|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Mój mąż nie ma studiów, bo tak wyszło, że co zaczynał jakiś kierunek, to mu go likwidowali
. Teraz ma inne priorytety niż jakieś tam studia. Ja go nie namawiałam nigdy na studiowanie, bo po co. Dla mnie wykształcenie nie jest wykładnią w wartościowaniu ludzi. Mamy przyjaciela, który nie skończył szkoły średniej, bo mu robili trudności po tym, jak zrezygnował z udzielania się w wolontariacie. Gość miał własną firmę i mu się dobrze działo. Teraz ma lekki dołek, ale się zdarza, jak to w życiu. Nie uważam, żeby był gorszy ode mnie, bo nie ma mgr przed nazwiskiem. Moja babcia tak wartościuje ludzi i założę się, że nas nieźle obgaduje, że jak to jej "wnusia" wyszła za takiego i mają dziecko i jeszcze OLABOGA mieszkają za granicą... to "takie nieambitne" A co do zachowania mojej babci, której mogłabym książki pisać. Dziwi mnie... obgadywanie członków rodziny u osób pół-obcych, tzn. u dziewczyny mojego brata. Co ona myśli, że się nie dowiemy, że po nas "jeździ" i jest dwulicowa? Przykre. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-14 o 14:43 |
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Co do tego wykształcenia jeszcze - ja na przykład nie mam zamiaru iść na studia magisterskie - planuję poprzestać na inżynierze
W związku z tym od obcego człowieka, który z moją branżą nie ma kompletnie nic wspólnego wysłuchałam godzinnego wykładu o tym, że bez "mgr" przed nazwiskiem nigdy w życiu do niczego nie dojdę i skończę pod mostem - nikt kogoś takiego nie zatrudni, choćbym była najlepszym kandydatem na jakieś stanowisko pod kątem umiejętności, bo jak to tak niewykształconego pracownika brać... Na moją sugestię, że chyba niekoniecznie jest zorientowany w specyfice branży usłyszałam, że się nie znam, a on wie, bo jego córka jest magistrem iluś-tam kierunków i zarabia grube miliony (co z tego, że w kompletnie innym zawodzie, na dodatek niezbyt nawet związanym z kierunkami jej studiów)...Do tej pory nie wiem, czy bardziej mnie chciał "uratować" czy się pochwalić córeczką
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Prawda jest taka, że teraz mieć mgr przed nazwiskiem nie jest wyczynem na miarę zdobycia Czomolungmy |
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat robię mgr, bo na inżynierce miałam właściwie 'wszystko i nic', a na mgr mam już zajęcia ściśle pod specjalizację, więc fajnie.
poza tym mgr szybko zleci, trwa jedynie 1,5 roku, przy czym V rok to w głównej mierze pisanie magisterki, więc w sumie dużo czasu zostaje dla siebie (żeby np. pracować). ja postanowiłam machnąć wszystko za jednym razem, bo kto wie czy kiedyś ten mgr nie przydałby mi się do pracy, a obstawiam, że w wieku np. 40 lat nie chciałoby mi się studiować
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mi się przyda do organizacji rodzinie wyjazdów na rower albo wakację (turystyka) i okazywania dziecku, co gdzie leży (geografia)
. A... no i jeszcze znajomym wyszukuję tanie wycieczki .
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
to wszystko oczywiście zależy od kierunku studiów, niektóre z powodzeniem mogłyby się skończyć na licencjacie ;-)
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Akurat w moim przypadku mgr to 2 lata i 2 razy dłuższy dojazd, po zebraniu informacji i opinii jak to wygląda po prostu uznałam, że mi się to nie opłaca
Zamiast tego wolę sobie zrobić jeszcze policealną z innej dziedziny i trochę poszerzyć kwalifikacje
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że chciałaś zacząć coś innego, co nie wiąże się z Twoją inżynierką.
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2050 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
edit Po licencjacie z adm chcę i robić w nieruchomościach - myślałam o podyplomówce z tej branży - ale odkryłam, że jest też magisterka: inwestycje i nieruchomości. Znacie wątek gdzie dziewczyny mi doradzą jak to sobie zorganizować? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-14 o 15:53 |
|||
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja patrzyłam tylko na zaoczne, więc może dlatego
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłam mgr, bo stwierdziłam że szybko machnę, w styczniu miałam obronę, w marcu zaczęłam 1 semestr magisterki, w czerwcu już skończony jeszcze 9 miesięcy i mam mgr
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niee, to nie dla mnie
|
|
#2054 |
|
BAN stały
|
Człowieki, przeczytajcie moją wypowiedź i pomóżcie, bo z wyszukiwarką wizażu nie mogę znaleźć interesującego mnie wątku.
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Jeżu, może lepiej w ogóle wątek założyć -> https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=132
|
#2056 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ostatecznie coś znalazłam po tagach. czekam czy ktoś mi doradzi jak z tym mgr
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
O Jeżu Jeżu, jakie śliczne świnki morskie
Ja się cieszę ze studia mam za sobą, w sensie te wszystkie stresy z egzaminami, czy się dostanę na mgr, pisanie głupiej pracy, robienie jeszcze głupszych badań i znoszenie fochów byłej promotorki .Dzisiaj oglądając Drzyzgę zdziwiły mnie osoby maniakalnie kochające swoje psy. OK rozumiem, że psa trzeba kochać, bo to członek rodziny, ale nie żeby był ważniejszy od partnera czy własnego dziecka Rozwaliła mnie babeczka, która pitu pitu do psiaczka, ale jak już z nim wyjść na spacer, to męża ganiała. W ogóle on wszystko robił za nią, bo ona musiała mieć czas non stop dla siebie na paznokietki i czesanie swojego Filusia . No i jeszcze inna też mnie rozwaliła, która bardziej się podniecała swoim Księciuniem zamiast tym, że ma chorą córkę. Ja nie wiem skąd oni biorą tych ludzi do programu. Czyżby byli tak samo wyreżyserowani, jak w Ukrytej Prawdzie, Rodzicach czy innych Rewolucjach ?
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Dowodów na papierze nie mam, ale to widać po odcinkach, które są nadawane od paru lat. RwT były fajne kiedyś, ale teraz to porażka. Dziwię się, że nadal to emitują.
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
wg mnie sama idea pisania pracy mgr czy lic jest do doopy i powinna zostać zniesiona. Poza tym, że nie wnosi ona zupełnie nic do nauki- bo to zwykłe przepisywanie ksiązek na komputer i jeszcze zastanawianie się jak to napisać, żeby nie wyszło, że to plagiat, to jeszcze durne przypisy, bibliografia itp. ![]() w wielu uczelniach już jest wprowadzany egzamin licencjacki zamiast pracy- pula iluś pytań z 3 lat do ogarnięcia ![]() już bym wolała to, niż ta głupia praca, która leży w szafce i ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
przecież ludzie się tam za kasę zgłaszają podobno dają od łebka 800 zł, a ci co siedzią na widowni dostają po 50 zł ![]()
|
|
#2060 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Powiedz tylko, że dostaje się te pytania do opracowania, czy jest tak że nie wiesz jakie możesz dostać? Które to uczelnie? |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Powiem wam, że ja się kiedyś dziwiłam i chyba nawet o tym pisałam: jak można dać się "całować" psu . Teraz sama to robię.![]() Ale nie dziwi mnie, że kogoś to dziwi.
|
|
#2062 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie praca inżynierska to cały projekt, tekst to tylko jego dokumentacja A egzamin inżynierski z całych studiów i tak mamy
|
|
#2064 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
na początku III roku dostajesz pulę 150 (bodajże) pytań do opracowania. Wiem, że w Poznaniu jedna uczelnia to już wprowadzila na stałe
|
|
#2065 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dasz znaćc na priw co to za uczelnia (choć wątpię by było mnie stać na takie przenosiny)? |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
to żaden sekret że to WSPiA w Poznaniu ![]() a co studiujesz?
|
|
#2068 |
|
BAN stały
|
Administrację na UG, tu nawet nie ma specjalizacji ;(
Detektywistyka <3 kurde, chcę to. Ale to prywatna uczelnia ;( http://pr.wspia.pl/studia-licencjackie/administracja Z całej nauki na pierwszym roku najlepiej wspominam wykłady z kryminalistki. Chodziłam na nie z własnej woli bo są one dla III roku prawa. Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-14 o 20:12 |
|
|
|
#2069 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Piona siostro! ja też studiowałam administrację
|
#2070 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

. Teraz ma inne priorytety niż jakieś tam studia. Ja go nie namawiałam nigdy na studiowanie, bo po co. Dla mnie wykształcenie nie jest wykładnią w wartościowaniu ludzi. Mamy przyjaciela, który nie skończył szkoły średniej, bo mu robili trudności po tym, jak zrezygnował z udzielania się w wolontariacie. Gość miał własną firmę i mu się dobrze działo. Teraz ma lekki dołek, ale się zdarza, jak to w życiu. Nie uważam, żeby był gorszy ode mnie, bo nie ma mgr przed nazwiskiem. Moja babcia tak wartościuje ludzi i założę się, że nas nieźle obgaduje, że jak to jej "wnusia" wyszła za takiego i mają dziecko i jeszcze OLABOGA mieszkają za granicą... to "takie nieambitne" 
W związku z tym od obcego człowieka, który z moją branżą nie ma kompletnie nic wspólnego wysłuchałam godzinnego wykładu o tym, że bez "mgr" przed nazwiskiem nigdy w życiu do niczego nie dojdę i skończę pod mostem - nikt kogoś takiego nie zatrudni, choćbym była najlepszym kandydatem na jakieś stanowisko pod kątem umiejętności, bo jak to tak niewykształconego pracownika brać... Na moją sugestię, że chyba niekoniecznie jest zorientowany w specyfice branży usłyszałam, że się nie znam, a on wie, bo jego córka jest magistrem iluś-tam kierunków i zarabia grube miliony (co z tego, że w kompletnie innym zawodzie, na dodatek niezbyt nawet związanym z kierunkami jej studiów)...

Niee, to nie dla mnie
Rozwaliła mnie babeczka, która pitu pitu do psiaczka, ale jak już z nim wyjść na spacer, to męża ganiała. W ogóle on wszystko robił za nią, bo ona musiała mieć czas non stop dla siebie na paznokietki i czesanie swojego Filusia