|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec tak polecili mi smarowac małej pod noskiem mascią majerankową, zeby ulatwic oddychanie. Bardzo kazdy chwali ionhalacje wiec zaraz sobie zamowie inhalator a narazie od kolezanki pozyczylam zeby juz zaczac robic. No i taki pulmex baby do smarowania pleckow tyle ze to od 7 miesiaca jest ale mowila mi to Pani ktora wychpowala juz 3 dzieci a dawała bardzo malutko tego(teraz ma 3 meisieczne dziecko) i wczesniej nasmarowała porzadnie oliwką. Kupilam to, zobacze moze zrobie ,poczytam o tym w kazdym razie sie przyda na potem jak cos....
wrpciolysmy ze spaceru obskoczylam cale miasto a[pteki itp bylam w rosmanie kupilam pampersy mleko a zapomnialam karty
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajomi mówią różnie- jedni chwalą Bebilon,inni Bebiko. Ci co chwalą Bebiko,mówią że po nim są częste zaparcia ,ale podobno po jakimś czasie ustępują.
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Co do mm to ja od początku dawałam bebilon 1, ostatnio doszłam do wniosku, że bebilon i bebiko mają bardzo podobne składy a różnica w cenie u mnie wynosi 10zł/kg. Obecnie jestem w trakcie zmieniania na bebiko, ponieważ miałam jeszcze jedną puszkę bebilonu ale już się kończy. Mała bebiko dobrze znosi, nie ma zatwardzeń, kupka taka sama - czyli aż z pampka się wylewa.
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Synek zasnął mi na klatce Piersiowej i nIe mogę się ruszyć aby go nie obudzić. Tak słodko śpi
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() mój tak często zasypia uwielbia to
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja znowu z doskoku. Nie wiem kompletnie jak wy macie czas na siedzenie na forum.. Ja rzadko kiedy mam kiedy w domu posprzatać. Adaś zajmuje mi cały czas. Od kilku dni jednak się poprawiło trochę, ale zobaczymy na jak długo. Mały nie załatwia się już po każdym karmieniu i dlatego trochę rzadziej je. Muszę się nauczyć karmić na siedząco, bo do tej pory jak ciągle wisiał na cycu, to ręce mi mdlały i karmiłam na leżąco. Za to teraz piersi mam ciągle twarde, wkładki ciągle mokre, pokarmu mam duży nadmiar.. Już wcześniej miałam dużo, a teraz to już masakra. Na noc wkładam do stanika złożoną pieluchę tetrową, a rano nawet bluzka jest mokra. Poza tym staram się wprowadzać nowe rzeczy, smażone kotlety mogę, nic Adasiowi nie jest... Ale za to mleko i wszystkie produkty z nim związane odpadają - kolki, ból brzuszka. Jeśli nie zjem nic mlecznego, cały dzień spokój. W zeszły wtorek byliśmy z Adasiem na usg przezciemiączkowym, wszystko ok, bardzo szybko się zrasta. W poniedziałek idziemy na szczepienie. Ogólnie jestem trochę zdziwiona, jak Adaś szybko rośnie, próbuje już gaworzyć, leżąc na brzuszku trzyma długo główkę wysoko. I uśmiecha się, taki śliczny ma ten uśmiech
p.s. czy pierwszy raz po porodzie bolał was ??
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
nie bolal ale do najprzyjemniejszych nie nalezal
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, nie mam szans na nadrobienia Was
Dobra wiadomość to taka, zebrało sie pokonać katar. frida, sól, krople euphorbium i po3dniach wreszcie mamyspokoj! Wszystko poleciła mi pediatra więc możecie uzywac. Mój syn ostatnio ma problemy ze spaniem w dzień, rano płacze i trzeba go nosić, wieczorem to samo ale bardziej natezone. Nie wiem czy to kolki, raczej nie, bo uspokaja sie na pare minut np suszarka, albo noszeniem w podskokach.....a z tegoco wiem to kolki nie da sie uspokoić. No ale 2-3 h noszzenia na rękach mnie dobija. Pocieszeniem jest noc, bo budzi sie tylko 2 razy. Kochane, powodzenia i buziaki!
|
#970 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dzis zrbie inhalacje jak pomoze to Dam znac, slysząłam od niejednej osoby dzis same dobre rzeczy o tym. Wiec licze z epomoze....Cytat:
Cytat:
ja mam wode sterimar baby . Jak lekko nacisne to az tak zle nie jest. Tylko czasem sie psiknie mocniej.....Cytat:
Cytat:
![]() ja mam niedobór taki ze nie zlicze nawet. Mam wymieniac? ![]() Cytat:
i dziekuje za buziaka![]() Cytat:
![]() Ja polecam hiip bio combiotik , mała po pepti i ha nie zalatwiala sie, podałam jej te i teraz robi dzien w dzien raz zdziennie porzadnie albo góra 2 razy. Teraz po smacerze takiego kupola zrobila ze wyszeł jej nogawkami a smierdziao jak niewiem, dobrze z ekupiłam juz pampki 3 ![]() dzieczyny uzywacie rosmanowskich babydream pampkow? dobre? bo kupilam pierwszyr az. nie chcialo mi sie isc do biedronki
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kiedy zaczelyscie sadzac dzieciaki w lezaczku-bujaczku? bo pamietam ze kiedys o tym była rozmowa
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Enimka okolo miesiaca. tylko ze ja mam taki prawie na plasko no i bez palaka bo t ja kompletnie jeszcze nie interesowalo. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-18 o 15:07 |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
acha, to zobaczy czy u nas sie sprawdza
|
#974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jednak dziś byliśmy u pediatry, tak młodemu łzawiły oczy i w ogóle wyglądał jak 7 nieszczęść że musiałam iść, nic nowego się nie dowiedziałam, nic poważnego mu nie jest, zakrapiać solą morską i odciągać, przyjść jak zacznie kaszleć, no i zaliczyłam wtopę, przemokły mi wkładki laktacyjne i w poczekalni siedziałam z dwoma mokrymi kółkami na bluzce
spaliłam się ze wstydu pierwszy raz mi się to zdarzyło, maluch mniej dziś je przez ten katara pediatra się zdziwiła, że taki duży jak na 3 miesiące i tylko na piersi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jeszcze nie byłam u gin a to już 12 tyg dziś się chciałam zapisać i juz nie było miejsc mogę dzwonić za dwa tygodnie zapisać się na koniec października chyba zmienię lekarza bo tak się bujam już 7 tygodni
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-18 o 15:28 |
||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam Wam napisac ze dostałam od kumpeli nosidło womar. Takie http://allegro.pl/womar-kangaroo-nos...588759057.html ale pewnie sie nienadaje...... bo nie ma tego na nozki? hmmm no i jest dkla wiekszego dziecka tak z 4-5 miesiecy. W dodatku niebieskie oczo☠☠☠.ne
ale skoro dostałam to ok. Co myslicie? nadawalo by sie dla wiekszego?
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-18 o 15:49 |
|
|
|
#976 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mnie bolało i szczypało, nie wiem czemu ![]() Tak czytam, że wszyscy po kolei chorzy, mój mąż też i mnie też coś juz bierze... oby mały był zdrowy Przeczytałam też, że wiele z was planuje wcześniej zakończyć kp.. Ostatnie dwie noce były ok, ale wcześniej przez kilka poprzednich poważnie się zastanawiałam nad zakończeniem.. Nie dość, że w ciągu dnia mały często je, to wtedy jeszcze, po kąpieli od 21 zaczynał jeść, jadł bez przerwy, cały czas ciągnąc, raz z jednej, raz z drugiej piersi do 24.. Potem pół godziny przerwy i znowu do 2.. Szedł spać i po dwóch godzinach znów jadł, tym razem już standardowo 40min.. Nie wiem ile ja mam tego mleka w piersiach, bo nigdy do końca nie opróżniałam piersi, ale kiedyś ściągnęłam po 60ml z obu i jeszcze mały jadł po 20min i spokojnie starczyło, potem jeszcze się samo lało.. Kolejnej nocy było to samo i już tak mnie cycki bolały, że zrobiłam mu mm... Już pomijając fakt, że ciężko jest go nakarmić z butelki moim mlekiem, a jakoś będzie musiał, gdy pójdę do szkoły, to mm w ogóle nie chciał jeść. Darł się wniebogłosy, dopóki nie dałam mu cyca. Ciekawie będzie, kiedy skończy pół roku i będę chciała zakończyć kp, nie wiem jak to zrobię... ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana
a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- a u mnie jak zwykle pada i burza! |
|
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dasz radę I potem już z górki
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
juz mi sie nie podobaja te babydream
rzeczywiscie sa twarde
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
co do kapieli to na samym poczatku byla dla mnie latwizna, teraz est trudniej bo mala juz kontaktuje i tak wierza tymi nogami w tej wanience ze czasem mam problem ja utrzymac
ale nie ma sytuacji nie do opanowania ![]() oj moglas najpierw pytac a pozniej kupic ciolku. Ty to tak zawsze )
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Fabi śpi mi na rękach, więc później nadrobię.
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital ![]() Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię. Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie |
|
|
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Prince w tym nosidle dziecko ma, z tego co widzę, złą pozycję...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a gorączkuje? i to od ropiejących oczek? szok |
|||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rumiankową, a ponieważ do dowolnego kosmetyku Hipp przy kasie mieli dodawać krem, to go nabyłam. Kremu już nie mieli, więc dostałam TRZECIĄ bluzeczkę Hipp i drugą butelkę Hipp ze smoczkiem NUK. Herbatkę z takiego piła, a z mlekiem był problem. Poza Rossmannem kupiłam maskotkę z pozytywką i grzechotkę na rękę. http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:33/page:1 ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Ciastek - zapomniałam dopisać. Pulmex nie jest przypadkiem na kaszel? |
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ale ze wszystkim idzie sobie dac rade a jak u Was kapiele? lepiej?
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad.2 Jakie a propos można jeść słodycze?? |
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciastuś z tego co zrozumiałam panią neurolog to noszenie dziecka bez rozstawiania nóżek na żabkę jest dopuszczalne dopiero jak dziecko samo siedzi (a i tak nie jestem pewna czy na pewno tak jest, wiem, że mi mówiła że dziecko można nosić na rękach oparte pleckami o nas bez podnoszenia mu nóżek powyżej dupki dopiero jak samo siedzi)
Cytat:
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, ze w nosidle dziecko nie spędza 5 czy 10 minut (jak na rękach) a na przykład 2 h |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

i jeszcze jedno pytanie. Jak pójdę do ginekologa w 10 tygodniu po porodzie to chyba trochę za późno,ale w sumie nic się nie dzieje. Pisze z telefonu wiec sorka za bledy

od dzisiaj wprowadzam mm.
uwielbia to

. Spróbuj jej wkrapiać w pozycji innej, niż pozioma, żeby zostało w nosie, a nie od razu spływało. Albo kup sól morską Disne Mar - farmaceutka mówiła, że mamy najchętniej kupują właśnie tą, bo jej psiknięcie maluszki tolerują lepiej, niż z innych soli. Albo nawet użyj tej, którą masz, tylko koniecznie trzymaj Rozi w pionie i lepiej nie wkładaj jej tego do nosa - jeśli rozpyla mocno, to wystarczy przyłożyć do dziurki. Chwilę wrzasku wytrzymasz, a może coś odciągniesz. 
i dziekuje za buziaka
a smierdziao jak niewiem, dobrze z ekupiłam juz pampki 3 

rzeczywiscie sa twarde