|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Witam
nie bylo mnie troszke bo sie urlopowalam![]() krotkie przypomnienie: zaczelam bieganie 1 sierpnia od 3.5 minut (i myslalam ze na zawal zejde po tym pierwszym minibiegu), na koniec sierpnia doszlam do 50 minut (wiekszosc z Was mierzy dystans, ja poprostu wychodze i biegam, na razie mam zwykly zegarek i zwykla komorke bez bajerow wiec nie mam pojecia ile km przebiegam) od 1 do 15 wrzesnia urlopowalam sie i ze wzgledu na uksztaltowanie miejsca urlopowego biegalam 40 minut (super sie biegalo - temperatura o 6.30 rano - 22 stopnie, goraco ale bliskosc oceanu i lagodnego wiatru wspaniale chlodzila) biegam 6 razy tygodniowo, dzien wolny to sobota albo niedziela dzisiaj byl pierwszy bieg po powrocie - 50 minut w tym tygodniu tak zostanie, w nastepnym wydluze do 60 minut
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj biegałam 30 minut
nie wiem jaki dystans, gdyż dostałam smsa i endomondo wyłączyło gpsa ale mierzyło czas
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) na stronie www.runmyroute.com - polecam, też z niej korzystam
|
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)no i zaczynalam zawsze bieganie jak bylo ciemno, mniej wiecej pod koniec sesji sloneczko sie pokazywalo (pierwszy tydzien mieszkalismy daleko od plazy i malzonek sie poswiecal i wstawal o 6.30 zeby mnie zawiezc na plaze, ja biegalam a on w aucie czytal, a jak slonce wstawalo to robil fotki, w drugim tygodniu mieszkalismy po drugiej stronie wyspy i tam blisko plazy wiec juz nie wstawal ze mna , ale teraz wszystkim opowiada jak to rano wstawalismy i biegalismy...
|
|
#1655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a bieganie po plaży, hmmmmm ZAZDROSZCZĘ CI !!! W zeszłym roku byłam w Łebie i to było cudowne mój TŻ (też w imię zasady "biegamy" ) leżał na plaży i opalał się, a ja się kulałam na bosaka brzegiem morza w jedną i drugą stronę... brakowało mi tego w tym roku. Uwielbiam Łebę za piękne plaże
|
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wyliczylam - wyszlo ze zrobilam dzisiaj 7.22 km i zapomnialam dodac ze dzieki bieganiu moglam jest to co malzonek (w sensie ilosci bo ja np nie lubie smazonego bekonu, bralam wtedy jajka sadzone) i nie przytylam ani grama (moze wagowo przytylam, nie wiem bo nie wazylam sie ale rozmiarowo ani troche), po bieganiu szlismy na sniadanie i jadlam jak krolowa (sniadanie po bieganiu smakuje wysmienicie), potem zreszta tez po krolewsku, a jakie tam lody byly..... po kazdym posilku mowilam ze musze zaczac sie ograniczac od dnia nastepnego a maz tylko machal reka ze smiechem: tak, tak, slysze to kazdego dnia, jutro tez to powiesz
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-09-17 o 17:29 |
||
|
|
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do wydm jest chyba 10-12 km w jedna stronę? To ładny spacerek ![]() Dlatego własnie samo ważenie się, jak się uprawia sport jest bez sensu ) albo mierzyc obwody - co z tego, że ważymy 2 kilo więcej, jak ubywa nam centymetrów ![]() Co do jedzenia - też uwielbiam nie lubię się ograniczac
|
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu jestem "natural born runner". Dzięki za określenie, będę stosować.
|
||
|
|
|
#1659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, nie ja jestem jego autorem
|
|
|
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w ciagu tych 2 tygodni bylismy tylko 3 razy na plazy po 2 godziny, reszte dni spedzalismy w ruchu, ja zaczynalam bieganiem, potem sniadanie i juz razem chodzilismy plywac tak 30-40 min, a potem zaplanowane atrakcjenie pamietam ile jest do wydm ale pamietam ze malzonek byl pod wrazeniem ze dalam rade i nie jeczalam Cytat:
a ja tylko biegam, no i czasami plywam, ale to raz w tygodniu bo nie mam blisko basenu)Cytat:
ja uwielbiam chleb, makarony, dania maczne (pierogi, kluski) i teraz moge jesc je do woli i nawet moge powiedziec ze musze bo to najlepsze paliwo do biegania (i w czasie urlopu zachcialo mi sie nalesnikow na kolacje - zakupilismy produkty i zrobilam sobie, a co!)
|
|
#1661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chleb, makaron, pizza, itp. (to akurat dla nas spalaczy-biegaczy-podjadaczy dobre ). Dlatego też kocham kuchnię włoską... no można rzec, została stworzona dla mnie a do tego sery... najlepiej żółte i twarde mało to dietetyczne jedzenie, więc staram się sama rozumiesz, nie szalec
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(500g - cala torebka)co do serow to ja akurat moge jesc tylko mozzarelle, odkad biegam nie musze juz pilnowac zeby nie sypnac jej za duzo czy zeby kawalek nie byl za gruby w kanapce i bardzo mi sie to podobajade do domu, glodnam okrutnie - dzisiaj na obiado-kolacje bedzie grochowka (moja wlasna gdzie wiecej miecha i kielbasy niz grochu kurka, chyba OT wyszedl, mialo byc o bieganiu a nie jedzeniu, wiec zeby nie bylo na koniec wspomne ze jutro zamierzam biec 50 min czyli bedzie jak dzisiaj 7.22 km, w przyszlym tygodniu bede pochodzic do 10 km
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą żywienie + bieganie ważny to duet, więc ![]() hmmm cały talerz pierogów, grochóweczka i ta pajda chleba z masłem - przestań nas tu maltretowac na chlebek dorzuciłabym jeszcze pomidorka z solą i jestem w domu, to mój hajmat ![]() ja dzisiaj zjadłam prawie kilogram śliwek... węgierek... .Trzymam kciuki za dyszkę |
|
|
|
|
#1664 |
|
Przyczajenie
|
Melduję przebiegnęte po raz drugi pół godziny, musiałam sprawdzić czy to nie był sen
I taka obserwacja z tras: spotykam ostatnio coraz więcej biegaczy, co jest fajne, ale żaden nie odpowiada uśmiechem na mój uśmiech, co jest już mniej fajne ![]() Aha, zaczęłam też brać magnez i betonowe łydki chwilowo nie dokuczają Dzięki, dziewczyny |
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc po części ich rozumiem
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja często biegnę tak zamyślona, że innego biegacza widzę dopiero jak się z nim prawie zderzam ale jak widzę to się uśmiecham, to motywuje, że inni też się męczą w ten sam świetny sposób i często druga osoba też się uśmiecha.A jutro muszę biec od rana, naprawdę tego nie lubię, jestem taka nierozruszana i słońce mi za ostro świeci no ale trzeba jakoś zasłużyć na wieczorne piwo I smaka mi narobiłyście tymi pierogami oj oj Raczej unikam wszelkich mącznych rzeczy, tylko trochę chleba razowego, za to dziś zgrzeszyłam mnóstwem sernika... ale domowy, taaaki pycha i mało w nim było cukru
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj 9,6 km w 57 min. po urlopie w Zakopanem i dwóch treningach z tamtejszymi podbiegami nic już mi nie straszne
![]() zastanawiam się czy któraś z Was na stałe przyjmuje jakieś witaminki, glukozamine czy tym podobne? przy regularnych biegach to chyba wskazane? boję się o swoje stawy.
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny po wczorajszym bieganiu dziś nie mogłam wchodzić po schodach
nie wiem co się stało z moimi kolanami, jak idę to też trochę mi dokuczają, ale schody to już masakra
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę bardzo ładny.Ja przez miesiąc brałam wspomagacze na kolana bo od jazdy na rowerze mi strzykały, biegam od roku, i to tylko ten jeden raz braąłm. Znajomi z klubu biegających nie zażywają niczego prucz magnezu z potasem, a to też tylko niektórzy, bo większość woli ciemną czekoladę, i wodę magnezową. Z tego co czytałąm to u osób biegających tej mazi w kolanach produkuje się dużo więcej niż u kogoś co większość czasu przesiaduje, i organizm sam sobie to reguluje. Więc myślę że jeżeli masz ten problem co ja miałam czyli takie strzykające kolana to weź sobie jakiś wspomagacz przez miesiąc i tyle. Nie ma sensu przesadzać. Podobno galaretki, żelki, i golonka są dobre ![]() Ja musze brać non stoper magnez z potasem, bo jak np dwa dni nie biorę to mnie skurcze łapią i mam kołatanie serca. No ale czekolady raczej nie jadam i magnezówki też nie piję, pewnie mogłabym to zastapić
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() ja juz swoje 50 min biegu zaliczylam dzisiaj (start 4.10 - mam nadzieje ze nie zasne w pracy przed kompem )czas sie zbierac do pracy, milego dnia i owocnego biegania Dziewczyny
|
#1673 |
|
Czekoladoholik
|
Witam dziewczęta
Mogę dołączyć? Robie chyba już 3 podejście do tego wątku na szczęście biegam regularniej niż kiedyś się tu udzielałam.Że się nieładnie wtrące, glukozamina przez wielu jest uznawana za nieskuteczna to raczej efekt placebo, można jeść więcej galaretek, żelatyna dobra na stawy
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Już po dzisiejszym biegu. Pogoda piękna, ale ziemia zrobiła się zimna i stać długo w miejscu nie można - jak stoję muszę przedreptywać, więc biegnę coby nie zmarznąć.
Ale generalnie jest super, biegłam ponad godzinkę, teraz powoli rozgrzewam stópki. Miłego dnia i mega biegania, dziewczyny!
|
|
|
|
#1675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Konto usunięte
|
A ja muszę sobie odpuścić chwilowo bieganie bo mnie przeziębienie wzięło
|
|
|
|
#1677 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() bieganie wzmacnia stawy, więc jak nic Ci nie dolega, to glukozaminka zbędna ja biorę algi morskie (chlorella i spirulina) i popijam sok z aloesu, ale to tak ogólnie, na wszystko - oczyszczenie organizmu, wzmocnienie
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
6,7 km z rana ale wreszcie ruszyłam tyłek i pobiegłam do lasu
Fajnie jest, tylko ciężko bo górki i tak dalej Odpoczęłam sobie w drodze powrotnej, czekając aż przejedzie towarowy z 41 wagonami ![]() Bieganie po leśnej ścieżce mniej obciąża stawy niż po chodniku lub asfalcie?
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

nie bylo mnie troszke bo sie urlopowalam
nie wiem jaki dystans, gdyż dostałam smsa i endomondo wyłączyło gpsa ale mierzyło czas 
)
, ale teraz wszystkim opowiada jak to rano wstawalismy i biegalismy...

). Dlatego też kocham kuchnię włoską... no można rzec, została stworzona dla mnie

no ale trzeba jakoś zasłużyć na wieczorne piwo
nie wiem co się stało z moimi kolanami, jak idę to też trochę mi dokuczają, ale schody to już masakra

Naprawdę bardzo ładny.