|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Katee gratuluje Kubusia. Szkoda, że musiała być łyżeczkowana, ale przynajmniej czasy są cywilizowane i Ją uspili.
Moja Mama po bracie 40 pare lat temu była łyzeczkowana na żywca ![]() Dziewczyny dziękujemy za Kciuki - pomogły. TŻ zostaje póki co w tej pracy co dotychczas + jeszcze dostał jedno dodatkowe zlecenie raz na miesiąc
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziewczyna z sali miala lyzeczkowanie na zywca i pow ze porod przy tym to pikus. Miala dlatego ze lozysko bylo rozerwane czy cos.
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Witam już z domku!
Miałam dziś rano usg w szpitalu, z Lili wszystko jest dobrze, ktg od zabiegu robili nam 4 razy, zapisy wyszły prawidłowe więc wypuścili nas i teraz spokojnie dochodzimy do siebie w domku. Brzuszek mnie boli od tych nacisków wczorajszych, ale tak zewnętrznie mięśnie tam, gdzie doktorek najmocniej próbował kierować małą. Poza tym dopiero dziś wychodzi ze mnie zmęczenie i stres chyba, bo czuję się ciut gorzej niż wczoraj, ale odpocznę sobie i do jutra dojdę do siebie. Załatwiłam dziś wszystkie formalności związane z cc, podpisałam zgodę na zabieg i na znieczulenie, rozmawiałam z anestezjologiem i podałam, że mąż będzie przy zabiegu i dostanie potem małą do siebie na przytulanie. Natrzaskałyście stron i spróbuję nadrobić, wczoraj też czytałam, ale chyba trochę się podłamałam tym niepowodzeniem zabiegu i nie miałam siły odpisywać i cytować. Biorę się za czytanie zatem! |
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katee gratuluje
|
|
|
|
|
#1927 |
|
potworkowa
|
i ja, ja nie mogłam mieć męża przy sobie w trakcie porodu
chociaż to było sn
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Na początek gratulacje dla Filusi, Lady Beatty i Aloy
Colds mam nadzieję, że infekcja u ciebie się za mocno nie rozwinie i szybko wrócisz do zdrówka. Muminku nie czytaj nic w necie, bo tylko sobie wmówisz wszystkie te najgorsze scenariusze a wam potrzebne jest teraz pozytywne myślenie na przekór wszystkiemu, choć wiem, że jest to niezmiernie trudne. Nieustannie myślimy o was Katiem, myślę, że powinnaś budzić małego w dzień i skrócić mu drzemki, żeby do wieczora się zmęczył trochę. I nie daj mu zasypiać przy cycuszku, smyraj go delikatnie po policzku, żeby jadł a nie spał. Ja bym tak zrobiła na twoim miejscu, choć oczywiście wyrocznią nie jestem i nie wiem, czy to pomoże, ale myślę, że jakieś działania trzeba podjąć, żeby zroumiał, kiedy ma dłużej spać i że na pewno nie w dzień. Asiulka co się dzieje? proszę cię nie podupadaj, bo jesteś dla mnie wzorem, że po cesarce można szybko się ogarnąć i wrócić do aktywności, Sojka zresztą też, pocieszacie mnie, że i ja dam radę Martusia26 nie ma potrzeby od razu ciąć, doktorek mówi, że im dłużej mała posiedzi tym lepiej dla niej a że na szyjkę nie napiera ani nic, więc myślę, że spokojnie dotrwam do tej daty wyznaczonej przez niego. Łożysko mam dopiero w drugim stopniu dojrzałości, przepływy są idealne, więc niech maluch rośnie sobie i nabiera sił na życie poza brzuszkiem. Wiadomość od Katee: Jakub urodził się o 13:45, waży 4050 i ma 56 cm, obeszło się bez znieczulenia i nacinania. Jest cudowny, ale Katee trochę krwawi. |
|
|
|
#1929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś był Zuzanki pierwszy raz na huśtawce na razie nie ma pierwszej miłości. i była też pierwsza bajeczka o kotku kłopotku - zdecydowanie z uśmiechem przyjęta
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam od rodzinnegi . mam zwolnienie na ciaze na gestoze wlasciwie ale z kodem B gin tesz mogl mi na to zwolnienie wystawic...dowiedzialam sie tez ze gin dzis był w złym humorze.... czyli wszystko jasne. cham i prostak z niego
|
|
|
|
#1931 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale szybko poszło ![]() Cytat:
również gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
masz racje, cham i prostak ![]() a ja odebrałam wyniki i mocz mam wzorowy a morfologia ciutkę się poprawiła ![]() i tak jest poniżej normy ale ważne, że już nie spada bo wtedy byłoby nieciekawie. lekarz będzie zadowolony z poprawy ![]() niestety nie mam jeszcze wiadomości od Eleny ale nie będę jej na razie głowy zawracać. na pewno sama się odezwie jak już będzie miała kruszynkę przy sobie
|
||||||
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Katee i Niegrzecznej! Tylko tydzień się rozpoczął i jak poszło!
![]() Ja mam od godziny skurcze co 5 minut, dość bolesne. Oprócz tego cały czas schodzi czopik i mam brunatno-krwiste upławy. A teraz siedząc na kibelku znowu ta woda mi poszła... I nie wiem czy to płyn owodniowy czy nadal ten "czop" czy upławy... Ale moja położna powiedziała, żebym wzięła dwie nospy i 30-min. kąpiel i zobaczyła co dalej. ![]() Ale przyjemnie się zaczyna ten poród - kinko, fryzjer, pyszne jedzonko (chociaż już nie dojadłam, bo trochę mdli
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-09-18 o 18:35 |
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
witam się
u mnie odobnie jak u gda, wczoraj się przestraszyłam że mi odeszło po sikaniu z pół szkalnki wód, dziś byłam na IP i okazało się że to płynna część czopu ( wysikałam się, a tu jeszcze coś chlupnęło) termin mam na piątek ale jak się nic nie będzie dziać to w sobotę ktg a w poniedziałek mam się stawić do szpitala, a l4 mam do terminu porodu, czyli do 21.09 a jak urodzę póżniej to lekarz do porodu wystawia jeszcze zwolnienie - bo ja nie chce macierzyńskiego zanim mały się urodzi
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w dzien to ma halasu az nadto bo starszy brat wariuje.Ale go sprobuje go bardziej uaktywniac. DZiekuje ![]() Kochana nie denerwuj sie. Wszystko bedzie dobrze. Cytat:
Gda to trzymam kciuki by to bylo to ![]() Ale duzy dzieciaczek Katee. Katee zadzwonila do mnie zaraz po zabiegu. Ponoc krwawila mocno i dlatego to lyzeczkowanie. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Kraven to kamien z serca ze sie udalo - w kwestii pracy Lukrecja co za kretyn. Co kogo obchodzi ze ma zly humor. |
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że Elena też już po
![]() Cytat:
A mimo tego udało się bez nacinania. Brawo Katee ![]() coventry , gda w takim razie nadal trzymam kciuki za rozwój akcji u Was.
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czytam zeby wiedziec co nas czeka,o co pytac...moj niemiecki nie jest rewelacyjny co tez mnie wkurza bo nie umiem sie czasem do konca dogadac,wszystko musze tlumaczyc bo nie znam okreslen a w slownikach nie ma tlumaczen z wszystkiego!!dobrze miec porownanie i wsparcie mam ktore przechodza to co ja |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Kraven mam nadzieję, że u męża wyjaśniło się wszystko pozytywnie!
Widzę, że Tamlin już do domku może wracać. Cudnie! Asiulka myślę, że słusznie podejrzewasz zazdrość córci i chyba nic na to innego nie wymyślisz, jak tylko poświęcanie jej więcej uwagi, przytulanie i zapewnianie, że ją kochacie i to tak często, jak się tylko da. Gda narobiłaś nadziei i znowu nic oj współczuję tego oczekiwaniaJustyna już do domku? matko przez ten szpital gdzieś mi dni uciekły i wydawało mi się, że to jakoś za szybko. W takim razie czekamy na powrót Iwoncia takich atrakcji z synkiem pewnie będzie jeszcze całe mnóstwo Niegrzeczna wielkie brawa!!! witamy twoją Igunię wśród nas! Kasiam trzymam kciuki za zabieg, ja mam jeszcze dwa tygodnie na oswojenie się z tą myślą Już doczytałam, że u męża Kraven wsio dobrze wyszło, więc super! Lucia tego gina to opier... przy następnej okazji za te banialuki, co ci wciskał dupek jeden ![]() Muminku teraz już rozumiem, że czytasz, w takiej sytuacji też bym szukała analogii, serdecznie współczuję i trzymam kciuki za poprawę sytuacji! Gda rozkręcaj się kochana, rozkręcaj i niech ten poród będzie cały tak przyjemny jak jego początek Nadrobiłam
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż u mnie gdyby nie ciśnienie to mój poród trwał by 4-5 godzin
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to się zmieni jak dojadę do szpitala... Następny poród już powiedziałam mężowi, że będę miała domowy!Wzięłam dwie nospy i godzinną kąpiel i skurcze są co ok. 4 minuty i takie trwające minutę. Zaczynają nawet boleć. A ten czas pomiędzy jest faktycznie FANTASTYCZNY! ![]() ![]() Nie chce mi się jeszcze do tego szpitala jechać, ale tak się ze mnie leje ta krwista wydzielina, że suszę włosy i jedziemy na IP. ![]() Będę Wam poród online serwować, bo muszę się czymś rozpraszać!
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Synek Katee to kawał chłopa.
Jak się sprawa z prcą wyjasniła to się od razu jakaś spokojniejsza zrobiłam i mniej płaczliwa. Byliśmy na szkole rodzenia - dzisiaj o dolegliwościach maluszka. I o masazu krocza - i w związku z tym mam pytanko do tych które masoały - jakiej oliwki używałyscie?
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie poczytam porod na zywo
zaraz nadrobie
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Gda trzymam kciuki! widzę w Tobie siebie hehe .. jechałam z uśmiechem i na fonie wisiałam do 13
później już odpuściłam ... ![]() mamuśki mam pytanie .. Dusia zaczęła pokasływać ... byliśmy u pediatry i osuchowo jest czystko i gardło czyste ... nie wiem co to może to być na tle alergicznym ? yyhhh dodam, że zauważyłam to jak wprowadziliśmy nutramigen cholerny ... co robić?
|
#1944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
naszczescie ja miałam po Zuzi więc kasa nie poszła w błoto Cytat:
![]() Gratulacje dla Kate duzy Kubuś no i sn supeer ![]() Ja dzisiaj byłam na kontroli bo położna twierdziła że źle mi sie rana goi to mój doktor kazał ją pozdrowić rana ok mam dodatkowy płyn do psikania i za dwa tygodnie contractubex. Poza tym mam dzwponic jak dostanę kolejny okres i wtedy zakładamy spiralę. Wogóle ja to mam niski próg bólu przy cytologii myślałam że się zesram z bólu
|
|||
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
ja teraz też wiążę kieszonkę, bo wydaje mi się najwygodniejsza, a jak córka była starsza to wiązałam inne, na końcu już był plecaczek
tkaną 5 m długości, nie ścinaną nic się nie stało, po prostu ja jeszcze psychicznie nie jestem gotowa całkiem na rozmowy o tym
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
GDA kciuki, hurra ze zaczyna się rozkręcać
a ja czekam cierpliwie
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam smska do Eleny ale póki co nie odpisała. mam nadzieję ,że nie wymęczyli jej za bardzo i tuli już Kamilę
![]() dam znać gdy tylko czegoś się dowiem. Gda, to trzymam kciuki a pomysł relacji porodu online bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma problemu z wiązaniem? słyszałam, że ścięte są wygodniejsze
![]() kilka razy mi kichała ale z noska nic nie leci
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszysz się? ![]() u mnie też trochę chlupnęło po wysikaniu, może to też ten czop ![]() tyle, że to było w tamtym tygodniu
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-18 o 20:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Jestem żonką 

chociaż to było sn 

boje sie strasznie 

i na luszczaca sie skore na stopkach