Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 17:42   #3121
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Dziewczynki przepraszam, że tak nagle zniknęłam...... ale co się wydarzyło to ciężko uwierzyć...... przyjechała moja siostra z synkami (myślałam, że będą później) ale nie o tym chciałam pisać..... wyobraźcie sobie, że siostra weszła, postawiła torebkę koło drzwi, witamy się, łazimy takie ogóle zamieszanie jak to zawsze kiedy goście przyjeżdżają....... no i ktoś wszedł do mieszkania i ukradł jej te torebkę!!!!!! Więc ani na pogrzeb nie pojechała, bo i karta od auta i dokumenty w torebce no i w ogóle wszystko w tej torebce (nawet doktorat sis na pendrive)..... więc tak, policja, blokada kont, kart itp...... no możecie sobie wyobrazić.......

...... dobra, zmykam do nadrabiania was.

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Bika, świetnie!! A jak ten organizer zdaje egzamin (na tą chwilę oczywiście)?
A w łóżeczku to taki śpiworek?
Ale ciuszków my mamy połowę z tego

Ale za organizację
Na te chwilę organizer baaaaardzo zdaje egzamin - wszystko pod ręką, myślę, że jak Emilka będzie na przewijaku to tym bardziej zda egzamin

W łóżeczku to jest zwykła pościel, ale nie będę jej na razie używać....

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Też mam jeszcze trochę pomidorowej, ale nie styknie dla mnie i dla tż. Muszę coś wymyślić

Póki co szamam gruchę i popijam kefirem.

Ślicznie !
Smacznego i dziękuję
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:42   #3122
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Właśnie siostrze mojego chrześniaka kupiłam zestaw nożyczek, którymi różne wzorki się wycina!
Ona ma urodziny tydzień po chrześniaku i zawsze jej tam coś kupię
Maleństwo a może coś takiego innego, np. mazaki magiczne- malujesz czerwonym, na to białym i zmienia się w zielony albo białym zmazujesz- w innej wersji mazaków.

Może zestaw kredek z kolorami fluo... albo mazaki takie, ze z jeden strony mazak cienki a z drugiej gruby
albo jeszcze inne mazaki, z jednej mazak a z drugiej pieczątka-te są super

albo zestaw ciastolinowy jakiś tematyczny? np. fryzjer i ludkowi robi się z ciastoliny fryzury

albo puzzle ale takie, które najpierw samo dziecko koloruje bo się jak malowanka, a potem układa pokolorowane przez siebie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:42   #3123
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Tak jak mówi strong, zdjęcie zostaw. Widzę kawałek , i ten kawałek już jest piekny. W całosci musi byc mega My mamy w poniedziałek, też musimy cos fajnego wykombinowac
ok, zostawię co Wy planujecie na sesję???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 17:42   #3124
Amani
Zakorzenienie

hej Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Amani kochana, przytulam Cię mocno Mogę sobie wyobrażać co czujesz, bo podobne opinie słyszałam od ludzi którzy wracali po jakimś czasie z zagranicy. A kiedy tam wracasz? Może spróbuj sobie cały czas powtarzać, że to tylko sytuacja przejściowa....
Przytulam mocno jeszcze raz
dziekuje, Onyks wracam tam w grudniu, wiec dokladnie tak staram sie to wszystko traktowac, ale to, ze ja wyjade to nie zmieni sytuacji mojej rodziny niestety
Teraz doczytalam nastepne posty - ale piekne zdjecie!!!! Super wyrazne!!! cudo po prostu, przeciez dokladnie widac profil Nataszki az wierzyc sie nie chce!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Amani, Kochana, powrót do szarej rzeczywistości zawsze jest ciężki! Dasz radę Słonko, tylko uszy do gory. Bo jak będziesz się dołować, to będzie Ci gorzej się z tym pogodzić....
dziekuje, Kochana
A dla Was trzymam mooocno zacisniete kciukasy za nastepny megaprzyjemny cykl

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
mocno tulę! Uszy do góry! Nie daj się zdołować! Niech Twoje JA nadal rośnie!!! Fajnie było czytać Cię taką szczęśliwą!
dziekuje postaram sie nie dolowac!

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Przykro mi, że zderzenie się z polską rzeczywistością tak boli Trzymaj się
dzieki

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Amani wspolczujePrzykre to

Metka - dziekuje za wsparcie

MAlenstfo - gre planszowa polecam "Superfarmer"

Strong - dziekuje wam zycze duzo sily i cierpliwosci, super, ze juz lepiej z Kamilkiem jest mega kochany!!! Co do kwiatkow do gerberow to moze margaretki z gipsowka? sa rozne rozmiary i pasuja do gerberow. Mozna dodac roze, zeby nie bylo tak pospolicie

Bika - jeeejku jaki śliczny, słodki pokoik Dzidziusiowo!!!

Zabcia - pochwal sie efektem po fryzjerze!

Gocha - dziekuje

A dzisiaj mi ex TZ przywiozl rzeczy... pogadalismy tez 2 godzinki... Troche poczulam sentymentu, ale fala jakiegos uczucia mnie nie zalala na szczescie. Bylo calkiem sympatycznie w sumie. Ciezko mi wypakowywac swoje rzeczy, bo co chwile cos mi sie przypomina... Przywiozl tez ze soba naszego psa wyprzytulalam siersciucha

Bao - trzymam kciuki

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:44   #3125
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Oczywiście Bika, przeciez Emilka ma swoją milusią część ale i Wy musicie mieć tam swój kącik, bo to też wasza sypialnia Jej jeden obraz na ścianie naprawdę nie zrobi różnicy.
Oki, przekonałyście mnie oby tylko ten obraz na nią nie spadł......

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzien Doberek

Ja dzisiaj zostawiam swoich mezczyzn w domu i jade do fryzjera Raz na jakis czas pasuje sie odchamic nie

Milego dzionka

ps. bikus - super Wam wyszedl kacik dla Emilki
Dzięki kochana

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Bao

Onyks jaka cudna buziunia!!

Bikuś brawo za pokoik!!! Bardzo mi się podoba...i ten organizer fajny!
Dzięki ciekawe jak Wy się zorganizujecie dla dwójki
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 17:45   #3126
Ana***
Zakorzenienie

Maleństwo a my w zeszłym roku chrześniakowi tż kupiliśmy taką grę zręcznościową http://sklephops.pl/sklep/product_in...oducts_id=4926
Stary 2012-09-14, 17:46   #3127
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki przepraszam, że tak nagle zniknęłam...... ale co się wydarzyło to ciężko uwierzyć...... przyjechała moja siostra z synkami (myślałam, że będą później) ale nie o tym chciałam pisać..... wyobraźcie sobie, że siostra weszła, postawiła torebkę koło drzwi, witamy się, łazimy takie ogóle zamieszanie jak to zawsze kiedy goście przyjeżdżają....... no i ktoś wszedł do mieszkania i ukradł jej te torebkę!!!!!! Więc ani na pogrzeb nie pojechała, bo i karta od auta i dokumenty w torebce no i w ogóle wszystko w tej torebce (nawet doktorat sis na pendrive)..... więc tak, policja, blokada kont, kart itp...... no możecie sobie wyobrazić.......

Ooo matko!!! Jak to tak??!!! Z twojego mieszkania??
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:51   #3128
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Wow, bardzo ładnie i przytulnie!! Super
Dzięki

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ślicznie!

zostaw go tam gdzie jest!
Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość

Bika, super ten kącik!
Dziękuję obraz zostaje

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Madzia, Ana i Amani - Wam też dzięki
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 17:51   #3129
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

słyszałam o takich przypadkach pilnują, widzą że goście łapią za klamkę, torba zazwyczaj przy drzwiach na komodzie i bach już ich nie ma...
Szkoda, że Was to dotknęło...
Stary 2012-09-14, 17:55   #3130
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Ooo matko!!! Jak to tak??!!! Z twojego mieszkania??
Dokładnie tak...... wlazł, zabrał i poszedł..... sąsiadka go widziała a my miałyśmy niezły rumor i nic nie zauważyłyśmy...... łączna strata dla sis to prawie 3 tys zł.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
słyszałam o takich przypadkach pilnują, widzą że goście łapią za klamkę, torba zazwyczaj przy drzwiach na komodzie i bach już ich nie ma...
No podobno na policji 2 inne babki były z tą samą sprawą..... musiałyśmy auto siostry zastawić na parkingu naszymi, żeby go nie ukradli...... i jeszcze w bagażniku ma wieniec na ten pogrzeb na który w końcu nie dojechała.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 17:57   #3131
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak...... wlazł, zabrał i poszedł..... sąsiadka go widziała a my miałyśmy niezły rumor i nic nie zauważyłyśmy...... łączna strata dla sis to prawie 3 tys zł.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

No podobno na policji 2 inne babki były z tą samą sprawą..... musiałyśmy auto siostry zastawić na parkingu naszymi, żeby go nie ukradli...... i jeszcze w bagażniku ma wieniec na ten pogrzeb na który w końcu nie dojechała.....
Pierwszy raz o tym słyszę!! Jejuniu!!! Szkoda siostry
A skoro sąsiadka go widziała, to może uda się go złapać??

Ana
fajne też pomysły, ale nie jestem pewna czy on tak chętnie maluje czy rysuje...może za rok coś się zmieni, to będę mieć na uwadze
Stary 2012-09-14, 17:59   #3132
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Na te chwilę organizer baaaaardzo zdaje egzamin - wszystko pod ręką, myślę, że jak Emilka będzie na przewijaku to tym bardziej zda egzamin

W łóżeczku to jest zwykła pościel, ale nie będę jej na razie używać....

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Smacznego i dziękuję
o matko, co za przygoda
Do moich tesciow kiedys w mojej obecnosci wszedl jakis facet i udawał glupka, ze dziecko tu ucieklo...no jaja normalnie...wszyscy sie wystraszylismy, tesc go pogonil, ale od tego zcasu zaraz jak ktos wejdzie zamykaja drzwi
No szok normalnie...dobrze ze wszystko zaraz poblokowala i zglosiła na policje
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
h
A dzisiaj mi ex TZ przywiozl rzeczy... pogadalismy tez 2 godzinki... Troche poczulam sentymentu, ale fala jakiegos uczucia mnie nie zalala na szczescie. Bylo calkiem sympatycznie w sumie. Ciezko mi wypakowywac swoje rzeczy, bo co chwile cos mi sie przypomina... Przywiozl tez ze soba naszego psa wyprzytulalam siersciucha

Bao - trzymam kciuki

Cytat:
Stary 2012-09-14, 18:01   #3133
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Pierwszy raz o tym słyszę!! Jejuniu!!! Szkoda siostry
A skoro sąsiadka go widziała, to może uda się go złapać??

Ana
fajne też pomysły, ale nie jestem pewna czy on tak chętnie maluje czy rysuje...może za rok coś się zmieni, to będę mieć na uwadze
Teraz to w sumie wystarczyłoby jakby się chociaż dokumenty odnalazły...... eh...... masakra.......

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
o matko, co za przygoda
Do moich tesciow kiedys w mojej obecnosci wszedl jakis facet i udawał glupka, ze dziecko tu ucieklo...no jaja normalnie...wszyscy sie wystraszylismy, tesc go pogonil, ale od tego zcasu zaraz jak ktos wejdzie zamykaja drzwi
No szok normalnie...dobrze ze wszystko zaraz poblokowala i zglosiła na policje
Przykro mi
No ja tam mam nawyk zamykania za sobą drzwi na klucz, ale siostra najwyraźniej nie...... kupimy taką klamkę z gałką od zewnątrz, żeby nawet drzwi nie zamkniętych na klucz nie dało się otworzyć.
Dzięki Blonde
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 18:03   #3134
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to w sumie wystarczyłoby jakby się chociaż dokumenty odnalazły...... eh...... masakra.......

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

No ja tam mam nawyk zamykania za sobą drzwi na klucz, ale siostra najwyraźniej nie...... kupimy taką klamkę z gałką od zewnątrz, żeby nawet drzwi nie zamkniętych na klucz nie dało się otworzyć.
Dzięki Blonde
Czasami złodzieje wyrzucają gdzieś dokumenty lub porzucają...mój kolega kiedyś zgubił dowód rejestracyjny i mu policja przywiozła, bo ktoś znalazł przy koszu na śmieci, ale daleko od miejsca zamieszkania...
Stary 2012-09-14, 18:07   #3135
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Czasami złodzieje wyrzucają gdzieś dokumenty lub porzucają...mój kolega kiedyś zgubił dowód rejestracyjny i mu policja przywiozła, bo ktoś znalazł przy koszu na śmieci, ale daleko od miejsca zamieszkania...
No właśnie, tż obszedł całe osiedle zaglądając do koszów na śmieci i krzaków czy ktoś nie wyrzucił torebki albo dokumentów, ale nic nie znalazł.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-14, 18:21   #3136
Amani
Zakorzenienie

O matko, Bika, niewiarygodne, takie sposoby maja ci zlodzieje, ze brak slow ale o takim to nigdy nie slyszalam, szczyt!!!!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 19:23   #3137
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
ok, zostawię co Wy planujecie na sesję???
Bikuś, napewno stara fabryke traktorów, bo tu jest niedaleko nas. A tak poza tym to są różne fajne miesjca w Warszawie, także cos wybierzemy A mamy takiego pokręconego fotografa, że jestem spokojna. Npewno wyjdzie coś fajnego.
Z tą kradzieżą to masakra. Współczuje Wam.
Ana dam TŻowi do przeczytania to co napisałeś o wątróbce No coś Ty, często jeśc watróbke?!? A w życiu. Jak zjem raz na pół roku to max. I to na siłe mi sie wmusza Jest bleeee
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 19:36   #3138
stokrotka24
Zakorzenienie

dziewczyny melduję się, że żyję
jak ja się cieszę, że dzisiaj piątek jeszcze pół godziny i do domu i wreszcie się wyśpię bo od 2 tygodni codziennie pobódka o 6. Przezyłam dwa tygodnie praktyki i pracy czyli razem 12 h w przyszłym tygodniu mam praktykę jeszcze ale urlop mam

w poniedziałek idę na drożność jajowodów i mam nadzieję, że będę się dobrze czuła bo zaraz po badaniu do pracy idę.

Przeczytałam po łebkach i z tego co zapamiętałam:
butter szkoda, że @ przyszła, trzymam kciuki za następny cykl. Akcja z piżamką powaliła mnie fajna jesteś

bika śliczny prezent dla tz akcja z torebką siostry nie do pomyślenia nawet, szkoda straty

onyks kochana dziekuję, ze tak sie martwisz cieszę się, że z malutką wszystko dobrze na wizycie wyszło

tomalinka jak się czujesz? jakie wyszły wyniki? (jak pisałaś to przepraszam ale gdzieś mi umknęło)

mrowinko szkoda, że cykl stracony, chociaż moja szwagierka zaszła w ciążę w cyklu w którym lekaz powiedział, z enie było owulacji u mnie też raczej stracony bo tz raczej nie zdąży dojechać na czas

baobabku trzymam kciuki za porod, przykro mi, że mama tak do Kubusia podchodzi

Malenstfo cieszę się, że z maluszkami wszystko dobrze

Amani przykro mi, że dopadł Cię taki smutek, będzie dobrze, ułoży się

Strong Kamilek śliczny jest

Dla pozostałych dziewczyn buziaki postaram się na weekend więcej z wami popisać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:13   #3139
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
w poniedziałek idę na drożność jajowodów i mam nadzieję, że będę się dobrze czuła bo zaraz po badaniu do pracy idę.
mrowinko szkoda, że cykl stracony, chociaż moja szwagierka zaszła w ciążę w cyklu w którym lekarz powiedział, ze nie było owulacji u mnie też raczej stracony bo tz raczej nie zdąży dojechać na czas
Widziałam na skarbiemamy, że masz wyznaczony termin badania Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
U nas też jest ten problem, że mąż często jest poza domem. To nie ułatwia starań
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:31   #3140
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo to musiała byc zadowolona.

Ana tak, wprowadzamy. Mamy zestaw rozszerzony i nawet podręczniki do czytania. A do jakiego etapu za te cenę wam stawia?? razem z węźbą, kominami, wyprowadzeniami??

Bika o kurde....

stokrotko będe trzymała kciuki.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:41   #3141
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
A kto? Bo wypadłam z rytmu?
Stary 2012-09-14, 20:46   #3142
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A kto? Bo wypadłam z rytmu?
No ja cię zaraz strzelę najpierw z cytryną a teraz o prezencie (nożyczkach) nie pamiętasz . Oj kobieto, kobieto W ciąży jesteś??

Dziewczyny ale mamy ubaw bo Maja chyba próbuje siadać. To znaczy dźwiga głowkę i plecki do góry. I tak trzyma jakiś czas w górze i opada. Jakby brzuszku robiła

Stary 2012-09-14, 21:01   #3143
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
No ja cię zaraz strzelę najpierw z cytryną a teraz o prezencie (nożyczkach) nie pamiętasz . Oj kobieto, kobieto W ciąży jesteś??

Dziewczyny ale mamy ubaw bo Maja chyba próbuje siadać. To znaczy dźwiga głowkę i plecki do góry. I tak trzyma jakiś czas w górze i opada. Jakby brzuszku robiła
Oj domyślałam się Ale ona jeszcze tego nie dostała, więc nie wiem czy się będzie cieszyć

Madzia nagraj ją!
Stary 2012-09-14, 21:03   #3144
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo nagram, nagram. Teraz mała śpi, ale może jutro sie uda.

Stary 2012-09-14, 21:13   #3145
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ana
To może po prostu super klocki? u nas dzieciaki je uwielbiają np. clics
A te memory co pokazywałaś z literkami też fajne.

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Bikuś, napewno stara fabryke traktorów, bo tu jest niedaleko nas. A tak poza tym to są różne fajne miesjca w Warszawie, także cos wybierzemy A mamy takiego pokręconego fotografa, że jestem spokojna. Npewno wyjdzie coś fajnego.
Z tą kradzieżą to masakra. Współczuje Wam.
Ana dam TŻowi do przeczytania to co napisałeś o wątróbce No coś Ty, często jeśc watróbke?!? A w życiu. Jak zjem raz na pół roku to max. I to na siłe mi sie wmusza Jest bleeee
oczywiście można jeść jak najbardziej, bo zawiera żelazo- ale z umiarem

Cytat:

Ana tak, wprowadzamy. Mamy zestaw rozszerzony i nawet podręczniki do czytania. A do jakiego etapu za te cenę wam stawia?? razem z węźbą, kominami, wyprowadzeniami??

Bika o kurde....

stokrotko będe trzymała kciuki.
A dlaczego tak macie skoro podstawa tego nie przewiduje literki od I kl a wcześniej ćw grafomotoryczne, znaki litero-podobne do pisania- litery owszem ale poznanie wizualnie lub np. pisanie na piasku wyklejanie liter na większej powierzchni itp a typowo poznanie i pisanie w linii od kl I...
Kiedyś było tak jak piszesz, ale teraz z tego co mi wiadomo to nie jak się mylę to poprawcie...

Madzia miał robić z więźbą, papą, deskowaniem ale wyszlo, że zrobił do więźby i go wygoniliśmy a deskował i papował mąż

a teraz już mamy łaty i kontr-łaty przybite na 2/3 dachu i trochę podbitki

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-09-14 o 21:15
Stary 2012-09-14, 21:21   #3146
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana nam mówili, ze podstawa programowa to minimum. A jak dzieci są chętne to można z nimi robic coś więcej aby tylko utrzymać rytm dnia. My już tak 3 rok robimy, a że bierzemy podręczniki wersję rozszerzoną to mamy podkładkę bo tam są i cyferki i literki i czytanie. Co prawda nie jest to obowiązkowe dla każdego, ale dzieci to uwielbiają i rodzice też się cieszą, ze im to wprowadzamy. Ale tak jak wspomniałam jest to dla chętnych.

oo właśie clicksy - wklejałam link - u nas jest na nie szał.

Stary 2012-09-14, 21:24   #3147
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nam mówili, ze podstawa programowa to minimum. A jak dzieci są chętne to można z nimi robic coś więcej aby tylko utrzymać rytm dnia. My już tak 3 rok robimy, a że bierzemy podręczniki wersję rozszerzoną to mamy podkładkę bo tam są i cyferki i literki i czytanie. Co prawda nie jest to obowiązkowe dla każdego, ale dzieci to uwielbiają i rodzice też się cieszą, ze im to wprowadzamy. Ale tak jak wspomniałam jest to dla chętnych.

oo właśie clicksy - wklejałam link - u nas jest na nie szał.
Aha a jak to wygląda w I klasie? co z dziećmi które to opanują? nie nudzą się? pytam z ciekawości absolutnie nie ze złośliwości
i piszecie już litery w liniaturze?

u nas też cliksy uwielbiają - dlatego o nich napisałam - od 3-6 lat mogę powiedzieć co oni budują to szok!
Stary 2012-09-14, 21:30   #3148
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Aha a jak to wygląda w I klasie? co z dziećmi które to opanują? nie nudzą się? pytam z ciekawości absolutnie nie ze złośliwości
i piszecie już litery w liniaturze?
Ana w tamtym roku mieliśmy z Mac (wersja rozszerzona) "szkoła tuż-tuż" może w necie są strony z kart pracy. W kartach pracy są liniatury - więc tam piszą + mamy zeszyty. Dziecko sobie ćwiczy jak chce w nich a czasami sami chcą brac do domu czy rodzice chca brać aby dziecko sobie ćwiczyło. Oczywiście dopiero w 2 semestrze to robimy, najpierw tylko grafomotoryka. Nawet nie wiesz jak sie dzieci cieszą jak poznają nową literke (po przez zabawę) a potem same chcą ja pisać. Nic na siłę nie wymagamy. Tak samo jak z czytaniem. Sa ksiązki i dzieci cwiczą to w domu a jak chcą to czytają nam potem wszystkim i są takie dumne z siebie. Pod koniec roku cześć dzieci już wypożycza ksiązki z biblioteki i czyta. A w 1 klasie?? Tam już jest to wymagane, tym dzieciom co cwiczyły jest łatwiej. A nauczycielki z 1 klas bardzo sobie to chwalą, mówią, ze dzieci się nie nudzą.

Stary 2012-09-14, 21:50   #3149
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana w tamtym roku mieliśmy z Mac (wersja rozszerzona) "szkoła tuż-tuż" może w necie są strony z kart pracy. W kartach pracy są liniatury - więc tam piszą + mamy zeszyty. Dziecko sobie ćwiczy jak chce w nich a czasami sami chcą brac do domu czy rodzice chca brać aby dziecko sobie ćwiczyło. Oczywiście dopiero w 2 semestrze to robimy, najpierw tylko grafomotoryka. Nawet nie wiesz jak sie dzieci cieszą jak poznają nową literke (po przez zabawę) a potem same chcą ja pisać. Nic na siłę nie wymagamy. Tak samo jak z czytaniem. Sa ksiązki i dzieci cwiczą to w domu a jak chcą to czytają nam potem wszystkim i są takie dumne z siebie. Pod koniec roku cześć dzieci już wypożycza ksiązki z biblioteki i czyta. A w 1 klasie?? Tam już jest to wymagane, tym dzieciom co cwiczyły jest łatwiej. A nauczycielki z 1 klas bardzo sobie to chwalą, mówią, ze dzieci się nie nudzą.
No to nie wiem, bo ja znowu słyszałam właśnie od pań z kl. I że im to nie pasuje, bo polowa klasa nie zna ani jeden litery a druga połowa już czyta- i po pierwsze te co potrafią się nudzą, a te co nie potrafią czują się gorsze, a tak być nie powinno, bo przecież nie muszą , nie jest to wymagane...
Hmmm ciężka sprawa... staram się zrozumieć i jedno stronę medali i drugą, ale nie wiem jak to pogodzić
Stary 2012-09-14, 21:53   #3150
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana no u nas każda zerówka tak robi. Nauczycielki z klas 1 nawet się cieszą, ze takie dzieci do nich przychodzą więc nam to pasuje. Rodzice też są zadowoleni.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości