|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
To w takim razie cieszę się,że sprawiłam mu przyjemność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4442 |
Zadomowienie
|
A ja przyszłam się pożalić do was dziewczyny.
Mam samochód na siebie wszystko ok. Ale mój facet jest tak bardzo zazdrosny o moje auto że szok. On nie ma swojego i ciągle chce przy nim grzebać, pozwoliłam mu na to. Ale wczoraj chce wyruszyć w trasę samochodem bo mi się śpieszyło a nie moge odpalić nawet jak przekręcam ,,na raz,, kluczyk to nic się nie pokazuję na wyświetlaczu. Światła nie działają nic. Zrobiłam mu o to awanturę ale nie pomyślałam że to może akumulator padł? ![]() Dziewczyny ja się nie znam na samochodach kompletnie, potrafię zrobić tylko to co na egzaminie pokazałam a reszty się nie tykam. Liczę tylko na to aby mi samochód jeździł a sprawdzanie i doszlifowanie oddałam mojemu TŻ. Ale widze że nie można mu nic dawać bo później nawet nie mogę z niego korzystać. Co o tym myślicie dziewczyny?
![]() |
![]() |
#4443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak mam z TŻtem z telefonami i komputerem. Powierzyłam mu dbanie o aktualizacje itp ale on przegina i instaluje czasem rzeczy których ja nie chce. I nie raz się zdarzyło, że muszę szybko wyjść, a mój telefon nie działa bo się nowy system wgrywa, albo szukam jakiegos programu, a sie okazuje ze go nie ma bo wgrał mi podobny i wg niego lepszy bez mojej zgody. Ostatnio mu powiedziałam, ze koniec, ma nie ruszać moich rzeczy, bo ja tylko co chwile odkrywam nowe aplikacje i programy których sama nie używam i mam problem z miejscem na dysku i wgl z działaniem sprzetu, bo on się bawi. Ja wiem i u Ciebie na pewno też jest podobnie, że TŻ chce dobrze. Chce pomóc i ma przy tym radochę. Na pewno nie nazywałabym tego zazdrością tylko ciekawością bardziej. Tylko trzeba postawić w penym momencie nogę, bo Twoje auto to nie królik doświadczalny i niech robi to na czym się zna, a nie bawi, eksperymentuje i uczy się na nim, bo jak się okaże, że coś zepsuje to narazi Twoje życie. To nie jest zabawka i jednak poważne rzeczy trzeba zostawić profesjonalistom. A jak lubi grzebać - mam kilku kolegów którzy kupili sobie maluchy za grosze i za grosze je sobie naprawiają i rozkręcają - może niech zapoluje na jakieś tanie autko do zabawy i eksperymentów? Ale niech nie doświadcza na samochodzie który muszą być ały czas sprawny i niezawodny, jak Twój...
![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
lunerin bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
Tż wymieniał mi światła w samochodzie więc chyba (?)-nie jestem pewna należy włączyć chociaż zapłon aby światła działały. Tak radio chodziło. I to jest tego przyczyną. Ja już wyjełam akumulator i podłączyłam pod prostownik(czy jak to się tam nazywa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I obstawiam, ze tak, pewnie pracował na samym zapłonie i akumulator się rozładował, bo od palenia samych świateł dość szybko do rozładowania.
![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam prowadzić samochód. Jednak najlepiej czuję się w swoim własnym. Jeśli jadę kogoś samochodem, to jednak mam ten stres, że jakby coś no to jednak nie mój
![]() ![]()
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
ha od dziś mam prawko i się zastanawiam kiedy łaskawie poprowadze jakieś autko
![]() ![]() niestety na razie sama nie moge siobie pozwolić na kupno, więc jestem zdana na łaskę ojczulka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4448 |
Wtajemniczenie
|
Edytowałam, nie doczekałam się odpowiedzi niestety
![]() Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2012-10-01 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Acredo Gratulacje
![]() za którym razem zdałaś ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() za pierwszy nie z mojej winy- powiedział to egzaminator nr 2 ![]() ![]() za drugim ze zmęczenia w ostatniej minucie na ostatnim zakręcie ![]() a za trzecim zdalam po odczekaniu 3 godzin... i gdy word był już zamknięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
Ja mam prawko od tygodnia, w miarę jazdę autem opanowałam (całkiem inaczej się nim jeździ niż eLką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
Klementyna12 nie martw się ja mam prawko już ponad miesiąc i nadal nie umiem parkować tyłem.
![]()
![]() |
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praktyka czyni mistrza ![]() Cytat:
![]() Dla mnie teraz parkowanie tyłem jest łatwiejsze niż przodem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
Dzięki za słowa pocieszenia
![]() najbardziej wkurzają mnie teksty w stylu: przecież każdym autem jeździ się tak samo ![]() Sprzęgło u mnie w samochodzie łapie na samym końcu, a w yarisce zwłaszcza pod górkę (a u mnie dużo górek ![]() Gabaryty tez ma większe (combi). Specjalnie wyjeżdzałam na miasto pod wieczór, a nie w godzinach szczytu, a i tak gdy nie ruszyłam natychmiast na światłach , tylko zajęło mi to pare sekund to zostałam strąbiona. Niecierpliwcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sa ludzie i idioci nic na to nie poradzimy. najwazniejsze to miec w 4 literach idiotow ktorym wiecznie sie spieszy i cos im nie pasuje. Pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Bierka, dlatego właśnie uwazam, że kobiety za kierownicą są wredniejsze i bardziej złośliwe od facetów. Niestety. Tak się składa, że komuś naprawdę może się spieszyć.
Poza tym zaobserwowałam ostatnio pewną prawidłowość - z punktu widzenia pieszego. Kobieta nigdy nie zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych widząc kobietę z dzieckiem i wózkiem. NIGDY! Przez pół roku codziennych spacerów nie zatrzymała się żadna kobieta. Najprędzej robią to kierowcy autobusów i młodzi panowie. Raz jedna kobieta prawie mnie potrąciła i wcale nie weszłam jej przed maskę samochodu. I tak samo jest na drodze - nie przepuści, nie wpuści, nie ustąpi miejsca, zablokuje drogę. I jestem zwolenniczką zielonego lista dla początkującego kierowcy. Z tego względu właśnie, że samochód może zgasnąć na skrzyżowaniu, że może zrobić nieobliczalny manewr, że może jechać wolniej (bo nie czuje się np. pewnie).
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do listka, myślę, że to by niczego nie zmieniło. Jak ktoś jest burakiem, to i na początkującym chętnie się wyżyje za pomocą klaksonu. Poza tym jak komuś gaśnie silnik, to widać. I kierowca za tobą dobrze o tym wie, ale i tak nie może sobie odmówić przyjemności buraczenia. A nawet jakby nie widział, to może się domyślić. Oczywiście nie mówię tu o takich, którzy bardzo króciutko i delikatnie wcisną klakson, bo może się zagapiłaś i nie widzisz, że jest zielone - ale to nie jest nieuprzejme, po prostu zwraca uwagę. Ale jak ktoś daje po klaksonie, to aż mam ochotę w ogóle nie ruszać, niech postoi. Mi też się czasem spieszy, ale nie trąbię na bogu ducha winnych ludzi i nie stresuję ich, bo ja, jaśnie panna, jestem spóźniona. Buractwo to jest i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Widziałam trąbiących na eLki , więc skoro nie widzi dużej tablicy "L" na dachu, to listka też pewnie nie zauważy ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli sie komus spieszy ok,ja sama czesto sie spiesze,ale jesli samochod przede mna wjezdza wolnej na skrzyzowanie jub gasnie spokojnie czekam az wlaczy sie do ruchu. W zyciu nie uzylam klaksona,a uwiez nie raz mialabym okazje. Choc czasem widzac jak ludzie jezdza dziwie sie ze w ogole maja prawko. Ja nie uwazam aby kobiety za kierownica byly 'wredne' moze ty akurat na takie trafilas. Ja osobiscie nie mam problemu aby przepuszczac samochody,ktore chca wyjechac czy pieszego. Odnosnie zielonych listkow,nie wiem czy to kogos powstrzyma przed trabieniem lub nie panowaniem nad emocjami. Osobiscie przezylam jak mnie jakis palant za mna obtrabil kiedy zgaslo mi auto gdy ruszalam pod gore na swiatlach i mialam wlasnie egzamin. wiec nie trzeba tu wiele mowic... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Przypomniala mi sie sytuacja,kiedy jechalam z instruktorem i koles jakis probowal zmusic mnie zebym mu zjechala z drogi.Dojechalismy do swiatel i instruktor mowi ' zrob tak zeby zgaslo prztrzymamy go troche' Az sie usmialam jak sobie to przypomnialam hihihi. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Nie mówię o Tobie ale odniosłam się do Twojego postu.
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
Nie bede tego komentowala..
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- dlatego,ze olewam kiedy ktos na mnie trabi,dlatego ze jednemu kolesiowi pomachalam uprzejmie kiedy sie za mna wsciekal i dlateg,ze wyszlam z auta kiedy koles przed polnoca (kiedy wracalam z pracy) siedzial mi na 'tylku' zjezdzal na srodek ulicy,migal swiatlami bo jechalam 50 na ograniczeniu do 50. Pewnie to spowodowalo ze Karolca stwierdzila ze kobiety sa wrednymi kierowcami... Dodam tylko,ze bylam swiezo po zdaniu prawka i najnormalniej wswiecie sie wystraszylam kiedy koles jechal za mna prawie az pod dom(gdzie o tej porze malo kto jezdzi) Wiec mialam prawo sie wystraszyc,bo takie zachowanie nie jest normalne,a tu wrecz karalne. Gdybym byla 'wrednym kierowca' podalabym go na policje i dostal by spora kare i stracil prawko co najmniej na miesiac.
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2012-09-27 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
Puk,puk, jest tu kto...?
![]() Wczoraj mnie naszła taka myśl, że odkąd zaczęłam codziennie (tak,tak,codziennie! ;P) jeździć samochodem, to właściwie nie ma dnia żeby jakaś sytuacja drogowa mnie nie zadziwiła albo rozbawiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak samo jak ty mam takie coś jak bym miała prawko już dawno,dawno temu. Tyle się już działo od lipca,że czasami zdaję mi się że jestem najbezpieczniejszym kierowcą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4465 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj to się z pięć razy musiałam zdenerwować brakiem bezmyślności u ludzi. Za dużo żeby tu wszystko opisywać i dodatkowo by się przydało sytuacje zobrazować, więc musicie mi uwierzyć na słowo, że się naprawdę zdenerwowałam i że ludzie naprawdę (nie mówię,że wszyscy) nie myślą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Ja to dochodzę do wniosku,że powinnam sobie odłączyć klakson ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj różowy plasticzek! I oczywiście nawet się nim nie nacieszylam bo mój Tż nie pozwolił mi prowadzić. Z racji, że ma w tej chwili auto zastepcze i jest bardzo dojechane stwierdził, że bym nim ani metra nie ujechała. Grrr... a tak mnie ciagnie za kierownice...
Mam nadzieje, że do piątku załatwie kredyt i kupie moje upatrzone autko!
![]() |
#4470 |
... choć nie Westwood
|
A jakie masz upatrzone?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.