|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy schudnę chodząc/szybko spacerując ?
Jak w temacie... jem ok 1500 kcal i do tego ok. 2-3 h chodzę cały czas- np idę do centrum Krakowa (mieszkam na Podgórzu), spaceruję po Plantach, robię zakupy w galerii, załatwiam sprawy na mieście, chodzę na zajęcia, spaceruję ze znajomymi ...
czy zatem maszerując dość szybkim tempem przez ok 2- 3 h schudnę przy diecie 1500? czy lepiej zapisać sie na aerobic/siłownie? dodam,że przez 15 min dodatkowo ćwiczę sobie w domu- robię figury z aerobicu- typu step-touch/v-step/wymachy/pajace...takie ruchowe ćwiczenia... czy wystarczy to wszystko ?? Pomóżcie ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy schudnę chodząc/szybko spacerując ?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja kiedyś stosując dietę i chodząc wszędzie na piechotkę, schudłam 10kg w 2 miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz
![]() Ogólnie to jem to, na co w danej chwili mam ochote..tzn, że w moim menu są składniki, które lubię- ogólnie rano jem zdrowo, a wieczorem zawsze jakas słodka zachcianka mnie zgubi, czy to lody(stosunkowo nisko kaloryczne- 62 kcal/100g) , czy budyn(chude mleko), no albo zrobie sobie sałatke owocową polaną jogurtem- tylko takie porzadne porcje i jak jogurt to duży ![]() Generalnie- uwielbiam wegle (pieczywo/makaron/kasza/ryz) - tylko one mnie sycą. Dziś zjadłam: śniadanie: grahamkę z serem białym i warzywami obiad: to samo (nie miałam czasu na gotowanie) kolacja: kajzerka z serkiem President i ogórasem no... a potem lody-porządną porcję wiem, że szału ni ma... ale jestem kanapkowcem ![]() najzdrowiej to nie jest, ale mnie takie jedzonko cieszy no :p a czy stosowałam diety... oj Kochana...niestety stale, ale metabolizm mam raczej dobry- musze naprawde duzo zjeść, żeby przytyć. Waże 58/59 ![]() więc co, bedzie coś ze mnie czy nie ? o MEGA szczerość i pomoc proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
58/59 kg przy jakim wzroście ?
za dużo bułek ![]() na śniadanie jedz owsianke/lekkie płatki z chudym mlekiem i do tego owocki ![]() i jak juz jesz pieczywo to tylko pełnoziarniste tak samo z makaronem-pełnoziarinsty, ryż brązowy, kasza ![]() bez sosów! i chude mięsko, gotowane, drobiowe czerwone raz w tygodniu - wołowina, wieprzowina, ![]() schudniesz, ale jak zmienisz nawyki żywieniowe MŻ-WR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wzrost 164 cm,
pomysł na owsiankę na śniadanko bars mi sie podoba, tym bardziej, że jestem po niej syta ![]() ![]() kurcze- dziewczyny i Wy tak zdrowo jecie cały czas ? powiem Ci Aguś, że zastosuje sie do Twoich wskazówek.. spróbuje i to już jutro ![]() śniadanie: owsianka z owocami (trochę tych owoców of course) lub omlet z warzywami/ warzywa z serem bialym- coś takiego obiad : ryba/jajo/kura (tylko te kurczaki faszerowane tymi syfami są...bleh- nie wiem, czy sie odwaze- ale ryby lubię ) z warzywami i kasza/makaron razowy (rozsądna ilosc) kolacja: jak obiad (?) no i deser (musi być u mnie niestety!) owsianka/budyn/lody/naturalny z owocami.... Pytania do Was : 1. jak przestac jesc deser?!!!!!!!!!! 2. jakie alternatywy obiadu polecacie? p.s ja musze miec w kazdym (prócz sniadania w sumie posilku wegle, żeby byc sytym...) no i rano nie jem duzo , a wieczorem lubie no...próbowałam zamienic - ale wyszło, że pomimo porannego "dogadzania" wieczorem dogadzałam sobie nadal... wiec bilans wyzszy:/ i jak teraz ? a tak na marginesie - czy przyjmujac te 1500 kcal musi pochodzic ze zdrowego jedzenia, zeby schudnac ? czy jedzac zatem bułki takim trybem nie schudne ? hmmmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie drugie śniadanie?
![]() deser zrób jako podwieczorek i np niech to będzie jogurt owocowy ale nie owsianka nie chodzi tylko o kalorie ale też o białko/węgle/tłuszcze na obiad nie musi być tylko ryba/pierś bo przeciez można się szybko przejeść ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-09-15 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
drugie śniadanie ... raczej nie jadam... bo w tym czasie chodzę/spaceruję i nie myśle o jedzeniu... ja rano własnie nie odczuwam za bardzo głodu. Jem nieduże, ale syte śniadanie, wiec kolejnym posiłkiem jest własnie obiadek.
Za to kolacje zdaży mi się zjeść dwukrotnie i do tego te "podwieczorki"... ale zamienie je na ten jogurt naturalny z owocami (zrobię je w formie musu- coś jak froop) - bo lubię ![]() A dziewczyny, gdybym na kolacje jadała białko z warzywami już bez wegli, które zarezerwowane byłyby na śniadanie i obiad... to beda efekty ? no i powiem Wam, że te wegle... nie jest ich znów tak dużo- bo jem małe bułki (ok 50-60 g), a jak makaron- to garść... wiec nie jest tak źle co ? no i jak bede głodna to bede oszukiwać się kakao ze 100 ml chudego mleka..albo kawą zbożową ... napisze, czy wytrzymałam...bo jestem łakomczuchem jak cholera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak węgle najlepiej rano i obiad, wieczorem niet jogurt z owocami jeżeli już musi być po obiedzie, to niech będzie przed kolacją a nie po, bo owoce na noc nie są dobre. przy 1500kcal nie wierzę żebyś była głodna jedząc regularne posiłki ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a może zamiast "deseru" podwieczorek w stylu
sałatka owocowa z jogurtem naturalnym lub jogurt z otrębami lub garść orzechów + jabłuszko na kolację coś lekkiego np sałatka warzywna - pomidor ogorek papryka, jogurt naturalny jakas wasa/pieczywo chrupkie sałatka z grillowanym kurczakiem wlasnej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Kurcze dziewczyny, ale Wy jesteście extra - naprawde
![]() wreszcie mądre rady, które mnie przekonują!! Wiem, że jestem niekiedy zbyt żarłoczna, by nie chapsnąc jakiegoś smacznego kąska po kolacji ![]() P.S Asiaczku- nie mów, że dieta była denna- po prostu w danym momencie Ci pasowała i stosowałaś sie do niej i przyniosła cudowne efekty, a o to własnie chodzi... daltego bardzo Ci gratuluje!! ![]() Abre- jak chodzę to po prostu nie mysle o jedzeniu, gdybym była bardzo głodna napewno bym coś zjadła- nie lubie czuć dyskomforu- taka jestem wygodna ![]() ![]() ![]() Aguś- napewno będę sie trzymać lekkich kolacji, czasem zapewne ulegnę pokusie deseru, ale będzie on możliwie najmniej kaloryczny na daną chwilę, ale wiem, że z lodów (od czasu do czasu) nie zrezygnuje i zjem konkretną porcję, ale zawsze bede miescic sie w limicie 1500 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny może rozkręcimy wątek?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz przejdę do mojego rozkładu żywienia ![]() ![]() ![]() ![]()
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 --> PRAGNĘ ![]() Edytowane przez Cytrusik Czas edycji: 2012-09-18 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No to się dołączam
![]() Z własnego doświadczenia wiem, że tak, da się schudnąć szybko chodząc (no przecież istnieje taka dyscyplina jak chodziarstwo ![]() ![]() ![]() Ostatnio zaczęło mi dokuczać ciągłe jeżdzenie samochodem... No poprostu masakra coś jakby cellulit mi się pokazał ![]() ![]() 158cm jest 46kg chciałabym 45 kg (wiem, wiem ale wtedy czułam sie najlepiej i przy 45 nie mialam cellulitu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po kilogramie na pewno cellulit nie "wyskoczył" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Zwłaszcza, że cellulit jest nie tyle związany z wagą, co ze sprężystością skóry / odkładaniem się wody / konserwantami w jedzeniu.
Moja kuzynka jest "dużą kobietą", ma 1,80 wzrostu i waży 88 kilo i nie ma ani grama cellulitu ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Edytowane przez jukaba Czas edycji: 2012-09-20 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
chińskie bańki - gorąco polecam!!!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.