Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 16:02   #451
koglus
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

czy waszym dzieciom sie ulewa? od czego to zalezy?
moj po jedzeniu kazdym zawsze cos uleje, biore go na ramie do odbicia i czasami na mnie uleje. Czy to moze byc z powodu pozycji karmienia ?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:03   #452
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
W sumie nie wyglada na pulpeta, raczej powiedziałabym, że jest dość szczupła ale baaardzo długa
Ty przynajmniej masz mniej do noszeniaA ile je twoja?
moja też jest dość długa bo wg wczorajszego mierzenia ma 58cm, czyli urosła 4cm
ciężko mi powiedzieć ile ona je, bo ja karmię ją piersią
z tym, że wczoraj pediatra mnie trochę przestraszyła, że mała może nie dojadać i dlatego mało przybiera (ok 140g na tydzień) i dlatego wczoraj postanowiłam sprawdzić ile uda mi się odciągnąć i z 1 piersi wyszło mi 90ml
wiadomo, że dziecko wyciąga więcej, więc chyba się najada, skoro w dzień je co 3 godziny, a w nocy co 4-5 godzin, śpi ładnie, mało płacze, czasem tylko jest marudna, ale to każdemu dziecku się zdarza przecież...
Stary 2012-09-14, 16:03   #453
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Asiu czym zagęszczasz mleczko?
Asia już odpisała, a ja zagęszczam preparatem Bebilon Nutriton.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:03   #454
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołł kochane widzę że tempo nie jest zbyt zawrotne, ja dziś łaziłam po sklepach i szukałam czegoś na chrzciny dla małego nie znalazłam dosłownie nic! muszę poszukać na allegro
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zastanawiała się nad nauką pływania dla niemowlaków? Można od 3 miesiąca. My się właśnie nad tym zastanawiamy.
ja się na to poważnie nastawiam, ja się będe pluskać z małym a starszego zapisze w tym czasie na lekcję pływania, poczekam jednak do 6 miesiąca
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Odciągnęłam z jednej piersi 220ml Myślicie, że moja Dziecię tyle pochłania? Przecież Ona je nie rzadziej niż za trzy godziny
że ile??????
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Mówiła że siusiaka mamy zostawić w spokoju, do chirurga to chyba tylko na pogawędkę można jechać. Jej synek też tak miał, samo przeszło.
Co do marudzenia to najprawdopodobniej w mojej diecie jest coś czego on nie trawi i zaleciła przejście na dietę lekkostrawną.
ja w tej kwestii mam pewne doświadczenie, starszy tak miał i jedni lekarze mówili żeby nie ruszać, inni żeby naciągać w ciepłej kąpieli, jeden nawet mówił żeby na siłę mu odciągnąć nawet jak miałaby polecieć krew jak był starszy to robiła mu się taka banieczka przy sikaniu , skończyło się to tak że jak miał kilka lat to miał zabieg chirurgiczny, nazywa się to stulejka

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Udało nam się załatwić chrzest .Poszliśmy do proboszcza w parafii gdzie chcieliśmy chrzcić i ten zadzwonił do naszej parafii i się udało. No ale. . . mamy co sobotę po wieczornej mszy (czyli wychodzi 19 - 19:10) chodzić na jakieś nauki . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie.

Otworzyli w mojej miejscowości sklep 5-10-15 i powiem Wam,że ceny mają w miare. W porównaniu z Wójcikiem na przykład.
.
super że się udało tylko po co te spotkania? my nie mamy, swoja droga to ksieża nie wiedzą kiedy mają robić takie spotkania, akurat w porze kąpieli

a 5-10-15 mają fajne ceny, szczególnie jak są wyprzedaże większość ciuchów dla starszego kupuje w tym sklepie a dzis i młodemu się dostało - kupiłam depoisonowski dresik
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:06   #455
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ogarnelam w zglednie nawet jeszcze musze odkurzyc ale too poczekam az mala sie obudzi

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
z tym, że wczoraj pediatra mnie trochę przestraszyła, że mała może nie dojadać i dlatego mało przybiera (ok 140g na tydzień) i dlatego wczoraj postanowiłam sprawdzić ile uda mi się odciągnąć i z 1 piersi wyszło mi 90ml
wiadomo, że dziecko wyciąga więcej, więc chyba się najada, skoro w dzień je co 3 godziny, a w nocy co 4-5 godzin, śpi ładnie, mało płacze, czasem tylko jest marudna, ale to każdemu dziecku się zdarza przecież...
jasne ze tak
jak chcesz zeby troche wiecej przybierala wybudzaj ja w nocy zcesciej tak co 3.5-3 godzinki bo w nocy jest najlepszy pokarm

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:11   #456
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

jasne ze tak
jak chcesz zeby troche wiecej przybierala wybudzaj ja w nocy zcesciej tak co 3.5-3 godzinki bo w nocy jest najlepszy pokarm
może tak zrobię, chociaż nie powiem, że nie pasuje mi taki układ jak jest teraz , bo mała jest kąpana po 2o i karmienie jest ok 21, budzi się później ok 1-2 w nocy ( dziś 1.40), a potem 5-6 (dziś ok 5) i dalej już co 3 godziny

pomyślę jeszcze o tym częstszym wybudzaniu w nocy
Stary 2012-09-14, 16:15   #457
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
może tak zrobię, chociaż nie powiem, że nie pasuje mi taki układ jak jest teraz , bo mała jest kąpana po 2o i karmienie jest ok 21, budzi się później ok 1-2 w nocy ( dziś 1.40), a potem 5-6 (dziś ok 5) i dalej już co 3 godziny

pomyślę jeszcze o tym częstszym wybudzaniu w nocy
wiesz chociaz przez tydzien tak zrob i zobaczysz czy wiecej przybrala w tym czasie

Amelcia
Stary 2012-09-14, 16:15   #458
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

http://niewiarygodne.pl/kat,1031991,...wiadomosc.html

Ostatni akapit mnie powalił
"...Nie były to pierwsze w ostatnim czasie badania, które w nie najlepszym świetle przedstawiają poziom wiedzy Brytyjczyków. Podczas sondy przeprowadzonej w połowie bieżącego roku wyszło na jaw, że nie wiedzą oni nawet tak podstawowych rzeczy, jak to, skąd się bierze mleko. Wielu z nich uważa też, że jajka rosną na polu! Z upraw zbożowych - w opinii części ankietowanych - pochodzi także dżem i marmolada. Co gorsza, nie brakuje młodych ludzi, którzy sądzą, że także bekon jest produktem pochodzenia roślinnego. Aż osiem procent badanych było przekonanych, że robi się go z pszenicy, a kolejne dwa procent myślało, że boczek produkuje się z kukurydzy."

Chociaż uważam, że to zależy od tego jaka była grupa badana i jak przeprowadzano badanie.
wiekszosc anglikow nie wie gdzie lezy polska na mapie a ze mamy morze i wybrzeze to juz szok dla nich, mimo tego kraj dobrze sie rozwija a u nas w Polsce ucza wszystkiego i co z tego mamy........

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:17   #459
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
wiesz chociaz przez tydzien tak zrob i zobaczysz czy wiecej przybrala w tym czasie
no to jest jakieś wyjście
Stary 2012-09-14, 16:19   #460
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest jakieś wyjście
wiem ze ciezko bo wstac sie w nocy nie chce :P

Amelcia
Stary 2012-09-14, 16:23   #461
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
wiem ze ciezko bo wstac sie w nocy nie chce :P
no dokładnie
Stary 2012-09-14, 16:29   #462
prince_polo
Zakorzenienie

bylismy na spacerku ale wiatr

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

z tegpo jewdnego cycka kilka kropel leci i koniec, heh..................

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:33   #463
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
bylismy na spacerku ale wiatr

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

z tegpo jewdnego cycka kilka kropel leci i koniec, heh..................
no to pompuj ja jak odciagam czasami to najpierw leci szybko i pozniej przestaje ale pompuje dalej i po paru minutach znowu leci szybciej nie wiem od czego to zalezy.

jak zalezy Ci na laktacji to pompuj pompuj kochana

________

moja mala spi juz poltora godziny nie wierze....

Amelcia
Stary 2012-09-14, 16:59   #464
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to pompuj ja jak odciagam czasami to najpierw leci szybko i pozniej przestaje ale pompuje dalej i po paru minutach znowu leci szybciej nie wiem od czego to zalezy.

jak zalezy Ci na laktacji to pompuj pompuj kochana

________

moja mala spi juz poltora godziny nie wierze....
to ja tak pompuje tą co Ona je z niej. tez najpierw leci potem wcale potem znowu. Dlatego jak Ona ssała to po chwili sie wkurzała bo nie leciało i juz musialam jej dawac mm. A w tej drugiej nie leci nic.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

mamcia a Ty masz reczny????? bo ja tak...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 17:00   #465
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tak pompuje tą co Ona je z niej. tez najpierw leci potem wcale potem znowu. Dlatego jak Ona ssała to po chwili sie wkurzała bo nie leciało i juz musialam jej dawac mm. A w tej drugiej nie leci nic.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

mamcia a Ty masz reczny????? bo ja tak...
nawet jak nie leci to i tak pompuj po trochu to w koncu poleci

tak reczny kochana

Amelcia
Stary 2012-09-14, 17:06   #466
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
phdwao powiedz czy ta fasolka Ciebie oplata? Tzn jak np. wstaniesz, to ona spada z Ciebie? Czy się trzyma?
Tak, ona mi obejmuje biodra gdy siedze trzyma sie, czasem się ślizga gdy Jas się wierzga
Cytat:

no to poszalalas :P po protu wyszlas z wprawy ale nie martw sie to ie da nadrobic
no
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam się po średniawej nocy, ale nadrobionej rano spaniem do 10

przypomniało mi się, że mi dziecię dwa razy pod rząd zwymiotowało, przedwczoraj też (ogromnie)-ale Ona nigdy przy tym nie płacze, jest wręcz rozanielona....z czego mogą wynikać te wymioty??czy to dlatego, że po jedzeniu, robi kupę, ja ją przewijam (w miarę możliwości delikatnie) i za bardzo wytelepię??

u nas też się ochłodziło i w domu również ledwo 22 stopnie, a Lilka chyba ciepłolubna jest, bo trzęsie wargą przy każdym przewijaniu

pytałam kiedyś o nawilżacz powietrza, bo wiem ,że temat był poruszany....ale odpowiedzi brak....ponawiam więc-kto kupował, jaki i jak się spisuje???

depoison w poprzedniej części pytałam, czy szczepiłaś Zofcię na rotawirusy??
ja mam nawilzaz firmy HD chyba i spisuje sie dobrze, fajnie nawilza do tego wlewam jakies tam wody specjalnej-musialabym poszukac nazw
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
mojej Zosi też się robi i prawdę mówiąc (znów wychodzi ze mnie postawa matki może ciut zbyt wyluzowanej) nawet nie pomyślałam, że coś może być nie ok. Bo miała to od początku, a przecież z racji trafienia na intensywną terapię przebadano ją z pierdyliarda stron.
Hmm..
hmm a ja jestem panikara, może niepotrzebnie cos wymyslam i wszytsko jest ok?
Cytat:
phdwao mleczka wysłane
dziękuję Kochana
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Phdwao - możesz jeszcze raz podać nazwę swojej fantstycznej frytownicy? Nie jestem pewna, czy znalazłam tą samą. Widzę taką za 555 zł i rozważam zakup.
tefal actifry, to pewnie ta bo płaciłam jakoś podobnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:11   #467
prince_polo
Zakorzenienie

odciagnełaM Z OBU 40 ML. Narazie Jej nie daje bedzie jesc tak z agodz to jeszcze raz odciagne przed. moze z 60 sie nazbiera.

chciała bym miec duzo mleczka:

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

http://www.ceneo.pl/12864676 ja mam taki. Moze on jest ciulowyu?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 17:15   #468
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
odciagnełaM Z OBU 40 ML. Narazie Jej nie daje bedzie jesc tak z agodz to jeszcze raz odciagne przed. moze z 60 sie nazbiera.

chciała bym miec duzo mleczka:

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

http://www.ceneo.pl/12864676 ja mam taki. Moze on jest ciulowyu?
no to musisz przystawiac mala jak najczesciej i miedzy karmieniami odciagac zeby organizm wiedzial ze jest zpotrzebowanie i ma produkowac wiecej.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

canpol to dobra firma.

Amelcia
Stary 2012-09-14, 17:21   #469
prince_polo
Zakorzenienie

ale przystawiac chyba niema sensu skoro Ona ssie chwile i juz niechce jak nie leci? Nie lepiej czesciej laktatorem? ja przez kapturki karmie to mi sie zdaje z elaktator bardziej wyciaga niz niunia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-09-14 o 17:22
Stary 2012-09-14, 17:23   #470
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ale przystawiac chyba niema sensu skoro Ona ssie chwile i juz niechce jak nie leci? Nie lepiej czesciej laktatorem? ja przez kapturki karmie to mi sie zdaje z elaktator bardziej wyciaga niz niunia
ja tez karmie przez kapturki.
rob jak uwazasz Ciastek ja bym tak robila jak pisalam gdybym miala problem z pokarmem a Ty zrobisz jak uwazasz

Amelcia
Stary 2012-09-14, 17:36   #471
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej...

phdwao u nas było przycinane wędzidełko, myślę że takie rzeczy sprawdzają w szpitalu przy pierwszych "oględzinach"
powiedzieli ci to czyy wpisali w ksiazeczke? nawet nie wim czy u nas w szpitalu sprawdzali.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

dziewczyny ktoras z was maluowala pokoj dziecka na taki seledynowy czy bardziej miętowy, która? maz zwalnia pokoj i chce urzadzic pokoj Jasia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:54   #472
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no to musisz przystawiac mala jak najczesciej i miedzy karmieniami odciagac zeby organizm wiedzial ze jest zpotrzebowanie i ma produkowac wiecej.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

canpol to dobra firma.
ja tydzień temu przez stres z obu odciągałam 10ml, myślałam że to koniec.... zaczęłam coraz częściej odciągać - najlepiej sprawdził się system 7-7, 5-5, 3-3 a teraz odciągam póki w miarę leci a jak przestaję to przerywam na kilka minut i znów zaczynam odciągać. W tyg. odciągałam ponownie nawet po niespełna godzinie tak po 2 minutki. I zdarza mi się że odciągam 50ml

ja mam laktator baby ono

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-09-14 o 17:55
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:57   #473
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a nie obciaza ono twoich plecow? ja nigdy nie nosze malca bo boje sie ze sie przyzwyczaji i jak podrosnie to bedzie chcial na rece.
pleców nie obciąża w ogóle, czasem czuję trochę ramiona, ale minimalnie i to po 3 godzinach chodzenia

moje dziecko nie jest ciężkie bo waży 4,5 kg

a z tym "przyzwyczajeniem" to się absolutnie nie zgodzę, dzieci lubią gdy się je nosi, potrzebują tego; nie można twierdzić "nie robię tego bo się przyzwyczai" - to tak jakby ktoś Ci powiedział "nie przytulaj się do męża bo się przyzwyczaisz"

