|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
o właśnie pytanko mam do Was
![]() doradziłabyście mi jakieś pyszne danie z wołowiny? chcę zrobić dla męża na obiad jak wróci..a już gulaszu i takiej zwykłej pieczonej w piekarniku mam już dosyć ![]() marsi !! może Ty możesz mi coś polecić? ![]() tak w ogóle to...posiedzę z Wami 2 dni dłużej, bo wraca 25go w moje uro
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laleczki
Dziś miałam urozmaicony dzień bo bratowa podrzuciła mi chrześniaczke na parę godzin. Tak z nią szalałam że jak po nią przyszła byłam kompletnie wypompowana położyłam się na chwilę i zasnęłam niesamowite ile takie małe dzieci mają w sobie energii Mała ma w poniedziałek roczek i nie bardzo wiem co jej kupić,doradzicie? I jeszcze jedna sprawa,wczoraj wieczorem jak próbowałam zasnąć moje maleństwo zaczęło fikać,w końcu przerodziło się to w coś dziwnego,nie wiem czy dobrze to opisze ale spróbuje. Czułam kopanie/ pulsowanie dosłownie w kroku,nawet momentami w odbycie. Miałam wrażenie że mały zaraz wyskoczy. Czy macie lub miałyście coś podobnego i czy to faktycznie mały mnie uciskał na macice czy to może było coś innego? jak myślicie? Aha dziewczyny piękne brzusie
|
#2943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :przytu l: przykro mi....---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36522251]Robercik... Bercik... Nieeeeee.[/QUOTE] Robuś, Robo bobo..Robcio.. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeee imię mojego ex
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
hej
podczytałam sobie dzisiejsze wpisy, ale jak zwykle nie wiem juz co po kolei odpisywac....kurier dostarczył mi dziś paczke zakupioną na tablicy cieszyłam się jak dziecko z nowej zabawki ![]() wklejam kilka zdjec a poza nimi są bodziaki, koszulki, spodenki, rajstopki, bluzy- niektóre nawet do roczku ![]() ![]() ![]() jstem happy pierwszy raz noszę dziś typowo ciązowe spodnie- mega wygoda.... włożyłabym wczesniej, ale jakoś i niewygodnie było- ten pas na brzuch jeszcze był zbyt luzny i sie zsuwał. A dziś cały dzuień smigam i juz przy nich zostanę do konca dołączam również dzisiejszą fotkę - start 25 tyg to tyle dziś więcej nie zajrzę- niedługo mąż wróci od kolegi, a że cały dzień mam chcicę, to się na niego od progu rzucę i pewnie miły wieczorek spędzimy w sypialni- zwłaszcza, że od gina pozwolenie jest ![]() także miłego wieczorku i niech Wam te wszystkie słodkości na zdrowie wyjdą mnie jakoś w ogóle nie podchodzą- dziś zamówiłam pizze a jutro robię bigos
|
|
|
|
#2945 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj peirwszy raz dałam orzechy laskowe, zawsze robiłam z włoskimi ale nie widzę różnicy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też Cytat:
Cytat:
Ja wam chyba nie pisałam? Mam prawdziwego ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie zabawek ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- A, i numer roku - przed chwilą były do mnie dzwonił z życzeniami urodzinowymi
|
|||||||
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka- myśle że tak do stówki. Nie wiem co takiemu brzdącowi w tym wieku podpasuje, chrześniakowi parę lat temu kupiłam telefon edukacyjny,( miała być perkusja,ale pomyslalam że rodzice na tym ucierpia
) cieszyć się cieszył. Mała już coś takiego ma. Nie mam pomysłów ostatnio...
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Może roladki jakieś? Ja zawsze takie standardowe robię, przyprawiam mięsko, smaruję musztardą i w środku szynka wędzona, cebulka i ogórek kiszony
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
jezzkiiiii ale mnie dziś tż wkurza
i znów mam ochote na słodkie ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- roladki to chyba jedyna rzecz jaka mi smakuje z wołowiny
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.flexibath.pl/ dziewczyny co myslicie? Czytalam opinie i w sumie skladana wanienka...... bo nie wiem gdzie mielibysmy normalna trzymac
|
#2950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ http://www.mazakzabawki.pl/search.php?text=mata+wodna my mamy tę mniejszą, wg mnie spokojnie starcza ![]() http://www.mazakzabawki.pl/product-p...ajka-TOMY.html http://www.mazakzabawki.pl/product-p...TOMY-1581.html hicior ![]() http://allegro.pl/fisher-price-eduka...600798753.html nie mam, bo jak Agatka malutka była całkie to tego u nas nie było, ale podoba mi się ![]() http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...617292392.html |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już troszkę lepiej. Szadka już praktycznie zdrowa oprócz kaszlu..szybko jej to zeszło.. mi jakoś nie ![]() jadłam przez ostatnie 2 noce czosnek w kapsułkach...ale fuj...już nigdy więcej, bo cały czas stały mi w gardle i niedobrze mi było po nich... tak zazwyczaj czosnek mi się nie trawi, więc myślałam, że może z tabsami będzie lepiej, ale wiem już za na pewno nigdy go nie użyję ;] ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Aha, dziewczyny te które pamiętają tą piżamkę Africa..to jak chciałybyście ją zamówić to nie polecam jako piżama do szpitala...bo jest po prostu za krótka koszulka.... już teraz jest na styk ...a co dopiero jak będzie większy brzusio.... będę latać chyba z gołym brzuchem :/ a wzięłam l/xl... i jeśli chodzi o karmienie to jakoś tego też nie widzę, bo ma tylko bodajże 3 guziki z tego co pamiętam i cycucha nawet pewnie nie wyjmę jak odepnę całość.. także jak coś - NIE polecam.! |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jak dużo chodzę, ale nie zawsze. Brzuś fajowy
![]() Cytat:
![]() Szaja, mam jabłka, niebawem robię ciacho. Byliśmy w sklepie, ja się ledwie toczyłam Jakaś dziewczynka z tatusiem przechodziła obok i mówi "pani ma dzidziusia w brzuszku, dlatego ma taki duży" Słodka ![]() Znowu mnie wątroba czy coś boli. Jutro chyba pojedziemy do ikei, mamy trochę zakupów, dla maluszka też pooglądamy. |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje się być naprawdę praktyczna,ja bym wzięła. PSTRYCZKU- Właśnie doczytałam,bardzo mi przykro. Trzymaj się dzielnie kochana. Co do tych snów... Zdarzało mi się mieć prorocze sny już w bardzo młodym wieku,potrafiłam się obudzić i sugerujac się snem przewidzieć jak będzie wygadał mój dzień. Potrafiłam również przewidywać różne sytuację nie wiążąc tego ze snami. Moja przyjaciółka jak miała problem z chłopakami to zawsze się mnie radzila to co powiedziałam w krótkim czasie się sprawdzało. Każdy mój sen do dziś traktuje bardzo serio właśnie przez to ze większość z nich się sprawdzała. Na początku bałam się tego,dziś traktuje to jak dar. Ktoś z boku może w to nie wierzyć ale realia są realiami
|
|
#2954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to też plan, tylko że nigdy nie robiłam i boję się, że mi nie wyjdą ;] ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
ja już mam po Sade zwykłą wanienkę i nie będę kupować innej.. muszę zacząć troszkę przyciskać pasa, bo mi się ostatnio za dużo wydało
|
||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36529440]A to proszę, droższe i tańsze:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ http://www.mazakzabawki.pl/search.php?text=mata+wodna my mamy tę mniejszą, wg mnie spokojnie starcza ![]() http://www.mazakzabawki.pl/product-p...ajka-TOMY.html http://www.mazakzabawki.pl/product-p...TOMY-1581.html hicior ![]() http://allegro.pl/fisher-price-eduka...600798753.html nie mam, bo jak Agatka malutka była całkie to tego u nas nie było, ale podoba mi się ![]() http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...617292392.html[/QUOTE] szajka- fajne,wielkie dzięki jutro ruszam na zakupy
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2957 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu jakoś tak mnie to mega ruszyło Sama ostatnio bardzo dużo przesiaduję na all i na tablicy, oglądam, licytuję, strzelam ze snajperem Już nie raz wymieniałam maile z jakimiś sprzedającymi odnośnie ubranek i po prostu w głowie mi się to nie mieści że ktoś mógł tak postąpić I w sumie to też dobra przestroga, że ludzkie chamstwo nie zna granic. Bo czasem na all już aż tak dokładnie zdjęć nie oglądałam tylko czytałam opisy. A to, że ktoś pisze "stan bdb" wcale nie musi być prawdą. Ehhh, szkoda gadać.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36528395] No ciekawa jestem jak wrażenia wczoraj peirwszy raz dałam orzechy laskowe, zawsze robiłam z włoskimi ale nie widzę różnicy.[/QUOTE] Jabłka właśnie się moczą za jakieś pół godzinki idę robić dalej Orzechy małż mi kupił włoskie więc takie dodam ![]() A co do byłego - to nieźle A mąż zazdrosny o niego? Bo jak tak to mu powiedz to mu będzie meeega łyso, że on zapomniał a były pamiętał ![]() co tam się dzieje? co nawywijał? ![]() Mój coś ostatnio jak do rany przyłóż. Robi zakupy, spełnia zachcianki, milutki jest Zobaczymy do kiedy |
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mama robi tak że robija mięso z dwóch stron na dużego płata, smaruje w środku musztardą dodaje boczek taki w plastrze marchewkę w kostke i ogórki kiszone w kostkę pieprzy soli, zawija i obwija sznurkiem/nitka, wkłada do takiego naczynia żeliwnego jak garnek ale do duszenia i co jakiś czas obraca i podlewa wodą potem robi z tego pyszny sosik do klusek
|
|
#2959 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Masz jakiegoś linka do opinii?
|
|
|
|
|
#2960 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ILUSSION dzięki za info, ja właśnie słyszałam o tej szkole od znajomych, chodzili 3 lata temu ale widzę, że nic się nie zmieniło. Zapiszę się w takim razie za 2 tyg. Znajomi bardzo sobie chwalili, dowiedzieli się wiele pożytecznych informacji na temat pielęgnacji maleństwa. Cytat:
dokładnie, róbcie dzieci i się wypchajcie Śliczne brzuszki macie dziewczyny
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o maaaamo... czy ja dam radę w ten dzień to wszystko zrobić.. przede wszystkim sama muszę się odpicować,, a to mi pewnie trochę zajmie ![]() no i jeszcze ciacho chciałam jakieś upieć... u lallala.. będę miała czas tylko od 8 do 14.30 a to mało czasu
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Raczej ani Błażej ani Robert nie będzie się nazywał, burza mózgów nadal trwa. Jak tak dalej pójdzie to dostanie imię po tatusiu hehehe
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zrobie na dniach ten sernik z marsa lub z oreo ale nie wiem jak mi wyjdzie, pstryczku marsowy dobry????
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to daj znać jak Ci wyjdzie
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego warzywa grillowane i mogą być pieczone ziemniaki albo wołowinę po burgundzku- tu nie musi być polędwica wystarczy wołowina na pieczeń- więc to danie wychodzi najtaniej albo chateaubriand- mimo trudnej nazwy to wcale nie takie trudne tylko trzeba dorwać pięknoąpolędwicę wołową- najlepszą mają selgrosie albo makro i o niebo tanszą niż w marketach jak coś to chętnie pomogę przepisów mam całe mnóstwo |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaraz sobie luknę na te przykłady
|
|
|
|
|
#2967 |
|
BAN stały
|
marsi a jak robisz te steki? bo mój małż jest fanem. aha, no i uwielbiam sos pieprzowy
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36528395]i numer roku - przed chwilą były do mnie dzwonił z życzeniami urodzinowymi
[/QUOTE]nie gadaj no to lepszy od TZ, ładne rzeczy moja droga ![]() Cytat:
a tak wogóle mój synek kupił sobie ciasteczka belvita z pełnego ziarna- ja generalnie nie znoszę ciasteczek, herbatników itp ale akurat piłam herbatę z malinami,wzięłam jedno opakowanie ( 4 sztuki) i słuchajcie one mi tak spęczniały w żołądku,że zaraz pękne jestem w szoku bo myślałam,że to ściema,że takie sycące itp zatem polecam na jakiś wielki głód, myślę,że sobie kupię i będę trzymać w samochodzie bo mnie zazwyczaj podczas jazdy głód łapie
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas przypadkiem wpadlam na bloga jakiejs mamy i ona po miesiacu wstawiala recenzje, jest zachwycona. Jak znajde cos innego to wstawie
Djerba czemu mi sie wydawalo, ze Twoj maz przyjezdza jutro? my jedziemy 23 wiec tez bede off hehe. A jedzenie mozesz przygotowac dzien wczesniej, a potem tylko do piekarnika![]() My jutro idziemy do komisu dzieciego a wieczorem na pizze ![]() Haha wiecie jakim tekstem mi walnal ostatnio maz? rany jaki on jest kochany
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on w tym czasie puści jeszcze trochę soku a ty w tym czasie na patelni to co Ci zostało zalewasz odrobiną koniaku (troszkę dosłownie) i jak wyparuje dolewasz śmietankę 30-36% tylko na niewielkim ogniu bo Ci się zważy- więc tę wersję sosu możesz mieć albo samą albo z pieprzem- jak z pieprzem to ja w tłuczku tłukę kolorowy pieprz i w tym pieprzuy jakby panieruje kotlety- mięso musi być suche i w temp. pokojowej acha i pamiętaj,że przed smażeniem nie solimy wołowiny tylko po Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-09-14 o 20:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A Wy się umawialiście na prezenty?
Jak zrobię to się pochwalę i powiem czy dobre
Chyba na noc obowiązkowo mleko z czosnkiem...

wlasnie nam zalezalo na malutkich mebelkach, jeszcze sie zastanawiam nad ta amelia ale nie bede do porodu czekac czy laskawie beda w sprzedazy czy nie

Masz jakiegoś linka do opinii?

dokładnie, róbcie dzieci i się wypchajcie