|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
W szpitalu nie zrobiłam, dopiero w domu, czyli w 5dobie od cc. po pierwszej cesarce załatwiłam się już następnego dnia a tutaj nic nie chciało iść.
|
#1262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sandra ale slodki buziaczek. Przecudna Bunia.
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() rany dziewczyny czuje sie jak zombie.chyba z godzine tylko spałam w nocy bo Leos albo chciał jesc albo zeby go ponosic.juz nie wiem ile km zrobilam po mieszkaniu
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519098]my juz powolutku tez.wczoraj pierwszy raz
![]() rany dziewczyny czuje sie jak zombie.chyba z godzine tylko spałam w nocy bo Leos albo chciał jesc albo zeby go ponosic.juz nie wiem ile km zrobilam po mieszkaniu [/QUOTE]ja swojej nie ucze noszenia na rączkach.zaraz po karmieniu odkladam ją do łóżeczka
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
U mnie noc w miare dobrze,nawet mocno spałam i tylko 2x na siku. Rano poleciałam znowu do doktorki,bo gardło mocniej boli,ale przepisała jakiś spray,który ciężko dostać i kosztuje koło 40zł,więc odpuściłam sobie.Kuruje się tymi kuleczkami od tamtej doktorki,tantum verde i mleko z masłem i miodem popijam.Mam nadzieję,że się poprawi.A przez katar ledwo na oczy widzę.To pomarudziłam. Już nawet odpuściłam rodzenie,przyjdzie czas to urodze.Nie myśle o tym już tak nałogowo,choć nie ukrywam,że chcę bardzo!!!i boje się. Mąż ma znowu jakieś obiekcje,że nie będzie ze mną rodził ![]() Przez szwagierkę sytuacja rodzinna zrobiła się nieprzyjemna,ale olewam już to,choć nie jestem z tych osób,gdzie zamiata się pod dywan.Wolę wszystko wyjaśnić,ale widocznie niektórzy są tchórzami. Cytat:
Sandra slodziutka niunia Zielona witajcie w domku ![]() m_moni dziękuję kochana ![]() Kurcze dziewczyny meldować się,bo jak którejś nie ma na wątku,od razu myśli,że w szpitalu...
|
|
#1266 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519573]a ja nie moge słuchac jak płacze moje dzidzi.widocznie potrzebuje przytulasek.serce by mi pekło jakbym tak go zostawiła płaczacego[/QUOTE] Kochana jest wiele sposobów na to żeby uspokoić płaczące dzieciątko w łóżeczku bez konieczności ciągłego noszenia na rękach a maluszek szybko się przyzwyczaja i potem na prawde będzie Ci ciężko nosić kilku kilogramowego klocka przez pół nocy
|
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
a tak trudno zrozumiec ze to jest mój wybór i tak chce.juz kiedys była na ten temat dyskusja na forum.bede nosic kilkukilagromowego klocka no i fajnie.przeciez Was sie nie pytam co mam robić bo placze i musze go nosic na rekach
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie nosze zuzia byla od poczatku i potem sie ciagle domagala. Kazdy uczy sie na bledach
|
|
|
|
#1270 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki słodki buziaczek Cytat:
Jeśli to nie zaparcia, to lepiej sprawdzić. Cytat:
Już teraz zaczyna boleć mnie kręgosłup a Zuzia waży dopiero 4 kg. Co to będzie potem? Ponieważ dziś kończymy 4 tygodnie to soczek dla Was ![]() BTW od kiedy planujecie korzystać z huśtawek? my mamy http://www.ceneo.pl/3313933 i niby od początku można, ale czy to bezpieczne dla maluszka być w takiej pozycji?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-14 o 11:38 |
|||||||||
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie i całusy dla Zuzi
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519941]a tak trudno zrozumiec ze to jest mój wybór i tak chce.juz kiedys była na ten temat dyskusja na forum.bede nosic kilkukilagromowego klocka no i fajnie.przeciez Was sie nie pytam co mam robić bo placze i musze go nosic na rekach[/QUOTE]
Choco jeśli uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Oczywiste jest że to tylko i wyłącznie Twój wybór. Nikt na Ciebie nie naskakuje ale jeśli tak to właśnie odebrałaś to przepraszam jeszcze raz. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- No to gratulacje dla Zuzanki!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jesteście już niemowlakiem
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje dla Zuzanki niemowlaczka
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę sobie pospacerować więc se vivę puściłam i się bujam po pokoju. Efekt, boli mnie andzia i mam jakieś farfocle dziwne, ale nie jestem przekonana czy to czop czy skutki wczorajszego badania
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
u nas wczoraj ostry sexik, chyba nigdy tak nie jęczałam
![]() potem kino, a potem przez pół nocy częste skurcze, ale ucichły Cytat:
![]() i Jagódka jaka urocza
|
|
#1277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() spoko.moze jestem troche przewrazliwiona |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja leżę w łóżku i nie mogę się zebrać... Tylko donoszę sobie jedzenie Już mi wszystko jedno, nic nie działa na mnie... Nie chcę tylko leżeć w szpitalu ani mieć wywoływanego porodu. Jedyne co mnie trzyma, to że mam jeszcze drugi termin z OM na 20.09 i z usg ostatniego taki nawet wyszedł, więc może mam jeszcze czas
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a te przewijaki się tylko kładzie na łóżeczku? Bo dostaliśmy od kuzynki TŻta i tam nie ma nic żeby przymocować i się boję, że pewnego dnia może spaść jak mały na nim będzie leżał....
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przemiły pan kurier dostarczył moje buteczki
W niedzielę mamy proszony obiadek weselny, może się jeszcze załapię ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Do przewijaka na łóżeczko dołączone są 4 śrubki i kapturki, żeby właśnie stabilnie się na łóżeczku trzymał.
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie pewnie
otwieram kawiarnię z ciastami i lodami no ale najbardziej nastawiam się na kawę na wynos bo u nas nie ma czegoś takiego... będę podróbą starbucksa ale o niebo lepsza kawa![]() no czas strasznie szybko leci gratulujemy ![]() wogóle dzowni do mnie babcia i pyta się co robię mowie ze ide do sklepu z Jasiem a ona "jak to z jasiem on wychodzi na dwór przeciez kjest zimno (19 stopni) no a ja od razu sprostowałam i ogolnie ta babcia ma mi plnowac Jasia jak bede siedziec w kawiarni wiec niestety ale bedzie musiala zaczac stosowac się do moich zasad ktore sa streasznie inne niz jej |
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj od rana zła chodzę, bo mama mnie się pytała wczoraj, czy coś chce dla dziecka i powiedziałam jej, żeby kupiła pieluszki Pampers 1 lub 2, a ona mi kupiła 3 paczki Happy 1, które maja tak fatalne opinie, że chyba nawet paczki nie otworzę i oddam je jakimś biednym. Do tego TŻ wydał bardzo dużo na remont nie wiadomo po co, bo miał tylko pomalować, a nie wygładzać ściany, zakładać panele i jeszcze nie wiadomo co…. Teraz się okazało, że nie ma już kasy na fotelik i muszę wydać z moich oszczędności. Jakby tego było mało znalazł PIT z zeszłego roku i jednak dostaniemy tylko 1000 becikowego, a nie 3000, bo przekraczamy próg dochodu za zeszły rok na osobę o 20 zł miesięcznie…
To się wygadałam .
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
A my chwalimy się wózkiem oraz fotelikiem - choć to już wcześniej zrobiłyśmy
. Dodatkowo dołączam zdjęcie Mel
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Mała jest przesłodka! Może czym dłużej będę patrzała na takie słodkie maleństwa to szybciej urodzę? :P
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i już się zniechęcam naprawdę...Kalpana ja kupiłam w aptece dla kobiet w ciąży i po porodzie taki płyn Lirene http://www.zdronet.pl/lirene-lactima...87,apteka.html b.fajny Kurcze nie mogę otworzyć linków jakie wstawiacie nie wiem co jest?Colds oryginalny wózek naprawdę,ale Melcia i tak najpiękniejsza!!!Buziaki dla niej,ale cudna!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-14 o 12:47 |
||
|
|
|
#1287 | |
|
Konto usunięte
|
Mam wiadomosc od Anusi.Zostaną dłużej w szpitalu bo prawdpodobnie maluch ma zakazenie z wód płodowych.Pozdrawia wszystkie
Bidulek.Mam nadzieje że to nic poważnego ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36521877]Mam wiadomosc od Anusi.Zostaną dłużej w szpitalu bo prawdpodobnie maluch ma zakazenie z wód płodowych.Pozdrawia wszystkie
Bidulek.Mam nadzieje że to nic poważnego ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- hehe.pasuje Wam do mieszkania pewnie dostanie antybiotyk. kciuki za Bartusia ![]() [B]Colds[/B Melcia taka duza sie wydaje
|
|
|
|
#1289 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za radę w kwestii smoczka do butelki. Kupiłam jeden z lovi. Zobaczymy oby pomogło
![]() Cytat:
lada moment Twoja kolej.Cytat:
Z moją jest tak samo. Zasypia w trakcie jedzenia więc nie dojada i tak trzeba ją karmić co 15-30 minut... męczące. Czasami się uda, że podje porządnie to wtedy śpi te 3-4 godzinki. Dzisiaj od 4 rano do 12 męczyłam się, żeby ją porządnie nakarmić... ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Ok udało się, zrobiłam opis porodu ![]() Powiem Wam, że coś w tym jest, że mycie okien i seks przyspiesza poród. 1 września w sobotę umyłam okna, a wieczorem było przytulanko. W nocy ok godz. 2:00 w czasie snu odeszły mi wody. Poczułam się jakby mi ktoś korek wyjął tam na dole i jak chlusnęło. Poleciałam do łazienki pod prysznic i mówię mężowi że wody mi odeszły, ale spokojnie uważaliśmy że możemy ze 2 godzinki jeszcze w domu posiedzieć. Nie dało rady. 15 minut po odejściu wód dostałam mega skurczów. Na początku w miarę krótkich to jakoś się szybko wykąpałam, ubrałam i pojechaliśmy. Niestety tego dnia mąż napił się piwka i musiała nas zawieźć mama, także nie pozwalajcie już swoim facetom pić bo nie znacie dnia ani godziny. Mnie się wydawało, że to na pewno dzisiaj nie nastąpi W szpitalu mnie zbadali, miałam rozwarcie tylko na 2 palce i częstoskurcze… słabo to widziałam. Boli mocno, a tu jeszcze daleko do porodu. No ale przyszedł lekarz i stwierdził, że mała jest źle ułożona, a ja mam wąską miednicę i proponuje cc. Zgodziłam się oczywiście. Co prawda chciałam rodzić naturalnie, ale te skurcze mnie zniechęciły łatwo. Szybko poszło. Od razu przystąpili do akcji. Podczas wstrzykiwania znieczulenia w kręgosłup przyjrzałam się sali, a tam pełno ludzi Śmiesznie to wyglądało. Czekali, aż znieczulenie zacznie działać, ale nie zaczęło więc mnie uśpili. To jest dopiero odjazd, czegoś takiego co ja czułam i widziałam w trakcie tego snu to nie potrafię opisać. Gdzieś po godzinie było po wszystkim, wybudziłam się majacząc różne pytania. Przyszedł mąż, odpowiadał na moje majaczące pytania w tym jak mała wygląda. Stwierdził, że jak kosmita ![]() Pobyt w szpitalu dobrze wspominam. Położne super, cierpliwie pomagały zwłaszcza w kwestii laktacji. Mleka u mnie było mało początkowo. Na drugą dobę zabrali mi malutką bo miała bardzo niski poziom glukozy. Trochę ponad tydzień jak jesteśmy w domu i poznajemy się nawzajem. Bywa ciężko, ale to naprawdę piękny okres. Życie faktycznie przewraca się do góry nogami, ale niczego nie żałuję. Tak strasznie kocham swoją córeczkę, że aż czasami boję się tej miłości.
|
||
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam poryczeć
Niewiem jak to się stało, niewiem. Pomroczność jakaś mnie ogarnęła czy coś. Parkowałam i widzę że się nie zmieszczę... i nic nie zrobiłam... i walnęłam moją piękną cudowną vectrą i wyję jak kojot. Nie mogę na nią patrzeć tak mi szkoda. Niewiem jak to się stało, pierwszy raz takie coś a prawko mam już ładnych kilka lat. I to jeszcze wiedząc że zahaczę, pojechałam dalej. Jestem beznadziejna |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

zaczęłam trochę szybciej niż ze starszą

mamy dzisiaj ładną pogodę więc biorę Jaśka i jedziemy zakładać firmę 

W takim razie 

no a ja od razu sprostowałam i ogolnie ta babcia ma mi plnowac Jasia jak bede siedziec w kawiarni wiec niestety ale bedzie musiala zaczac stosowac się do moich zasad ktore sa streasznie inne niz jej
.