Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 17:11   #991
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nie! ciągle źle
już nie wiem - może my robimy coś nie tak..? ale nie sądzę

nie slyszałam o drugim takim dziecku
a jakbys tak napuscila wody do normalnej wanny i weszla do wody razem z nia? polozyla sobie na brzuzku moze ona sie czuje malo bezpiecznie.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:16   #992
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a jakbys tak napuscila wody do normalnej wanny i weszla do wody razem z nia? polozyla sobie na brzuzku moze ona sie czuje malo bezpiecznie.
myślałam o tym ale boję się
pogadam o tym z TZtem bo o tym pomyśle jeszcze mu nie mówiłam
dzięki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:18   #993
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
a czego sie boisz jak bedzie mocno plakac to tz ja szybko wezmie w reczniczek uszy do gory trzeba sprobowac wszystkiego.

Amelcia
Stary 2012-09-18, 17:21   #994
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dzieczyny uzywacie rosmanowskich babydream pampkow? dobre? bo kupilam pierwszyr az. nie chcialo mi sie isc do biedronki
Soleilka pisała, że za sztywne, ale nie odparzyły, a u nas było zaczerwienienie. Zużyłam na zmianę z pampkami i więcej nie kupię.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:22   #995
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

Ja tylko na moment. Wpadłam Wam napisać, że idziemy jutro z Leosiem do szpitala Cały czas ma żółtaczkę i dostaliśmy skierowanie na pediatrię. Maja mu zrobić badania i pewnie ponaświetlać. Nadrobię Was w szpitalu, jeśli zostawią Małego.
Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego...
Jak coś będę wiedzieć, to się odezwę.

Buziaki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:23   #996
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy zaczelyscie sadzac dzieciaki w lezaczku-bujaczku? bo pamietam ze kiedys o tym była rozmowa
Wczoraj dotarł pałąk (dziewczyna zapomniała dołączyć go do leżaczka i musiała wysłać drugą paczkę), dzisiaj kupiłam baterie (mam nadzieję, że dobre, bo oznaczenie jest trochę inne, więc stojąc przed bateriami w sklepie przeglądałam internet, żeby sprawdzić, czy to są te ), czyli pewnie zacznę dzisiaj lub jutro.
Stary 2012-09-18, 17:24   #997
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hejka

Ja tylko na moment. Wpadłam Wam napisać, że idziemy jutro z Leosiem do szpitala Cały czas ma żółtaczkę i dostaliśmy skierowanie na pediatrię. Maja mu zrobić badania i pewnie ponaświetlać. Nadrobię Was w szpitalu, jeśli zostawią Małego.

Buziaki
trzymamy kciuki za Leosia i co by Was za dluo tam nie trzymali!

Amelcia
Stary 2012-09-18, 17:26   #998
Linka25
Zakorzenienie

Irmusia
trzymajcie się dzielnie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:33   #999
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
Po artroskopi nie wolno dźwigać, więc nie masz wyjścia. Oby pomogło.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
dasz rade ja od pon do pt tez kapie sama i juz sobie tak to wszysko zoranizowalam ze szok

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

a u mnie jak zwykle pada i burza!
Ja z organizacją nie mam problemu, ale gdybym nie miała foczki, to kręgosłup by mi wysiadł. Mała waży coraz więcej, a ja kąpię ją w mikrołazience i mokrą przenoszę do pokoju na przewijak. O przyniesieniu wanienki do pokoju nie ma mowy, bo musiałabym wodę wlewać i wylewać na raty.

Tu jest bardzo ciepło, ale powiewa.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Przebili mnie.
Bluzę dostanie inna dziewczynka.
Stary 2012-09-18, 17:36   #1000
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
pomijając wszystko, to i tak taka pozycja w zwisie nie wydaje mi sie zbyt wygodna
tym bardziej, ze w nosidle dziecko nie spędza 5 czy 10 minut (jak na rękach) a na przykład 2 h
zgadzam się

Cytat:
dzięki
a może spróbuj napuścić do wanienki mało wody tak, żeby dziecko w niej położyć na płasko? My tak zaczęliśmy Luśkę kąpać (pod głową ma pieluszkę albo ręczniczek) i jest zachwycona, i my też, bo nam kręgosłupy nie siadają, mała się nie wyślizguje, leży jak królewna a my ją oporządzamy

Cytat:
Hejka

Buziaki
ojoj, no to mam nadzieję, że szybko się uporają z tą żółtaczką i migusiem was do domu puszczą

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:38   #1001
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Synek zasnął mi na klatce Piersiowej i nIe mogę się ruszyć aby go nie obudzić. Tak słodko śpi
Znamy to.

To mam:
http://allegro.pl/jeansy-dla-ksiezni...625999128.html
Stary 2012-09-18, 17:59   #1002
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja z organizacją nie mam problemu, ale gdybym nie miała foczki, to kręgosłup by mi wysiadł. Mała waży coraz więcej, a ja kąpię ją w mikrołazience i mokrą przenoszę do pokoju na przewijak. O przyniesieniu wanienki do pokoju nie ma mowy, bo musiałabym wodę wlewać i wylewać na raty.
.
ja tez kapie w lazience, nie mam foczki wanienke stawiam na toalecie a recznik na szafce rozkladam i jak wyciagam mala z wanienki to szybko w recznik i do pokoju na przewijak kiedys kapalam w salonie i wanienke stawialam na lawie ale kregoslup od noszenia wanienki tam i z powrotem zaczynam mi dawac sie we znaki.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

moja mala dzis caly dzien spi.
cos jej sie chyba poprzestawialo.
boje sie co to bedzie w nocy.

Amelcia
Stary 2012-09-18, 18:14   #1003
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

moja mala dzis caly dzien spi.
cos jej sie chyba poprzestawialo.
boje sie co to bedzie w nocy.
tez miewaliśmy takie dni i noc była równie piękna już się niestety takie dni nie zdążają
Cytat:
Hejka

Buziaki
trzymajcie sie dzielnie
Cytat:
nie! ciągle źle
już nie wiem - może my robimy coś nie tak..? ale nie sądzę

nie slyszałam o drugim takim dziecku
a ja słyszałam, mój chrześniak, był kąpany raz na kilka dni bo siostra nie znalazła metody, wyrósł z tego i teraz uwielbia wodę a do tego jest najinteligentniejszym dzieckiem jakie widziałam, ma fenomenalna pamięć i spryt większy niz niejeden dorosły(a ma dopiero 4 lata) może i Amelka taka jest

mój maż przełkną cenę Maduci bez słowa jestem w szoku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:29   #1004
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zapomnialam Wam pokazac jaki kubraczek ostatnio nabylam dla Amelci. rozm 3-6. wylada jak nowka, zaplacilam hmm 2 funty chyba :P
zdjecia z zewnatrz i w srodku. jest taki miluuuusi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0990.jpg (85,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0991.jpg (97,6 KB, 15 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-09-18, 18:30   #1005
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mój maż przełkną cenę Maduci bez słowa jestem w szoku
no to kiedy zakupy?

Amelcia
Stary 2012-09-18, 18:31   #1006
pumas
Zakorzenienie

hello
moja historia z uzebieniem własnie sie zaczyna, wyladowałam z płaczem u sadysty dentysty, pierwszego z brzegu, bo zalezalo mi na czasie. oczywiście tż poszedł do pracy widząc mnie w tym stanie (płaczącą z bólu i zajmującą się dzieckiem), a ja nie wiedząc co zrobić, zadzwoniłam do przyjaciółki, żeby poszła ze mną do tego denta. Gdyby nie ona to bym się wykonczyła. Ale jako, że miałyśmy ograniczony czas, to pani dentystka otworzyłą mi zęba, udrożniła kanały, założyła opatrunek, a jutro leczenie kanałowe... git Koszmar, ja tak strasznie boję się dentystów, bólu itd. że sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj na szczęście prawie nie bolało, ale jutro na 100% muszę wziąć muzykę ze sobą, żeby nie słyszeć tych wszystkich sprzętów. Ehhh. To się załatwiłam. A wiecie, że ja do teraz nie mam ani jednej plomby ? Okaz zdrowia. No to mosz, zaczynam się sypać...
Jutro również wyjeżdżam do rodziców, odpocznę chociaż, bo jestem wytyrana.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:34   #1007
depoison
Zadomowienie

Hello
Muszę pochwalić małża - wczoraj rano pokazałam mu na stronie H&Mu ten szary dresik i wspomniałam, że przydałby się Zosi. Już po południu go mieliśmy! Małż wracając z pracy wstąpił do sklepu, nabył stosowny rozmiar i dorzucił od siebie kartę upominkową, bym i następnym razem kupiła kilka ciuszków "od tatusia" (a przyjemności wybierania mi nie zabrał, bo wie, że to ubóstwiam )

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witam

Z tej strony mamusia wrześniowa,wpadłam tu gdyż jesteście skarbnicą wiedzy i może mi doradzicie jakiś dobry krem do buzki,mała ma strasznie suchą skórę na twarzy,używam teraz kremu z babydream ale nadal jej się łuszczy
a ile ma Twoja córcia? bo wg suwaczka wciąż jesteś w ciąży
Może to jeszcze to typowe łuszczenie się po porodzie? u nas samo przeszło po jakichś 3 tygodniach, niczym nie ruszałam

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mam ogromny problem ostatnio z - jak mniemam - nadwrażliwymi zębami. Piszę mniemam, bo boli mnie tylko lewa część twarzy, tak jakby właśnie od zebów, ale pewności nie mam. I spać przez to nie mogę i chodzę poddenerwowana. Co robic dziewczyny????? Karolina??? Wczoraj w nocy myslalam, że zwariuje, zgrzeszyłam, zażyłam ibuprom max, przeszło prawie od ręki. No ale wiadomo, takich leków nie można, a paracetamol nie pomaga :/
a to jest ból ostry, czy tępy, przewlekły? bo ja to drugie, to znam U mnie to wynika z zaciskania zębów - lata całe potwornie nimi zgrzytałam, potem mi jakoś przeszło w zaciskanie. Aż mnie to czasem budzi. I potem często właśnie cały dzień boli mnie pól twarzy - od skroni aż po szyję
(mam szynę relaksacyjną, a jakże, ale jakoś nieszczególnie mi ona pomaga - tzn. zęby się może tak nie niszczą, ale w kwestii zaciskania nic się nie zmieniło)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To ja Chodziło mi o te książeczki, do których linki podałaś. Bardzo Głodna Gąsienica, Znajdź... i Pierwsze urodziny prosiaczka. Może jest to gdzieś napisane, ale nie widzę oczywiście. Akompaniament w postaci krzyczącego dziecka nie pomaga mi się skupić
wydaje mi się, że to są właśnie pozycje na sam początek - zaraz po materiałowych książeczkach Wszystkie są pełnokartonowe, mają mało tekstu (albo w ogóle), są proste i bardzo kolorowe

Cytat:
karolinko trochę mi namieszałaś w głowie z tym kciukiem, hmmm możne nie będę z tym zbyt mocno walczyć dziś zabawiałam młodego jak próbował ssać ale częściej go gryzł albo wsadzał tak głęboko ze miał odruch wymiotny, zgodnie z tym co pisała depoison uznałam to za ćwiczenie przed jedzeniem stałych pokarmów i czekałam na wymioty - nic z tego
to chyba dobrze, nie? wymioty wcale nie muszą się pojawiać, chodzi o ten odruch, jakby dziecko zaraz miało zwrócić

agunia82 - prezenty super, ale Duduś bije wszystkie na głowę!

wanilllka82 - ja też bardzo chwalę sobie nosidło, od kiedy je mam czuję, jakbym uzyskała utraconą na 2 miesiące władzę w kończynach Mam Marsupi i polecam je z całego serca. Z tym że jak Maciejka pisała - ono jest tylko do 15 kg.
Ja zdecydowałam się na nie (nie na Manducę), bo wydawało mi się optycznie lżejsze (zresztą de facto chyba jest lżejsze), było tańsze o 30€, składa się w malusi pakuneczek i uznałam, że te 5 kg w wadze dziecka i tak nie robi mi różnicy - i tak nie sądzę bym nosiła Zosię jak przekroczy 15 kg (bo będzie pewnie wtedy miała ze 2-3 lata)

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Słuchajcie jakie mleka modyfikowane polecacie??
Milupę (tylko nie wiem - jest w PL?)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:39   #1008
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Blue a ile czas zajmuje Ci odciągnięcie tych 100ml z jednej piersi?
Różnie - bywa, że 3 minutki, a bywa, że prawie 10 - laktator ręczny Avent.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:41   #1009
pumas
Zakorzenienie

Depoison, ja też zaciskam zęby, ciągle się na tym łapię :/

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Ja 100 ml odciagam laktatorem elektrycznym w jakieś 5 min, czasem niestety dłużej, koło 10. Ręcznym sobie nie wyobrażam.
Stary 2012-09-18, 18:44   #1010
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumas wspolczuje. niecierpie dentysty tak samo jak i Ty. jednak moje zeby rowniez zaczely ie sypac w ciazy :/

Amelcia
Stary 2012-09-18, 18:49   #1011
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
zawiozłam męża do szpitala,będzie miał jutro operację- artroskopię kolana a ja zostałam sama z małym nie wiem na jak długo,ciekawe jak ja go będę sama kąpać...
dasz rade olcia.

Cytat:
Hejka

Buziaki
biedny Leonek. oby szybko okazało sie ze juz jest zdrowy

Cytat:
zapomnialam Wam pokazac jaki kubraczek ostatnio nabylam dla Amelci. rozm 3-6. wylada jak nowka, zaplacilam hmm 2 funty chyba :P
slicznosci

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Muszę pochwalić małża - wczoraj rano pokazałam mu na stronie H&Mu ten szary dresik i wspomniałam, że przydałby się Zosi. Już po południu go mieliśmy! Małż wracając z pracy wstąpił do sklepu, nabył stosowny rozmiar i dorzucił od siebie kartę upominkową, bym i następnym razem kupiła kilka ciuszków "od tatusia" (a przyjemności wybierania mi nie zabrał, bo wie, że to ubóstwiam )
dla tzta

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:50   #1012
pumas
Zakorzenienie

Ehhh, jestem cała chora na samą myśl o jutrze. Trzymajcie kciuki, będzie bolało.
Stary 2012-09-18, 18:53   #1013
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh, jestem cała chora na samą myśl o jutrze. Trzymajcie kciuki, będzie bolało.
nie bedzie! nerwy sa juz martwe i nic nie poczujesz , milam kanalowe robione 3 lata temu i pierwszy dzien byl dla mnie gorszy niz nastepna wizyta.

Amelcia
Stary 2012-09-18, 18:55   #1014
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że depoison ma Marsupi tylko wydaje mi się że to jest dla mniejszych dzieci a mój tak rośnie że w przyszłym roku chyba go już do szkoły poślę

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Fabi śpi mi na rękach, więc później nadrobię.
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital
Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię.

Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie
Zapalenie gardła? Biedny Fabiś.

Ustaliłyśmy z mamą, że krówka z Canpolu będzie prezentem od niej. Kilka dni temu martwiła się, że nie wie, jaką zabawkę kupić.
Stary 2012-09-18, 18:57   #1015
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
no to kiedy zakupy?
w najbliższym czasie
super kubraczek za tą cenę to żal nie brać
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
1. Muszę pochwalić małża - wczoraj rano pokazałam mu na stronie H&Mu ten szary dresik i wspomniałam, że przydałby się Zosi. Już po południu go mieliśmy! Małż wracając z pracy wstąpił do sklepu, nabył stosowny rozmiar i dorzucił od siebie kartę upominkową, bym i następnym razem kupiła kilka ciuszków "od tatusia" (a przyjemności wybierania mi nie zabrał, bo wie, że to ubóstwiam )

2. to chyba dobrze, nie? wymioty wcale nie muszą się pojawiać, chodzi o ten odruch, jakby dziecko zaraz miało zwrócić

3. wanilllka82 - ja też bardzo chwalę sobie nosidło, od kiedy je mam czuję, jakbym uzyskała utraconą na 2 miesiące władzę w kończynach Mam Marsupi i polecam je z całego serca. Z tym że jak Maciejka pisała - ono jest tylko do 15 kg.
Ja zdecydowałam się na nie (nie na Manducę), bo wydawało mi się optycznie lżejsze (zresztą de facto chyba jest lżejsze), było tańsze o 30€, składa się w malusi pakuneczek i uznałam, że te 5 kg w wadze dziecka i tak nie robi mi różnicy - i tak nie sądzę bym nosiła Zosię jak przekroczy 15 kg (bo będzie pewnie wtedy miała ze 2-3 lata)
ad1. jestem pod wrażeniem! to Ci się chłop trafił mój by na to nie wpadł a też sobie go chwalę

ad2. no jasne że dobrze z tym że dziś już skończyło się wymiotowaniem, no ale zapasy tłuszczyku mamy więc się nie przejmuję

ad3.Maduca wygląda na masywniejsza (nie umiem znaleźć lepszego słowa) a ja jednak mam chłopca którzy są więksi od dziewczynek, te 5 kg to jednak sporo + przeniesienie części ciężaru na biodra, oczywiście nie zamierzam nosić 20 kg dziecka, mąż będzie o ile do tego czasu nie dorobimy się nowego maluszka, no ale przemyślę to jeszcze, Marsupi jest sporo tańsze
Cytat:
hello
moja historia z uzebieniem własnie sie zaczyna, wyladowałam z płaczem u sadysty dentysty, pierwszego z brzegu, bo zalezalo mi na czasie. oczywiście tż poszedł do pracy widząc mnie w tym stanie (płaczącą z bólu i zajmującą się dzieckiem), a ja nie wiedząc co zrobić, zadzwoniłam do przyjaciółki, żeby poszła ze mną do tego denta. Gdyby nie ona to bym się wykonczyła. Ale jako, że miałyśmy ograniczony czas, to pani dentystka otworzyłą mi zęba, udrożniła kanały, założyła opatrunek, a jutro leczenie kanałowe... git Koszmar, ja tak strasznie boję się dentystów, bólu itd. że sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj na szczęście prawie nie bolało, ale jutro na 100% muszę wziąć muzykę ze sobą, żeby nie słyszeć tych wszystkich sprzętów. Ehhh. To się załatwiłam. A wiecie, że ja do teraz nie mam ani jednej plomby ? Okaz zdrowia. No to mosz, zaczynam się sypać...
Jutro również wyjeżdżam do rodziców, odpocznę chociaż, bo jestem wytyrana.
oj biedaku a tż należą się

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-18 o 19:04
Stary 2012-09-18, 18:58   #1016
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison brawa dla malza ja tez mam karte upominkowa do h&m tylko nie mam kiedy sie tam wybrac :P
ale jak sie wybiore to rzecza ktora napewno kupie bedzie ta czapeczka

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-09-18 o 19:00
Stary 2012-09-18, 19:05   #1017
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Fabi śpi mi na rękach, więc później nadrobię.
Ma zapalenie gardła, do tego katar. Wszystko od tych bakterii z ropiejących oczek... Dostaliśmy krople z antybiotykiem i coś na gardełko... Jak nie przejdzie to zostaje szpital
Bardzo marudny jest i nie chce jeść... Zaraz idę mu wybrać lekarstwa i jakiś obiad sobie zrobię.

Mam unikać słodyczy, bo od tego mogą oczka ropieć. Mogę też spróbować mleka z obniżoną zawartością laktozy (w Kauflandzie jest), ale koziego nie pić bo ma taki sam skład jak krowie
biedny Fabiś nie wiedziałam że ropiejące oczko może być aż tak niebezpieczne, długo go to oczko męczy. przytul go mocno od jego macochy

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Depoison brawa dla malza ja tez mam karte upominkowa do h&m tylko nie mam kiedy sie tam wybrac :P
ale jak sie wybiore to rzecza ktora napewno kupie bedzie ta czapeczka
bardzo fajna szukałam nawet w h&m czapeczek ale takiej nie widziałam
Stary 2012-09-18, 19:06   #1018
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój miał zaparcia po nan pro a po bebiko wszystko wróciło do normy
Jesteś pierwszą osobą(z którą rozmawiam na ten temat),której dziecko nie miało problemów z kupą po Bebiko

Cytat:
Ja miałam artroskopie kolana . Nie wiem jak jest w szpitalu gdzie leży Twój mąż ale u mnie było tak
-poniedziałek przyjęcie do szpitala
-wtorek zabieg
-środa wyjęcie drenu z kolana
-czwartek wyjście do domu

Mój mąż miał 3 razy robioną artroskopie kolana i raz robioną rekonstrukcje wiązadeł . Z tego względu sporty narciarskie odpadają ,jak i gra w piłkę nożną. No i do wszystkich sportów musi mieć założoną opaskę uciskową na kolano.
I np. mój mąż chodził bez kul .Po prostu lekarz nauczył go techniki chodzenia.
Ale ja miesiąc czasu chodziłam o kulach ( miałąm zabieg w innym szpitalu).
No i nie wiem czy jeszcze to się robi,ale my musieliśmy dawać sobie zastrzyki w brzuch
Cytat:
Hejka

Buziaki
Kochana wracajcie szybko do domku Oby żółtaczka szybciutko przeszła

Cytat:
Wygląda na mięciutki

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:06   #1019
ewka5891
Zakorzenienie

Pumcia dasz radę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:16   #1020
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
a czmu wprowadzasz mm?
bo po moim mleku maly ma okropne zaparcia....chce spróbowac wszystkim możliwych opcji.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości