|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
Uwielbiam Cie
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Przyczajenie
|
ok to teraz ja..
cykle mam 30 dniowe. kochalam sie z moim mezczyzna w 9 dzien cyklu (teoretycznie dzien nie plodny). jedyne co to akurat w te dni mialam sluz a teraz kiedy powinnam miec owulacje u mie succhhoooo. poza tym szczypia mnie piersi...(sutki)...pewnie jestem w ciazy???jak myslicie??? dodam ze jak bede to sie bede cieszyc i on tez
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2344 |
|
Przyczajenie
|
no tak ...na ten test niestety jeszcze musze poczekac...a te dni dluza sie tak niesamowicie......;\
|
|
|
|
#2345 |
|
Konto usunięte
|
Ale wiesz, że 9 dzień mógł być niepłodny a 11 już płodny i ciąża?
Test robisz min. 14 dni od stosunku, ew. z krwi beta hcg min. 10 dni. |
|
|
|
#2346 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36546230]Ale wiesz, że 9 dzień mógł być niepłodny a 11 już płodny i ciąża?[/QUOTE]
To chyba tak nie działa Niepłodny dzień to taki, podczas którego można współżyć bez obawy, że plemniki przetrwają w drogach rodnych i zapłodnią komórkę jajową, która będzie choćby i za kilka dni.Natomiast jak najbardziej można źle ustalić czy dzień jest płodny czy niepłodny. W przypadku braku prowadzenia samoobserwacji jest to nawet bardzo prawdopodobne. Dzień 9. spokojnie mógł być płodny. Ba, i 4. mógł być płodny. Bo i czemu by nie.
|
#2347 |
|
Konto usunięte
|
Nie, no jeśli dziewczyna nie prowadzi obserwacji to łopatologicznie napisałam
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
no tak, ciąża zaczyna się od puchnietej powieki, gardłem przenosi się do żolądka a z nigo do jelit bądź dziewnym cudem do maciy, urodzi dziewczę za dwa lata jak słonica XD
Sorki ale już normalnie nie mogę i za stara jestem ... hahahahahahah
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża a opuchnięta powieka?!
Cytat:
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś krążyły po internecie takie "listy od czytelniczek" z Bravo i tam była historia o ciąży pozamacicznej w kolanie, bo jej jajo wyrosło. Z początku myślałam, że ktoś sobie żarty jakieś zrobił. Ale faktycznie dziewczyny wierzą, że takie coś może się zrobić.
Ciąża w powiece Może to jęczmień zostaniesz rolnikiem! |
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Mam pytanko, przytulanko z Tż było 13 i 14 dn. przy cyklach 28 dniowych, śluz wskazywał na dni płodne. Dzisiaj jest 28 dc i rano zrobiłam test i wyszedł negatywny. Czy możliwe, że jeszcze za wcześnie na test?. Temperaturę mam podwyższoną i biały śluz. Zawsze dzień lub dwa przed okresem mam brązowe plamienia a teraz na razie nic.
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
#2352 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ciąża a opuchnięta powieka?!
Cytat:
you made my day!
|
|
|
|
|
#2353 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, temperatura w pochwie, o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka . Jak jutro nie dostanę @ to test powtórzę chyba we wtorek. Może będzie bardziej wiarygodny...a może w ogóle nie jestem w ciąży![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36562804]Może być za wcześnie, nie zawsze tyst wychwyci najwcześniejszą ciążę wbrew temu co podaje producent [/QUOTE]no nie wiem właśnie..nawet nie było cienia drugiej kreski
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
|
#2356 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2357 |
|
Przyczajenie
|
Czy to prawda że temperaturę najlepiej jest mierzyć zaraz po obudzeniu się?
Edytowane przez Qualinestii Czas edycji: 2012-09-16 o 19:29 |
|
|
|
#2358 |
|
Przyczajenie
|
Witam, dziś o 17:00 wzięłam dziesiątą tabletkę z blistra, według planu. Współżyłam ostatnio w poprzednia sobote - czyli 2 dnia od rozpoczecia przyjmowania tabletek. Niestety rozwaliła mnie grypa jelitowa i wymiotowałam jakoś koło 21:00. Sądzę, że dzisiejsza tabletka powinna sie jeszcze wchłonąć, ale ciekawi mnie, czy jest jakieś ryzyko zajścia w ciążę, jeśli dzisiejsze dolegliwości przeciągną się na kolejne dni i kolejne tabletki nie dadzą rady się wchłonąć? Współżycia na razie podejmować nie będę, bo facet daleko, chodzi mi tylko o tą opcję z poprzedniego tygodnia
|
|
|
|
#2359 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Wiem, że może to kogoś nie interesować, ale chciałam to napisać by uspokoić osoby, które brały tabletkę ellaOne i stresują się bo nie dostały jeszcze okresu. A więc po tych tabletach dostałam w końcu okresu. Spóźnił mi się "tylko" 23 dni. Oczywiście wcześniej robiłam test ale nic nie wykazało. A więc dziewczęta nie stresować się ![]() |
|
|
|
#2360 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
od 3 lat mam regularne cykle miesiączkowe, które trwają ok 26-28 dni. Krwawienie trwa 5 dni. 15 września czyli 20-go dnia cyklu, z partnerem uprawialiśmy seks. Według obserwacji był to dzień niepłodny (unikam zbliżeń w czasie dni pozornie niepłodnych i dni płodnych), 6-7 dni po owulacji (odczuwałam wtedy ból, więc mogę stwierdzić kiedy ona była). Śluz był biały, gęsty i kleisty. Piersi wrażliwe, zauważyłam też pogorszenie się stanu cery. Problemem jest to, że pękła prezerwatywa co nigdy się jeszcze Nam nie przytrafiło (ufaliśmy marce Durex). Partner skończył we mnie. Przez weekend, który teraz trwał nie mieliśmy jak udać się do lekarza po escapelle. Czy mimo objawów wskazujących jasno na to, że są to dni niepłodne istnieje ryzyko zajścia w ciążę? Czy powinniśmy z partnerem udać się w poniedziałek po tabletkę po (podobno istnieje tabletka 120godzin po)? Planowany termin miesiączki to 22 września. Długo nie mogłam się zdecydować na sporą dawkę hormonów jaką są tabletki antykoncepcyjne jednak teraz zmieniłam zdanie. Dziewczyny, będę wdzięczna za odpowiedź. I tak, wiem, że plemniki w drogach rodnych mogą żyć kilka dni, ale czy ma to jakieś odniesienie do tej sytuacji, gdzie stosunek miał miejsce PO owulacji? I czy to prawda, że niezapłodniona komórka jajowa obumiera po 24-48 godzin, stąd po owulacji przyjmuje się, że dwa kolejne dni są jeszcze płodne? (Ja dla pewności przyjmuję 4 dni).
Edytowane przez Maruderka Czas edycji: 2012-09-17 o 03:32 |
|
|
|
#2361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wczoraj wieczorem jeszcze dużo białego śluzu..a dziś już mam plamienia brązowe co u mnie już zwiastują @. Także się nie udało, chociaż przyznam że nabrałam się na te wszyskie objawy ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2362 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2363 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam problem, wspolzylam z chlopakiem, zabezpieczylismy sie podwojna prezerwatywa i to w dni nieplodne, jednak opoznia mi sie miesiaczka juz przez tydzien, dodatkowo bola mnie piersi i mam bole podbrzusza, czy to mozliwe abym byla w ciazy? |
|
|
|
#2364 |
|
Przyczajenie
|
dolacze sie do watku bo potrzebuje wsparcia a moze nadzieji,pomocy
uprawialam stosunek z chlopakiem, pierwszy porzadny, tydzien spoznia mi sie okres, mam bole brzucha i piersi, jednak zabezpieczylismy sie podwojna prezerwatywa, i w dodatku byly to dni nieplodne, czy niepotrzebnie sie martwie? |
|
|
|
#2365 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. Skąd wiesz, że to były dni niepłodne? Skoro miesiączka Ci się spóźnia, zrób test. Po prostu
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy moge byc w ciazy?
co to jest podwójna prezerwatywa?
|
#2367 |
|
Przyczajenie
|
Tak, zalozylismy dwie prezerwatywy, a dni nieplodne? sprawdzilam na kalendarzyku
Wlasnie boje sie wyniku tego testu |
|
|
|
#2368 |
|
Przyczajenie
|
Tak, zalozylismy dwie prezerwatywy, a dni nieplodne? sprawdzilam na kalendarzyku
Wlasnie boje sie wyniku tego testu |
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Czy przypadkiem nie powinno się zabezpieczać podwójnie prezerwatywą? Bo jest większa możliwość ich pęknięcia?
Biedny chłopak tak ściśnięty
|
|
|
|
#2370 |
|
Przyczajenie
|
ja tam nie wiem, sam tak chcial, zeby uniknac jakiegokolwiek ryzyka, ja na to wplywu nie mialam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

cykle mam 30 dniowe. kochalam sie z moim mezczyzna w 9 dzien cyklu (teoretycznie dzien nie plodny). jedyne co to akurat w te dni mialam sluz a teraz kiedy powinnam miec owulacje u mie succhhoooo. poza tym szczypia mnie piersi...(sutki)...pewnie jestem w ciazy???jak myslicie??? dodam ze jak bede to sie bede cieszyc i on tez
Niepłodny dzień to taki, podczas którego można współżyć bez obawy, że plemniki przetrwają w drogach rodnych i zapłodnią komórkę jajową, która będzie choćby i za kilka dni.

i zanim zdążyliśmy założyć prezerwatywę on nie wytrzymał i miał przedwytrysk( ?! nie wiem jak to się dokładnie nazywa) w każdym razie byłam wtedy 3-4 dni po okresie , obliczyłam na szybko , że był to mój 7-8 dzień cyklu więc teoretycznie miałam dni niepłodne wczoraj i dzisiaj czuję napięcie w brzuchu jestem między 15-16 dniem cyklu i szczerze wcześniej nie obserwowałam sie dokładnie więc nie wiem czy może to być związane z pęknięciem pęcherzyka ?! po 6 dniach od "zajścia " zrobiłam test i wyszło , że nie jestem w ciąży, ale dzisiaj obudziłam się z obrzękiem górnej powieki( mam tu pewne obawy ponieważ moja mama miała takową sytuację i kilka dni później dowiedziała się , że jest w ciąży) potrzebuję jakiegoś wsparcia zanim zrobię ponownie test, wcześniej się nie denerwowałam ale ta powieka dała mi do myślenia