Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 22:47   #3331
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Tak Będzie dziewczynka - trochę w szoku jestem
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:51   #3332
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Witam się po USG.
Dziecko zdrowe.

Jak myślicie, co z płcią?:P
pisior został

ja nareszcie oddałam wszystkie zdjęcia ślubne i w tym roku już koniec są na blogu jakby ktoś chciał zobaczyć

no to nie zgadłam
Stary 2012-09-17, 22:53   #3333
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tzt usnał...bzykac mi sie chce
mi też się chce, a mój taki ostatnio ciągle zajęty

Debrah gratuluję córci w takim razie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:53   #3334
Debrah
Zakorzenienie

Ale ja Wam powiem, że w szoku jestem. Byłam potem w CH po zakupy spożywcze - i zajrzałam od razu do Smyka z Tż - tak z ciekawości, bo wcześniej w ogóle nie patrzyłam na "dziewczęce" półki. I tam jest praktycznie wszystko różowe, oczopląsu dostać można!!
Black - jak ty sobie z tym radzisz?
Stary 2012-09-17, 22:55   #3335
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah gratulacje dziewuszki

Bokeh ja widziałam, całego bloga przejrzałam i cholibka gdybyśmy wcześniej się "poznały" to na fotografa byśmy zatrudnili Ciebie, tak pięknie łapiesz chwile...... niestety nie jestem do końca zadowolona z naszych zdjęć, no ale już trudno.

Za to szukam teraz foto na sesję rodzinną na razie nic fajnego nie umiem znaleźć, ale jakbyś miała kogoś do polecenia to z chęcią obejrzę

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:58   #3336
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah gratulacje dziewuszki

Bokeh ja widziałam, całego bloga przejrzałam i cholibka gdybyśmy wcześniej się "poznały" to na fotografa byśmy zatrudnili Ciebie, tak pięknie łapiesz chwile...... niestety nie jestem do końca zadowolona z naszych zdjęć, no ale już trudno.

Za to szukam teraz foto na sesję rodzinną na razie nic fajnego nie umiem znaleźć, ale jakbyś miała kogoś do polecenia to z chęcią obejrzę
ooo jak miło dziś dodałam jeszcze nowe :P

A hmmm wiesz znam paru fotografów ale ja jak bym sie decydowala to podoba mi sie

Ona jest skądś tu ze śląska, jak pytałam o sesje z brzuchem to chyba 400 lub 450 zł

ooo te słodkie https://www.facebook.com/media/set/?...4079504&type=3

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:03
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:02   #3337
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja Wam powiem, że w szoku jestem. Byłam potem w CH po zakupy spożywcze - i zajrzałam od razu do Smyka z Tż - tak z ciekawości, bo wcześniej w ogóle nie patrzyłam na "dziewczęce" półki. I tam jest praktycznie wszystko różowe, oczopląsu dostać można!!
Black - jak ty sobie z tym radzisz?
No widzisz, gratuluję. Córunia słodziutka. Imię macie? Jak TŻ zareagował?

A co do różu, no to właśnie tak, jak napisałam: córcia jest słodka, te różowe ciuszki są takie śliczniutkie, malutkie i w ogóle mniam, do zjedzenia praktycznie, nie przeszkadza mi to kompletnie, wręcz przeciwnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:13   #3338
LadyWhisper
Zakorzenienie

jakoś nie jestem szczególnie przekonana do tych sesji w sianku w koszyczkach itd
bardziej by mi chodziło o pokazanie więzi Rodzice - Maluszek, wczoraj szukałam ale tak po łebkach, muszę się przyłożyć

Stary 2012-09-17, 23:14   #3339
Debrah
Zakorzenienie

Cieszymy się oboje bardzo, przede wszystkim dlatego, że dziecko jest zdrowe, przyzwyczajamy się do dziewczynki, ale mija powoli pierwszy szok

Ja do różu na maluszku nic nie mam zupełnie, tylko jak idę przez sklep to różowe jest wszystko, od kaftanika po skarpetki. Więc nie wiem - nie ma innych kolorów?? Wszystko mała ma mieć w tym samym kolorze??

Jeeej, masakra, będę miała córcię?! <3
Stary 2012-09-17, 23:17   #3340
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszymy się oboje bardzo, przede wszystkim dlatego, że dziecko jest zdrowe, przyzwyczajamy się do dziewczynki, ale mija powoli pierwszy szok

Ja do różu na maluszku nic nie mam zupełnie, tylko jak idę przez sklep to różowe jest wszystko, od kaftanika po skarpetki. Więc nie wiem - nie ma innych kolorów?? Wszystko mała ma mieć w tym samym kolorze??

wlasnie mnie troche denerwuje ze dział dziewczecy - róż, chłopięcy - błękit, unisex - beż :/

przecież tyle jest super kolorów fiolet, zółty, zieleń i to w tylu odcieniach......
Stary 2012-09-17, 23:21   #3341
LadyWhisper
Zakorzenienie

właśnie spojrzałam na ubranka dla naszego Maleństwa, wszystko niebieskie/ew. beżowe

Stary 2012-09-17, 23:23   #3342
nafiyqa
Zakorzenienie

O, kurcze, Debrah, ale numer
A jak lekarz poczatkowo mowil Ci o plci to pokazal Ci tez na usg narzady chlopaka? Widzialas je?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 00:04   #3343
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny imie mamy Blanka ... mi sie podobalo zosia lub zuza ... mojemu karolina albo natalia ... Blanka wyszlo jakos wspolnie ... znamy 2 blanki, obie sa bardzo fajne i sliczne ... chociaz jakl przeczytalam opis imienia z ksiegi imion, to nie jest za ciekawy ale nie bede sie sugerowac jakimis bzdurami .. nie wierze w to ....

Jutro ide na wizytte normalna do gina, po zwolnienie ...
ogolnie nastepne usg mam za ok 5 tyg, bo na serduszku sa 3 zwapnienia, ginka powiedziala, zeby sie tym nie przejmowac, bo wszystko inne jest idealne, a te zwapnienia sa znakiem przebytej infekcji ... to troche dziwne, bo w ciazy raczej nie chorowalam .... ale stwierdzila, ze moglam miec jakas wirusowke, nie wiedzac nawet o niej ... kurde juz wpisalam w neta, ale po kilku glupich postach wylaczylam ... skoro mowi, ze mam o tym nie myslec i ze dziecko jest zdrowe, to nie bede sie nakrecac ... chociaz to trudne ... powiedziala, ze dla pewnosci zrobimy nastepne usg za 4-6 tyg i znow poswiecimy serduszku wieksza uwage ... ale ze powinny sie wcholonac po malutku

wrzuce wam 2 zdjecia ... na ktorym cos widac ... ogolnie dzis poprosilam o nagranie filmiku i wiecej zdjec dla dziadka, bo ma urodziny, to mi wydrukowala 10 szt, w tym 2 w 4d + 24 min film ... ale tylko chwilami bylo 4d wlaczone ... mala sie odwrocila plecami do sondy i nie chciala sie pokazac, musiala sie gin niezle nameczyc, zeby troche buziaka zobaczyc ... powiedziala ze 4d zrobimy za ok 2 miesiace, jesli mala bedzie wspolpracowac, bo jesli sie dupa odwroci to bez sensu marnowac 300 zl ...

no i wogole jestem w szoku dziewczyny ... w koncu moge zaczac robic liste i kompletowac cos ... potrzebuje teraz kilka bluzeczek, sweterkow, sdpodenek, rajstopek i skarpetek ... aha i czapeczki ...

No i gin powiedziala ze duze dziecko jest ... ze dlugie bardzo konczyny ... mam nadzieje, ze ciuszki na 56 cm, sie wogole przydadza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120917_225336.jpg (19,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120917_223415.jpg (40,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-09-18, 07:15   #3344
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
w każdym razie witam Was!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:25   #3345
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Pani napisała, że takie dane wystarczą ;]
Mi nie przejdzie przelew bez numeru i kodu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:11   #3346
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

łaaaaaaaaaaaa super!! ale fajnie ja to się juz tak ciesze z tej córci, tak jak black, na początku się troszke nastawiłam na chlopca, ale to chyba dlatego że jjuz miałam imię i bardzo chcialam zeby mój dzidzius wygladał jak tzt jak był niemowlakiem normalnie on był taki cudowny bardzo duze podobienstwo jest do dzis

a co do ciuszków, cholera, ciężko wlasnie o inne kolory, najwięcej różu, ale co tam ja wybieram najczęsciej takie pastele, niebieskie też mam jedne bodziaki bo lubie ten kolor(tylko nie na scianie fuuj)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
Witaj!
mam nadzieje ze zawitasz u nas na dłużej

Bokeh- piękne zdjęcia ja tez przejrzałam Twój cały blog i czuje niedosyt;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:11   #3347
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Witajcie Dziewczynki w ten słoneczny poranek
witam się w 23 tc

trochę mnie nie było ale miałam bardzo zapracowany czas, postaram się nadrobić

byliśmy wczoraj na połowkowym - genetycznym i znamy w końcu płeć maleństwa

dodam, że w moim przypadku przeczucia się sprawdziły, choć nie ukrywam miałam nadzieję, że może jednak będzie inaczej hihiih

ciekawa jestem jakie macie typy

aha, z maleństwem jest wszystko w porządku zdrowiuśkie i ma dłuuugie nogi

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-09-18 o 08:13
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:17   #3348
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
haha czyli kolejny pisior odpadł ? GRATULUJĘ CÓRY

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
witam się w 23 tc

dodam, że w moim przypadku przeczucia się sprawdziły, choć nie ukrywam miałam nadzieję, że może jednak będzie inaczej hihiih

Chłopak ?
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:18   #3349
misia1505
Rozeznanie

Witamy się z rana. dziś wstalam troszkę wcześniej bo malutka chyba była głodna, skopała mnie już o 6,30. Ale dziś miałam głoda w nocy myślałam że nie zasnę jak wstałam do wc, chyba przez to że za dużo wczoraj się najadłam na noc. już mam po kłopocie, zamówiłam (prawdopodobnie Lence ) dresik na wiosnę http://allegro.pl/nike-piekny-dres-d...634948270.html
Stary 2012-09-18, 08:23   #3350
ilkas
BAN stały

aska27adopcje Świetne fotki A tym serduszkiem się nie przejmuj! Skoro gin tak powiedziała to znaczy, że na pewno wszystko jest ok!

neti1 Witaj Pisz z nami, w kupie raźniej

antoinette chłopak ?

Ja mogłam dzisiaj pospać dłużej ale oczywiście jak można to mi się nie chce Dzisiaj pierwszy raz jedziemy z tż do biura już normalnie pracować W KOŃCU. To meblowanie, załatwianie i organizacja tam neta trwały w nieskończoność. Mieliśmy tam być od początku września a już mamy połowę No nic, od dzisiaj zaczynamy. Wiecie co, trochę mam stresa. Boję się czy to wszystko ogarnę, praca, dom, zakupy, obiad...itd. Do tej pory fajnie się pracowało w domu. W między czasie można było nastawić zupę, albo zrobić pranie...a teraz dupka.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:34   #3351
sylwietta1988
Zakorzenienie

witam się porannie

serdecznie witam nową mamuśke zostań z nami, będzie Ci raźniej

kolejny odpadający siusiak? łooooooooo matulu, zaczynam się coraz bardziej martwic, że i u nas zniknie, a już garderoba skompletowana....

ja dzis sama pierwszy raz od miesiaca, bo mąż do pracy pojecahł po 28 dniowym urlopie tak mi dziwnie się zrobiło...... i jeszcze mi paskuda moje auto zabrała, więc jestem uziemiona bo jego opelek nie chciał odpalic.... podejrzewam, ze po prostu wyjezdził paliwo do cna i sie przyznac nie chciał do zapominalstwa

Plany na dziś: musze poprasowac wczorajsze pranie bo wieczorem tak mnie plecy bolały, ze już nie dałam rady stac przy desce.... i chyba ogarnę sobie szafki kuchenne, bo zawsze coś tam się rozsypie albo rozerwie.... A potem słodkei lenistwo z soczkiem i książką

DELICJANKO- jaki Ty masz przepiękny brzuś
ja mam może połowę Twojego i to jeszcze trzeba by się dobrze przyjrzec, ze jest..... chyba, że założe obcisłą bluzkę, bo w tunice w ogołe nie wyglądam na ciąże..... a to przecież połwoa 6 miesiąca.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:45   #3352
nafiyqa
Zakorzenienie

Aska, slodkie sa te zdjecia, szczegolnie pierwsze

Witam neti
Ja tez jestem w 19 tc, ale polowkowe mam dopiero za 3 tyg.

Stary 2012-09-18, 09:07   #3353
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam się z rana no i znowu nadrabianie osz wy gaduły jedne... wczoraj byłam na pogrzebie wujka. Wujek był strazakiem wiec był to pogrzeb strazacki. Pierwszy raz byłam na takim pogrzebie. W ogołe nie czułam że to pogrzeb - było tak uroczyscie, tak podniosle.... Mnóstwo sztandarów, orkiestra deta, normalnie szok...
Po pogrzenie witalismy się z rodzinka, i kazdy zauwazył moje brzusio wiec chyba już widac Potem pojechalismy na obiad, matko - ile ja zjadłam

a wieczorkiem pytam się Męza czy idziemy do SR ( pomyslałam - będę dobrą zona i sie zapytam ) a on - hmm, pewnie!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:10   #3354
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a wieczorkiem pytam się Męza czy idziemy do SR ( pomyslałam - będę dobrą zona i sie zapytam ) a on - hmm, pewnie!
Tylko ja nie wiem co to?

Stary 2012-09-18, 09:14   #3355
aska27adopcje
Zadomowienie

bry Mamusie

Djerba zaraz sprobuje zrobic przelew, mam nadzieje, ze pojdzie mi bez pelnych danych

Ja dzis do ginekologa ide po zwolnienie i uzupelnic karte ciazy ... ciekawe ile przytylam

No i zaczelam licytowac 3 aukcje, bo skoro juz wiem, ze dziewczynka, to moge szalec z rozem

-------

SR czyzby szkola rodzenia :P

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-09-18 o 09:15
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:16   #3356
mitabe
Rozeznanie

Witam się z rana słońce w końcu wyszło , a ja wyspanaaaaa jak nigdy. Któraś z was może ma kłucia w pochwie? Od rana jakby mi ktoś szpilki wkładał. Dzisiaj wizyta to powiem dla gina o tym mam nadzieję, że dużej kolejki nie będzie bo taka ładna pogoda się zapowiada to może na spacer się z TZ wybierzemy.

Cytat:
Gratuluję ale numer

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczyny imie mamy Blanka ... mi sie podobalo zosia lub zuza ... mojemu karolina albo natalia ... Blanka wyszlo jakos wspolnie ... znamy 2 blanki, obie sa bardzo fajne i sliczne ... chociaz jakl przeczytalam opis imienia z ksiegi imion, to nie jest za ciekawy ale nie bede sie sugerowac jakimis bzdurami .. nie wierze w to ....

Jutro ide na wizytte normalna do gina, po zwolnienie ...
ogolnie nastepne usg mam za ok 5 tyg, bo na serduszku sa 3 zwapnienia, ginka powiedziala, zeby sie tym nie przejmowac, bo wszystko inne jest idealne, a te zwapnienia sa znakiem przebytej infekcji ... to troche dziwne, bo w ciazy raczej nie chorowalam .... ale stwierdzila, ze moglam miec jakas wirusowke, nie wiedzac nawet o niej ... kurde juz wpisalam w neta, ale po kilku glupich postach wylaczylam ... skoro mowi, ze mam o tym nie myslec i ze dziecko jest zdrowe, to nie bede sie nakrecac ... chociaz to trudne ... powiedziala, ze dla pewnosci zrobimy nastepne usg za 4-6 tyg i znow poswiecimy serduszku wieksza uwage ... ale ze powinny sie wcholonac po malutku

wrzuce wam 2 zdjecia ... na ktorym cos widac ... ogolnie dzis poprosilam o nagranie filmiku i wiecej zdjec dla dziadka, bo ma urodziny, to mi wydrukowala 10 szt, w tym 2 w 4d + 24 min film ... ale tylko chwilami bylo 4d wlaczone ... mala sie odwrocila plecami do sondy i nie chciala sie pokazac, musiala sie gin niezle nameczyc, zeby troche buziaka zobaczyc ... powiedziala ze 4d zrobimy za ok 2 miesiace, jesli mala bedzie wspolpracowac, bo jesli sie dupa odwroci to bez sensu marnowac 300 zl ...

no i wogole jestem w szoku dziewczyny ... w koncu moge zaczac robic liste i kompletowac cos ... potrzebuje teraz kilka bluzeczek, sweterkow, sdpodenek, rajstopek i skarpetek ... aha i czapeczki ...

No i gin powiedziala ze duze dziecko jest ... ze dlugie bardzo konczyny ... mam nadzieje, ze ciuszki na 56 cm, sie wogole przydadza
Gratulacje, a serduszkiem się nie przejmuj i nie ma co czytać głupot w necie
Dla mnie Blanka ładnie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witamy

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:17   #3357
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Chłopak ?
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

antoinette chłopak ?
moja Gabi jest przeszczęśliwa, bo będzie miała Siostrę

czyli sprawdziło się to, co cicho przypuszczałam od początku hih, TŻ się oswaja z nowiną
... chociaż miałam nadzieję na chłopca upsss not this time

Debrah gratuluję dziewczynki

Stary 2012-09-18, 09:18   #3358
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
witam się w 23 tc

Pewnie facet skoro 1 siusiak odpadł to znów się gdzieś musi pojawić

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:19   #3359
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

SR czyzby szkola rodzenia :P
No przeciez

Stary 2012-09-18, 09:20   #3360
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Pewnie facet skoro 1 siusiak odpadł to znów się gdzieś musi pojawić
hih gdzieś się pewnie pojawi ale nie u nas

aaaa nie mamy imienia ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości