|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Patik zielone są wolne zarezerwowane dla Ciebie ![]() Dostępne są jeszcze : 2x żółte 1x niebieskie 1x fioletowe 2x różowe (nie ma odpowiedniego koloru )1x pomarańczowe (jak wyżej ) pisać która jakie i na pw adresy proszę ![]() Brumeczku gdzies też mam takie myśli,że może dostanie awans na szefa w żłobku
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-18 o 17:17 |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten link nie zadziałał, bo już tych toreb nie ma. W każdym razie była taka, tylko że karmelowa: http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,34959 Cytat:
![]() 2. Julcia tez pięknie rośnie i trochę większa od braciszka jest A szczepienie nie zając Spać nie może pewnie przez ten katar bidulka Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, coś trzeba zmienić, bo to nie w porządku, żeby młody człowiek, na stracie życia, miał tyle problemów i nie mógł spokojnie cieszyć się z tego życia. Tylko martwił, martwił, martwił...Cytat:
![]() Jedziemy kupić buty
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubasku a po ile te sztucce ?
|
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek one są u nas w ikei za grosze
Jest ikea w okolicach Slough?edit.: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90192962/
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-09-18 o 18:01 |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka Wlasnie nie ma. Najbliższy na wembley w Londynie. Taniej bedzie od Dziubka
Dziubku to ja chcem różowe of course Pytam o cenę bo mam mało juz na polskim koncie a bede musiała Brumkowi za bidon oddać
|
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam całą pakę
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
to może ja wyślę do Brumka a Ona do Ciebie razem z bidonem ??
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
I dopiero mi mówisz ???
W takim razie Dziubku nie bede Ci zawracać głowy i wezmę od Madziulki. Dzieki za dobre chęci, ale niestety PW juz poszło. Zignoruj ![]() Madziulka gdzie dokładnie Twoj Tz jest w Slough ? |
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daleko od tych ulic mieszkasz?
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
jakieś 15 min spacerkiem To możemy sie umowic i osobiście odbiore |
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku ja bym chciała fioletowe
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka ja moge podejść w ramach codziennego spaceru
to czekam na wiadomosc
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to super! I zdrówka dla Julci! znalazłam właśnie na FB: (wybaczcie że zanudzam, bo to o ciąży )iustyna, wybacz, bo to z Twojego profilu spiratowałam ![]() Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? The end No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-09-18 o 19:42 |
||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tak na szybko, bo obiecałam Wam Amelkę wstawić
I lecimy się kąpać
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam wkur... na moja bratowa i rozwazam zrezygnowac z wyjazdu do Uk. Mowie wam odechcialo mi sie juz, szkoda mi tylko kasy ktora juz wydalam na bilety, a ktora przepadnie niby nic sie nie stalo, ale wkurza mnie to ze ja z nia normalnie gadam, a ona doklada jakies "newsy" do mojego brata i moj brat z pretensja.
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OLIWKO moja kolezanka tez niby miała mieć synka ponad 4 kg i miała wczesniej urodzic. W rezultacie urodziła po terminie i nie z tak straszna waga. PATIK jeszcze raz gratulacje. ja myślałam, że wbije sie na imprezke a tu nic...Nie mysl, ze cie ominie ![]() Przyszły mi paputki. Jestem zachwycona. Oczywiscie sa lekko za duze. To na pewno nie ostatnia para
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patik ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() klask i:oliweczko cudowne wieści o Mateuszku Duży chłopczyk będzie, ale nie musi być tak jak lekarz prognozuje. U mnie Ala też miała być duuuża a skromne 3200 się urodziła![]() Zdrówka dla Was! Beatko ale masz zdolną córcie ![]() agawoo Amelka obłędna z tymi sowimi oczyskami ![]() brumku a mi się wydaje, że te problemy z zaśnięciem Tymka to efekt jego nowej umiejętności - chodzenia Ja ok 2 mce temu tez pisąłam, że mamy armagedon z zasypianiem, trwało to z 2tygodnie po których Ala zrobiła się bardzo "kumata". także może i u Tymcia jakiś skok....telik zazdroszczę tka udanego wypadu rodzinnego!! Zdjęcia poprosimy ![]() A teraz co u mnie... w pt mam rozmowę z prezesem firmy, w której byłam w zeszłym tyg. na rozmowie (asystentka)..... Po dzisiejszej rozmowie ok, chęci zatrudnienia mnie sa, duże szanse na pozostanie w tej firmie po powrocie koleżanki z macierzyńskiego, rozmowa z prezesem przede mna, no i nie wiedza od kiedy by mogli mnie zatrudnić (bo oni nie wiedza, kiedy psiapsóła pójdzie na zwolnienie, a ja wiem ) także praca zapowiadałaby się od grudnia.... Wszystko w tym tyg. ma się okazać.... brumek pytałas o biznes Nie chciałabym zdradzac szcegółów tu na ogólnym, nie wiem kto czyta...ale interes wiąże się z filmowaniem i fotografią. U nas ze zdrówkiem już lepiej....Ala pieknie daje się inhalowac, siedzi przed tv i sama trzyma sobie maseczkę Charczy ejszcze noskiem ale jest lepiej.....Zdrówka dla pozostałych chorowitków!! A i oczywiście Ala dzisiaj była do południa u babci i w porę zjawiłam się z powrotem. Byłą godzina 11.30 a moje dziecko zaczynało jeść największy słoik obiadku. Godzinę wcześniej podobno jadła jogurt a w międzyczasie przegryzała gruszki, jabłka itp. A na mój odezw, że za szybko na obiad usłyszałam "że to są tylko warzywka" (dodam, że z cielęciną ) W planie miała, że teraz zje słoik a później (czyli za godzinę) z nami ziemniaki i mięsko!!! uciekałam stamtąd szybciej niż weszłam hehe |
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
alibany trzymam kciuki za interes
![]() moja mery oficjalnie chodzi
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A oto moje chodzące dziecko: http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_5449.mp4 ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- ALIBANY achhh te babcie ![]() no i za interes
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-09-18 o 20:59 |
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymac kciuki jutro za zlobek!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe brawa dla Mery i
za jutro
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Meryi za jutroCytat:
byliście w zoo? |
||
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

. A co do .tre.u to wiadome ile .ię rzeczy na to .kłada...ehh życie.
zarezerwowane dla Ciebie 

12.06.2010

Kurcze, coś trzeba zmienić, bo to nie w porządku, żeby młody człowiek, na stracie życia, miał tyle problemów i nie mógł spokojnie cieszyć się z tego życia. Tylko martwił, martwił, martwił...

niby nic sie nie stalo, ale wkurza mnie to ze ja z nia normalnie gadam, a ona doklada jakies "newsy" do mojego brata i moj brat z pretensja.
klask i: