni do mnie babcia i pyta się co robię mowie ze ide do sklepu z Jasiem a ona "jak to z jasiem on wychodzi na dwór przeciez kjest zimno (19 stopni) no a ja od razu sprostowałam i ogolnie ta babcia ma mi plnowac Jasia jak bede siedziec w kawiarni wiec niestety ale bedzie musiala zaczac stosowac się do moich zasad ktore sa streasznie inne niz jej
Stary 2012-09-14, 12:31   #1283
lilka00
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj od rana zła chodzę, bo mama mnie się pytała wczoraj, czy coś chce dla dziecka i powiedziałam jej, żeby kupiła pieluszki Pampers 1 lub 2, a ona mi kupiła 3 paczki Happy 1, które maja tak fatalne opinie, że chyba nawet paczki nie otworzę i oddam je jakimś biednym. Do tego TŻ wydał bardzo dużo na remont nie wiadomo po co, bo miał tylko pomalować, a nie wygładzać ściany, zakładać panele i jeszcze nie wiadomo co…. Teraz się okazało, że nie ma już kasy na fotelik i muszę wydać z moich oszczędności. Jakby tego było mało znalazł PIT z zeszłego roku i jednak dostaniemy tylko 1000 becikowego, a nie 3000, bo przekraczamy próg dochodu za zeszły rok na osobę o 20 zł miesięcznie…

To się wygadałam . Do tego wczoraj miałam 6 skurczy takich nawet mocnych co 10 minut .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:31   #1284
colds
Zakorzenienie

A my chwalimy się wózkiem oraz fotelikiem - choć to już wcześniej zrobiłyśmy . Dodatkowo dołączam zdjęcie Mel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9154.jpg (98,5 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8854.jpg (212,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9146.jpg (136,5 KB, 108 załadowań)
Stary 2012-09-14, 12:35   #1285
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A my chwalimy się wózkiem oraz fotelikiem - choć to już wcześniej zrobiłyśmy . Dodatkowo dołączam zdjęcie Mel
Wózek ma świetny kolor, wygląda rewelacyjnie. Naprawdę udany zakup.

A Mała jest przesłodka! Może czym dłużej będę patrzała na takie słodkie maleństwa to szybciej urodzę? :P
Stary 2012-09-14, 12:41   #1286
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Bidulko kuruj się. Z katarem się ch... oddycha. A jaki spray ci poleciła? Bo ja kiedyś dostałam Mucofluid.
Bioparox
Cytat:
Ja też tak miałam po badaniu i myślałam,że może będzie poród wkrótce..teraz jak tylko czuje tam mokro,lecę sprawdzić czy to czopi już się zniechęcam naprawdę...

Kalpana ja kupiłam w aptece dla kobiet w ciąży i po porodzie taki płyn Lirene http://www.zdronet.pl/lirene-lactima...87,apteka.html b.fajny

Kurcze nie mogę otworzyć linków jakie wstawiacienie wiem co jest?

Colds oryginalny wózek naprawdę,ale Melcia i tak najpiękniejsza!!!Buziaki dla niej,ale cudna!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-14 o 12:47
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:44   #1287
Konto usunięte

Mam wiadomosc od Anusi.Zostaną dłużej w szpitalu bo prawdpodobnie maluch ma zakazenie z wód płodowych.Pozdrawia wszystkie

Bidulek.Mam nadzieje że to nic poważnego

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
hehe.pasuje Wam do mieszkania
Stary 2012-09-14, 12:49   #1288
Asiuulka89
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36521877]Mam wiadomosc od Anusi.Zostaną dłużej w szpitalu bo prawdpodobnie maluch ma zakazenie z wód płodowych.Pozdrawia wszystkie

Bidulek.Mam nadzieje że to nic poważnego

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

hehe.pasuje Wam do mieszkania[/QUOTE]

pewnie dostanie antybiotyk. kciuki za Bartusia

[B]Colds[/B Melcia taka duza sie wydaje a wozek super
Stary 2012-09-14, 13:09   #1289
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dziękuję za radę w kwestii smoczka do butelki. Kupiłam jeden z lovi. Zobaczymy oby pomogło

Cytat:
Jestem. A więc ....szyjka zgładzona i miekka. Rozwarcie na palec. Gin zrobił mi masaż szyjki. Powiedział, że to delikatne było chyba nie chcę wiedzieć jak boli niedelikatnie. Mówił, że jakby chciał to by już rozwarcie na dwa palce było ale jeszcze poczekamy.
Jak nie urodzę w weekenda to mam do szpitala się zgłosić 18. I nie dać się stamtąd wyrzucić. Najlepiej jakby wtedy podłączyli mi oxy. Mówił, że najlepiej jeszcze dziś jakby mi podłączyli bo fajnie by poszło
Przyjdzie z zaskoczenia lada moment Twoja kolej.

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
w szpitalu nikt mi nie powiedział jak ja dobrze przystawic. przystawiały połozne i było to samo bo mala ssała mi samego sutka. złapie brodawke cała to i tak zaraz ssie tylko sutka. tak jest do tej pory. Ona bez nakładki do buzi piers bierze z taka niechecia ze szok. Nie wiem jak u was jest z tym karmieniem ale jak moja nie spi to musze ja karmic co 15 minut bo on podje zasnie ponosze ja uleje sie albo odbije i znowu chce jesc. chyba ze zasnie to spi czasem nawet 4 godziny.Masakra jakaś.
To kiepsko jak nie nauczyły Cię przystawiać. Chociaż moje cierpliwie mnie uczyły i wydaje mi się, że nieźle mi idzie a i tak mam ranki na sutkach.
Z moją jest tak samo. Zasypia w trakcie jedzenia więc nie dojada i tak trzeba ją karmić co 15-30 minut... męczące. Czasami się uda, że podje porządnie to wtedy śpi te 3-4 godzinki.
Dzisiaj od 4 rano do 12 męczyłam się, żeby ją porządnie nakarmić...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ok udało się, zrobiłam opis porodu

Powiem Wam, że coś w tym jest, że mycie okien i seks przyspiesza poród. 1 września w sobotę umyłam okna, a wieczorem było przytulanko. W nocy ok godz. 2:00 w czasie snu odeszły mi wody. Poczułam się jakby mi ktoś korek wyjął tam na dole i jak chlusnęło. Poleciałam do łazienki pod prysznic i mówię mężowi że wody mi odeszły, ale spokojnie uważaliśmy że możemy ze 2 godzinki jeszcze w domu posiedzieć. Nie dało rady. 15 minut po odejściu wód dostałam mega skurczów. Na początku w miarę krótkich to jakoś się szybko wykąpałam, ubrałam i pojechaliśmy. Niestety tego dnia mąż napił się piwka i musiała nas zawieźć mama, także nie pozwalajcie już swoim facetom pić bo nie znacie dnia ani godziny. Mnie się wydawało, że to na pewno dzisiaj nie nastąpi

W szpitalu mnie zbadali, miałam rozwarcie tylko na 2 palce i częstoskurcze… słabo to widziałam. Boli mocno, a tu jeszcze daleko do porodu. No ale przyszedł lekarz i stwierdził, że mała jest źle ułożona, a ja mam wąską miednicę i proponuje cc. Zgodziłam się oczywiście. Co prawda chciałam rodzić naturalnie, ale te skurcze mnie zniechęciły łatwo.

Szybko poszło. Od razu przystąpili do akcji. Podczas wstrzykiwania znieczulenia w kręgosłup przyjrzałam się sali, a tam pełno ludzi Śmiesznie to wyglądało. Czekali, aż znieczulenie zacznie działać, ale nie zaczęło więc mnie uśpili. To jest dopiero odjazd, czegoś takiego co ja czułam i widziałam w trakcie tego snu to nie potrafię opisać. Gdzieś po godzinie było po wszystkim, wybudziłam się majacząc różne pytania. Przyszedł mąż, odpowiadał na moje majaczące pytania w tym jak mała wygląda. Stwierdził, że jak kosmita

Pobyt w szpitalu dobrze wspominam. Położne super, cierpliwie pomagały zwłaszcza w kwestii laktacji. Mleka u mnie było mało początkowo. Na drugą dobę zabrali mi malutką bo miała bardzo niski poziom glukozy. Biedulka leżała pod kroplówką, ale wszystko się unormowało.

Trochę ponad tydzień jak jesteśmy w domu i poznajemy się nawzajem. Bywa ciężko, ale to naprawdę piękny okres. Życie faktycznie przewraca się do góry nogami, ale niczego nie żałuję. Tak strasznie kocham swoją córeczkę, że aż czasami boję się tej miłości.
Stary 2012-09-14, 13:11   #1290
tamlin111
Zakorzenienie

Przyszłam poryczeć
Niewiem jak to się stało, niewiem. Pomroczność jakaś mnie ogarnęła czy coś. Parkowałam i widzę że się nie zmieszczę... i nic nie zrobiłam... i walnęłam moją piękną cudowną vectrą i wyję jak kojot. Nie mogę na nią patrzeć tak mi szkoda. Niewiem jak to się stało, pierwszy raz takie coś a prawko mam już ładnych kilka lat. I to jeszcze wiedząc że zahaczę, pojechałam dalej. Jestem beznadziejna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości