|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mnie tylko zastanawia, czy któraś tak miała? Lekarz mi powiedział że mam się oszczędzać, bo trofoblast (przyszłe łożysko) jest na przedniej ścianie, ale nie ma co panikować bo jest bardzo duża szansa że się przesunie. mam nadzieje że tak będzie, i że to będzie szybko... ![]() ![]() ![]() świetne te Twoje dziewczyny! Brumek, ja też polecam Elephanteny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
o
Cytat:
Moje mówia mama, tata. baba, dziadzia, Adzia (na Justynę), Ania, ciocia i uja na wuja. Czasem jeśc i głównie naśladują zwierzaki. I po swojemu skubane się mądrują ![]()
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A w ogóle nie pochwaliłam zdjęć dzisiejszych, Patik, Scio, śliczne! Mam nadzieję że nie przeoczyłam żadnych
![]() |
#1746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zostawiłam małą u tesiowej właśnie by jechac kupić jakąs czape na jesien. tak jak zawsze brumek piszesz, że ubranek dla dziewczynek ejst więcej, tak wczoraj byłam zła, bo wszędzie dla chłopców mnóstwo ubranek czapek, kaszkietów, kapelusików, w h&m praktycznie tylko chłopięce rzeczy widziałam!! Dla dziewczynek jakies 3 czapki na krzyż w jednym fasonie, albo same niemowlęce ciuszki. W coccodrillo to samo. w smyku w ogóle nic dla r. 80-86 nie mogłam znaleźć, czapki takie cieniutkie niemowlęce......I finalnie nie kupiłam jej żadnej czapy... Marzenka czekam na opinie jak przyjdzie do Was czapa ![]() Kolina wiem, że łatwo mówić, ale nie martwiłabym się na Twoim miejscu, ze mały jeszcze nie mówi za wiele. Tyle ile dzieci znam zaczynających szybko,dużo mówić, tyle samo znam co do 2lat poza "tata i am" nic nie mówili, rozkręcili się około 3 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-16 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za komplementy. ![]() Kolina wybij sobie martwienie z głowy. Dawidek raz jest młodszy od Agaty dwa miesiące, a to kolosalna różnica, przepaść. Po drugie ma jeszcze duuuużo czasu, najważniejsze ze gaworzy i rozumie co do niego mówisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zadomowienie
|
Brumek gratuluje Tymkowi chodzenia,
Aniu ciesze sie, ze u was wszytsko ok. Ja padam, katar u dziecka,to hcyba najgorsza sprawa. Mlody nie spi po nocach :/ Dzisiaj bylismy na grzybach, zamotalam mlodego na plecy i poszlismy. Mlody zasnal mi na plecach.Grzybow malo i robaczywe. Sucho w lesie. Ale po tym lazeniu, nogi mnie tak bola. Szymon nauczyl sie tanczyc. Uwielbia tez tanczyc w koleczku, najbardziej kolko graniaste ![]()
![]() |
#1751 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro zobaczę jak jest z tymi czapeczkami - dobrze że piszesz że w h&m był dobry wybór jaki obwód głowki mają wasze dzieci? moja mama mówi że ja też późno zaczęłam mówić i szybko nadrobiłam okres niemówienia, więc może po mnie tak ma? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Tymek chodzi! gratulacje! :brawa"
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Szymusia ![]() A na grzyby też lubię chodzić, byle się coś znalazło ![]() ![]() wpadnij, mam jeszcze trochę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
![]() brumku - ja mam braun Multiquick 5, niestety nie ma wysciskarki do soku. I nie jestem pewna czy go polecam, bo ja uzywam tylko blendera i do ubijania, z pozostałych funkcji korzystałam może z 3 razy. ![]() Jeśli chodzi o buciki to mój ma na razie Geox - sandałki i jestem zadowolona - są lekkie, miękkie chociąż przody się ścierają Sandały GEOX - B S.Elba Boy A - B22L8A03243C0073 - teraz będą służyć za paputki. Na jesień też ma geoxy - ale jeszcze w nich nie chodził Mokasyny GEOX - B SUM FLICK E B2237E 00039 C0137. patik - śliczne jesteście, a córcia to już tak duża dziewczynka. ![]() ania - dobrze, że już w domu, dbaj o siebie/was! mamad - ja nie zakładam jak na razie czapki chociaż już zakupiłam na jesień. Latem nosił jak byliśmy na słoncu i w bardzo wietrzne dni ( w trakcie pobytu nad morzem) też zakładałam taką płócienną. Mój mały też za dużo nie mówi, tata, baba i czasem mama i niestety nie naśladuje zwierząt. Rozumie też wszystko, ale mówić nie chce.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
Zuza mówi tylko mama, tata, AM! i ama (na smoka
![]() ![]() Za to rozumie baaardzo dużo.
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tego co amietam to chyba 2,5 -3 lata jest norma małomówienia. Dopiero później można się martwić.
Powodem do zmartwienia byłoby to jakby roczniak nie gaworzył i nie rzumiał poleceń. Poza tym to jak z chodzeniem jedne mają 11 miesięcy i chodzą inne 14 i tez dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Nadrobiłam na szybko ale nie dam rady sie odnieść.. wpadłam się tylko "pożegnać"... Jutro ruszam do pracy ![]() ![]() Szykujemy się normalnie jak na wyprawę ![]() Życie więc nam się mocno przeorganizuje, ale obiecuję znaleźć wolne chwilę żeby wieczorem do Was zajrzeć i naskrobać choć parę słów ![]()
#1758 |
Zadomowienie
|
troche mnie uspokoiłyście, dziękuję
![]() może jest mrukiem po tacie ![]() często czytam o postępach waszych dzieci i jak porównuję moje dzieciątko, to słabo wypada, dlatego często się martwię...
#1759 |
Zakorzenienie
|
aaaaa co do mówienia to dziewczyny wyluzujcie, to zdecydowanie za wcześnie, niektóre 2-3 latki mówią jedynie mama i tata i to tez jest normą
![]()
#1760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musimy zaakceptować, że nasze dzieci rozwijają się we własnym tempie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
witajcie wieczorowo
nadrobiłam i zmykam spać aaniu rzuciło mi się w oczy Twoje pytanie o przodujace przyszłe łożysko-ja tak miałam w ciązy. jakoś jeszcze na tym usg w 13 tygodniu było przodujące łożysko, ale już w 20tc było ładnie na tylnej ścianie, bez cech przodowania. i mi też mówł lekarz, że to na początku częste jest takie przodowanie, ale że właśnie jest duże prwadopodobieństwo, że się unormuje Sarenka Carmelki, Sarenka patikowa, Szymek i Agatka ![]() ![]() ![]() co do czapek - to już mi się zdarzało ubrać Hani czapę jak mocno wiało i było zimnawo. jej trzeba zakładać taką wiązaną pod szyjką bo inaczej ściąga każdą. jak jest cieplej to raczej chusteczka na włoskach lub jakaś opaska i tak śmiga wrzucam Wam moją pogormczynię mechanicznych królików i znikam spać! jutro do pracy, a już mi się nie chce.... Youyou powodzenia jutro!!!!!!!!!!!!dacie radę na pewno ![]() Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-09-16 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Wtajemniczenie
|
Bella moja Mala tez uwielbia Kaczuszki
![]() ![]() Wiki w sumie tez nie mówi nic świadomie. Słyszę tata, mama czasami, da da da ale wątpię by kojarzyła co z czym. Ogolnie duuuzo dźwięków wydaje. Uwielbia na spacerach śpiewać po swojemu az sie ludzie za nią oglądają. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
Do jutra dziewczyny...
Śpijcie spokojnie i nieprzerwanie .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Wtajemniczenie
|
Marzenie ścietej głowy .... Ale dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |||||||
Zakorzenienie
|
Scio, Aga, Dziubku, Alibany, DDewik - dziękuję za elefantenowe porady ![]() ![]() A kupować trzeba, bo dziś Tymuś już chodzi jak ... stary chodziarz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Całkiem! Po całym mieszkaniu, bez zatrzymywania ![]() 3. O, Smyki są na każdym kroku, więc na pewno sobie obejrzę! Dziękuję ![]() ![]() ![]() Patik, Ty lachonie nieziemski ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham zbierać grzyby, ale w tym roku faktycznie bieda ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() Połam nogi ![]() czekam na relację z niecierpliwością ![]()
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie ciąża bezproblemowa do samego końca była
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
A Tymcio się boi tych mechanicznych pojazdów
![]() ![]() ![]() CO do mówienia, to mi się chyba gadatliwy model trafił ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście to zniekształcone słowa, bo lampa to pampa, kwiatek - atek, a świeci - eci.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-16 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
zapytałam o obwód, bo na ostatniej wizycie pediatra mierząc główkę powiedziała pod nosem "49cm... trochę duża główka" aż potem oglądałam dziecko z prawej i lewej i nie mogłam się dopatrzyć tej wielkiej głowy, może faktycznie tylko ta jego fryzura dodaje mu teraz objętości
![]() a co do butków, nie czułam potrzeby kupowania, skoro nie chodzi, teraz mówie o atrapach, bo chłodniej się zrobiło, może by trochę ciepła łapały od stópek ![]() a zaczepiają nas, bo on na starszego wygląda i dziwią się, że skoro pewnie już chodzi, to bez butów jest
#1770 |
Zakorzenienie
|
Brumku moja ez często bez butów mimo, ze chodzi, wozimy butki w wózku, a jak trzeba wyciągamy i zakładamy. Choc teraz coraz częściej chodzmy na spacerki za rączkę bez wózka.
Tymek gaduła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.