|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() Też tak czasami mam.. raz dyskoteka - raz cisza.. niekiedy cały dzień
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra tez w ciazy pod koneic miala przeboje ze amla sie potrafila nie ruszac caly dzi en, byla pare razy na ip wtedy..ale wszystko bylo w porzadku..podkoneic ciązy podobno coraz mniej ruchow mozna czuc , zwlaszcza ze madzia ma tak ja ja łozysko przednie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
W ogóle zauważyłam, że ostatnio wiele firm zachodnich wypuszcza na rynek na Europę Wschodnią, w tym Polskę produkty które już są wyprodukowane np. w Polsce - nalepki odnośnie sposobu użycia są właśnie w językach wschodnioeuropejskich: polski, litewski itp. Oni pewnie od razu mają przystosowane linie produkcyjne specjalnie dla nas, czyli produktów gorszych jakościowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi z reguiły dziala lekkie ugniatanie brzuszka z tej strony gdzie czuje ze mały siedzi, albo wystarczy ze sie klade na tapczanie to juz impreza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a brałaś no-spe? Cytat:
![]() może zadzwoń do ginka... lepiej działać niż później czegoś żałować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurde znowu mi się dużo linków nie zacytowało ![]() Micia - spacer z psem to dobry pomysł, abstrahując od kłótni z mężem to gratuluję bara bara ![]()
![]() |
#4686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny jak tam u was? Wpadłam sie przywitać. Nie dawno wróciliśmy z chrzcin. Mój mąż na mnie zły, bo zjadłam troche tataru. Waj miałam feralny dzień. Nie to że źle się czułam to jeszcze M mnie w*****ł.
Nie spałam większą część nocy. Dzisiejszy dzień jakoś miną. Rozmawiałam z siorka na temat diety przy karmieniu... Masakra ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- właśnie się dowiedziałam że kumpela rodzi własnie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Kurcze narazie nie mam jak jechac na IP.. musze czekac . Nie wiem dlaczego ale doszly mi bole krzyzowe ..
![]() Skurcze jakies tam sa ale w miare spokojne i nie tak czeste jak w nocy .. Narazie leze .. Nie wiem czy ja rodze czy co.. ![]() ![]() Marti ![]()
#4689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wzięłaś sobie jakieś rozkurczowe no-spy i coś przeciwbólowego? mi wczoraj pomógł ciepły prysznic i leżenie właśnie...
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej boje sie czy to nie odklejanie sie lozyska .. wyczytalam ze ma wlasnie takie objawy .. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zadomowienie
|
zobaczcie jakie wyznanie........ trochę długie, ale się poryczałam jak bóbr:
Kochanie. Dziś 17-ty. Nie taki jak byśmy chcieli, ale jest i to jest w tym najważniejsze. Z okazji tej naszej "Gregorianki" śmiele chcę Ci powiedzieć, że nadajesz sens mojemu życiu. Każdy dzień ma smak i kolor, bo jesteś. Zmieniłeś mój świat i zmieniłeś mnie, bo dzięki Tobie nauczyłam się płakać ze szczęścia i śmiać się na cały głos. Inni mogą w Ciebie wątpić - ja zawsze będę wierzyć. Inni mogą Cię skreślić z życia - dla mnie zawsze będziesz w jego centrum. Inni mogą widzieć w Tobie zło - ja zawsze będę wyciągać z Ciebie dobro. I chociaż boję się okropnie Ci ufać, bo na samą myśl że mógłbyś mnie skrzywdzić chce mi się przestać istnieć, to jednak wiem, że Cię kocham i że chcę żebyś był. Chcę byś z Tobą. Chcę już zawsze przytulać się do Twych pleców gdy stoisz w oknie albo myjesz naczynia. Nosić Twoje skarpetki i spać w Twojej koszuli. Pić z Tobą kawę w moich dużych kubkach i pozwalać Ci na wyjadanie moich bułeczek maślanych. Udawać wspólnie, że umiemy gotować i zachwycać się że zrobiliśmy coś z niczego. Pozwalać Ci decydować co zamówimy w knajpie i kłócić się z Tobą o Twoje przyjazdy. Gryźć Cię w ucho i patrzeć jak umierasz w zatraceniu. Scałowywać Twoje ukradkowe łzy. Muskać kąciki w Twoich policzkach gdy się uśmiechasz. Leżeć koło Ciebie nago i wstydzić się zawsze tak samo, jakby to był pierwszy raz. Ganiać się z Tobą po mieszkaniu i słuchać jak błagasz o litość gdy Cię łaskoczę. Otwierać pasztet pilniczkiem i pić piwo w kieliszkach od szampana. Gładzić Ci plecy i zachwycać się krzywymi palcami u Twych stóp. Nie obrażać się kiedy mi ukradkiem zjadasz ciasto z talerza i burzyć gdy nałożysz mi większą porcję niż sobie. Głaskać Twoją zmęczoną głowę i przytulać Cię gdy jest źle. Zachwycać się Twoimi dłońmi i wszędzie, ciągle szukać Twojej ręki. Być piecykiem w zimie i ukojeniem w lecie. Rozmawiać pięć razy dziennie i nie mieć dość. Żyć z ciągłą potrzebą wypowiedzenia Ci tego, czego nie da się powiedzieć. Słuchać Twojego marudzenia i wstydzić się że Ty cierpliwiej słuchasz mojego. Pożyczać Ci płyty jako jedynej osobie i dawać Ci książki z lękiem czy wrócą w takim samym stanie. Pozwalać się nosić na barana i nacierać Cię śniegiem w zimie. Wygłupiać się gdy wszyscy mówią że powinnam być poważna. Oglądać z Tobą gwiazdy i chodzić w nocy po lesie. Uczyć się dojrzale rozmawiać i wkurzać na siebie że znowu się zamknęłam w środku. Pilnować żebyś nie palił i tysięczny raz tłumaczyć że kawa nie nawadnia organizmu. Chodzić z Tobą do kościoła i patrzeć jak cierpliwie znosisz wystawanie ze mną w kolejkach do lekarza. Zachwycać się pięknem Twojego ciała i irytować że nie założę przy Tobie 12-cm szpilek. Martwić się gdy gdzieś jeździsz i rozumieć potem czemu krzyczysz gdy długo nie odpisuję. Zazdrościć tych chwil z Tobą, które ukradł mi ktoś inny i czuć ból na myśl, że kiedyś przyszło Ci do głowy by być z inną. Obejmować Cię gdy ktoś Cię zrani i uczyć znosić porażki. Starać się nie mówić "a nie mówiłam" gdy zamiast rozsądku ulegniesz ambicjom i brakowi cierpliwości. Pieścić Cię w nocy i zabierać Ci całą kołdrę. Odwracać się do Ciebie bokiem i czekać aż przytulisz się przed snem do moich pleców. Czuć że przy Tobie jestem bezpieczna, a mimo to drżeć każdego dnia o ten związek. Kochać się z Tobą namiętnie wszędzie gdzie się da i kochać się czule i tak boleśnie blisko by nikt nie włożył między nas szpilki. I nie kochać się nawet do ślubu i wiedzieć że to szanujesz i podziwiać to. Być czystą dla Ciebie i grzeszną dla Ciebie. I budzić się obok i zasypiać obok. I chorować i jeść i ubierać się i płakać i pracować i wychowywać dzieci i nie mieć pieniędzy i je mieć. Żyć obok i umierać obok. Po prostu być razem i jakimś cudem, jakimś magicznym cudem przekonać Cię że warto o mnie walczyć, a gdy już zawalczysz że nie warto nigdy ze mnie rezygnować. I pilnować byś nigdy nie odszedł i błagać byś mnie zatrzymał gdybym to ja chciała odejść. I jeszcze nieskończoną ilość innych rzeczy... ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
a kiedy wróci Twój tż albo ktoś kto Cię będzie mógł zawieźć na IP? zadzwoń może do swojego lekarza....
![]() |
#4693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najważniejsze, że wszystko ok Cytat:
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
DeKajka nie strasz mnie
![]() Natalko trzymam kciuki zebys sie nie zarazila ![]() Micia ![]() Kamila moj tez juz mi mowil o tym wymazie-wiem ze w szpitalu mi pobierali tez ale nie wiem na co ![]() jestem wkur..... mielismy dzis jecha na obiad do tesciow....ja sie zle czulam od rana wiec wyslalm tylko L i M. wczoraj M powiedzial dla tesciowej ze nic nie moge smazonego i cale szczescie ze nie pojechalam bo bym sie chyba poryczala na sam zapach i ze wszyscy jedza bo przywiozl mi kotleta schobowego i ziemniaki-ani tego ani tego nie moge ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- a do Madzi napisalam sma jak odpisze to dam znac ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- TZ pojechal mi do knajpy po jakis obiad b zdechne z glodu zaraz....fajna niedziela by byla jakbym pojechala.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do bóli chyba najlepiej skonsultować to z lekarzem. Ja mam bóle jak na okres, taki normalne skurcze z tym że nie są długie i nie są bardzo bolesne. Jednocześnie twardnieje mi bardzo brzuch. Ale mówiłam o tym lekarzowi i wiem że w moim przypadku to te skurcze Braxtona. Mam je praktycznie codziennie. Teraz są już troszkę dłuższe niż na początku (do 20-30 sekund) ale tak do 10 dziennie. Jakbym miała ich dużo to mam brać no-spę. Jak nie przejdzie to do niego dzwonić. Ale ja bym skonsultowała. Być może masz tak jak ja, a może to być coś innego. A na pewno będziesz spokojniejsza jak "fachowiec" to oceni ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana pojedź może jednak na to IP jak tż wróci. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Halwaya - to mają być polędwiczki w sosie pieczarkowym z (tu ten ang dodatek ![]() ![]() Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-16 o 16:56 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staraj się nie denerwować, sama wiesz, że to tylko szkodzi. Tak to już jest z teściami, że jako osoby starsze uważają, że wiedzą lepiej od nas. Może idź z nimi na jakiś kompromis, że np. jak się będziesz gorzej czuła, to wtedy będą zabierali Laurę do siebie na noc, a jak dobrze - to niech ją do Ciebie przywożą... sama nie wiem, ja mam w drugą stronę - mamę 100 km ode mnie, a teściów 300 km, więc raczej nie mam takich sytuacji ![]() ![]()
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Bole krzyzowe przeszly .. ale czuje ze sie rozpadam .. normalnie cala miednica i biodra mnie bola ..
![]() Wiecie co wam powiem dziewczyny .. Mam dosyc juz bycia w ciazy . Bylo fajnie jak nic nie bolalo , jak wszyscy traktowali mnie jak ksiezniczke i podsuwali smakolyki .. teraz dopiero zaczyna sie jazda . ja juz wysiadam . Nie mam sily .. ![]() Kurcze jak mam rodzic to niech cos sie zacznie a tak to strasznie meczace to wszystko . ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Z tego co pamietam to trzymamy kciuki za Laurke , Natanielka , MadzięEf, Madziuś i Musso .. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4700 |
Zadomowienie
|
ale wrześniówki lecą z koksem... aż się miło czyta
![]()
#4701 |
Zakorzenienie
|
DeKajka tęskniłam straszliwie
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- nooooooooooooo ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- ide pograć troche w Simsy ![]() ![]()
#4702 |
Zakorzenienie
|
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marti, współczuję niedzieli ![]() a my byliśmy na spacerku, poszliśmy do teściów, a teraz leżymy dalej ![]()
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Cisza tu dzisiaj .. zreszta co ja sie dziwie .. przeciez niedziele mamy .
Bole ustaly .. powoli zaczynam wracac do zycia bo dzisiaj caly dzien przestękałam i przelezalama w lozku . ![]() Ale dzisiaj albo jutro pakuje torbe do szpitala .. musze byc przygotowana jakby sytuacja sie powtorzyla . Na szczescie lozeczko juz zlozone czeka na Adasia . tyle ze jeszcze musze poprac ciuszki i kupic posciel . Dlatego lepiej niech mlodemu sie jeszcze na swiat nie spieszy .. ![]() No nic . widzimy sie jutro ![]() ![]()
#4706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak to juz czasami jest z teściami - wiedzą lepiej co dla nas lepsze ![]() nie denerwuj się juz - szkoda nerwów i zdrowia chociaż dobrze rozumiem Twoje wk...... ![]() odnośnie środków chemicznych z Niemiec to tez słyszałam, że podobno duzo lepsze ![]() a jeśli chodzi o płyny do płukania to pytałam bo tak si zaczęłam zastanawiać - ostatnio wyprałam małej takie bluzy i śpioszki welurkowe i jakies takie szorstkie są po praniu... myslałam, że może ten płyn je zmiękczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Mnie głowa boli.. chyba z tż na mnie przeszła.. bo on odżył a mnie ćmi..
Marti - biedna ty.. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-16 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny!!!
No i zaczeło się przedszkole mojego Wojtusia --- Histeria, ryk, a to wrzask - NIE CHCE DO KEKOLA itp w środę i czwartek poszedł bez większychj oporów i było ok, ale radość nie trwała długo bo w czwartek odebrałam go z taaaaaaaaaaakkkkkkkkkkiii iiiiiiimmmmmmmm katarem i dostałam zakaz przedszkola aż do środyn a to też nie wiadomo czy się wyleczy do tego czasu. Boje się, że jak wrócido przedszkola to znowu będzie histeria ehhh. Jak by tego było mało mamy - przeambitną panią wychowawczynię która stwierdziła, że Wojtek posiada niewielki zasób słów tych wypowiedzianych i rozumianych - nawet chciała mi to udowodnić i położyła przed nim 10 kart a W. zgadł 9/10... no nie poszło jej. Potem pkazała mi scenki których nie umiał opowiedzieć - to podsumowałam ją, że po 1 Wojtek słabo mówi nie mówiąc już o opowiadaniu!!!! po 2 takie scenki ( narysowane na kartce) mam w 4 klasie SP!!! W^%%%*ła mnie strasznie bo z 3 latków chce zrobić 6 latków... i wmawia mi, że Wojtek cięzko cokolwiek łapie a to nieprawda. Jestem po wizycie - na któram strasznie bałam się isć bo było USG a USG u mojego gina to zawsze złe wieści ehhh tym razem główka Anielki jest mniejsza niż powinna czyli zamiast 30 tyg jest na 27 brzuszek jest na 28 a nogi ach te nogi - są jak najbardziej wymiarowe baaa nawet dłuższe niż powinny ![]()
#4709 |
Zakorzenienie
|
martus, mnei tez wk...rwia teściowa wiec cie rozumiem
![]() ja naprawde jestem jej wdzięczna, ze chce nam kupic dywanik do pokoju malego i firanki..ale wiem jak to sie skonczy bo ją znam.wogole nie bedzie sluchala mojego zdania tylko sama wybierze .jak kupilismy kafelki dpo lazienki to jak przyjechala na nasz slub i zobaczyla lazienke to wpadla w histerie ze jaki to my błąd zrobilismy i ze tragedia bo nei takie kafelki i ze mogla przyjechac i nam wybrac ![]() wogole ten ich przyjazd mi sie nei usmiecha...znowu teść jest taki, ze widzi kobiete tylko przy garach wiec zawsze mi dogryza ze jak przyjedzie to mam miec uszykowane tony jedzenia i ciast/......................... .....wiec ja juz cala zestresowana..ciasta nie upieke, bo nie lubie po 1. po 2. ja i tak ciasta nie moge bo na swojej mące musialabym..a nikomu by nei smakowalo..poza tym ja po prostu nie mam sily..caly tydzien latam i gotuje i w weekend zawsze odpoczywam od tego wiec sorry..odechciewa mi sie ..oczywiscie tz nie widzi problemu a ja tak bo to ja bede latac i znosic komentarze ze za malo ugotowalam , albo ze neidobre..... sorry tez musiialam sie wygadac , bo tzowi juz mi sie nei chce.. jeszcze bede musiala zrobic wielkie zakupy na ten ich przyjazd dekajka dobrze, że przechodzi ![]() martus lacze sie w bolu cukrzycowym, co [prawda cukrzycy nie mam ani nic z tym ale tez nie moge paru rzeczy wiec rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję, bo po prostu u mnie nie ma różnicy - nawet zapach nie utrzymuje się długo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A za Anielkę trzymam kciuki. Na pewno wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.