|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Co do kolek Wiki to te miesiace chodzilam jak zombie,niedojedzona,niedo spana i niedo...srana ![]() Uzywam workow na pieluchy,bo po co ma mi smierdziec,jak nie musi.Woreczki sa zapachowe i nic z nich nie czuc.A ta przyjemnosc jest tu taniutka,bo kosztuje az 0.99 p za 250 woreczkow
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Z wakacyjnych mam ten link http://allegro.pl/biustonosz-do-lakt...603829567.html
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powrót do pracy nabiera nowego znaczenia
|
|
#364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty skorzystasz a dziecię będzie miało frajdę z pełzania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oskar zasnął . Zaczynam dziś naukę zasypiania więc za to abym była mega cierpliwa... bo raz próbowałam i po godz dałam za wygraną ...no i za Oskarka aby może nie odrazu ale żeby załapał....---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- No i po spaniu spał całe 30 min ....;/ _________________________ ________ Coś do śmiechu Przedszkole. Po zajęciach przedszkolanka pomaga założyć botki jednej z dziewczynek. Męczy się, bo botki są ciasne ale w końcu - weszły. Spocona siada na ławce obok a dziewczynka mówi: - A butki są na złych nóżkach! Rzeczywiście, lewy na prawy. Ściąga je więc, zakłada znowu, morduje się sapie... wreszcie! - A to nie są moje buciki... - mówi nagle dziewczynka. Przedszkolanka zaciska zęby, ściąga botki, ociera pot z czoła... - ... to są buciki mojego brata, ale mama kazała mi je nosić. Pani zaciska pięści, liczy do dziesięciu... Wciąga botki znowu na nogi dziewczynki. Uspokaja oddech. Zakłada jej płaszczyk, czapeczkę... - Masz rękawiczki? - pyta dziewczynkę. - Mam, schowane w butkach! - Jasiu, zachowujesz się jak prosię! - strofuje mama Jasia za zachowanie przy stole - Wiesz, co to prosię? - Tak mamusiu - dziecko maciory. Rozmawiają dwie koleżanki: - Jak tam Twój wczorajszy sex? - Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad, potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie? - No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu! W tym samym czasie rozmawiają ze sobą ich faceci: - Jak tam Twój wczorajszy sex? - Beznadzieja. Przychodzę i akurat prądu nie było, zabrałem więc gdzieś starą na kolację. Żarcie beznadziejne, drogo, kasy mało, więc musiałem wracać z buta. Wróciliśmy dalej nie było prądu, to musiałem zapalać te ☠☠☠ane świeczki. Byłem tak wkur*wiony, że przez godzinę nie mógł mi stanąć, a później jeszcze ku*wa usnąć nie mogłem. A u Ciebie? - U mnie za☠☠☠iście! Przychodzę do domu, żarcie na stole, nawpierdalalem się, poruchałem i poszedłem spać. Do McDonalda wchodzi małżeństwo staruszków (ok. 90 lat). Babcia siada przy stoliku, a dziadek idzie zamówić zestaw (pepsi, hamburger i frytki). Dziadek siada przy stoliku, bierze dwa kubeczki i patrząc nalewa do nich równiutko po połowie, następnie bierze frytki i robi dwie równiutkie porcje, następnie wyjmuje nożyk i kroi równiutko hamburgera na pół. Całą tą sytuację obserwuje student, żal mu się ich zrobiło podchodzi i mówi: - Przepraszam, że przeszkadzam, ale może kupić państwu drugi taki zestaw? Babcia: - Bardzo pan uprzejmy, ale dziękujemy, jesteśmy małżeństwem od 70 lat i my się tak wszystkim po równo dzielimy. Student odchodzi, ale zauważa, że babcia siedzi cichuteńko, a dziadek się zajada. Podchodzi znowu i pyta: - Dlaczego pani nie je? - Czekam na zęby. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-15 o 14:46 |
||||
|
|
|
#365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do tej historii z mc to masakra, straszneCytat:
![]() Cytat:
My wróciłyśmy z tesco , Niuńka się usypia, jak zaśnie to pójdę zrobić obiad. |
||
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, ale lecicie z pisaniem, nie dam rady nadrobić..
![]() Mam pytanko, przepraszam ze tak z biegu. Jak podawajecie gluten? Mam kaszkę mannę błyskawiczną, żeby dodać do warzyw jak gotuję sama, no ale jeśli daje Kai jeść ze słoiczka to nie mam jak dodać.. W jaki sposób Wy dajecie? |
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taka kaszke z bobovity mane, wiec u mnie to ekpres jest, jest tam cukier ale w 1/3 lyzeczki to jest go ciut ciut a grzebania mniej Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-15 o 16:09 |
|
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zasnął wreszcie? ten mój szogun.Poprzednio się chyba nie wyspał,bo był marudny
Poszłam zrobić flache,oczywiscie był ryk ale za chwile ucichł ,przychodze a szogun śpi.ciekawe ile pośpi i mam nadzieje,że wstanie z lepszym humorem. ![]() Cytat:
To fakt ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Market ten czynny 24 na dobe,uratował mi życie ![]() To powodzenia w nauce usypiania oj następnym razem,może pośpi więcej A kawały fajne |
||
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam parę stron..
