Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 23:24   #3301
Elminio
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Nie wiem gdzie podział się mój ostatni post - to chyba zmęczenie, więc od początku. Od dziś zdanie "TE CYCKI TO JEST NASZA NAGRODA" staje się moją mantrą. Dziękuję Ci jooasi Mam trójkę malutkich dzieci - najstarsze 3 lata, 2 lata i 3 miesiące Obecnie mam 6 kg do zrzucenia po ciąży - nie dramatyzuję, jestem specjalistką w "powrotach do formy", służę radą. Moje wymiary 11 mieś temu to - biust... tragedia, talia ok 60, biodra ok 90. Wzrost 171 cm, waga 54 kg. Dobijam do 30stki. Chyba najbardziej boję się blizn po operacji i tego, że będą mocno widoczne. Liczę się z bólem, ale proszę napiszcie kiedy można wykonywać podstawowe czynności - podnoszenie rąk, swobodne poruszanie się? Obecnie poszukuję dobrego specjalisty z Warszawy - mam najbliżej.Będę wdzięczna, za wiadomości dotyczące tej kwestii. W tym tygodniu wrzucę zdjęcia - nazwijmy to - mojej sytuacji... Mój mąż jest cudowny mężczyzną mojego życia - do mojego planu jest nastawiony sceptycznie, ale powoli dociera do niego, że nie żartuję. Obserwowałam 7 część Waszego forum i cieszę się, że nareszcie nie jestem sama
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:26   #3302
tonia87
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
a no tak zapomnialam
Ale ogolnie nikt nie poznaje ze cos robilam z piersiami(albo w sumie nic nie mowia) nie wiem jak to jest bo ludzie mysle nie powiedza mi w oczy czy cos robilam a sama nie wejde i nie zapytam czy widac ze cycki powiekszylamwiec ciezko okreslic reakcje otoczenia-ogolnie nie slyszlam od nikogo ze cos tam robilam wiec chyba jest dobrze
No Mya widzialas moje piersi i co wcale giganty nie sa na moje oko male sredniaczki
ja widzę na spotkaniach rodzinnych ukradkowe spojrzenia ale nikt nic nie mówi i to jest najśmieszniejsze.

Cytat:
Napisane przez tasha2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche mnie martwi ze nie mam czucia w prawym sutku... Ktoras tez tak miala?

nie wiem teraz czy Cię pocieszę czy co ale ja jestem prawie 7 miesięcy (jak ten czas leci ) po operacji i lewego cycuszka od spodu w ogóle prawie nie czuję i czasem mam czucie w sutku a czasem nie. ale ostatnio czuję, że pomału wraca. z akcentem na pomału
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:31   #3303
Elminio
Raczkowanie

MyaDiva - widziałam zdjęcia "po" i po poprawce. Przykro, że musiałaś tego doświadczyć. Podziwiam Cię za siłę w dążeniu do celu. Mi również nie brakuje determinacji - biust jest jedynym elementem brakującym do pełni szczęścia w moim życiu i nie zamierzam z niego zrezygnować. Właściwie już nie mogę się doczekać. Musi być dobrze.
Stary 2012-09-16, 23:31   #3304
tonia87
Rozeznanie

i tak w ogóle to od tygodnia mnie cycuszki bolą i tak sobie wymyśliłam (i chyba to jest to), że to może być z nowego staniczka.....
a wczoraj moje cycuszki miały debiut- spała bez stanika i taka czadowa wolność
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 23:59   #3305
21karolina
Przyczajenie

czesc dziewczyny pierwszy raz pisze
mam 20 lat i bardzo chciala bym zrobic sobie piersi poniewaz mam swoje bardzo male o ile uzywam plastrow antykoncepcyjnych jednak gdy je odstawie mam ich kompletny brak, oczywiscie chlopak , mama i wszyscy wokol odradzaja mi operacje. uzbieralam pieniazki i jestem prawie gotowa jutro bede dzwonila do doktora i chce umowic sie na konsultacje, jedyna sprawa ktora nie daje mi spokoju to to iz jestem mloda a w przyszlosci bede chciala miec na pewno dzieci, czy wie ktoras z was z wlasnego doswiadczenia co z takimi sztucznymi piersiami podczas ciazy sie dzieje slyszalam o efekcie dubel bubbel czy konieczna bedzie po ciazy wymiana implantow na jeszcze wieksze? jest to jedyne pytanie i sprawa ktora mnie powstrzymuje przed podjeciem ostatecznej decyzji. te pytanie rowniez chce zadac chirurgowi ale boje sie ze lekarz jak lekarz odpowie tak by jaknajwiecej zarobic wiec jesli ktoras wie z wlasnej autopsji jak sie one zachowuja podczas ciazy i po byla bym ogromnie wdzieczna za odpowiedz.. dziekuje
21karolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 00:58   #3306
gwendolinka
Zadomowienie

Ja to chyba przesadzam ostatnio z tą wolnością... ale chyba MOGE SOBIE CHOLERA POZOWOLIĆ CO?? JUZ 1.5 ROKU PO JESTEM. mam załadowane głeboko to chyba mogę sobie fruwać bez stanika... bo na wakacje to mam zamiar chodzić w tych moich bikini co to trzymaja tyle co nic albo w topach bez stanika w ogóle...
Mam już obmyślone atrakcje ...nananana beda super aquaparki z takimi zjezdzalniami ze chyba jak z nich wyjdę to beda szukać kostiumu
Ostatnio śpię dużo na boku, tak czesciowo na brzuchu, pozwijana w kłebek itp i trochę się obawiam czy ich tak za bardzo nie ściskam bo czuje się taka pognieciona jak wstaję.

ELMINIO jeśli masz kompleks to rób! blizny są najmniejszym problemem... (to cie teraz pocieszyłam ;P ) tyle jest asymetrii czasowych, opuchlizn i innych dolegliwości ze blizny zawsze schodza na boczny plan Rób i sie nie oglądaj... ja też miałam wątpliwości w początkowej fazie a teraz żeby mi ktoś chciał cycki zabrać to bym zabiła

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)

Edytowane przez gwendolinka
Czas edycji: 2012-09-17 o 00:59
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 02:36   #3307
tasha2
Raczkowanie

Dzieki Mya, ja juz chyba panikuje od tych cyckow Wyczytalam to na jakims amerykanskim forum chirurgii plastycznej i az zgupialam (tak to jest jak sie ma za duzo czasu na czytanie na weekedzie) + mnie przerazili. Ten nerw nazywaja po ang (niestety nie wiem jak to przetlumaczyc na nasz) Fourth Intercostal Branch.
Na dole jest cytat jednego dr i sie przerazilam jak wyczytalam ze 15% szans ze nigdy nie wroci
http://www.realself.com/question/lon...t-augmentation

'Sensation of the nipple and the areola are conducted via the Fourth Intercostal branch. The nerve branch emerges from under the 4th rib approximately at a point where a perpendicular line from the anterior armpit fold crosses the 4th rib and travels under the skin to the areola. Placing of large implants (especially over the muscle) and blunt blind dissection of the side pocket may injure the nerve. The vast majority of numbness is temporary but in as many as 15% of women the numbness can be permanent. For this reason it is important to tell all women receiving breast implants that they may be risking permanent nipple numbness.'

On tu pisze ze to sie zdarza glownie przy ummiejscowieniu pod gruczol ale tez gdzies znalazlam o tym miesniu o ktory wczesniej pytalam. Jak znajde dokladnie link to podesle bo juz nawet nie pamietam gdzie to wyczytalam.

Uspokoilas mnie troche.Dzieki A z tym piorkiem to nie wiedzialam. Pomaga na odbudowe czucia? Pozdrawiam serdecznie.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

ojej- a gdzie Ty to wyczytałaś? brzmi groźnie nawet bardzo podaj źrodło poczytamy
Wiesz- chyba bardziej mięśnia nie można pociąć niż podczas umiejscowienia pod mięsień a nie podmięśniowo. I ciekawe o jaki JEDEN nerw chodzi ? i jak to podnosi a nie przecina ? hihi a podobno to u nas bzdury się wypisuje
A o czucie się nie martw- bo nawet do kilku msc/roku może się odbudowywać Więc na razie nie ma powodu do zmartwień Jooasia już pięknie napisała co możesz robić by sobie pomóc - piórko w dłoń i działaj cierpliwie

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

Dzieki Joasi i Tonia. Razem z Mya mnie uspokoilyscie. Ja jestem mega panikara, najpierw byla panika zwiazana z duzym obrzekiem pod piersiami a teraz panika sutkowa

Edytowane przez tasha2
Czas edycji: 2012-09-17 o 02:38
tasha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:03   #3308
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elminio Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie podział się mój ostatni post - to chyba zmęczenie, więc od początku. Od dziś zdanie "TE CYCKI TO JEST NASZA NAGRODA" staje się moją mantrą. Dziękuję Ci jooasi Mam trójkę malutkich dzieci - najstarsze 3 lata, 2 lata i 3 miesiące Obecnie mam 6 kg do zrzucenia po ciąży - nie dramatyzuję, jestem specjalistką w "powrotach do formy", służę radą. Moje wymiary 11 mieś temu to - biust... tragedia, talia ok 60, biodra ok 90. Wzrost 171 cm, waga 54 kg. Dobijam do 30stki. Chyba najbardziej boję się blizn po operacji i tego, że będą mocno widoczne. Liczę się z bólem, ale proszę napiszcie kiedy można wykonywać podstawowe czynności - podnoszenie rąk, swobodne poruszanie się? Obecnie poszukuję dobrego specjalisty z Warszawy - mam najbliżej.Będę wdzięczna, za wiadomości dotyczące tej kwestii. W tym tygodniu wrzucę zdjęcia - nazwijmy to - mojej sytuacji... Mój mąż jest cudowny mężczyzną mojego życia - do mojego planu jest nastawiony sceptycznie, ale powoli dociera do niego, że nie żartuję. Obserwowałam 7 część Waszego forum i cieszę się, że nareszcie nie jestem sama
Witaj
Młoda mamusia, jak ja ... tyle, ze ja dobijam do 40-tki
No i jestem 3,5 tygodnia po porodzie... nie wiem, ile kilogramów mam jeszcze do zrzucenia, bo nie odważyłam się wejść na wagę od dnia porodu ... w ubrania sprzed ciąży jeszcze nie wchodzę niestety
Chętnie skorzystam z Twojej rady, jak wrócić do poprzedniej figury
Ani dieta (karmię piersią) ani ćwiczenia przez jakiś czas (jestem po cięciu, 4-tym już) nie wchodzą w grę...

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:58   #3309
korinka
BAN stały

Gwen!! zazdroszczę Ci wakacji ...i to w Turcji! ja a wakacje to może dopiero za rok...jak dobrze pójdzie! jedziesz sama czy z kims?
Ja na Twoim miejscu już bym sobie odpuściła jakieś szczególne dietowanie...i tak pewnie na miejscu będą pyszności...ale zawsze możesz po prostu nie podjadać i trochę fitnessu.ale tak na lajciei tak pewnie bosko wyglądasz w bikini!

jakoś tutaj ostatnio pustawo się robi, nie?
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:59   #3310
celina777
Rozeznanie

witajcie
..no jakos pusto fakt...moze by wskrzesic wylicznke?
UWAGA ,uwaga jak sie wieczorkiem dodzwonie do dr to bede miala terminek op )))
Stary 2012-09-17, 12:12   #3311
jooasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Od tej pory zdanie "te cycki to jest nasza nagroda" jest moją mantrą. Dziękuję jooasi, obserwowałam Wasze forum cz 7. Obecnie jestem 3 miesiące po porodzie, każde dziecko rodziłam "siłami natury" i wiem czym jest ból. Liczę się z tym, że będzie mi towarzyszył. Mam jeszcze 6 kg nadwagi, ale nie dramatyzuje, jestem specjalistką w odchudzaniu i służę radą. Moje wymiary po 2gim dziecku biust... talia 59, biodra 90, wzrost 171 cm, waga 54kg. Dobijam do 30stki. Pokrótce - środki finansowe posiadam, chciałabym mieć implanty anatomiczne, chciałabym mieć większe - ale nie wielkie - naturalnie wyglądające piersi. Chyba najbardziej boję się BLIZN i rekonwalescencji po operacji. Napiszcie proszę ile po zabiegu można wykonywać normalne czynności w stylu podnoszenie rąk, swobodne poruszanie. W tym tygodniu "pochwalę się" Wam tym co mam, a swoją drogą nigdy nie widziałam swoich piersi na zdjęciu. Zależy mi przede wszystkim na dobrym lekarzu i na ZROZUMIENIU kobiet, które są lub były w podobnej sytuacji. Czytałam o powikłaniach, liczę się ze wszystkim, nie boję się i cieszę się, że do Was trafiłam. Mój mąż... najcudowniejszy mężczyzna na świecie - ale nie rozumie mojego kompleksu. Tłumaczy mi (i sobie), że to normalne po karmieniu. Powoli oswaja się z myślą, że nie żartuję. Widzi, że jest mi źle. Wiem, że będzie mnie wspierał. Mimo wszystko robię to przede wszystkim dla siebie. Ale się rozpisałam - małe wypracowanie Czuję się dziś naprawdę dobrze
Elminio Twój pościk wszedł z opóźnieniem ale jest następna zgrabniutka laska do nas dobiła figury pozazdrościć a z przepisów na piękne ciało chętnie korzystamy widzę u Ciebie jeden jedyny problem a mianowicie wiek dzieci, bo to trójka maluszków i wszystkie jeszcze pełnej opieki wymagają i noszenia. ja mam już duże dziewuszki które mamuni pomagały w trudny okresie. po operacji nie bedzie Ci wolno dźwigać przez około 3mc, podnieść można do 3kg, dziewczyny tu torebki "odchudzały" bo więcej ważyły. co do sprawności to 3tyg jest takim max okresem kiedy się ją odzyskuje a często dziewczyny już po tygodniu śmigają. musisz się zastanowić czy dasz rade i będziesz miała na tyle pomocy przy dzieciaczkach. jasne, że można się zawziąć i wszystko samemu zrobić nawet z bólem ale przy tym można sobie wielkiej szkody narobić a nie po to piersi robimy żeby je popsuć niewłaściwym traktowaniem po op. może warto jeszcze chwile zaczekać aż maluchy troche się usamodzielnią bo młodziutka jeszcze jestes
druga sprawa to piszesz, że kiedyś miałaś piękne duże piersi, to u nas nieczęste wyznanie w jakim są teraz stanie? czy nastąpił ich zanik czy zamieniły się w dwa smętne flaczki? przy tej drugiej opcji może być potrzebne podwieszanie a napewno wypełnienie odpowiednio dużym implantem.
kurcze, miało być wsparcie, trochę może dziwne ale całym sercem jestem z Tobą tylko trzeba wiedzieć z czym się przyjdzie Ci zmierzyć i troszkę się przygotować

Edytowane przez jooasi
Czas edycji: 2012-09-17 o 12:13
jooasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:59   #3312
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
No wlaśnie nie zrobiłam . Znów mi z głowy wyleciało Poza tym przechodzę systematycznie ciężkie efekty menstruacji więc nie chce mi się wbijać w te wąskie spodnie
Jadę do Kusadasi w Turcji na tydzień. Jakie są aquaparki Już ze dwa obczaiłam. Ogólnie będę wygrzewać dupę ... już siebie tam widzę na long beach po parasolem... a jeszcze 10 dni!!! muszę czekać. Może jeszcze uda mi się zrzucić ze dwa kg Jak myślicie ? jest szansa?
Gwen daj spokój tym kilogramom, za☠☠☠ista laska jesteś! no kiedy Ty to zauważysz? Jak skończysz 40? Chcesz sie dobijać przez kolejne 20 lat żeby w końcu sobie powiedzieć o kurcze jaka laska byłam! i tego nie widziałam aaaaaaa!..... mówię Ci olej te kilogramy i już ciesz się życiem

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
witajcie
..no jakos pusto fakt...moze by wskrzesic wylicznke?
UWAGA ,uwaga jak sie wieczorkiem dodzwonie do dr to bede miala terminek op )))
oooo dawaj tą datę i do wyliczanki wystąp!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
i tak w ogóle to od tygodnia mnie cycuszki bolą i tak sobie wymyśliłam (i chyba to jest to), że to może być z nowego staniczka.....
a wczoraj moje cycuszki miały debiut- spała bez stanika i taka czadowa wolność
a właśnie ja sie nad tym zastanawiam, kiedy można zacząć spać bez stanika? Bo za 4 dni stuka mi 3-miesiące i hmmm? co dalej? Musze chyba jakies cyckonosze w końcu kupić bo ileż można w tym doktorkowym a co na noc?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
no kochana wymiary modelki, chudzinka niesamowita z Ciebie a mantra to i mnie się podoba co do blizn to ja jestem niecałe 3 mce po zabiegu i strasznie się bałam, że będą nieakceptowalne szczególnie że ja ich mam więcej niż normalnie ale powiem Ci, że jakoś one mi nie przeszkadzają, w pierwszych tygodniach byłam zdruzgotana a teraz tych pod spodem poprostu nie widze a na otoczce zanikają więc jest ok. A ból.... no cóż poród to dla mnie była masakra a cycuszki...to dla mnie bardziej był dyskomfort niż ból - może i Ty tak będziesz miała, coś jak mocne zakwasy i siniaki, nie musiałam nawet wspomagać się lekami przeciwbólowymi natomiast mimo braku bólu ograniczenia miałam spore bo tak jakby mięśnie się skróciły i podnoszenie rąk było mocno problematyczne ale z pomocą męza dałam rade

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez jwoww92 Pokaż wiadomość
tak, 20.09 robię, Pani doktor mowi zebym kupila z triumpha sportowy. ale zastanawiam się czy są jeszcze jakies inne dobrze ale troszkę tańsze
ja nie znalazłam a długo szukałam ale jak to? żebyś kupiła? Masz go kupić przed zabiegiem? Ja po operacji dostałam stanik od lekarza i miałam zalecone w nim chodzić przez miesiąc dopiero potem mogłam chodzić na zmianę w sportowym i w tym od doktorka i tak przez 3 miesiące. Zapłaciłam za niego jakieś 80 czy 90 zł więc w porównaniu z kosztem operacji to żadna cena a jak by nie patrzeć to jest to część rehabilitacji i to ważne część a stanik będzie Ci potem służył choćby na zajęciach sportowych.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
No właśnie, a jak z reakcją otoczenia? Bo wiadomo, że chirurgia plastyczna to temat kontrowersyjny, a szczerze, to chciałabym uniknąć komentarzy, że np nie mam na co pieniędzy wydawać itp. Jak było w Waszym przypadku? Miłego dnia
to nie jest takie proste zauważyć, szczególnie przy tych średnich rozmiarach. Nosiłam pushapy wiec to nie jest dla otoczenia jakaś drastyczna zmiana, widzieli mnie w ciuchach a nikt przecież mi nie zagląda co ja tam w staniku mam. Więc jeszcze, żadnego komentarza nie słyszałam a jak instruktorce jogi powiedziałam no bo wiadomo, że musi dla mnie specjalne ćwiczenia przygotowywać to sie zdziwiła i mówi hmmm....szkoda, że się wcześniej nie przyjrzałam to może bym widziała jakąś różnicę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anne001 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Diewczynkiiiii Witam wszystkie
ooo witaj Piekna fota! Laska niesamowita jesteś Jak mniemam wyjazd się udał, daj więcej fotek, nooooo

Olivka gratuluję kolejnych 2 cm

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-17 o 16:01
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:04   #3313
jwoww92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
[/COLOR]
ja nie znalazłam a długo szukałam ale jak to? żebyś kupiła? Masz go kupić przed zabiegiem? Ja po operacji dostałam stanik od lekarza i miałam zalecone w nim chodzić przez miesiąc dopiero potem mogłam chodzić na zmianę w sportowym i w tym od doktorka i tak przez 3 miesiące. Zapłaciłam za niego jakieś 80 czy 90 zł więc w porównaniu z kosztem operacji to żadna cena a jak by nie patrzeć to jest to część rehabilitacji i to ważne część a stanik będzie Ci potem służył choćby na zajęciach sportowych.[COLOR=Silver]
no muszę kupić, a nawet dwa ponieważ mówi ze musze codziennie go zmieniać i codziennie sie obmywać woda, dlatego zebym miala na zmiane i codziennie prała sobie stanik..
jwoww92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:20   #3314
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
no muszę kupić, a nawet dwa ponieważ mówi ze musze codziennie go zmieniać i codziennie sie obmywać woda, dlatego zebym miala na zmiane i codziennie prała sobie stanik..
hej a masz zalecony juz konkretny model??w sumie skad masz teraz wiedziec jaki rozmiar Ci bedzie potrzebny???ja tez kupowalam sama przed op ale to byl bardzo elastyczny top u jakiego lekarza robisz i gdzie napisz inicjaly
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:20   #3315
falena26
Raczkowanie

Hejka!mam pytanie do Was:czy mogę już spać na brzuchu?Miesiac temu bylam na konsultacji i Dr.Tylko zapomniałam sie zapytać.Mówiła tylko,ze mogę spać juz bez stanika.A za 2 miesiace moge juz go wogóle nie zakładacjestem juz bardzo zadowolona z moich piersi.są cudowne i takie naturalnepozdrawiam wszystkich,
Stary 2012-09-17, 19:28   #3316
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Trochę obrobiłam się z robotą, więc mogę w miarę i bez większych wyrzutów sumienia z Wami pobyć .

Na początku chcę powiedzieć, że nie znoszę niezapowiedzianych gości . A taka przyjemność mi się przytrafiła na weekend . Miałam odpocząć, zdjęcia porobić, a tu dupa .

Witam nowe dziewczynki przed operacją, trzymam mooocno kciuki

Elminio, bliznami się nie przejmuj, a mąż szybko się oswoi. Mój też był sceptycznie nastawiony, bo niby kochał moje krzywulce, a teraz łap ze stanika nie wyciąga

Anne001, oddawaj moje cycki . Świetnie wyglądasz .

Celinko, czekam na termin

Olivko, super że Twoje cycuszki rosną, ale swoim tego nie życzę

Tasha, ja też jeszcze nie mam czucia, ale w dolnych częściach piersi. Tak, jak po znieczuleniu u dentysty. A sutki są bardzo drażliwe, nie jest to przyjemne .
Dziewczyny, a tak w ogóle, to kiedy sutki odzyskają swoją "sprawność"? Wiecie o co chodzi . Tęskno mi do tego miłego uczucia .

I jeszcze jedno - czy te piersi długo jeszcze będą takie ciepłe? Cieplejsze od reszty ciała? Czy to w ogóle normalne, że one takie cieplutkie są? Też tak miałyście?

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2012-09-17 o 19:31
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:37   #3317
Olivkaa200
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

aniczko ja czekam na zdjecia Twoich 2 miesiecznych piersijestem
bardzo ciekawa jak sie maja Nasze piersi to prawie równieśniczki

felena dodaj jakies nowe zdjecia chetnie popodziwiam cuda od pani doktor

Ja tez jestem za tym zby ozywic nasza odliczanke trzeba uzbierac osoby i do dzielaja praktycznie rok sie nia opiekowalam

belseno dzieki ciesze sie straszniei szczerze mowiac to mam dosc tcyh spoprtowych stanikow marza mi sie piekne staniczki no ale czekam mysle ze tak po pol roku odwaze sie zalozyc cos innego niz sportowe

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:57   #3318
anika75
Zadomowienie

Olivko, no wstyd mi . Kurdę, może zaraz schowam się w łazience i popstrykam. Wydaje mi się, że nic się nie zmieniły, ale jak co dzień się je ogląda to i zmian nie widać, a na zdjęciach pewnie różnica będzie widoczna .
A też masz takie ciepłe te piersi? Sutki, góra i boki piersi, dół nie. I jeszcze jedno - mam takie krótkotrwałe kłucia w cycuszkach, takie prądy - tak ma być, prawda?

Idę obcykać cycki

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No i se pocykałam . Aparat mi się rozładował
Stary 2012-09-17, 20:14   #3319
Olivkaa200
Zakorzenienie

anika to jutro juz koniecznie musza byc zdjeciami sie wydaje ze moje tez sie nie zmieniaja wiec nie jestes sama a moje piersi nie sa cieplesa normalne, poszczypalam sie po sutkach i w lewej mam wieksze czucie niz w prawej mam nadzieje ze dojdzie to do siebie. Ja pradow zadnych nie mialam ale czasem zlapie mnie takie strasznie kucieMy w sumie dopiero 2 miesiace po operacji wiec mysle ze czasem ma prawo cos zabolec lub cos a moze sie myle?no sama nie wiem. A jak piersi masz juz miekkie?bo u mnie prawa robi sie taka ruchoma i miekka a lewa twarda dalej. Mam takie wrazenie ze mi sie przekreci bo taka miekka ta prawa sie robi

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:20   #3320
anika75
Zadomowienie

Olivko, u mnie odwrotnie - lewa jest bardziej miękka, ale myślę, że to dlatego, że lewy był przed operacją większy, więc i tej własnej miękkiej tkanki na nim więcej. Gdy schodzę szybciej po schodach to czuję, jak lewa mi się porusza i to bardzo dziwne uczucie, prawa nadal nieruchoma . Mówisz, że Twoje nie są ciepłe, hm
Stary 2012-09-17, 20:22   #3321
celina777
Rozeznanie

MAM TERMIN !!! 12 listopada )) godzinke dr potwierdzi jutro.
Lalalalaaaaa...ciesze sie))
Stary 2012-09-17, 20:24   #3322
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Lalalalalalaaa

I pewnie już w nowej klinice
Stary 2012-09-17, 20:55   #3323
celina777
Rozeznanie

A niewiem tego jeszcze Aniko ,szczegoly poznam jutro ))
Ale uczucie .....))

Edytowane przez celina777
Czas edycji: 2012-09-17 o 21:08
celina777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:32   #3324
Katarsis87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
A przypomnij jeśli możesz- czy Ty byłaś na kontroli właśnie w tamtym momencie.Tzn w okolicach 3 msc jak zauważyłaś, że dzieje się coś dziwnego i pierś się powiększa? I jeśli tak to co mówił lekarz- robiłaś wtedy USG ? Potem, po 3 msc, zniknęłaś z forum więc nie wiemy jak Twoja historia potoczyła się dalej, jak zareagował lekarz, jak Ci pomógł i przez co przeszłaś. Czy teraz bierzesz lek który ma zapobiec nadbudowie tkanki? I czy widziałaś po operacji tą tkankę którą lekarz usunął?
Cieszę się, że jesteś w tak dobrej formie- zwłaszcza psychicznej. I życzę oby Twoje kłopoty na tym się skończyły.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

O właśnie o to pytałam. A w którym miesiącu robiłaś USG- i jeśli nie było widoczne skąd lekarz wiedział że to była torebka skoro USG tego nie potwierdziło???Powiem, że troszkę to zastanawiające

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

no jak nie usłyszłaś raz że małe
Oglądał piersi i był zadowolony, na co ja powiedziałam że prawa jest twarda jak dotknął i przyjrzał się uważniej stwierdził, że to dwie zupełnie inne piersi i że muszę zrobić USG, na USG wyszło że mam płyn więc decyzja zabieg i trzeba wszystko oczyścić.
Koszt: 4500zł

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
tak, 20.09 robię, Pani doktor mowi zebym kupila z triumpha sportowy. ale zastanawiam się czy są jeszcze jakies inne dobrze ale troszkę tańsze
Polecam ten Triumpha ponieważ nie niszczy się i nie rozciąga.
Stary 2012-09-17, 21:52   #3325
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

Następna na moją rocznicę ślubu
Chyba sobie cycki strzelę też w naszą rocznicę Tylko nie wiem jeszcze, którą

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:06   #3326
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Następna na moją rocznicę ślubu
Chyba sobie cycki strzelę też w naszą rocznicę Tylko nie wiem jeszcze, którą
Oj kochana zycze Ci w mozliwie jak najblizasza rocznice slubu...
Stary 2012-09-17, 22:20   #3327
katarzynka00
Zakorzenienie

celino gratuluję terminu i trzymam
21karolina rany podpowiedz jak udało ci się zebrać taką kwotę w tak młodym wieku może mi też się uda
horo,myślałam że jak wejdę to już napiszesz że stanęłaś na wadze na pewno wynik jest zaskakująco dobry

zaczęłam pracę.Co prawda tylko na mc,góra dwa ale na urlopie mac. urządza mnie taki zastrzyk.Będę zaglądać

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Katarsis i rozumiem że to ze swoich pokrywasz tak?
a u wszystkich dr jest tak że ewentualna poprawka w tzw cenie?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:35   #3328
anne001
Raczkowanie

Hej dziewczynki dziękuję za miłe komentarze,trochę się zawstydziłam ale co tam,dawajcie więcej Anika, przyjdź i sobie weź :P czekam, tylko nie zapomnij zabrać swoich na wymianę oglądałyście drugi odcinek sekretów chirurgii?? z tą dziewczyną która waginę robiła... bardzo mi się ten program podoba. a nie podoba mi sie to że nagle tak tu pusto...a Ja taka uzależniona... Klauuuddeeeek, gdzie jesteś?? powinnas juz byc od wczoraj w PL. Ja tu czekam a fotek wiecej będzie, spokojnie dziewczynki, spokojnie.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

aaaaaaaaaaa, i gratuluję nowym,przyszłym cycolinkom terminów

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Wy tak długo czekacie... tymczasem Ja juz od ponad miesiąca spię na brzuchu, choc podkładam poduszkę lub ręce, zdarzyło mi się 2 razy usnąć bez stanika, (nie bez wyrzutów sumienia ) i w Maroko latałam często w ciągu dnia bez... ale czuję że mogę.. mam nadzieje. teraz nadrabiam. ciągle sportowy, na noc oczywiscie doktorkowy z pasem ciągle, juz sie przyzwycziłam aaaaaa, moje maluszki skończyły 12 3 miesiące. w szoku jestem, jak to zleciało...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

12 września 3 miesiące-tak miało być
Stary 2012-09-17, 22:37   #3329
Elminio
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie posty - nie dołuję się niczym. Jooasi wszystko mam poukładane - pomoże mi mama, siostra i niania 24 na dobę, no i oczywiście mąż. Kiedyś, przed ciążami ważyłam 62 kg i miałam piękne pełne D, później karmienie + zmiana wagi -9 kg zrobiły swoje. Moje pieri drastycznie zmniejszyły swoją objętość - zniknęły. Są na miejscu, ale rozmiar już nie ten... w ciąży miałam G70, niestety wracam do małego C. Nie mam flaczków, moja skóra szybko wraca do normy po ciąży. Na tygodniu wrzucę zdjęcia.
ODCHUDZANIE - dla zainteresowanych - pół życia spędziłam na siłowni, a idealną figurę uzyskałam co najśmieszniejsze po 2giej ciąży. Nadal odwiedzam siłkę, ale już teraz tylko dla kondycji - żadnego katowania. Po 2gim porodzie postanowiłam odwiedzić gabinet kosmetyczny i trafiłam na anioła i swoją "bratnią duszę". Są dwa zabiegi - endermologia i elektrostymulacja i one w połączeniu z dietą (zero pieczywa, słodyczy, koniec jedzenia po 18 i suplement detoksykujący) zdołały cuda!!!!!!!! Trwało to 4 miesiące. Niestety jest jedna wada - cena zabiegów, ja miałam 25 endermologii i 20 elektrostymulacji. Nie wierzcie w kremy - one prawie nic nie dają - to tak samo jak kremy powiększające biust - bzdura i naciąganie. Owszem dobrze jest mieć wyszczuplający czy ujędrniający krem, ale on sam i siłownia to za mało. Zachorowałam - oczywiście już mam karnet na elektro i ende, ale na razie nie mam czasu.
Stary 2012-09-17, 22:51   #3330
anne001
Raczkowanie

a co to za zabiegi?? napisz proszę wiecej. jestem ciekawa

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości