Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 14:36   #1651
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Witam nie bylo mnie troszke bo sie urlopowalam

krotkie przypomnienie: zaczelam bieganie 1 sierpnia od 3.5 minut (i myslalam ze na zawal zejde po tym pierwszym minibiegu), na koniec sierpnia doszlam do 50 minut (wiekszosc z Was mierzy dystans, ja poprostu wychodze i biegam, na razie mam zwykly zegarek i zwykla komorke bez bajerow wiec nie mam pojecia ile km przebiegam)

od 1 do 15 wrzesnia urlopowalam sie i ze wzgledu na uksztaltowanie miejsca urlopowego biegalam 40 minut (super sie biegalo - temperatura o 6.30 rano - 22 stopnie, goraco ale bliskosc oceanu i lagodnego wiatru wspaniale chlodzila)

biegam 6 razy tygodniowo, dzien wolny to sobota albo niedziela

dzisiaj byl pierwszy bieg po powrocie - 50 minut w tym tygodniu tak zostanie, w nastepnym wydluze do 60 minut
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:05   #1652
jeu
Zakorzenienie

ja dzisiaj biegałam 30 minut nie wiem jaki dystans, gdyż dostałam smsa i endomondo wyłączyło gpsa ale mierzyło czas ta aplikacja mnie coraz bardziej zawodzi...
Stary 2012-09-17, 16:54   #1653
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Witam nie bylo mnie troszke bo sie urlopowalam

krotkie przypomnienie: zaczelam bieganie 1 sierpnia od 3.5 minut (i myslalam ze na zawal zejde po tym pierwszym minibiegu), na koniec sierpnia doszlam do 50 minut (wiekszosc z Was mierzy dystans, ja poprostu wychodze i biegam, na razie mam zwykly zegarek i zwykla komorke bez bajerow wiec nie mam pojecia ile km przebiegam)

od 1 do 15 wrzesnia urlopowalam sie i ze wzgledu na uksztaltowanie miejsca urlopowego biegalam 40 minut (super sie biegalo - temperatura o 6.30 rano - 22 stopnie, goraco ale bliskosc oceanu i lagodnego wiatru wspaniale chlodzila)

biegam 6 razy tygodniowo, dzien wolny to sobota albo niedziela

dzisiaj byl pierwszy bieg po powrocie - 50 minut w tym tygodniu tak zostanie, w nastepnym wydluze do 60 minut
Witaj długośc trasy możesz zmierzyc (jeśli oczywiście chcesz ) na stronie www.runmyroute.com - polecam, też z niej korzystam ... oj, zazdroszczę biegania nad oceanem, musiało byc pięknie
Stary 2012-09-17, 17:08   #1654
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
Witaj długośc trasy możesz zmierzyc (jeśli oczywiście chcesz ) na stronie www.runmyroute.com - polecam, też z niej korzystam ...
super, dziekuje sprawdze z ciekawosci

Cytat:
oj, zazdroszczę biegania nad oceanem, musiało byc pięknie
wrecz cudownie, mnie podobalo sie najbardziej to ze moglam biegac ubrana poprostu w koszulke i krotkie gatki, w Irlandii niestety biegam ubrana jak na wojne (nie grubo ale warstwowo, koszulka i bluza od dresu sa profesjonalne wiec pot mi po plecach nie splywa, polar na to juz taki normalny, w sensie kiedys tam kupiony do chodzenia po domu i on trzyma mi cieplo, no i dlugie gacie)

no i zaczynalam zawsze bieganie jak bylo ciemno, mniej wiecej pod koniec sesji sloneczko sie pokazywalo (pierwszy tydzien mieszkalismy daleko od plazy i malzonek sie poswiecal i wstawal o 6.30 zeby mnie zawiezc na plaze, ja biegalam a on w aucie czytal, a jak slonce wstawalo to robil fotki, w drugim tygodniu mieszkalismy po drugiej stronie wyspy i tam blisko plazy wiec juz nie wstawal ze mna, ale teraz wszystkim opowiada jak to rano wstawalismy i biegalismy...)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-17, 17:15   #1655
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
super, dziekuje sprawdze z ciekawosci

wrecz cudownie, mnie podobalo sie najbardziej to ze moglam biegac ubrana poprostu w koszulke i krotkie gatki, w Irlandii niestety biegam ubrana jak na wojne (nie grubo ale warstwowo, koszulka i bluza od dresu sa profesjonalne wiec pot mi po plecach nie splywa, polar na to juz taki normalny, w sensie kiedys tam kupiony do chodzenia po domu i on trzyma mi cieplo, no i dlugie gacie)

no i zaczynalam zawsze bieganie jak bylo ciemno, mniej wiecej pod koniec sesji sloneczko sie pokazywalo (pierwszy tydzien mieszkalismy daleko od plazy i malzonek sie poswiecal i wstawal o 6.30 zeby mnie zawiezc na plaze, ja biegalam a on w aucie czytal, a jak slonce wstawalo to robil fotki, w drugim tygodniu mieszkalismy po drugiej stronie wyspy i tam blisko plazy wiec juz nie wstawal ze mna, ale teraz wszystkim opowiada jak to rano wstawalismy i biegalismy...)
to jak w tym kawale o koniu "przywieźliśmy węgiel" woła furman - a koń na to, taaaaaa, Ty przywiozłeś....

a bieganie po plaży, hmmmmm ZAZDROSZCZĘ CI !!! W zeszłym roku byłam w Łebie i to było cudowne mój TŻ (też w imię zasady "biegamy" ) leżał na plaży i opalał się, a ja się kulałam na bosaka brzegiem morza w jedną i drugą stronę... brakowało mi tego w tym roku. Uwielbiam Łebę za piękne plaże czułam się tam jak prawdziwy, natural born runner
Stary 2012-09-17, 17:21   #1656
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
to jak w tym kawale o koniu "przywieźliśmy węgiel" woła furman - a koń na to, taaaaaa, Ty przywiozłeś....

Cytat:
a bieganie po plaży, hmmmmm ZAZDROSZCZĘ CI !!! W zeszłym roku byłam w Łebie i to było cudowne mój TŻ (też w imię zasady "biegamy" ) leżał na plaży i opalał się, a ja się kulałam na bosaka brzegiem morza w jedną i drugą stronę... brakowało mi tego w tym roku. Uwielbiam Łebę za piękne plaże czułam się tam jak prawdziwy, natural born runner
tez lubie Lebe, ale jak tam bylismy to w zyciu bym nie pomyslala ze bede w przyszlosci biegac, za to lazilismy duzo i zrobilismy sobie nawet piesza wedrowke do ruchomych wydm

wyliczylam - wyszlo ze zrobilam dzisiaj 7.22 km

i zapomnialam dodac ze dzieki bieganiu moglam jest to co malzonek (w sensie ilosci bo ja np nie lubie smazonego bekonu, bralam wtedy jajka sadzone) i nie przytylam ani grama (moze wagowo przytylam, nie wiem bo nie wazylam sie ale rozmiarowo ani troche), po bieganiu szlismy na sniadanie i jadlam jak krolowa (sniadanie po bieganiu smakuje wysmienicie), potem zreszta tez po krolewsku, a jakie tam lody byly..... po kazdym posilku mowilam ze musze zaczac sie ograniczac od dnia nastepnego a maz tylko machal reka ze smiechem: tak, tak, slysze to kazdego dnia, jutro tez to powiesz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2012-09-17 o 17:29
Stary 2012-09-17, 17:41   #1657
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:

tez lubie Lebe, ale jak tam bylismy to w zyciu bym nie pomyslala ze bede w przyszlosci biegac, za to lazilismy duzo i zrobilismy sobie nawet piesza wedrowke do ruchomych wydm

wyliczylam - wyszlo ze zrobilam dzisiaj 7.22 km

i zapomnialam dodac ze dzieki bieganiu moglam jest to co malzonek (w sensie ilosci bo ja np nie lubie smazonego bekonu, bralam wtedy jajka sadzone) i nie przytylam ani grama (moze wagowo przytylam, nie wiem bo nie wazylam sie ale rozmiarowo ani troche), po bieganiu szlismy na sniadanie i jadlam jak krolowa (sniadanie po bieganiu smakuje wysmienicie), potem zreszta tez po krolewsku, a jakie tam lody byly..... po kazdym posilku mowilam ze musze zaczac sie ograniczac od dnia nastepnego a maz tylko machal reka ze smiechem: tak, tak, slysze to kazdego dnia, jutro tez to powiesz
oj tak, nie da się tam na tyłku usiedziec a do wydm jest chyba 10-12 km w jedna stronę? To ładny spacerek

Dlatego własnie samo ważenie się, jak się uprawia sport jest bez sensu trzeba sprawdzac swój rozmiar (ja zawsze po urlopie robię test jeansów ) albo mierzyc obwody - co z tego, że ważymy 2 kilo więcej, jak ubywa nam centymetrów

Co do jedzenia - też uwielbiam nie lubię się ograniczac jak mam na coś ochote, to MUSZĘ to zjeśc, bo inaczej padaka... tak długo chodzę i szukam, podjadam, aż nie zjem tego co chcę
Stary 2012-09-17, 17:43   #1658
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
wrecz cudownie, mnie podobalo sie najbardziej to ze moglam biegac ubrana poprostu w koszulke i krotkie gatki
Biegania po plaży też dziko zazdroszczę po prostu. Jest przewspaniałe!
Cytat:
Uwielbiam Łebę za piękne plaże czułam się tam jak prawdziwy, natural born runner
To już wiem skąd się wzięło to moje bieganie boso. Po prostu jestem "natural born runner". Dzięki za określenie, będę stosować.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:56   #1659
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Biegania po plaży też dziko zazdroszczę po prostu. Jest przewspaniałe!

To już wiem skąd się wzięło to moje bieganie boso. Po prostu jestem "natural born runner". Dzięki za określenie, będę stosować.
Żeby nie było wątpliwości , nie ja jestem jego autorem
Stary 2012-09-17, 18:22   #1660
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak, nie da się tam na tyłku usiedziec a do wydm jest chyba 10-12 km w jedna stronę? To ładny spacerek
ja to nigdzie nie usiedze teraz w ciagu tych 2 tygodni bylismy tylko 3 razy na plazy po 2 godziny, reszte dni spedzalismy w ruchu, ja zaczynalam bieganiem, potem sniadanie i juz razem chodzilismy plywac tak 30-40 min, a potem zaplanowane atrakcje

nie pamietam ile jest do wydm ale pamietam ze malzonek byl pod wrazeniem ze dalam rade i nie jeczalam

Cytat:
Dlatego własnie samo ważenie się, jak się uprawia sport jest bez sensu trzeba sprawdzac swój rozmiar (ja zawsze po urlopie robię test jeansów ) albo mierzyc obwody - co z tego, że ważymy 2 kilo więcej, jak ubywa nam centymetrów
ja mialam w takim razie test dzinsowy przed, w czasie i po urlopie jechalam w dzinsach, potem mialam je raz na sobie jak wchodzilismy na wulkan, dokladnie w polowie urlopu (za zimno nie bylo ale wialo strasznie) i wracalam w dzinsach (ale wizualnie widze ze jestem ok, a jaki mam brzuch - za miesiac bedzie wygladac jak szesciopak a ja tylko biegam, no i czasami plywam, ale to raz w tygodniu bo nie mam blisko basenu)
Cytat:
Co do jedzenia - też uwielbiam nie lubię się ograniczac jak mam na coś ochote, to MUSZĘ to zjeśc, bo inaczej padaka... tak długo chodzę i szukam, podjadam, aż nie zjem tego co chcę
hi hi to wyglada ze my runnerzy tak mamy ja uwielbiam chleb, makarony, dania maczne (pierogi, kluski) i teraz moge jesc je do woli i nawet moge powiedziec ze musze bo to najlepsze paliwo do biegania (i w czasie urlopu zachcialo mi sie nalesnikow na kolacje - zakupilismy produkty i zrobilam sobie, a co!)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-17, 18:31   #1661
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
ja to nigdzie nie usiedze teraz w ciagu tych 2 tygodni bylismy tylko 3 razy na plazy po 2 godziny, reszte dni spedzalismy w ruchu, ja zaczynalam bieganiem, potem sniadanie i juz razem chodzilismy plywac tak 30-40 min, a potem zaplanowane atrakcje

nie pamietam ile jest do wydm ale pamietam ze malzonek byl pod wrazeniem ze dalam rade i nie jeczalam

ja mialam w takim razie test dzinsowy przed, w czasie i po urlopie jechalam w dzinsach, potem mialam je raz na sobie jak wchodzilismy na wulkan, dokladnie w polowie urlopu (za zimno nie bylo ale wialo strasznie) i wracalam w dzinsach (ale wizualnie widze ze jestem ok, a jaki mam brzuch - za miesiac bedzie wygladac jak szesciopak a ja tylko biegam, no i czasami plywam, ale to raz w tygodniu bo nie mam blisko basenu)

hi hi to wyglada ze my runnerzy tak mamy ja uwielbiam chleb, makarony, dania maczne (pierogi, kluski) i teraz moge jesc je do woli i nawet moge powiedziec ze musze bo to najlepsze paliwo do biegania (i w czasie urlopu zachcialo mi sie nalesnikow na kolacje - zakupilismy produkty i zrobilam sobie, a co!)
ale mi narobiłaś smaka tymi pierogami!! w ogóle to uwielbiam wszystko co mączne chleb, makaron, pizza, itp. (to akurat dla nas spalaczy-biegaczy-podjadaczy dobre ). Dlatego też kocham kuchnię włoską... no można rzec, została stworzona dla mnie a do tego sery... najlepiej żółte i twarde mało to dietetyczne jedzenie, więc staram się sama rozumiesz, nie szalec
Stary 2012-09-17, 18:59   #1662
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi narobiłaś smaka tymi pierogami!! w ogóle to uwielbiam wszystko co mączne chleb, makaron, pizza, itp. (to akurat dla nas spalaczy-biegaczy-podjadaczy dobre ). Dlatego też kocham kuchnię włoską... no można rzec, została stworzona dla mnie a do tego sery... najlepiej żółte i twarde mało to dietetyczne jedzenie, więc staram się sama rozumiesz, nie szalec
he he mowisz narobilam smaka? to moze nie powinnam pisac ze wczoraj wrabalam caly kopiasty talerz pierogow ruskich? (500g - cala torebka)

co do serow to ja akurat moge jesc tylko mozzarelle, odkad biegam nie musze juz pilnowac zeby nie sypnac jej za duzo czy zeby kawalek nie byl za gruby w kanapce i bardzo mi sie to podoba

jade do domu, glodnam okrutnie - dzisiaj na obiado-kolacje bedzie grochowka (moja wlasna gdzie wiecej miecha i kielbasy niz grochu) i do tego pajdy chleba z maslem

kurka, chyba OT wyszedl, mialo byc o bieganiu a nie jedzeniu, wiec zeby nie bylo na koniec wspomne ze jutro zamierzam biec 50 min czyli bedzie jak dzisiaj 7.22 km, w przyszlym tygodniu bede pochodzic do 10 km
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-17, 20:51   #1663
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
he he mowisz narobilam smaka? to moze nie powinnam pisac ze wczoraj wrabalam caly kopiasty talerz pierogow ruskich? (500g - cala torebka)

co do serow to ja akurat moge jesc tylko mozzarelle, odkad biegam nie musze juz pilnowac zeby nie sypnac jej za duzo czy zeby kawalek nie byl za gruby w kanapce i bardzo mi sie to podoba

jade do domu, glodnam okrutnie - dzisiaj na obiado-kolacje bedzie grochowka (moja wlasna gdzie wiecej miecha i kielbasy niz grochu) i do tego pajdy chleba z maslem

kurka, chyba OT wyszedl, mialo byc o bieganiu a nie jedzeniu, wiec zeby nie bylo na koniec wspomne ze jutro zamierzam biec 50 min czyli bedzie jak dzisiaj 7.22 km, w przyszlym tygodniu bede pochodzic do 10 km
OT'ów tu pod dostatkiem zresztą żywienie + bieganie ważny to duet, więc

hmmm cały talerz pierogów, grochóweczka i ta pajda chleba z masłem - przestań nas tu maltretowac na chlebek dorzuciłabym jeszcze pomidorka z solą i jestem w domu, to mój hajmat

ja dzisiaj zjadłam prawie kilogram śliwek... węgierek... .

Trzymam kciuki za dyszkę
Stary 2012-09-17, 22:12   #1664
irregular
Przyczajenie

Melduję przebiegnęte po raz drugi pół godziny, musiałam sprawdzić czy to nie był sen
I taka obserwacja z tras: spotykam ostatnio coraz więcej biegaczy, co jest fajne, ale żaden nie odpowiada uśmiechem na mój uśmiech, co jest już mniej fajne Ciekawe zjawisko
Aha, zaczęłam też brać magnez i betonowe łydki chwilowo nie dokuczają Dzięki, dziewczyny
irregular jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:22   #1665
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irregular Pokaż wiadomość
Melduję przebiegnęte po raz drugi pół godziny, musiałam sprawdzić czy to nie był sen
I taka obserwacja z tras: spotykam ostatnio coraz więcej biegaczy, co jest fajne, ale żaden nie odpowiada uśmiechem na mój uśmiech, co jest już mniej fajne Ciekawe zjawisko
Aha, zaczęłam też brać magnez i betonowe łydki chwilowo nie dokuczają Dzięki, dziewczyny
Ja jak biegam to skupiam się na sobie, lecę do przodu i nie patrzę na innych Więc po części ich rozumiem
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:23   #1666
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irregular Pokaż wiadomość
Gratuluję

Ja często biegnę tak zamyślona, że innego biegacza widzę dopiero jak się z nim prawie zderzam ale jak widzę to się uśmiecham, to motywuje, że inni też się męczą w ten sam świetny sposób i często druga osoba też się uśmiecha.
A jutro muszę biec od rana, naprawdę tego nie lubię, jestem taka nierozruszana i słońce mi za ostro świeci no ale trzeba jakoś zasłużyć na wieczorne piwo I smaka mi narobiłyście tymi pierogami oj oj Raczej unikam wszelkich mącznych rzeczy, tylko trochę chleba razowego, za to dziś zgrzeszyłam mnóstwem sernika... ale domowy, taaaki pycha i mało w nim było cukru

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:25   #1667
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Ja jak biegam to skupiam się na sobie, lecę do przodu i nie patrzę na innych Więc po części ich rozumiem
Też na innych raczej nie patrzę, jak biegnę jestem w swoim świecie. Za to inni oglądają się za mną.
Stary 2012-09-17, 22:32   #1668
Ska
Zadomowienie

ja dzisiaj 9,6 km w 57 min. po urlopie w Zakopanem i dwóch treningach z tamtejszymi podbiegami nic już mi nie straszne

zastanawiam się czy któraś z Was na stałe przyjmuje jakieś witaminki, glukozamine czy tym podobne? przy regularnych biegach to chyba wskazane? boję się o swoje stawy.
Stary 2012-09-17, 23:14   #1669
Cabernet S
Raczkowanie

Dziewczyny po wczorajszym bieganiu dziś nie mogłam wchodzić po schodach nie wiem co się stało z moimi kolanami, jak idę to też trochę mi dokuczają, ale schody to już masakra Nie mam pojęcia co się z nimi stało, może wiecie jak je przywrócić do użytku? Mój organizm domaga się kilometrów a kolana strajkują
Cabernet S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:20   #1670
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cabernet S Pokaż wiadomość
Dziewczyny po wczorajszym bieganiu dziś nie mogłam wchodzić po schodach nie wiem co się stało z moimi kolanami, jak idę to też trochę mi dokuczają, ale schody to już masakra Nie mam pojęcia co się z nimi stało, może wiecie jak je przywrócić do użytku? Mój organizm domaga się kilometrów a kolana strajkują
Musisz je teraz trochę pooszczędzać i zrobić sobie małą przerwę. Przyczyn może być wiele, ale myślę, że winne jest bieganie "na pięty" raczej niż "na śródstopie". Było już o tym kilka/kilkanaście stron wcześniej; mogą też być inne przyczyny - jak nie przejdzie idź lepiej do lekarza.
Stary 2012-09-18, 07:27   #1671
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
ja dzisiaj 9,6 km w 57 min. po urlopie w Zakopanem i dwóch treningach z tamtejszymi podbiegami nic już mi nie straszne

zastanawiam się czy któraś z Was na stałe przyjmuje jakieś witaminki, glukozamine czy tym podobne? przy regularnych biegach to chyba wskazane? boję się o swoje stawy.
Brawo za wynik Naprawdę bardzo ładny.

Ja przez miesiąc brałam wspomagacze na kolana bo od jazdy na rowerze mi strzykały, biegam od roku, i to tylko ten jeden raz braąłm. Znajomi z klubu biegających nie zażywają niczego prucz magnezu z potasem, a to też tylko niektórzy, bo większość woli ciemną czekoladę, i wodę magnezową. Z tego co czytałąm to u osób biegających tej mazi w kolanach produkuje się dużo więcej niż u kogoś co większość czasu przesiaduje, i organizm sam sobie to reguluje. Więc myślę że jeżeli masz ten problem co ja miałam czyli takie strzykające kolana to weź sobie jakiś wspomagacz przez miesiąc i tyle. Nie ma sensu przesadzać. Podobno galaretki, żelki, i golonka są dobre
Ja musze brać non stoper magnez z potasem, bo jak np dwa dni nie biorę to mnie skurcze łapią i mam kołatanie serca. No ale czekolady raczej nie jadam i magnezówki też nie piję, pewnie mogłabym to zastapić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:33   #1672
Rybiorek
Zakorzenienie

Dzien Dobry

ja juz swoje 50 min biegu zaliczylam dzisiaj (start 4.10 - mam nadzieje ze nie zasne w pracy przed kompem)

czas sie zbierac do pracy, milego dnia i owocnego biegania Dziewczyny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-09-18, 08:58   #1673
StupidAlice
Czekoladoholik

Witam dziewczęta

Mogę dołączyć? Robie chyba już 3 podejście do tego wątku na szczęście biegam regularniej niż kiedyś się tu udzielałam.

Że się nieładnie wtrące, glukozamina przez wielu jest uznawana za nieskuteczna to raczej efekt placebo, można jeść więcej galaretek, żelatyna dobra na stawy

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:28   #1674
patiasym
Zakorzenienie

Już po dzisiejszym biegu. Pogoda piękna, ale ziemia zrobiła się zimna i stać długo w miejscu nie można - jak stoję muszę przedreptywać, więc biegnę coby nie zmarznąć. Ale generalnie jest super, biegłam ponad godzinkę, teraz powoli rozgrzewam stópki. Miłego dnia i mega biegania, dziewczyny!
Stary 2012-09-18, 09:35   #1675
Anna1952
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
ja dzisiaj biegałam 30 minut nie wiem jaki dystans, gdyż dostałam smsa i endomondo wyłączyło gpsa ale mierzyło czas ta aplikacja mnie coraz bardziej zawodzi...
ja korzystam z endomondo na laptopie i w domu ręcznie na mapie wyznaczam trasę, ostatnio porównałam z licznikiem samochodu i jest dokładnie
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:39   #1676
201607061212
Konto usunięte

A ja muszę sobie odpuścić chwilowo bieganie bo mnie przeziębienie wzięło
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:22   #1677
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Też na innych raczej nie patrzę, jak biegnę jestem w swoim świecie. Za to inni oglądają się za mną.
O Tyyyyy, paskudo!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość

Zakopane, zazdroszczę

bieganie wzmacnia stawy, więc jak nic Ci nie dolega, to glukozaminka zbędna
ja biorę algi morskie (chlorella i spirulina) i popijam sok z aloesu, ale to tak ogólnie, na wszystko - oczyszczenie organizmu, wzmocnienie
Stary 2012-09-18, 11:18   #1678
Wenress
Zakorzenienie

6,7 km z rana ale wreszcie ruszyłam tyłek i pobiegłam do lasu Fajnie jest, tylko ciężko bo górki i tak dalej Odpoczęłam sobie w drodze powrotnej, czekając aż przejedzie towarowy z 41 wagonami

Bieganie po leśnej ścieżce mniej obciąża stawy niż po chodniku lub asfalcie?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:28   #1679
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Stary 2012-09-18, 11:38   #1680
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Jeżeli o mnie chodzi: zdecydowanie tak!
Cytat:
O Tyyyyy, paskudo!
Dlaczego od razu paskudo? Sądzę po prostu że uznają mnie za wybryk natury i dziwadło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości