Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 10:59   #3271
agnusek22
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Ależ mam nawał papierów na biurku, także czytam Was kochane z doskoku...
Dziękuję za wszystkie miłe słowa A energia mnie nadal rozpiera! Mimo poniedziałku!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:08   #3272
onyks
Zakorzenienie

Hej kochane wpadłam się przywitać, mam tyle pracy że nie dam rady nawet nadrobić.

Stokrotko, trzymam kciuki

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:10   #3273
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

"Urodziłam dzisiaj o 21,15 małą Izę 3520g 56cm i 10 pkt. Poród ekspresowy nie nacięli mnie "

Gratulacje Bao
Serdeczne gratulacje! Witamy na świecie Izunię!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Mielismy isc dzisiaj do znajomych na 4te urodziny ich coreczki maz stwierdzial ze zostanie z Domino. No to ja sie ubralam juz mialam wychodzic a tu Domino nam sie zakrztusil tak ze zrobil sie siny nie mogl zlapal powietrza dopiero po chwili wylecialo mu mleko z nosa i buzki rozplakal sie strasznie. Mi sie rece roztrzesly od razu wpadlam w dresy i nigdzie nie pojechalam. Ponosilam go na rekach i sie uspokoil teraz spi a ja co chwile na niego zerkam.

Bao trzymam mocno kciuki!!!!
Dobrze, że sytuacja opanowana! Umarłabym ze strachu !

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Wrocilismy wlasnie z Kosciola , zara mamy jechac po zakupy spozywcze ... Jutro przylatuja rodzinka meza
Super, że tajemnica dotrzymana Daj znać jak reakcja męża!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

A w ogóle to w sobotę mąż miał egzamin. I na 60 osób zdających zdała.. 1 teraz czekają na decyzje dziekana. Czy 59 osób będzie miało warunek (dodam, ze na roku jest 70 osób) czy dadzą jeszcze jeden termin. Mąż na szczeście ma ćwiczenia zaliczony, więc tylko ten egzamin
Nienawidzę takich wykładowców! Zawsze powtarzam, że to świadczy o tym, że jest kiepskim pedagogiem, że tak mało osób potrafiło przyswoić wiedzę i to jest Jego porażka, a nie tych wszystkich studentów!

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Melduje, że żyję!

Powiem tylko, ze było cudownie!!! Spędziliśmy piękny weekend w SPA i byliśmy tylko dla siebie, żadnych telewizorów, komputerów, ba nawet telefony zostały w domu Jestem tak pozytywnie naładowana jak już dawno nie byłam
Super, że niespodzianka udana i udało Wam się maga wypocząć i zrelaksować!

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Moj wypad do PL bardzo udany, zakupowe szalenstwo bylo i jestem mega zadowolona. Teraz jest u mnie mamusia, wraca do PL w srode.
Pochwalisz się zakupami ?
Ciesz się mamcią!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Z resztą i tak żadna nie tęskniła

Z rzeczy miłych dostałam od męża bransoletkę. Bez okazji
I moje libido nadrabia zaległości, bo w weekend więcej czasu spędziliśmy w łóżku niż poza nim

Jak to żadna? A ja?

Ooo jak miło z prezentem ! Pokażesz ?
Super, że libido szybuje do góry

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za kciuki, ale nie zrobili mi tego badania dzisiaj, bo mam lekkie plamienie i ginka wolała przesunąć. Idę więc w piątek, nawet się cieszę bo mam wtedy urlop i na spokojnie poleżę sobie jak będzie bolało (miałam iść na praktykę ale jeden dzień nie pójdę i tyle). Jem szybko śniadanie i uciekam do pracy. Miłego dnia kobietki

W takim razie trzymam kciuki dalej

Cytat:

Wczoraj na tvn style oglądałam "Sekrety chirurgii" i była dziewczyna, która chciała zoperować pociążowe i pokarmieniowe piersi i brzuch. I jak pokazali ją rozebraną i jej brzuch, to mój mąż z lekkim współczuciem w głowie "O fak". A ja mówię "Brzuch pociążowy"... I wtedy powiedzieli, że właśnie po ciąży. Ja się rozkleiłam totalnie, łzy poleciały ciurkiem i mówię do męża "Widzisz już, czego tak się boję"... Mąż chyba nie zdawał sobie sprawy, jak kobieta może wyglądać po ciąży. Chyba mu się głupio zrobiło, że zareagował jak zareagował. Powiedział, że będziemy razem ćwiczyć, będziemy masować i będziemy dbać. I że będzie mnie kochał jakiego bym brzuszka nie miała.
Wiem, że moje ciało przy cudzie narodzin to pikuś, ale... jakby nie było - to zostaje do końca życia. Nie chcę, żeby mój mąż kiedyś na mój widok poczuł obrzydzenie

Też się tego potwornie boję

Cytat:
Dzięki Madziu Tylko u mnie skóra na brzuchu już teraz tak wygląda - mam własnie taki jakby balonik z przodu, więc niestety może być identycznie Od kiedy pamiętam, zawsze miałam taką poduszkę tłuszczu na brzuchu. Nawet, jak ważyłam sporo mniej i wszędzie było mnie mniej, to brzuch nigdy płaski nie był.
Identycznie jak u mnie

Dzień dobry

No i mamy poniedziałek. Dobrze, że jest słonecznie i pięknie to tak bardzo nie boli, że początek tygodnia
Od dziś z tż rozpoczęliśmy dietkę South Beach, także prosimy o kciuki za wytrwanie

Weekend minął jak zwykle zbyt szybko. Cała sobota upłynęła na skręcaniu mebli. Z kolei w niedzielę moi rodzice byli na obiedzie, potem doszła siostra na kawkę, a wieczorem koncert Zakopower. Istne szaleństwo ! Dawno nie widziałam tak zakręconego i szalonego zespołu Było bardzo fajnie.

A dziś praca i praca...
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:15   #3274
metkaa
Zakorzenienie

no wlasnie, tez uwazam ze posiadanie dziecka to sprawa indywidualna,

Dodaja trzymam kciuki
super ze koncert udany
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:15   #3275
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metka ta kobietka jest jakaś dziwna. Wszyscy robili tak samo, a ktoś zaliczył a inny nie. ech.. jakby nie było na 70 osób 11 zaliczyło

dodaja dokładnie. Pokaż zdjęcie mebelków.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:15   #3276
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hehe.. no tak mi się właśnie wydaje, że to takie gadanie 'najlepszy moment na dziecko'... można mówić z biologicznego punktu widzenia...ale chyba z żadnego innego - kwestia indywidualna przy pierwszy, drugim, trzecim i każdym następnym dziecku...

Co do tej depresji, faktycznie ciekawe....
dokładnie
Stary 2012-09-17, 11:20   #3277
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Jak to żadna? A ja?

Ooo jak miło z prezentem ! Pokażesz ?
Super, że libido szybuje do góry

Od dziś z tż rozpoczęliśmy dietkę South Beach, także prosimy o kciuki za wytrwanie

Weekend minął jak zwykle zbyt szybko. Cała sobota upłynęła na skręcaniu mebli. Z kolei w niedzielę moi rodzice byli na obiedzie, potem doszła siostra na kawkę, a wieczorem koncert Zakopower. Istne szaleństwo ! Dawno nie widziałam tak zakręconego i szalonego zespołu Było bardzo fajnie.
Uf, już myślałam, że żadna

Bransoletka o taka:

brans.jpg

Bez żadnej zawieszki, bo mąż nie wiedział, jaka mi się spodoba. I w sumie dobrze, bo jak ją teraz mam, to zawieszka by mi szalała po klawiaturze...
Co do libido to obawiam się, że to kilkudniowy zryw. Ostatni miałam taki w listopadzie, a potem znowu 2x na cykl
Mąż korzysta

Trzymam przemocne kciuki! Może bym zaczęła z Wami od jutra?

Super, że mieliście tak pozytywny weekend! Koniecznie pokaż meble!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:29   #3278
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
[FONT="Arial Narrow"] Uf, już myślałam, że żadna

Bransoletka o taka:

Załącznik 4887076
Bardzo ładna
Mam podobną, tylko zamiast tego kółeczka jest piesek wysadzany czarnymi kamyczkami też od męża

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:42   #3279
metkaa
Zakorzenienie

aaby ladna bransoletka,
ja nie pamietam kiedy cos od mea dostalam
Stary 2012-09-17, 12:36   #3280
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aaby ladna bransoletka,
ja nie pamietam kiedy cos od mea dostalam
Eee...no co Ty...to trzeba mu przypomnieć, że żonie się czasem prezencik należy bez okazji

Nie mówiłam Wam, ale oczywiście musiałam się nasłuchać w piątek, czemu jeszcze nie mamy dzieci...Tym razem nie od teściowej, a od chrzestnej...wszystkie jej chrześniaki już mają dzieci, a ja nie....i ile jeszcze trzeba czekać? i czemu się nie staramy, czemu nic nie robimy w tym kierunku i że ona nie dożyje.... bardzo lubię moją chrzestną, ale mnie to zaczęło wkurzać...
A teściowa się przy mnie nie odzywała, ale na osobności męża już szturchała kiedy dzidziuś, kiedy planujemy bla bla bla...kurde, chyba za karę, jak będę w ciąży to normalnie nic nikomu nie powiem...

Hania

Stary 2012-09-17, 12:49   #3281
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee...no co Ty...to trzeba mu przypomnieć, że żonie się czasem prezencik należy bez okazji

Nie mówiłam Wam, ale oczywiście musiałam się nasłuchać w piątek, czemu jeszcze nie mamy dzieci...Tym razem nie od teściowej, a od chrzestnej...wszystkie jej chrześniaki już mają dzieci, a ja nie....i ile jeszcze trzeba czekać? i czemu się nie staramy, czemu nic nie robimy w tym kierunku i że ona nie dożyje.... bardzo lubię moją chrzestną, ale mnie to zaczęło wkurzać...
A teściowa się przy mnie nie odzywała, ale na osobności męża już szturchała kiedy dzidziuś, kiedy planujemy bla bla bla...kurde, chyba za karę, jak będę w ciąży to normalnie nic nikomu nie powiem...
Nie dziwię się, że się wkurzyłaś Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała parę słów...u nas na szczęście nie ma nacisków (a dalsze ciotki i wujkowie są poza moim zasięgiem oczu i uszu ). Ale takie nagabywanie wręcz jest co najmniej niesmaczne...Niech każdy dba tak o własne 4ściany zamiast interesować się czyimś życiem...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-09-17, 12:53   #3282
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

juz sie pozalilam to nic nie odpisal, mozliwe ze kupi mi jakiegos kwiatka ale chcialabym kiedys dostac tak cos bez upominania sie

tez bym sie mega wkurzyla, co to kogo interesuje
Stary 2012-09-17, 12:57   #3283
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię się, że się wkurzyłaś Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała parę słów...u nas na szczęście nie ma nacisków (a dalsze ciotki i wujkowie są poza moim zasięgiem oczu i uszu ). Ale takie nagabywanie wręcz jest co najmniej niesmaczne...Niech każdy dba tak o własne 4ściany zamiast interesować się czyimś życiem...
Wiesz co, ja na prawdę tego nie rozumiem. Kompletnie jest to poza moją percepcją, jak można tak naciskać i prawie przymuszać ludzi do tłumaczenia się czemu nie mają dzieci...zmuszać do posiadania.
Kurde, to nie jest decyzja, jak kupienie kostki masła....czy nawet telewizora... to najważniejsza decyzja w życiu człowieka, zmieniająca wszystko, na zawsze... wielka radość wiadomo...ale i wielka odpowiedzialność...
I każdy powinien sam tę decyzję podjąć....nie wiem czy tacy ludzie myślą, że takie naciskanie, nagabywanie coś zmieni? Że jak ktoś tak gada, to my się od razu weźmiemy do roboty?? No nie czaję. Kompletnie nie rozumiem!!
Szczególnie, że w piątek dostałam @...więc tym bardziej nie fajnie było mi się tłumaczyć....bo było mi przykro, że jednak się nie udało...jeszcze bardziej przykro

Hania

Stary 2012-09-17, 12:58   #3284
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj męczyłam z planem rozwoju zawodowego chyba skończyłam... choć powinnam jeszcze posprawdzać, przeczytać, dopieścić ehh a nie mam siły, a tu by pasowało jutro oddać.

Nauczycielki nie wiecie czy wyszło nowe rozporządzenie ministra odnośnie awansu? bo ja dotarłam do tego z 2007 ale czy jest jakieś nowe?
Ostatnie zmiany były w 2010 roku.

Cytat:
Powiem tylko, ze było cudownie!!! Spędziliśmy piękny weekend w SPA i byliśmy tylko dla siebie, żadnych telewizorów, komputerów, ba nawet telefony zostały w domu Jestem tak pozytywnie naładowana jak już dawno nie byłam
Zazdroszczę weekendu w spa Byłam kilka razy, ale nigdy z mężem, zawsze był to wyjazd z pracy.
Cytat:
Niestety mąż oblał Pojutrze (19.09.) ma absolutnie ostatnie podejście - musiałby się zdarzyć cud, żeby tego dnia zdał i ćw, i egzamin Baba niestety nie ułatwia, a wręcz utrudnia ukończenie studiów. 20. września zamykany jest system, więc jeśli w środę nie zaliczy, to może się pożegnać z ukończeniem tej specjalności.
Także wróciliśmy załamani i tak nas przygnębienie trzymało
Przykro mi z powodu egzaminu męża. Mam nadzieję, że zdarzy się cud i jednak uda się w środę. Nie załamuj się

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za kciuki, ale nie zrobili mi tego badania dzisiaj, bo mam lekkie plamienie i ginka wolała przesunąć. Idę więc w piątek, nawet się cieszę bo mam wtedy urlop i na spokojnie poleżę sobie jak będzie bolało (miałam iść na praktykę ale jeden dzień nie pójdę i tyle).
To faktycznie lepiej, że będziesz mogła odpocząć po badaniu Ja się zdziwiłam, że miałam plamienie, a jednak mnie na badanie przyjęli.

Cytat:
Wczoraj na tvn style oglądałam "Sekrety chirurgii" i była dziewczyna, która chciała zoperować pociążowe i pokarmieniowe piersi i brzuch. I jak pokazali ją rozebraną i jej brzuch, to mój mąż z lekkim współczuciem w głowie "O fak". A ja mówię "Brzuch pociążowy"... I wtedy powiedzieli, że właśnie po ciąży. Ja się rozkleiłam totalnie, łzy poleciały ciurkiem i mówię do męża "Widzisz już, czego tak się boję"... Mąż chyba nie zdawał sobie sprawy, jak kobieta może wyglądać po ciąży.
Widziałam to. Wiesz, Aaby, mnie się wydaje, że ona bardzo w ciąży przytyła. Są kobiety, które tyją po 30-40 kg. Wtedy rzeczywiście trudniej wrócić do formy po porodzie. Pewnie też dużo zależy od predyspozycji, jedni mają bardziej elastyczną skórę, inni mniej. Trzeba dbać o siebie i wierzyć, że będzie ok Chociaż rozumiem Twoje obawy, bo też nie chciałabym tak wyglądać po ciąży...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:10   #3285
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, ja na prawdę tego nie rozumiem. Kompletnie jest to poza moją percepcją, jak można tak naciskać i prawie przymuszać ludzi do tłumaczenia się czemu nie mają dzieci...zmuszać do posiadania.
Kurde, to nie jest decyzja, jak kupienie kostki masła....czy nawet telewizora... to najważniejsza decyzja w życiu człowieka, zmieniająca wszystko, na zawsze... wielka radość wiadomo...ale i wielka odpowiedzialność...
I każdy powinien sam tę decyzję podjąć....nie wiem czy tacy ludzie myślą, że takie naciskanie, nagabywanie coś zmieni? Że jak ktoś tak gada, to my się od razu weźmiemy do roboty?? No nie czaję. Kompletnie nie rozumiem!!
Szczególnie, że w piątek dostałam @...więc tym bardziej nie fajnie było mi się tłumaczyć....bo było mi przykro, że jednak się nie udało...jeszcze bardziej przykro
Dokładnie - zgadzam się z każdym Twoim słowem, ale chyba na takich ludzi nie ma rady. Możesz próbować coś odpowiadać, ale obawiam się, że to nic w takich typach nie zmieni. Czasem sobie myślę, że może trzeba odpowiedzieć, że nie możemy mieć dzieci Ciekawe czy byłoby im chociaż trochę łyso. Ale mówię, nigdy mi nikt ciśnienia w tym temacie nie podniósł, choć presję się czuję. Szczególnie jak się jest 3 lata po ślubie. Mam jednak gdzieś gadanie innych. Przynajmniej na razie I domyślam się jak było Ci nieprzyjemnie, tym bardziej, że w piątek dostałaś @. Ale tulę Cię i spróbuj nie słuchać głupiego gadania

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-09-17, 13:21   #3286
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
juz sie pozalilam to nic nie odpisal, mozliwe ze kupi mi jakiegos kwiatka ale chcialabym kiedys dostac tak cos bez upominania sie

tez bym sie mega wkurzyla, co to kogo interesuje
No dokładnie....nikogo to nie powinno interesować!

Ja czasem dostaję bez upominania... mój TŻ się wyrobił....

Cytat:
Dokładnie - zgadzam się z każdym Twoim słowem, ale chyba na takich ludzi nie ma rady. Możesz próbować coś odpowiadać, ale obawiam się, że to nic w takich typach nie zmieni. Czasem sobie myślę, że może trzeba odpowiedzieć, że nie możemy mieć dzieci Ciekawe czy byłoby im chociaż trochę łyso. Ale mówię, nigdy mi nikt ciśnienia w tym temacie nie podniósł, choć presję się czuję. Szczególnie jak się jest 3 lata po ślubie. Mam jednak gdzieś gadanie innych. Przynajmniej na razie I domyślam się jak było Ci nieprzyjemnie, tym bardziej, że w piątek dostałaś @. Ale tulę Cię i spróbuj nie słuchać głupiego gadania
Agnusek, ale wiesz, to jest tak, że można zapytać raz... ale widzisz czyjąś reakcję...jak jest nie bardzo, to się przymknij
Mój szwagier np. tak spytał, moja siostra mu tylko odpowiedziała 'to nie jest odpowiedni dzień' a on 'aha, ok, nic więcej nie mówię' i faktycznie...koniec tematu...
czemu inni tak nie mogą?
Co do mówienia, że nie mogę mieć dzieci też o tym myślałam...ale się boję zapeszyć
Ale zrobiliśmy tak kilka razy z TŻ, odnośnie jego wagi...jak ludzie, których nie widział kilka lat mówili 'oooo...ale Ty utyłeś' albo 'oooo...jaki masz gruby brzuch' itp... więc TŻ zaczął mówić, że jest poważnie chory...mina ludzi bezcenna... (mam nadzieję, że nie wywołamy wilka z lasu...)

Hania

Stary 2012-09-17, 13:33   #3287
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
No dokładnie....nikogo to nie powinno interesować!

Ja czasem dostaję bez upominania... mój TŻ się wyrobił....

Agnusek, ale wiesz, to jest tak, że można zapytać raz... ale widzisz czyjąś reakcję...jak jest nie bardzo, to się przymknij
Mój szwagier np. tak spytał, moja siostra mu tylko odpowiedziała 'to nie jest odpowiedni dzień' a on 'aha, ok, nic więcej nie mówię' i faktycznie...koniec tematu...
czemu inni tak nie mogą?
Co do mówienia, że nie mogę mieć dzieci też o tym myślałam...ale się boję zapeszyć
Ale zrobiliśmy tak kilka razy z TŻ, odnośnie jego wagi...jak ludzie, których nie widział kilka lat mówili 'oooo...ale Ty utyłeś' albo 'oooo...jaki masz gruby brzuch' itp... więc TŻ zaczął mówić, że jest poważnie chory...mina ludzi bezcenna... (mam nadzieję, że nie wywołamy wilka z lasu...)
Hehe, dobry patent
Ale masz rację, ze ludzie powinni się opamiętać od razu i nie zadawać pytań jeśli widzą, że odbiorca nie ma ochoty odpowiadać.

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-09-17, 13:36   #3288
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

Jak zwykle nie dam was rady nadrobić, wyczytałam tylko że Bao urodziła, GRATULUJĘ kochana, niech Izunia zdrowo się chowa

Ja mam dziś wizytę, mały nie daje mi ostatnio spać bo w dzień jest spokój a w nocy buszuje w brzuszku.

Lece was troche podczytać

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:39   #3289
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!

Jak zwykle nie dam was rady nadrobić, wyczytałam tylko że Bao urodziła, GRATULUJĘ kochana, niech Izunia zdrowo się chowa

Ja mam dziś wizytę, mały nie daje mi ostatnio spać bo w dzień jest spokój a w nocy buszuje w brzuszku.

Lece was troche podczytać

Mona, moja "Buszuje" cały czas..... nie wiem kiedy to dziecko śpi , jesteśmy następne w kolejce do........
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:44   #3290
Malensstfo
Zakorzenienie

Ludzie niestety nie zdają sobie sprawy, że w dzisiejszych czasach tak naprawdę co raz więcej jest problemów z zajściem, nie mówiąc o tym, że faktycznie niektórzy ich mieć nie mogą...i myślę, że taki tekst: "Nie mamy dzieci, bo ich mieć nie możemy" przymknął by takich ludzi raz na zawsze i może by się opamiętali...

Podobnie jak napisałaś Butter przytycie czy schudnięcie może być przyczyną choroby np. ale nikt się nad tym nie zastanawia...

Ze strony mojej rodziny chyba nie było takich pytań, jeśli już to może czasem zapytali mojej mamy, ale najczęściej brat męża się dopytywał...więc raz mu odpowiedziałam tak, że mu w pięty poszło i był spokój

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Mona, moja "Buszuje" cały czas..... nie wiem kiedy to dziecko śpi , jesteśmy następne w kolejce do........
Ja tylko czekam!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:49   #3291
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Ja tylko czekam!
Na co??? Na buszowanie, czy na nasze porody

Właśnie zobaczyłąm, że wizytę masz na 8 października, ja na 8 X jestem umówiona z położną na porodówce, żeby jeszcze do mnie zajrzała, zrobiła ktg i takie tam
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-17, 13:55   #3292
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio tak mi się brzuch napinał że sie zastanawiałam czy wytrwam ale od kilku dni jest znów spokój. najgorsze jest to że jeszcze wszystkiego nie mamy, musimy kupić adaptery do fotelika niestety ciężko je dostać, wanienki nie mamy i jeszcze kilka drobnostek.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:57   #3293
ButterBear
Zakorzenienie

Malenstfo, co powiedziałaś, że w pięty poszło? Może zgapię następnym razem

Bika, ale ten czas śmiga....Ty już przy końcówce

Hania

Stary 2012-09-17, 13:58   #3294
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
ostatnio tak mi się brzuch napinał że sie zastanawiałam czy wytrwam ale od kilku dni jest znów spokój. najgorsze jest to że jeszcze wszystkiego nie mamy, musimy kupić adaptery do fotelika niestety ciężko je dostać, wanienki nie mamy i jeszcze kilka drobnostek.
Ja wczoraj kupiłam staniki do karmienia, wodę z "dzióbkiem" i sok z białych winogron i już mogę stwierdzić, że wszystko mam
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-17, 14:00   #3295
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Na co??? Na buszowanie, czy na nasze porody
No, na porody!!! A, że ty następna w kolejce, to mój tel. czeka!

Butter wiesz co...qrcze nie pamiętam dokładnie, bo on tak zawsze jak to fajnie mieć dziecko, takiego Kubusia (jego syn), itd. Więc mu chyba powiedziałam, że przyjdzie na to czas, a jak tak bardzo mu się podoba, to niech sobie sam zrobi drugie dziecko, a nie każe komuś to zrobić I cisza
Stary 2012-09-17, 14:02   #3296
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Malenstfo, co powiedziałaś, że w pięty poszło? Może zgapię następnym razem

Bika, ale ten czas śmiga....Ty już przy końcówce
Własnie Maleństwo, co powiedziałaś???

Niom przy końcówce..... poród moj codzienny temat nr 1......

Melduję, że umówiłam się na następny piątek z kolegą na sesję ciążową

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Butter wiesz co...qrcze nie pamiętam dokładnie, bo on tak zawsze jak to fajnie mieć dziecko, takiego Kubusia (jego syn), itd. Więc mu chyba powiedziałam, że przyjdzie na to czas, a jak tak bardzo mu się podoba, to niech sobie sam zrobi drugie dziecko, a nie każe komuś to zrobić I cisza
A nr mojego tż Ci w końcu dałam???

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Agnusek - ale super Ci tż niespodziankę zrobił zazdraszczam
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-17, 14:03   #3297
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj kupiłam staniki do karmienia, wodę z "dzióbkiem" i sok z białych winogron i już mogę stwierdzić, że wszystko mam

Cytat:

Aha...no i bardzo dobrze...Obraził się czy zaczął się niezręcznie śmiać? Bo to dwie reakcje, jakie spotykam, jak się komuś coś ostrzej powie...

Ja Wam mówiłam, że kiedyś mąż mojej przyjaciółki wywalił tekst u nas, wchodząc do świeżo wyremontowanej jadalni 'nie widzę nigdzie pokoju dla dziecka, nie chcecie dzieci?' to mu odpaliłam 'chcemy, ale na razie bardziej chcemy mieć jadalnię'...od razu się zamknął....

Cytat:
Własnie Maleństwo, co powiedziałaś???

Niom przy końcówce..... poród moj codzienny temat nr 1......

Melduję, że umówiłam się na następny piątek z kolegą na sesję ciążową
OOoooooo... super, mam nadzieję, że pokażesz efekty. Masz jakiś pomysł?

Hania

Stary 2012-09-17, 14:05   #3298
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Aaby a Tobie to miałam napisać - jestes miszczu nadrabiania

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

Ja Wam mówiłam, że kiedyś mąż mojej przyjaciółki wywalił tekst u nas, wchodząc do świeżo wyremontowanej jadalni 'nie widzę nigdzie pokoju dla dziecka, nie chcecie dzieci?' to mu odpaliłam 'chcemy, ale na razie bardziej chcemy mieć jadalnię'...od razu się zamknął....

OOoooooo... super, mam nadzieję, że pokażesz efekty. Masz jakiś pomysł?
Dobry ten tekst z jadalnią

Taaaaa....... mam mnóstwo pomysłów a że fotografem jest mój przyjaciel, to będę sobie mogła pozwolić na totalny LUZ
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-17, 14:09   #3299
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

A nr mojego tż Ci w końcu dałam???[COLOR="Silver"]
Nieeee

I koniecznie pokaż potem efekty sesji Bikuś!

Butter nie obraził się i śmiać się też nie śmiał, po prostu się przymknął

Wiesz generalnie, nawet jakby się obraził, to jego problem nie mój, on wtyka nos w nieswoje sprawy....ja należę do takich osób, że jak się wkurzy to odpowie i gucio mnie obchodzi, kto sobie coś pomyśli...a że mój szwagier trochę z podobnej gliny to się nawet dogadujemy..i tyle..
Stary 2012-09-17, 14:10   #3300
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Dobry ten tekst z jadalnią

Taaaaa....... mam mnóstwo pomysłów a że fotografem jest mój przyjaciel, to będę sobie mogła pozwolić na totalny LUZ
No to fajnie, superowo!! Będziesz mogła zaszaleć...TŻ bierze udział?

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości