Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 13:21   #961
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mala przytyła przez tydzień tylko 190 gram,to chyba mało,co nie? i jeszcze jedno pytanie. Jak pójdę do ginekologa w 10 tygodniu po porodzie to chyba trochę za późno,ale w sumie nic się nie dzieje. Pisze z telefonu wiec sorka za bledy
Przybrała dosyć , a wizyta powinna być pomiędzy 6 a 8 tygodniem.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:36   #962
prince_polo
Zakorzenienie

no wiec tak polecili mi smarowac małej pod noskiem mascią majerankową, zeby ulatwic oddychanie. Bardzo kazdy chwali ionhalacje wiec zaraz sobie zamowie inhalator a narazie od kolezanki pozyczylam zeby juz zaczac robic. No i taki pulmex baby do smarowania pleckow tyle ze to od 7 miesiaca jest ale mowila mi to Pani ktora wychpowala juz 3 dzieci a dawała bardzo malutko tego(teraz ma 3 meisieczne dziecko) i wczesniej nasmarowała porzadnie oliwką. Kupilam to, zobacze moze zrobie ,poczytam o tym w kazdym razie sie przyda na potem jak cos....

wrpciolysmy ze spaceru obskoczylam cale miasto a[pteki itp bylam w rosmanie kupilam pampersy mleko a zapomnialam karty mam nerwa!!!!!!!!!!!1 nie tylko z tego powodu.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:43   #963
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
cześć. Łoo matk jak dawno mnie nie było.
Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe
a u nas?ehh nie bardzo miałam czas na przyjemności. mały zajmuje mi cały dzień. a jeszcze do tego noce bywają paskudne. tak jak wczoraj! od 24:00 do teraz nie zrobił kupy i cały czas się pręży. tak mi go szkoda od dzisiaj wprowadzam mm.
Słuchajcie jakie mleka modyfikowane polecacie??
Mi pediatra mówiła,że po 3 miesiącu spróbujemy przejść na normalne mm i najlepiej aby był to Bebilon.
Znajomi mówią różnie- jedni chwalą Bebilon,inni Bebiko. Ci co chwalą Bebiko,mówią że po nim są częste zaparcia ,ale podobno po jakimś czasie ustępują.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:01   #964
nadalka
Zakorzenienie

Hej.

Co do mm to ja od początku dawałam bebilon 1, ostatnio doszłam do wniosku, że bebilon i bebiko mają bardzo podobne składy a różnica w cenie u mnie wynosi 10zł/kg. Obecnie jestem w trakcie zmieniania na bebiko, ponieważ miałam jeszcze jedną puszkę bebilonu ale już się kończy.
Mała bebiko dobrze znosi, nie ma zatwardzeń, kupka taka sama - czyli aż z pampka się wylewa.
Stary 2012-09-18, 14:10   #965
ewka5891
Zakorzenienie

Synek zasnął mi na klatce Piersiowej i nIe mogę się ruszyć aby go nie obudzić. Tak słodko śpi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:15   #966
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mi pediatra mówiła,że po 3 miesiącu spróbujemy przejść na normalne mm i najlepiej aby był to Bebilon.
Znajomi mówią różnie- jedni chwalą Bebilon,inni Bebiko. Ci co chwalą Bebiko,mówią że po nim są częste zaparcia ,ale podobno po jakimś czasie ustępują.
mój miał zaparcia po nan pro a po bebiko wszystko wróciło do normy

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Synek zasnął mi na klatce Piersiowej i nIe mogę się ruszyć aby go nie obudzić. Tak słodko śpi

mój tak często zasypia uwielbia to

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:24   #967
Paulaaa23
Rozeznanie