Cytat:
ja z jednej piersi też wyciągam 90-100 ml po 2 godzinach od karmienia

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny ktoras z was maluowala pokoj dziecka na taki seledynowy czy bardziej miętowy, która? maz zwalnia pokoj i chce urzadzic pokoj Jasia
o rany ja kiedyś kupiłam miętową farbę - przedpokój mial być miętowy i nawet był częściowo i przez chwilę, ale szybko pożegnałam sie z miętą na korzyść szarości
nie podobało mi się ale wszystko zależy od odcienia!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:15   #474
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie kochane!
Ja tylko na chwilkę wpadłam. U nas jest w miarę - w tej chwili jesteśmy u mojej mamy więc mam trochę więcej pomocy przy małej i przynajmniej ma kto mi zrobić jedzonko Niestety mała ma katar i trochę się męczy - jeśli do jutra się nie poprawi to jedziemy do lekarza a dziś tylko zasięgniemy opinii tel.
Widzę, że piszecie o rozkręcaniu laktacji - ja też teraz walczę z nią bo zanikał mi pokarm. Idę systemem 7-5-3 no i często przystawiam małą. Bywało, że laktatorem odciągałam 10ml z obu (gdzie wcześniej ręcznie mogłam odciągnąć 100ml bez problemu byle tylko poczuć ulgę) - teraz odciągam 50-60ml. Położna kazała mi odciągać choć trochę godzinkę po karmieniu oraz pić dużo płynów i w miare możliwości wysypiać się i mieć dobry nastrój bo jak mamy nerwa, doła to wtedy nie wytwarza się oksytocyna a co za tym idzie nie wytwarza się pokarm.
A tak poza tym to brakuje mi podczytywania Was i pisania - mam nadzieję, że niedługo znów będę aktywna w tym temacie a tymczasem buziaki dla wszystkich!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:44   #475
nel_a
Zakorzenienie

mam ważne pytanie
najprawdopodobniej w moim mleku było coś co szkodziło małemu- mam wyeliminować wszelkie paskudztwa z diety. Póki co mleko odciągam ale nie daję. Pytanie brzmi. Za jaki czas będę mogła już dać swoje mleczko?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:45   #476
prince_polo
Zakorzenienie

zgadnijcie co zrobiłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 18:50   #477
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
zgadnijcie co zrobiłam
nawet nie próbuję zgadywać
Stary 2012-09-14, 18:53   #478
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez karmie przez kapturki.
rob jak uwazasz Ciastek ja bym tak robila jak pisalam gdybym miala problem z pokarmem a Ty zrobisz jak uwazasz
to ja tez tak bede robiłaa. Gorzej z nocą.
Cytat:
nawet nie próbuję zgadywać

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 18:57   #479
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
mam ważne pytanie
najprawdopodobniej w moim mleku było coś co szkodziło małemu- mam wyeliminować wszelkie paskudztwa z diety. Póki co mleko odciągam ale nie daję. Pytanie brzmi. Za jaki czas będę mogła już dać swoje mleczko?
nela nie bardzo wierze ze to wina diety
co takiego jadłas?

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Martynka wisi mi na cycu od godziny 16.30 a jest 19!
Jak to jest mozliwe...? Dlaczego...?
przeciez ona ma juz ponad 8 tyg!
i tak jest codziennie w godzinach popołudniowych.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:58   #480
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
mam ważne pytanie
no wlasnie co jadlas?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nela nie bardzo wierze ze to wina diety
co takiego jadłas?

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Martynka wisi mi na cycu od godziny 16.30 a jest 19!
Jak to jest mozliwe...? Dlaczego...?
przeciez ona ma juz ponad 8 tyg!
i tak jest codziennie w godzinach popołudniowych.
kochana nie wiem te nasze zdieci sa nieprzewidywalne i dla mnie wciaz jedna wielka zagadka.
moja dzis pieknie spi co jest cudem nad wisla chyba az sie boje co to bedzie w nocy....

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości