|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
a jakbys tak napuscila wody do normalnej wanny i weszla do wody razem z nia? polozyla sobie na brzuzku moze ona sie czuje malo bezpiecznie.
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uszy do gory trzeba sprobowac wszystkiego.
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tylko na moment. Wpadłam Wam napisać, że idziemy jutro z Leosiem do szpitala Cały czas ma żółtaczkę i dostaliśmy skierowanie na pediatrię. Maja mu zrobić badania i pewnie ponaświetlać. Nadrobię Was w szpitalu, jeśli zostawią Małego.Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego... ![]() Jak coś będę wiedzieć, to się odezwę. Buziaki
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia
trzymajcie się dzielnie |
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Tu jest bardzo ciepło, ale powiewa. ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Przebili mnie. ![]() Bluzę dostanie inna dziewczynka. |
||
|
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mam: http://allegro.pl/jeansy-dla-ksiezni...625999128.html |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a recznik na szafce rozkladam i jak wyciagam mala z wanienki to szybko w recznik i do pokoju na przewijak kiedys kapalam w salonie i wanienke stawialam na lawie ale kregoslup od noszenia wanienki tam i z powrotem zaczynam mi dawac sie we znaki.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- moja mala dzis caly dzien spi. cos jej sie chyba poprzestawialo. boje sie co to bedzie w nocy. |
|
|
|
|
#1003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się niestety takie dni nie zdążająCytat:
Cytat:
mój maż przełkną cenę Maduci bez słowa |
|||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam Wam pokazac jaki kubraczek ostatnio nabylam dla Amelci. rozm 3-6. wylada jak nowka, zaplacilam hmm 2 funty chyba :P
zdjecia z zewnatrz i w srodku. jest taki miluuuusi. |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
no to kiedy zakupy?
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
hello
moja historia z uzebieniem własnie sie zaczyna, wyladowałam z płaczem u sadysty dentysty, pierwszego z brzegu, bo zalezalo mi na czasie. oczywiście tż poszedł do pracy widząc mnie w tym stanie (płaczącą z bólu i zajmującą się dzieckiem), a ja nie wiedząc co zrobić, zadzwoniłam do przyjaciółki, żeby poszła ze mną do tego denta. Gdyby nie ona to bym się wykonczyła. Ale jako, że miałyśmy ograniczony czas, to pani dentystka otworzyłą mi zęba, udrożniła kanały, założyła opatrunek, a jutro leczenie kanałowe... git Koszmar, ja tak strasznie boję się dentystów, bólu itd. że sobie nie wyobrażacie. Dzisiaj na szczęście prawie nie bolało, ale jutro na 100% muszę wziąć muzykę ze sobą, żeby nie słyszeć tych wszystkich sprzętów. Ehhh. To się załatwiłam. A wiecie, że ja do teraz nie mam ani jednej plomby ? Okaz zdrowia. No to mosz, zaczynam się sypać...Jutro również wyjeżdżam do rodziców, odpocznę chociaż, bo jestem wytyrana. |
|
|
|
#1007 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Muszę pochwalić małża - wczoraj rano pokazałam mu na stronie H&Mu ten szary dresik i wspomniałam, że przydałby się Zosi. Już po południu go mieliśmy! )Cytat:
![]() Może to jeszcze to typowe łuszczenie się po porodzie? u nas samo przeszło po jakichś 3 tygodniach, niczym nie ruszałam ![]() Cytat:
U mnie to wynika z zaciskania zębów - lata całe potwornie nimi zgrzytałam, potem mi jakoś przeszło w zaciskanie. Aż mnie to czasem budzi. I potem często właśnie cały dzień boli mnie pól twarzy - od skroni aż po szyję(mam szynę relaksacyjną, a jakże, ale jakoś nieszczególnie mi ona pomaga - tzn. zęby się może tak nie niszczą, ale w kwestii zaciskania nic się nie zmieniło) Cytat:
Wszystkie są pełnokartonowe, mają mało tekstu (albo w ogóle), są proste i bardzo kolorowe ![]() Cytat:
wymioty wcale nie muszą się pojawiać, chodzi o ten odruch, jakby dziecko zaraz miało zwrócić ![]() agunia82 - prezenty super, ale Duduś bije wszystkie na głowę! wanilllka82 - ja też bardzo chwalę sobie nosidło, od kiedy je mam czuję, jakbym uzyskała utraconą na 2 miesiące władzę w kończynach Mam Marsupi i polecam je z całego serca. Z tym że jak Maciejka pisała - ono jest tylko do 15 kg.Ja zdecydowałam się na nie (nie na Manducę), bo wydawało mi się optycznie lżejsze (zresztą de facto chyba jest lżejsze), było tańsze o 30€, składa się w malusi pakuneczek i uznałam, że te 5 kg w wadze dziecka i tak nie robi mi różnicy - i tak nie sądzę bym nosiła Zosię jak przekroczy 15 kg Milupę (tylko nie wiem - jest w PL?)
|
||||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie - bywa, że 3 minutki, a bywa, że prawie 10 - laktator ręczny Avent.
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison, ja też zaciskam zęby, ciągle się na tym łapię :/
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Ja 100 ml odciagam laktatorem elektrycznym w jakieś 5 min, czasem niestety dłużej, koło 10. Ręcznym sobie nie wyobrażam. |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas wspolczuje. niecierpie dentysty tak samo jak i Ty. jednak moje zeby rowniez zaczely ie sypac w ciazy :/
|
|
|
|
#1011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla tzta
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, jestem cała chora na samą myśl o jutrze. Trzymajcie kciuki, będzie bolało.
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
nie bedzie! nerwy sa juz martwe i nic nie poczujesz , milam kanalowe robione 3 lata temu i pierwszy dzien byl dla mnie gorszy niz nastepna wizyta.
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ustaliłyśmy z mamą, że krówka z Canpolu będzie prezentem od niej. Kilka dni temu martwiła się, że nie wie, jaką zabawkę kupić.
|
||
|
|
|
#1015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
w najbliższym czasie
super kubraczek za tą cenę to żal nie braćCytat:
mój by na to nie wpadł a też sobie go chwalę![]() ad2. no jasne że dobrze z tym że dziś już skończyło się wymiotowaniem, no ale zapasy tłuszczyku mamy więc się nie przejmujęad3.Maduca wygląda na masywniejsza (nie umiem znaleźć lepszego słowa) a ja jednak mam chłopca którzy są więksi od dziewczynek, te 5 kg to jednak sporo + przeniesienie części ciężaru na biodra, oczywiście nie zamierzam nosić 20 kg dziecka, mąż będzie Cytat:
a tż należą się Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-18 o 19:04 |
||
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison brawa dla malza
ja tez mam karte upominkowa do h&m tylko nie mam kiedy sie tam wybrac :Pale jak sie wybiore to rzecza ktora napewno kupie bedzie ta czapeczka
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-18 o 19:00 |
|
|
|
#1017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam że ropiejące oczko może być aż tak niebezpieczne, długo go to oczko męczy. przytul go mocno od jego macochy![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś pierwszą osobą(z którą rozmawiam na ten temat),której dziecko nie miało problemów z kupą po Bebiko
![]() Cytat:
. Nie wiem jak jest w szpitalu gdzie leży Twój mąż ale u mnie było tak -poniedziałek przyjęcie do szpitala -wtorek zabieg -środa wyjęcie drenu z kolana -czwartek wyjście do domu Mój mąż miał 3 razy robioną artroskopie kolana i raz robioną rekonstrukcje wiązadeł . Z tego względu sporty narciarskie odpadają ,jak i gra w piłkę nożną. No i do wszystkich sportów musi mieć założoną opaskę uciskową na kolano.I np. mój mąż chodził bez kul .Po prostu lekarz nauczył go techniki chodzenia. Ale ja miesiąc czasu chodziłam o kulach ( miałąm zabieg w innym szpitalu). No i nie wiem czy jeszcze to się robi,ale my musieliśmy dawać sobie zastrzyki w brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia dasz radę
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
bo po moim mleku maly ma okropne zaparcia....chce spróbowac wszystkim możliwych opcji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Cały czas ma żółtaczkę i dostaliśmy skierowanie na pediatrię. Maja mu zrobić badania i pewnie ponaświetlać. Nadrobię Was w szpitalu, jeśli zostawią Małego.

a recznik na szafce rozkladam i jak wyciagam mala z wanienki to szybko w recznik i do pokoju na przewijak
)
, hmmm możne nie będę z tym zbyt mocno walczyć
dla tzta
a tż należą się