Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 21:41   #781
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Albo Fabis daje czadu .
Dzieki Ci Boze ze moje dziecko nie ma kolek alergi wysypek odparzen nie ulewa , zalatwia sie regularnie.. Prosze niech spi jeszcze w dzien a bede miec w domu aniola
Hehe a moja jeszcze dość sporo śpi w dzień, a jeśli nie śpi to jest małż który ma fioła na punkcie córci i bardzo lubi się nią zajmować.

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Ja jak byłam chora to wiązałam na twarz pieluchę w czasie karmienia. Tak mi kazał i lekarz i położna.
Jak byłam jeszcze na porodówce to obok leżała dziewczyna, która miała tylko leciutką opryszczkę i już kazali jej nosić maskę i odstawili do izolatki. Więc mi się wydaje, że lepiej dmuchać na zimne
Małż jak był chory to nosił maskę
Natomiast jak ja rodziłam to miałam opryszczkę - zrobiła mi się na dzień czy dwa przed porodem (w moim wypadku to chyba była jedna z oznak porodu ). Nikt mnie nie izolował od dzieciaczka.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Na chrzcinach było super! Mała na początku krzyczała, ale dosłownie chwilkę, a potem kimała cały czas - dopiero w drodze do restauracji się obudziła Jestem zadowolona!!! Dzięki Dziewczyny
Rewelacja, że wszystko dobrze poszło.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
nadalka a jak u Was chrzciny, bo na zdjeciu na fb ladnie sie prezentujecie, nawet tz wyglada na wzorowego tatusia

ja ogladam kiecki na chrzciny dla malej ale wszysto co mi sie podoba to lletnie...
np. http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...618396300.html
http://allegro.pl/idr-sukienka-do-ch...608475705.html
Cudne te sukieneczki, ale rzeczywiście takie letnie. My pewnie będziemy chrzcić pod koniec października, ale jestem bezstresowa. Na razie nie myślę o stroju.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nic mi nie mów, dorwałam sie po 7 tygodniahc, 2 tabliczki(w tym 1 wielka) pokonanae, obiacuje sobie ze wiecej nie kupie
Biała nie tuczy Możesz spokojnie kupić

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:48   #782
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe a moja jeszcze dość sporo śpi w dzień, a jeśli nie śpi to jest małż który ma fioła na punkcie córci i bardzo lubi się nią zajmować.:
ehh moj tez sie zajmuje tylko ze pracuje trybie 14-22, wychodzi z domu po 13 a wraca pzed 23 wiec cale rano jest z nia wtedy mam czas sie wykapac ogarnac zrobic obiad itd ale popoludnia zaajmuje sie nia sama :P tylko ze ona sama sie soba zajac nie chce :P choc dzis wytrzymala 15 minut pod karuzelka

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:50   #783
pumas
Zakorzenienie

Normalnie szok, ile miałam nadrabiania Oby tyle było zawsze!

Książkę pochłonęłam w kilka dni, czytając tylko podczas karmienia i odciagania. Rewelacyjna, naprawdę. Zwłaszcza, że osobiście jestem zainteresowana taka tematyką od dawien dawna. Na półce stoi jeszcze kilka nietkniętych pozycji, m.in. 3 metry nad niebem i druga część czyli tylko ciebie chcę. Bardzo chciałabym już zacząć je czytać, ale wrażenie jakie zostawił na mnie "chłopiec" nie pozwala mi na razie po nie sięgnąć.

Na pewno przeczytam jeszcze te "tysiąc...", słyszałam, że całkiem niezła książka.

Córunia śmieszka, cały dzień grzeczniutka, mama zrelaksowana, wszyscy zadowoleni. Niestety jutro poniedziałek, a zatem będę sama w domu do nocy, no ale jakoś musze przeżyć. Dzień jak co dzień.

U nas było oznaczenie grupy krwi, mała ma ARh+ - pewnie z powodu konfliktu, jaki jest między nami. W każdym razie ma ją wpisaną do książeczki. Trochę jestem zdziwiona, że gr krwi może się zmienić... ???

Blue, czekam na więcej relacji z chrztu

Wanilka, jak radzisz sobie z przeziebieniem? Mnie właśnie łapie, jestem załamana, bo jak moja walka ma wyglądać tak jak w ciąży to... ja dziękuję, nie dam rady się wyleczyć prędko. Gdy mama jest przeziebiona, to dziecko nie ? Jak jest wtedy z karmieniem?

A tymczasem znikam do spania, dobrej nocy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 21:58   #784
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumas Ty to wpadasz i znikasz ja nawet Twoje posty czytam szybko jakbym miala nie zdazyc za Twoim tepem
co do przeziebienia ne odstawiaj malej od piersi automatycznie wytwarza przeciwciala wiec to dla niej najlepsza ochrona.
Staraj sie jednak nie kichac w obeznosci malej bo to juz droga kropelkowa.
Polecam herbate z dzikiej rozy i duzo duzo rosolu!

Amelcia
Stary 2012-09-16, 21:59   #785
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
U nas było oznaczenie grupy krwi, mała ma ARh+ - pewnie z powodu konfliktu, jaki jest między nami. W każdym razie ma ją wpisaną do książeczki. Trochę jestem zdziwiona, że gr krwi może się zmienić... ???
ze niby jak??

mi tez ta druga kiecka bardziej sie podoba, a mezowi pierwsza,ale w kwesti sukienek to raczej ja bede miala ostateczne zdanietylko ze taka cieniutka... i tak bede musiala miec cos na wierzch....
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:01   #786
Linka25
Zakorzenienie

Hej hej
dziś był zdecydowanie dobry dzień, to już drugi z rzędu
córa mnie rozpieszcza

Pisałyście o grupie krwi dziecka: tak, ponoć może się zmienić. Tak więc nawet jeśli jest oznaczona, to w razie potrzeby u malutkich dzieci ponawia się badanie.

Co do przeziębień to czytałam żeby nie przerywać kp. Ja osobiście bardziej od przeziębienia boję się opryszczki, którą miewam. Choruję bardzo rzadko.

Depoison dobrze, ze TZ już wrócił. Wraz z TZtem wracają czasy kanapowe (no, przynajmniej od czasu do czasu ) Świetne książeczki kupił TZ. Pchłę Szachrajkę uwielbiam i fragmenty znam na pamięć.

Czytacie już dzieciom? Ja jeszcze nie. Póki co mówię do niej sporo, widzę, ze to lubi (ona jedna przynajmniej )

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-09-16 o 22:04
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:07   #787
pumas
Zakorzenienie

Mamka, haha, czytaj moje posty pooowoooliii ze zroumieniem, a nie po łebkach
Dzięki za rady!

Linka, ja jeszcze nie czytam, na razie dużo do niej mówię i widzę, że wiele jjuż rozumie - może dlatego, że do opisania pewnych rzeczy używam tych samych słów? (kurde, jak do psa...).
Martynka ewidentnie Cię rozpieszcza, tak jak i mnie Blanos
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:15   #788
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
W Rossmannie Są dwie giga paki Active Baby za 100zł (z kartą Rossnę, ale wiem, że masz), no i jeszcze doliczają rabat dodatkowo. Nie pamiętam tylko do kiedy to jest.
ech nie uzywalam tej karty bo zapominałam, no i juz nie jest wazna
Cytat:

aa zapomniałam

Pumcia! w jakim staniku ćwiczysz? Chce zacząc chodzic na fitness ale boje sie ze mnie piersi będa boleć jak bede biegać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:16   #789
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czytacie już dzieciom? Ja jeszcze nie. Póki co mówię do niej sporo, widzę, ze to lubi (ona jedna przynajmniej )
czasem zdarza mi sie wierszyki brzechwy, a ostatnio zaczelam czytac jej na glos pierwszy rok z zycia dziecka, wrocil moj maz do domu i zdziwil sie ze jej o kupach cztam ale sara zadowolona jak caly czas nawijam... w ogole to czasem sie mecze, bo staram sie duzo mowic a z natury mowie niewiele...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:31   #790
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam
Do małych dzieci należy dużo mówić, a ponieważ ja nie potrafię gadać byle czym to jej czytam. Mistrzem w gadaniu o pierdołach jest mój małż, a ja zaopatrzyłam się w wierszyki Brzechwy, Tuwima i inne. Wierszyki z mojego dzieciństwa, chętnie poczytam dla siebie

Idę do mojej małej, liczyłam, że zaśnie a tu doopa.

Dobrej nocy kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:08   #791
Soleilka
Zakorzenienie

Obijacie się pindy
Ja dziś spędziłam dzień z Fabisiem Grzeczny był strasznie, gadaliśmy sobie, bawiliśmy się i spaliśmy na przemian. A później byliśmy na zakupach. Smoczek nas uratował W ogóle polubił te smoczki z Aventu
No i jestem zła na te Dady rano Fabi zrobił kupę (po 4 dniach) nie było jej dużo, a wypłynęła bokiem mi na piżamę... A popołudniu siuśki wypłynęły górą, a pieluszka nie była bardzo zasikana. Jak tak dalej będzie to więcej ich nie kupię

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mam pytanie czy Wasze dzieci miały oznaczaną grupę krwi? bo mój nie miał
, podejrzewam, że przez konflikt. Fabi ma grupę A Rh+. Podejrzewam, że mu się nie zmieni, bo i ja, i TŻ mamy grupę A
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Oskar
Śliczny
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a takiego wczoraj Emil dostał węża
jak się go pociągnie za język to lekko wibruje, ma elementy z : lusterkiem, szeleszczący i piszczący
Co tam wąż, Emil śliczny
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
przylozyłam laktator tztowi do suta
i jak wrażenia?
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
rany tak cicho to tu jeszcze chyba nigdy nie było Sol gdzie jesteś
No przecież jestem
Cytat:
Soleilka nas olewa ostatnio
Nie prawda!
Cytat:

Pewnie "zdradza" nas z kimś innym
, z synem moim
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witajcie dawno nie miałam tak mało nadrabiania. ja nadal jestem chora, dziś cały dzień spędziłam w łóżku smarkając i kichając, mały narazie się nie zaraził, dziś zajmuje się nim głównie tata, całkowicie mojej obecności nie da się wyeliminować, wole go karmić żeby jednak te przeciwciała dostawał, jutro i tak cały dzień będziemy sami
No to bierz TŻ w obroty, seks jest dobry na chorobę. Wypocisz się i szybciej przejdzie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:25   #792
hanjah
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
Marysia moja skończyła dziś 2 miesiące

Rano byliśmy na carboocie-głównie Marysi dostały się nowe ciuszki A potem świętowaliśmy ze znajomymi naszą wczorajszą rocznicę

Spokojnej nocki Mamusie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:01   #793
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!

Anna wszystkiego najlepszego Zdrowia, szczęścia, pociechy z męża i spokojnego Frania

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ----------

Kolejna listopadówka się rozpakowała

Bloguję
Stary 2012-09-17, 07:17   #794
prince_polo
Zakorzenienie

Dziewczyny ratujcie mała ma katar i charcze
Nie wiem co mam robic isc do lekarza dzis (dzieci chore) czy jutro jak są dzieci zdrowe? (zawsze chodze we wtorki jak zdrowe bo po co ma ktos kszlec i kichac w Jej obecnosci kuzynka moja tam jest pielegniarka wiec mnie zawsze rejestruje raniutko po szczepieniach. Ale widze z emała sie meczy, teraz spi ale jak nie spi to ją zatyka az
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
i jak wrażenia?
z apłaski nie wciągnął sie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 07:51   #795
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z kubkiem po kawie.

Róża zaczęła stękać i sapać ok. 5, więc poszłam przygotować mleczko i przy okazji sobie kawę, a wzięłam ją dopiero, jak zapłakała. Jej postękiwania mnie budzą, ale niech dziecię wie, że w nocy o pomoc trzeba wołać głośniej, a nie tylko stękać. Chodziło o zmianę pieluszki, ale od razu ją nakarmiłam.
Cytat:
W Rossmannie Są dwie giga paki Active Baby za 100zł (z kartą Rossnę, ale wiem, że masz), no i jeszcze doliczają rabat dodatkowo. Nie pamiętam tylko do kiedy to jest.
Wczoraj jeszcze obowiązywało. Kupiłam 2 paczki trójek i 2 paki czwórek. Na razie używamy dwójek, ale mamy jeszcze ok. 50szt., a córcia pewnie już przekroczyła 5 kg. Jedynki stały się za małe jak przekroczyła 4 kg.
Dziękuję za informację o promocji (chociaż nie pisałaś do mnie), bo bez Ciebie kupiłabym jedną paczkę trójek, jakieś drobiazgi i wyszła ze sklepu. W gazetce promocyjnej widzę też, że do dowolnego kosmetyku Hipp przy kasie powinni dodać krem. Oczywiście wczoraj o tym nie wiedziałam, więc nie kupiłam.
W tym samym CH kupiłam też 3 czapki w różnych rozmiarach. Szaliczków, rękawiczek i bardzo ciepłych czap zimowych jeszcze nie mieli.
Cytat:
Hej hej
córa mnie rozpieszcza

Pisałyście o grupie krwi dziecka: tak, ponoć może się zmienić. Tak więc nawet jeśli jest oznaczona, to w razie potrzeby u malutkich dzieci ponawia się badanie.
(...)
Martynka po prostu wydoroślała!
*
Fajnie, że napisałyście tyle o grupie krwi. W takim razie nie będę teraz robić tego badania.
*
Na razie nie czytam. Staram się dużo mówić, chociaż na razie to jak gadanie do kotów - one pewnie rozumiały więcej. Jednak uśmiecha się wtedy , czyli wie, że zajmuję się właśnie nią, bo na rozmowę przez telefon nie reaguje.
*
Dziecię spało, więc chciałam jeszcze się zdrzemnąć , ale właśnie się przeciąga... śpi dalej.
Cytat:
Dlatego staram się iść dwa razy pod rząd na początku miesiąca po coś "dzieciowego". Niestety już dwa razy zapomniałam okazać kartę, ale Rossmanna mam blisko, więc ostatnio następnego dnia poszłam kupić cokolwiek.
Może jednego dnia powinnaś kupić drobiazg, żeby uaktywnić swoje karty, a następnego pampersy.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Witam się wieczornie
Gratuluję.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Nie wiem co mam robic isc do lekarza dzis (dzieci chore) czy jutro jak są dzieci zdrowe? (zawsze chodze we wtorki jak zdrowe bo po co ma ktos kszlec i kichac w Jej obecnosci kuzynka moja tam jest pielegniarka wiec mnie zawsze rejestruje raniutko po szczepieniach. Ale widze z emała sie meczy, teraz spi ale jak nie spi to ją zatyka az
Ja bym poszła dzisiaj, tylko na swoją kolejkę czekałabym nie w poczekalni, a na dworze.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

O ile oczywiście trzeba będzie czekać.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-09-17 o 07:48
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:40   #796
nadalka
Zakorzenienie

Hej.

Nicki u nas chrzciny w miarę. Mała tylko trochę marudziła w kościele... Ale w domu już miałam nerwa, bo tż się rozsiadł jak by to było wszystko dla niego zrobione a nie dla gości. Ale wkurzył mnie tekstem. Bo ogólnie jakoś tak usiedliśmy że nie siedzieliśmy obok siebie. No i poszłam usiadłam obok niego a on do mnie że po co tu usiadłam bo tylko wadzę. Bardzo miło z jego strony. Oczywiście nic mu powiedzieć nie mogłam bo jego mamusia zaraz stawała w jego obronie. A mój ojciec rzucał mi pioruny. Tak więc dostał zje.bę w innym pokoju, i oczywiście się wyparł że on niczego takiego nie powiedział.
Ja na rozluźnienie walnęłam dwie 50-tki i mi przeszły nerwy.
Najlepsze jak wszyscy do mnie "a ty pijesz??? A kto będzie się zajmował dzieckiem" no tak, pić mi nie wolno bo przecież uchleje się jak świnia a dziecko ma tylko mnie:/ jak powiedziałam że chyba dziecko ma też ojca to teściowa "A co tylko Darek ma się nią ciągle zajmować" he, zostawiłam to bez komentarza.

Mała w domu już dużo płakała, full ludzi, każdy do niej gada, nad nią skacze, a teściowa i jej matka, że ją brzuch boli, ma kolke. Nie wiem skąd one to wzięły. Chyba Iga im powiedziała. A z resztą.
Stary 2012-09-17, 08:48   #797
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

z apłaski nie wciągnął sie
A nie możesz umówić wizyty domowej?

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.

Nicki u nas chrzciny w miarę. Mała tylko trochę marudziła w kościele... Ale w domu już miałam nerwa, bo tż się rozsiadł jak by to było wszystko dla niego zrobione a nie dla gości. Ale wkurzył mnie tekstem. Bo ogólnie jakoś tak usiedliśmy że nie siedzieliśmy obok siebie. No i poszłam usiadłam obok niego a on do mnie że po co tu usiadłam bo tylko wadzę. Bardzo miło z jego strony. Oczywiście nic mu powiedzieć nie mogłam bo jego mamusia zaraz stawała w jego obronie. A mój ojciec rzucał mi pioruny. Tak więc dostał zje.bę w innym pokoju, i oczywiście się wyparł że on niczego takiego nie powiedział.
Najlepsze jak wszyscy do mnie "a ty pijesz??? A kto będzie się zajmował dzieckiem" no tak, pić mi nie wolno bo przecież uchleje się jak świnia a dziecko ma tylko mnie:/ jak powiedziałam że chyba dziecko ma też ojca to teściowa "A co tylko Darek ma się nią ciągle zajmować" he, zostawiłam to bez komentarza.

Mała w domu już dużo płakała, full ludzi, każdy do niej gada, nad nią skacze, a teściowa i jej matka, że ją brzuch boli, ma kolke. Nie wiem skąd one to wzięły. Chyba Iga im powiedziała. A z resztą.
brak słów... Już wiesz po kim TŻ jest taki olewczy w stosunkach

A my dziś w końcu i w porę mamy usg bioderek Doktor przyjmuje od 10 do 12 a my mamy numerek 10. I nie wiem o której tam jechać
W ogóle straszna dziś wy☠☠☠☠ówa na dworze

Bloguję
Stary 2012-09-17, 09:09   #798
prince_polo
Zakorzenienie

na 10.15 mamy lekarza. Mała niby po odcioaganiu friuda lepiej ale itak sie zatyka i krztusi goraczki niema, tylko czasem pokasłuje ale chyba od tego kataru co sie krztusi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:16   #799
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
A my dziś w końcu i w porę mamy usg bioderek Doktor przyjmuje od 10 do 12 a my mamy numerek 10. I nie wiem o której tam jechać

my usg mamy jutro

Cytat:
Hej.

współczuję
widać niedaleko pada jabłko od jabłoni
Stary 2012-09-17, 09:46   #800
hanjah
Zakorzenienie

Hello
Tż pojechał już do pracy... ale przynajmniej mamy teraz okazję zjeść razem śniadanie i w ogóle pobyć ze sobą Marysia jeszcze śpi, za to Dorotka obudziła się zaraz jak tylko tż wstał

I takie pytanie: w Polsce wszystkim dzieciom robią usg bioderek, czy wysyłają na to tylko jak są jakieś wskazania?

Wczoraj Marysia skończyła 2 miesiące, a dziś 9 tygodni
Stary 2012-09-17, 09:53   #801
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.

teściową to masz bezczelną chyba bym jej specjalnie przy wszystkich odpowiedziała że jej synuś wcale taki chętny do zajmowania to nie jest. A mężowi bym przywaliła w tym drugim pokoju za taki tekst... Trzymaj się Kochana...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:54   #802
blueberry88
Zakorzenienie

Haha! Pospałyśmy do 9 (oczywiście z przerwami) i moje dziecko pierwszy raz przespało 5 godzin!!!

Słuchajcie, Mała dostała taką książkę w stylu "Moje pierwsze lata", ale już ma analogiczną i tę jej uzupełniamy. Jak myślicie, co zrobić z tą drugą? Też uzupełniać, to chyba nie ma sensu...
Dostała też super prezent - zestaw do zrobienia odcisku dłoni w gipsie i do oprawienia tego w ramkę
W ogóle w restauracji trochę ja ponosiliśmy, a potem zajmowała się sobą w wózku Chrzestna ją tylko od czasu do czasu pogłaskała, no i ja, a Mała sobie czaiła Uchroniłam ją od stada gapiów Tylko wylałam przez te dwa dni 350ml (!) mleczka, bo Mała obraziła się na butelkę Toaleta była zaraz przy wyjściu z naszej sali, więc tam Ją karmiłam. Raz na początku, raz na końcu (jak już wszyscy poszli), no i w trakcie też, ale dosłownie chwilkę - chciała tylko popić i kimnąć.
Poza tym czuję jakąś niechęć ze strony rodziny tż - nie wiem o co chodzi
No i moja babcia, która wiedziała, że nie godzimy się podczas chrzcin na to, żeby wszyscy oblegali Martynką, oczywiście chciała pokazać, jaka jest ważna i zarzuciła sobie już pieluszkę przez ramię, bo 'tak nieszczęśliwie wygląda u swojego taty na kolanach' już gotowa, żeby Ją wziąć - ale nie przeszło takie podbijanie Teście w ogóle nie złożyli Tyni życzeń, tylko dali tż kopertę... Zresztą jego brat też nie

Cytat:
Na pewno jest droga powrotna

Cytat:
Hej.

Co za kobieta
A jak Mała po chrzcie? Odchorowała nawał ludzi, czy spokój?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Hello
Tż pojechał już do pracy... ale przynajmniej mamy teraz okazję zjeść razem śniadanie i w ogóle pobyć ze sobą Marysia jeszcze śpi, za to Dorotka obudziła się zaraz jak tylko tż wstał

I takie pytanie: w Polsce wszystkim dzieciom robią usg bioderek, czy wysyłają na to tylko jak są jakieś wskazania?

Wszystkim
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:02   #803
nadalka
Zakorzenienie

Blue właśnie teraz odreagowuje. Już krzyczy godzinę aż pot z niej leci :/
Stary 2012-09-17, 10:11   #804
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej witam sie z herbaciurka i zaraz lece na zakupy
Moje dziecko mi sie chyba naprawilo albo to zasluga tego ze tz byl domu zobaczymy jak bedzie dzisiaj!
A wiec mala zasnela wczoraj jakos okolo 20.30 pozniej przebudzila sie okolo 21.30 ale wzielam ja na poduszke i na kolanka i tak sobie do mnie gadala i sie usmiechala z pol godziny
po czym zasnela sama.
o 23 zbieralam sie do lozka wiec mysle nakarmie ja jeszcze zeby nie bylo ze ja sie poloze a ona za godzine sie obudzi glodna bo jadla o 20.
No i zmienilam jej pieluszke i nakarmilam na spiocha nawet nie drgnela, ni ruszyla ja nawet zimna chusteczka
no i tak przewinieta i nakarmiana odlozylam do lozeczka i obudzila sie o 4.45!!! cycki to myslalam ze mi wystrzela cale wkladki mialam przesiakniete koszula mokra
no ale nakarmilam ja przewinelam i pospla jeszcze do 7.30
teraz tez spi :P
a ja sie wykapalam i zjadlam sniadanie
normalnie szok jakis

Cytat:
Kolejna listopadówka się rozpakowała
ehh taki maluszek

Cytat:
Hej.

ja to bym chyba ich tam wszystkich pozabijala.. jak tak mozna?!

Cytat:

trzymam kciuki

Cytat:
na 10.15 mamy lekarza. Mała niby po odcioaganiu friuda lepiej ale itak sie zatyka i krztusi goraczki niema, tylko czasem pokasłuje ale chyba od tego kataru co sie krztusi
taka pora roku kochana...

Cytat:
Hello

no to fajnie teraz sniadania i kolacje mozecie razem spedzac i w ogole wieczory takze domyslam sie ze jestes mega szczesliwa
i brawa dla Marysi

Cytat:
Haha! Pospałyśmy do 9 (oczywiście z przerwami) i moje dziecko pierwszy raz przespało 5 godzin!!!

Słuchajcie, Mała dostała taką książkę w stylu "Moje pierwsze lata", ale już ma analogiczną i tę jej uzupełniamy. Jak myślicie, co zrobić z tą drugą? Też uzupełniać, to chyba nie ma sensu...
Dostała też super prezent - zestaw do zrobienia odcisku dłoni w gipsie i do oprawienia tego w ramkę
W ogóle w restauracji trochę ja ponosiliśmy, a potem zajmowała się sobą w wózku Chrzestna ją tylko od czasu do czasu pogłaskała, no i ja, a Mała sobie czaiła Uchroniłam ją od stada gapiów Tylko wylałam przez te dwa dni 350ml (!) mleczka, bo Mała obraziła się na butelkę Toaleta była zaraz przy wyjściu z naszej sali, więc tam Ją karmiłam. Raz na początku, raz na końcu (jak już wszyscy poszli), no i w trakcie też, ale dosłownie chwilkę - chciała tylko popić i kimnąć.
Poza tym czuję jakąś niechęć ze strony rodziny tż - nie wiem o co chodzi
No i moja babcia, która wiedziała, że nie godzimy się podczas chrzcin na to, żeby wszyscy oblegali Martynką, oczywiście chciała pokazać, jaka jest ważna i zarzuciła sobie już pieluszkę przez ramię, bo 'tak nieszczęśliwie wygląda u swojego taty na kolanach' już gotowa, żeby Ją wziąć - ale nie przeszło takie podbijanie Teście w ogóle nie złożyli Tyni życzeń, tylko dali tż kopertę... Zresztą jego brat też nie
Brawo dla Martynki
Wiesz co dziwni ludzie bo ja zawwsze uwazam ze np mozesz Ty lub tz miec zle stosunki z jego rodzina ale dziecko to jest dziecko ono nie jest niczemu winne..
ehh

Amelcia
Stary 2012-09-17, 10:18   #805
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue właśnie teraz odreagowuje. Już krzyczy godzinę aż pot z niej leci :/
Biedna

Cytat:
hej hej witam sie z herbaciurka i zaraz lece na zakupy
Moje dziecko mi sie chyba naprawilo albo to zasluga tego ze tz byl domu zobaczymy jak bedzie dzisiaj!
A wiec mala zasnela wczoraj jakos okolo 20.30 pozniej przebudzila sie okolo 21.30 ale wzielam ja na poduszke i na kolanka i tak sobie do mnie gadala i sie usmiechala z pol godziny
po czym zasnela sama.
o 23 zbieralam sie do lozka wiec mysle nakarmie ja jeszcze zeby nie bylo ze ja sie poloze a ona za godzine sie obudzi glodna bo jadla o 20.
No i zmienilam jej pieluszke i nakarmilam na spiocha nawet nie drgnela, ni ruszyla ja nawet zimna chusteczka
no i tak przewinieta i nakarmiana odlozylam do lozeczka i obudzila sie o 4.45!!! cycki to myslalam ze mi wystrzela cale wkladki mialam przesiakniete koszula mokra
no ale nakarmilam ja przewinelam i pospla jeszcze do 7.30
teraz tez spi :P
a ja sie wykapalam i zjadlam sniadanie
normalnie szok jakis

Brawo dla Martynki
Wiesz co dziwni ludzie bo ja zawwsze uwazam ze np mozesz Ty lub tz miec zle stosunki z jego rodzina ale dziecko to jest dziecko ono nie jest niczemu winne..
ehh
Oby się to utrzymało!

To nawet nie chodzi o nasze relacje, ale oni nie mają takich podstawowych odruchów

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

No bo, co tam będą do dziecka gadać, jak ono i tak nie rozumie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:35   #806
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna

Oby się to utrzymało!

To nawet nie chodzi o nasze relacje, ale oni nie mają takich podstawowych odruchów

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

No bo, co tam będą do dziecka gadać, jak ono i tak nie rozumie.
to takie... ubogie myslenie :/

Amelcia
Stary 2012-09-17, 10:36   #807
depoison
Zadomowienie

Cytat:
no Zosia musi mieć już sporą biblioteczkę
no, całkiem sporą, jak na takiego małego człowieczka - aż przeliczyłam: na razie 43 pozycje

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, używam od wczoraj żelu antybakteryjnego do rąk i dziś mnie przeszła taka myśl czy to nie przenika do mleka? jak myślicie? wiem że to może głupie ale aż mnie zmroziło jak sobie to dziś pomyślałam, mały dziś strasznie marudny
wiem, że już Mamcia Ci pisała, ale ja też mogę Teraz już nie używam nic antybakteryjnego, bo z małej już nie taki okruszek delikatny, ale w szpitalu przy każdych drzwiach i w każdej łazience wisiało coś zajeżdżającego czystym spirtem I wszyscy - czy to pielęgniarka, czy matka - oblewali się tym po łokcie. Potem od znajomej pielęgniarki dostałam jeszcze jedną butlę do domu i też używałam - z tego co wiem, to nie ma prawa przeniknąć do pokarmu
Jak dziś zdrówko, kochana?
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
posciel na kanapie gotowa?
ksiazki super tez zaczne kapletowac ale najpierw musze przegladnac moja bibliotezke u rodzicow bo tam pelno takich ksiazeczek bedzie
jednak spałam w łóżku i nie żałuję - mała padła co prawda koło północy - i to między nami, nie w swoim łóżeczku - ale spała (bez jednego stęknięcia) do... 7:20!!! Już mnie wcześniej obudził ból przepełnionych piersi
Nakarmiłam i śpi do teraz. Niewiarygodne

U moich rodziców też jest trochę moich książeczek (część niestety bezpowrotnie stracona po kilkuletnim pobycie w piwnicy dziadka - zawilgły i trzeba było wyrzucić), ale to dla mnie żadna przeszkoda, by kupować kolejne

Cytat:
jasne, że czytamy. Tego Manna po niemiecku

Cytat:
Rano byliśmy na carboocie-głównie Marysi dostały się nowe ciuszki A potem świętowaliśmy ze znajomymi naszą wczorajszą rocznicę
poka ciuszki!

Cytat:
ja nie w Polsce, ale powiem, jak jest w DE. Tak, wszystkim. W okolicach 6 tygodnia życia, potem powtórka w 3 miesiącu

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:46   #808
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Za wcześnie by wyniki grupy krwi były miarodajne. Musieli Wam pobierać później, ja dowiedziałam się będąc w ciąży jaką mam grupę krwi

a takiego wczoraj Emil dostał węża
jak się go pociągnie za język to lekko wibruje, ma elementy z : lusterkiem, szeleszczący i piszczący

aaaa ktoś kiedyś rzekł że kobiety po porodzie nie mają ochoty na
to na pewno się nie zaliczam do tych statyk aż mnie świerzbi
Super ten wąż A co do baraszkowania...to ja mam to samo. Odliczam dni do skończenia połogu
Cytat:
naprawdę tylko tyle???

Na chrzcinach było super! Mała na początku krzyczała, ale dosłownie chwilkę, a potem kimała cały czas - dopiero w drodze do restauracji się obudziła Jestem zadowolona!!! Dzięki Dziewczyny

Tak, ale może przez konflikt.
Super, że była grzeczna
Cytat:
bosz jak ja wpieprzam białą czekoladę tym sposobem nie schudne
Już Cie nie mdli po jednej kostce?
Cytat:
Hej hej
córa mnie rozpieszcza

Co do przeziębień to czytałam żeby nie przerywać kp. Ja osobiście bardziej od przeziębienia boję się opryszczki, którą miewam. Choruję bardzo rzadko.

Depoison dobrze, ze TZ już wrócił. Wraz z TZtem wracają czasy kanapowe (no, przynajmniej od czasu do czasu ) Świetne książeczki kupił TZ. Pchłę Szachrajkę uwielbiam i fragmenty znam na pamięć.

Mój mąż czyta i to sam zaczął
Cytat:
Witam się wieczornie

Spokojnej nocki Mamusie
Wszystkiego najlepszego dla Marysi
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:48   #809
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
poka ciuszki!

ja nie w Polsce, ale powiem, jak jest w DE. Tak, wszystkim. W okolicach 6 tygodnia życia, potem powtórka w 3 miesiącu
Ano, ano-tylko fotki cyknę

A tutaj usg chyba nie robią... sprawdzali je w szpitalu i teraz na tym checku w 8. tygodniu.
Stary 2012-09-17, 10:55   #810
ajka89
Zadomowienie

A u nas powoli. Mała od trzech dni nie robiła kupy i jak dzisiaj wszystko z niej wyszło, to była obsrana aż po pępek Zmieniłam jej pieluchę i zasnęła w końcu, bo rano od 3 była mega marudna.
Dzisiaj ma przyjść położna, a jutro idziemy na ważenie. Trzymajcie kciuki, żeby Klara przytyła

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dziewczyny, macie jakiś sposób na pozbycie się czkawki?
Moja ma ją strasznie często. Praktycznie po każdym jedzeniu, czasem nawet bez większej przyczyny i szkoda mi jej, że się tak męczy.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości