|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
jutro się z nim spotykam, dostałam na dodatek @
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez obrazy, ale.. kazałabym mu się wypchać. No chyba że to spotkanie ma całkiem wyjaśnić że to koniec i zerwać twarzą w twarz (bo domyślam się że to wszystko powiedział przez tel czy coś). Skoro nie jesteście razem to czemu teraz się robi taki dobroduszny i zostanie do niedzieli? No plis, chyba nie myślisz że jak zostanie dłużej to go "przekonasz"... Zapytaj czy jest jeszcze jakiś inny powód prócz tych ogromnych 50km. Przestało mu zależeć, albo odległość uświadomiła mu że wcale nie tęskni, nie chce mu się już przyjeżdżać itd. Wydaje mi się że on już podjął decyzję. 3mam kciuki
|
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() Jak On się ma tak "POŚWIĘCAĆ" to niech wcale nie przyjeżdża i jeszcze z tekstem, czy ma do niedzieli zostać?! ![]() Wg mnie pogadajcie, wyjaśnijcie wszystko, przedstawcie obydwoje swoje stanowiska w tej sprawie i podejmijcie wspólną kompormisową decyzję. Jak kochasz to walcz!! |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że mówisz o NIM, a nie o niej?
|
#2135 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko dla mnie taka sytuacja na zasadzie 'jak Ci zalezy ja się poświęcę' jest nie do przyjęcia, bo chyba jemu też powinno zależeć jak napisałam, problemem jest kwestia pracy, gdyby się udało znaleźć inną żeby była w tym samym mieście było by niby inaczej, a tak to nie wiadomo ile to potrwa... Cytat:
Kocham go, ale jak wczesniej zostało napisane, mam wrażenie, że on już podjął decyzję. A ja mogę walczyć, ale jak on jest zdecydowany to nie będę się prosić... No cóz, za 2godz będzie i zobaczymy co i jak, przycisnę do muru, i niech się dzieje co chce, byle wiedzieć konkretnie...ehh
|
||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
K, bardzo nalegałaś na to spotkanie skoro on z łachą się zgodził przyjechać? Co to w ogóle ma być, to on sam powinien chcieć się spotkać, a nie 'no niech Ci będzie'
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zjedzmniebejbe;3653 9626]leoh - nie chciał Ci poświęcać wolnego czasu?
najwidoczniej nie.. O dziwo nigdy w piątek nie ma nic koncie, a mi się wydaje,że ma inną na boku tylko nie potrafi się przyznać |
|
|
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodam, że wg niego takie spotkania raz na jakiś czas sa beznadziejne, bo zamiast się cieszyć tą chwilą to myśli o tym, że niedługo znowu się rozstaniemy na jakiś tam czas i nie ma z tego radości... dla mnie to pokrętne, wydaje mi sie, że nie potafi normalnie zerwac, a ja nie mam zamiaru mu tego ułatwiać, niech się zachowa jak facet i powie wprost... ehh łatwiej powiedziec gorzej jak się o tym myśli... |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Co jeszcze prócz braku czasu skłania Cie ku temu żeby myśleć że ma inną? Zachowuje się jakoś inaczej?
|
#2140 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuj go jakoś przekonać i zobaczysz jak się sprawa potoczy. 50 km to nie jest zbyt duża odległość. Mój eks mieszka ode mnie 6 km, a nie widziałam się z nim 2 tyg !! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chore to było.Kurde, mega Ci współczuje bo wiem co czujesz. 2 tygodnie.. częściej widują się osoby które mieszkają od siebie xx km niż 6.. przecież to można rowerem przejechać, toż to 15 minut busem, 10 minut autem... no porażka. He? dla kolegów ma czas a dla Ciebie nie? Nie daje Ci to już do myślenia.. kto ważniejszy, oni czy Ty? Widocznie mu nie zależy na spotkaniu. Co do garażu - niech się nie wymiguje bo ja ze swoim chłopem siedzę i dłubię przy motocyklu, albo chociaż siedzę i popijam kawę a on sobie coś robi. Więc wymówka też słaba Też bym już wywąchała tutaj inną pannę na horyzoncie...
|
|
#2143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"biedak" się poświęca i ma przyjechać.. i jeszcze się pyta czy wystarczy ze zobaczysz go jutro a to wygląda na to, że strasznie się zmusza zeby przyjechac do dziewczyny i robi to zeby "odbebnic"...
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale żałosny tekst... Jemu na prawde już na Tobie nie zależy...Odpuść , odsuń sie od niego, nie odzywaj sie bo to tylko ciebie pogrąży... A on jak przemyśli sprawę i dojdzie do wniosku że zrobił błąd to na pewno sie do Ciebie odezwie. |
|
|
|
|
#2146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I też kurva nigdy nie miał czasu, bo musiał pomóc kumplom przy samochodach albo jechał z kumplami gdzieś do maca albo pił z nimi. Jak sobie przypomnę, że 2 lata tak wytrzymałam, to mam ochotę się walnąć w ten pusty łeb.Dobrze, że zerwałaś, bo jemu nie zależało. Jak zaczniesz za nim tęsknić, powtarzaj sobie, że jemu nie zależało. W końcu Ci przejdzie, a za niedługo zobaczysz, że życie w pojedynkę jest lepsze, niż z gościem, który ma nas w du... Tatia też będę trzymać kciuki I oczywiście czekam na wieści z linii frontu
Edytowane przez kinguśka Czas edycji: 2012-09-15 o 14:07 |
|
|
|
|
#2147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mam mega zakwasy, a jutro ważny dzień |
|||
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kornelciaczek kiedyś mnie zapraszał ale to było dawno, a teraz głupio się wpraszać bo on robi wieczorami jak wraca z pracy ;| Edytowane przez leoh Czas edycji: 2012-09-15 o 14:39 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo gorzej niż z nimi to już chyba być nie może Wiele razy ryczałam, jak po raz kolejny miał mnie w dupie, a należało odejść. Ale teraz już nie płaczę i odzyskałam spokój
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
K1987, chyba nigdy nie zrozumie logiki stwierdzenia: spędzamy ze sobą za mało czasu, wiec zerwijmy i spędzajmy go razem jeszcze mniej.
Nie jest mi samej zle, ale po obejrzeniu setki zdjęć znajomych na fb pt."ja i mój miś" zaczynam się zastanawiać co jest ze mną, holender, nie tak... Koniec z fb... Edytowane przez pawica Czas edycji: 2012-09-15 o 19:11 |
|
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My po prostu musimy troszkę dluzej poczekać ![]() Poza tym...dziewczyny, ogladanie zdjec znajomych i opisów nie ma sensu....Czasami cos z pozoru wygląda cudownie, a potem sie okazuje ze dobrze nie jest wcale i nie bylo czego "zazdroscic"
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest kwestia tego, ze bardzo potrzebuje być w związku. Nawet wręcz przeciwnie. Z jednej strony patrzę na relacje tych ludzi ze zdziwieniem i brakiem zrozumienia. Nie zazdroszczę, bo pierwsza myśl jaka mi się nasuwa, jest taka, ze tego konkretnego mężczyzny i tak bym nie chciała. A z drugiej ogarnia mnie nostalgia i poczucie, że jestem dziwolągiem.
Niektóre "koleżanki" są nieprzerwanie w związku, po zakończeniu jednego zaraz znajdują zastępstwo. A ja przebieram. Raz w życiu się z kimś związałam. No może 1,5, bo tego w LO nie traktuje poważnie . Nie ze względu na brak możliwości, tylko... wycofywanie się zanim jeszcze do czegoś dojdzie, bo "czekam na ideał?". A ideał którego się doczekałam pięknie mnie załatwił jak widać .Z jednej strony na sama myśl o budowaniu czegoś z drugim człowiekiem aż mnie odrzuca, a z drugiej fakt, że nie mam komu zaufać i nie mogę oprzeć głowy na czyimś ramieniu mnie dobija. Zdecyduj się Pawica. Czy to już się kwalifikuje pod osobowość mnogą?
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myslę ze tak myslisz bo po prostu tak naprawde jeszczw tego odpowiedniego faceta nie znalazłaś
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, ze ten odpowiedni gdzieś tam mnie szuka
.A jak pracować nad nastawieniem ?
|
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Pawica, mam podobnie.
A ja dzisiaj mam dzień przemyśleń o... ślubie. Dziś sobota - dzień ślubów i zawsze takie refleksje. Skąd właściwie mam mieć pewność, że przyjmijmy po 3 latach związku mam na tyle zaufać tż, żeby przyjąć oświadczyny? Przecież nigdy nie wiadomo co się stanie ze związkiem za kolejne 2 lata. Nagle mu coś odwali, że już nie kocha, zdradził, albo nie wiem co. Ciekawi mnie to, czy TO się po prostu czuje? czy to z rozsądku, bo już ten wiek np. to wypada w końcu się zaobrączkować. No i jeśli porównujemy staż związków. Jak rozpoznać, że to własnie ten jedyny? Strasznie przeraża mnie ta wizja. |
|
|
|
#2156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na chwilę obecną ogólnie przerzuciła myslenie na inne sprawy, niż związki...zapewne jest mloda, facet i tak sie znajdzie, ja wierze ze kazdej z nas jest jakis przeznaczony ![]() Po pierwsze, skup sie na pozytywnych stronach Twojego życia - na pewno przecież takie są Pamiętaj, że to od Ciebie zależy jak wygląda Twoje życie, jak cos nie pasuje, możesz probować to zmienić. Po trzecie - tak naprawdę to co teraz napisalas to tak naprawdę mały problemik, pomysl ze są gorsze rzeczy na swiecie, ze inni mają gorzej - ja przede wszystkim zawsze sobie tlumacze ze najważniejesze ze jestem zdrowa i moja rodzina jest zdrowa - to podstawa, wg mnie pesymistycznie myslenie o związkach to tak naprawdę w odniesieniu do innych spraw głupotka Tym bardziej że nie masz za sobą jakiś dramatycznych przeżyc z facetem.Ja np zerwałam znajomosci z osobami, które powodowały ze humor mi sie psuł...mialam kilku kolegów którzy proponowali mi seks, oczywiscie odmawialam - wyzywali, poblokował ich w pierony wszędzie gdzie sie dało. Miałam tez innych znajomych....takich ktorzy czesto mowili oooo na Ciebie juz pora- popatrz kolezanki za mąz wychodzą a Ty co ? Nadal sama ? Albo inni...twierdzili ze skoro pracy nie mam, to leń ze mnie, ktory soba nic nie reperezentuje, niby czasami w zartach to mowili, a jednak....nie byli to bliscy znajomi, dlatego zrezygnowalam z kontaktu z nimi. Dlatego myslę ze na chwilę obecną powinnas wogole przestac tak myslec i skupić sie na innych sprawach w swoim życiu ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Ponoć kobieta zawsze czuje, że to tej jedyny....nie wiem...raz tak mialam...ale chyba mi sie wydawało, bo juz z nim 2 lata nie jestem
|
||
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
egocentryczna, ostatnio wśród moich znajomych wysyp zaręczyn i ślubów, chyba troszkę mieć męża, czy być zaręczonym zaczęło być modne. W związku z tym mam podobne przemyślenia.
Zwłaszcza, że w ogóle mam problemy z zaufaniem. Nie chcę całe życie się zastanawiać, czy ktoś jest szczery w swoich uczuciach, czy przypadkiem się mu nie odwidziało, czy dalej mu na mnie zależy, czy na pewno, czy przypadkiem się mną nie znudził... Princesska22, Właściwie jestem zadowolona ze swojego życia. Jakiś czas temu miałam większe problemy i właśnie wtedy najbardziej brakowało mi męskiego ramienia, ale teraz powoli daję sobie z nimi radę sama. Znajomi którzy mieli negatywny wpływ na mój nastrój sami odeszli. Więc na chwilę obecną moim największym problemem jest to, że miałam nadzieję, że zakocham się tylko raz w życiu a okazało się, że będę musiała to zrobić raz jeszcze .
Edytowane przez pawica Czas edycji: 2012-09-15 o 20:15 |
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
Ten mój potrafił rozmawiać o uczuciach. Nawet twierdził, że gdyby kiedyś doszło do takiej sytuacji, że mielibyśmy się rozstać z jego inicjatywy, potrafiłby to zrobić po ludzku. hmmmm...
dlatego obawiam się, że cały czas skupiałabym się na tym, żeby tego momentu nie przegapić. Edytowane przez pawica Czas edycji: 2012-09-15 o 20:22 |
|
|
|
#2160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

chore to było.

.