Mole książkowe - pogaduchy :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 14:50   #2131
Choji
Zakorzenienie

Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)

Kachaa, piękna ozdoba.
A propo twojego podpisu- może trylogię Millenium? Ja co za tego typu książkami nie przepadam byłam nią zachwycona
widziałam też Twoje książkowe zakupy na ebay. Szok za ile można fajnych rzeczy kupić. Ja chce do UK!

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:02   #2132
2018070520180950
Konto usunięte

dziekuje

wybiore cos innego po 2 czesciach shopaholiczki
cos co mam
nore roberts albo sparksa, cos innego zanim wroce do kolejnej czesci kinselli.
musze dokupic reszte czesci i tak bo mam tylko do 3 a sa jeszcze 2 chyba

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

scarlett ktore to perfumy dokladnie jaka buteleczka? z tych co link jest podany? moze sie skusze jak mowisz ze takie ladne

czekam na 9 sezon GA matko az sie boje tyle zmian
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:07   #2133
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Ja po Granicy, Grey'u, Przedwiośniu i Narodzinach Angelique zabieram się za Dom Nocy Przerwałam po którejś tam części, a podobała mi się ta seria. Szczególnie kiedy główna bohaterka przespała się ze swoim nauczycielem, a nie chłopakiem

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:27   #2134
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość

scarlett ktore to perfumy dokladnie jaka buteleczka? z tych co link jest podany? moze sie skusze jak mowisz ze takie ladne
No te konwaliowe - firma na pewno ta, buteleczka wyglądała trochę inaczej, ale pewnie szatę graficzną zmienili. Ja, wtedy smarkula 15-letnia, dostałam od Mamy 20 funtów, żebym sobie coś kupiła... Chodziłam do strasznie szpanerskiego liceum, gdzie taką wycieczkę klasową wymyślili i tylko ja i kumpel mieliśmy nie jechać, no bo to drogo wychodziło, ale dyr powiedział, że wszyscy albo nikt. Koleżeństwo miało po kilkaset funtów i ostro shoppingowali, a ja window-shoppingowałam. Byliśmy pod Tower, gdzie nie chcieli pójść, żeby za wstęp nie płacić , a ja się napaliłam na zobaczenie Cullinana, co tam był wtedy, no ale wywieźli nas na Oxford Street. Wcześniej pod Tower byłam w sklepie z pamiątkami i pamiętam jak dziś, że stały na takim drewnianym standzie. Psiknęłam się testerem i oszalałam - były mniejsze niż te - miały z 20 czy 30 ml i pamiętam, że kosztowały 7,98. Nie kupiłam ich wtedy... Wąchałam rękę do rana Następnego dnia towarzystwo znowu chciało shoppingować - włóczyłam się po Oxford Street, dumając czy oglądać czy wydać te 20 funciaków. Zbłądziłam na Piccadilly, gdzie weszłam do sklepu z pamiątkami i były - i była jakaś promocja za funta mniej.... I kupiłam.... Wyrzuciłam je chyba ze 3 lata temu, jak już zgęstniały i zmieniły kolor - o dziwo pachniały wciąż dobrze, nie używałam ich już od dawna - były przeterminowane i jak się kiedyś spsikałam to skóra piekła... Trafiłam jeszcze do jakiejś sieci sklepików na Oxford St. gdzie sprzedawali jakieś końcówki ze sklepów i za 12 funtów kupiłam kurteczkę dżinsową malowaną w kwiaty - mam ją do dziś i jak od wielkiego dzwonu włożę to zawsze się ktoś zachwyci i pyta gdzie kupiłam. Zostały mi 3 funciaki, za które nabyłam magnes na lodówkę w kształcie budki telefonicznej no i to by było na tyle jeśli chodzi o moje londyńskie zakupy Fajnie powspominać

Ile razy ktoś ze znajomych się do Lądka wybierał, prosiłam, żeby mi nabyli - nigdy nikt nie znalazł.... No albo nie szukał, skoro firma istnieje

Zmęczyłam książkę do końca - muszę poszukać czegoś lżejszego..........

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:33   #2135
2018070520180950
Konto usunięte

wiesz ja w sklepie z pamiatkami nie widzialam nigdy, moze w centrum bardziej moze, choc tez nie widzialam, u mnie tu nie ma na bank

moze tylko online jest czy cos

w kazdym razie pierwsze moje wakacje i drugie bylam pod wielkim wrazeniem Londka i sie zakochalam

teraz juz jest norma ale nadal mi tu pasuje
Stary 2012-09-18, 16:09   #2136
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chorea Pokaż wiadomość
Hej kochane

Nie nadrobie was - musialam odciac sie od netu i zabrac sie za prace. Pierwszy rozdzial napisany i wyslany:jupi: Pomidory prawie skonczone, postaram sie cos naskrobac wieczorem
Brawo Najgorzej jest zacząć
Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Już zabieram się za ściąganie nowego odcinka

Też mi szkoda było Lexie. A podobno w 9. serii Mark Sloan będzie tylko w kilku odcinkach

Tak mało Marka?! O nie

Ja właśnie wróciłam od przyjciółki i biorę się za robienie zapiekanki
Stary 2012-09-18, 16:11   #2137
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Tak mało Marka?! O nie
Ja tam wolę Dereka

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-18, 16:16   #2138
2018070520180950
Konto usunięte

ja wole alexa
Stary 2012-09-18, 16:55   #2139
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja tam wolę Dereka
Cytat:
ja wole alexa
Hehe
Mnie Derek już się znudził
A Alexa bardzo lubię

W ogóle w GA jakoś fajnie nakreślone są charaktery postaci,w nieprzerysowany sposób
Stary 2012-09-18, 17:02   #2140
2018070520180950
Konto usunięte

alex ok ale troche przesadza szkoda mi ze z Izzie sie rozeszli
Stary 2012-09-18, 17:27   #2141
Karen15
Zakorzenienie

Wróciłam z biblioteki.
Wypożyczyłam:
Michael Palmer - "Krytyczna terapia" i "Cicha kuracja"
Stephen King- 'Misery"
Annie Solomon - "Śmiertelny grzech"

i dodatkowo odwiedził mnie listonosz z moja wygraną książką W. Bruce Cameron- "Misja na czterech łapach"
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:29   #2142
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
alex ok ale troche przesadza szkoda mi ze z Izzie sie rozeszli
Brakuje Izzie w serialu
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Wróciłam z biblioteki.
Wypożyczyłam:
Stephen King- 'Misery"

i dodatkowo odwiedził mnie listonosz z moja wygraną książką W. Bruce Cameron- "Misja na czterech łapach"
Książki nie czytałam, ale film jest niesamowity
Stary 2012-09-18, 17:36   #2143
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Podobno Izzie chce wrócić do serialu

A ja jestem fanką Owena

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:43   #2144
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem fanką Owena
Też lubiłam Izzie

A ja nie lubię Owena - dla mnie nie ma jaj, powinien był kopnąć w d... Christinę i pójść sobie jak usunęła, a nie ją jeszcze za rączkę trzymał.... Ja wszystko rozumiem, że można nie chcieć mieć dzieci, ale wtedy to już się we mnie zagotowało

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-18, 17:45   #2145
2018070520180950
Konto usunięte

Ja owena nie lubie ale ładnie śpiewa
Stary 2012-09-18, 17:55   #2146
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Wysłałam zaproszenie
Też niedługo wrzucę swój profil tutaj lub do Klubu

Znam ten ból, jak ja tego nie cierpię i dzień rozpoczęty od apapu

Po bieganiu mnie strasznie łydki bolą

To tak jak ja Bo jak pomyślę o dłuższym pobycie, to jakoś nie bardzo

Mimo że miałam mało z nimi do czynienia, to podzielam Twoją opinię.
Nawet mogą nic nie robić, to i tak działają mi na nerwy.

A przy takim czymś to mnie krew zalewa Za przeproszeniem, trzeba oczu nie mieć. (mózgu pewnie też) W Liceum nasłuchałam się od koleżanek które były za granicą Ogólnie jacy potrafią być arabowie/murzyni to coś strasznego. Temat kontrowersyjny, no ale to tylko moje odczucia
Dziewczyny napiszcie coś więcej o tych Arabach bo mnie zaciekawiłyście tematem
Cytat:
Zakochałam się w Meteorach - mogłabym tam zamieszkać; no i mogłabym siedzieć sobie i podziwiać okolicę, wcinając na zmianę sałatkę grecką i musakę......... Tymczasem największa podróż życia i jedyna na dłuuuugo to na porodówkę.... Jakoś mi się nie spieszy.

Ja czytałam takich kilka i już nie mam ochoty na więcej czytania o dręczeniu kobiet na najróżniejsze sposoby. Tak samo niedobrze mi na wspomnienie czytania "Kwiatu pustyni" Waris Dirie - te sceny cięcia żyletką na kamieniu itp. No fuuuuuu..... Wszystko rozumiem, po co to pisane itd., ale ja już nie chcę czytać takich rzeczy...

Teraz czytam tego "Cygańskiego chłopca" - jestem gdzieś w połowie,a ja jak już zacznę coś no to czytam do końca, takie już popaprane poczucie obowiązku.... I powiem Wam, że żałuję, że to czytam. Męczą mnie dziś straszne mdłości, a tam takie sceny gwałtów i przemocy, że sorry, wymiękam. Dużo opisane takiej ich kulturowej mentalności i w sumie ze względu na to to kupiłam. Ale jak skończę to chyba wrzucę kilka tytułów co z wierzchu kartonów gdzieś wygrzebię i poproszę żebyście napisały jak znacie, czy są tam jakieś koszmary. Mam teraz ochotę poczytać coś pogodnego, przy czym odpocznę, a nie podnosić sobie ciśnienie i fundować ból głowy.
zainteresowałaś mnie tą pozycją, dodaje do listy
Cytat:
Napisane przez Chorea Pokaż wiadomość
Hej kochane

Nie nadrobie was - musialam odciac sie od netu i zabrac sie za prace. Pierwszy rozdzial napisany i wyslany Pomidory prawie skonczone, postaram sie cos naskrobac wieczorem
Oj gratulujeeee
Cytat:
a co szydełkujesz? a na zakupy nie idziesz?
ja męczę tą książkę, pozbędę się jej na pewno...
chętnie ją przygarnę
Cytat:
Już zabieram się za ściąganie nowego odcinka

Też mi szkoda było Lexie. A podobno w 9. serii Mark Sloan będzie tylko w kilku odcinkach

o niee.. najpierw gościu mnie wkurzał ale teraz nie wyobrażam sobie bez niego serialu

A ja Wam powiem, że w sumie wszystkich lubię: Z facetów najmniej Owena jednak.. A z kobitek to uwielbiam po prostu uwielbiam dr Bailey. Wiecie, ciekawa jestem czy z Arizoną będzie wszystko w porządku, bo przecież tam po kryjomu pluła kriwą - mam nadzieję, że jej nie uśmiercą. Płakałam jak po śmierci tego przyjaciela prosiła Calliope żeby jej nie zostawiała nigdy. Fajny serial, oprócz medycyny można pooglądać ich jak by nie patrzeć zwiariowane życie.

Aaaa i fanfary proszę i oklaski, zmęczyłam wreszcie Pradę. Jednak zdecydowanie wolę film, chociaż jak w większości przypadków troszkę się od książki różni, ale nie ciągnie się jak falki z olejem :P

Zaczynam dziś Arabską żonę (kompletnie nie mogę się zabrać za Rozważną i Romantyczną)..
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:56   #2147
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cholera mój TŻ odebrał mi "Fanny Hill" z biblioteki i co? Smsuje cytatami i nie może się oderwać Powiedział, że jutro rano już będzie po lekturze hahaha

@Gumisiek , ja o Arabach (raczej muzułmanach) wiem tyle, co przeczytam w książkach (a generalnie lubię czytać o tej kulturze) i nie chcę wiedzieć więcej - tzn dowiadywać się empirycznie. Odczuwam pewien lęk przed kulturą islamu, mimo, że mnie fascynuje (w teorii)

odchudzanie

Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
Ku chwale Helma!

Edytowane przez waniliowymakeup
Czas edycji: 2012-09-18 o 17:57
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:00   #2148
Ojoanna29
Zakorzenienie

Reeety, chyba muszę zmienić pracę, padam na twarz. Obiecałam sobie, że przeczytam do środy książki z biblioteki, a tu niestety, jedna przeczytana do połowy, druga nawet nie zaczęta a tak chciałam się przejść i popatrzeć, co nowego rzucili

Widzę, że znowu szalejecie, mnóstwo postów do nadrobienia
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:02   #2149
2018070520180950
Konto usunięte

ja zaczynam 4 sezon Gossip Girl i szydełkuje
Stary 2012-09-18, 18:04   #2150
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
sporo

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

hej

ja wlasnie pomalowalam pazury a potem sie musze ogarnac o 12 jakos tż przyjezdza i zostaje na noc, a jutro rano lecimy do egiptu

musimy dzis jeszcze pare rzeczy pozalatwiac no i sie spakowac
Udanego wyjazdu

Cześć Wam!
Witam wszystkie nowe mole

Odpoczęłam trochę po pracy i biorę się za ćwiczenia, a później seriale i poczytam trochę

Ile Wy macie tych książek
Stary 2012-09-18, 18:04   #2151
joakoz86
Rozeznanie

Wróciłam już od rodziców. Przywiozłam mojego kochanego psiaka Teraz będę miała z kim chodzić na spacery

Teraz trzeba zrobić jakieś zakupy na jutro. Nie chce mi się strasznie, bo źle się czuję po jeździe autem. Zawsze źle znoszę jazdy. Nie to, że choroba lokomocyjna, tylko po prostu głowa mnie potem boli i w ogóle jakaś taka jestem nie swoja.

Nie miałam czasu dzisiaj poczytać, ale na pewno po zakupach siądę na rowerek i poczytam sobie kilka rozdziałów. Bałam się, że "Rozważna i romantyczna" będzie nie ciekawa i zniechęcająca, ale muszę powiedzieć, że ta książka ma coś w sobie, taki swój urok...

Co porabiacie?
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:13   #2152
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja mam straszliwą ochotę pójść spać ale że 3 ostatnie noce spędziłam poza domem, muszę trochę ogarnąć i siebie, i swój pokój a na godzinkę nie mogę się położyć, bo później będę miała problemy z zaśnięciem.. teraz sobie trochę poczytam, później wyjdę z psem na spacer, posprzątam, do wanny (z książką oczywiście ) i spać
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:14   #2153
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliowymakeup Pokaż wiadomość
Cholera mój TŻ odebrał mi "Fanny Hill" z biblioteki i co? Smsuje cytatami i nie może się oderwać Powiedział, że jutro rano już będzie po lekturze hahaha

@Gumisiek , ja o Arabach (raczej muzułmanach) wiem tyle, co przeczytam w książkach (a generalnie lubię czytać o tej kulturze) i nie chcę wiedzieć więcej - tzn dowiadywać się empirycznie. Odczuwam pewien lęk przed kulturą islamu, mimo, że mnie fascynuje (w teorii)
Pamiętam, jak czytałam w gimnazjum z wypiekami na twarzy. Potem komuś pożyczyłam i już nigdy nie odzyskałam
Wkurzyłam się, naskrobałam długaśnego posta o tych muzułmanach i mi się skasowało. Do tej pory o tej kulturze czytałam tylko zakazaną żonę, ale tam nie było nic szokującego czy kontrowersyjnego, raczej lajtowa książka o miłości, która nie ma szans na przetrwanie.. Teraz zabieram się za Arabską żonę, pewnie dowiem się nieco więcej. A tak to właśnie sporo znajomych, którzy mieli z nimi do czynienia same kiepskie rzeczy o nich mówią, dlatego zainteresował mnie ten temat.

A czy może któraś z Was czytała sagę Ulysses'a Moore'a bo znalazłam w internetowej księgarni wszystkie tomy, każdy po 0,99 groszy i mnie zaciekawiło, zastanawiam się nad zakupem Za taką cenę aż szkoda nie brać

Edit: a ja dopiero wstałam, mam okropne boleści dolnej części brzucha, jadę na 7 ibupromach i dalej boli Chyba obejrzę sobie tą Pradę, tak dla przypomnienia. Pamiętam, że MEryl Streep zagrała tam świetnie, chociaż nie wiem czemu, nie przepadam za tą aktorką.

Edytowane przez Gumisiek007
Czas edycji: 2012-09-18 o 18:16
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:27   #2154
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Gumiśku, to jak interesujesz się tym tematem mogę Ci polecić np. książkę "Amerykański Derwisz". Spojrzenie na kulturę muzułmańską z różnych stron. Naprawdę ciekawa pozycja.

odchudzanie

Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę
Ku chwale Helma!
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:28   #2155
2018070520180950
Konto usunięte

ja dzis szydelko w dloniach za ksiazke nie moge sie zabrac :d wieczorem sie zabiore
Stary 2012-09-18, 18:31   #2156
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Wróciłam z biblioteki.
Wypożyczyłam:
Stephen King- 'Misery"

eee, malutko książek
ja zwykle jak idę to po 10-15 panie w bibliotece jak biorę 3-4 to się na mnie dziwnie patrzą co tak mało

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:31   #2157
ekstramocna
BAN stały

jutro jak mężulo będzie w pracy postaram się poczytać coście naskrobały jak mnie nie było .
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:36   #2158
scarlett26
Zakorzenienie

Ja właśnie wszamałam pizzę i teraz czuję się jak wieloryb. Znalazłam pogodną książkę (jak w podpisie) i chyba poczytam sobie - miałam się dziś za haft wziąć, ale jakoś mi się nie chciało, a teraz mam słońce już z drugiej strony mieszkania... Może jutro...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-18, 18:37   #2159
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
eee, malutko książek
ja zwykle jak idę to po 10-15 panie w bibliotece jak biorę 3-4 to się na mnie dziwnie patrzą co tak mało
Spokojnie, w piątek wybieram się do innej biblioteki Poza tym dzisiaj miałam tylko 10 minut na wypożyczenie, bo bibliotekę zamykali.
A w jednej jest limit do 5 książek
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:37   #2160
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem fanką Owena
To super
Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
eee, malutko książek
Hahah ze mną jest podobnie

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości