|
|
#2071 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
męczą dzień i noc - w nocy dziś 3x, teraz znów czuję, że się robi niefajnie........... No wykończy mnie ten pasożycik..... Kto by pomyślał, że takie małe, a takie upierdliwe ![]() ![]()
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() O współczuję nieprzyjemnych dolegliwości i gratuluję brzuszka Dzisiaj jadę do rodziców na pół dnia. Mają dom nad jeziorem i właśnie się tam urlopują, a przy okazji wykańczają dom. Zabiorę od nich babcię, bo już biedna nie może tam wysiedzieć z tym remontem i w końcu zabiorę psa mojego i już mi się nie będzie tak w domu nudziło. Od 2 tygodni całe ranki i południa spędzam sama i powiem wam, że oszaleć idzie ![]() Ja też oglądałam wczoraj z ciekawości Perfekcyjną Panią Domu (leciała o 22.30 na TVN), ale nie dotrwałam do końca. Nie zbyt ciekawy ten program. W angielskiej wersji był dużo bardziej interesujący. |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tak spędzam od niemal 2 miesięcy po 10-12 godzin dziennie zanim TŻ się nie wyrobi z pracą i jeszcze jakimiś zakupami. Wydaje mi się, że w programie w necie wrzucili to przez pomyłkę na TVN style - mam wrażenie, że ten program leci raz tam raz siam i nie załapałam się na początek z kolei. Zgadzam się, że angielski dużo lepszy, ale sprzątanie w kiecach i szpilach Rozenek niezłe
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
Sprzątać też można z elegancją i wdziękiem
|
|
|
|
#2076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowo przybyłe A ja dziś wcześnie wstałam, obejrzałam nowy odc Lekarzy na tvnplayer i zabieram się za zrobienie śniadania Cytat:
Jest świetny ![]() O tak ![]() Cytat:
Szkoda, że uśmiercili Lexie Ten sezon będzie ostatnim? Bo słyszałam że to 8 miał nim być ![]() Cytat:
Ja z temató azjatyckich przeczytałam Piórko na wietrze świetna książka, też otwiera oczy |
|||
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj znowu idę do biblioteki, bo książki do czytania się skończyły ![]() Na razie we wrześniu przeczytałam 9 książek. |
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Of course!
![]() Cytat:
mi to długo nie grozi....
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- pewnie
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Co dzisiaj robicie fajnego? Ja mam dołowate wrażenie, że tam, za oknem jest życie, a ja tu jak w jakiejś cholernej wieży pośrodku lasu, rycerz w pracy i do chrzanu...
Choć jest i optymistyczny akcent - mam kępę lasku pośrodku osiedla, na którą wychodzą okna sypialni - mam uchylone okno i dzisiaj przyleciała do mnie sikorka - usiadła na górnej krawędzi okna, wsadziła główkę do środka, rozejrzała się, zapiszczała coś po swojemu i poleciała załatwiać swoje sprawy Fajne to było
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
a ja tam lubie polska wersje
|
|
#2082 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ja wolne dzis a ciebie robic jeszcze nie wiem czekam aż pin do karty przyjdzie by pójść na zakupy
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Mi tez na razie
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ja wlasnie pomalowalam pazury a potem sie musze ogarnac o 12 jakos tż przyjezdza i zostaje na noc, a jutro rano lecimy do egiptu musimy dzis jeszcze pare rzeczy pozalatwiac no i sie spakowac
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
, bo przede mna kolejna nocka w pracy. Musze sie jeszcz enieco ogarnac i moze uda mi sie przeczytac kilka stron.
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile książek dziś kupisz? Jak ja bym chciała iść w Anglii na zakupy... Pewnie bym tą Perfekcyjną Panią Domu wyhaczyła, książki Dawny Walter wszystkie, spełniła swoje marzenie i kupiła sobie stary wiktoriański domek dla lalek z oświetleniem i wszystkimi możliwymi gadżetami, poszła do lepiej zaopatrzonego w ciuchy Marksa & Spencera niż u nas.... No i znalazła perfumy, o których zakup prosiłam wiele osób,a które kupiłam kiedyś w Londynie, a nikt mi ich więcej nie znalazł - ooo Kachaaa może będziesz wiedziała, czy ta forma w ogóle istnieje - były w sklepach z pamiątkami, nazywały się Taylor/Tailor of London i były tak bajecznie konwaliowe że nie mogłam przestać wąchać.... Konwalie kocham pasjami
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2092 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie widziałam perfum w sklepach z pamiątkami a dawno to było? Bo ja mieszkam tu na stałe od 2,5 roku jakoś dopiero Książek dzis nie planuje ale ze mną to wiadomo jak jest
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Egipt, fajnie - my byliśmy 3 lata temu w podróży poślubnej za 2 tyg objazdówce z mojego ulubionego biura podróży. Byliśmy w sierpniu i to był megahardcore - nie przesadzaj z ilością rzeczy - jak coś przepierzesz w ręku wyschnie ci w jakieś 15 minut. No i krem z wysokim filtrem, woda termalna w sprayu i dużo białych rzeczy - chyba, że to jakiś wyjazd pokutny. No i dużo drobnych dolarów. No i zewsząd ataki majfriendów, którzy gonią cię z okrzykiem dobra cena jedna funta!!! Egipt ma swój klimat. Uważajcie na wodę - kupujcie tylko w sklepach wodę Nestle z zafoliowanym korkiem, bo to cwani ludzie są - korek nienaruszony, a kranówa do butelki wstrzyknięta
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Aż takie kombinacje?
|
|||
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małpiszon jedenOj dawno, na początku liceum - 96 czy 97 rok - na wycieczce z nieistniejącego już na szczęście biura Triada - mieszkaliśmy w kamienicy do rozbiórki z powybijanymi oknami gdzieś na przedmieściach i nie dawali nam nic jeść mimo że miało być z wyżywieniem ![]() ![]() Tydzień w McDonalds bo było najtaniej - a zaraz potem wybuchła ta cała afera z wściekłymi krowami. Niezła jazda była...
|
|
#2096 |
|
Konto usunięte
|
No co nie moja wina ze nawet jak idę do Tesco czy innego supermarketu są tam tez książki
|
|
|
|
#2097 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Eeee to wieki temu nie widziałam nigdy perfum w sklepach z pamiątkami teraz
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinacje są rewelacyjne - wsiedliśmy z TŻ tem do taksówki, żeby dojechać do centrum Hurgady, gdzie zaczynała się i kończyła objazdówka - rezydent powiedział nam, że mamy ustalać ile za kurs zanim wsiądziemy. I tak zrobiliśmy. Jazda samochodem z dywanikiem i Koranem na desce rozdzielczej i wpatrującym się w nas w lusterku wstecznym zakapiorem niezła. Światła na drodze pełnią tylko funkcję dekoracyjną, hamulców się nie używa, jedynym ważnym elementem samochodu jest klakson. Każdy jeździ jak chce, nie patrzą, że są jakieś pasy na drodze namalowane. Krawężniki mają po 30 cm wysokości żeby kurcze w ogóle po drodze jeździli. Chodzą te babki pozakrywane z góry na dół i jeszcze taka wielki kosz na głowie niesie - co robi kierowca jak taka przechodzi przez ulicę? - przyspiesza!!! - a taka zrywa się do biegu, prawie jej to wszystko pospada. Dojechaliśmy na miejsce - chcemy wysiadać, a gościu chce 2x tyle i nie chce nas wypuścić z taksówki. TŻ się kłóci, mówi, że miało być tyle, a gościu, yes, but per person!!!! Paranoja!
Naciągną wszędzie - potrafią zwabić do sklepu, zamknąć drzwi na klucz i nie wypuścić dopóki się czegoś nie kupi. Generalnie blondynki mają gorzej, no ale jak się idzie z facetem, to nie zaczepiają babek tak bardzo - najlepiej na tażdy tekst you are so beautiful, marry me - zachować kamienną twarz roku i iść dalej. Wtedy odpuszczają - choć to niemal zawsze zaczepki żeby coś kupić. Sklepiki hotelowe są o wiele droższe niż gdzieś w mieście. Trzeba się targować i zaczynać od 10% tego co oni chcą za coś - i nie zapłacić więcej niż 30%, bo raczej nie warto. Ale nie targujcie się dla zabawy, bo jak się zgodzicie co do ceny, to już kupić trzeba. Pełno podrabianych papirusów i olejków zapachowych, które z prawdziwymi nie mają nic wspólnego. Generalnie ja na wyjazdach żadnych durnostojek nie kupowałam - kupiłam w perfumiarni w Kairze gdzie byliśmy w wycieczką prawdziwe olejki i prawdziwy papirus ze ślubem Tutenchamona, namalowany przez studentów tamtejszej ASP, gdzie jeszcze domalowali nasze imiona. Z rzeczy jak ktoś coś lubi takiego, to jest jeszcze dużo alabastru - który jest tylko biało-żółty, zielony albo brązowy. Na targach w dobrej cenie wciskają czarne plastikowe-alabastrowe kotki np.
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie kraje arabskie jakoś w ogóle nie pociagają |
|
|
|
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
Ja bardzo nie lubie Arabów czy ciapatych z racji tego ze tu ich masa
a jeden gorszy od drugiego rzadko który spoko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

męczą dzień i noc - w nocy dziś 3x, teraz znów czuję, że się robi niefajnie........... No wykończy mnie ten pasożycik..... Kto by pomyślał, że takie małe, a takie upierdliwe 

Aż takie kombinacje?