|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Na pierwszy raz nie ma sensu karnetu open. Na poczatek to i tak pewnie pójdziesz z raz w tyg. ![]() Ja jestem strasznie podjarana tym że udało się zarezerwować ten dom i że taka ekipa się zmątowała ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam mieć zawsze chłopca- a teraz sobie nie wyobrażam mieć Stasia zamiast Mani.
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż pod dużym wrażeniem jak Mała urosła - i jak fajnie już np. buzię widać. Waży teraz 386 gramów. Płakać nie płakaliśmy, bo nam szczęki na ziemię spadły z szoku (ale pozytywnego) jak się okazało, że Adaś nie jest Adasiem
![]() ![]() Myślę teraz nad jakąś żeńską wizją imienia, niewiele mi się podoba - a może..Amelka? Szok, szok, szok! Tylko mnie z lekka przeraża, że wszystko takie różowe.. |
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może bule, krykiet, polo, jazda konna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oo kurcze ale jaja ![]() eee nie jest tak zle. Ja na poczatku wiekszosc spiochow mialam kremowych, zoltych i zielonych bo jak ognia wystrzegalam sie rozu. Teraz jak jest starsza jest juz zupelnie niezle ma duzo granatowych czy fioletowych gerow a bluzeczki ma roznokolorowe ![]() a ja siedzie na 14 dniowym urlopie i z tej okazji w czwartek wykupilam jazdy
|
||
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelia mi się podoba! Cytat:
a może za szybko się zniechęcałaś? najgorzej zacząć, bo na początku nie wychodzi. Dopiero jak się nauczymy wykonywać prawidłowo ćwiczenia, to zaczynają nam sprawiać prawdziwą przyjemność. |
||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Debrah, gratuluję!!! Mi lekarz też zasugerował chłopca na pierwszym prenatalnym, a wyszła Ewcia ![]() A dlaczego masz oddawać ciuszki? Dla mnie nie ma typowo chłopięcych Szef poleciał na Ibizę. Jestem teraz szefową biura i dziś miałam taki zapier... od rana, że dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby do Was zajrzeć. Byłam w sobotę na koncercie Meli Koteluk - piękny głos i ciekawe teksty, kliknęłam na Allegro jej płytę
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, gratulacje!!!
![]() Ja tam bym wolała dziewczynkę ![]() Najważniejsze, że wszystko ok Mi z dziecięcych ciuszków najbardziej podobają się żółte, żółto-szare, pastelowopomarańczowe, marynarskie i kratkowe/paskowe czerwono-granatowe Jak dla mnie są unisex i wydaje mi się, że takich jest spory wybórCytat:
------------------------------------------- Do piątku mam deadline, muszę przygotować spore opracowanie na ok. 20 s., obłożona jestem różnymi raportami i publikacjami, ale idzie jak po grudzie... trzymajcie kciuki! Muszę się pochwalić, że wygrałam przetarg na pewne usługi (z zespołem, który specjalnie zawiązałyśmy w tym celu). Jestem w szoku, że się udało... nie wiem, jak ogarniemy kwestię rozliczeń itp., no i samo wykonanie, bo pracy duuuużo, ale cieszę się z sukcesu! No i czekam na wyniki jeszcze jednego konkursu, powinny być na początku października... |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam zaraz 3 linki ze Smyka to mi powiecie czy mogę to zostawić dla córki czy nie, żeby nie było, że "chodzi w ciuchach po niedoszłym braciszku":P:P
Tż w ogóle się opiekuńczy jeszcze bardziej zrobił, stwierdził, że teraz to mu się to dziecko jeszcze 2 razy bardziej kruche wydaje ![]() , w końcu dziewczynka, heh...
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja też się bałam tego różu...po czym okazało się że mam masę ubranek granatowych beżowych białych- sama roż zaczęłam kupować bo m się podoba jako przełamanie.
Ja w ogóle mam sporo po chłopcach No i zara w tym temacie jest niezastąpiona- kolekcje są zupłnie nieróżowe. Młoda teraz ma np dziny, bezowe gatki na cieplejsze dni- do tego granatowe bluzy , granatowy płaszczyk- sama kupiłam różową czapę i bluzeczki bo jak chłopak wyglądała w tych granatach. ![]() Na lato miała z 10 sukienek- żadnej różowej ![]() Także da się bez problemu. Amelka bardzo ładnie-
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będzie z tych pyzatych jak moja![]() Pani doktor dziś na szczepieniu z miejsca jak Młodą zobaczyła "ale ma Pani kawał BABY. Nawet nie ma co ważyć- 9 waży" no i racja Stażysta myślał że przyszłam na bilans roczniaka ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyliły mi się sklepy - to było "5-10-15":
Bluzy: 1. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2303?c=2504 2. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...a-5g2302?c=658 ten brąz jest na żywo ładniejszy, dziwnie tu wyszła. Mam do kompletu spodenki, ale to już nie ma sensu fotki dawać. I sweterek z RE: http://www.reserved.com/pl/kids-coll...sweaters/T7931 Bo jakieś body co mam - to są bardziej neutralne - biało-brązowe, beżowe, kremowe. Niebieskie tylko jedne, ale niebieski nie jest zarezerwowany dla chłopców przecież. |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Butter, dzięki za przepis na blogu. Odkąd wstawiłaś zdjęcie sałatki śledziowej mam ochotę na śledzie. Muszę zrobić Twoją sałatkę ![]() Debrah, niezła niespodzianka Ważne, że córeczka zdrowa Haniu, spora ekipa Wam się zebrała na wyjazd. Będzie wesoło ![]() Ja chciałam mieć Hanię, a wyszedł Szymon i teraz nie wyobrażam sobie, że mogło być inaczej ![]() Asiuk, dziś na koniec DDTVN śpiewała ta pani ![]() Kotku, trzymam kciuki za jazdy! U nas lipa, Synek wczoraj budził się co 30 minut, po czym okazało się, ze złapał katar podejrzewam, że zaraził się od TŻ bratanka brata ciotecznego, któremu w niedzielę zaczął się katar. Gdybym wiedziała, że będzie tam chore dziecko, to byśmy nie pojechali a tak teraz moje maleństwo się męczy.
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
To może mi się z tym różem wydawało bo wcześniej nie zwracałam uwagi, a wczoraj przy okazji wizyty w CH po wizycie zaszliśmy do Smyka - i tam różowe jest..WSZYSTKO. I już się przeraziłam, że tak wszędzie jest.
Różowy okej kolor, ale lubię właśnie jak jest przełamany, a nie taki cukiereczek w różowym od stóp do głów. Mania kawał dzieciaczka jest, ale najważniejsze, że pięknie się rozwija, i jest ogólnie przepiękna. Co tam waga, to maluszek, w normach się pewnie spokojnie mieści, a jak dupkę oderwie od ziemi to pewnie wiele się zmieni. Co do ćwiczeń - ja chciałam zacząć ostrzej, kupić np rowerek stacjonarny do domu..ale koncepcja mi padła bo się okazało, że jestem w ciąży i klops. A czy rowerek jest dobrym ćwiczeniem w ogóle? Na brzuch/nogi? np po ciąży? |
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bluza z małpką superowa, sweterk też fajny. Cytat:
Sałatka śledziowa to super sprawa - szybka i dobra ![]() Zdrówka dla Synka |
||
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, wszystkie ciuszki są fajne i nie widzę powodu, żeby je oddawać
Wszystkie z powodzeniem włożyłabym Ewuni.
|
|
|
|
#1879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obejrzałam zalinkowane ubranka i każdą rzecz bym założyła, oczywiście gdyby była na mnie dobra rozmiarowo Cytat:
|
|||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za link o ćwiczeniach!
Zaraz zajrzę.Boję się nawet ręce wysoko podnosić - jak chcę do jakiejś szafki dostać czy coś, bo mnie strasznie w brzuchu ciągnie i pachwinach i się taka "nieruchawa" zrobiłam, jakbym normalnie miała zakwasy jakieś! To norma jest pewnie, co? Nie ma co narzekać jak się w ciąży jest Tylko właśnie myślę, że może bym te dolegliwości złagodziła jakoś jakbym się więcej poruszała. A z ubrankami może rację macie, grunt to je dobrze zestawić. Pochodzę po sklepach i zobaczę czy coś na wymianę mi się spodoba bardziej, a jak nie to zostawiam, tylko będę trochę inaczej łączyć. To w sumie pierdółka jest, tych ciuszków jest dosłownie kilka, a ja lubię po prostu takie bardziej unisexy w fasonach, po tym co piszecie to już wierzę że znajdę jednak i nie jestem skazana na majtkowy róż:P |
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż...będę miała sporo cioć do pomocy nad Młodą To tylko katarek Moja ma już tydzień. Jakoś nie chce przejsć. Żyjemy normalnie chodzimy na spacery, na basen td. Dziś Młoda była osłuchiwana- pediatra powiedziała- "zdrowa jak rydz- to tylko katarek"![]() Cytat:
![]() Już oderwała tyłek. Dziś po raz pierwszy doszła na czworaka do stolika, zdjęła z półeczki gazetę i zaczęła ją jeść Aerobik potraf robić o 2 w nocy dokładnie.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-09-18 o 18:28 |
||
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż wiesz, dobra gazeta nie jest zła... W ogóle na początku przeczytałam, że napisałaś 'już oberwała w tyłek' i troszkę się...hmm... zniesmaczyłam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dziś też zaliczyła pierwszego "zajączka" . Wykonała rzut do przodu..skubana odbija się z kolan i ślizgiem do przodu rzuca...dziś tak zrobiła poza dywan i koc- z całej siły uderzając brodą o panele. Oj było płaczu a płaczu- jakby miała zęby to ze 2 by straciła.
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Mała się aktywna zrobiła od paru dni, ciągle kopie, jakie to cudne jest. A ostatnio siedzę sobie przy netbooku - kompik na kolanach, piszę na klawiaturze i ręka oparta o brzuch - mało zawału nie dostałam jak mi nagle ręka odskoczyła! Skąd ona ma tyle siły?? Są już pierwsze kopniaki takie, które widać przez brzuch, mocne. Niesamowita sprawa (chociaż trochę mnie to zaczęło przerażać, skoro ona taka silna w 21/22 tygodniu, to boję się co będzie jak będzie 2 razy większa....)O właśnie, przy okazji moich ubranek pisałyście o czapeczkach : jak patrzyłam w sklepie to one są na obwód głowy, ale ja nie wiem jaki jest ten najmniejszy noworodkowy:P Na jaki patrzeć?? |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, mam nadzieję, że pozostanie własnie tylko katarkiem. Jak będzie gorzej, to idę do lekarza ale póki co zobaczę jeszcze dzień albo 2 czy jest poprawa. Mania wchodzi w bardzo fajny, ruchliwy etap ![]() Debrah, mój synek po urodzeniu miał obwód głowy albo 32 albo 33cm.
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam na rozmiar 0-3 miesiące po prostu ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Teraz wszystkie dzieciaki zakatarzone.No śmieszny to on jest - a czy fajny - zobaczymy. Póki co cały czas nie sypia w nocy- jestem ekstremalnie wykończona. Nie wiedziałam że można spać po 2-3 godz. na dobę i żyć.
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakoś mi to nie pasowało do Ciebie... Dobrze, że tylko źle przeczytałam ![]() No cóż, takie wypadki będą się zdarzać. Moja młodsza siostrzenica obecnie paraduje z wielkim siniakiem na czole ... chociaż jest rok starsza od Mani Twojej ![]() Cytat:
Całkiem to możliwe, że mamy podobne poczucie humoru Co za tym idzie, masz świetne poczucie humoru ![]() Ja wczoraj znalazłam swoją książeczkę zdrowia podczas porządków. Miałam obwód głowy 34 cm Porównując z synkiem Twin... musze stwierdzić, że od początku miałam łeb jak sklep ![]() Ostatnio tak pomyślałam...ciekawe co tam u Dorinki..i Zuzy .. |
||
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas do wczorajsze nocy było coraz lepiej ze spaniem. Coraz częściej przespane całe noce albo z 1 chwilową pobudką. Mój Synek od godziny śpi, ale budził się już 3 razy TŻ pojechał na piłkę więc sama pełnię dyżur. Jak będzie więcej pobudek to zrobię kangurowanie ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Butter, ja mam swoją książeczkę i TŻ i ciągle porównuje Szymcia do naszych wymiarów z dziecięcych lat i Synek jest kurczak
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę to niesamowite jest u dzieci, że je tak potrafi absorbować nauka czegoś, rozwój, że przestają w nocy spać np.... i w ogóle mimo sporej wiedzy w temacie już - ciągle mnie zadziwia, że to się wszystko TAK szybko dzieje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

)

podejrzewam, że zaraził się od TŻ bratanka brata ciotecznego, któremu w niedzielę zaczął się katar. Gdybym wiedziała, że będzie tam chore dziecko, to byśmy nie pojechali a tak teraz moje maleństwo się męczy.
(chociaż trochę mnie to zaczęło przerażać, skoro ona taka silna w 21/22 tygodniu, to boję się co będzie jak będzie 2 razy większa....)
bo jakoś mi to nie pasowało do Ciebie... Dobrze, że tylko źle przeczytałam