Hej, ja znowu z doskoku. Nie wiem kompletnie jak wy macie czas na siedzenie na forum.. Ja rzadko kiedy mam kiedy w domu posprzatać. Adaś zajmuje mi cały czas. Od kilku dni jednak się poprawiło trochę, ale zobaczymy na jak długo. Mały nie załatwia się już po każdym karmieniu i dlatego trochę rzadziej je. Muszę się nauczyć karmić na siedząco, bo do tej pory jak ciągle wisiał na cycu, to ręce mi mdlały i karmiłam na leżąco. Za to teraz piersi mam ciągle twarde, wkładki ciągle mokre, pokarmu mam duży nadmiar.. Już wcześniej miałam dużo, a teraz to już masakra. Na noc wkładam do stanika złożoną pieluchę tetrową, a rano nawet bluzka jest mokra. Poza tym staram się wprowadzać nowe rzeczy, smażone kotlety mogę, nic Adasiowi nie jest... Ale za to mleko i wszystkie produkty z nim związane odpadają - kolki, ból brzuszka. Jeśli nie zjem nic mlecznego, cały dzień spokój. W zeszły wtorek byliśmy z Adasiem na usg przezciemiączkowym, wszystko ok, bardzo szybko się zrasta. W poniedziałek idziemy na szczepienie. Ogólnie jestem trochę zdziwiona, jak Adaś szybko rośnie, próbuje już gaworzyć, leżąc na brzuszku trzyma długo główkę wysoko. I uśmiecha się, taki śliczny ma ten uśmiech
p.s. czy pierwszy raz po porodzie bolał was ??

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:27   #968
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
p.s. czy pierwszy raz po porodzie bolał was ??
nie bolal ale do najprzyjemniejszych nie nalezal

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:31   #969
eninka84
Zadomowienie

Witajcie kochane, nie mam szans na nadrobienia Was
Dobra wiadomość to taka, zebrało sie pokonać katar. frida, sól, krople euphorbium i po3dniach wreszcie mamyspokoj! Wszystko poleciła mi pediatra więc możecie uzywac.
Mój syn ostatnio ma problemy ze spaniem w dzień, rano płacze i trzeba go nosić, wieczorem to samo ale bardziej natezone. Nie wiem czy to kolki, raczej nie, bo uspokaja sie na pare minut np suszarka, albo noszeniem w podskokach.....a z tegoco wiem to kolki nie da sie uspokoić. No ale 2-3 h noszzenia na rękach mnie dobija. Pocieszeniem jest noc, bo budzi sie tylko 2 razy. Kochane, powodzenia i buziaki!
Stary 2012-09-18, 14:35   #970
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
U nas sprawdziła się ta właśnie mocno psikająca woda morska. Samo psikanie do najprzyjemniejszych nie należy, ale łatwo się oczyszczało i po wszystkim Mała była zadowolona. No i klin pod materac podłożyłam, a także podniosłam lekko oparcie w gondoli. Dbałam o nawilżenie powietrza.
ja tez psikłam woda przed wyjscim. nawet sie nie darła trzymałam Ja w pionie. Ale jakos szczegolnie to nie odciagnełam
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam po nieprzyjemnej nocy niestety mały ma katar ale z tego co dziś zdarzyłam przeczytać to nie tylko u nas, noc okropna głównie przez konieczność używania fridy, mały patrzył się na mnie tymi swoimi wielkimi oczami z takim zaufaniem a ja mu musiałam te glutki odciągać, tak bardzo płakał miałam wrażenie że robię mu krzywdę małż podniósł materac żeby główkę miał wyżej, nie wiem czy coś to dało, teraz jest lepiej ale ciągle trzeba mu ten katarek odciągać, koszmar jedyne co mnie pociesza to że ten katar jest przezroczysty, jak się nie polepszy to jutro idziemy do pediatry, mąż przed pracą skoczył po Cebion i wodę morską dla dzieci - mysłam że ta może mniej psika ale jest to samo
ł
ehh ja dzis zrbie inhalacje jak pomoze to Dam znac, slysząłam od niejednej osoby dzis same dobre rzeczy o tym. Wiec licze z epomoze....
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moje nabytki:
http://allegro.pl/jesienna-ocieplana...624363294.html
Mam nadzieję, że na body i sweterek lub bluzę będzie w sam raz, albo że będzie dobra na wiosnę. Część ubrań na 68 jest ciasna (chociaż niektóre na 56 są dobre!), więc przez net wolę zamawiać większe.
http://allegro.pl/mexx-bojowki-dla-k...616943028.html
http://allegro.pl/kappahl-welurkowe-...618770195.html
http://allegro.pl/next-cudne-sztruks...618770188.html
bardzo fajne
Cytat:
Ktoś tu pisał, że nie należy poklepywać otwartą dłonią, tylko złożoną z łódeczkę, ale to ma sens przy zakrztuszeniu czymś twardym.

Sądzę, że ta sól fizjologiczna spływa jej do gardła razem z zawartością noska . Spróbuj jej wkrapiać w pozycji innej, niż pozioma, żeby zostało w nosie, a nie od razu spływało. Albo kup sól morską Disne Mar - farmaceutka mówiła, że mamy najchętniej kupują właśnie tą, bo jej psiknięcie maluszki tolerują lepiej, niż z innych soli. Albo nawet użyj tej, którą masz, tylko koniecznie trzymaj Rozi w pionie i lepiej nie wkładaj jej tego do nosa - jeśli rozpyla mocno, to wystarczy przyłożyć do dziurki. Chwilę wrzasku wytrzymasz, a może coś odciągniesz.

Inhalator na pewno by pomógł, ale potem przez chwilę bym jej nie kładła, żeby wszystko wypłynęło, a nie spłynęło do gardła. Mama robiła mi inhalacje, tylko dawno temu, więc trochę inną metodą - to było trzymanie oddychanie nad parującą herbatą rumiankową, z czymś (ściereczką?) na głowie, żeby napar nie uciekał tak łatwo. Nie lubiłam tego.

Dzisiejszej nocy nie skończyła się żadna z interesujących mnie aukcji, więc podbijałaś cenę komuś innemu.
Takiego kombinezonu nie chcesz?
http://allegro.pl/show_item.php?item...e001eacd0b5fa5
Ja się nad nim zastanawiam. Dostałam dwa w takim kolorze, ale oba nadają się raczej do wózka, niż do nosidełka.
tez taki kombinezon patrzyłam. I zastanawiam sie nad nim. A co do inhalacji moze poprosu bede Jej robiła trzymajac Ją na rekach?> moze jakos dam rade? chyba sie nie zakrztusi nie? ja mam wode sterimar baby . Jak lekko nacisne to az tak zle nie jest. Tylko czasem sie psiknie mocniej.....
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
po inhalacjach najlepiej klasc dziecko na brzuszku zeby to wszystko splynelo, tak samo robie jak psikam woda morska a nie chce wyjsc gruszka bo czasem gleboko gdzies siedzi to na brzuszek troche sie powscieka ale pozniej lepiej sie odciaga bo wszystko w dol splywa razem z woda
dobrze wiedziec
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy u nas byłaby różnica, bo małej ewidentnie najbardziej nie pasuje sam moment odciągania glutów

Dobra, chwalę się prezentami:
1. Kołderka i Duduś (tak, już przy odbieraniu prezentu poznaliśmy imię pluszaka) (ręczna robota)
2. Duduś w dwóch odsłonach
3. Ciuszki (teściowa oczywiście MUSIAŁA kupić różowe, dlatego jak ktoś się mnie pyta jaki kolor ubranka mówię: byle nie różowe no ale teściowa nie pyta )
4. Grzechotki na rączkę
5. Szlafroczek

No i było jeszcze kilka drobiazgów i złoty łańcuszek, ale tego już nie fociłam
bardzo fajne
Cytat:
mam niedobor czekolady w organizmie......
ja mam niedobór taki ze nie zlicze nawet. Mam wymieniac?
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ciastuś doszła paczka, raz jeszcze dziekuję, Bardzo się ciesyzmy i Jasiu kazał Cioci dac buzi
:
prosze i dziekuje za buziaka
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
cześć. Łoo matk jak dawno mnie nie było.
Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe
a u nas?ehh nie bardzo miałam czas na przyjemności. mały zajmuje mi cały dzień. a jeszcze do tego noce bywają paskudne. tak jak wczoraj! od 24:00 do teraz nie zrobił kupy i cały czas się pręży. tak mi go szkoda od dzisiaj wprowadzam mm.
Słuchajcie jakie mleka modyfikowane polecacie??
najlepszego

Ja polecam hiip bio combiotik , mała po pepti i ha nie zalatwiala sie, podałam jej te i teraz robi dzien w dzien raz zdziennie porzadnie albo góra 2 razy. Teraz po smacerze takiego kupola zrobila ze wyszeł jej nogawkami a smierdziao jak niewiem, dobrze z ekupiłam juz pampki 3

dzieczyny uzywacie rosmanowskich babydream pampkow? dobre? bo kupilam pierwszyr az. nie chcialo mi sie isc do biedronki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-18, 14:52   #971
eninka84
Zadomowienie

Dziewczyny, kiedy zaczelyscie sadzac dzieciaki w lezaczku-bujaczku? bo pamietam ze kiedys o tym była rozmowa
Stary 2012-09-18, 15:03   #972
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

dzieczyny uzywacie rosmanowskich babydream pampkow? dobre? bo kupilam pierwszyr az. nie chcialo mi sie isc do biedronki
Soleilka chyba je miala i mowila ze sztywne czy cus.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Enimka okolo miesiaca. tylko ze ja mam taki prawie na plasko no i bez palaka bo t ja kompletnie jeszcze nie interesowalo.

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-09-18 o 15:07
Stary 2012-09-18, 15:12   #973
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka chyba je miala i mowila ze sztywne czy cus..
acha, to zobaczy czy u nas sie sprawdza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-18, 15:26   #974
wanilllka82
Wtajemniczenie

jednak dziś byliśmy u pediatry, tak młodemu łzawiły oczy i w ogóle wyglądał jak 7 nieszczęść że musiałam iść, nic nowego się nie dowiedziałam, nic poważnego mu nie jest, zakrapiać solą morską i odciągać, przyjść jak zacznie kaszleć, no i zaliczyłam wtopę, przemokły mi wkładki laktacyjne i w poczekalni siedziałam z dwoma mokrymi kółkami na bluzce spaliłam się ze wstydu pierwszy raz mi się to zdarzyło, maluch mniej dziś je przez ten katar

a pediatra się zdziwiła, że taki duży jak na 3 miesiące i tylko na piersi

Cytat:
Depoison kupiła nosidełko Marsupi, ale skoro Twój ciężarek tak szybko rośnie, to może lepiej zapłacić trochę więcej i mieć Manducę.
Ja kupiłam Manducę na allegro z jakiejś wcześniejszej kolekcji za 330 zł, ale niestety ten sprzedawca już ich nie ma.
W takim nosidle nie da się dziecka przewinąć, ani nakarmić, ale maluszka ważącego ponad 6 kg łatwo z niego wyciąniesz i włożysz spowrotem. Róża marudzi w nim tylko tuż po włożeniu i jak przez chwilę ma mokro. Najczęściej śpi.
wiem że depoison ma Marsupi tylko wydaje mi się że to jest dla mniejszych dzieci a mój tak rośnie że w przyszłym roku chyba go już do szkoły poślę
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mala przytyła przez tydzień tylko 190 gram,to chyba mało,co nie? i jeszcze jedno pytanie. Jak pójdę do ginekologa w 10 tygodniu po porodzie to chyba trochę za późno,ale w sumie nic się nie dzieje. Pisze z telefonu wiec sorka za bledy
ładnie przybrała!

ja jeszcze nie byłam u gin a to już 12 tyg dziś się chciałam zapisać i juz nie było miejsc mogę dzwonić za dwa tygodnie zapisać się na koniec października chyba zmienię lekarza bo tak się bujam już 7 tygodni

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-18 o 15:28
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:30   #975
prince_polo
Zakorzenienie

zapomnialam Wam napisac ze dostałam od kumpeli nosidło womar. Takie http://allegro.pl/womar-kangaroo-nos...588759057.html ale pewnie sie nienadaje...... bo nie ma tego na nozki? hmmm no i jest dkla wiekszego dziecka tak z 4-5 miesiecy. W dodatku niebieskie oczo☠☠☠.ne ale skoro dostałam to ok. Co myslicie? nadawalo by sie dla wiekszego?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-09-18 o 15:49
Stary 2012-09-18, 15:38   #976
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja co do zębów do mam inny problem-od jakiegoś czasu łapię się na tym że w nocy w snie zaciskam mozno szczękę i przez to bola mnie jedynki, nie wiem czy szkliwa nie uszkodziłam tym, nigdy nie mialam tego problemu-nie wiem czy to jakies ogólne napięcie to wysoluje, czy co

ide do spanka, do jutra
to samo robię, tylko mnie wszystkie zęby bolą

Cytat:
nie bolal ale do najprzyjemniejszych nie nalezal
a mnie bolało i szczypało, nie wiem czemu

