|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Ja mialam dzisiaj usg, widziałam maluszka, rączki, paluszki buzią ruszał jakby ssał
![]() ![]() ps. Popakujcie sobie torby, bo jak mi lekarz kazał się pakować i jechać na IP to niw wiedziałam co wziąć w panice i pojechałam bez niczego, tylko z kartqą ciąży, nawet bez dowodu ![]() ![]()
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeeej tak to nawet bym nie wiedziala ile trwaja....wiec sa naprawde delikatne. Poszlam spac i jakos mi przeszlo, Zostalo tylko dziwne klucie w lewym boku - cos jak jajnik:/ dziwnie :/ ale nie caly czas, poczekam czy jutro sie powotrzy.... A no wlasnie spalam w dzien wiec mam za swoje - tż chrapie a ja spac nie moge, oczy jak 5zl :/ Poszlismy dziś na spacerek, do kosciola... a w kosciele akurat ludzie wychodzili a mnie zlapal taaaki bol w zebrach (chyba sie maly pchal) ze nie mogam oddychac z bolu, ludzie chyba mysleli ze rodze ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nasze dziewczynki w szpitalu i urodzone juz maluszki!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Musso, super, ze sie poprawiło
![]() Czarna, współczuję relacji z tesciami. Ja swoich wolę odkąd mieszkamy oddzielnie ![]() Biedroneczka, nie przejmuj sie. synek wyzdrowieje i polubi przedszkole, niektóre dzieci po prostu potrzebuja wiecej czasu. a co do pani, to przesadza. Ja w ostatnim roku mialam angielski w przedszkolu i w grupie 3-4 latków było dużo dzieci, które mało albo prawie wcale nie mówiły i cudnie sie patrzyło jak sie rozwijają i uczą. u mnie bezsenność w połączeniu z uczuciem strasznego przejedzenia, a zjadłam 3 małe zapiekanki(na chlebie tostowym), to teraz pocierpię
#4715 |
Zadomowienie
|
Biedroneczka,
Kochana całe szczęście w końcu kiedyś dziecko się uodparnia ![]() A kretynką się nie przejmuj...ja pindole mój bratanek skończył właśnie 3 lata i mówi daj, mama i tata...a kurde w przedszkolu babki raczej go stymulować się starają do mowy a nie udowadniają rodzicom ze 3 jest 3... No Ty najlepiej wiesz jakie jest jego tempo przecież... I wku...wia mnie wpieranie ze wszystkie dzieci powinny mieć to samo tempo rozwoju, bo jak nie to coś z nimi nie halo jest ![]() A Twój termin to z om czy z USG? Bo może zwyczajnie mała jest późniejsza i "przenosisz" ją ![]() Czarna, Nie no bardzo Cię proszę... Olej temat i zrób podstawowe rzeczy do jedzenia, żeby na IP ni wylądować!! a jak tak bardzo ciasto lubią to niech przywioza, chociaż jak wiedza ze masz problemy z tym glutenem to mogliby sobie k...a odpuścić! Ja pindole ludzie za grosz wyobraźni i empatii nie maja ![]() A z zakupami staraj się podsunac swoje wizje i to co się Tobie podoba, może jaja sposób opracuj, trzymam kciuki żeby było tak jak ie Tobe podoba ![]()
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a po frytach ciezko.....jak co wieczor bo chyba juz codziennie sie objadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Musso,
Super ze przeszło, my mamy razem rodzic, ale nie teraz kochana ![]() A kiedy poczulyscie pierwsze ruchy? Bo wrzesńiowki sprawdzały taki przesąd, ze rodzi się blisko dnia, w którym poczuło się pierwsze ruchy... Czyli ja urodze ok 19 listopada, bo ruchy poczułam 19 czerwca ![]() No kurde, wrzesniowkom się prawdza ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Justa, a ile masz kg do przodu? ![]()
#4718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lece spac bo bateria sie wyczerpuje a juz mi sie nei chce za ladowarka grzebac Buziaaaaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie regularne ruchy od 3 lipca, ale pierwsze to jakoś 18-24 czerwiec, teraz już dokładnie nie pamiętam. Wiem, że chyba Niemcy grały mecz wtedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Mój termin porodu jest ustalony z OM i usg genetyczne go potwierdziło. Czytałam, że w trzecim trymestrze takie różnice są normalne ponieważ jest już wpływ genów - które decydują o wyglądzie dziecka
![]() Jak byłam w ciązy z Wojtusiem to też słyszałam, że ma nóżki za krótkie i główkę za małą... w dniu porodu miałam USG na którym wyszło, że młody urodzi się z masą 2800 a urodził się z 3380 - drobna różnica. Wystarczy, że lekarz źle zaznaczy pomiar i wychodzą takie kwiatki
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mystique, Dobre z tym meczem ![]()
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podczytałam trochę wrześniówki. Zazdroszczę im, te zdjęcia dzieciaczków są takie słodkie ![]()
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
wybiła północ więc zaczynam 32 tydzień czyli 8 miesiąc
zostało mi: 64 dni czyli 9 tygodni i 1 dni czyli 2 miesięcy, 1 tygodni i 1 dni hehe ![]()
#4725 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hej dziewczynki gratuluje wszystkim nowych tygodni, widze,ze duzo z Was zaczelo 8 miesiac ![]() wczoraj mialam rano kryzys i wylam z bolu pachwin,ale juz lepiej Tz mi kupil poduszke Fikuszke i w nocy na niej spalam, to odrazu lepiej sie czuje ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis kupilismy szafe, komode i worek sako ![]() ![]() ![]() Łacze sie w bolu odnosnie tesciowej ![]() ![]() Bylismy tez w Jysku, zrzucilysmy sie na narzute na lozko do pokoiku malej i chcialam jeszcze firanki,ale nic mi sie nie podobalo,a ona wybrala jakies za 160zl i dawaj mi gadac,ze idealne,ze bierzemy,ze sie zrzucamy pol na pol,a ja ich wogole nie chcialam,wiec oczywiscie miny byly,ale postawilam na swoim. Na tz-ta tez mi od rana gadala jak nie slyszal,ze niedobrze,ze w gry gra i wogole jak mozna tyle pieniedzy na gre wydac (nie wiem o co jej chodzilo,bo juz dawno nowek nie kupowal),ze za stary jest i nie odpowiedzialny, juz nie powienien, bo ojcem bedzie sratatatta Powiedzialam,ze kazda pasja jest fajna i ze to sa specjalne gry wlasnie dla doroslych i niech sobie gra jak chce, chcialam jeszcze dodac,ze ona nie takie pieniadze przepala,ale juz olalam,bo i tak cisnienie mi skoczylo. Po co sie wogole wpieprza. Oczywiscie tz nic nie mowie,bo jej wygarnie i sie wyda,ze sie skarze,wiec tak slucham co i rusz jej gderania i mi cisnienie skacze. A najbardziej mi podskoczylo,jak powiedzial dzis tz,ze bede jej niedlugo mowila "mamo" a ona takiego glupa zaczela palic,ze szkoda gadac,a ja powiedzialam,ze niech sie martwi jak do mojej mamy bedzie mowil. Swoja droga,to sobie tego nie wyobrazam i nie chce. Znam ja ponad 6 lat i mowie caly czas Pani,mimo iz tyle lat razem mieszkalysmy i co teraz nagle "mamo", nie wiem czy mi przejdzie przez gardlo. Jak Wy sobie z tym poradzilyscie??? Dobrej nocki Jutro rano glukoza,wiec prosze o kciuki za przetrwanie. Buziaczki ![]()
![]() |
#4726 | |||
Zadomowienie
|
Byłam w sobotę z SR zwiedzać oddział położniczy i porodówkę. Wszystkie z Tż, tylko ja sama przez co czułam się okropnie (i nie obchodzi mnie, że Maż w pracy był, bo 2 tygodnie o tym mu gadałam, mógł wolne załatwić, ale nieee... po co!). Nadąsałam się na niego, bo naprawdę było mi przykro
![]() peperonik mówię do Teściów obecnie hmm bezosobowo, bo jak powiedziałam po ślubie "Teściowa..." to dostałam burę, ale nikt nie raczył mi powiedzieć niczego w stylu "miło by mi było jakbyś zwracała się do mnie ...", a mi słowo Mama/Tata samo nie przejdzie. Trzymam kciuki za glukozę ![]() Cytat:
![]() ![]() O matulu... muszę zapytać ile u mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-17 o 06:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane medlduje sie z rana po sniadanku i ecw ubioerac mloda ja gluuupia baba wczoraj stanelam na wadze iiii szkoooodaaaa gadac
musso ciesze sie ze juz lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki nie było nas cały weekend a w sobotkę zaczęliśmy 27 t.c, w sobotę również byłam w Mielnie i Koszalinie. Wczoraj cały dzień spędziłam z TŻ pojechaliśmy na spacer do solanek na pizzę i zakupy. Jak wróciliśmy zrobiłam pyszną sałatkę warzywną a TŻ pysznego 3 bita.
Idę nadrabiać aż 10 stron. Aha mam dla Was fotkę a w Albumie jest jeszcze jedna.
#4729 | |
Zadomowienie
|
Witam z rańca
![]() Jej jaka nieewyspana jetem ![]() Składaliśmy meble do pokoju małej do 1.30 w nocy ![]() Ale jeszcze lampy musi elektryk zamontować i naklejki na ściany musze zmowic bo taki poważny ten pokoik i trzeba go rozweselić i jakieś zaslonki/firanki..no i fotel do karmienia..ale mam jeszcze czas ![]() Grunt że TŻ nie stawia oporu i sam się rwie do pracy i pyta co jeszcze trzeba ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() Proszę się ze mną "zaprzyjaźnić", bo fotkę chce obejrzeć ![]() A skąd jesteś wogole?
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Jestem Bydgoszczanką od roku mieszkającą w Inowrocławiu.
#4731 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() U nas nic ciekawego, wrocilismy od tesciowki Gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni laseczki ![]() ![]() Oczywiscie kciuki za Laure i Muminka, Natanielka i Kamilke oraz Musso, Madzius i MagdeEf ![]() ![]() Ide dzis znow na macanko do grzebalucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mocno kciuki zacisniete oczywiscie gabi przerwala mi nadrabianie wiec juz czytam dalej
dekajka ciesze sie ze wrocilas biedroneczka i tooo ma byc przedszkolanka porazka jednym slowem pokrzywka sl;iczny brzuszekk ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- martus anielka ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- aaa zapomnialam sie pochawalic mam komsetyki dla synusia byly z hippa w rossmanie na promocji wiec zamienilam nivea na hippa |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Wpadlam się tylko przywitac, bo dzisiaj nie posiedzę z Wami.. Mój mąż ma wolne dwa dni. Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty i badania ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach i za te co mają wizyty u lekarzy ![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() ![]() ![]()
#4735 |
Zadomowienie
|
Heloł laseczki
![]() ależ fajnie było wczoraj, i na roczku, i na wsi u babci ![]() ![]() ![]() a dzisiaj po południu też wybieramy się na wieś, ale bliżej, do mojej psiapsiółki i jej 8-miesięcznej córeczki, w której jestem absolutnie zakochana ![]() tymczasem wstawiłam pranie, bo śliczna pogoda się zapowiada to na balkonie mi wyschnie raz dwa ![]() Na obiad znów mielone bo zostały jeszcze. I generalnie nie zamierzam się od poniedziałku przepracowywać ![]() ![]() musso4 na pewno dziś Cię wypuszczą, ogromniaste kciuki za to ![]() magdaef jak wyżej ![]() ![]() DeKajka cieszę się, że wróciłaś ![]() ![]() Pokrzywka wyglądasz kwitnąco, pięknie rośniecie ![]() dyltharra skąd Twoja miłość do pand? ![]() marti86 oj kochana współczuję ![]() ![]() Anielka teściowe takie są ![]() Bieroneczkaolga masakra co za babsztyl ![]() ![]() Kciuki za dzisiejsze badania i wizyty, za Muminka i Laurę, Kamilkę i Nataniela ![]() I gratuluję nowych tygodni dziewczynki ![]() ![]() Miłego poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
arien u mnie tez juz prankoooo sie robi i ide z mloda na spacer booooo mnie zadreeczy przy okazji zrobimy zakupyyy pozniej pokaze wam fotki z budowy bo wczoraj zrobilam pareee i mojego brazuchola byle do 36 i moge rodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- No to trzymam ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny . am wyjątkowo dobrą noc . Wstałam tylko raz i to dlatego że sobie o tym przypomniałam. Normalnie rano M zrobił mi kawe. w Tym tygodniu będę do was tylko dolatywać czasami . Mężuś na wolnym przez tydzień. Będę do was zaglądać jak na dłutans jak bede wiedzieć że on nocno zajęty na podwórku .
advena85 ja też mówie do rodziców mężą teść teściowa. Mam pytanie do kożysta któraś z was z przeglądarki Opera? wszystkie wyrazy mi podkreśla za błędne.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Witam się po nawet przespanej nocy,gdyby nie te wędrówki do wc byłoby można powiedzieć - idealnej nocy ![]() Gnaty mnie bolą ale to już chyba standard ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też pranko się pierze,ja piję kawkę zajadam bułeczką słodką mmmm... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
Zaczelo sie od filmiku 'never say no to panda' podeslanego przez chlopa mego, gdzie wszyscy, ktorzy go widzieli, zgodnie twierdzili, ze ta panda przypomina im mnie. Pozniej molestowano mnie zdjeciami na fb, gadzetami z pandami itd... I jakos sie przyjelo. A pandy sa slodkie
![]() Jaaaak mi sie dzisiaj nic nie chce! Mialam z samego rana podjechac z bratem na polibude, podrzucic jakies pismo, a po drodze do urzedu i sklepu... I tak sie od 8 zbieramy ![]() ![]() ![]() Wczoraj pozarlam sie z moim M. Przyznam szczerze, ze nie wiem, co mnie ugryzlo i to bylo chyba bardziej takie szczekanie dla samego szczekania, no ale... Jakos to chlop przezyje - koncu baba w ciazy ![]() Prosze mnie kopnac w tylek, bo przyrosne do tego fotela...
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt Edytowane przez dyltharra Czas edycji: 2012-09-17 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.