|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Czekoladoholik
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Tak, bardzo obciąża też bieg po tartanie podobno.
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Wenress, tutaj poczytaj
![]() http://aktywnisportowo.pl/bieganie-p...-czy-po-ziemi/ StupidAlice właśnie dojrzałm Twój podpis-18,13km szacun
Edytowane przez CLARA_F Czas edycji: 2012-09-18 o 11:51 |
|
|
|
#1683 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Dziś mam dzień przerwy po wczorajszym bieganiu ale czytam wątek od początku i już mnie nosi żeby wyjść
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi, fajny artykuł
Czyli powinnam na stałe wybrać las (+2km drogi do niego w jedną stronę, chodnikami), będzie mi ciężko się przestawić na poranne bieganie ale zobaczymy, w nocy niestety nie ma mowy żebym tam nawet na spacer poszła Buty mam z amortyzacją ale może brałabym stare trampki do plecaka na zmianę, jak już będę więcej biegać bo na chwilkę to nie ma sensu
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz zobaczyć czy Tobie to odpowiada - może takie leśne bieganie bez amortyzacji po prostu polubisz, tak jak i ja polubiłam.
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś idę biegać z koleżanką
Kolejny dzień 2 tygodnia Pumy ![]() A Was podczytuję, ale mówicie o jeszcze trochę za trudnych dla mnie rzeczach
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Wenress jak biegałam wcześniej od pięty to źle znosiłam bieganie po chodnikach, starałam się biegać po działkowych drogach. Ale jak nauczyłam się biegac od śródstopia to w sumie mi bez różnicy czy biegam po terenie czy po asfalcie. Ale początki jak się przestawiałam były ciężkie, bolały mnie łydki, i ścięgna achillesa.
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiącu przebiegłam prawie 100 km/ na rowerze przejechałam 164.23 km
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
dawno sie nie udzielalam w watku bieganiowym
ostatnio nabylam nowa, ciekawa zabawke - Nike sport band. fajna rzecz, tylko... falszuje dane! porownywalam z endomondo i google maps i faktycznie pokazuje mniej, a to roznica czasem nawet kilometra ;/ w terenie tego bym nie zauwazyla. ma ktoras z was taki gadet i wie jak to ustawic poprawnie? |
|
|
|
#1691 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
wy tak biegacie a ja się opylam, no nie może tak być! trzeba się wziąć za siebie!
Ismenkusia - gratuluję takiego wyniku |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja suplementuje kwasy Omega 3 I polecam ten kalkulator, można sprawdzić czy jemy odpowiednią dawkę wiatamin i minerałów http://www.ile-kalorii.pl/drob
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Nie wiem czy któraś w ogóle mnie pamięta, widze dużo nowych twarzyczek się pojawiło co bardzo cieszy
![]() Nie odzywałam się dość długo, ale biegałam i podczytywałam Was. Ostatnio miałam przerwę 2 tyg od biegania - wyjazd, później dość sporo spraw do załatwienia i powoli znów się wdrażam, chociaż forma aż tak nie spadła. Cały weekend wykorzystałam na bieganie czyli sobota i niedziela, wczoraj chciałam zobaczyć czy dam radę 10km bez zatrzymywania i udało się w czasie 00:57:13 także nie jest źle
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja rowniez ostatnio niesystematycznie biegam, ale to wina braku czasu. mam nadzieje, ze za dwa tygodnie wszystko sie ladnie wyklaruje. chyba zaczne biegac rankami, bo ostatnio wzielam sie za czytanie horrorow i boje sie biegac w ciemnosciach szykujecie sie juz na zimowe bieganie? |
||
|
|
|
#1696 |
|
Konto usunięte
|
Powoli próbuję się przyszykować
Nie wiem czy kupować nowe, grubsze spodnie dresowe i kamizelkę (i wtedy pod nią zakładałabym bluzę, a pod bluzę bluzkę z długim rękawem) lub kurtkę. A tak to buty te same, skarpetki to raczej te dłuższe będę zakładała no i obowiązkowo czapka + rękawiczki. Nie wiem jeszcze co z szalikiem
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetny wynik ! Ja powracam do biegania po dwumiesięcznej przerwie. I nie zauważyłam spadku kondycji, biegam 7km w czasie 42-45min. Zima.. cóż trzeba szukać długich spodni do biegania. Już teraz rano jest dość chłodno szczególnie w szyję jak dla mnie. |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś przyszły moje spodnie reebok easytone Dawno już nic nie szyłam... ale kilka tildów siedzi na półce
|
|
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Ja się szykuje na zimowe bieganie, rok temu zdarzało się sporadycznie ale tym razem planuje to zmienić ![]() Cytat:
Brawo ![]() Ja dziś pobiłam swój rekord co do odległości, miałam cel przebiec we wrześniu 20 km biegiem ciągłym i dziś to zrobiłam w 1 godzine 50 min i 54 sekundy, polne drogi i błoto mi nie przeszkodziły
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba zakupie jakies rekawiczki i komin do biegania (kto ta nazwe wymyslil |
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po ciemku sama nigdy nie biegam, jak już jest taka konieczność to mama gdzieś tam niedaleko za mną na rowerze kręci ![]() co do zimowego biegania to ja chyba wszystko mam, oby nie było za dużo śniegu bo z butami już będzie gorzej :p w zeszłym roku tylko kilka razy się skusiłam na bieganie zimą, w grudniu dopiero po świętach ruszyłam tyłek, pamiętam że tak 'ciepło' u mnie było, śniegu zero idealna pogoda ![]() kama150 dzięki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy będę w zimie biegać, ciężko przewidzieć jak mój organizm zareaguje na ten rodzaj treningu.
Zima to nie mój okres, zapadam wtedy jak miś w sen zimowy.
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zastanawiam sie nad tym w czym biegac ale mysle ze nie ma co przeginac z iloscia ciuchow, dzisiaj wyszlam biegac (fakt, byla 5 rano wiec temp nizsza niz w dzien) i czulam straszny chlod (rowniez najdotkliwiej odczuwam go w szyje dlatego mam bluze - cienka, ale z materialu ktory trzyma pot z dala od ciala oraz polar - rowniez nie za gruby - oba maja wysokie kolnierze i zapinam sie az pod brode) jednak chlod jest odczuwalny przez pierwsze 5-10 min, potem jak sie biegnie to juz nie, mysle ze wiecej ciuchow sprawi tylko ze bede sie pocic jak mopsik no ale cos na szyje to by sie przydalona szyje albo kupie specjalny... nie wiem jak to nazwac, widzialam z nike taka wlasnie nakladke na szyje z wyprofilowana czescia na nos i usta, mozna swobodnie oddychac ale zimno nie bije po nosie (sportowa wersja komina tyle ze tylko na szyje ) albo sprobuje uzyc wynalazku jaki sobie kupil malzonek - i tu tez nie wiem jak to nazwac - cos a la komin z cienkiego materialu ktory jest stosowany w roznych konfiguracjach jako nakrycie glowy, okrycie szyji (motocyklisci to stosuja), material sie rozciaga i mozna cuda wianki z tego robicz butami to jednak mam problem, jak zima bedzie irlandzka to beda deszcze, pluchy i mnostwo wody na podlozu, bede wracala z kazdego biegu z mokrymi nogami bo jednak woda leci przez siateczke na bucie, teraz jak bylo cieplo to jak biegalam w deszczu tak mialam ale w lecie to nie problem wyczytalam ze na zimie mozna stosowac buty do biegania a la treking, w sensie podobne ale przystosowane do biegania ale niestety w arykule nie dali przykladu takiego buta
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, znowu potrzebuję waszej rady. Od dłuższego czasu mam coś jakby permanentną kolkę. Tzn mam ją cały czas, nie tylko kiedy biegnę, ale także gdy szybko idę
Co może być tego przyczyną? Dodam, że obiad jem o 15, a biegam o 18, czyli robię zalecaną 3godzinną przerwę.
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bieżnia to złoooooo! 5 km w 30 minut, ale byłam tak zmęczona, że nie dałabym rady więcej... Ale fajne są te wszystkie bajery, typu przebiegnięte okrążenia
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
pies mnie pogryzł jak biegłam
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
nic Ci się nie stało?!
![]() ja ostatnio musiałam rano w niedzielę 'wkraść' się dalszemu sąsiadowi do ogródka, po czym i tak musiałam zmienić swoją trasę co mnie wkurzyło.. strasznie denerwują mnie niepilnowane psy, biegające sobie ot tak, bez smyczy czy kagańca..
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wszystko w porządku ? Jak bardzo cię ugryzł ? Cytat:
|
||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś poważnego? Macie rację - pies niewinny - tylko do kogo mieć tu pretensje jak właściciela czasem nie widać, eh..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Fajnie jest, tylko ciężko bo górki i tak dalej
Odpoczęłam sobie w drodze powrotnej, czekając aż przejedzie towarowy z 41 wagonami 

-76,3- 63
Nie wiem czy kupować nowe, grubsze spodnie dresowe i kamizelkę (i wtedy pod nią zakładałabym bluzę, a pod bluzę bluzkę z długim rękawem) lub kurtkę. A tak to buty te same, skarpetki to raczej te dłuższe będę zakładała no i obowiązkowo czapka + rękawiczki. Nie wiem jeszcze co z szalikiem
ale kilka tildów siedzi na półce 
Co może być tego przyczyną?