|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() oj...zdrówka Żbiku! ![]() ![]() ![]() ![]() Dla Sarki zdrówka! Robię knedle ze śliwkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojoj ![]() Nie powiedział ![]() Cytat:
![]() Knedle mieliśmy w zeszły piątek i faktycznie były mniam ![]()
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, ze sama bym na to nie wpadła, ale obraz jest bajeczny. A Marysia tak mi sie na nim podoba
Sniadanko zjedzone, niedlugo drzemka Marysi wiec i ja ide spac ![]() ciuchutko tu jak nie wiem
#1624 |
Rozeznanie
|
Eve bajeczny obraz!
Patik wystarczająco się na stresowalaś w trakcie pisania pracy, także teraz już sobie odpuść i podchodź do teog na luzie, to tylko formalność (wiem, łatwo mówić). A myszy też się nie tyle boję, co brzydzę.... U mnie z tydzień temu słyszałam, jak na poddaszu grasowały, ale po dwóch dniach cisza była, więc może się wyniosły, albo na trutkę się złapały ![]() Ania Adaś śliczny w nowej fryzurce ![]() Zdrówka dla chorowitków!!! A agni dzisiaj ślubuje? czy za tydzień?? I ciekawe jak u Karolinee????? Jadę dzisiaj na zakupy i chciałam małej kupić witamine D, skoro lato już sobie odpuszcza ![]() CO myślicie? Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zadomowienie
|
Witam weekendowo.
![]() Żanetko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! ![]() Fajnie, że w pracy Ci się podoba i jesteś zadowolona. ![]() Aga, ale miałyście przeżycia, dobrze że nie ma już po nich "śladu". ![]() Cookie, pęknięte żebro ![]() ![]() ![]() Patik, Shira, zdrówka dla chorowitków. ![]() Kolina, nam tą kartę dali w szpitalu i oddaliśmy ją w przychodni na pierwszej wizycie. ![]() Brumku, gratuluję kolejnego białego potwora. ![]() Scio, jak tam tż, jest jakaś poprawa? Aaniu, Adaś przystojny i elegancki. ![]() Dziubku, Szymek lada chwila przyzwyczai się do żłobkowania i będzie największym żłobkowym łobuzem. ![]() Youyou, trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy- dasz radę! ![]() Hania dzisiaj przestała gorączkować i widzę wysypkę. Chyba przeszła 3- dniówkę, tylko trwającą 4 dni. ![]() ![]() ![]() Do nas też doszły tuptusie, ale śmiejemy się z tż, że będą dobre jak Hania do przedszkola pójdzie. ![]() Aaa, no i odebraliśmy wczoraj wyniki. Pediatra nie widziała żeby działo się coś niepokojącego. Jedynie Hania ma niedobór żelaza i dostała Actiferol. Stosowała go któraś z Was u swojego malucha? Nie działo się po nim nic niepokojącego? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-09-15 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenko miło ze pytasz, z tz bez zmian ![]() Moje dziecko spało godzinę, bo jacys stukacze ją obudzili, a jak sie obudziła to przestali stukac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
ja też dziśiaj robie - zaraz lece gotować 2 turę - pierwszą właśnie zajadam
![]() ![]() ![]() zdrówka dla Żbika ![]() i Mamad1 cieszę się że już w domku jesteście ![]() a ja się pochwalę że dzisiaj zauważyłam u Julki w paszczy 9 ząbka ![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-09-15 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Julci zycze zdrowia. A Tobie przeszlo to zle samopoczucie? Cytat:
![]() Pochwal sie czy B zjadl owsianke. Cytat:
Cytat:
Co do kapieli to wszystko zalezy. Najczesciej wkladam cala trojke do wanny i wychodze, przygotowuje kolacje, lozka, pizamy... Wchodze, zeby interweniowac jak sie cos niepozadanego dzieje. I potem wyciagam jedna, Antka i druga dziewczyne. Czasem wiec jest to juz nawet pol godziny. Ale sa tez "szybkie" kapiele, jak im sie spieszy na bajke. Albo czasami nie chca sie bawic, to wyciagam od razu. Cytat:
Prezent ladny ![]() Zdrowia ![]() Patik ja wychodze z tym moim malym glutem. W sumie nie patrze na pogode, Bo tak czy siak musze chodzic do przedszkola. A jesli nawet nie jak dzis, czy jutro, to i tak wychodze. Tak mi czas szybciej plynie, a i on sobie pochodzi, pogimnastykuje, cos innego niz w domu. Mnie 4 sciany dzialaja na nerwy. Zreszta korzystam poki moge, bo za chwile pewnie utkne z nimi chorymi powazniej, to juz wtedy nie wyjde... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Marzenko my mieliśmy na poczatku actiferol i kupka ciężko po nim szła... ale generalnie nic więcej.
#1630 |
Zakorzenienie
|
Moja Marudella usnela, a ja nie. Wstawilam pranie, ladnie wieje na dworzu wiec w planach mam wyrzucic je na dwor. TZ mnie dobija, bo mowi ze tylko marudze
![]() ![]() AgaG podziwiam za dzielnosc i wytrwalosc. ![]() ![]()
#1631 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie daje wit. D, nie po drodze mi do lekarza, zeby wziac recepte na devikap, a reszta tych aptecznych cudow jest duzo drozsza. Cytat:
A teraz rodzilam prawie 3 lata po cc (bez miesiaca), wiec raczej sie nie balam, nie myslalam o zadnych komplikacjach, i nie chcialam kolejnej cesarki. Dobrze, ze Hania juz nie goraczkuje. A wiec zaliczyliscie trzydniowke... Oby Hania jak najszybciej stala sie pogodna. Mysmy mieli cos innego, ale bez sensacji. Actiferol chyba Brumiatko bralo. Cytat:
![]() Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-09-15 o 12:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Aga naszykowałam ubrania i miałyśmy wyjśc, ale zachmurzone i mocno wieje, więc nawet jakby była zdrowa to jak taki wiatrzysko to nie wychodzę. Na wsi dużo mocneij się odczuwa takie wianie jak w mieście, a u nas z każdej strony pola i przestrzeń, więc męka pchać wózek.
Alibany ja daje oddzielnie wit. d i tran. Jakiś leniwy dzień. Sara na słoikach jedzie, dla nas karkówka- ale jeszcze jej nie przygotowałam. Dobra będzie taka w marynacie upieczona w rękawie? Kurcze, ja w tym roku ani jednej śliwki nie zjadłam, gdzieś nie widzę na wsi a u nas nie ma..
#1634 |
Wtajemniczenie
|
My mamy...Wiki bierze go juz od przeszlo 2 tyg. Nic sie zlego nie dzieje. Kupki jedynie sa czarne ale nie twarde. Jak dlugo macie brac i w jakiej dawce? Nam kazala 6-8 tyg po dwie saszetki dziennie ( ten 15 mg). Zrobilam zapasu i przywiozlam z PL. Prawie 100 zl mnie to kosztowalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Ale tu puchy... gdzie Wy?
Stronczek a UK są takie prywatne centra medyczne jak u nas typu luxmed? tak z ciekawości pytam..
#1636 |
Zakorzenienie
|
patik ja podczytuję, ale lenia mam.Beznadziejny dzień. Objadam .ię tylko czym popadnie...;/ u na. też pogoda do niczego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Ale pogoda u nas beznadziejna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aga - dobrze, że z Zuzką już wszystko w porządku ![]() ![]() Noi tyle nadrabiania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
podoba Wam .ię ta Natalia .iwiec? wła.nie czytam o niej artykuł. Ja .zczerze to bym chciała wyglądać jak ona. Facetom to .ię chyba mu.i dopiero podobać.
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Ale jak to wyrzuca? Nie może.z jej nic powiedzieć?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katar jednak ma, tylko nos zatkany ![]() Siwiec mi się nie podoba. Taka "plejbojka"
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no, zgadza .ię, ma taki "lekko" wulgarny typ urody.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
UWAGA!
Tym razem ja w imieniu Aani: Przysłała mi taką wiadomość: "Teraz ja w szpitalu siedzę. Pojechałam na konsultacje bo się coś źle czułam, niby brzuch nie boli, tylko plecy i słabo mi się zrobiło. A lekarz stwierdził że badania mi zrobi ale musi mnie przyjąć do szpitala. No i mam przymusowe wolne ![]() ![]() I teraz jeszcze dopisała: "Nie jest źle. Teraz miałam usg,będę mieć badania krwi zaraz, ale lekarz powiedział\, że raczej to po prostu zwykłe dolegliwości ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-15 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
O masz. Dobrze że to nic poważnego. I co, będą Anię 3 dni trzymać bo inaczej im nfz kasy nie zwróci. Co za polityka
![]()
#1643 |
Zadomowienie
|
W sumie jak wyniki badań będą w porządku, to może nawet jutro wyjdzie. Pozwolili też, aby Adaś ją na oddziale odwiedzał
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Patik nie wiem czy są. Nigdy nie szukałam, ale pewnie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u nas lipa straszna, byliśmy właśnie na prywatnej wizycie u pediatry, bo mały się rozchorował.... Jak ku*** co miesiąc;/ Ja już nie wiem skąd pieniądze brać w kółko na leki i prywatne wizyty, bo on zawsze musi rozchorować się w weekend..... Także mi też wesoło dziś nie jest....
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapałeczko, a nie można u Was jechać na bezpłatną wizytę do ambulatorium? Aniu napewno to tylko typowe dolegliwości ciążowe. Super, że Adaś może wejść na oddział ![]()
![]() |
#1649 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas troche do tego wiatru slonce przeswitywalo, wiec spacer zaliczony. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Patik Ania pewnie lezy na patologii, to co innego niz poporodowy, tam by pewnie Adasiowi nie pozwolili wejsc. Zapaleczko zdrowka dla malego! A nie ma u Was swiatecznej pomocy doraznej? Ja w weekendy lub w dzien powszechny po 18 tylko z takiego punktu korzystam. Szczerze mowiac nawet nie wiem do kogo mialabym prywatnie pojechac? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zadomowienie
|
U nas można jechać tylko na pogotowie... I ile razy już byłam z małym, to zawsze siedzi tam stary gość, który ledwo widzi i NIGDY jeszcze nie pomógł....;/ I trzeba zawsze i tak szukać kogoś prywatnie ;/ Żal i tyle. A byliśmy dziś prywatnie u ordynator naszego oddziału pediatrii i za wizyte wzięła 80 zł... Super babka ale koszt straszny....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.