|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Dzien Dobry .. I dzisiaj wizyta .. 15.45 . troszke sie boje co uslysze od gina , jak tam moja szyjka ale jestem dobrej mysli i ile młody waży .. Widze ze nie tylko ja mam przeboje ze skurczami i obolałym brzuchem .. moze to zupelnie normalne .. A i dzisiaj siostra przywiezie mi ochraniacze do lozeczka .. wiec zostanie mi tylko kupno poscieli .. ![]() Miłego dnia
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewuszki!
ja właśnie skończyłam śniadanko. zaraz się zabiorę za siebie... trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! widzę, że dziś od rana na językach temat wózków... ja się skuszę chyba na wózek firmy bebetto czy jakoś tak to się pisze... |
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Witam...prawie porannie!
Odespałam w końcu to niewygodne, ceratowe łóżko szpitalne. Miałam pojawić się wczoraj, ale jakoś mi sił brakło. Co do szpitala, to szczerze mówiąc dobrze trafiam. Na patologii ciąży było pełno, dostawiali łóżka, a na ginekologii pusto...więc wszystkie dziewczyny do 30 tyg. położyli na gin, 7 nas było i 7 sal, każda miała jedynkę Tyle dobrze, bo przez to nie trzymali się czasu odwiedzin - inaczej bym tyle nie wytrzymała. O tym, że wszystko jest w porządku wiedziałam już w piątek rano - okazało się, że szyjka wcale nie jest skrócona i właściwie niepotrzebnie przyjechałam, ale i tak trzymali nas 4 dni, żeby im się zwróciła kasa z NFZ. Ordynator robił sobie "bardzo śmieszne żarty", że nie wiedziałam, jak się nazywała moja ulica za komuny (a on niestety brał tu ślub ![]() Ale najważniejsze, że porobili mi wszystkie badania i wszystko wyszło jak trzeba - Nikoś ważył w piątek 900g, serduszko w normie, więc już jakoś ten weekend poza domem przeboleję. A w między czasie dostaliśmy się z mężem na studia Teraz tylko trzeba znaleźć 3000 na czesne, bo niestety na polibudzie nie ma rat - wszystko chcą jednorazowo do 15 października...AnnaEf, gratuluję udanej wizyty ![]()
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
nawet tż mnie wczoraj ochrzanił: weź się połóż, a nie łazisz
mama mi ciuszki pierze jak z pracy przychodzi...
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka ma bebetto,, ale nie pamiętam który model - dwa razy go do naprawy oddawała - problem z kołami i raz coś tam się zacięło w systemie stelaża
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na domowe SPA
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff czyli nie tylko ja
|
|
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej mamusie
ale miałam dziwne sny dzisiaj, porażka, co chwilę inny i wszystkie straszne - m.in. śniło mi się, że zaczęłam mocno krwawić.... jak dobrze, że to tylko sen. Idę jakieś śniadanie zrobić bo na razie tylko banana wciągnęłam. Też jakoś nic mi się dzisiaj nie chce.. Cytat:
Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-09-18 o 10:11 |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby kasa się znalazła..
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzien to jeszcze 5 tyg i na porodowke ) 3mam kciuki za wizyte Cytat:
) a ordynator spoko;]
|
||
|
|
|
#252 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
33 tygodnia ![]() ogromne kciuki za wizytę będzie dobrze - zobaczysz ![]() Cytat:
Co do suwaka to nie wiem czy jednak nie trzeba będzie kupić całego. W pasmanterii na pewno doradzą. Cytat:
Cytat:
Ordynator żartowniś. że wszystko ok z Nikosiem + gratuluję dostania się na studia.
|
||||
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) juz sie doczekac nie moge;]]
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na allegro obserwowałam xlandery, i powiedzcie mi czym się różnią te dwa modele, bo na pewno ceną: http://allegro.pl/x-lander-x1-2012-w...601216711.html http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...601595006.html |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za wizytę, napisz jak będziesz po, co Ci powiedział
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
pod tym linkiem więcej danych: http://www.mamaija.pl/navington-cade...iti,d2142.html
Waga: - wersja głęboka: 12,6kg - wersja spacerowa: 11,4kg - fotelik Maxi Cosi City: 2,75kg Wymiary:
- po złożeniu z kołami (dxsxw): 74x56x36cm - gondola wew. (dxs): 79x35cm - siedzisko (sxg): 32x26,5cm - - wysokość oparcia: 47cm - długość powierzchni leżącej:90cm - długość podnóżka: 17,5cm - średnica kół (p/t): 18/26cm
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-18 o 10:16 |
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny ja mykam - trzeba zakupy zrobić, zjeść śniadanie, porobić sporo rzeczy, potem obiad, babeczki ...
![]() Będę co jakiś czas zaglądała ![]() A i z tego wszystkiego zapomniałam że dziś wtorek - a jak wtorek to zaczynamy nabijać kolejny tydzień czyli - 35 tydzień![]() (pełne 34 zaliczone-odhaczone )Miłego dnia ![]() I kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już zamówiłam Mutsy Evo bo jakoś mam zaufanie do tej marki ale ten też bardzo fajny no i lekki |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie odwrotnie ja bym wszystko kupiła, a to firanki do pokojua to rolety a to jakas komoda , szafka,stacja prognostyczna, a dziecku wszystko bym kupiła, jeszcze bym tych ubranek nakupiła i w ogóle wszystkiego niezaleznie od ceny zeby tylko moje dziecko wszystko miało i mój tż odwrotnie mówi ze jestem rozrzuctan bo juz mam tego wszystkiego zaduzo i jeszcze chce dokupowac chociaz wystarczy nam juz ubranek. Ale jesli chodzi o rzeczy dla siebie to nie mma weny na kupowanie ani ubran dla siebie ani nic, wole dla dziecka, chyab dlatego ze teraz przez ten brzuch przeraza mnie mój rozmiar i w nic sie nie mieszcze co mi sie podoba, ja tam wole kupowac ubrania dla siebie w rozmiarze xs a nie jakies L
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mufinki - mniam ![]() no i za kolejny tydzień - ja Cię jutro dogonię
|
|
#264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wizyte ![]() ![]() ![]() Cytat:
i super gratuluje dostania sie na studia ![]() Cytat:
xa ma skretne koła z przody troszk emneijsze niz tylne a x1 to typowa terenowka bez skretnych kółek Cytat:
, czyli mamy zabke w ulozeniu nozek i nadaje sie dl amalutkich dzieci, chociaz na dluzsze spacery lepsza jest chusta wiazanamam jeszcze ono natural w domu ale to juz dla starszego dzieciaczka na dwor tez bede wychodzic tylko jak bedzie snieg i lod to musze raki na buty sobie sprawic Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szczerze to ja już mam dość szukania wózka, odpowiedniego modelu, koloru, w odpowiedniej cenie. Jestem ogromnie zadowolona z wyboru wózka, w tym tygodniu już będzie stał u mnie w domku Nasz to Mutsy 4Rider |
||
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coś nie mam dzisiaj weny Co do wózków to dla porównania powiem Wam, że nasz waży 23 kg.Jak go kupiliśmy to wnosiłam razem z tż (jest wielki i nieporęczny żeby go samemu złapać).Więc u mnie spacery samej z dziećmi odpadają
|
|||
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba lżejsza wersja x-landera, ale nie z tymi czarnymi kołami |
|
|
|
|
#270 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- XA ma chyba koła mniejsze z przodu a większe z tyłu; lżejszy; ma obrotowe przednie koła; - X1 wygląda jakby miał takie same koła przednie i tylnie + ma dodatkową amortyzację kół (te spirale); cięższy ale nie dużo; w teorii nie ma obrotowych przednich kół; jest moskitiera w podnóżku Zerknij na stronie Xlanderów tam są porównania na dole (http://x-lander.pl/produkty/51/xa/; http://x-lander.pl/produkty/52/x1/) ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ![]() ja jeszcze nie mogę, będę ściskać nogi aby jeszcze nie wychodził.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-18 o 10:36 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

i ile młody waży ..
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tyle dobrze, bo przez to nie trzymali się czasu odwiedzin - inaczej bym tyle nie wytrzymała. O tym, że wszystko jest w porządku wiedziałam już w piątek rano - okazało się, że szyjka wcale nie jest skrócona i właściwie niepotrzebnie przyjechałam, ale i tak trzymali nas 4 dni, żeby im się zwróciła kasa z NFZ. Ordynator robił sobie "bardzo śmieszne żarty", że nie wiedziałam, jak się nazywała moja ulica za komuny (a on niestety brał tu ślub 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

i oby kasa się znalazła..

ogromne kciuki za wizytę 
35 tydzień