|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Ci tam parę batów wymierzy ....biczem
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze mamy nozyczki w domu
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze że śpiewa ![]() To mi się przypomniało jak mieszkałam na blokach to sasiadka poszła do kościoła z 4letnim wnukiem i śpiewają "anielski chór, chór, chór..." A on zaśpiewał na cały głos "anielski chu.... " Nie wiem czy to się powinno pisać przez "h" czy "ch" :P |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no takie rzeczy pewnie po firmie chodziły nie? chyba ,ze dyrektor takie megatajemnica jest w każdym bądź razie szkoda ,że tak zrobili..byc może wiedział,że taki myk dziewczyna może zrobić , więc wziął Ją po chamsku z zaskoczeniaKumpel w robocie mowił,że wiecie jak Panie spiewają w kościele pieśń wielkanocna, i tam jest fragment "na cud jonasza" a babcie często śpiewają "nasturcjo nasza " Ja jak byłam mała to mi było żal dziecka jakiegoś ,jak w jednej pięsni jest tekst : ja ci w pokorze, bo ja to slyszłam jako "ja ci pokoże " hihihi Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-14 o 21:56 |
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Na marchewkę
A zapomniałam "pocieszyć" Gosię u Antka w przedszkolu pojawiła się wszawica już sprawdzałam głowę Antkowi---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Z tymi babciami masz rację że one tak śpiewają. Ja też tam słyszałam ja ci pokoże ale może z racji czucia sie poznanianką ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ale bym się piwka napiła ale jeszcze dzisiaj aspirynę muszę wziąć na noc
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Heheheh, no ale wiesz mi tak żal bylo tam kogoś z tej pieśni ,że jest wyzywany , ja ci pokoże |
|
|
|
|
#309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak dawka śmiechu przed snem |
||
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tobie pod takim względem chodziło
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
leżę i kwiczę , opowiadam tż , o tym Naturcjo nasza i mu mówię,że to powinno byc na cud jonasza .....że w necie czytam teraz ,że ludzie śpiewają jeszcze Nacudjo nasza
A jeszcze nie wiem czy znacie piosenkę o rolniku , ktory był sam w dolinie? Znam parę osób, które śpiewały Rolnik w Sandolinie buahahahaha Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-14 o 22:12 |
|
|
|
#312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no zartuje, bo pomyslisz ze tak lubie hahahahaha a my to kleszczykami co tną zrobilismy (tzn mąż zrobil )Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-14 o 22:16 |
|||
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
głodny, głodnemu wypomni
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
wy tu gadu gadu a ja 4 raz wstaje aby dam malemu smoczek
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze tu byc no poprawilyscie mi humor
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
musisz czesciej zagladac
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze ze udało nam się poprawić Ci humorek
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny Ja tylko przelotem...
już zdążyłam sie uśmiać hihiprzeczytałam na biegu kilka stron i Witam nowe mamy Aguśka Kciuki za Szymonka, aby kolejne badanie wyszło w 100% pozytywnie i prawidłowo na pewno tak będzie Trzymaj się!No i szybko napisze jak czuje sie mój Tymuś... więc gorączkował ostro 3 dni...dziś 4 dzień leków i wstał rano bez gorączki... ładnie przespał noc no i takim sposobem mój mały już dwa razy antybiotyk brał...w tym raz niepotrzebnie... morał z tego taki, że zmieniamy lekarza ... Najważniejsze, że choroba znika! no nic...chciałam Wam napisać to tylko...bo chociaż bardzo bym chciała pogadać za dnia...to Tymonek w domu jest dość absorbujący zwłaszcza podczas choroby... spał po 30 min i tyle... Miłego weekendu mamusie
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-14 o 22:22 |
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka Trzymam kciuki za Szymonka, trochę Cię nastraszyli ale trzeba poczekać i okaże się, że wszystko jest ok.
A w pracy nie daj się ! |
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
To skoro już mowa o pieśniach kościelnych w jednej są takie słowa: "Książę ciemności pierzchnie w piekła bramy", a babcie śpiewały " Książę ciemnoście bierz mnie w piekła bramy"
No i bezbłędna pieśń "Królowej Anielskiej" w wersji zasłyszanej jako "Królowej Angielskiej" No i chłopiec u mnie w przedszkolu nie wymawiał "r".. zamiast tej głoski wymawiał "j" (często się zdarza takie zamienianie), no i któregoś dnia z czegoś się bardzo ucieszył i próbował krzyknąć "hurra", ale wiecie co Mu wyszło ... no i bardzo lubił rozwiązywać "rebusy"
|
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Spadam spać Kobietki spokojnych nocek życzę
|
|
|
|
|
#327 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do tempa przekręcania to kwestia wprawy, Filip z tygodnia na tydzień jest coraz szybszy i ślicznie się przekręca, z taką lekkością. No ale on wcześnie zaczął ![]() Pierwszy raz z plecków na brzuszek przewrócił sie jak miał 6 tygodni bo mu sie na brzuszku nie podobałoWiktor też nabierze tempa. Ja teraz mam problemy ze zmianą pieluszki, bo minuty nie uleży spokojnie, tylko ćwiczy przewroty. Gratuluję 5 miesięcy Cytat:
"nad rzeczka opodal krzaczka mieszkała kaczka dziwaczka koty za płoty kto nie ma ochoty..." nie wiem, co to za koty i skąd się wzięły w piosence o kaczce ![]() ja coś tam nucę, ale głosu specjalnego nie mam wspomagam się więc youtube, odpalam piosenki z Pana Kleksa (super są) i śpiewam razem z laptopem a Filip się cieszy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
21 osób na wątku,wreszcie wróciłyście z zaświatów
![]() A tak poza tym ![]() My obiadku wyszliśmy na spacer,potem wróciliśmy i zaś obowiązki itd itd Dałam dzisiaj małemu na obiad słoiczek kurczaka z warzywami,tym razem innej firmy 7+ i miał odruch wymiotny.A Hippa jadł,ale to pewnie przez to,że te po 7m mają kawałki warzyw itp U mnie w sklepie 99 pi były już Hallowenowe rzeczy,kupiłam miske na słodycze.Jak zrobie fotke to Wam pokaże. ![]() My mamy ślub=-wesele w przyszłym roku-w sierpniu.Brat męża się żeni,babcia zapowiedziała że zaoopiekuje się małym a my na weselisko ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Omg ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
aleście napisały
![]() Aguśka, mam nadzieję, że z Szymonkiem jest wszystko ok i to tylko "urok" niemowlęctwa. I że z pracą wszystko będzie ok, bo faktycznie, stracić pracę to wielkie nieszczęście (obojętnie jaka by to praca nie była). Miałam dziś problem aby uśpić Ewelinkę aż położyłam ją na brzuszku, pogłaskałam po policzku szepcząc do uszka, że czas spać, ćććććć, dobranoc. Buziak w czółko i śpi
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
No to się uśmiałam z tych waszych cudjonaszów itp pieśni
![]() Mała! super że synek już się lepiej czuje ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ups Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

albo jakies dożynki 

już sprawdzałam głowę Antkowi

za Szymonka, aby kolejne badanie wyszło w 100% pozytywnie i prawidłowo