Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 08:18   #3181
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

hej dziewczyny

przyznaję się bez bicia - nie dałam rady nadrobić tego, co napisałyście w weekend ja z mężem byliśmy w sobotę na weselichu - faaajnie było tylko, że ludzie nie zauważyli, że jestem w ciąży z jednej strony to dobrze, ale z drugiej to oni chyba pomyśleli, że ja taka otyła jestem bo sukienka to była totalnie ciążowa... więc nie wiem o co chodzi
a wczoraj zalatany dzień mieliśmy, za to dzisiaj muszę się uczyć, bo jutro 2 egzaminy
w ogóle to od czwartku pobolewał mnie ząb albo dziąsło - właśnie nie wiem co to jest ale od soboty boli jak cholera, chyba muszę wybrać się do dentysty, ale nie mam czasu na to aż do środy
jeszcze w dodatku dzisiaj rano pokłóciłam się z TŻem, a w zasadzie ja na niego naskoczyłam i teraz mam wyrzuty sumienia
no to się poskarżyłam, teraz zmykam do nauki, dołączę tu do was ponownie jutro wieczorem albo w środę
trzymajcie się dziewczyny!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:33   #3182
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Nie odzywałam się prawie tydzień, ale to dlatego, że po pierwsze odrabiam praktyki, a po drugie mieliśmy z TŻtem okropny tydzień, problemy rodzinne i w ogóle
Generalnie składam spóźnione życzenia urodzinowe: Wszystkiego naj
ślubne również
gratuluję poznanych płci
gratuluję pomyślnych wyników egazminów :klaski:
współczuję w potrzebie
witam nowe mamusie!

U mnie w sumie się nic ciekawego nie wydarzyło, kupiliśmy w lumpku kombinezonik maluszkowi za dwadzieścia parę złotych, nie żałujemy, bo stan bdb, a mogliśmy zmacać i w ogóle. Poza tym moja praca licencjacka przez debilny tydzień leży i kwiczy, a pierwszy rozdział wypada mi wysłać w tym tygodniu.

Ściskam Was mocno, stęskniłam się
No właśnie widziałam, że coś Cię wcięło A to licencjat... Współczuję nie cierpię takich rzeczy przygotowywać
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
moje ulubione ostatnie nowości
Ale bluzy Z misiem najlepsza
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Sliczne To ja tez wkleje cos tylko z dzisiaj

Ja zestawu nie kupuje. Kupilam na poczatek tylko dwie butelki 260ml a laktator mam po Gabi - dla mnie porazka. Nic nie moglam nim odciagnac a mloda jak sama ssala to sie jakos najadala
Piękne zbiory
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
onaella, to brazowe cudenko jest sliczne!

sarah, duzo zdrowia zycze!

Bylismy dzis z TZ na targach mieszkan.
Przeraza mnie to wszystko. Jest tyle roznych mozliwosci, lokalizacji, a nic nam nie pasuje na 100% :/
Nie chcemy wynajmowac, bo zaplacimy tyle samo co za rate kredytu, ale z drugiej strony nie chcemy tez na szybko kupowac byle czego
Współczuję takiej ciężkiej decyzji... Jeszcze do tego sąsiedztwo dochodzi-nigdy nie wiesz na co tak naprawdę trafisz
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeeestem!
Melduję, że się poddałam na 97 stronie - nigdy Was nie nadrobię!

Miałam gościa, koleżankę przez kilka dni, a potem cały weekend pierwszy zjazd na uczelni - więc dopadł mnie bezsił ogólny, a jak jeszcze zobaczyłam ile napisałyście to już w ogóle padłam na twarz!

Jutro mam wizytę - usg połówkowe - trzymajcie kciuki za Adasia - bo jak jednak będzie dziewczynka to będę w malutkim szoku Ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było. Stresuję się bardzo.
No właśnie Ciebie też tutaj brakowało Wiadomo, że nie nadrobisz a i tak w łikend prawie nic się nie działo na forum
Co do Twojego Adasia Uważaj- mi w piątek sisior odpadł i jest mała Julka Ale oczywiście jeśli życzycie sobie synka to trzymam kciuki jutro!!!

Laktator.... Właśnie nie wiem co z jego zakupem. A jeśli nie będziemy mogły karmić?? <odpukać oczywiście bo jestem wielką zwolenniczką>
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:34   #3183
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Laktator.... Właśnie nie wiem co z jego zakupem. A jeśli nie będziemy mogły karmić?? <odpukać oczywiście bo jestem wielką zwolenniczką>
Dlatego ja jak co kupię po porodzie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:39   #3184
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
O dziurkach ja pisałam, ale nie że są małe, tylko że jest 1 - potem dopatrzyłam że 1 jest w tych małych butelkach, a 2 w dużych. Pytałam o dorobienie dziurek jak dziecko będzie większe, a nie powiększenie.
ja kiedyś próbowałam dorobić dziurkę..ale nie wyszło za bardzo..igłą nie przeszło, więc zostawiłam..
czasami można na allegro dorwać jakąś fajną ofertę pakietu smoczków, ale te na razie Ci spokojnie wystarczą na jakiś czas

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
No właśnie widziałam, że coś Cię wcięło A to licencjat... Współczuję nie cierpię takich rzeczy przygotowywać

Ale bluzy Z misiem najlepsza

Piękne zbiory

Współczuję takiej ciężkiej decyzji... Jeszcze do tego sąsiedztwo dochodzi-nigdy nie wiesz na co tak naprawdę trafisz

No właśnie Ciebie też tutaj brakowało Wiadomo, że nie nadrobisz a i tak w łikend prawie nic się nie działo na forum
Co do Twojego Adasia Uważaj- mi w piątek sisior odpadł i jest mała Julka Ale oczywiście jeśli życzycie sobie synka to trzymam kciuki jutro!!!

Zawsze jakiś tam pokarm jest, więc jak będziesz miała po prostu za mało, to i tak będzie Ci lecieć..a tak to sobie laktatorem poodciągasz, żeby nie zrobiło się jakieś zapalenie.
Stary 2012-09-17, 08:44   #3185
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
O dziurkach ja pisałam, ale nie że są małe, tylko że jest 1 - potem dopatrzyłam że 1 jest w tych małych butelkach, a 2 w dużych. Pytałam o dorobienie dziurek jak dziecko będzie większe, a nie powiększenie.
No to coś mi świtało i przekręciłam :P ale spoko
Zamówiłam te butelki, bo patrzyłam w tesco na cenę jednej, i się przeraziłam tych cen, a w zestawie się opłaca o wiele bardziej. Ja dopiero zaczynam zakupy, i nie wiedziałam, ze butelki, smoczki itp że to takie drogie wszystko !!! ehh jeszcze dużo przede mną
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:45   #3186
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny..tak w ogóle.. dzisiaj weszłam na wagę.... no załamka.. +6kg więcej tzn od początku ciąży ofcourse
mogę się jedynie pocieszyć, że w 1szej ciąży było dokładnie tak samo...
jak ja się pokażę mężowi z drugim podbródkiem
Stary 2012-09-17, 09:14   #3187
BlackSanctum
Zakorzenienie

Melduję, że dopiero się obudziłam 15 minut temu. Dość późno, jak na mnie. Ale samopoczucie mam dobre, wszystko gra, moja córcia pewnie się zaraz obudzi i będzie mnie kopać po pęcherzu.

A, no i dzisiaj 22. tydzień. Jeszcze tydzień i będzie 6. miesiąc, ten czas szybko leci.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny..tak w ogóle.. dzisiaj weszłam na wagę.... no załamka.. +6kg więcej tzn od początku ciąży ofcourse
Oj daj spokój, mężowi się będziesz tak czy siak podobać.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-17 o 09:16
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:18   #3188
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam sie w 25 tyg!

Cytat:
ja mam tą :

http://www.euro.com.pl/sokowirowki/p...-hr-1861.bhtml

na allegro jest tańsza o stówkę już razem z przesyłką ;]
ma duży otwór i dużą moc
tu jest fajne, że łatwo się rozmontowuje części i wrzuca do zmywarki -wszystkie! ;] a jak się nie używa zmywarki, to tak czy siak łatwo ją się myje!

Kupiłam co prawda wyboru jakiegos oszałamiajacego nie było no i zdecydowaliśmy sie na taka
http://mpm.pl/produkty/wyposazenie-k...rowka-j45.html.
Może firma nie powala ale jest to na czym mi zalezało - duzy otwór na owoce/warzywa i duza moc. Zobaczymy w praktyce

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej
ja w szpitalu, z dzidzia ok, mam kamice nerkowa najprawdopodobniej
Witaj! najwazniejsze że z Dzidzia wszystko dobrze. Duzo zdrówka życzę

Cytat:
SYNIO
Gratulacje!

Szaja, oj tak na blache nakłada sie rzeczywiście paskudnie - tym sie sugerowałam pisząc ze mi nie wyjdzie ale zrobiłam w tortownicy jednak, jak dla mnie chyba jednak za mało na duzą blache, albo ja mam jakies olbrzymie te blachy
Tak czy siak - wyszło
ale ze mam nowy piekarnik i dopiero sie "uczę" to jednak temp 220 zdecydowanie za wysoka jak dla mnie. Ale co tam - posypałam cukrem pudrem i jest ok

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:29   #3189
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem sama nie mogłam oczu oderwać, a jakie milusie w dotyku
My też szukamy domu do przeprowadzki bo teraz nie mamy ogródka i ciężko coś znaleźć w naszej okolicy i jeszcze w dobrej cenie.
Cytat:
Wlasnie, dlaczego to jest takie trudne

Ja tez dopiero co wstalam (dzieki budzikowi ), z tym, ze dla mnie to akurat norma
Dzis zaczynam 19 tydzien

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:31   #3190
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Sarah kochanie, tak mi strasznie przykro,że cierpisz

ale my tu z Tobą całym serduszkiem jesteśmy i bardzo się martwimy o Ciebie

wypoczywaj i dawaj znać na bierząco co i jak

A tak wogóle to witam wszystkie z rana
Djerba o wagę się nie martw, u mnie tyle samo do przodu chodź nie widać po mnie we wszystkie rzeczy włażę,tyle co T-shirty za któtkie

wczoraj wybrałam rzeczy do mojej łazienki- będę mieć biało czarną wanne na nogach jedziemy w tym tygodniu z TZ już po resztę typu zlew, kibelek,kafelki a na budowie od rana praca wre
tak się cieszę,już jedną nogą jestem w nowym domu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:32   #3191
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie odzywałam się prawie tydzień, ale to dlatego, że po pierwsze odrabiam praktyki, a po drugie mieliśmy z TŻtem okropny tydzień, problemy rodzinne i w ogóle
U mnie w sumie się nic ciekawego nie wydarzyło, kupiliśmy w lumpku kombinezonik maluszkowi za dwadzieścia parę złotych, nie żałujemy, bo stan bdb, a mogliśmy zmacać i w ogóle. Poza tym moja praca licencjacka przez debilny tydzień leży i kwiczy, a pierwszy rozdział wypada mi wysłać w tym tygodniu.
Ściskam Was mocno, stęskniłam się
Mam nadzieję że juz w porządku jeśli chodzi o te problemy rodzinne. Super ze kombinezonk macie już kupiony, ja też już bym chciała miec ten zakup z głowy ale jak na razie nic godnego uwagi się nie trafiło. No i bierz się za tą pracę bo wiem z doświadczenia że takie odkładanie na ostatnią chwilę do niczego dobrego nie prowadzi. Najgorzej usiąśc do tego a jak już zaczniesz to pójdzie...zmobilizuj się więc do roboty a dasz radę

Cytat:
moje ulubione ostatnie nowości
Piękne
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Sliczne To ja tez wkleje cos tylko z dzisiaj
Jakie sukienusie słodkie...

Cytat:
Jutro mam wizytę - usg połówkowe - trzymajcie kciuki za Adasia - bo jak jednak będzie dziewczynka to będę w malutkim szoku Ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było. Stresuję się bardzo.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Będzie dobrze, nie ma co się stresować

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
My ostatnio najedliśmy się trochę strachu. W czwartek obudził mnie ból brzucha i rano pojechaliśmy na IP, bo nie mogłam się skontaktować z moim ginem. Czwartek i piątek przeleżałam na patologii, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Zrobili mi wszystkie badania, no i dostałam mocniejsze tabletki rozkurczowe. Miałam robione usg, ale z wrażenia nawet się nie zapytałam to tam się u mnie chowa. Najważniejsze, że zdrowe
Super że wszystko juz dobrze. Odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka. Szkoda, że nie poznałaś płci...a kiedy teraz będziesz miała usg?
Stary 2012-09-17, 09:37   #3192
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

My ostatnio najedliśmy się trochę strachu. W czwartek obudził mnie ból brzucha i rano pojechaliśmy na IP, bo nie mogłam się skontaktować z moim ginem. Czwartek i piątek przeleżałam na patologii, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Zrobili mi wszystkie badania, no i dostałam mocniejsze tabletki rozkurczowe. Miałam robione usg, ale z wrażenia nawet się nie zapytałam to tam się u mnie chowa. Najważniejsze, że zdrowe
a ja wczoraj miałam pytać o Ciebie
o kurde a co to było?
może to zaczynają się skurcze przepowiadające?:rolleyes :
Stary 2012-09-17, 09:45   #3193
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja przytylam 5kg od poczatku ciazy. Na szczescie wszystko idzie w brzuch i cycki - po twarzy, udach, itp nic nie widac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:46   #3194
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny..tak w ogóle.. dzisiaj weszłam na wagę.... no załamka.. +6kg więcej tzn od początku ciąży ofcourse mogę się jedynie pocieszyć, że w 1szej ciąży było dokładnie tak samo...
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Djerba o wagę się nie martw, u mnie tyle samo do przodu chodź nie widać po mnie we wszystkie rzeczy włażę,tyle co T-shirty za któtkie
Dokładnie, djerba nie martw się. Ja tez mam 6 kg na plusie a nie widac po mnie więc chyba sobie wymyślasz ten drugi podbródek

Dzisiaj rano jak szykowaliśmy się do pracy to mąż mnie objął powiedział do brzucha "synku żebyś Ty wiedział jaką będziesz miał piekną mamusię". Cudownie się poczułam i w nosie mam te 6 kg jak słyszę takie teksty
I też dzisiaj kolega z pracy powiedział że super wyglądam i wcale nie widac że jestem w ciąży, tylko brzuszek to zdradza. Pewnie miał na myśli że nie przytyłam a waga pokzuje +6 kg.

Cytat:
wczoraj wybrałam rzeczy do mojej łazienki- będę mieć biało czarną wanne na nogach jedziemy w tym tygodniu z TZ już po resztę typu zlew, kibelek,kafelki a na budowie od rana praca wre
Super że już wykańczacie. Niedługo odpoczniesz od teściowej Pisałaś wczesniej że wpadła Ci w oko tapeta "pikowana". Ja mam tą http://www.magiatapet.pl/produkt-132...ROPOLITAN.html i wstawiam zdjęcia jak się prezentuje. Wpada w taką jasną oliwkę i pod swiatło ma połysk i drobinki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030314.jpg (78,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030316.jpg (138,1 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-09-17, 09:54   #3195
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Super że wszystko juz dobrze. Odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka. Szkoda, że nie poznałaś płci...a kiedy teraz będziesz miała usg?
Cytat:
a ja wczoraj miałam pytać o Ciebie
o kurde a co to było?
może to zaczynają się skurcze przepowiadające?:rolleyes :
Lekarze mi dokładnie nie powiedzieli od czego to było. Prawdopodobnie się musiałam przesilić i dlatego te bóle brzucha. Dostałam końską dawkę leków rozkurczowych i pomogło Teraz staram się brać nospę "tylko" 3 razy dziennie, odpoczywać sobie jak najczęściej, staram się nie schylać, bo to pogłębia bóle. Czasem brzuszek pobolewa, ale to i tak jest o wiele lepiej niż było.
A może to po prostu moja natura przeżywania ciąży
Przepowiadające skurcze to raczej nie są, bo dopiero co zaczęłam 22 tc. Chyba to za wcześnie... Chociaż się nie znam.
Co do usg, to planowo miałam mieć 1 października, ale może uda mi się przełożyć wizytę o tydzień wcześniej, bo i tak tydzień po szpitalu miałam się zgłosić do gina prowadzącego na kontrolę.

ILLUSION, bardzo fajna ta tapeta. Jeszcze takiej nie widziałam. Ciekawe rozwiązanie w salonie ;-)

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2012-09-17 o 09:56
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:58   #3196
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
hej
Dobrze że się odezwałaś i z maleństwem wszystko ok. Także odpoczywaj i wracaj szybko do domku.
Stary 2012-09-17, 10:03   #3197
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeestem!
Melduję, że się poddałam na 97 stronie - nigdy Was nie nadrobię!

Miałam gościa, koleżankę przez kilka dni, a potem cały weekend pierwszy zjazd na uczelni - więc dopadł mnie bezsił ogólny, a jak jeszcze zobaczyłam ile napisałyście to już w ogóle padłam na twarz!

Będzie dobrze trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja też chcę ten z laktatorem kupić. Ale dopiero gdzieś pod koniec roku, może w okolicy świąt.
Ja chyba teraz kupie... w ogóle w tym miesiącu chciałabym kupić takie rzeczy jak;
Nawilzacz powietrza
Podgrzewacz do butelek
zestaw awent
Termometr do ucha/czola
No i coś jeszcze, ale nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja tylko napisałam to co któraś z dziewczyn wcześniej pisała. Nie pamiętam która, ale pytała się czy te dziurki można później powiększyć. I miała jakieś wątpliwości co do tego że one takie małe. I tyle
A co do dysków to tez doszłam do takich wniosków

Wcinam kanapki z czosnkiem dalej, ból gardła przeszedł, ale za to nos mam zatkany A później syrop z cebuli i lepiej niech się nikt do mnie nie zbliża, bo zabiję oddechem
oj tam przejmujesz sie pietruszka zabija troche tę woń
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

przyznaję się bez bicia - nie dałam rady nadrobić tego, co napisałyście w weekend ja z mężem byliśmy w sobotę na weselichu - faaajnie było tylko, że ludzie nie zauważyli, że jestem w ciąży z jednej strony to dobrze, ale z drugiej to oni chyba pomyśleli, że ja taka otyła jestem bo sukienka to była totalnie ciążowa... więc nie wiem o co chodzi
a wczoraj zalatany dzień mieliśmy, za to dzisiaj muszę się uczyć, bo jutro 2 egzaminy
w ogóle to od czwartku pobolewał mnie ząb albo dziąsło - właśnie nie wiem co to jest ale od soboty boli jak cholera, chyba muszę wybrać się do dentysty, ale nie mam czasu na to aż do środy
jeszcze w dodatku dzisiaj rano pokłóciłam się z TŻem, a w zasadzie ja na niego naskoczyłam i teraz mam wyrzuty sumienia
no to się poskarżyłam, teraz zmykam do nauki, dołączę tu do was ponownie jutro wieczorem albo w środę
trzymajcie się dziewczyny!
ojjj....egzaminy zdasz 5tkowo na pewno!
a z tztem zaraz sie pogodzisz

Cytat:

Ja teraz kupie, jak sie nie przyda w ogóle to sprzedam, ale tak czy siak wole kupić.

Cytat:
ja wczoraj sobie macalam czy mam 2gi podbródek, 1 wrzesnia mam nastepna wizytę i pewnie dojde do +10(lub wiecej) tak więc głowa i 1 podbródek do góry !

Cytat:

Wow, zazdroszczę my dopiero tuje bedziemy kupować na działke ale bedzie dobrze! powoli powoli i też będę wybierać płytki itd <marze>

Witam w 25 tygodniu, masakra ale to leci szybko, dopiero co był 1 wątek i dopiero co się witałyśmy, dołączałyśmy i w ogóle fajnie, szybko leci mi z Wami czas)

Zjadłam dwie kanapeczki z domowym pasztetem który robiła tesciowa mmmniam, a teraz czas na syrop na zaparcia, tylko dawke muszę zwiększyc bo jedna łyzka nie dziala na mnie jak nie pomoze mi to nie wiem

o żesz, ostatnio zaliczytowalam taki kombinezonik- http://allegro.pl/show_item.php?item...266#tabsAnchor tak nie starałam się w ogole o niego, troche tak dla zartu zalicytowalam, pozniej ktos mnie przelicytowal, ale odwolal licytacje i wyszlo na to ze ja wygralam haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-17 o 10:14
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:15   #3198
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Sarah kochanie, tak mi strasznie przykro,że cierpisz

ale my tu z Tobą całym serduszkiem jesteśmy i bardzo się martwimy o Ciebie

wypoczywaj i dawaj znać na bierząco co i jak

A tak wogóle to witam wszystkie z rana

nawet nie wiesz jak ja CI tego zazdroszcze !!

ja to bym nowe/inne mieszkanie chciała chociaz, ostatnio nawet myślałam że może troche odrestaurować to mieszkanko co wynajmujemy i zapytać gościa czy nam z czynszu zleci... ale po tej akcji sobotniej na korytarzu, gdzie do teraz jest krew... zaczynam sie zastanawiać....

Ja dziś kolejny dzień w łóżku juhu

W ogóle dziewczyny od początku ciąży co jakiś czas łapie mnie taki bół promieniujący przez pośladek, ale wczoraj jak mnie złapało ! to sie ruszyć nie umiałam.... masakra jakaś bo tutaj kaszel mnie męczy co lekko kaszlnęłam to ten rwący ból w pośladu od lędzwi na noge, chodzić nie umiałam, w nocy sie męczyłam dopiero teraz jako tako przeszło, i czytałam w necie że to może być rwa kulszowa i muszę o tym powiadomić lekarza bo może przez to być wykluczenie do porodu SN.... :/
Stary 2012-09-17, 10:20   #3199
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Przepowiadające skurcze to raczej nie są, bo dopiero co zaczęłam 22 tc. Chyba to za wcześnie... Chociaż się nie znam.
Może to skurcze Braxtona - Hicksa?

Bokeh, ja też tak mam, co jakiś czas z lewej strony mnie coś takiego łapie, mam nadzieję, że to nie jest ta rwa, bo już mi to przeszło przez myśl. :/
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:20   #3200
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny od początku ciąży co jakiś czas łapie mnie taki bół promieniujący przez pośladek, ale wczoraj jak mnie złapało ! to sie ruszyć nie umiałam.... masakra jakaś bo tutaj kaszel mnie męczy co lekko kaszlnęłam to ten rwący ból w pośladu od lędzwi na noge, chodzić nie umiałam, w nocy sie męczyłam dopiero teraz jako tako przeszło, i czytałam w necie że to może być rwa kulszowa i muszę o tym powiadomić lekarza bo może przez to być wykluczenie do porodu SN.... :/
Leżałam na patologii z kobietą, która miała rwę w pierwszej ciąży, ale taką łagodną i rodziła SN. Teraz była w drugiej ciąży i przeżywała tą rwę o wiele wiele gorzej. Dostawała kroplówki przeciwbólowe i inne tabletki, ale nic o cesarce lekarze nie mówili, więc nie wiedziała jak urodzi.

BlackSanctum, tylko ten ból co miałam to był ciągły, kilka godzin non stop mnie trzymało. Nie był aż tak bolesny, ale czułam takie spore napięcie w macicy.

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2012-09-17 o 10:23
Stary 2012-09-17, 10:23   #3201
onaella
Zakorzenienie

cześć

ja dzisiaj zaczęłam urlop i co....obudziłam się o 7 i już nie mogłam zasnąć

Mam dzisiaj w planach pojechać do mothercare i mamas&papas rozejrzeć się za wózkami i mebelkami dla Synia. Nic jeszcze na żywo nie oglądałam i ciekawe co tam mają no i jakie ceny.
Pomału zaczyna robić się poważnie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:24   #3202
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Leżałam na patologii z kobietą, która miała rwę w pierwszej ciąży, ale taką łagodną i rodziła SN. Teraz była w drugiej ciąży i przeżywała tą rwę o wiele wiele gorzej. Dostawała kroplówki przeciwbólowe i inne tabletki, ale nic o cesarce lekarze nie mówili, więc nie wiedziała jak urodzi.

BlackSanctum, tylko ten ból co miałam to był ciągły, kilka godzin non stop mnie trzymało. Nie był aż tak bolesny, ale czułam takie spore napięcie w macicy.
to w sumie nie chodzi o ten ból bo pewnie sam poród boli 10 razy bardziej, ale tak sobie myślę że rodze rodzę i nagle mnie unieruchamia, bo w sumie wczoraj tak było musiałam tżta budzić że sie ruszyć nie umiem....
Stary 2012-09-17, 10:28   #3203
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
B

Zjadłam dwie kanapeczki z domowym pasztetem który robiła tesciowa mmmniam, a teraz czas na syrop na zaparcia, tylko dawke muszę zwiększyc bo jedna łyzka nie dziala na mnie jak nie pomoze mi to nie wiem
A wiesz co na mnie podziałało? płatki na mleku czyli błonnik w smacznej postaci
jestem w szoku bo próbowąłam tych sliwek co polecałyście i nic. Bite 20 min w łazience w bólach i męczarniach teraz jem juz codziennie na drugie sniadanie (a moze to i pierwsze, tak czy siak - kanapki a potem miska płatków ) i normalnie cudo!!!!
Zaczęłam od soboty, czyli raptem dzis jest 3 miska a w łazience byłam od razu w sobote i dzis. jestem w szoku bo to normalnie mega wkurzajace jest tak siedziec i siedziec i nic
Ale jak widać kazda musi sama znaleźć sposób na siebie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:32   #3204
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jestem w szoku bo próbowąłam tych sliwek co polecałyście i nic. Bite 20 min w łazience w bólach i męczarniach teraz jem juz codziennie na drugie sniadanie (a moze to i pierwsze, tak czy siak - kanapki a potem miska płatków ) i normalnie cudo!!!!
Zaczęłam od soboty, czyli raptem dzis jest 3 miska a w łazience byłam od razu w sobote i dzis. jestem w szoku bo to normalnie mega wkurzajace jest tak siedziec i siedziec i nic
muszę zjeść.. a sliwki też nie działaja na mnie, rano woda z cytryną na mnie działała, wczoraj wypiłam to ....zwymiotowałam, a zaparcia pozostały ;] eszzz

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:33   #3205
Hosenka*
Zakorzenienie

Ale mnie wzięło na czekoladę Nussbeisser Już prawie pół zjadłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:37   #3206
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

mnie też tak ostatnio bolało a poza tym jeszcze..... wzgórek łonowy jakby mi ktoś z kolana przywalił
słszałam,że tak się dzieje w ciąży ale ja dziękuję już więcej bólu nie potrzebuję

Ilusion- fajne te tapety tylko ja mam łóżko pikowane to już z tapetą pikowaną muszę odpuścić
mam straszną ochotę walnąć czarną tapetę w jakieś wzory na jednej ścianie w sypialni
widziałam u znajomych, fajny efekt

Aniołek- ale Ty zaraz w 6 miesiąc wskakujesz, to skurcze przepowiadające tak właśnie się zaczynają

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
muszę zjeść.. a sliwki też nie działaja na mnie, rano woda z cytryną na mnie działała, wczoraj wypiłam to ....zwymiotowałam, a zaparcia pozostały ;] eszzz
spróbuj zsiadłe mleko i ogórkiem kiszonym przegryź
ja ostatnio Bogu dziękowałam,że w domu byłam
kurde żebyś się hemoroidów nie dorobiła przy tych zaparciach

ja na szczęście nie mam problemów, dwa razy dziennie mnie goni na kibelek
Stary 2012-09-17, 10:40   #3207
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak ją robisz?
To jest bardzo prosta zupa Trę na tarce marchewkę, pietruszkę, kroję ziemniaki w kostkę i pieczarki i je podsmażam na patelni. Wrzucam wszystko do bulionu. Gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zabielam śmietaną i dodaję pokrojoną nać pietruszki i gotowe

Cytat:
hej
Bidulka, trzymam kciuki za zdrówko

Cytat:
SYNIO
Gratuluję

Chłopaki odrabiają straty na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Też od kilku dni na śniadanie jem owsiankę razem z otrębami pszennymi. Na razie nie pomaga Śliwki też wcinam. Zaparcia są beznadziejne.

aniołku dobrze, że już wszystko ok

Dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu i zła jestem na moją mamę. Chciałam się przekonać czy mąż będzie pamiętał, a tu moja mama wysłała mu życzenia z tej okazji No teraz to już na pewno "pamięta", ale nie zająknął się jak na razie na ten temat. Nici z mojego niecnego planu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:42   #3208
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

pstryczek84, podobno kisiel też dobrze działa na perystaltykę jelit i może pomagać przy zaparciach.

marsi11, a to nie wiedziałam, że już od teraz mogę się tego spodziewać. Ten czas tak szybko leci, że wydaje mi się, że dopiero zaczynam tą ciążę a to już ponad połowa. Ledwo skończyłam (mam nadzieję) poranne mdłości, a tu już takie coś. Czas za szybko leci
Stary 2012-09-17, 10:44   #3209
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie wzięło na czekoladę Nussbeisser Już prawie pół zjadłam
ja ostatnio zjadłam cały słoik dżemu brzoskwiniowego
Stary 2012-09-17, 10:45   #3210
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuj zsiadłe mleko i ogórkiem kiszonym przegryź
Muszę Wam napisac zagadkę bo mi sę skojarzyło...

Jest 7 krasnoludków, 7 szklanek mleka i 6 ogórków kiszonych. Czego nie dostanie jeden krasnoludek?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sraczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości