|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Musze zrobic liste tego czego potrzebuje jeszcze na chrzest i dla gosci (bo to juz za 2 tyg). i tak sobie mysle kurcze co ja zaloze do kosciola - plaszcza nie mam a ja nieplaszczowa jestem wiec kupowac na jeden raz mi sie nie oplaca...ale sobie przypomnialam ze jednak mam plaszczyk
...skleroza nie boli.
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Troche mnie nie bylo i jestem Wam winna wyjasnienia. Ale troche sie dzieje u mnie i nie mam czasu myslec o wizazu choc bardzo tesknie za Wami i oczywiscie mysle co u Was slychac. Dziekuje ze pamietacie o mnie i pytacie Jestescie kochane![]() A teraz napisze dlaczego mnie nie bylo. Zaczelo sie od tego, ze Szymon mial usg główki kontrolne, bo podczas ostatniego usg ktore mialo pokazac czy torbiel ktora wyszla w usg po porodzie sie wchlonela, wyszlo ze Szymon ma za duza przestrzen podpajeczynowkowa i ze gromadzi sie w glowce za duzo plynu mozg-rdzeniowego. Torbiel sie wchlonela i nie ma po niej sladu ale ten plyn... No i teraz co bylismy na kolejnym usg glowki wyszlo, ze plynu jest nadal za wiele, wiec albo jest jakas przeszkoda ze ten plyn nie odplywa do jam ciała albo jest zaburzone wchlaniane tego plynu badz wytwarza sie go za duzo. No i doktor ktory robil usg wystraszyl mnie i powiedzial, ze jesli nast razem bedzie znow tak duzo plynu to do zabiegu operacyjnego albo jesli Szymon ma zaburzenia neurologiczne to tez zabieg jest konieczny ale nie powiedzial nic wiecej dokladnie a ja sie zeschizowalam. Jednak stwierdzilam ze trzeba zaczac od wizyty u neurologa (oczywiscie prywatnie, bo terminy na nfz w przyszlym roku dopiero) zeby zbadal Szymona czy rozwija sie dobrze i zeby z nim porozmawiac. Neurolog na ktorego czekalismy 2 godziny bo takie sa do niego kolejki bardzo mnie uspokoil, po zbadaniu powiedzial ze Szymon rozwija sie super no i ze wiele dzieci ma za duzo tego plynu i ze do 6 mca zycia on rosnie a potem bedzie spadac. No i ze zabieg oper. wykonuje sie jesli ta przestrzen wynosi powyzej 1 cm (a Szymon ma 8,4 mm). Poza tym jesli jest gorzej to widac po dziecku bo rozwija sie wolniej a ze dziecko ma ciemiaczko nie zarosniete to powieksza sie jego obwod glowki(tworzy sie wodoglowie). Glowke rowniez mierzyl i jest w normie. W kazdym razie przy zabiegu oper. zaklada sie zastawkę w glowie i specjalne dreny zeby plyn mozg-rdz mogl swobodnie przechodzic do roznych jam ciala. Ale to jest powazny zabieg- zastawki czesto sie zatykaja, trzeba poprawiac, poza tym to zabieg na glowie, sa rozne powiklania - wiem bo sama pracuje na neurochirurgii i mam takich pacjentow z zastawkami tylko doroslych. Reasumujac Szymon ma miec kolejne usg glowki za 2 mce i ono bedzie wazne, bo plynu powinno byc mniej, bo po 6 mcu ma sie zmniejszac. Wiec oczywiscie sie stresuje, ale juz nie tak bardzo jak po tym usg bo tak jak sie wyplakalam to moje. No i mozecie sobie wyobrazic co mi po glowie juz chodzilo... ![]() Poza tym nie bylo mnie tez dlatego, bo mialam remont kibelka wiec musialam z dzieciaczkami byc ciagle poza domem bo syf i wiercenie itd poza tym zamet jak wiecie przy remoncie. A kolejna rzecz ktora mnie zdolowala to to, ze bylam wczoraj u siebie w pracy podpisac urlop i otrzymalam zla wiadomosc. Ze jestem do zwolnienia, bo oddzialowa z mojego oddzialu musiala wytypowac 5 osob z naszego oddzialu i padlo m.in. na mnie bo najlpeiej jest wytypowac kogos kto obronic sie nie moze. Bo u mnie w szpitalu gdzie pracuje dyrektorka zwalnia bardzo duzo osob i sytuacja jest bardzo nieciekawa. Takze wogole dobrze ze sie dowiedzialam, bo moglam przyjsc po urlopie i dostac wypowiedzenie. Oczywiscie poplakalam sie, Filip byl ze mna bo musialam go zabrac, nie wiedzial co sie dzieje, ale to byl dla mnie cios, bo pracuje tam od poczatku, minelo 6 lat a poza tym straszny mam zal ze wytypowano mnie tez, przeciez do jasnej cholery mam dwojke malych dzieci! Jak tak mozna!! To jest przeciez nieludzkie ![]() Wprawdzie przelozona mi powiedziala, ze sa szanse ze cos sie zmieni, jednak doradzila bym poskladala sobie gdzie sie da cv. Ale juz doczytalam sobie, ze jesli zloze wniosek o obnizenie wymiaru czasu pracy 2 tyg przed rozpoczeciem pracy to nie moga mi zlozyc wypowiedzenia, bo po macierzynskim urlopie jestesmy pod ochrona przez 12 mcy. Wyjatkiem jest tylko upadek firmy, zwolnienia grupowe ( a umnie takich nie ma, bo pytalam sie juz w zwiazkach zawodowych) no i wina pracownika ale tu mojej winy nie ma. Takze troszke mi to dalo powera bo chodzilam zdołowana co tu zrobic, ze musze sie wziac w garsc i poskladac cv itd... Ale dzis znow doszly do mnie sluchy ze lista ze zwolnieniami zostala cofnieta ale nie moglam sie dodzwonic do zwiazkow wiec na 100% nie wiem. Jedyne co wiem, to to , ze mam ogromny metlik w glowie, sporo sie dzieje a tu dwojka maluchow ktorzy ciagle daja popalić. Ciezko mi sie ogarnac ale musze. To tyle u mnie, widze ze nowy watek, niestety nie dam rady nadrobic wczesniejszej czesci bo nie jestem w stanie (mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo) ale teraz postaram sie byc na biezaco choc nie obiecuje bo nie wiem co wyklaruje sie z ta moja praca ![]() Zdjecia na mailu ogladalam dzieciaczki pieknie rosna i widac jakie postepy robia, brawa dla maluszkow ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Brawa wogole za nowy watek ![]() Pisalyscie o witaminach, wprawdzie to nie witaminy, ale ja łykam vitapil z biotyna na wlosy i widze ze ich stan sie poprawil: http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-tabletek.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-14 o 18:42 |
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam nadzieję,że wszystko się dobrze ułoży mam nadzieję, że w razie co to będzie miało rację bytu przysłowie "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:"ps. a ja wiedziałam ,że masz remont kibelka
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Aguś kochana naprawdę współczuje
mam nadzieję że po usg będzie już wszystko dobrze z Szymonkiem. Trzymam kciuki bardzo mocno żeby wszystko było tak jak sobie tego życzysz |
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Za chwilę nadrobię... Hanka dziś robi cyrki przy zasypianiu
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska trzymam za Was kciuki oby wszystko dobrze sie ulozylo.
|
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Zachodzę do pokoju... a Hanka śpi
![]() ![]() Gosia, fajnie z tymi kolędami Hanka też dobrze zasypiała na początku przy gdy śliczna panna... ale już mam dużo większy repertuat kołysankowy więc kolędo zostawiam na czas okołobożonarodzeniowyAguśka, strasznie mi przykro |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Jakos sie to musi poukladac, w koncu mam dwoje dzieci i nie moge polozyc sie i plakac. ![]() konia jak pamietasz chcialam zmienic prace ale kurcze nie w takich okolicznosciach. No zobaczymy jak sie to potoczy... Fajnie ze pamietalas o kibelku, a no kibelek mam fajny, jednak nie potrafie sie z tego teraz cieszyc Cytat:
![]()
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-14 o 21:03 |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olivia już śpi Jutro będę musiała jej posmarować przed karmieniem bo dziś już było za późno zjadła tylko połowę butli.
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do ortopedy i Antek nie może na karate chodzić
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() My z różnych rzeczy potrafimy się śmiać ![]() Cytat:
Dla Szymonka dużo zdrówka Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło
|
||
|
|
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Myslisz o tancu towarzyskim? Osobiscie kiedys zapisze zapewne Roba na basen ![]() Cytat:
bardzo mi sie podoba tytul! ja tez juz za chwile bede łysa..a zima idzie i w glowe bedzie wiało rewelacja! coz za sprawność Nikki emigra dobrze prawi..my tym samym sposobem nauczylismy Roba zasypiania samemu...ale to tez trwało ponad tydzien. Najgorzej na poczatku,ale z kazdym dniem jest latwiej,a potem juz dziecko zalapuje,ze sen to nic zlego. Z tymze u nas bylo zasypianie na cycu(notabene ktore teraz wrocilo,bo mamy chyba ten cholerny skok )Aguśka ;/ no to sie u Ciebie nazbieralo. Niefajna ta sytuacja w pracy, ale tj mowisz jest jeszcze jakas opcja a moze i wszystkko sie rozwiaze w dobrym kierunku. Z Szymkiem napewno wszystko bedzie dobrze,wierze w to jutro juz wraca T. . Mam nadzieje,ze nas tu nie pozaraza. Dlatego tez zrobilam wlasnie zakupy na all ,bo za chwile znowu sie garderoba skonczy.Dziewczyny jakie macie sprawdzone firmy rajstopowe? mam poki co dwie sztuki z Coccodrillo i wydaja sie calkiem sensowne(choc prane dopiero raz). Powoli zbliza sie chlod,wiec chce Mu cos na dupsko zakladac pod spodnie...albo ew.same po domu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Mravka, my ostatnio dostaliśmy rajstopy z h&m i są rewelacyjne
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znalazlam cos takiego ze zamiast isc na wychowawczy moge zlozyc wniosek o obnizenie wymiaru czasu pracy no i wyraznie pisze ze po urlopie macierzynskim jest ochrona. Ale dzieki za info dla pewnosci dopytam, bo mama ma znajomego prawnika. " Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego, z którego to prawa nie zamierza korzystać chcąc pozostać aktywnym zawodowo, może złożyć pracodawcy pisemny wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy do wymiaru nie niższego niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym mógłby korzystać z takiego urlopu. Pracodawca jest zobowiązany uwzględnić wniosek pracownika. Wniosek składa się na dwa tygodnie przed rozpoczęciem wykonywania pracy w obniżonym wymiarze czasu pracy. Jeżeli wniosek został złożony bez zachowania terminu, pracodawca obniża wymiar czasu pracy nie później niż z dniem upływu dwóch tygodni od dnia złożenia wniosku. Stosunek pracy pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego, który nie korzysta z tego urlopu, ale korzysta z prawa do obniżenia wymiaru czasu pracy, podlega szczególnej ochronie na takich samych zasadach, jak stosunek pracy pracownika korzystającego z urlopu wychowawczego, z zastrzeżeniem, iż ochrona ta przysługuje mu nie dłużej niż przez łączny okres 12 miesięcy. Pracodawca nie może bowiem wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Zakaz ten nie obejmuje wypowiedzenia dokonanego przez pracownika oraz rozwiązania stosunku pracy na mocy porozumienia stron, które mogą nastąpić w każdym czasie. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w następujących przypadkach: gdy następuje ogłoszenie upadłości lub likwidacji pracodawcy, lub gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika. W przypadku złożenia przez pracownika wniosku o udzielenie urlopu wychowawczego, po dokonaniu czynności zmierzającej do rozwiązania umowy o pracę, umowa rozwiązuje się w terminie wynikającym z tej czynności. Z prawa do obniżenia wymiaru czasu pracy nie mogą jednocześnie korzystać oboje rodzice." http://www.nazdrowie.pl/artykul/powr...-prawnik-radzi Cytat:
Noi sa porzadne!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-14 o 21:14 |
||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem co tam tańczą ale to też jest w przedszkolu. Antoś swierdził że on lubi tańczyć i mi zaczął pokazywać to chyba był brekdance (nie wiem jak to się pisze)Ja mam rajstopki z H&M albo kupione w zwykłym sklepie
|
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
O wlasnie Mravka przypomnialas mi ze chyba musze rajstopki kupic Hani na chrzest,ogolnie nie lubie rsjstop dla dzieci,no ale na chrzest musze kupic a mam tylko dla niek rozowe,buciki jak znajde to kupie a jak nie to nie.
Tz byl na lunchu pozegnalnym. |
|
|
|
#287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aguskaa, trzymam kciuki zeby sie twoja praca ostala! Ale jak cos sie zmieni to moze i dobrze - taka masz ciezka prace, moze znajdziesz cos lzejszego i lepiej platnego, pamietam ze kiedys pisalas ze chcesz zmienic. Buziaki
|
||
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska super ze sie odezwalas
i kiepsko ze tak sie porobilo u ciebie wspolczuje ![]() dalam malemu dzis kaszke butelka tylko zmodyfikowalam smoczek do kaszki bo ostatnio sa cyrki przy jedzeniu kaszki lyzeczka wieczorem |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczór dobry
![]() Rajstopki to z H&M sa ok ( ale duże wypadają i troszkę lubią spadać z dupska) no i te Wola ( te się trzymają pasa), najważniejsze ,żeby z dupska nie spadały, a z tym jest kłopot, mam z lidla x sztuk i jest porażka pod tym kątem, ale za to były tanie i ciepłe , w razie co pod spodnie się nadają, bo i tak spodzień przytrzyma.
|
|
|
|
#290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no młodzi
Mama ma 44 lata a tata 47 dopiero ![]() Podoba mi się ![]() Cytat:
Ja używam seboradin spray do włosów i efekty widzę stopniowo jest lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że się odezwałaś ![]() Dużo zdrówka dla Szymonka ![]() i trzymam aby z pracą wyszło po Twojej myśli ![]() Cytat:
od jutra zacznę "naukę"Oskar o 19 zasnął przy flaszce aż TŻ przyszedł się zapytać" co taka cisza" no a o 19.40 pobudka z płaczem i usypianie na rękach do 20.20 ;/ |
||||
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z cienkich to ja lubie firme marlin
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
nowaken jeszcze dodam ze w sumie dowiedzialam sie o tym prawie od kolezanki ze spacerkow, ona zostala zwolniona po macierzynskim i zalozyla sprawe w sadzie i wygrala 15 tys.
Co do mleczka z kaszka, to ostatnio nie moglam dojsc do ładu ktory to w koncu smoczek jest do kaszki z firmy TT. Bo jeden jest z krzyzykiem (ale ten jest wieloprzeplywowy) i przez ten mleko z kaszka nie chcialo plynac a Młody sie denerwowal, nie chcial pic przez ten smok. Potem kupilam smoczek specjalny do kaszki: pisalo tam: KASZKA 6 m+ Ale tam jest dziura na pol smoczka i nawet jak mu dalam wiecej kaszki i mleko bylo mocno geste to i tak nie chcial ![]() Wiec mąż poszerzyl ten smoczek wieloprzeplywowy i tym mu idzie fajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Nie lubie jak jest zimno i mi zimno w boczki, taki ze mnie wiesniaczek ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Jejku jak mi Was brakowalo! ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Dzis Filip spiewal Szymonowi swoja ulubiona piosenke: Na Wojtusia i oczywiscie spiewal: "Król wysadził (zamiast wyprawił) im wesele" ![]() Ale dobrze ze nie zaspiewal tak jak kiedys: "Wielką dziwę król wysadzil"
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata już jest 11 lat po dwóch zawałach i bajpasach i tak zawsze tydzień po tym jak mija rocznica tych przykrych wydarzeń my z tz mamy rocznicę jak jesteśmy ze sobą
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam tez lubię jak mi ciepło w tyłek |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym sobie poszła na chamską zabawę albo jakies dożynki
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska ja mam smoczek do kaszki canpola z krzyzkiem i ten musiałam go zdenacyfikować właśnie
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też Olivii śpiewam na Wojtusia.. Filipek to jest mistrz śpiewania piosenek a ja przeczytałam" wielką dziwkę król wysadził" |
|
|
|
|
#300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A no my juz nie pierwszej świeżości więc chyba dlatego lubimy zeby nas cos grzało w pupe Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

...skleroza nie boli.

mam nadzieję że po usg będzie już wszystko dobrze z Szymonkiem. Trzymam kciuki bardzo mocno żeby wszystko było tak jak sobie tego życzysz

zjadła tylko połowę butli.

bo ostatnio sa cyrki przy jedzeniu kaszki lyzeczka wieczorem 
aby z pracą wyszło po Twojej myśli 
i tak zawsze tydzień po tym jak mija rocznica tych przykrych wydarzeń my z tz mamy rocznicę jak jesteśmy ze sobą