|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Witajcie Mamusie
![]() Dawno się nie odzywałam - chcę skończyć pisać pracę magisterską w tym tyg i nie mam czasu. W każdym razie: byłam na wizycie, wyniki mam dobre, ale pani dr zmartiwla się tym, że mam za mały brzuch i kazała mi przyjechać do swojego prywatnego gabinetu, bo tam ma lepsze usg i będzie mogła dokładniej zważyć Dzidzię. Szczerze mówiąc myślałam że chodzi o kasę... ale tutaj spotkała mnie duża niespodzianka. Nie zapłaciłam za prywatną wizytę. Po zapytaniu o zapłatę Pani dr odpowiedziała "absolutnie nic Pani nie płaci". Jakież było moje zdziwienie Ale najważniejsze, że nasza Milka ma prawidłową wagę: dokładnie 1570g i rozwija się prawidłowo. Nerka, która wcześniej wyglądała podejrzanie teraz prawidłowo się rozwija więc jesteśmy z mężem od kilku dni uradowani W dodatku ginka najechala na buźkę i malutka tak pięęęęęęknie mrugała do nas! zakochałam się, dziewczyny o niczym innym nie myślę tylko o tej ślicznej buźce! ![]() Napisze mi ktoś w telegraficznym skrócie co u Was słychać? Widzialam na fb, że Kamila miala cc. Oby wszystko było dobrze z jej synkiem Pozdrawiam Was wszystkie mega gorąco no i tęsknię niebawem do Was wracam na stałe. Acha i jeszcze jeden news moja siostra po 4/5 latach starań o dzidziola, w tym po próbie in vitro, zaszła w ciąże droga naturalną! Wszyscy kwitniemy z radości, a ona bidna tak się przejęła, że w 3 tyg ciąży (tak wynika z badań) już chce spodnie ciążowe nosić no ale nie dziwie się że jest przewrażliwiona oby wszytsko było dobrze!
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte! swietnie ze z Malutka wszystko dobrze, a lekarce tylkom pogratulowac ze tak postapila Nooo i brawa dla siostry, trzymam kciuki zeby sie pieknie ukladalo a spodnie niech sobie kobita nosi jak chce tyle lat czekala
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla siostry ![]()
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super,ze malutka zdrowa i dla siostry ogromne gratulacje ja tez z radosci jak sie dowiedzialam to latalam w ciazowych spodniach,choc mialam tylko wzdecia, to juz dumna z brzucha bylam za dokończenie magisterki, mi tez sie koncowka dluzyla najbardziej,ale potem jaka radosc,ze juz z glowy
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gratulacje dla siostry
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem sie do niego na kom dodzwonic a kobieta w rejestracji powiedziala ze dzis juz ma komplet, ale mam dzwonic moze sie zgodzi. Ale ku*** jak on nie odbiera jak ma pacjentke?! najpredzej jutro na 19:45 w razie czego sie zapisałam, moze przeleze do jutra jak sie nie dodzwonie.
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
MElduje sie i ja W DOMU
A wiec.... na dzien dobry uslyszalam-dzien dobry P M doniesli mi ze lezala P w szpitalu- skrocona szyjka, cukrzyca, przedwczesne skurcze - co jeszcze tam P wymysli w tej ciazy-chyba juz starczy?? ![]() na widok mojej wagi powiedzial oslupial...i pow mu ze jesc nie moge smazonego nic itd a on do mnie-a musi tam P wszytsko zapisywac??nie o wszytskim musza wiedziec bo grubo przesadzamy z ta cukrzyca(oni jako lekarze) no wiec mowie ze chce zobaczyc jaka waga malego zeby zobaczyc czy prawidlowa na co on mi ze nawet nie ma zamiaru mnie badac ze tydzien temu bylam badana i bylo ok i ze oni by chcieli najlepiej co tydzien do kontroli teraz ale on nie jest z tych "nadgorliwych poloznikow" i w zwiazku z tym ze za tydzien mam wizyte to teraz nie bedzie paluchow pchac zeby nie prowokowac infekcji-ktora w tym wypadku moglaby sie przyczynic do przedwczesnego porodu i czynnosci skurczowej-tlumaczyl mi ze kazdy taki masaz szyjki ja "prowokuje" wiec badanie sobie odpuscimy zrobimy usg.co do lekow rozkurczowych to tak jak w szpitalu potwierdzil-nic nie moge tak wiec przedstawiam Wam mojego prawie 2kg przystajniaka (1918) waga na 31i5d wiec super ![]() jak zwykle sie zalanial i laalismy go do zdjecia z dobre 5 min a co tam.no i znow sie rozlozyl ze ptaka widzialam![]() lece czytac co tam u Was.... |
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeslodki |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowej części
Kochane nic mi nie jest, byłam u mamy, kupiłam wózek A to krwawienie co raczej można nazwać minimalnym plamieniem to pewnie jakaś mała żyłka musiała pęknąć od kremu, w końcu tam jest delikatnie teraz i bardzo łatwo o otarcia. Ale dziękuję za pamięć ![]() Syn mój szaleje jakbym mu się kawy dała napić ![]() Lonia wyglądasz cudnie |
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlania,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml płynu,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy jednak...
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi skurczami to dobrze Ci lekarz mówił Brzuch przez całą następną dobę mi twardniał---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
A może to było krwawienie z odbytu Hemoroidy często się zdarzają w ciąży
|
||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jak się czujesz? |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w kolejnej części
podczytuję Was od czasu do czasu,a le przy tym tempie wątek mnie...przytłacza. Także jeśli mnie wykreślicie no to trudno:-( U nas wszystko dobrze, leci 31tc. Powoli się ogarniamy z zakupami, pokój umalowany. Mebelki przyjadą ok 15 października. W sumie brakują nam jakieś drobiazgi. Jedynie wielkie porządki przede mną jeszcze. Ale liczę że mały pojawi się terminowo więc zacznę pewnie w ostatnim tygodniu października. Bebzol wielki 10 kg na plusie Mały wariuje na potęgę. A ja pozamykana na cztery spusty.
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A o co chodzi z tym wentylkiem? |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
ladnego masz synka
) Cytat:
kochana musisz byc silna! bedzie dobrze... |
|
|
|
|
#111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i wielkie gratulacje dla siostry!!a ja wyszłam do rossmanna (kupiłam krem na rozstępy i płyn do kapieli z Hippa)a wróciłam też z butami ala Emu - za całe 39zł - a taaaaakie cieplutkie są i wygodne chociaż TŻ jak mnie w ich zobaczy to pewnie będzie się śmiał ale trudno![]() a zaszłam też do apteki bo aspargin mi się znowu kończy i to jest masakra jaka jest różnica w cenach w poszczególnych aptekach - dzisiaj zapłaciłam niecałe 5zł a tydz temu w innej aptece prawie 8!!! |
|||
|
|
|
#112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pala : juz nie pamietam kiedy ostatni raz widzialam Twoj bruch Cytat:
za malenka i za Ciebie zebys dzielnie to wszytsko znosila i zeby jak najszybciej sie skonczyly te nerwowe chwile![]() Kamila witamy w domku badz dzielna serduszko bedzie dobrze!!Mad jesz na IP to nie przelewki!!!!!!! Musso super ze jestes w domku szyjka dllllluuuugaaaa leki dostalas wiec bedzie dobrze!!!Madziuef witaj super ze juz wrocilas!! co teraz poczniesz po takiej pomylce lekarza??Cytat:
i lecimy czytac pprzedni watek bo poki co tylko ten nadrobilam:/
|
|||
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi wielkimi porządkami to też nie przesadzaj, chyba, że ten koniec października to u Ciebie będzie donoszona ciąża.
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) fajnie ze sie odezwalas
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ahhhhh Lonia-pieknie wygladasz!!!!!!!!!!!!!
Aniu super ze siostrze sie udalo!!oby teraz wszystko gladko poszlo!! |
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak sie to u was w pl nazywa...oni musza jej zrobic takie sztuczne odprowadzenie tych wod z przestrzeni okolomózgowej bo to naturalne a powodu wylewow jest zatkane i powoduje wodoglowie pokrwotoczne |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka o czym Ty myslisz
![]() Edzia witamy i pamietamy ale fotograficznie mozesz nam o sobie przypomniec-nie pogniewamy sie
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Martifajnie,ze wrocilas do domu i ze z malenstwem wszystko ok
muminku
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, to na pewno nie z odbytu. Z tego drugiego na pewno ![]() Hemoroidy jakbym miała, to bym czuła przy posiedzeniu na tronie
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam, kciuki fajnie ze u Ciebie OK ) koncz ta prace i wracaj do nas )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Ale najważniejsze, że nasza Milka ma prawidłową wagę: dokładnie 1570g i rozwija się prawidłowo. Nerka, która wcześniej wyglądała podejrzanie teraz prawidłowo się rozwija więc jesteśmy z mężem od kilku dni uradowani 

za wizyte! swietnie ze z Malutka wszystko dobrze, a lekarce tylkom pogratulowac ze tak postapila
za dokończenie magisterki, mi tez sie koncowka dluzyla najbardziej,ale potem jaka radosc,ze juz z glowy

bo grubo przesadzamy z ta cukrzyca(oni jako lekarze) no wiec mowie ze chce zobaczyc jaka waga malego zeby zobaczyc czy prawidlowa na co on mi ze nawet nie ma zamiaru mnie badac
ze tydzien temu bylam badana i bylo ok i ze oni by chcieli najlepiej co tydzien do kontroli teraz ale on nie jest z tych "nadgorliwych poloznikow" i w zwiazku z tym ze za tydzien mam wizyte to teraz nie bedzie paluchow pchac zeby nie prowokowac infekcji-ktora w tym wypadku moglaby sie przyczynic do przedwczesnego porodu i czynnosci skurczowej-tlumaczyl mi ze kazdy taki masaz szyjki ja "prowokuje" wiec badanie sobie odpuscimy zrobimy usg.

Brzuch przez całą następną dobę mi twardniał
Hemoroidy często się zdarzają w ciąży