|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
no na stałe na pewno nie będę prostowac, ale lubie się w prostych włosach i mężczyźnie tez często gęsto wolą mnie w prostych
![]() z resztą wydaje mi się że lepiej w nich wyglądam
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
na początek Paryż, a później zobaczymy
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę takich wakacji.
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaale cudnie! Super
![]() |
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale najpierw w środę rano czeka mnie egzamin, więc jeszcze tak bardzo się nie skupiam na wyjeździe
|
|
#2406 |
|
Spaceroholiczka
|
Az mnie podkusiło, żeby jutro wyprostować ![]() Przez to: www.tvs .pl/409 12,wypadek_na_dk_86_droga _na_biel sko_zablokowana .html Musiałam siedzieć 3 godziny w autobusie... Nie żyję
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podpatrzyłam Twoje foty. Bardziej podobają mi się Twoje kręcone włoski niż proste, co jest dziwne, bo kocham proste włosy (i znowu sobie grabię u CG )
|
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozsądne podejście - najpierw obowiązki, później przyjemności a po zdanym egzaminie, urlop tym przyjemniejszy Masz fajny aparat, robisz ładne zdjęcia, już nie moge się doczekac! |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się miodować
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
gdyby nie podatność moich włosów na rozjaśnienie, to też bym się 'zmiodowała', bo zapach boski. a płukanka kawowa zbytnio pobudza
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mało miodu i wole go zjeść
|
#2413 |
|
Raczkowanie
|
a mi się calkiem skończył
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co myślicie o tym?
http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotion-rice.html |
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym się chętnie zamiodowała, no ale niestety boje się rozjaśnienia buu
|
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Mysiemu blondowi mówię NIE!
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#2419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a rok temu znalazłam w staaaaarym portfelu 400 zł i do dziś nie doszłam skąd się tam wzięły Cytat:
Fructis faktycznie mnie dociażył, ale to jedyna maska, która mnie obciąża w ogóle czuję jak moje włosy straciły w objętości i jak schudł kucyk, nie wiedziałam, że w tak krótkim czasie az tyle włosów może wypaść...chyba zrobię sobie nowego psikacza, bo mój już długo stoi, nie wiem czy coś mu się nie stało |
|||
|
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
dawno tu nie zaglądałam, chciałam sie podzielić z wami moimi odczuciami co do pielęgnacji włosów, otóż kupiłam sobie szampon timotei ten zwykły z awokado, z nadzieją że posłuży moim wysokoporowatym cieniaskom ale gdzież tam suche i napuszone sie zrobiły po tym szamponie, ależ sie wkurzyłam mówie wam , nastepny na próbe poszedł szampon farmona herbal care z żeńszeniem - nic z tego jakieś takie bez wyrazu szorstkie, no sie wkurzyłam znowu i pokornie wrociłam do mojej barwy brzozowej. Czy jestem już na nią skazana na dożywocie czy co dlaczego mam takie ekscesy po innych szamponach a po tym nie? po barwie mam normalne włosy- gładkie, lśniące, sprężyste i tak dalej. Tylko po szamponie, bo jak nałoże jakąś odżywke albo maske to jest jeszcze gorzej, WSZYSTKO MNIE PUSZYNo może najmniej puszy mnie garnier AiK, po niej mam prawie normalne włosy. I kiedyś mialam biovax do suchych i zniszcz. i też był dobry. A tak to - wax z awokado - napuszone i tłuste strąki, elseve odżywka do farbowanych ( chciałam coś z silikonem)- puchate tłuste strąki, to tyle moich nowości ktore testowałam i wszystko do bani ps. po proteinach mam puch stulecia. Może macie jakieś pomysły? Edytowane przez Mimi1985 Czas edycji: 2012-09-17 o 19:18 |
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to on wybitnie Ci nie służy. AiK może służyć, bo zawiera shea, więc może spróbuj w kierunku maseł? Jest też kwestia jak długo Twoje włosomaniactwo trwa i jakich innych kosmetyków używasz.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam maskę bananową! I nałożyłam! Faktycznie bardziej jak cukierki bananowe niż zwyczajne banany.
Jutro zdam relację z efektów, ale nie wiem, czy jakieś będą - na moje włosy mało co wywiera duży wpływ. Ale jestem dobrej myśli.---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś olejek arganowy
i bede stosawać na twarz i włosy ![]() a używała któraś olej rydzowy?? |
|
|
|
#2424 |
|
Spaceroholiczka
|
Zaraz nałożę gluta lnianego na włosię
|
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
Pomóżcie
Nie wiem jak nawilżyć włosy. Stosuję biovaxa po myciu na 1h z dodatkiem miodu/gliceryny a potem mam puch (mimo ze wilgotnosc w normie). Produkty z alkoholem mi nie służą, tak samo jak biovaxy, gloria, garnier AiK (w zasadzie nic mi nie służy). Może powinnam użyc innej maski albo użyc zelu aloesowego? Lub lnianego? Jakies propozycje?
|
|
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
Bez sls mam szampon bambino, myje czasem, ale oprócz slabszej piany niczego na + nie zaobserwowałam, szampony z sls odpowiadają mi bardziej, bo moje włosy łatwo obciążyc. A co do maseł to np babassu mi zrobiła puch stulecia więc innych wnikających rzeczy boje sie tykać.A olej z migdałów potrzymany krotko na włosach robi mi w mare znośny efekt wiec liczyłam że awokado też.
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel aloesowy - też humektant. Poszłabym w kierunku odżywek emolientowych. Aaa, ktoś miał wyżej problemy z puchem - uwaga o oleju awokado jest bardzo na miejscu
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam już że moje wlosy są bardzo upierdliwe i wybredne, każda proteinka i wszystko co pochodzi z roślin robi mi puch. |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

czekam od 10......

a po zdanym egzaminie, urlop tym przyjemniejszy

suche i napuszone sie zrobiły po tym szamponie, ależ sie wkurzyłam mówie wam , nastepny na próbe poszedł szampon farmona herbal care z żeńszeniem - nic z tego jakieś takie bez wyrazu szorstkie, no sie wkurzyłam znowu
dlaczego mam takie ekscesy po innych szamponach a po tym nie? po barwie mam normalne włosy- gładkie, lśniące, sprężyste i tak dalej. Tylko po szamponie, bo jak nałoże jakąś odżywke albo maske to jest jeszcze gorzej, WSZYSTKO MNIE PUSZY
Nie wiem jak nawilżyć włosy. Stosuję biovaxa po myciu na 1h z dodatkiem miodu/gliceryny a potem mam puch (mimo ze wilgotnosc w normie). Produkty z alkoholem mi nie służą, tak samo jak biovaxy, gloria, garnier AiK (w zasadzie nic mi nie służy). Może powinnam użyc innej maski albo użyc zelu aloesowego? Lub lnianego? Jakies propozycje?