Aguśka ![]() ![]() Kochana na pewno wszystko się ułoży, pamiętam jak gadałyśmy ze będziemy szukać pracy, umawiałyśmy się, a tu takie hece wyszły, strasznie Ci współczuję, i sytuacji z Szymonkiem (choć jestem pewna że wszystko będzie dobrze, swoją drogą dobrze że neurolog Was uspokoił, trzymam mocno, mocno kciuki) i z pracą.. Ale z tym obniżeniem wymiaru pracy to jest tak, że jak zmniejszysz, to nie mają prawa się zwolnić. Tylko co jeśli nie zgodzą się na zmniejszenie? Chyba że muszą?Oby wszystko się ułożyło..!!! Stęskniłam się za Tobą ![]() Cytat:
o rany... Roksape ja mam (tzn moja córa ) te same rajtki Fajniutkie są![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Flower, no cudny ten NASZ Morfeuszek (piszę tak no bo w końcu Kajowy On tez trochę Dobrze, że w końcu kupka wyszła, na pewno mu lepiej bez niej ![]() 88natka no niestety Morfeuszek to już zajęty Kochana ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Mravka historia z kiblem mnie powaliła... no uśmiałam się jak norka![]() Swoją drogą fajnie by było z Tobą mieszkać na studiach, niezłe jazdy by odchodziły studia to studia i wtedy robi się wiele smiechowych rzeczy![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Mravka dzięki za rady w sprawie kaszki ![]() Cytat:
Kaja dziś zjadła ziemniaka z dynią, ze smakiem, a ja myślałam, ze od zapachu z głową w kibelku wyląduje...
|
||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
bobovita rozdaje prezenty w tesco
http://www.bobovita.pl/wiadomosci/88-Promocja_w_TESCOczytam dalej
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu coś pisałaś o niekapkach? I jak Vikuni idzie picie z niego?
Ja bym chciała uniknąć niekapka.. Jeśli już to bidon ze słomka i zwykły kubek. Koniakonia gdzieś mi mignęło, pisałaś o tym jak Ninka uczyła się pić? Jak dzieciaczek nauczy sie pić ze zwykłego kubka to mleko też się podaje z takiego? czy jak to jest? |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Coś Wam pokaże.
http://demotywatory.pl/3920754/E-yo-Mama
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mały przegina, od wczoraj wieczora non stop krzyk. w nocy musiałam mu robić kaszkę bo nie miałam pokarmu.. wrr mały zresztą chce jeść w nocy co godzinę. Teraz to też buczy non stop od samego rana.. już dzisiaj nie mam do niego cierpliwości, cholera mnie momentami bierze szczerze powiedziawszy. Tylko cyc i cyc. A mam go odstawić w dzień od cyca- a ten mały gadzin nic nie chce jeść innego, ewentualnie kaszke.. w nocy krzyczeć w dzień krzyczeć..
dzisiaj mam dzień z serii bez kija nie podchodź. i dodatkowo ta jesienna pogoda.. wieje, że głowę chce urwać.. gdzieś tu widziałam, że któreś też podają Sinlac gdzie kupujecie i za ile? bo u mnie w aptece 33zł, a ta mała cholera zużywa to w 5 dni.macie jakieś strony z przepisami dla maluszków? biorę się za nadrabianie
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
ja tak szybciorem tylko,bo T wlasnie kąpie Foresta.
Zacpana w realu ostatnio kupilam za niecale 19zł był..ale nie wiem czy ta promocja jest jeszcze;/ Ogolnie to drogie jest fakt...w aptece wlasnie ponad 30zł masakra jakas. Patrz po promocjach w sklepach Lenka no bylo wesolo masz racje. Czasy studenckie to byly fajne czasy,duzo wspomnien . Kiedys do mieszkania wchodzilam przez okno (mieszkanie na wyzszym parterze),bo wychodzac do skrzynki zapomnialam,ze sie drzwi zatrzaskuja i juz nie bylo powrotu. I tu trzeba pogratulowac czujnym sasiadom,bo wezwali policje mysleli,ze sie ktos wlamuje. Pikanterii dodaje fakt,ze bylam wtedy w pidzamie ze Snoopym, wiec pewnie wygladalam jak jakis uciekinier z psychiatryka . Co do kaszki to jest jeszcze manna mleczna z Nestle..ktorej nie trzeba gotowac tu juz konia poddala widze pomysla. Ja sama lubie manne ,wiec jakoby przy okazji oddawalam lyzeczke Robowi;] taki gest dla Syna...a co niech ma!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zakupię Nestle. A jako ze za kaszą manną nie przepadam, to z reszty co ugotuję do obiadku strzelę łyżką w miasto - może doleci do Ciebie skoro lubisz ![]() A historia z piżamą i oknem super, ciekawe jak się musiałaś Biedulko tłumaczyć policji? swoją drogą też kiedyś przez okno wskakiwałam (inaczej tego nazwać nie można) do pokoju w hotelu, na wycieczce z liceum. Trzeba było się szybko przedostać do swojego pokoju i to nie korytarzem, bo tam oczywiście koczowała nauczycielka. No i miałam mega sińca na udzie, bo się tak człowiek spieszył No i dobrze, że pokoje mieliśmy na parterze..Kurczę, no ja to bym z Tobą chętnie zamieszkała w czasie studiów, bo ja też miałam wtedy ciekawy okres teraz fajnie powspominać takie "przygody"
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, Sinlac ja podaje. Kupuje 350g za 22zł w Rossmanie ale widziałam też w Lewiatanach itp. Jest też identyczny odpowiednik, Bobovita Minima ale jest mniejsza gramatura, więc jak przeliczy się na kilo to Sinlac i Bobovita to to samo a zawsze wole miec więcej niż częściej 'dymać' do sklepu ![]() Ja podaje Zosia go raz dzienni w formie stałego posiłku więc mam paczkę na ok 1,5tygodnia
|
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie najazd teściowej więc mam mniej czasu na wizaż
A tak w ogóle, to moja teściowa dziś o mały włos nie wpakowała się z wózkiem z Hanką pod samochód... poszliśmy na spacer i się uparła, że Ona będzie wózek pchać... no i w którymś momencie przechodziliśmy przez przejście i daleko, daleko jechał samochód i Ona weszła na przejście i się zatrzymała, żeby on sobie przejechał normalnie zgroza.... ale potem to już ja szłam z jednej strony wózka, Marcin z drugiej i przy każdym przejściu Marcin łapał wózek i pchał razem z Nią - kosmicznie to wyglądało, ale normalnie inaczej się baliśmy.A potem mi zaczęła truć,że powinnam Marcinowi ograniczyć oglądanie tv, bo On powinien pracę licencjacką napisać (zrobił drugi kierunek i musi tylko pracę napisać i się obronić, ale tak średnio Mu się chce)...w końcu Jej powiedziałam, żeby Ona ograniczyła teściowi tv, to ja wtedy wezmę z Niej przykład. ehhh.... mam dość... Mravka, świetne masz wspomnienia, ubawiłam się - nawet trochę się odstresowałam Karinio, oby Twój mały Szogun spał spokojnie jak najdłużej ZaćpanaRApem, może u was to skok... niekoniecznie rozwojowy, ale może przede wszystkim wzrostowy... może Maluch po prostu rośnie i potrzebuje więcej jeść... Moja Hanka tak miała dwa tygodnie temu i w zeszłym tygodniu okazało się, że z 62 musimy powoli się przestawiać na 74 bo 68 są trochę za krótkie (nie wszystkie na szczęście) Nikii, życzę dużo cierpliwości... ale tak od siebie Ci powiem, że nic na siłę... Hanka potrafi zasnąć samodzielnie, ale nie zawsze... czasem potrzebuje piersi, czasem pobujania w leżaczku, czasem trzeb chwilkę ponosić i poprzytulać.... ja tylko zauważyłam, że im mniej płaczu przed zaśnięciem (najlepiej jak wcale nie płacze), tym lepszy i dłuższy sen... więc jak mi zaczyna marudzić w łóżeczku, to odpuszczam |
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko zaczelo juz siadac chce go położyć to nerwy i ryk wybaczcie ze sie nie udzielałam ale brak czasu, praca, dom, obiad itd... wiekszosc czasu podgladam i napisze na fb.
*
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja znów nie ogarniam młodego, strajkuje mi od wczoraj i nie chce jeść
wczoraj już po 4,5 godz niejedzenia wcisnełam mu modyfikowane, ale tylko 90 ml wypił, a po kąpieli ładnie zjadł cyca, a dziś spróbowałam dać kaszke po 5 godz niejedzenia i też tylko 90 ml zjadł i po kąpieli nie chciał już cyca, usnął sam z siebie jedząc po raz ostatni o godz 15, dziś tylko 3 razy wypił mleczko kurde martwie się co mu jest, bo marudny na maksa czyżby przez ząbkowanie miał brak apetytu?? Do tego doszły nam rzadkie kupki a były już takie normalne, 1 na dwa dni a dziś 3 razy robił... nie wiem co myśleć czy to może efekt skoku który jest na pewno bo znów sam nie chce się zabawić wogóle..Aguskaa wogóle się nie dziwie że cie nie bylo na wizażu, bo też bym nie miała siły odpalać kompa gdybym była na twoim miejscu oby wszystko z Szymkiem było dobrze, trzymam kciuki Karolca wspołczuje tej akcji, dobrze że zachowałaś zimną krew
|
#383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teściowie na długo przyjechali czy tylko na dzisiaj?? Wiem że nic na siłę Dziś zastosowałam metodę : kąpanie i do łóżeczka i głaskanie po jakimś czasie ryk więc na rączki i uspokoiłam oczywiście musiałam zrobić tak aby już na pół spał bo jak był uspokojony ale oczy otwarte to zaraz po odłożeniu był ryk więc 4 podejścia i mały śpi od 19.30 chociaż niedawno pojękiwał i trzeba było smoka zapodać.Cytat:
za siadanieCytat:
Mały śpi. TŻ po całodziennej pracy poszedł na górę patrzeć na MMA teściu wykupił te całe Per Pay View. A teściowa na mnie sie obraziła bo poszłam z Małym na dwór uspałam go i siedziałam z nim w altanie a ta na cały głos "oooo... a Ty tu siedzisz itd" więc ja jej ostro "cicho bo on śpi!!" oczywiście ostro ale szeptem. |
||||||
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Nikii., tesciowie na szczęście jutro wyjeżdżają... no i teściowa nie dostanie nigdy Hani na spacer... chyba, że z którymś z nas...
A teść opowiadał, że jak Marcin był mały to zrobiła taką samą akcję z wózkiem na przejściu, więc tym bardziej się nie zgodzę na spacer... |
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Olivia już śpi
Moi " mądrzy" sąsiedzi chyba nigdy nie rozmrażali lodówki. Jakąś godzinę temu zaczęła kapać woda z żyrandola w korytarzu więc dzwonie do tż bo on ma numer do sąsiada i zadzwonił po niego. Przyjechał, pobiegł na górę po czym wrócił i mówi że lodówkę( lodówko zamrażarkę) rozmrażali i zalało górę. Tym oto sposobem nie możemy używać górnych lamp. Przyniósł nam parę lampek podłogowych. Jutro ma przyjechać naprawić.
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko ma chyba uczulenie na marchewke ze sloiczka wczoraj jadl moja marchew i bylo ok a dzis dalam sloiczek i dostal plamek na ciele
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teściu powiedział jej coś na to przejście przez jezdnię z Hanią?? Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
A wiesz że uczulenie może wyjść po paru dniach? Więc może to być wczorajsza, albo coś co mu dałaś przedwczoraj
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Widzieliście te dzieci tańczące w mam talent? No szok. Super
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Jak ja bym chciała umieć tak jak ta dziewczynka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

. Choc Zia piszzesz,ze u Ciebie sie kulkuja..tzn u Ani dokladnie od wierzgania girkami. U nas nogi nie wierzgaja tylko jak Robson mocno spi..a tak to non stop. Teraz ma faze zajaczkowania(w sensie bujania na czterech),wiec juz widze kulki na kolanach sie porobily. On nawet w nocy jak sie przebudzi to hejaaa.
. Uwazam, ze jakosciowo sa ok..i wlasnie biodrowki, a nie takie co sie pod broda koncza

)...i tak sobie wiodlysmy zycie we dwie. Majka jako zwierze kulturalne strzelala boby i siku w kuwete(wysypana żwirkiem). Zawsze wymieniajac wsypywalam zuzyty do kosza,ale jakos jednego razu (a byl to weekend-poranek) podkusilo mnie aby spuscic go w kibelku. Na opakowaniu jak wol napisane,ze mozna. Totez bez wiekszego zastanowienia sypnelam w czeluscie kiblowe. Zapewne Ci co pisali te informacje nie wzieli pod uwage,ze ktos bedzie chcial wsypac AZ tyle. Jednak ja ich tu zaskoczylam i dokonalam tego. Splukalam raz...cos tam zeszlo,ale poziom wody sie podnosi.Splukalam drugi..hmm nic nie zeszlo,a poziom wody nadal sie podnosi. Zaczelo mi sie robic troche goraca,bo bylam sama w potrzebie skorzystania,a tu nie ma ciagu na dol. Kaplica. 

Omg 

wczoraj już po 4,5 godz niejedzenia wcisnełam mu modyfikowane, ale tylko 90 ml wypił, a po kąpieli ładnie zjadł cyca, a dziś spróbowałam dać kaszke po 5 godz niejedzenia i też tylko 90 ml zjadł i po kąpieli nie chciał już cyca, usnął sam z siebie jedząc po raz ostatni o godz 15, dziś tylko 3 razy wypił mleczko
kurde martwie się co mu jest, bo marudny na maksa
za siadanie