|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witam
Jak zwykle jakiś czas mnie nie ma ale jak się pojawiam to dzielnie wszystko nadrabiam Nacytowałam się a i tak wyszedł jakiś błąd i nic z tego nie wyszło Dzisiaj wchodzę w 36 tydzień Czytając Was zaczęłam się zastanawiać czy ze mną wszystko ok bo ja nie miewałam do tej pory żadnych twardnień brzucha i żadnych skurczy. Może na razie taki spokój. ale za to mam wrażenie jakbym miała połamaną piczkę, przy założeniu skarpetek nastękać się muszę aż głupio a na wieczór kładąc się do łóżka czuje się jak niepełnosprawna bo każdy ruch powoduje ból w tamtych okolicach Dziękuje ![]() muminek88 Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze Czytając opisy Waszych porodów człowiekowi od razu lżej się robi i jakoś odwagi przybywa i samej chce się być już po wszystkim ![]() sandra23 Piękności colds Świetny jest wózek i rewelacyjny materiał a Mel Agnus21 nie było tak źle
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wchłonięcie się torbieli! Cytat:
|
||
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Bez szczelność po prostu u ludzi
mi by było głupio zapytać.
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka, prześlicznego masz synka!
Cytat:
![]() może i młodzi jesteście, ale jak można mówić o wpadce po ślubie? Można nie planować, ale jako można tak mówić? szczyt bezczelności!
|
|
|
#1326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co jest? Nikt przed weekendem już nam nie urodzi? Coś czuję, że w następnym tygodniu będziemy mieć niezły wysyp dzieciaczków.
![]() Co do mojego snu to później nie ma się co dziwić, że co godzinę się budzę i lecę patrzeć czy mi wody nie odeszły, skoro takie głupoty mi się śnią. ![]() A ja jakaś taka dzisiaj jestem nieobecna duchem. Niby jestem zmęczona ( życiem oczywiście, bo poza ogarnięcem domu, praniem i obiadem za wiele nie robiłam ), a z drugiej strony czuję jakiś wewnętrzny niepokój i jestem jakby poddenerwowana. Sama nie wiem o co chodzi. Te hormony to mi dają popalić w tych ostatnich tygodniach.A mój TŻ już dzisiaj 13 godzinę w pracy kończy. Mam nadzieję, że po 20 już mi biedaka wypuszczą do domu, bo przecież ile można. Aż mi go szkoda, bo przyjedzie pewnie nieżywy. Cytat:
Fajnie, że na wątku pojawia się nowa mama październikowa, bo jest nas znacznie mniej w porównaniu do wrześniowych, które jak nam się jeszcze zaraz zaczną rozpakowywać to zostanie ich garstka. ![]() Cytat:
Śliczny synuś. Cytat:
![]() Cytat:
A w ogóle to w naszym otoczeniu też sami zwolennicy Vectry. Zarówno moja mama jak i rodzice TŻ jeżdżą właśnie tymi Oplami.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-14 o 20:10 |
||||
|
|
|
#1327 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Co do skurczy, ja mam, a bym wolała na prawdę nie mieć jeszcze... Tak jak pisałam wczoraj miałam 6 co 10 minut i do tego już nie takich bezbolesnych, godzinę leżałam i się zastanawiałam czy rodzę, czy co . Stresujące to było, nie polecam takich doświadczeń. Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
.Dzięki |
|||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Kropek trochę zrobił z tym wgniecieniem i nie wygląda tak źle, ale i tak mam doła jak rów mariański.
Jutro rano jedziemy na pogrzeb, może wytrzęsie mnie troche i Mateusz wylezie ![]() Cytat:
A teraz już nie jest taka sama, tylko ma przez swoją odmóżdżoną właścicielkę wgniecenia ![]() Idę się myć, seksić i spać. |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nadal w pracy.
Zaczynam się wkurzać, bo już mu 15 godzina leci. Mają tylko szczęście, że dobrze płacą za nadgodziny. Co nie zmienia faktu, że ja tu z obiadem ( teraz w sumie z kolacją) od 19 czekam. ![]() Cytat:
Moja mama taką ma i też ją wiecznie za tajniaków biorą.Kiedyś nawet jakiś koleś jej zjechał na pobocze. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ALOY co u Was?
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
ANGEL Trzymam kciuki żeby ten torbiel malenkiej się wchlonal . Musicie teraz myśleć pozytywnie
a tak w ogóle to mój Tz od urodzenia ma ponoc torbiel w głowie i nic jemu się z tym nie dzieje ... chociaż mnie to bardzo martwi . SPIOSZKA no w końcu się pojawiłas super że synus grzeczniusi ![]() Nie było mnie kilka ładnych godzin ale widzę że się nie zanosi na żaden poród
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to nie działa .. nauczyliśmy duśke noszenia przy kolkach i będzie tragedia z oduczeniem ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
normalnie masakra przez 6 lat mnie pytano dlaczego jeszcze nie mamy dzieci po kilku latach nauczyłam się odpowiadać że wpaść nam się nie udało a Bozia sam dać nie chce i głupie teksty się ucięły a i miny niektórych bezcenne nie przejmuj się tymi pytaniami ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36521877]Mam wiadomosc od Anusi.Zostaną dłużej w szpitalu bo prawdpodobnie maluch ma zakazenie z wód płodowych.Pozdrawia wszystkie [/QUOTE] .... oby szybko wrócili do domu
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za komplementy na temat wózka i Melcia dziękuje za komplementy w sprawie Jej urody
Miałyśmy dzisiaj wizytę położnej. Mała waży 3200g ![]() Okazało się, że Maluda złapała jakiegoś grzyba Mam przemywać Jej cipuleńkę Kalium i smarować jakimiś dwiema maściami. Oprócz tego zakaz używania chusteczek nawilżonych. Dopiero gdy grzyb odejdzie to możemy do nich wrócić. Gdy zapytałam czego to wina to usłyszałam.. 'niemowlaki tak mają' ![]() Byłyśmy dzisiaj odwiedzić prababkę Melci. Mała jest rozpieszczana przez wszystkie kobiety w rodzinie A po powrocie Maludę coś męczyło. Bite 4h płakała..
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za synusia Ani, żeby zakażenie szybko minęło!
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519098]my juz powolutku tez.wczoraj pierwszy raz
![]() rany dziewczyny czuje sie jak zombie.chyba z godzine tylko spałam w nocy bo Leos albo chciał jesc albo zeby go ponosic.juz nie wiem ile km zrobilam po mieszkaniu [/QUOTE]Choco też tak mam ... noo albo butla albo kolka albo Dusia chce się przytulać i co zrobić .. jak odkładam i płacze to mnie ściska i mimo że mówię że nie pójdę do niej to lecę zanim skończę to mówić bądź zanim pomyśle
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jakieś obniżenie nastroju. Idę spać. Pa
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten grzybek wygląda???? kurcze co ją męczyło? oby to nie kolka - tfu tfu tfu ! ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- wyśpij się
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Dobranockam na dziś!
Padam na paszczę! |
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja powiem dobranoc pierwszy raz od nie pamiętam kiedy hmm chyba od 13 sierpnia
jejku ale mi ten czas teraz leci od karmienia do karmienia serio !!!wyśpijcie się
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję że szybko jej to zniknie..ciekawe od czego to?? ja dlatego boję się o małego bo ja teraz mam tą infekcję i się też zastanawiałam czy coś nie przejdzie na niego :/ teraz biorę tabletki dopochwowe po wczorajszej wizycie bo gin z Bielska mi zapisala i sie zdziwila czemu moja lekarka nic mi nie przepisala, stwierdzila ze dobrze ze mamy czas to przed porodem podleczyc...choć i tak mam mieszane uczucia co do przyjmowania lekarstw w ciąży i nie wiem co gorsze: chemia czy zarożenie ze strony infekcji ![]() a tak poza tym, chyba wczorajszy masaż szyjki oraz dzisiejsze sprzątanie i bieganina na coś się zdały bo czop chyba w końcu ruszył ;] na razie drobna ilość ale zawsze coś..mam nadzieję że się nie mylę i to jest to a nie efekt uboczny tabletek zawsze coś do przodu
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-14 o 23:17 |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Colds biedna Melcia. Oby szybciutko dalo sie wyleczyc tego grzyba. To ja tez dobranoc mowie |
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc.. Cały czas myślałam,że to odparzenie właśnie i sudocremem smarowałam.. Chyba Mała miała wzdęcia, bo popierdziała, popierdziała i zasnęła. Ale co się namęczyła przy tym to się Bidula namęczyła ![]() W sumie, tak się zastanawiam, to może być od tego mleka już? Czy tak po prostu mogło Ją coś złapać? Mleko pije 3.dzień dopiero.. A myślę, że żelazo z Nanu jeszcze trzyma się w Jej organiźmie. Czy to już niemożliwe? Cytat:
Kazano odstawić chusteczki to może to któryś wina? Bo używaliśmy kilka rodzai ![]() Też miałam przed porodem infekcje, ale Małej na początku nic nie było. Od dwóch chyba dni dopiero ma takie te plamki.. |
||
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() nareszcie nadrobiłam co nabazgrałyście ![]() wczoraj wieczorem próbowałam poczytać co u Was ale złapały mnie takie skurcze że zwijałam się z bólu. oczywiście cała podekscytowana poleciałam wziąć prysznic by zaraz po nim pojechać do szpitala i co... gówno... skurcze ustały jak ręką odjął czy to kiedyś się zacznie? pomału zaczynam mieć wątpliwości ![]() mam pytanko do dziewczyn, które mają już maluszki przy sobie urodziłyście bliżej terminu OM czy tego wyznaczonego na podstawie usg?Ania, wielkie gratulacje u mnie znowu szykuje się nieprzespana noc... zgaga nie odpuszcza, nic nie pomaga, ani migdały ani rennie... wyć mi się chce
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
A przede mną kolejna bezsenna noc.
Cytat:
Cytat:
Czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
noo a dziś zabiorę się za prasowanie i układanie rzeczy w szafie
teraz juz zero oszczędzania się ;]
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale uroczy ten Twoj synus jak z okładki!Witam sie rano po ciezkiej nocy ![]() Wieczorem kolo 18-19 tak mnie zaczął boleć tepym bólem krzyz ze myslalam ze wyjde z siebie, poł nocy bolało i teraz tez ale mniej. Chyba przegiełam wczoraj ze spacerami bo nic innego takiego nie robiłam... jak mnie dzis tak bedzie cały dzien boleć to chyba oszaleje, z czego to tak boli? z ucisku ? Konczi Dusia juz ma miesiąc szok! Wczoraj był u nas znajomy zdac relacje z porodu żonki (12 wrzesnia urodziła im sie córeczka) mała miała 4600 i 66 cm !!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj mnienie było,ale widzę,żenikt nie rodził .Rano pojechaliśmy sobie na grzybki no i się pokazały,a ja sie nałaziłam po lesie .Dzisiaj moja mamcia ma urodziny,jedziemy później po jakiś prezent dla niej i na torcik więc dzisiaj za dużo mnie też nie będzie .Tamlin dobrze,że Kropek jakoś to wyprostował,każdemu się mogło zdarzyć kochana.Pamiętam jak kupiliśmy sobie dwa lata temu autko i tydzień przed chrzcinami synka jechaliśmy do mamy i ktoś przed Nami skręcał bez kierunku,nagle w ostatniej chwili i jak mu mąż w dupe przypierdzielił to Nasze autko do kasacji A teraz mamy od roku audiczke a4 i służy dzielna .Konczi kochana spokojnie,mała z tego noszenia prędzej czy później wyrośnie. Mój synek był nauczony noszenia,w łóżeczku leżać nie lubiał,ale jak zaczął siedzieć dostawał zabawki do łóżeczka i tak sie nauczył samodzielnej zabawy. Ale nie żałuje,że był taki wypieszczony,do tej pory lubi na ręce wskoczyć .Kupiliśmy wczoraj wózeczek,mamy już kompletnie wszystko. Mieliśmy kupić nowy po porodzie,ale ten na ogłoszeniu mi się tak spodobał,że musiałam go kupić i stoi już w pokoju ![]() Colds piękny wózeczek i kolorki rewelcyjne. Dzieciaczki też macie śliczniusie ja chce swojego![]() I chwale sie,że dzisiaj na suwaczku mamy 36 tydzień czyli wkraczamy w 37 w domu mam tylko soczek więc stawiam ![]() :dziękuje: |
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
hej Laski chyba i ja zabiore sie za pakowanie torby bo jakies skurcze mnie łapią ![]() dziś na suwaczku rowno 37 tydzien czyli wkraczamy w 28
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-15 o 08:02 |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nadrobiłam co napisałyście. Dzieciaczki śliczne i maja super bryki ![]() Tamlin mówi się trudno, wiem że szkoda ale naprawi się i będzie dobrze. Chociaż jak u mnie na autku zobaczyłam wgniecenie po parkingu to mnie też szlak trafił. Elena, Kajaja czy cos ruszyło?
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana . Jak widzę taki ponury dzień to nawet mi się nie chce z łóżka wychodzić .
Tz wrócił z nocki i widzę że sniadanko na mnie czeka koło łóżka więc trzeba wszamac Jejku ja już nie mam pojęcia co robić żeby to moje uparte dziecko w końcu zechciało wyjść na ten świat . Hehe ostatnio gin mi się pytał co robię żeby urodzić a ja że sprzątam ogólnie dużo jestem w ruchu , biegam po schodach kilka razy dziennie na to nasze 4 piętro a on no to jeszcze trochę partnera wykorzystać i może coś ruszy a ja Panie doktorze to to swoją droga usmialismy się trochę ELENA jeśli by mieli nam wywoływać to Twoja mała przyjdzie wcześniej na świat skoro we wtorek masz się zgłosić w szpitalu . Bo u mnie po 10 dniach dopiero :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Jak zwykle jakiś czas mnie nie ma ale jak się pojawiam to dzielnie wszystko nadrabiam 
nie było tak źle

też ze względu na to nie wchodziłam na wątek, bo byłam trochę przejęta. W niedzielę, gdy wypisywano nas do domku pediatra poinformowala, że musimy także usg główki Jagódki powtórzyc za mc, bo miała wylew podczas porodu i ma torbiel 2,5mm
także 60 ml beblilonu + cyc = 5h spania w nocy
przez pierwsze dwa dni w domku męczyły małą tez straszne zaparcia i wzdęcia ale na szczęście pomógł koper włoski z hippa od 1tyg i wreszcie malutka pięknie robi kupkę i się nei męczy. Normalnie serce nam się krajało jak się prężyła, prężyła i płakała.
z porodówki na sale opieki matka dziecko wróciłam o własnych siłach hehe. To pewnie dlatego, że obyło się bez nacięcia i pęknięcia

Kazano odstawić chusteczki to może to któryś wina? Bo używaliśmy kilka rodzai