Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2315 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 13:24   #69421
elka1986
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

A jeśli chodzi o olejowanie to jaki olejek powinnam kupić?
Może być nafta kosmetyczna?
Od dziś zaczynam dbać o moje kręciołki metodą OMO narazie może jak będą trochę lepiej wyglądały to się przerzucę na coś innego.
elka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:11   #69422
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
Witam. Potrzebuję pomocy. Moje włosy są kręcone, puszyste i sianowate. Od zawsze! Myślałam że tak po prostu powinno być. Zniszczone są od prostowania. Teraz zaczynam mieć wątpliwości. Skoro Wy możecie mieć piękne kręcone włosy to może ja też... Dodam że poważnie się zastanawiam nad zabiegiem keratynowego prostowania, ale jeśli jest szansa to wolałabym chyba pozostać przy kręconych, ale ładnych. Do pielęgnacji włosów raczej nie przywiązuję wagi. Używam 'jakiegoś' szamponu i maski Kallos. Nigdy nie farbowałam. Możecie mi polecić jakieś zabiegi, kosmetyki abym mogła poprawić ich stan?? W FAQ się gubię więc proszę nie odsyłajcie mnie tam...
jaaakie włosy!! trochę się nimi zająć i będą przecudowne i nie myśl o prostowaniu, bo Cię znajdę
marzę o takiej długości
ja zaczynałam właśnie od pigułki, a później patrzyłam czego używają dziewczyny w codzienniku. No i najważniejsze- obserwowałam jak włosy reagują na kosmetyki

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:17   #69423
elka1986
Przyczajenie

No właśnie już czas najwyższy się nimi zająć Mam nadzieje, że z Wasza pomocą będzie łatwiej
Stary 2012-09-17, 14:22   #69424
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś zaczynam dbać o moje kręciołki metodą OMO narazie może jak będą trochę lepiej wyglądały to się przerzucę na coś innego.
nafta, oliwa z oliwek, wszystko co masz po ręką ja zakochałam się w oleju sezamowym (takim do kuchni) w Lidlu jest (mam też z Lidla olej z orzechów arachidowych - dziś się z nim zapoznam), olej arganowy, trzeba popróbować co polubią włoski (moje chyba lubią wszystko)
trzymam za ciebie kciuki, będzie pięknie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:29   #69425
agusia2569
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie już czas najwyższy się nimi zająć Mam nadzieje, że z Wasza pomocą będzie łatwiej
Na początek przestań je rozczesywać po drugie polecam olejowanie i odżywkę garniera z awokado, mmmmm...jestem w niej zakochana
agusia2569 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:30   #69426
elka1986
Przyczajenie

No to zacznę od nafty bo akurat mam od teściowej
A odżywkę z Garniera używałam jakiś miesiąc temu jeszcze. kupię znowu.

Edytowane przez elka1986
Czas edycji: 2012-09-17 o 14:32
elka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:11   #69427
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
zazwyczaj budze sie z czyms dziwnym, wole wiec zwiazac luzno na noc w kitke, niech sie chociaz nie niszcza
To idealny opis kazdego mojego poranka.
Zaraz...czyli nie powinnam spac z rozpuszczonymi? lepiej wiazac?
Probowalam ananasa - odpada. Przerzucalam przez poduszke - chyba za krotkie sa na to, bo wracaja na swoje miejsce.
Ogolnie to noc je dobija. Na drugi dzien nie ma innego wyjscia tylko spineczki w ruch. Poduszke mam obwiazana sliska apaszka pseudojedwabna. Poszewek z satyny nie idzie tu znalezc, aby satyna bawelniana, ktora mi nie pomoze. Jest opcja kupienia poszewek (nawet calej poscieli) z prawdziwego jedwabiu, co tez pewnie zrobie w przyszlosci, odzaluje te pare setek koron czego sie dla wlosow nie robi. Tyle, ze na razie jest bryndza...
Dzis nakladam olejek Alterry pomaranczowy. Pierwszy raz! Jakos nie mialam kiedy go wyprobowac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:18   #69428
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
zaraz...czyli nie powinnam spac z rozpuszczonymi? lepiej wiazac?
Lepiej tak robic żeby zabezpieczyc, tarcie w nocy jest wysoko na liscie szkodliwcow (mojej prywatnej i istatnio Anwen to potwierdzila we wpisie)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:23   #69429
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej tak robic żeby zabezpieczyc, tarcie w nocy jest wysoko na liscie szkodliwcow (mojej prywatnej i istatnio Anwen to potwierdzila we wpisie)
Czlowiek sie uczy przez cale zycie.
Zaczne wiec chyba plesc warkocz na noc, i musze sobie chyba blog Anwen poczytac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:29   #69430
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja wiem tylko tyle, że jest baaardzo smaczny
Hehe Tyle to i ja wiem

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
kładlam go na włosy
Ale przez ten swoisty kolor nie zaszkodzą jakoś czarnym włosom?

A może ktoś coś wie o tym oleju tak zasadniczo?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:43   #69431
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Z braku czasu opuscilam prawie caly XIII watek chcialam zobaczyc co nowego slychac a tu patrze juz XIV czesc <szok> :P a przy okazji wracam do was z nowymi problemami moich wlosow mocno wypadaja (to z braku pokrzywy ale juz pije wiec powinno im sie poprawic za jakis czas ) i jeszcze do tego tak sie zawsze ladnie krecily a teraz nie wiedziec czemu zeby sie krecily bardziej od gory to wszelkimi posobami musze je dotego zmuszac i juz nawet podpinianie spinkmi pasemek nic nie daje u gory sa przyklapniete i ledwo falowane a mniej wiecej od polowy dopiero zaczynaja sie krecic (nie olejowalam ich przez dluzszy czas zeby nie byly tak przyklapniete ale to nic nie daje wczoraj je wysmarowalam olejem kokosowym na noc bo byly dosc przesuszone rano umylam wlosy wyschly sobie same i oczywiscie konce stercza (ba sa obciete tak warstwowo) a od gory sa takie przyklapniete choc nic nie dawalam na gore nawet spryskalam lakierem do wiekszej objetosci na samym czubku tak pod wlos ale nic nie dalo

masaaaaka...
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:43   #69432
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
No to zacznę od nafty bo akurat mam od teściowej
A odżywkę z Garniera używałam jakiś miesiąc temu jeszcze. kupię znowu.
Uważaj z naftą, nie każde włosy ją lubią

Jeny dziewczyny. Jeszcze 4 dni końćze 3 tygodnie z jantarem. Nie mam suchego łupieżu, mimo, że czuć już jesień włosy nie emigrują tak bardzo i najważniejsze - bejbiki . Trzymają się czoła wiec trochę dziwnie to wygląda, ale jestem wniebowzięta
Stary 2012-09-17, 16:21   #69433
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Probowalam ananasa - odpada. Przerzucalam przez poduszke - chyba za krotkie sa na to, bo wracaja na swoje miejsce.
Ogolnie to noc je dobija. Na drugi dzien nie ma innego wyjscia tylko spineczki w ruch. Poduszke mam obwiazana sliska apaszka pseudojedwabna. Poszewek z satyny nie idzie tu znalezc, aby satyna bawelniana, ktora mi nie pomoze. Jest opcja kupienia poszewek (nawet calej poscieli) z prawdziwego jedwabiu, co tez pewnie zrobie w przyszlosci, odzaluje te pare setek koron czego sie dla wlosow nie robi. Tyle, ze na razie jest bryndza...
Dzis nakladam olejek Alterry pomaranczowy. Pierwszy raz! Jakos nie mialam kiedy go wyprobowac.
Z powodów zdrowotnych usze spać na poduszce ortopedycznej, poszewki robione są tylko z bawełnianej froty/pseudoaksamitu. W planach mam zakup bawełnianej satyny i jedwabiu i samodzielne uszycie poszewek. Nie potrzeba duzo materiału a włosy odetchną. Z tradycyjnymi poszewkami byłoby prościej, bo kształt banalny.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
a przy okazji wracam do was z nowymi problemami moich wlosow mocno wypadaja (to z braku pokrzywy ale juz pije wiec powinno im sie poprawic za jakis czas ) i jeszcze do tego tak sie zawsze ladnie krecily a teraz nie wiedziec czemu zeby sie krecily bardziej od gory to wszelkimi posobami musze je dotego zmuszac i juz nawet podpinianie spinkmi pasemek nic nie daje u gory sa przyklapniete i ledwo falowane a mniej wiecej od polowy dopiero zaczynaja sie krecic (nie olejowalam ich przez dluzszy czas zeby nie byly tak przyklapniete ale to nic nie daje wczoraj je wysmarowalam olejem kokosowym na noc bo byly dosc przesuszone rano umylam wlosy wyschly sobie same i oczywiscie konce stercza (ba sa obciete tak warstwowo) a od gory sa takie przyklapniete choc nic nie dawalam na gore nawet spryskalam lakierem do wiekszej objetosci na samym czubku tak pod wlos ale nic nie dalo

masaaaaka...
A może coś Ci się nabudowało na włosach? Spróbuj ze 2 razy oczyścić szamponem ze SLES i nałożyć lżejsze odżywki, może pomoże...

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Jeny dziewczyny. Jeszcze 4 dni końćze 3 tygodnie z jantarem. Nie mam suchego łupieżu, mimo, że czuć już jesień włosy nie emigrują tak bardzo i najważniejsze - bejbiki . Trzymają się czoła wiec trochę dziwnie to wygląda, ale jestem wniebowzięta
Zazdraszczam Ja na razie próbuję Olejku przeciwłupieżowego Green Pharmacy, ale Jantar też już ma do odebrania w dozie. Jak nie jedno, to drugie pomoże)))
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:42   #69434
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Z powodów zdrowotnych usze spać na poduszce ortopedycznej, poszewki robione są tylko z bawełnianej froty/pseudoaksamitu. W planach mam zakup bawełnianej satyny i jedwabiu i samodzielne uszycie poszewek. Nie potrzeba duzo materiału a włosy odetchną. Z tradycyjnymi poszewkami byłoby prościej, bo kształt banalny.
Ja też mam poduszkę ortopedyczną Moja ulubiona podunia Ale ja mam chyba inną niż ta Twoja, bo moja bardzo przypomina standardowy jasiek i na nią można założyć prawie każdą standardową poszewkę.

Jaką poduszkę masz? Może wystarczyłoby ją przykryć dodatkowym materiałem?
Stary 2012-09-17, 16:47   #69435
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

A może coś Ci się nabudowało na włosach? Spróbuj ze 2 razy oczyścić szamponem ze SLES i nałożyć lżejsze odżywki, może pomoże...

Moze i racja sprobuje
Stary 2012-09-17, 16:48   #69436
kataszka5
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem po wizycie u fryzjera co równa się z masą silikonów na moich loko-falach, czy koniecznością jest użycie dziś szamponu z SLS, aby silikony się nie nadbudowywały ?
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:49   #69437
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam poduszkę ortopedyczną Moja ulubiona podunia Ale ja mam chyba inną niż ta Twoja, bo moja bardzo przypomina standardowy jasiek i na nią można założyć prawie każdą standardową poszewkę.

Jaką poduszkę masz? Może wystarczyłoby ją przykryć dodatkowym materiałem?
Ja mam coś takiego: KLIK

Bezpieczniej się będę czuła z poszewką, nic mi się nie będzie przesuwało....
Stary 2012-09-17, 16:56   #69438
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja mam coś takiego: KLIK

Bezpieczniej się będę czuła z poszewką, nic mi się nie będzie przesuwało....
Nie można tej poduszki włożyć do innej poszewki? Takiej standardowej? Wydaje mi się, że można ;>
Stary 2012-09-17, 16:59   #69439
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Nie można tej poduszki włożyć do innej poszewki? Takiej standardowej? Wydaje mi się, że można ;>
A wiesz, nie pomyślałam o tym

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie u fryzjera co równa się z masą silikonów na moich loko-falach, czy koniecznością jest użycie dziś szamponu z SLS, aby silikony się nie nadbudowywały ?
Ja tez w sobote byłam u fryzjera, po ichnich szamponach i odzywkach włoski gładkie i lśniące - tona silikonów. Umyłam szamponem ze SLES, dałam potem maske nawilżającą, odżywkę b/s, zabezpieczyłam końcówki kremem z biedronki - i znów włosy leciutkie i mocniej falowane
Stary 2012-09-17, 17:08   #69440
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

tylko tak sie teraz zastanowilam bo w sasadzie na te wlosy naklada najlpeir odzywke nutri odudowa z garniera do splukiwania a pozniej odzywke bez splukiwania nivea flexible curls wgniatam to we wlosy (wczesniej wygniatam wlosy w recznik z nadmiaru wody ) i w zasadzie te odzywke bez splukiwania w efekcie nakladam bardziej na koncowki to moze mec wplyw na to ze bede u gory takie oklapniete i ledwo falowane ? a moze to ze sa wystopniowane a nie wycioniowane tez tak dziala ?
Stary 2012-09-17, 17:26   #69441
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też starałam się układać włosy za poduszkę, bo w związanych nie mogę zasnąć. Ale mam taki problem, że mieszkam z chłopakiem i on mi w nocy we włosach gmera. Budzę się z jego ręką na głowie
No i wiadomo jak to rano wygląda.

Cytat:
Mi się końce strasznie rozdwajają i nie potrafię znaleźć innego powodu, jak tarcie o poduszki i ubrania. Szczególnie, że rozdwojone są te ze spodu. Wierzch się nie rozdwaja.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:38   #69442
JudytaKas
Zakorzenienie

hihi ja swojego oduczyłam dotykania moich włosów, choć miałam z tym problemy bo strasznie często mi "gmerał" w loczkach - bo lubi kręcone włosy za każdym razem po łapkach i tekst "tego się nie dotyka to się podziwia" i podziałało
Ale żeby w nocy nie tykał to nie wiem co poradzić kocha to "gmera" nawet przez sen

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-09-17 o 17:41
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:41   #69443
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
hihi ja swojego oduczyłam dotykania moich włosów, choć miałam z tym problemy bo strasznie często mi "gmerał" w loczkach - bo lubi kręcone włosy za każdym razem po łapkach i tekst "tego się nie dotyka to się podziwia" i podziałało
Ale żeby w nocy nie tykał to nie wiem co poradzić kocha to "gmera" nawet przez sen
Mój mąż się sam oduczył... chrapie dość mocno i kiedyś zdarzyło się, że zassał włosy bardzo głęboko, prawie do płuc... Nie było to przyjemne, i od tej pory woli, gdy są w nocy ułożone z daleka od niego
Stary 2012-09-17, 18:02   #69444
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Można też mam ortopedyczną, ale mniej fikuśną (co mi nie przeszkadza spać obok niej)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:13   #69445
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja mam ten problem tylko przez sen. Normalnie to nie tyka moich włosów. Ale jak śpi to co zrobić. Nie będę mu rąk wiązać

Chciałam zrobić sobie sama mgiełkę zapachową do włosów, ale nie wiem jak się za to zabrać. Bo wszystkie drogeryjne zawierają alkohol, wiadomo.
A ja chcę bez. A olejki eteryczne rozpuszczają się w alko.
Stary 2012-09-17, 18:18   #69446
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z pogrubionym. Na moich krótkich czasem wyjdzie cos fajnego jak pójdę spac w sucharkach lnianych, ale zazwyczaj budze sie z czyms dziwnym, wole wiec zwiazac luzno na noc w kitke, niech sie chociaz nie niszcza
o, to widzę, że wszystkie mamy problemy ze spaniem w lokach w pigułce co prawda jest kilka rad, ale po warkoczach moje włosy są jakby 'pogniecione', podpięte spinkami zbijają się w strąki, które ciężko mi potem rozdzielić... a co to są sucharki lniane?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:17   #69447
horgen
Raczkowanie

moje włosy też niestety po spaniu się do niczego nie nadają
Dla mnie jedynym wyjściem jest mycie włosów rano, żeby jakoś wyglądały, po nocy nie ma szans, żebym mogła wyjść z rozpuszczonymi.

Są dość krótkie, bo do ramion i kręcone 3A i strasznie podatne na wszystko. Odgniatają się od wszystkiego, spinki, gumki, warkoczyka. Bardzo łatwo je wyprostować czy skręcić jeszcze bardziej i wystylizować na okrągłego pudelka one są podatne na dosłownie wszystko, a na odkształcanie się przy spaniu to już chyba najbardziej

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
o, to widzę, że wszystkie mamy problemy ze spaniem w lokach w pigułce co prawda jest kilka rad, ale po warkoczach moje włosy są jakby 'pogniecione', podpięte spinkami zbijają się w strąki, które ciężko mi potem rozdzielić... a co to są sucharki lniane?

moje po warkoczyku się rozprostowują, ale każdy inaczej i tylko tył, te przy twarzy w warkoczyka nie zbiorę więc dalej są kręciołkami, a reszta pod prostowana, istna tragedia

sucharki lniane to chyba kosmyki włosów oblepione żelem.
zasychają jak takie strąki, a rano odgniatasz i po strąkach nie ma śladu... niestety wiem to tylko z teorii nie z autopsji, choć próbowałam
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:18   #69448
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Hej! Wczoraj robiłam to laminowanie wlosow zelatyna. Rozpuscilam 3 listki zelatyny (mysle ze to mniej niz lyzka ;/) i chyba na mnie nie dziala. Wlosy lepiej pokrecone ale nie zauwazylam zeby byly blyszczace albo miesiste. Bede nadal probowac bo bardzo podobal mi sie ten zabieg To tak przyjemnie nakladalo sie na wlosy Do zelatyny dodalam alterre morelowa, mycie szamponem alterry morelowej i ponownie na chwilke odzywka morelowa Ktos mnie tu straszy ze wycofali ja!!!! To moja ulubiona odzywka
mam prawie identyczne włosy!!! Tylko moje to dalej busz A twoje takie zadbane Wczoraj wyszły mi fajnie, tylko nie mogę ściągnąć zdjęć z aparatu Wkleję jak tylko dam radę
Aż załączę zdjęcie, chociaż to nie jest najlepszy ich dzień

Ok, spojrzałam jeszcze raz Twoje są sto razy ładniejsze

Wścieknę się z tą Alterrą morelową. Nawet jej w łapkach nie miałam.

Cytat:
Nafta kosmetyczna to nie olejek przecież i nie służy do olejowania Naftę można trzymać max 30 min, a najlepiej 10 Nie wiem jakich efektów należy się spodziewać, bo ja po miesiącu nie widzę żadnych Ale na pewno w przeciwieństwie do olejów - nafta może wysuszać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.09.2012.jpg (39,0 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-09-17 o 19:24
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:35   #69449
elka1986
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
mam prawie identyczne włosy!!! Tylko moje to dalej busz A twoje takie zadbane Wczoraj wyszły mi fajnie, tylko nie mogę ściągnąć zdjęć z aparatu Wkleję jak tylko dam radę
Aż załączę zdjęcie, chociaż to nie jest najlepszy ich dzień

Ok, spojrzałam jeszcze raz Twoje są sto razy ładniejsze

Wścieknę się z tą Alterrą morelową. Nawet jej w łapkach nie miałam.

Nafta kosmetyczna to nie olejek przecież i nie służy do olejowania Naftę można trzymać max 30 min, a najlepiej 10 Nie wiem jakich efektów należy się spodziewać, bo ja po miesiącu nie widzę żadnych Ale na pewno w przeciwieństwie do olejów - nafta może wysuszać
To może lepiej jak na początek spróbuje oliwę z oliwek bo to jeszcze mam?
Stary 2012-09-17, 19:41   #69450
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
moje włosy też niestety po spaniu się do niczego nie nadają
Dla mnie jedynym wyjściem jest mycie włosów rano, żeby jakoś wyglądały, po nocy nie ma szans, żebym mogła wyjść z rozpuszczonymi.

Są dość krótkie, bo do ramion i kręcone 3A i strasznie podatne na wszystko. Odgniatają się od wszystkiego, spinki, gumki, warkoczyka. Bardzo łatwo je wyprostować czy skręcić jeszcze bardziej i wystylizować na okrągłego pudelka one są podatne na dosłownie wszystko, a na odkształcanie się przy spaniu to już chyba najbardziej

moje po warkoczyku się rozprostowują, ale każdy inaczej i tylko tył, te przy twarzy w warkoczyka nie zbiorę więc dalej są kręciołkami, a reszta pod prostowana, istna tragedia

sucharki lniane to chyba kosmyki włosów oblepione żelem.
zasychają jak takie strąki, a rano odgniatasz i po strąkach nie ma śladu... niestety wiem to tylko z teorii nie z autopsji, choć próbowałam
Moje po spaniu zazwyczaj są do życia. Po drugim spaniu rzadziej a mimo to nie są jeszcze do mycia. Reanimacja zazwyczaj już mało daje.
Ale moje włosy są podatne na wszystko tylko jak są mokre/wilgotne. Jak wyschną, to już mniej.
Chociaż dawniej mi się od koczka bardzo odgniatały.
Nie wiem czemu teraz nie.

A warkocz robi z nich falki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości