|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do obwieszczania radosnej nowiny to Twój brzuszek chyba już mówi sam za siebie z tego co widziałam![]() Cytat:
Jeszcze zobaczysz te II kreski. Wiem to!!!No i dobrze,że tż się sprawdza dzisiaj w roli pocieszyciela No to lece sprzątać dalej bo później moja mamuśka ma do mnie przyjść. Będe zaglądać do Was w między czasie także pisać dziewczynki,żebym miała co czytać
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak miałam też przed ciążą, po prostu zmarźlak ze mnie W najbliższym czasie będę Was mogła jedynie podczytywać cichaczem, bo mój TŻ jest na miejscu i nie ma czasu na internetowanie, ale jak chyba pn-wt. musi skoczyć do siebie więc wrócę
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny martwie sie troche bo ta @ jakaś dziwna Nie dość że po takim czasie wywoływana to 2 pierwsze dni były w miare obfite,tak teraz juz 3 dzien jest tego mało.A ja zawsze miałam długie(ok.7 dni) i obfite @.Martwie sie troche
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to przez to,że @ była wywoływana sztucznie??? Coś jak te krwawienia z odstawienia między opakowaniami anty?
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe.Z ginem sie bede widziała w przyszłym tygodniu ale tylko w sprawie wyniku dhea.Na wizyte ide 24.09 na monitoring.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam często wywoływaną luteina/duphastonem ale nie wiem jak by wyglądała moja normalna miesiączka więc Ci nie pomogę
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie.Sądze że będzie w poniedziałek.
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc poczekam do 14 tc, bo u mnie w mieście masakra, zaraz cała młodziez będzie o tym mówić, jak nie o mnie to o TŻ, jesteśmy dość znani i przez to dużo ludzi nas lubi i dużo nienawidzi, sama do końca nie wiem czemu, może dlatego że jesteśmy szcześliwi a myśleli ze będę chodzić pobita Cytat:
![]() Kupiłam ten syrop, 18 zł, pysznyyy ![]() ale ogólnie to mieszanka soku z maliny, czosnku i witaminy C ![]() Posprzątałam, bigałam, byłam u mamy, w empiku po płyte dla TŻ bo mu się marzył Peja na urodziny ale wyszła wczoraj więc do urodzin to ścigągnie ją z internetu no i myślałam jak to będę zabiegana a ten mi dzwoni że skończy koło 4 ![]() Kwitka pożycz TŻta ale masz szczęscie babo, albo on ![]() miałam robić to badanie na chlamydie po # ale juz wydałam wtedy ok 300zł a ona kosztowała 100zł i stwierdziłam ze zrezygnuje, a Ty masz skierowanie, czy sama płacisz? |
||
|
|
|
#2199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
łaaaa.... Ja też chcę....
Cytat:
![]() Cytat:
Ja powiem szczerze, że chciałabym zajść w ciążę z drugim tak szybko jak to się tylko da
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Wiesz co .. jeśli miałaś cykl bezowulacyjny to tak może być. Ostatnio trochę czytałam na ten temat.
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
Jak Wam mija sobotnie południe? Ja sobie siedzę w pracy i tak sobie myślę, że ... podobno po tabletkach szybciej się zachodzi? Pragnę obalić tę teorię
![]() Brzuch mnie boli dość konkretnie, już zapomniałam co to ból przy @. 5 lat na tabletkach bylo faaaaajnie, okres co do godziny, ból... ledwo co wyczuwalny. Ale tz zadzwonił, że robi kotleciki mielone na obiadek, z ziemniaczkami i smażonym kalafiorkiem mniammm.Miłego popołudnia i wieczorku dla wszystkich przyszłych mamuś i tatusiów, czyli dla nas wszystkich
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak odstawiłam rok temu nuova ring to aż mdlałam z bólu przy @
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-15 o 14:14 |
||
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz o co chodzi: na raz przejdziesz nocne wstawanie,pieluchy,kupki, zupki Jeśli o tym myślisz to ja Ci tego życzę Cytat:
I też myślałam,że po odstawieniu to już wogóle raz dwa i brzuszek będzie. A tu zonk![]() Co do krwawień to ja skolei przed tabletkami miałam @ regularne i takie średnie. Normalne. Za to po odstawieniu przychodzi @ jak chce i jest bardzo obfita
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej w sumie to moja siostra tak ma heh jak mała się urodziła to wróciła ze szpitala na drugi dzień musiała robić starszej urodziny, teraz już obchodzą razem bo starsza 7 styczen a młodsza 5 styczen. Terminy porodu to starsza dwa tyg wczesniej-grudzień, a młodsza dwa tygodnie później-koniec stycznia, ale wyszły kiedy chciały ![]() zresztą Mokka sama stwierdzi po jednym ile odczeka do drugiego, bo ja też zawsze chciałam jak najwczesniej drugie, ale patrząc na siostre troche mi się odechciało tak szybko :P
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-15 o 15:20 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
colorblue, ja właśnie dziś zaczynam trzeci cykl po tabletkach. Pierwszy cykl odpuscilismy, ale drugi się już staraliśmy. Widać te ciąże potabletkowe to są tylko dla wybranych
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-09-15 o 15:40 |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony było by ciężko, ale ja przedstawiłam to z tej "lepszej" perspektywy.Tak wogóle to sama mam dzieci z 3 letnią różnicą wieku
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo szybkie ciąże po tabletkach to mit ![]() wszystko zależy wprawdzie od organizmu kobiety, ale u większości to jajniki jeszcze nie pracują tak jak powinny. Mi np ginekolog wczoraj mówił, żeby nie nastawiać się na ciąże po odstawieniu antyków bo w zależności od kobiety jajniki mogą być jeszcze z 2, 3 a nawet 6 cykli uspione i nie "działać" jak przed hormonami ![]() więc dziewczyny nie ma czym się martwić
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy mit, czy nie, ale moje dwie znajome wpadły zaraz po tabletkach. Nie dostały normalnej miesiączki. No ALE! tak jak mówię... WPADŁY - słowo klucz, bo to jest dla tych, nie chcą
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo po prostu na drugie dziecko żaden moment nie jest dobry albo... każdy moment jest dobry A jak dowiedziała się, ze ja jestem w ciąży to nagle jednak te wszystkie wspomnienia wróciły i znowu by chciala poczuć ten stan ciąży i zobaczyć znowu maleńkiego szkrabaTak więc zobaczymy jak to będzie, pewnie podejście jeszcze zmieni mi się milion razy po nie przespanych nocach Wiem, że targanie po schodach wózka i małego dziecka gdy jest się w ciąży to będzie najwiekszy problem i trzeba będzie z tym uważać, no ale z drugiej strony tatusiek po prostu zostanie bardziej zaangażowany
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-15 o 16:34 |
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
jejuu, jaki miałam męczący dzień, padam na twarz
![]() każdy pisze że w ciąży objawy są podobne jak przed @, zawsze koło 9-10 dni przed @ zaczynały mnie boleć cyce, a teraz jestem tydzień przed @ i w ogóle mnie jeszcze nie bolą, czy to też może zwiastować fasolkę???
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JEDNAK JA MOCNO ZACISKAM KCIUKI ABY TO JEDNAK BYŁO NA FASOLKE Wiesz jak jest coś w danym cyklu co jest inaczej niż zawsze było to też może być dobry znak ![]() Jak tam sobota zleciała? Nam dość leniwie. A teraz dzieciaki już śpią, a ja po kąpieli w wyrku zaglądam tu do Was
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
eh, dzięki za pocieszenie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ja cały dzień jeździłam po wszystkich możliwych sklepach budowlano-dekoracyjnych, bo przeprowadzka tuż tuż, no i skupuję co bądź po mału
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, zaczynam się martwić, Wy macie okres po 7 dni, a u mnie 3 i koniec .. a kiedyś sama miałam po 7 dni ...
Bez sensu
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!!!
MAM II PIĘNE GRUBE, KRESKI NA TEŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Ale jestem szczęśliwa jutro biegne na betę, co by potwierdzić, ale jeszcze dziś zapewne wykonam po pracy kolejny test, bo niewytrzymam!!! No więc po krótce Wam opowiem jak było z moimi objawami ostatnio, może u Was jest podobnie, a niemyślicie , zę to ciąża ![]() No więć, zaczne od tego ,żę to mój 3 cykl, a 2 z ziółkami ojca sroki nr3, i po ziółkach cykl ostatni mi się wydłużył do 36 dni, @ była bez bólu , a temperatura jak mierzyłam wówczas urosła dopiero 24 dc, więc dopiero wtedy wiedziałam kiedy mam owulacje, a tak to satle myślałąm ze standardowo koło 14 dc....bo cykle zazwyczaj miałam 28-29 dniowe, a tu zaskoczenie. W tym cyklu też tak było, że tempka urosła 23dc, a od 30 dc, stale 36,8 ![]() Kolejny objaw to : zmęczenie popołudniami, senność i od kilku dni ciągłe zimno mi było, ale tylko właśnie po południami, leżałam w dresach pod kocem, tempka 36,8- 37, poliki czerwone, gorące, a tu mi zimno.......nerwy mama okropne, o byle co płacze.........w ciągu kilku oststnich dni chwilowe bóle w okolicach jajników, nerek, ból kręgosłupa......piersi bez zmian, niebolą. ......szyjka macicy taka rozpulchniona, miękka,.......od kilku dni nieznosze zapachu dezodorantu Tż, a sama mu go kupiłam!! i zgaga okropna!!!! no i oczywiście @ nieprzyszła, zero plamień, więc test zrobiłam i 2 piękne kreseczki ![]() ![]() A co do ziółek, to niewiem czy mi pomogły, ale napewno wyregulowały mi cykl, śluzu jak niemiałam takiego książkowe, tak w tym cyklu też niemaiłam. Dobrze , że mierzyłam sobie tempke, bo wiedziałąm kiedy przytulanko robić, po przeanalizowaniu poprzedniego cyklu ![]() Także dziewczynki do pracy, termometry w dłoń i mierzyć , przytulać się, najlepiej codziennie!! ![]() :
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-09-16 o 07:18 |
|
|
|
#2218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Atena moje gratulacje!!!!! nareszcie się udało zamieść zdjęcie testu
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Postaram się zamieścić zdjęcie testu po pracy, bo niedługo musze zmykać do pracy
|
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję !!!
Super wiadomość z samego rana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Tak więc ten cykl miał 30 dni. A najlepsze, że jeśli owulacja jest faktycznie 14 dni przed końcem cyklu, to była 17 dc, a wtedy były przytulanki. 
Gdzie ja piwosz i nie pije tyle.. a jak pytają to mówie cała zburaczona (nie umiem kłamać) że tabletki biorę, to słysze "noo tabletki.." no i to takie troche bez sensu jest
TŻ wymyślił że powiemy w jego urodziny 13 października a to będzie 16,5 tyg to chyba kanałami do tamtej pory będę chodzić
TŻ by chciał 2 maksymalnie 3 lata ale ja się zastanawiam, bo niby taka różnica wieku jest dobra tylko użeraj się z dwoma maluchami jak np moja siostra to nie wiem czy bym nie wolała troche większej różnicy

I tak miałam też przed ciążą, po prostu zmarźlak ze mnie
Nie dość że po takim czasie wywoływana to 2 pierwsze dni były w miare obfite,tak teraz juz 3 dzien jest tego mało.A ja zawsze miałam długie(ok.7 dni) i obfite @.Martwie sie troche

Ja powiem szczerze, że chciałabym zajść w ciążę z drugim tak szybko jak to się tylko da