Tak czytam, że wszyscy po kolei chorzy, mój mąż też i mnie też coś juz bierze... oby mały był zdrowy

Przeczytałam też, że wiele z was planuje wcześniej zakończyć kp.. Ostatnie dwie noce były ok, ale wcześniej przez kilka poprzednich poważnie się zastanawiałam nad zakończeniem.. Nie dość, że w ciągu dnia mały często je, to wtedy jeszcze, po kąpieli od 21 zaczynał jeść, jadł bez przerwy, cały czas ciągnąc, raz z jednej, raz z drugiej piersi do 24.. Potem pół godziny przerwy i znowu do 2.. Szedł spać i po dwóch godzinach znów jadł, tym razem już standardowo 40min.. Nie wiem ile ja mam tego mleka w piersiach, bo nigdy do końca nie opróżniałam piersi, ale kiedyś ściągnęłam po 60ml z obu i jeszcze mały jadł po 20min i spokojnie starczyło, potem jeszcze się samo lało.. Kolejnej nocy było to samo i już tak mnie cycki bolały, że zrobiłam mu mm... Już pomijając fakt, że ciężko jest go nakarmić z butelki moim mlekiem, a jakoś będzie musiał, gdy pójdę do szkoły, to mm w ogóle nie chciał jeść. Darł się wniebogłosy, dopóki nie dałam mu cyca. Ciekawie będzie, kiedy skończy pół roku i będę chciała zakończyć kp, nie wiem jak to zrobię...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie byłam u gin a to już 12 tyg dziś się chciałam zapisać i juz nie było miejsc mogę dzwonić za dwa tygodnie zapisać się na koniec października chyba zmienię lekarza bo tak się bujam już 7 tygodni
ja dostałam pierwszy wolny termin - 25 październik, a dzwoniłam się zapisać 3tyg po porodzie

Stary 2012-09-18, 16:02   #977
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A właśnie, że czytam! A ona zaciesza Chyba z Was polewa

Jak tak czytam o Waszych relacjach z używania fridy, to cieszę się, że zdecydowałam się na Katarek, bo Martynka cieszy się przy odciąganiu albo jest zaciekawiona - nigdy nie płakała przy tym.
u mnie katarek tez się sprawdził! mała się nawet przy nim uspokaja. Jest jak zahipnotyzowana. nie ma kataru, ale odciągam jej tym kozy raz dziennie
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:04   #978
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:29   #979
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
dasz rade ja od pon do pt tez kapie sama i juz sobie tak to wszysko zoranizowalam ze szok

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

a u mnie jak zwykle pada i burza!

Amelcia
Stary 2012-09-18, 16:32   #980
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

Dasz radę Jak Adaś zaczynał 3 tydzień, to mąż musiał już wrócić do pracy, a że miał popołudniówki, a kąpanie zwykle 20:30, to zawzięłam się, że sama wykąpie... Pierwszy raz był niezbyt fajny, bo mi się ręce trzęsły, mały wielkie oczy i też się trząsł, przedtem to mąż go trzymał a ja myłam. Ale jakoś się udało I potem już z górki

Stary 2012-09-18, 16:33   #981
prince_polo
Zakorzenienie

juz mi sie nie podobaja te babydream rzeczywiscie sa twarde

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-18, 16:35   #982
chce_byc_mama
Zakorzenienie

co do kapieli to na samym poczatku byla dla mnie latwizna, teraz est trudniej bo mala juz kontaktuje i tak wierza tymi nogami w tej wanience ze czasem mam problem ja utrzymac ale nie ma sytuacji nie do opanowania

Cytat:
juz mi sie nie podobaja te babydream rzeczywiscie sa twarde
oj moglas najpierw pytac a pozniej kupic ciolku.
Ty to tak zawsze )

Amelcia
Stary 2012-09-18, 16:40   #983
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Fabi śpi mi na rękach, więc później nadrobię.
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital
Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię.

Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:47   #984
Linka25
Zakorzenienie

Prince w tym nosidle dziecko ma, z tego co widzę, złą pozycję...

Cytat:
eh, oby szybko wrócił do Was!

Cytat:
co do kapieli to na samym poczatku byla dla mnie latwizna, teraz est trudniej bo mala juz kontaktuje i tak wierza tymi nogami w tej wanience ze czasem mam problem ja utrzymac ale nie ma sytuacji nie do opanowania
to prawda!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital
Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię.

Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie
ojej a gorączkuje?
i to od ropiejących oczek? szok
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:52   #985
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec tak polecili mi smarowac małej pod noskiem mascią majerankową, zeby ulatwic oddychanie. Bardzo kazdy chwali ionhalacje wiec zaraz sobie zamowie inhalator a narazie od kolezanki pozyczylam zeby juz zaczac robic. No i taki pulmex baby do smarowania pleckow tyle ze to od 7 miesiaca jest ale mowila mi to Pani ktora wychpowala juz 3 dzieci a dawała bardzo malutko tego(teraz ma 3 meisieczne dziecko) i wczesniej nasmarowała porzadnie oliwką. Kupilam to, zobacze moze zrobie ,poczytam o tym w kazdym razie sie przyda na potem jak cos....

wrpciolysmy ze spaceru obskoczylam cale miasto a[pteki itp bylam w rosmanie kupilam pampersy mleko a zapomnialam karty mam nerwa!!!!!!!!!!!1 nie tylko z tego powodu.
Jak przedwczoraj poszłam do Rossmanna po pieluchy, to najpierw spytałam, na czym polega promocja, a później dłuuuuuuuugo nie mogłam znaleźć karty. W końcu znalazłam, ale już poszłam prosto do kasy. Dziś musiałam wejść po Bebilon, bo zamówienie w aptece złożę dzisiaj. Testowałam zagęszczacz i nie byłam pewna, czy mogę kupić zwykły Bebilon, czy AR. Nim dotrze przesyłka z Gemini, to i tak musiałabym kupić. No i przy okazji kupiłam herbatki Hipp - uspokajającą i rumiankową, a ponieważ do dowolnego kosmetyku Hipp przy kasie mieli dodawać krem, to go nabyłam. Kremu już nie mieli, więc dostałam TRZECIĄ bluzeczkę Hipp i drugą butelkę Hipp ze smoczkiem NUK. Herbatkę z takiego piła, a z mlekiem był problem.

Poza Rossmannem kupiłam maskotkę z pozytywką i grzechotkę na rękę.
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:33/page:1

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Ciastek - zapomniałam dopisać. Pulmex nie jest przypadkiem na kaszel?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:53   #986
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

biedny Fabi

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to prawda!
ale ze wszystkim idzie sobie dac rade a jak u Was kapiele? lepiej?

Amelcia
Stary 2012-09-18, 16:55   #987
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

Ad.1 Oby mały szybko wyzdrowiał
Ad.2 Jakie a propos można jeść słodycze??

Stary 2012-09-18, 16:57   #988
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale ze wszystkim idzie sobie dac rade a jak u Was kapiele? lepiej?
nie! ciągle źle
już nie wiem - może my robimy coś nie tak..? ale nie sądzę

nie slyszałam o drugim takim dziecku
Stary 2012-09-18, 16:58   #989
agunia82
Zakorzenienie

Ciastuś z tego co zrozumiałam panią neurolog to noszenie dziecka bez rozstawiania nóżek na żabkę jest dopuszczalne dopiero jak dziecko samo siedzi (a i tak nie jestem pewna czy na pewno tak jest, wiem, że mi mówiła że dziecko można nosić na rękach oparte pleckami o nas bez podnoszenia mu nóżek powyżej dupki dopiero jak samo siedzi)

Cytat:

o rany biedulek, mam nadzieję, że leki pomogą

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:11   #990
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastuś z tego co zrozumiałam panią neurolog to noszenie dziecka bez rozstawiania nóżek na żabkę jest dopuszczalne dopiero jak dziecko samo siedzi (a i tak nie jestem pewna czy na pewno tak jest, wiem, że mi mówiła że dziecko można nosić na rękach oparte pleckami o nas bez podnoszenia mu nóżek powyżej dupki dopiero jak samo siedzi)

o rany biedulek, mam nadzieję, że leki pomogą
pomijając wszystko, to i tak taka pozycja w zwisie nie wydaje mi sie zbyt wygodna
tym bardziej, ze w nosidle dziecko nie spędza 5 czy 10 minut (jak na rękach) a na przykład 2 h
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości