Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2313 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 09:18   #69361
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

doberek nie pamiętam kto pisał pierwszy(a nie chce mi się szukać bo jeszcze jestem wczorajsza) o oleju sezamowym z Lidla - wydelegowałam Brata, bo mieszka bliziutko, żeby mi kupi parę (dokładnie 4 różne-z założeniem, że jak się nie sprawdzą to będę miała w kuchni) i wczoraj po imprezie nie wiem jakim cudem, ale udało mi się nałożyć sezamowy (bosze, włosy pachniały piękną spalenizną) ale teraz mam taki skręt jak nigdy w życiu normalnie sprężynki (zsuwajcie do Lidla bo chyba już tylko dziś 10% taniej wszystko)
i takim optymistycznym wstępem, życzę wszystkim kręciołkom i nie tylko miłej niedzieli niech skręt będzie z nami !!!

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
To ja chyba bledsza niż jestem nie mogę być, jest tak jak myślałam

! Japonki mają ładne cery a tam wiadomo... ryż, sake... czuję, że ta teoria ma sens
hehe... pijmy więcej będziemy pikniejsze

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-09-16 o 09:15
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 09:48   #69362
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Używam żelu mrożącego Joanny Lubię też zielonoturkusowy krem Lorys do loków (ale ponoć już go nie ma ) oraz różne gumy do włosów (Loton i Joanna) Chociaż żel mrożący jest niekwestionowanym zwycięzcą Nakładam go zwykle na fioletową odżywkę Isany albo na maskę Alterry.

Czym układasz włosy?
Wczoraj był to żel lniany, ale chyba jeszcze za mało go dałam. Te najdłuższe nijak chciały się skręcić, jak już miałam fale od czubka głowy, z których byłam dumna, za mniej niż minutę były proste potem po robiłam troszkę ślimaków, jeszcze na wilgotnych włosach.

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
doberek nie pamiętam kto pisał pierwszy(a nie chce mi się szukać bo jeszcze jestem wczorajsza) o oleju sezamowym z Lidla - wydelegowałam Brata, bo mieszka bliziutko, żeby mi kupi parę (dokładnie 4 różne-z założeniem, że jak się nie sprawdzą to będę miała w kuchni) i wczoraj po imprezie nie wiem jakim cudem, ale udało mi się nałożyć sezamowy (bosze, włosy pachniały piękną spalenizną) ale teraz mam taki skręt jak nigdy w życiu normalnie sprężynki (zsuwajcie do Lidla bo chyba już tylko dziś 10% taniej wszystko)
i takim optymistycznym wstępem, życzę wszystkim kręciołkom i nie tylko miłej niedzieli niech skręt będzie z nami !!!

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

hehe... pijmy więcej będziemy pikniejsze
A ja miałam kupić ten olej już ostatnio! A zapomniałam, o jakże ja mogłam

Co do alkoholu, to na mnie chyba niestety nie działa pozytywnie
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 10:31   #69363
Martek_
Zadomowienie

JudytaKas A jaką masz porowatość? Ciekawam tego sezamka
Stary 2012-09-16, 10:39   #69364
mosia07
Raczkowanie

co myślicie o składzie tego szamponu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-shampoo.html warto go kupić czy lepiej sobie odpuścić?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 10:50   #69365
JudytaKas
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36554854]
A ja miałam kupić ten olej już ostatnio! A zapomniałam, o jakże ja mogłam

Co do alkoholu, to na mnie chyba niestety nie działa pozytywnie [/QUOTE]
w olej warto się zaopatrzyć
% to i mi czasem szkodzą... samo życie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
JudytaKas A jaką masz porowatość? Ciekawam tego sezamka
rzekłabym, że wysoką

dniem twojego życia."
Stary 2012-09-16, 10:55   #69366
Anna1952
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ogolnie przez jakies 3 miesiace stosowalam pielegnacje bezsilikonowa, bylam przekonana, ze tak dla nich,moich wloskow, bedzie najlepiej, jednak wlosy zamiast zeby byly w lepszym stanie byly w coraz gorszym stanie... A ja taka madra nie wpadlam na to ,ze zycie bez silikonow jest nie dla mnie,uparlam sie ze z moich falowanych wlosow przy odstawieniu silikonow zrobia sie loki, tak jak tutaj u niektorych z Was sie zdarzalo, a tu taki psikus ze nawet falowac przestac sie chcialy, dopiero niedawno mnie olśniło, gdy wygrzebałam jakąś maskę z silikonami i nawalilam sobie na glowe. Od razu odżyły Czy jest tutaj jakas falowana glowa, ktorej pielegnacja bezsilikonowa nie podeszla? Potrzebuje jakis propozycji kosmetycznych, cos sprawdzonego, w tych drogeriach i wszedzie jest tyle kosmetykow prze roznych, ze ja chyba nie mam juz cierpliwosci do analizowania tego wszystkiego...

Aha i mam taki jeden problem, a mianowicie moja skora glowy produkuje ogromne ilosci tego łoju/sebum czy jak to się zwie, że nie nadążam z myciem, czasami baaa nawet nie czasami, a bardzo czesto, zdarza mi sie nie domyc do konca wlosow z tego :/ Umyje je i po wyschnieciu one dalej jeszcze troche sa tluste u nasady... wątpie, zebym robila to jakos niedokładnie badz nieumiejetnie... Moze to wina szamponu? Za slaby albo co... teraz myje babydream
polecam blog Anwen - skarbnica wiedzy o pielęgnacji włosów zarówno silikonowej jak i bez. Ja dopiero zaczynam kurację bezsilikownową zobaczymy jak moje włosy na nią zareagują

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
I jeszcze o jedno zapytam, bo nie ma w zanalizowanych, a na KWC jest, ale o innym składzie.
Artiste hair care &styling gęsty jedwab:

Skład: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Etyl Esster Of hydrolyzed Silk.

Czy jest zgodny z CG, czy ma szansę zadziałać - jedwab na ostatnim miejscu. Używałyście może?
ja przy CG używam jedwabiu tylko do końcówek, mam je za bardzo zniszczone. I planuję raz na tydzień zmyć je szamponem z SLES. Jendnak o ile pamiętam jedwab nie jest zgodny z CG, ale nie wpadajmy w paranoję
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 11:12   #69367
Ignis00
Raczkowanie

Propo olei Lidlowych: ja kupiłam arachidowy i sezamowy. Arachidowy już poszedł w ruch do olejowania i.... jak on pięknie pachnie....normalnie myślałam, że się rozpłynę Pachnie orzeszkami arachidowymi, ale takimi prażonymi A ja uwieliam arachidy. Na moje włosy działa świetnie tak jak olej z migdałów więc chyba zdradzę migdałki z arachidkiem Włosy aż go wypiły. Wysmarowałam też twarz i dłonie, rano skóra świetnie nawilżona,olej jakby wchłonięty. Skórę mam suchą i atopową, a włosy wysokoporowate.
Sezamka jeszcze nie próbowałam, ale śmierdoli spalenizną strasznie

Więc dziewczyny lecieć do Lidla, oleje kosztują 9,90 + jeszcze dziś -10% przy kasie za 250ml. W smaku są pyszne więc nawet jak nie podpasują włosom to w kuchni się przydadzą. Sama się zastanawiam czy szybciej ja je zjem czy włosy
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 11:29   #69368
xyz7
Zadomowienie

Dziewczyny, mam okropny humor przez moje włosy. Są beznadziejne. Mam je wycieniowane, jedne pasma są lekko falowane, mega suche, drugie robią taki skręt, że skracają się o połowę. Po prostu mam na głowie i siano i kręciołki, żadnych loków, ładnych skrętów. Jestem załamana. Nie wiem, co robić, bo nigdy nie wyjdę na ulicę z takimi włosami, a bardzo lubię chodzić w rozpuszczonych. Mam prostować, wyciągać na szczotkę? Przecież to błędne koło.. nie wiem, co mam robić, nie stosuję silikonów od tygodnia, ale nie wierzę, że to kiedyś zadziała. Jak patrzę na gładkie włosy wklejane tutaj i włosy moich koleżanek to mi się płakać chce...
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 11:40   #69369
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam okropny humor przez moje włosy. Są beznadziejne. Mam je wycieniowane, jedne pasma są lekko falowane, mega suche, drugie robią taki skręt, że skracają się o połowę. Po prostu mam na głowie i siano i kręciołki, żadnych loków, ładnych skrętów. Jestem załamana. Nie wiem, co robić, bo nigdy nie wyjdę na ulicę z takimi włosami, a bardzo lubię chodzić w rozpuszczonych. Mam prostować, wyciągać na szczotkę? Przecież to błędne koło.. nie wiem, co mam robić, nie stosuję silikonów od tygodnia, ale nie wierzę, że to kiedyś zadziała. Jak patrzę na gładkie włosy wklejane tutaj i włosy moich koleżanek to mi się płakać chce...
Szkoda, że nie mam zdjęć sprzed trzech lat, żeby Ci pokazać moje strąki.
Spód mniej zniszczony się falował a wierzch prosty Ale je ogarniam. I gdybym szybciej zabrała się za to na poważnie, to nie potrzebowałabym tyle czasu.

A spowodowane to było tym, co widzisz w załączniku. Teraz tylko czasem grzywkę potraktuje, jak ma wyjątkowo zły dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.08.2009 wesele Marcina 101.jpg (37,3 KB, 69 załadowań)
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 11:50   #69370
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie mam zdjęć sprzed trzech lat, żeby Ci pokazać moje strąki.
Spód mniej zniszczony się falował a wierzch prosty Ale je ogarniam. I gdybym szybciej zabrała się za to na poważnie, to nie potrzebowałabym tyle czasu.

A spowodowane to było tym, co widzisz w załączniku. Teraz tylko czasem grzywkę potraktuje, jak ma wyjątkowo zły dzień.
Dla mnie jest właśnie najgorszy moment teraz, bo mam okropne włosy i nie mogę z nimi nic zrobić (tzn. wyprosotować itd).. ja bym chciała efekty już i teraz i to jest najgorsze:/ Marzą mi się loki, nie kręciołki i coraz bardziej wątpię w to, że uda mi się je uzyskać.
Masz jakieś swoje aktualne zdjęcia?
Stary 2012-09-16, 12:03   #69371
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie jest właśnie najgorszy moment teraz, bo mam okropne włosy i nie mogę z nimi nic zrobić (tzn. wyprosotować itd).. ja bym chciała efekty już i teraz i to jest najgorsze:/ Marzą mi się loki, nie kręciołki i coraz bardziej wątpię w to, że uda mi się je uzyskać.
Wklejałam gdzieś, ale nie dokopię sie do nich, drugi raz wkleje.
Sprzed tygodnia.
Urosły i zachowują się jak włosy a nie jak strąki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0142.jpg (81,5 KB, 86 załadowań)
Stary 2012-09-16, 12:12   #69372
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Sprzed tygodnia.
Piękne Dajesz mi nadzieję, że coś z moich włosów będzie
Stary 2012-09-16, 12:17   #69373
Karen15
Zakorzenienie

Spałam dzisiaj w ślimaczkach i efekt bardzo fajny. Wlosy super pokręcone, ale dolna warstwa jak zwykle dużo prostsza
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 12:55   #69374
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Sprzed tygodnia.
jak ja ciem takie długaśniaszcze loczki, zazdroszczę i usilnie zapuszczam moje

Cytat:
Piękne Dajesz mi nadzieję, że coś z moich włosów będzie
Na pewno będzie lepiej, ja też miałam problem ze skrętem - w stylu jedne się kręcą, drugie ni ch..ja a teraz ładnie się skręcają, czasem mają focha, ale im wybaczam

dniem twojego życia."
Stary 2012-09-16, 13:26   #69375
AjriszMarta
Zakorzenienie

Czeeeść
Witam z powrotem i witam nowe twarze
W sumie z miesiąc miałam kiepski dostęp do neta, ostatnie kilka tyg wcale, próbowalam nadrabiać ale nie dam rady ;]

W ramach przeprosin kilka zdjęć z wakacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg OTEDx.jpg (177,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (66,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (62,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (157,9 KB, 76 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 13:40   #69376
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:

To tak jak ja sprzed... jakiś 2 miesięcy. Moje włosy, po codziennym kilkukrotnym prostowaniu, ofc bez żadnego zabezpieczenia, traktowane jedynie szamponem z syossa, no bo to taka dobra firma przecież, odżywki nie wiedziały w swoim życiu nigdy, doszły do takiego stanu, że zastanawiałam się, czy po prostu najlepiej by nie było po prostu zrobić się na łyso. Moje włosy były dosłownie białe od prostowania, szorstkie, odstające, tragiczne Wypadały w ogromnych ilościach. I nawet prostowanie i jedwab nic już im nie dawały. Zaczęłam szukać na wizażu co muszę zrobić, trafiłam na zakręcone forum, a dzisiaj usłyszałam pierwszą pochwałę Przede mną jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuga droga, włosy i tak będę musiała jeszcze podciąć, ale to jak podrosną trochę. Więc i z Twoimi będzie dobrze ;D
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:02   #69377
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Sprzed tygodnia.
jakja bym chciała, żeby moje 'zaramionka' osiągnęły taką długość...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:09   #69378
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
jakja bym chciała, żeby moje 'zaramionka' osiągnęły taką długość...
Ja nigdy nie miałam krótkich włosów.
To znaczy raz, pierwszej klasie, podstawówce miałam do pasa i pojechałam na wakacje do babci. A moja babcia mnie nie czasała, bo płakałam jak mi loki szarpała, więc powstał jakiś kołtun, który moja mama obciachała, z całymi włosami. miałam za ucho
Bym już miała do kostek

Byłam dziś w rosmannie, zobaczyć czy przyjechały Isany. I nie przyjechały a ich miejsce zajęły inne. Ale zauważyłam pana z plakietką 'kierownik sklepu' więc pytam wtf, gdzie isana babassu . A on mi, że wycofują na razie jedną z tych odżywek, więc mu pokazuje na szampon, czy taka, on potwierdził. Powiedział, że nawet cenę już zdjęli i nie przyjedzie.

Może trzeba by do rossmanna napisać ?
Stary 2012-09-16, 14:20   #69379
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś w rosmannie, zobaczyć czy przyjechały Isany. I nie przyjechały a ich miejsce zajęły inne. Ale zauważyłam pana z plakietką 'kierownik sklepu' więc pytam wtf, gdzie isana babassu . A on mi, że wycofują na razie jedną z tych odżywek, więc mu pokazuje na szampon, czy taka, on potwierdził. Powiedział, że nawet cenę już zdjęli i nie przyjedzie.

Nie jestem fanką Isany, ale oni chyba w kulki sobie lecą
Stary 2012-09-16, 14:21   #69380
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam krótkich włosów.
To znaczy raz, pierwszej klasie, podstawówce miałam do pasa i pojechałam na wakacje do babci. A moja babcia mnie nie czasała, bo płakałam jak mi loki szarpała, więc powstał jakiś kołtun, który moja mama obciachała, z całymi włosami. miałam za ucho
Bym już miała do kostek
no ja po komunii ciachnęłam do ucha właśnie, po czym urosły mi do ramion i od tamtej pory plus minus na tej linii się zatrzymały... ale walczę z nimi dzielnie, mają być do pasa i tyle!

Cytat:

no żartujesz sobie? ej, ale to w sumie facet był, faceci nie ogarniają kolorów, etykiet... może mu się pomyliło z inną isanką. no pliska

Stary 2012-09-16, 14:21   #69381
Hoshi94
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myślicie pierwszym O w OMO może być miód? Bo tak dzisiaj kombinuje i nie wiem już co nakładać na te włosy Może któraś z Was stosowała miód w różnych połączeniach z olejami/odżywkami? Jakie efekty po tym były? Bo szczerze mówiąc troszkę się tego miodu boję

"He aquí mi secreto, que no puede ser más simple:
solo con el corazón se puede ver bien; lo esencial
es invisible a los ojos."

poomoc.pl
Hoshi94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:27   #69382
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem fanką Isany, ale oni chyba w kulki sobie lecą
Zapisałam im maila. Może kolesiowi się coś pokręciło.
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no żartujesz sobie? ej, ale to w sumie facet był, faceci nie ogarniają kolorów, etykiet... może mu się pomyliło z inną isanką. no pliska
Pozostałe 3 były, więc chyba nie pomyliło mu sie. Ale powiedział 'chwilowo' więc może coś tam z nią robią tylko.
Oby w składzie nie namieszali i nie nakładli silikonu.
Stary 2012-09-16, 15:45   #69383
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie pierwszym O w OMO może być miód? Bo tak dzisiaj kombinuje i nie wiem już co nakładać na te włosy Może któraś z Was stosowała miód w różnych połączeniach z olejami/odżywkami? Jakie efekty po tym były? Bo szczerze mówiąc troszkę się tego miodu boję
myślę, że może ja dodaję miodu do Kallosa w proporcji 1:1 i jestem bardzo zadowolona, włosy mięciutkie i świetnie nawilżone. no i zapach

Stary 2012-09-16, 15:53   #69384
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Przejrzałam bloga, przeczytałam najnowszy post - woooow! Mam nadzieję, że blogerki szybko Cię odnajdą i docenią!
dziękuję bardzo miło mi się zrobiło
Cytat:
Mam przeterminowany krem Babydream i myślę, czy nie dałoby się go jakoś zużyć do włosów? Na skórę głowy kłaść chyba niebezpiecznie. Nie wrzucam do analizowego, bo nie jest to jakiś szał i niewiadomo co Najwyżej poleci do kosza.

Skład: Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Etylhexyl Stearate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Olea Europaea Oil, Cera Alba, Dicaprylyl Carbonate, Parfum, Calendula Officinalis Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Hydroxide
Za utrzymanie nawilżenia odpowiedzialne będą olej słonecznikowy, stearynian etylkoheksylu, alkohol cetylowy, oliwa z oliwek, wosk pszczeli i Dicaprylyl Carbonate (nie znam nazwy polskiej). Natłuszczą włos i stworzą okluzyjny film chroniący przed ucieczką wody. 3 miejsce w składzie zajmuje emulgator, który ma również właściwości nawilżające. Poza nim za wiązanie wody i nawilżenie odpowiedzialna będzie gliceryna. Po zapachu mamy także ekstrakt z nagietka i wit E. Ekstrakt z nagietka mógłby zadziałać widocznie, gdyby było go więcej. W tym przypadku działanie jest znikome.

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:02   #69385
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czeeeść
W sumie z miesiąc miałam kiepski dostęp do neta, ostatnie kilka tyg wcale, próbowalam nadrabiać ale nie dam rady ;]

Uwielbiam to, że twoje włosy wyglądają na każdym zdjęciu inaczej

Cytat:

U mnie też nie było wczoraj nigdzie Jak zwykle wycofują akurat to, co mnie interesuje w Rossmannie...

I kiedy wreszcie wróci olejek z pomarańczą!?

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-09-16 o 16:03
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:16   #69386
claudiiin
Zadomowienie

Z tym Rossmanem to chyba jakies jaja Az sie wierzyc nie chce, ze wszystkich produktow wycofuja akurat te ktore sa zgodne z CG i uwielbiane przez zakrecone! Moze ktos stamtad czyta nasze forum i jest wyjatkowo zlosliwy
Choc mi osobiscie Isana nie podpasowala, byc moze uzywalam ja w zbyt ciezkich zestawach ale mam po niej wyprost wszechczasow.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:35   #69387
vivinn
Zakorzenienie

AjriszMarta - ahoj! To ostatnie zdjęcie, na którym kolor nieba i morza są tak podobne, wbiło mnie w fotel

Cytat:

Cudownie
Ale, czytałam dziś na wątku walczących, że w kilku warszawskich Rossach są i olejki, i Isana z babassu - może więc wracają (oby oby oby!)

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Stosowała
Dodaję miód do psikacza pod olej, dodaję do masek i robię co najmniej półgodzinne posiedzenie z tą miksturą na włosach. I uwielbiam obie te opcje (Nie lubię tylko kiedy lepiąca woda cieknie mi po szyi, ale to wtedy, kiedy porządnie nie odsączę włosów po myciu, a przed nałożeniem maski)
Efekty to nawilżenie i miękkość w moim przypadku, a także niewielkie rozjaśnienie - nawet nie całych włosów, co nadanie im refleksów/ delikatnych pasemek
Stary 2012-09-16, 16:44   #69388
Enilis
Rozeznanie

hmm.. tak się zastanawiam czy "glutek" lniany nada się na pierwsze O? gdzieś chyba kiedyś o tym coś czytałam ale nie wiem gdzie i nie chce mi się szukać :P
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:51   #69389
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

No bez jaj . Zniosę brak morelki, ale babassu? Toć to u mnie podstawowa odżywka od 8 miesięcy jest .
Jeżeli któraś będzie do nich pisała to proszę o wklejenie odpowiedzi
Stary 2012-09-16, 17:14   #69390
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
btw. wzmożone wypadanie zaczęło się u mnie mniej więcej w momencie kiedy ilość spożywanego piwa znacząco zmalała. może to jest problem
Widze, ze Chatul juz skomentowala o fitoestrogenach. Jeczmien i chmiel maja sporo i naleza tez do ziol na powiekszanie biustu. Nie darmo Eva Herzigova mawiala, ze na piekne piersi trzeba pic piwo (ach, te Czeszki) uwazajac jednoczesnie, zeby sie nie odkladalo w innych czesciach ciala.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czeeeść

Urocze falki.
Ja dzis jak zwykle musialam sie spiac. No, szlag by trafil. Jeszcze nigdy nie udalo mi sie reanimowac wlosow na drugi dzien, tak zeby moc je rozpuscic. Suche straki, nadajace sie tylko do upiecia. Ladne sa tylko w pierwszy dzien po myciu.
Mam dola. No, w dodatku kazda strona inaczej sie skreca. Dzis rano nawet po lewej stronie byly niezle, nawet by uszly, ale prawa strona to straki zalosne.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości