|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
ja przez ciążę, bo nie mam ochoty ryzykować, ciekawa jestem czy starsze dziecko lżej zniesie...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-09-17 o 17:08 |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie nadrabiam, tylko szybko pisze!
Kochane Kuny!!!! Wygrałam ten konkurs na FB Jak przyjdzie książka (o karmieniu BLW) napewno Wam streszcze
|
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak Moze wygladac ta wysypka po szczepieniu? Wiki ma dwie takie dziwne krosty. Jedna na raczce a druga na poliku. Troche ospowo to wyglada.
|
|
|
|
#1864 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!
Tak na szybkości tylko napisze: Patik kciuki za jutrzejszą obronę!!!! Carmela gratki wygranejMadziulka kaskader z Szymka jak się patrzy. Dobrze, że tka się to tylko skończyło. Ja też prosze o kciuki jutro mam rozmowę w sprawie pracy, na której tak mi zależy!! Poza tym dostaliśmy zielone światełko i możemy ubiegać sie o pożyczkę na sprzęt by rozkręcić firmę ![]() A z gorszych rzeczy, la ma pulmicort do inhalacji i syropek. Także kurujemy się, bo szczepienie za tydzień....dopytałam dzisiaj w przychodni i MMR będzie szczepiona. A i mamy skierownaie na pobrnaie krwi z paluszka. Ale pojutrze to zrobimy, bo jutro przed rozmową nie chce dodatkowo się stresować.... |
|
|
|
#1865 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
I oczywiście tyle nacytowałam i pół mi wcięlo wrrr
Mamad może i dobrze że nie trzymałaś języka za zebami? ileż można... to bardzo im nagadałaś? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szok normalnie... mojej siostrze np żółtaczkę wstrzepili w szpitalu.. jak mama zrobiła awanturę to ordynator stwierdziła "No i co pani zrobi, z tym trzeba żyć " zabić to mało...Cytat:
niej lekarz obejrzy i w razie zadecyduje czy wszystkie do zdjecia czy nie. choc jak to od skalpela to pewnie wszystkie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak czytam te Wasze przejścia i obawy przed szczepieniem... my już dawno zaszczepione na MMR i nic się nie dzialo kompletnie. wiem, ze powinnam sie cieszyć ale nawet nie wiedziałam że takie skutki ma to szczepienie... Tż w szkole.. ja miałam ambitny plan sprzątania mieszkania i co? dopadłysmy się z Lilką do paczki herbatników maślanych ![]() Aaaa i chwale się uwaga! Lila zjadła obiad ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Juz wiem czego mi na pewni nie zacytowało! Cookie u nas było podobnie z odkurzaczem, z tym że może nie aż tak.. Jak tylko włączałam odkurzacz Lilka dosłownie zamierała i się trzęsła ze strachu... Odkurzałam z nią na rękach - wtedy się nie bała.. kilka razy z nią na rękach, później np przy odkurzaniu jednego pokoju miałam ją na rękach, trochę sie oswoiła, sadzałam ją na ziemi i odkurzałam dalej.. po troche po troche i strach przed odkurzaczem sobie poszedł. |
|||||||||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie odroczylam jakos szczegolnie, wtedy kiedy mery miala rok pojechalismy na wczasy i kolejny termin wolny bylo na 13 wrzesnia, a ze mery juz 10 zachorowala na ta chorobe bostonska, to dopiero po 6 tyg moge isc ja zaszczepic -takie zalecienie
|
#1867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacjejak jeszcze siedziałam w krzakach to Wam klikałam na banerki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Wystawiłam chuste na sprzedaz
|
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja próbowałam chuste, ale bez powodzenia |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
myslisz, ze szczepienie ma wplyw na ciaze??
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego już sprzedajesz?
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, ale jeśli może pojawić się np odra poronna, to nikt nie jest w stanie mi zagwarantować, że żadnego ryzyka różyczki czy choćby odry nie ma...
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
To i my z Alicją dołączamy o grona chorowitków
Ja mam tylko katar, a mała ma antybiotyk gardło czerwone, kaszel jak stary gruźlik, a glutki zwisają aż o brody To na tyle A na szybko gratuluje nowych umiejętności, zębów, słów ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#1874 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zdrowia dla Ali! A nie wolisz przeniesc szczepienia skoro mala chora? Brunetko kurujcie sie kochane! Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-09-17 o 21:20 |
|||||||
|
|
|
#1875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Patik - dla Ciebie też za obronę ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałaś wcześniej że nie będziesz szczepiła odra,świnka,różyczka. Zmieniłaś zdanie?
Ja już zapisałam Sarenke, wtorek za tydzień. Byłam dzis w Decatlonie fajne są byty dla dzieci na zimę, takie jakby kozaczki nieprzemakalne, ocieplane i z tych ich membranami i bajerami ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Jeszcze z newsów u nas to Sara się odbutelkowała, piła mleko dwa razy (na drugie śniadanie i kolacje) teraz tez pije tylko że sama z bidonu na siedząco. Widziałam że picie z butli strasznie ją nudzi i zjadała coraz mniejsze porcje. Ostatnio na kolacje ledwo 120, a dziś z bidonu sama 200ml. |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() Melduję się że żyję.. przetrwałam pierwszy dzien i nawet nie było tak źle. Na poczatku sprawy organizacyjne itd. Mam się niby powoli wdrażać, ale dostałam pilny projekt do zrobienia, więc nie ma czasu na myślenie..![]() Do tego spokojnie kawy mogłam się napić, pogadać z ludźmi, więc w porównaniu z domem to odpoczęłam ![]() Tż sobie dobrze poradził, odwiózł Filipa do przedszkola z Lilą, potem go odebrał i wyszli razem po mnie na pociąg, więc fajnie ich tak było widać stojących i czekajacych na mnie na peronie
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Alez dzisiaj piekny dzien byl, tak cieplutko i slonecznie .Borysek nadal troszke zakatarzony,zęby mu dokuczają(prawa ,gorna czworka juz prawie na wierzchu).Bylismy dzisiaj na placu zabaw po poludniu, ale sie wyszalał:
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-17 o 21:53 |
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka będziesz miała wesoło ze swoim kaskaderem
. Istny diabełek .PATIK i ZMALOWANA wielkie za jutrzejszą obronę!!!
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela gratuluję wygranej.
Zdrówka dla chorowitków. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dewik jaki on słodki Szkoda, że się za Borysem schowałaś ![]() Do nas jutro wpada koleżanka z synkiem 5 dni starszym od Radka. Mam obiad dla nich ugotować ![]() I mieszkanie musze ogarnąć, teraz burdel niesamowity a ja siedzę i klepię w klawiaturę
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-17 o 23:02 |
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do szczepienia, to przez wakacje mi się odwlekło, teraz katar, zęby i jest ogólnie osłabiona, poczekam trochę. Mam nadzieję, że pediatra mnie nie opiep.rzy
.
|
|
#1882 |
|
Rozeznanie
|
Aga.... w czwartek mamy przyjść do kontroli i się okaże co ze szczepieniem. W porównaniu z poprzednimi infekcjami teraz jest lekkie przeziebienie więc myślę góra 3dni i wydobrzeje zupełnie. Chyba, że się to rozwinie to o szczepieniu nie ma mowy.
Dziękuję za kciuki. Brunetka zdrówka i dla Was!! O i Zmalowana jutro się broni?? Trzymam kciuki!!! Borys oglądacie "Lekarzy"?? pieknie torun pokazuja Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-17 o 22:08 |
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie - Alibany
i zdrówka dla AliBrunetki dwie zdrówka Wczoraj zapomniałam Shira zdrówka dla Żbika
|
|
#1884 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na jutro , bedzie dobrze, to tylko formalnosc!Cytat:
Cytat:
[QUOTE=alibany;36590451ogl ądacie "Lekarzy"?? pieknie torun pokazuja Tez zerkam na "Lekarzy", a w Toruniu niestety nigdy nie bylam. |
|||
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili te krosty Wlasnie są takie twarde, ale w środku wydaje mi sie jakby sie JAKIS płyn zbierał. Taki zoltawy.
Moze to tak ma byc, jesli Radziu ma takie cos podobne. DDewik po trzydniowce ta wysypka wyglada jak plamki takie różowe, a nie krostki. Patik i Zmalowana kciukasy wielkie. |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey, agawoo, alibany, iustyna1
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie jest to żółte, tak jakby woda- przeźroczyste. Jutro się temu dokładnie przyjrzę, może uda mi się zdjęcie zrobić. |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz wujka Google popytam jeszcze |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Bo juz nie nosze w chuście. Właciwie w ogóle nie noszę, Agata nie chce dać sie zamotać. Zostawiłam sobie mei taia. Ale ostatnio najwięcej spacerujemy na piechote, daleko nie odchodzimy, bo trzeba popatrzec na kazdy kamień, mrówke i kwiatek
![]() Co do szczepienia to na razie się zastanawiam, chce poczekać do 18m ż i wtedy zdecydować. Tak jak jeszcze pare miesiecy temu byłam pewna tak teraz nie wiem. Gadałam z koleżanką i ona ma odroczone do 18mż tak jej poradził neurolog. I gratulacje z wygranej i odbutelkowania. My tez prawie odbutelkowane. Uzywamy tylko rano do mleka. Herbatka, soczki w domu ze szklanki, na spacerku z butelki po kubusiu. Dziś na wieczór zjadła jajko na miękko z chlebkiem i popiła mleczkiem ze szklanki. Moje dorosłe dziecko Zdrówka dla chorowitków. |
|
|
|
#1890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

zębole

gratki wygranej
. Pomarudziłam, no! Za to pogoda piękna.
szok normalnie... mojej siostrze np żółtaczkę wstrzepili w szpitalu.. jak mama zrobiła awanturę to ordynator stwierdziła "No i co pani zrobi, z tym trzeba żyć " zabić to mało...
ale chciałabym znowu żeby lekarz obejrzał ranę, czy goi się ok.
Wiecie, że ja już mam tylko w pokoju sofę, regał i stolik i nic więcej. Teraz chyba jeszcze regał trzeba zlikwidować.

Zakończone: 2

klask i:
Ale pusto w domu jak go nie ma...