To nic, że dzieli Nas od☠ległość, ważne, że łączy Nas miłość- ZNO część 45! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 00:22   #2311
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: To nic, że dzieli Nas od☠ległość, ważne, że łączy Nas miłość- ZNO część 45!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Historia, którą znam (z pierwszej ręki) to też taka miłość romantyczna.
Znajomy miał żonę, 5 miesięcy. Chorowała na zanik mięśnia sercowego, więc "nie znali dnia ani godziny". Była w ciąży.
Tamtego dnia byli umówieni na wizytę u lekarza, mieli spotkać się w połowie drogi, w sklepie. (lekarz chciał rozwiązać ciąże przez cesarskie cięcie). Gdy dochodził do sklepu widział, jak przyjechało pogotowie... Jej serce przestało pracować. W szpitalu próbowali uratować dziecko, ale też się nie udało.

Chyba nigdy łzy tak mi nie leciały. Żaden film ani książka nie wydusily ich tak ze mnie... Wyobraziłam sobie co musi czuć człowiek, który zdążył się ożenić, kochał swoją żonę, bo często o niej opowiada, często ja wspomina w bardzo cieply sposób (co się dziwić, niespełna pół roku byli małżeństwem), stracil w jednej chwili dwie najważniejsze mu osoby.
Mówił, że druga zona jest okropnie zazdrosna o to, że zostawił sobie pamiątki po tamtej, że chodzi na ich grób (zostały pochowane razem).
eh smutne.. i to jeszcze żona i dziecko. niestety pewnie wiele jest takich historii na świecie, tyle ludzi choruje, dowiaduje się nagle, że zostało im czasem kilka miesięcy życia.
dziwna ta żona, wiadomo, że będzie odwiedzał grób i nie może od tak o niej zapomnieć i może tej nowej nigdy nie pokocha tak samo.
po takich historiach uświadamiam sobie, że aż żal marnować czas na jakieś kłótnie i w ogóle
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja oglądałam tylko film "PS. Kocham Cię", do książki się nie mogę zabrać
to polecam przeczytać

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:28   #2312
karolca
Zakorzenienie

Dot.: To nic, że dzieli Nas od☠ległość, ważne, że łączy Nas miłość- ZNO część 45!

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość

Po drugiej części tak mi się skojarzyło...
U mnie na kominku stoją zdjęcia mojej mamy, nasze wspólne itp.
Kiedyś przyjechała do mojej macochy koleżanka i zapytała czemu "to" stoi na kominku, że ona będąc w związku z wdowcem nie pozwoliłaby, żeby z każdej strony patrzyła na nią jej poprzedniczka i że na jej miejscu dawno powiedziałaby swojemu mężowi, żeby to wziął albo sama by wyrzuciła
A nie jest jakoś przesadnie dużo tych zdjęć, tylko 3 na kominku
Wszystko ma dwie strony.
Nie można zakazać człowiekowi wspomnień. A zdjęcia i pamiątki to są właśnie te wspomnienia. Prawdopodobnie inaczej przeżywa się stratę po 20 czy 30 wspólnie spędzonych latach, gdzie poza uczuciem pojawia się pewna rutyna i przyzwyczajenie a inaczej, gdzie to uczucie dopiero się narodziło. W dodatku był to wspaniały czas wyczekiwania na dziecko. Oboje wiedzieli, że ona prędzej czy później umrze, bo choroba nieuleczalna, ale oboje mieli nadzieję, że dziecko przeżyje. Nie wiem czy po takiej stracie kiedykolwiek bym się podniosła i mogła zacząć zyć na nowo.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

hihihi mnie mama całe życie uczyła ani nigdy nie rozstawać się w gniewie (w sensie wychodzimy z domu do pracy czy gdziekolwiek ani nie kłaść się spać w gniewie). Nie wiadomo co przyniesie los, potem do końca życia mozna mieć żal do siebie, że "byliśmy skłóceni".
A historia na pewno jedna z wielu, ale jeśli słyszysz ją z pierwszej ręki a nie od kogoś tam znajomego, znajomego, znajomego od osoby, której nie znasz i której nie znalaś to jednak inaczej się odczuwa.
Tak, jest też smutno i przykro, ale nie aż tak.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:29   #2313
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ma dwie strony.
Nie można zakazać człowiekowi wspomnień. A zdjęcia i pamiątki to są właśnie te wspomnienia. Prawdopodobnie inaczej przeżywa się stratę po 20 czy 30 wspólnie spędzonych latach, gdzie poza uczuciem pojawia się pewna rutyna i przyzwyczajenie a inaczej, gdzie to uczucie dopiero się narodziło. W dodatku był to wspaniały czas wyczekiwania na dziecko. Oboje wiedzieli, że ona prędzej czy później umrze, bo choroba nieuleczalna, ale oboje mieli nadzieję, że dziecko przeżyje. Nie wiem czy po takiej stracie kiedykolwiek bym się podniosła i mogła zacząć zyć na nowo.
Ja sobie w ogóle nie wyobrażam ułożyć życie po śmierci drugiej połówki, wiadomo też w młodym wieku nie warto rezygnować z ułożenia sobie życia ale co innego jak to jest dobrowolna decyzja kiedy np rozstajemy się a co innego jak jestem z kimś szczęśliwa, planuję życie a tu nagle koniec...
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:34   #2314
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja sobie w ogóle nie wyobrażam ułożyć życie po śmierci drugiej połówki, wiadomo też w młodym wieku nie warto rezygnować z ułożenia sobie życia ale co innego jak to jest dobrowolna decyzja kiedy np rozstajemy się a co innego jak jestem z kimś szczęśliwa, planuję życie a tu nagle koniec...
Nie wiem co bym zrobiła, na pewno wiele zależy od tego ile miałabym lat. Młody chyba szybciej podejmie decyzję, że koniec z żałobą i coś trzeba zrobić. Przyrzekasz "dopóki nas śmierć nie rozłączy".
Znam wdowę, która układa sobie życie na nowo ale przejmuje się tym, co powiedzą inni (bo przy mężu była zwykła kura domową, nigdzie nie wychodzili... ot, małżeństwo bo wypadalo, bo wpadka była itp). Teraz, po dwoch latach chyba, spotyka się z nowym facetem i sama otwarcie mówi, że czuje, że żyje, że ma motywację dbac o siebie, zrobić coś ze sobą. I ma prawo do tego.
Druga wdowa jaką znam (teściowa), nie chce mieć nikogo nowego. I ma do tego pełne prawo.
Nikomu w sumie nic do tego, ważne to samemu się pogodzić z losem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-17, 00:36   #2315
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

hihihi mnie mama całe życie uczyła ani nigdy nie rozstawać się w gniewie (w sensie wychodzimy z domu do pracy czy gdziekolwiek ani nie kłaść się spać w gniewie). Nie wiadomo co przyniesie los, potem do końca życia mozna mieć żal do siebie, że "byliśmy skłóceni".
A historia na pewno jedna z wielu, ale jeśli słyszysz ją z pierwszej ręki a nie od kogoś tam znajomego, znajomego, znajomego od osoby, której nie znasz i której nie znalaś to jednak inaczej się odczuwa.
Tak, jest też smutno i przykro, ale nie aż tak.
i Twoja mama ma ogromną rację to byłoby okropne żyć z takim poczuciem, że nie zdążyło się przeprosić i ostatnie chwile z kimś tak wyglądały. naprawdę poczucie winy do końca życia. ja chyba bym sobie tego nie wybaczyła nigdy.
wiem i rozumiem, zbyt dużo ludzi umiera i historie nieznajomych aż tak nas nie wzruszają, co innego jacyś bliżsi znajomi. a jeszcze takie okropne zakończenie pięknej, młodej i romantycznej miłości to strasznie smutne.

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 00:44   #2316
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co bym zrobiła, na pewno wiele zależy od tego ile miałabym lat. Młody chyba szybciej podejmie decyzję, że koniec z żałobą i coś trzeba zrobić. Przyrzekasz "dopóki nas śmierć nie rozłączy".
Znam wdowę, która układa sobie życie na nowo ale przejmuje się tym, co powiedzą inni (bo przy mężu była zwykła kura domową, nigdzie nie wychodzili... ot, małżeństwo bo wypadalo, bo wpadka była itp). Teraz, po dwoch latach chyba, spotyka się z nowym facetem i sama otwarcie mówi, że czuje, że żyje, że ma motywację dbac o siebie, zrobić coś ze sobą. I ma prawo do tego.
Druga wdowa jaką znam (teściowa), nie chce mieć nikogo nowego. I ma do tego pełne prawo.
Nikomu w sumie nic do tego, ważne to samemu się pogodzić z losem.
Wiadomo, że wszystko zależy od człowieka, od wieku, od dokładniej sytuacji bo małżeństwo małżeństwu nie równe.
Ale jeśli chodzi o mnie to nigdy bym się nie pogodziła... To znaczy mówię tak teraz nie wiadomo co by było gdyby coś się stało... Ale wolę tego nie doświadczyć.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
i Twoja mama ma ogromną rację to byłoby okropne żyć z takim poczuciem, że nie zdążyło się przeprosić i ostatnie chwile z kimś tak wyglądały. naprawdę poczucie winy do końca życia. ja chyba bym sobie tego nie wybaczyła nigdy.
wiem i rozumiem, zbyt dużo ludzi umiera i historie nieznajomych aż tak nas nie wzruszają, co innego jacyś bliżsi znajomi. a jeszcze takie okropne zakończenie pięknej, młodej i romantycznej miłości to strasznie smutne.
Ja się tego zawsze bałam... Zawsze jak się kłóciłam z TŻtem bałam się, że może niedługo go nie być, bo nigdy nic nie wiadomo jeszcze w jego stanie i bałam się, że pokłóciliśmy się i nie zdążymy się pogodzić...
Stary 2012-09-17, 00:51   #2317
hotaru_no_haka
Raczkowanie

Smutne historie.

Sama wiem jak kruche jest życie i jak niewiele trzeba.

Późno się zrobiło. Fajnie, że jutro mogę być później w pracy (ze swojej normalnej mam wolne, muszę popracować w firmie TŻ, ordnung must sein!)
When the fire has no heat, You light it up again.

hotaru_no_haka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 07:06   #2318
czarnulax
Zakorzenienie

Hej

Poniedziałek Dobrze, że mój Tż nastawił budzik, bo mój dzisiaj postanowił nie zadzwonić

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Smutne historie.
Stary 2012-09-17, 07:14   #2319
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

napewno chodziło mi o prehistorie :tak:

nawet bardzo smutne te historie.
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:24   #2320
201604200942
Konto usunięte

moim zdaniem śmierć ukochanej to taki "bagaż doświadczeń"- nie można się go pozbyć i jeśli druga osoba zdecyduje się być z osobą, która straciła ukochaną, powinna uszanować to, że stracił kogoś. Ja wiem, że ludzie są różni, inaczej reagują na śmierć bliskich, są bardziej lub mniej sentymentalni, ale osoba, która ma świadomośc, że partner stracił kiedyś ukochaną osobę, powinna pokochać go z takim "bagażem" jaki ma.

Oglądałam PS. Kocham Cię, ale nie wzruszył mnie ten film.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:02   #2321
karolca
Zakorzenienie

Hej

Chcecie zobaczyć jak Ewelinka zasypia i się budzi?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-17, 10:25   #2322
norka27
Zakorzenienie

dobry probuje sie dodzwonic w sprawie tego usg i utknelam w kolejce do centrali tel
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:32   #2323
karolca
Zakorzenienie

Norka, na poprawę humoru

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:19
Stary 2012-09-17, 10:41   #2324
norka27
Zakorzenienie

pani sekretarka stwierdzila ze jestem tak wysoko w ciazy ze usg sie nie robi bo i tak nic nie widac bo dziecko jest za duze nie kumam - w Polsce sie robi i jakos nie jest za duze a tu nagle jest? No w kazdym razie ginekolog ma do mnei zadzwonic kolo 12 i se pogadamy bo ona nie bedzie za gina decydowac. Dziwny ten kraj.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Karolcia nie boisz sie ze ona sie udusi jak przekreci sie twarza do materacyka? Boszesz jak ona sie wygina - nie widzialam jeszcze by ktos tak spal Corka kuzyna TZ po tygodniu zmarla w lozeczku wlasnie przez cos takiego i ja mam pietra jak widze ze dzieci sie tak wyginaja.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ide wziac prysznic i ogarnac wloski a potem zabieram sie za przerozne prace domowe ktorych na prawde mi sie nie chce zaczac. TZ pracuje przy kompie wiec wiele od niego wymagac nie moge - za to wieczorem ma za zadanie ruszyc z nasza sypialnia
Stary 2012-09-17, 10:57   #2325
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
pani sekretarka stwierdzila ze jestem tak wysoko w ciazy ze usg sie nie robi bo i tak nic nie widac bo dziecko jest za duze nie kumam - w Polsce sie robi i jakos nie jest za duze a tu nagle jest? No w kazdym razie ginekolog ma do mnei zadzwonic kolo 12 i se pogadamy bo ona nie bedzie za gina decydowac. Dziwny ten kraj.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Karolcia nie boisz sie ze ona sie udusi jak przekreci sie twarza do materacyka? Boszesz jak ona sie wygina - nie widzialam jeszcze by ktos tak spal Corka kuzyna TZ po tygodniu zmarla w lozeczku wlasnie przez cos takiego i ja mam pietra jak widze ze dzieci sie tak wyginaja.
W PL 3D/4D też nie robią w zaawansowanej ciąży właśnie dlatego, że słabo wszystko widać. Ale jeśli ktoś chce, to dlaczego nie (ja już na zwykłym USG nic nie widziałam). No ale to nie o to chodzi aby na monitorze widać było całe fikające dziecko. Pogadasz z lekarzem to będziesz wiedziała więcej.

Nie boję się. Noworodki nie powinny spać na brzuszku bez opieki, bo nie potrafią jeszcze przekręcać główki i mogą się udusić. To nazywa się śmierć łóżeczkowa. Dlatego małe dzieci nie powinny spać na miękkich poduszeczkach itp tylko na samym materacu lub na poduszcze-klinie (ma trójkątny kształt, dzięki temu nie trzeba podnosić nóg łóżeczka, zapobiega ulewaniu lub pomaga ulewającym dzieciom nie zachłysnąć się. Poza tym Ewelinka sama przekręca się na brzuszek, potem na plecy, na boczki. Wzdłuż, w poprzek łóżeczka. Wszystkie możliwe pozycje są jej No a ja nie jestem w stanie siedzieć nad łóżeczkiem całą noc i pilnować aby nie spała na brzuchu skoro to polubiła.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-17, 11:01   #2326
norka27
Zakorzenienie

czyli ogolnie to nie ma sensu tam w ogole jechac po co mam placic tysiac koron za usg skoro i tak nie zobacze twarzy dziecka a na badanie ginekologiczne typu widzi mi sie nie ma sensu jechac bo to daleka droga, duzy koszt dojazdu i potem jeszcze koszt USG. Jak mam prawie 3h w 1 strone jechac po to by nic sie nie dowiedziec to nei wiem czy to ma sens. No ale pogadam z lekarzem jeszcze.

Skoro Ewelinka tak zdolna ze sama sie przekreca to bardzo dobrze, niech sie wierci ile jej sie podoba skoro jej tak wygodnie Ide pod prysznic
Stary 2012-09-17, 11:15   #2327
hihihi
Zakorzenienie

dzień dobry

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 11:49   #2328
201604200942
Konto usunięte

ech, właśnie przytachałam z 10 kg książek z biblioteki ze sztuką renesansu ;D zaraz robię sobie kawę i będę robiła konspekt lekcji
Stary 2012-09-17, 12:03   #2329
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

hej
poszliśmy wczoraj spać jakoś koło 2, a chwilę po 9 obudził nas telefon, od jutra szef TŻ dzwoni, że będzie w pobliżu i czy może wpaść omówić szczegóły współpracy, a tu burdello na kółkach
jakoś ogarnęliśmy , ale tak szybko dawno nie wstawaliśmy
Stary 2012-09-17, 12:12   #2330
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
hej
poszliśmy wczoraj spać jakoś koło 2, a chwilę po 9 obudził nas telefon, od jutra szef TŻ dzwoni, że będzie w pobliżu i czy może wpaść omówić szczegóły współpracy, a tu burdello na kółkach
jakoś ogarnęliśmy , ale tak szybko dawno nie wstawaliśmy
i do Was do domu przyszedł? dziwnie, że szef odwiedza w domu ludzi

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ech, właśnie przytachałam z 10 kg książek z biblioteki ze sztuką renesansu ;D zaraz robię sobie kawę i będę robiła konspekt lekcji
o matko powodzenia!

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 12:16   #2331
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
o matko powodzenia!
dziękuję to dla mnie przyjemność

przyszła do mnie książka z wygranego konkursu, jakieś romansidło, najchętniej bym ją wymieniła ale nie wiem gdzie
Stary 2012-09-17, 12:20   #2332
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

hihi bo to jest jednoosobowa firma, on nie ma żadnego biura, a że był w okolicy, t stwierdzil, że on podjedzie, żeby TŻ już nie musiał, calkiem sensowny facet się wydaje
Stary 2012-09-17, 12:25   #2333
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję to dla mnie przyjemność

przyszła do mnie książka z wygranego konkursu, jakieś romansidło, najchętniej bym ją wymieniła ale nie wiem gdzie
no to dobrze, że Ci to sprawia przyjemność a dziś nie byłaś na praktykach? czy już wróciłaś?
a co to za konkurs? romansidło? nieźle haha

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
hihi bo to jest jednoosobowa firma, on nie ma żadnego biura, a że był w okolicy, t stwierdzil, że on podjedzie, żeby TŻ już nie musiał, calkiem sensowny facet się wydaje
no chyba, że tak to w sumie całkiem w porządku

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 12:31   #2334
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
no to dobrze, że Ci to sprawia przyjemność a dziś nie byłaś na praktykach? czy już wróciłaś?
a co to za konkurs? romansidło? nieźle haha [COLOR="Silver"]
Byłam już, miałam tylko jedną lekcję
Konkurs na jakiejś stronie studenckiej, kiedyś często się tam udzielałam, później zapomniałam o tej stronie i ostatnio sobie o niej przypomniałam, kliknęłam na konkursy i tak się złożyło, że wygrałam w konkursie jakies romansidło
Stary 2012-09-17, 12:32   #2335
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

hihi na początku sobie pomyślałam dokładnie to samo, ale jak, szef do pracownika, dziwne, a potem, hmm całkiem spoko, że nie każe mu przyjeżdżać do siebie, skoro jest blisko, bo to w sumie oszczędność dla nas
Stary 2012-09-17, 12:36   #2336
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam już, miałam tylko jedną lekcję
Konkurs na jakiejś stronie studenckiej, kiedyś często się tam udzielałam, później zapomniałam o tej stronie i ostatnio sobie o niej przypomniałam, kliknęłam na konkursy i tak się złożyło, że wygrałam w konkursie jakies romansidło
o to luzik a kiedy prowadzisz lekcję? jutro?
haha ja w czerwcu wzięłam udział w konkursie organizowanym przez naszą medyczną gazetę i napisali mi teraz dopiero, że wygrałam koszulkę uczelni

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
hihi na początku sobie pomyślałam dokładnie to samo, ale jak, szef do pracownika, dziwne, a potem, hmm całkiem spoko, że nie każe mu przyjeżdżać do siebie, skoro jest blisko, bo to w sumie oszczędność dla nas
no właśnie i ja tak samo pomyślałam ale jak same plusy dla Was to w porządku

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 12:46   #2337
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
o to luzik a kiedy prowadzisz lekcję? jutro?
haha ja w czerwcu wzięłam udział w konkursie organizowanym przez naszą medyczną gazetę i napisali mi teraz dopiero, że wygrałam koszulkę uczelni

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

no właśnie i ja tak samo pomyślałam ale jak same plusy dla Was to w porządku
w środę dwie lekcje i w piątek

no to długo trwał ten konkurs
Stary 2012-09-17, 13:04   #2338
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
w środę dwie lekcje i w piątek

no to długo trwał ten konkurs
po prostu sesja, potem wakacje i chyba się tym nikt nie zajmował
stresik ?

Dexter w spódnicy
Stary 2012-09-17, 13:04   #2339
Imperfecta
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Przyznam się, że dopiero wstałam
Stary 2012-09-17, 13:11   #2340
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
po prostu sesja, potem wakacje i chyba się tym nikt nie zajmował
stresik ?
Prawdę mówiąc nie mam stresu, może przyjdzie dopiero w środę Ale myślę, że nie zanudzę dzieciaków na pierwszej lekcji i zrobię dobre wrażenie- w końcu większość lekcji będą oglądali reprodukcje obrazów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości