Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 20:20   #91
Paula31814
Raczkowanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że akurat w tym konkretnym przypadku RGP przesadą jest pisanie, że to o wizaż i wizażanki chodzi. Nigdzie nic takiego nie napisala więc jej wpis jest nadinterpretowany i robi się kolejna aferka a tak naprawde nie mamy pojęcia kogo dotyczył ten wpis.
" wstawiających zdjęcia wycięte z netu jako swoje LOGO" to mozna podciągnc pod avatary na wizażu ale tak naprawdę na wielu forach coś takiego istnieje.
Generalnie wpis niezbyt miły, to fakt i absolutnie go nie popieram ale też czasami nie dziwię się, że i te kręcące filmiki ponosi bo bywa, że rzeczywiście komenatrze niektórych osób oglądających filmiki są dalekie od kulturalnej , konstruktywnej krytyki.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

A i witam w nowym wątku
Masz rację, nigdzie nie jest napisane, że chodzi o wizaż. Ja generalnie śmieję się z tego wpisu i wcale się tym nie przejmuję. Wkleiłam to tylko i wyłącznie dlatego, że razi mnie ostatnio taka jakby agresywność Laury, a to był akurat jeden z przykładów. W żadnym wypadku nie mówię tu, że chodzi o wizaż, chodź z opisu mogłoby pasować. Naśmiewam się, że to jest o nas. popieram tu jedną z koleżanek, że wizaż generalnie ma opinię chlewu No, ale coż...
Stary 2012-09-16, 20:20   #92
malachite
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lmaa Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku Dziewczynki
Musi sie on tak aferzasto zaczynac? A w ogole to wytlumaczcie mi,bo czegos tutaj nie rozumiem- "CZY WYRAZNIE BYLO NAPISANE,ZE TO DOTYCZY TEGO WATKU??????????malo jest innych watkow,stron-czy to musi byc koniecznie o nas???Nie przesadacie troche?Czy ja jestem naiwna i mysle,ze nie tylko nas wyzywaja
Oczywiście, że nigdzie nie jest tak napisane. Napisałam, że obojętnie o kim był ten tekst, to jest czyste chamstwo. A ona się ogłasza księżniczką/królową...... Laura strasznie się zmieniła, na początku swojej działalności była moją ulubioną youtubowiczką.
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:23   #93
Paula31814
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Widziałyście nowy filmik Karoliny Baszak? Dziewczyna śliczna, filmik profesjonalny, ale jakoś tak uderzył mnie nagrany w postprodukcji głos - zero modulacji, emocji, taki wyklepany tekst.
To prawda, sama Karolina- piękna! Ale mam wrażenie jakby czytała z kartki.
Stary 2012-09-16, 20:24   #94
beznadziejniak
Łotewa

Siostry Glam już zostały u mnie odsubskrybowane mam je jeszcze na fcb ale tylko dlatego, że wyczuwam aferkę
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:27   #95
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość
Siostry Glam już zostały u mnie odsubskrybowane mam je jeszcze na fcb ale tylko dlatego, że wyczuwam aferkę
Ja w ogóle żadnej YTowiczki nie nie śledzę na fejsie - chyba, że wy coś wrzucacie na wątku, to czasem wchodzę .
W zeszłym roku czekałam z niecierpliwością na filmy RGP, a teraz oglądam raczej z doskoku. Podobnie zresztą jak jej siostrę.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:27   #96
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula31814 Pokaż wiadomość
Masz rację, nigdzie nie jest napisane, że chodzi o wizaż. Ja generalnie śmieję się z tego wpisu i wcale się tym nie przejmuję. Wkleiłam to tylko i wyłącznie dlatego, że razi mnie ostatnio taka jakby agresywność Laury, a to był akurat jeden z przykładów.
jak dla mnie to ona zawsze byla agresywna i wredna. w filmikach slodka, tiutiutiu ksiezniczki blablabla a na komentarze odpisywala bardzo niemilo (nie mam tu na mysli odpisywania na chamskie komentarze...bo to oddzielny kwestia). zawsze mnie to u niej razilo, bo na filmikach wydawala sie calkiem inna. w sumie mialam chwilowa fascynacje jej kanalem ale to bylo na samym poczatku. ogolnie wydaje mi sie, ze Marzena jest duzo sympatyczniejsza... od RGP bije falszem ;/ (w moim odczuciu)

Edytowane przez hikari91
Czas edycji: 2012-09-16 o 20:30
hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:30   #97
Paula31814
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to ona zawsze byla agresywna i wredna. w filmikach slodka, tiutiutiu ksiezniczki blablabla a na komentarze odpisywala bardzo niemilo (nie mam tu na mysli odpisywania na chamskie komentarze...bo to oddzielny kwestia). zawsze mnie to u niej razilo.
Ja nigdy nie zwracałam uwagi na odpowiedzi w jej komentarzach. Za to ostatnio w którymś filmiku zauważyłam takie dziwne jej odzywki. Rozumiem, że każdy może mieć gorszy dzień, ale po co wtedy nagrywać filmiki. Ja jeszcze mam ją w subskrypcjach, ale jak tak dalej pójdzie to będę musiała anulować.
Stary 2012-09-16, 20:40   #98
malaczarna248
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
"Ohydne zgorzkniałe i obleśne dewotki siedzące po ciemku przy komputerach wstawiających zdjęcia wycięte z netu jako swoje LOGO i obrabiających dupę wszystkim możliwym"
Podczytuje ten wątek i czasami komentuję, ale jakoś nie zauważyłam, by ktoś tutaj chamsko komentował siostry Glam. U mnie one były na chwilkę i dawno poleciały z subów - nie lubię sztucznych ludzi...
Poza tym nikt nie ma prawa w ten sposób mowić o innych osobach, zwłaszcza, że jej do ideału wiele brakuje i nie pomogą tutaj nawet drogie kosmetyki
Stary 2012-09-16, 20:47   #99
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja nigdy nie zwracałam uwagi na odpowiedzi w jej komentarzach. Za to ostatnio w którymś filmiku zauważyłam takie dziwne jej odzywki. Rozumiem, że każdy może mieć gorszy dzień, ale po co wtedy nagrywać filmiki. Ja jeszcze mam ją w subskrypcjach, ale jak tak dalej pójdzie to będę musiała anulować.
WAZNE-zeby nie bylo nieporozumienia-w tym,co pisze na dole nie chodzi o RGP czy o Jej siostre!To tylko takie male nawiazanie do tematu.
Zgadzam sie z Toba-jak jedna z druga ma zly dzien,to powinna pojsc na spacer i odreagowac a nie filmik krecic,czy pozniej wyzywac sie w odp.na komentarze.Mialam kiedys taka sytuacje-zapytalam o cos i zostalam potraktowana bardzo nieladnie-odp.byly typu"no wiesz co???jak mozna tego nie wiedziec???hahaha" Odpisalam bardzo dosadnie,ale z pelna kultura,zostalam poparta przez mnostwo osob,otrzymalam wyjasnienie,ze zmeczona,ze zly dzien itp i przeprosiny,ale zdania nie zmienilam-przestalam ogladac te dziewczyne
Jak mnie sie przestaje cos podobac lub drazni mnie czyjes zachowanie-anuluje subka i jest ok.Oczywiscie,jesli jest to kanal dlugo przeze mnie ogladany-od czasu do czasu zerkne,czy moze sie cos poprawilo.

Edytowane przez lmaa
Czas edycji: 2012-09-16 o 20:49
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:58   #100
Paula31814
Raczkowanie

Cytat:
WAZNE-zeby nie bylo nieporozumienia-w tym,co pisze na dole nie chodzi o RGP czy o Jej siostre!To tylko takie male nawiazanie do tematu.
Zgadzam sie z Toba-jak jedna z druga ma zly dzien,to powinna pojsc na spacer i odreagowac a nie filmik krecic,czy pozniej wyzywac sie w odp.na komentarze.Mialam kiedys taka sytuacje-zapytalam o cos i zostalam potraktowana bardzo nieladnie-odp.byly typu"no wiesz co???jak mozna tego nie wiedziec???hahaha" Odpisalam bardzo dosadnie,ale z pelna kultura,zostalam poparta przez mnostwo osob,otrzymalam wyjasnienie,ze zmeczona,ze zly dzien itp i przeprosiny,ale zdania nie zmienilam-przestalam ogladac te dziewczyne
Jak mnie sie przestaje cos podobac lub drazni mnie czyjes zachowanie-anuluje subka i jest ok.Oczywiscie,jesli jest to kanal dlugo przeze mnie ogladany-od czasu do czasu zerkne,czy moze sie cos poprawilo.
Anulowanie suba to w tych przypadkach chyba jedyne rozwiązanie, bo choćby chciało się wyrazić swoje zdanie, niekoniecznie pochlebne, w kulturalny sposób, to i tak zostanie się zaatakowanym przez stado fanek. Niestety takie realia
Stary 2012-09-16, 21:10   #101
hikari91
Zadomowienie

w chamskim odpisywaniu na komentarze i tak chyba nikt nie pobije MrOlimpii m.in przez to chyba malo kto traktuje ja powaznie ten filmik o bb kremie to w ogole jakies nieporozumienie bez przesady jak jej sie to tak spodobalo to mogla wspomniec o tym w filmiku a nie krecic taki sam oczywiscie dokladnie to jej napisalam w komentarzu

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 21:22   #102
owieczkamala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
w chamskim odpisywaniu na komentarze i tak chyba nikt nie pobije MrOlimpii m.in przez to chyba malo kto traktuje ja powaznie ten filmik o bb kremie to w ogole jakies nieporozumienie bez przesady jak jej sie to tak spodobalo to mogla wspomniec o tym w filmiku a nie krecic taki sam oczywiscie dokladnie to jej napisalam w komentarzu
ja też i niestety zaczęła po mnie jechać, że czuję się lepsza od niej, bo wiem, co to destabilizacja filtru. dziewczyna zatrzymała się w rozwoju emocjonalnym chyba na poziomie gimnazjum.
owieczkamala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:35   #103
aneta45612
Raczkowanie

Witam
Wątek śledzę na bieżąco już od jakiegoś czasu, nigdy się nie wypowiadałam, ale teraz postanowiłam, że i ja dodam coś od siebie
Filmiki urodowe oglądam już od jakiegoś czasu i podobnie jak Wy, są kanały ,które odwiedzam dość często, a są takie, które oglądam sporadycznie.

Ostatnio przeglądając z nudów wiochę, trafiłam na filmik pewnej dziewczyny. Obejrzałam go, zaraz klika następnych i tak oglądam do dzisiaj- chodzi o xoxoMalaCzarna. Dodam, że w moim mniemaniu zupełnie niesłusznie została na tę stronkę wrzucona. Widać po filmach, że dopiero niedawno zaczęła przygodę z yt, ale jest tak przesympatyczną osobą, mówi tak ciekawie i mądrze, że po porostu nie da się jej nie lubić
Sam film dodany na wiochę został przez autora usunięty po jakichś kilku godzinach. Uważam, że umieszczenie tego filmu w tym miejscu było bardzo chamskim posunięciem.
Stary 2012-09-16, 21:52   #104
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

http://www.youtube.com/watch?v=sTkIsFKYsbY uwielbiam takie upięcia . Jakiś czas temu próbowałam robić coś takiego i niestety na mojej głupiej płaskiej głowie z tyłu takie opaski nie chcą się trzymać

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:57   #105
juli_jka
now or never

mnie się taka fryzura mało stabilna wydaje
Stary 2012-09-16, 22:05   #106
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muchahahaha Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=sTkIsFKYsbY uwielbiam takie upięcia . Jakiś czas temu próbowałam robić coś takiego i niestety na mojej głupiej płaskiej głowie z tyłu takie opaski nie chcą się trzymać
Ladna fryzurka,ale ja mam niestety krotkie wlosy obecnie
Stary 2012-09-16, 22:07   #107
Atenya
summer vibes;)

Sostry "Glam" dla mnie są niewiarygodne tak samo jak Zmalowana. Tez na początku lubiłam Laurę, nawet baaardzo, ale później zrobiła się trochę niekulturalna i mało szczera. Jeszcze jej siostra trochę dłużej była "normalna", lecz w końcu jej kanał zalały reklamy, też zaczęła sie wydawać mało szczera i już nie dało się tego oglądać. Obu nie subskrybuję już. Zmalowana jest dla mnie sztuczna, nieprawdziwa, nie wierzę w jej słowa, takie wrażenie wywiera.

A fryzurka Nieesi dość ładna i subtelna, lecz nie w moim stylu.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:08   #108
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
A fryzurka Nieesi dość ładna i subtelna, lecz nie w moim stylu.
ja na codzień z chłopakami pracuję w pracowniczym ubranku, wyśmialiby mnie jak bym taka odstrzelona przyszla
Stary 2012-09-16, 22:17   #109
malachite
Rozeznanie

Z góry uprzedzam, że nie chce wywołać żadnej kłótni i nie chce nikogo obrazić ale właśnie trafiłam ''nowy tag'' Figielki.

Jeśli byłabym, jeśli byłbym... Deserem, Instrumentem, Przyrządem kuchennym, Pojazdem itp.

Przepraszam ale o co chodzi???? To już za moich gówniarskich lat nawet w ''złotych myślach'' nie było tak idiotycznych pytań.... jaki to ma cel?
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-16, 22:21   #110
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja na codzień z chłopakami pracuję w pracowniczym ubranku, wyśmialiby mnie jak bym taka odstrzelona przyszla
albo wrecz odwrotnie-zamurowalo by ich z wrazenia - pozytywnego oczywiscie Powinnas sprobowac

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez malachite Pokaż wiadomość
Z góry uprzedzam, że nie chce wywołać żadnej kłótni i nie chce nikogo obrazić ale właśnie trafiłam ''nowy tag'' Figielki.

Jeśli byłabym, jeśli byłbym... Deserem, Instrumentem, Przyrządem kuchennym, Pojazdem itp.

Przepraszam ale o co chodzi???? To już za moich gówniarskich lat nawet w ''złotych myślach'' nie było tak idiotycznych pytań.... jaki to ma cel?
Widzialam ten TAG. W przeciwienstwie do torebek i innych TAG-ow- bardzo mi sie podoba.Na wesolo z jednej strony,a z drugiej -nie wiem, czy dokladnie sluchalas,ale mowia o tym dlaczego wlasnie tym(czy tez kim)chcieliby byc, motywuja to. Dla mnie ciekawe. I wesole-jak juz napisalam
Poza tym ktos w komentach napisal o "chinskim portrecie".Nie wiedzialam co to jest,poszperalam i znalazlam: http://siamsoleils.blox.pl/2012/06/Portret-chinski.html

Edytowane przez lmaa
Czas edycji: 2012-09-16 o 22:25
Stary 2012-09-16, 22:22   #111
agniesikk
Zakorzenienie

Oooo fajna fryzurka, ale to raczej na jakieś wyjścia, do pracy czy szkoły bym się chyba tak nie uczesała. Niemniej w przyszłości ją wypróbuję
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:27   #112
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Bo może mają się za lepsze? No i przede wszystkim one "chcą do czegoś dojść w życiu" a my co najwyżej możemy dojść, do gniazdka laptopa podłączyć, jak nam się rozładuje od tego hejtowania
Ja nawet do gniazdka nie dochodzę (mam cały czas wyjętą baterię i podpiętego laptopa)

Dopiero ze mnie pył marny

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość

ej no wlasnie tez mnie to wkurza, ja np. za oblecha sie nie uwazam, zycie prywatne tez mam, to juz mi nie wolno siedziec na wizazu? moze to znak naszych czasow, zeby sie obnosic na jakich to wysokich obrotach zyjemy, ze ledwo mamy czas by odpalic laptopa ojjjj biedne dziewuszki, pewnie nawet kawy sie w domu nie napija, tylko ze starbucksa i koniecznie do tego croissant, bo kto ma czas na sniadanie w domu?
Zauważyłam, że to modne ostatnio. Nie tylko na blogach, ale i wizażu.

No nie wiem, jak dla mnie jak ktoś ma normalne tempo myślenia i robienia to da radę pracować, sprzątać i wypełniać inne życiowe obowiązki, a do tego ma czas i na zajęcie się sobą i odpalenie laptopa.
Są okresy, gdy się jest bardziej zajętym-wiadomo. Ale jak u kogoś trwa to wiecznie i wiecznie to coś jest nie tak.
(nie każdy musi wybierać wtedy siedzenie przed laptopem, ale niektórzy non stop się szczycą, że nie mają czasu dla siebie)

Ale wydaje mi się, że niektórzy specjalnie udają, że coś robią. Tak jak w czasach gimnazjum/liceum ludzie ustawiali w sobotnie wieczory status na niewidoczny, żeby każdy myślał że imprezują

A co do kawy- jak człowiek ma naprawdę zalatany dzień, to nie zdąży nawet podejść po kawę na wynos

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-09-16 o 22:29
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:30   #113
juli_jka
now or never

Cytat:
albo wrecz odwrotnie-zamurowalo by ich z wrazenia - pozytywnego oczywiscie Powinnas sprobowac

no niestety włosy mam w czepku,
więc z ładnego widoku skorzystali by panowie tylko z biura ...
Stary 2012-09-16, 22:32   #114
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja nawet do gniazdka nie dochodzę (mam cały czas wyjętą baterię i podpiętego laptopa)

Dopiero ze mnie pył marny

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Zauważyłam, że to modne ostatnio. Nie tylko na blogach, ale i wizażu.

No nie wiem, jak dla mnie jak ktoś ma normalne tempo myślenia i robienia to da radę pracować, sprzątać i wypełniać inne życiowe obowiązki, a do tego ma czas i na zajęcie się sobą i odpalenie laptopa.
Są okresy, gdy się jest bardziej zajętym-wiadomo. Ale jak u kogoś trwa to wiecznie i wiecznie to coś jest nie tak.
(nie każdy musi wybierać wtedy siedzenie przed laptopem, ale niektórzy non stop się szczycą, że nie mają czasu dla siebie)

Ale wydaje mi się, że niektórzy specjalnie udają, że coś robią. Tak jak w czasach gimnazjum/liceum ludzie ustawiali w sobotnie wieczory status na niewidoczny, żeby każdy myślał że imprezują

A co do kawy- jak człowiek ma naprawdę zalatany dzień, to nie zdąży nawet podejść po kawę na wynos
hehe juz nie mowiac o robieniu sobie zdjec z kawą, albo wrzucania zdjec swojego obiadu na twittera
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:35   #115
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
"Ohydne zgorzkniałe i obleśne dewotki siedzące po ciemku przy komputerach wstawiających zdjęcia wycięte z netu jako swoje LOGO i obrabiających dupę wszystkim możliwym" to na bank o nas! Ja tam siebie widzę w tym opisie xD
Właśnie siedzę przy komputerze i robi się ciemno

Ciekawa jestem jak się w nich chodzi ? http://www.youtube.com/watch?v=tkgjjwyeJts
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:36   #116
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
no niestety włosy mam w czepku,
więc z ładnego widoku skorzystali by panowie tylko z biura ...
to przed zalozeniem czepka zrob akcje,zeby wszyscy mogli podziwiac i sie zachwycac I daj znac-jaka byla reakcja
Stary 2012-09-16, 22:53   #117
kajmanowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
ktoś może wie czy MissHeledore wróci do nagrywania? i co się z nią dzieje?
Pisała na fb dlaczego jej nie ma - przede wszystkim jakiś straszny, przedłużający się remont u sąsiadów, który uniemożliwiał nagrywanie. Trzeba też pamiętać, że robi makijaże dla snobki, dla wizażu chyba też, robiła jakiś kurs w FAM a teraz została tam stażystką i prowadzi wykłady

wszystko można śledzić na https://www.facebook.com/WizazOnline
kajmanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:53   #118
juli_jka
now or never

Cytat:
to przed zalozeniem czepka zrob akcje,zeby wszyscy mogli podziwiac i sie zachwycac I daj znac-jaka byla reakcja
nie można wejść na zakład bez czepka. takie zasady
z resztą chłopaki nie patrzą na włosy

kupiłam ich sobie uśmiechem i niech tak zostanie
Stary 2012-09-16, 23:00   #119
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
nie można wejść na zakład bez czepka. takie zasady
z resztą chłopaki nie patrzą na włosy

kupiłam ich sobie uśmiechem i niech tak zostanie
Stary 2012-09-17, 00:01   #120
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem jak się w nich chodzi ? http://www.youtube.com/watch?v=tkgjjwyeJts

jaka fajna dziewczyna! i jaki fajny kanał
dodaję do subskrypcji. dzięki

poza tym na końcu filmiku laska pokazuje jak się w nich chodzi.

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2012-09-17 o 00:03
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości