|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#212 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Było pisane nie raz.
Lubię dziewczyny, które się porządnie przygotowują przed nakręceniem filmiku, szczególnie jeśli są to filmiki, które mają czegoś nauczyć. Kto się nie zna totalnie, weźmie sobie coś do serca, dlatego to krytykuję ![]() Ostatnio trafiłam na włosowe filmiki kajmanowej. Tak szybko chciała wrzucić coś o laminowaniu, że nie zdążyła się dowiedzieć o co w ogóle tam chodzi: powiedziała coś w stylu, że to domowa wersja keratynowego prostowania i żelatyna dostarcza włosom keratyny (a to nieprawda, bo kolagenu) Filmik o rozjaśnianiu miodem też mnie załamał, powiedziała, że 3% woda utleniona np. taka z apteki to byłoby zabójstwo dla włosów, coś porównywalnego z rozjaśniaczem. Ciekawe, że większość Polek farbuje włosy stosując wodę 6% lub 9% (blondy). Jakby ktoś codziennie spryskiwał czuprynę wodą utlenioną z apteki to zniszczyłby sobie włosy, po co wprowadzać ludzi w błąd? Czepiam się, bo patrząc po komentarzach, wiele młodych dziewczyn bierze kogoś za guru, zupełnie bezkrytycznie. Wiadomo, że każdemu się zdarzy palnąć głupotę, powiedzieć coś nieprawdziwego, ale niektórym zdarza się to często ![]() Jeszcze bardziej doceniam Nissiax
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-09-17 o 21:30 |
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez 22angeliczka Czas edycji: 2012-09-17 o 21:47 |
|
|
|
#216 |
|
Klientka w krawacie
|
22angeliczka to nie jest miejsce na tego typu posty. W poradach w tego typu problemach specjalizuje się podforum Intymnie.
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz, ale tutaj to bylby za duzy oftop, zaloz sobie watek, sie wypowimy
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie filmik olimpii o konturowaniu twarzy, takie mniej wiecej podstawy pokazala, ale o kosmetykach do konturowania przewinelam, dla mnie bylo za dlugie
|
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam lubię jej filmiki
i to nie znaczy, że jak cielątko łykam wszystko, co mówi youtuberka i lecę od razu do drogerii ... Może i robi błędy, ale jest wiele koncepcji, jakoś nikt nie znalazł dobrego środka, bo to co dla kogoś jest NAJ, na inną osobę dział wręcz odwrotnie
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też uważam, że niektóre ytbowiczki traktowane są jak guru zupełnie bez powodu. Ja sama nie chciałabym, żeby ktoś mnie tak traktował. Zawsze podkreślam to, że jestem amatorem i nagrywając filmy i oglądając yt ciągle się czegoś uczę - wszystkiego nie wiem, nie jestem alfą i omegą Wbrew pozorom, przygotowanie się do jednego filmu zabiera mi najmniej dwie godziny - czasami mówię o czymś co wiem/znam i bardzo mnie zajmuje a czasami jest to film na zasadzie - dowiedziałam się czegoś i przekazuję dalej, bo może nie znacie/nie wiecie/nie trafiłyście na to (przede wszystkim z powodu grupy wiekowej jaka mnie ogląda).O laminowaniu włosów dowiedziałam się z blogów, poszperałam w google, obejrzałam inne filmy i bardzo się tą sprawą zajarałam dlatego chciałam od razu wypróbować i przekazać dalej - informacja, że to domowa wersja keratynowego prostowania pochodziła właśnie z jednego z urodowych blogów, to, że tego nie sprawdziłam - mój błąd!A co do rozjaśniania włosów miodem - po wielokrotnym farbowaniu, rozjaśnianiu, domowym ombre i ratowaniem resztek włosów zakochałam się w miodowych zabiegach i uważam, że są one po prostu zdrowsze niż farby, rozjaśniacze, woda utleniona (kiedyś bardzo popularna) i wszystko inne razem wzięte Czasami chce się powiedzieć wszystko naraz i nie zawsze dobrze to wychodzi, ale nie ma to na celu wprowadzania ludzi w błąd... Całe odniesienie do rozjaśniania włosów apteczną wodą utlenioną miało na celu uniknięcia skojarzenia "miód + woda = H2O2, woda utleniona z apteki = H2O2, więc potraktuję włosy wodą utlenioną i jak mi wyjdzie jajecznica na głowie, to zażalenia do kajmanowej" Oglądają mnie przede wszystkim młode osoby i staram się pod nie dopasować co mówię, ale czasami nie wyjdzie. Zapraszam zawsze do komentowania filmów, wiele osób je czyta a jeśli ja się pomylę to inni mają szansę zobaczyć, że zostałam "naprostowana" i z niezamierzonego błędu zostaną wyprowadzeni
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje, ze w tym roku wyjda fajne aktualne filmy o zimowej pielegnacji ciala i twarzy
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam kilka Twoich filmików i nie zgrywasz ekspertki przemądrzałym tonem jak co niektóre panie (każdy chyba pamięta słynny filmik o włosowych grzechach głównych Na włosowe "wpadki" jestem wyjątkowo cięta, nic na to nie poradzę
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odzywam się, bo śledzę Was regularnie. Nigdzie tak jak tutaj nie widać co jest w filmach ok, co nie jest - szkoda, że tak szczerych komentarzy nie ma na yt, bo albo "ślicznie wyglądasz" (taa jasne ;D) albo wulgarne wypociny.. A i o innych ytbowiczkach chętnie czytam
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabyś powiedzieć o jaki filmik konkretnie chodzi?
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Już teraz wiem czemu Siostry Glam tak reklamują firmę Ziaja wreszcie się przyznały że współpracują z tą firmą a zawsze tak się zarzekały że kupują te produkty bo wspierają Polskie marki a to G*** prawda dostają produkty za darmo .
http://www.youtube.com/watch?v=fnYRJvIJc6s OOTD u Niessia25 ( te chodzenie w filmikach ze strojem dnia wygląda śmiesznie ) http://www.youtube.com/watch?v=dCH-URuk7EQ Edytowane przez Qloui Czas edycji: 2012-09-18 o 08:27 |
|
|
|
#230 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Łotewa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś planuje się tym zająć? To jakiś absurd, a swoją drogą jak wygląda prawnie współpraca z firmami? Jakaś umowa? Uwzględnia się to w rozliczeniu? I jak się do tego wszystkiego ma nasz genialny podatek od darowizny? Ktoś wie? |
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BARDZO dziękuję
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
można dołączyć?
![]() Szukam fajnych kanałów na YT, oglądam tylko w wolnym czasie Basie callmeblondieee oraz Kasie ciasteczko25. Bardzo fajny macie wątek.
|
|
#235 |
|
Łotewa
|
Przecież losowanie podchodzi pod ustawę o grach hazardowych.
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio przy kazdym wrzuconym filmiku trzeba cos skrytykowac, jakby to byl jakis obowiazek? fanka nieesi25 nie jestem i nie bede jej tu bronic, no ale juz bez przesady, zeby sie czepiac, bo smiesznie wyglada jej chodzeniebtw. szkoda, ze ubrala tunike do tego filmu, bo ciekawa jestem czy jej brzuch urosl, no ale cos na twittrerze pisala, ze juz w spodnie sie nie miesci i dlatego pewnie nosi legginsy (to i tunika do kompletu) Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-09-18 o 10:15 |
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
zgadza sie. dlatego teraz trzeba zrobić/napisać cokolwiek co bedzie podlegało ocenie i na jej podstawie bedzie sie wybierało wygraną. Tak by ominąć losowanie.
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie krytyka tylko stwierdzenie , zobacz na różne filmiki z OOTD na YT i sama zobaczysz że wszystkie nagle zaczęły takie chodzenie w filmikach i każda po drugiej to zgapiła i filmiki są takie same . Nowy Filmik u Makijaże KasiD WOOOHOOO ! Pytania i odpowiedzi http://www.youtube.com/watch?v=nFW1wmcxeSI Edytowane przez Qloui Czas edycji: 2012-09-18 o 10:27 |
|
|
|
|
#239 |
|
Łotewa
|
Lubię ja ale 35 minut zobaczyłam i wyłączyłam od razu
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nie krytyka - to troszke śmieszne ze każda teraz sie przechadza - ale to ich chyba niespełnione marzenie o byciu celebrytką/modelką...
...I don't try to be awesome, awesomes tries to be me... Edytowane przez othecat Czas edycji: 2012-09-18 o 10:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

serio przy kazdym wrzuconym filmiku trzeba cos skrytykowac, jakby to byl jakis obowiazek? fanka nieesi25 nie jestem i nie bede jej tu bronic, no ale juz bez przesady, zeby sie czepiac, bo smiesznie wyglada jej chodzenie