Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2319 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 17:26   #69541
vivinn
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
O totototo! kupujcie Bingacze!
Ciężko z dostępnością

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze
[/QUOTE]
Piękny skręt! (też działam samowyzwalaczem)

yarrowia - to ty robiłaś płukanę z korzenia prawoślazu? Jeżeli tak to w jakich proporcjach? Wczoraj kupiłam przy okazji
Stary 2012-09-18, 17:36   #69542
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Ogłoszenie parafialne

Isana z babbasu całkowicie wycofana ze sprzedazy
Toż to skandal jakiś

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
wkurzyłam się wczoraj i zadzwoniłam do głownego pnktu obsługi klienta i dzis pani do mnie oddzwoniła z super wiadomością
I co? Uzasadniła jakoś tą ich decyzję? Przecie ona się chyba najlepiej z tych wszystkich sprzedawała

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tymczasem szukajcie Bingaczy, bo to bardzo zacne odżywki są ;] i do tego nasze polskie
Wiem ze miłosci nic nie zastąpi... ale no...
Irytuje mnie ich dostępność, nigdzie nie mogę dorwać

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

Nie mogę dojść do porozumienia z grzywką. Może jakbym w opasce spała albo wsuwkach to by tak nie oklapła na drugi dzień.
A co ile myjesz? Ja np. grzywkę myję już drugiego dnia, a włosy co trzeci. I na noc zazwyczaj spinam wsuwką

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
hahahahahaha jaki bezsens
następne będą żel i pianka do loków, no bo po co to komu
zgarnęłam wczoraj 3 odżywki, zostawiłam w sklepie jeszcze 4, może się po nie wrócę jednak...
Nie mów tak

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
chcę mieć do ślubu rozpuszczone włosy może jakoś podpięte tylko i na przyjęciu mieć wianuszek z kwiatów, a do ślubu welon na twarz, co myślicie o tym, może macie jakieś zdjęcia, które mnie zainspirują?

zdj. nr 1 najprostsza z fryzur z wianuszkiem ale wieniec chcę mieć mniej okazały
zdj. nr 2 a może lepiej kwiat we włosach ?
zdj. nr 3 albo kwiaty wpięte w wieniec z warkocza ?
zdj. nr 4 myślałam też o opasce z pereł, TŻ uwielbia perły ale włosy chcę rozpuszczone, lub pół upięte w dodatku perły mogłabym mieć pod welonem, a kwiaty to musiałabym jeszcze po ślubie powpinać we włosy..

macie może jakieś pomysły ?
Mnie się najbardziej widzi jakieś podpięcie i perełki

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ja już dawno głównie na Bingaczach i Garnierze AiK jadę. Do Rossa mam za daleko, wiec kupiłam te wycofane tylko raz i już więcej w Rossie nie byłam (zrobiłam za to zapas szamponów BD, ale lecę ostatnią buteleczkę)

Za to nie wiem, co z zielonym kremem biedronkowym.
Muszę wrócić do zapomnianego Garnierka . Jak dorwę gdzieś bingacza, to koniecznie muszę coś sobie dobrać. Alterki z Granatem jeszcze nie miałam, i ta Shauma Krem i Olejek mnie korci

Nie zabierajcie mi kremiku, noo!

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a ja nawet mój ulubiony balsam, po którym juz dawno u nas nie ma śladu http://www.rossmann.de/qualitaetspro...nussmilch.html
Mój ukochany

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość

Cześć, wklejam zdjęcie moich włosów (przepraszam za jakość) prosząc o pomoc!
Jakie loki .
Powinnaś:
-olejować - nie wiem jakie masz włoski i jaki olej ci pasuje, dobierz metodą prób i błędów . Staraj się robić to częściej niż raz w tygodniu na zmianę z
-maskami - odżywka, plus np trochę oleju, plus miód plus co tam ci wpadnie do głowy
- sprawdź jakie mycie lubisz - OMO, a może odżywką?
- dobierz łagodne myjadło, a po każdym myciu nakładaj coś dobrego d/s
- nie powinnaś zapominać o odżywce b/s. zatrzyma wodę we włosie i go zabezpieczy
- a jak stylizacja? próbowałaś żelu lnianego? albo chociażby płukanki z niego zrobionej?
Stary 2012-09-18, 17:46   #69543
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
yarrowia - to ty robiłaś płukanę z korzenia prawoślazu? Jeżeli tak to w jakich proporcjach? Wczoraj kupiłam przy okazji
taka porządna łycha,albo dwie na szklankę wody, gotować jak zel lniany
Stary 2012-09-18, 17:59   #69544
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:

Kombinuję już we wszystkie strony i ciągle nie mogę dojść czym spowodowane jest to moje wypadanie. Od paru myć stosuję szampony Joanny, ale poprawy raczej nie ma ciężko mi uwierzyć w łojotok albo coś w tym stylu,skoro włosy przetłuszczają mi się co ok 3 dni (po slsie chyba częściej ) a często skalp jest po prostu suchy. no równowaga jest zdecydowanie zachwiana nie wiem tylko w którą stronę próbować to naprawiać.. :/
Niestety mam to samo, mecze sie juz pol roku i wciaz nie wiem do konca co sie dzieje. Mylam odzywka, lagodnymi szamponami, mocnymi szamponami, probowalam ratowac sie rycynowym, Sesa, Vatika, w koncu nieolejowaniem skalpu w ogole, stosowalam rozne wcierki, suplementy, bralam leki, odstawialam leki, bralam tabletki anty, odstawilam tabletki anty, farbowalam zwyklymi farbami, lagodnymi farbami, teraz nie farbuje od 2 m-cy, ponadto pilnuje zdrowej diety, przebadalam sie wzdluz i wszerz i... jakbym dalej byla w punkcie wyjscia. Tzn. tak jak pisalam, teraz leca jakby troche mniej kiedy posluchalam dermatolog ale wciaz nie jestem usatysfakcjonowana. Niemniej jednak gdy komus kto przerzucil sie na lagodne myjadła i olejowanie zaczynaja wypadac wlosy to zawsze radze czesciowo albo calkowicie wrocic do mocniejszych szamponow i odpuscic sobie olejowanie skalpu, maski pod czepkiem itd. bo mam w pamieci historie Indios Bravos, u ktorej ewidentnie zawinil brak solidnego oczyszczania skalpu i oleje.

Cytat:
zdj. nr 1 najprostsza z fryzur z wianuszkiem ale wieniec chcę mieć mniej okazały
zdj. nr 2 a może lepiej kwiat we włosach ?
zdj. nr 3 albo kwiaty wpięte w wieniec z warkocza ?
zdj. nr 4 myślałam też o opasce z pereł, TŻ uwielbia perły ale włosy chcę rozpuszczone, lub pół upięte w dodatku perły mogłabym mieć pod welonem, a kwiaty to musiałabym jeszcze po ślubie powpinać we włosy..

macie może jakieś pomysły ?
Wg mnie opaska z pereł wygrywa

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jaką polecicie odżywkę b/s z Rosska?
Timotei Organic Delight rozowa Jest to odzywka ds ale wg mnie stosowana zgodnie z przeznaczeniem nie sprawdza sie w ogole, natomiast jako bs jest super

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
nie jestem na 100% pewna, bo na stronie nie było zdjęcia, ale to raczej ta odżywka

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Propylene Glycol, Niacinamide, Panthenol, Betaine, Aloe Barbadensis (Gel), Gossypium Herbaceum (Seed Extract), Glycerin, Quaternium-87, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Parfum, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Citric Acid

jakby któraś z Was chciała skład szamponu to też gdzieś znalazłam
Szkoda, ze zawiera quat... Tak to by bylo calkiem niezle

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Na niemieckiej stronie Rossmanna widzę nową odżywkę Isana Hair Spülung Locke http://www.rossmann.de/qualitaetspro...ung-locke.html
Ciekawe jak wyglada skladowo Ale znajac zycie pewnie wcisneli tam cos niezgodnego z CG... Co z tego, ze cos nie zawiera silikonow, jak zawiera quaty i polyquaty

Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie.
Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone.
Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .

Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem.
Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała [/QUOTE]

Super zakrętasy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:08   #69545
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Niestety mam to samo, mecze sie juz pol roku i wciaz nie wiem do konca co sie dzieje.
Niemniej jednak gdy komus kto przerzucil sie na lagodne myjadła i olejowanie zaczynaja wypadac wlosy to zawsze radze czesciowo albo calkowicie wrocic do mocniejszych szamponow i odpuscic sobie olejowanie skalpu, maski pod czepkiem itd. bo mam w pamieci historie Indios Bravos, u ktorej ewidentnie zawinil brak solidnego oczyszczania skalpu i oleje.
Masakra :/
Właśnie u mnie było wszystko ok przez jakieś 10 miesięcy, także to nie jest raczej reakcja na zmianę pielęgnacji :/ na początku trochę to zignorowałam, myślałam, że to chwilowe, przez porę roku czy cokolwiek. teraz się zawzięłam, ale nie wiem od czego zaczynać.
poza tym, że trzeba zrobić badania i tak dalej, bleeh
inna sprawa, że już dawno nie miałam tak długich włosów, może są za ciężkie oO no ale nie są też o wieeeeele dłuższe niż zazwyczaj nosiłam..
Stary 2012-09-18, 18:15   #69546
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxSoniaxxx Pokaż wiadomość
Nie wiem co robię źle, czy może czegoś im brakuje. Może czegoś jest za dużo. A może CG wogóle nie jest dla mnie... Może powinnam powrócić do silikonów. Jak i czym poradzić sobie z kołtunami oraz dosłownymi "kokardkami" powiązanymi na włosach. Nie mam już do nich siły Boję się, że kiedyś "wyciągnę" je wszystkie i tak to się skończy. Czy ktoś ma pomysł jak mi pomóc?

Pozdrawiam wszystkie loczki
U mnie kołtuny i "kiklołki" były, są i będą, bez względu na to co lokom zapewnie. Próbowałam też typowo silikonowej pielęgnacji, ale to też nie spacjalnie pomogło, więc wróciłam do CG. U mnie, czym dalej od mycia, tym gorzej. Najlepiej było by myć (albo chociaż moczyć i wtedy przeczesać) co dziennie, ale nie mam na to czasu. Optimum to u mnie co 3. dni.
Nie myślałaś o tym żeby wyrówać włosy - obciąć te najdłuższe kosmyki? Wtedy nie wyglądałyby chyba na takie przerzedzone.

Cytat:
Czy któraś z Was miała matowe wlosy po szamponach Barwa ziołowych?
Mam strasznego matulca, myslę ze to przez zawartosc keratyny, chociaż nieduża...
Ja Dlatego myłam tylko raz, potem już nie wracałam.

Twoje tak reagują na keratynę? Jakoś nie zauważyłam u siebie takiej zależności.

Cytat:
Tymczasem szukajcie Bingaczy, bo to bardzo zacne odżywki są ;] i do tego nasze polskie
Wiem ze miłosci nic nie zastąpi... ale no...
Popieram Ajrisz zaraziła mnie bingaczami i są świetne
Co prawda Isany nie używałam już od dłuższego czasu, ale dobrze było wiedzieć, że zawsze jest taka możliwość

Cytat:
Na niemieckiej stronie Rossmanna widzę nową odżywkę Isana Hair Spülung Locke http://www.rossmann.de/qualitaetspro...ung-locke.html
Ciekawe jaki będzie skład. Może akurat dołożą coś fajnego.

Poszłam do fryzjera. Bo ostatnio rosną jak szalone (chociaz wolałabym żeby nie...) i różnica między czerwcem a teraz była ogromna.
I powiem wam, że na zdjęciach widać jak na dłoni, że moje lokasy lubią lekkość i krótkość I ja też się zdecydowanie lepiej czuje w takim wydaniu.

Włosy czesane w czasie obcinania bardzo małym grzebyczkiem, dlatego ta pseudoobjętość (swoją drogą, dobry sposób..)

Tylko kurcze wolałabym, żeby przy skalpie się trochę podniosły....

Pierwsze z wczoraj, drugie z dzisiaj
Edit Co polecacie do zabezpieczania końcówek między myciem? Może coś z lekkimi silikonami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07528.jpg (163,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07529.jpg (148,4 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-09-18 o 18:24
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:54   #69547
wiew
Przyczajenie

Tak się ostatnio zastanawiam...co zrobić żeby obciążyć włosy? Suchość i puch tak mnie ostatnio denerwują, że chciałam je chociaż trochę obciążyć, a tu nic. Większa ilość odżywki itd., nic nie działa, o czym to może świadczyć?
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:01   #69548
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Muszę wrócić do zapomnianego Garnierka . Jak dorwę gdzieś bingacza, to koniecznie muszę coś sobie dobrać. Alterki z Granatem jeszcze nie miałam, i ta Shauma Krem i Olejek mnie korci
używałam tej Shaumy i nic specjalnego według mnie...
dzisiaj szukałam ostatnich Isanek, co by je wykupić, ile tylko do domu zaniosę... i nic...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Poszłam do fryzjera. Bo ostatnio rosną jak szalone (chociaz wolałabym żeby nie...) i różnica między czerwcem a teraz była ogromna.
I powiem wam, że na zdjęciach widać jak na dłoni, że moje lokasy lubią lekkość i krótkość I ja też się zdecydowanie lepiej czuje w takim wydaniu.

Włosy czesane w czasie obcinania bardzo małym grzebyczkiem, dlatego ta pseudoobjętość (swoją drogą, dobry sposób..)

Tylko kurcze wolałabym, żeby przy skalpie się trochę podniosły....

Pierwsze z wczoraj, drugie z dzisiaj
Edit Co polecacie do zabezpieczania końcówek między myciem? Może coś z lekkimi silikonami?
śliczności! chociaż ja akurat swoje staram się zapuścić, no ale Twoja burza loków naprawdę robi wrażenie!
ja używam serum mleko miód z Apteczki Babuni Joanny i jest całkiem ok

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
Tak się ostatnio zastanawiam...co zrobić żeby obciążyć włosy? Suchość i puch tak mnie ostatnio denerwują, że chciałam je chociaż trochę obciążyć, a tu nic. Większa ilość odżywki itd., nic nie działa, o czym to może świadczyć?
ale większa ilość b/s czy d/s?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:02   #69549
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Już kiedyś czytałam o tym i na yt oglądałam, jakoś nie chce mi się w to bawić, wolałabym żeby dłuższe były. Trzeba poczekać
Cytat:
śliczniochy ja też chcę długie loki
Dzięki

Cytat:
Piękny skręt! (też działam samowyzwalaczem)

Cytat:

Cytat:
Super zakrętasy

Dzięki dziewczyny. Uzbroiłam się w Jantara, olejek rycynowy i będę przyśpieszać przyrost W najbliższym czasie chcę popróbować olejków indyjskich i innych olejów niż mam
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:03   #69550
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Skoro trudno obciążyć, może świadczyć o wysokiej porowatości . Dawaj włosom więcej jeść i dbaj o porządne zabezpieczenie b/s
Stary 2012-09-18, 19:21   #69551
xyz7
Zadomowienie

Nałożyłam olej winogronowy, macie z nim jakieś doświadczenia?

Moja skóra głowy już drugiego dnia po myciu okropnie swędzi. Na włosach mam dosłownie płaty skóry... Mam wrażenie, że ze skórą głowy jest gorzej niż przed pielęgnacją CG. Używam Isany z babassu, Garniera Avocado i Karite oraz na skalp Babydreama. Czy uczulał Was babydream? Od zawsze mam problemy ze skórą głowy, może iść z tym do dermatologa?

Znacie coś fajnego do stylizacji włosów zgodnego z CG? Chodzi mi o efekt zrobienia takich bardziej loków niż pojedynczych skrętów.
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:27   #69552
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ciężko z dostępnością

Cytat:

Irytuje mnie ich dostępność, nigdzie nie mogę dorwać
zamówiłam via net od razu kilka pudełek bingaczy, przesyłka darmowa, po co sie męczyć z szukaniem

BTW Martek, jakiś znajomy podpisik

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
z pestek winogron?
uwielbiam go

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:34   #69553
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Moja skóra głowy już drugiego dnia po myciu okropnie swędzi. Na włosach mam dosłownie płaty skóry... Mam wrażenie, że ze skórą głowy jest gorzej niż przed pielęgnacją CG. Używam Isany z babassu, Garniera Avocado i Karite oraz na skalp Babydreama. Czy uczulał Was babydream? Od zawsze mam problemy ze skórą głowy, może iść z tym do dermatologa?
Mam to samo. Dodatkowo jak przeszłam na CG i zaczęłam olejowanie, to po oleju głowa skóry swędziała jeszcze gorzej...
Od poprzedniego mycia olejuje tylko włosy a w skalp wcieram olejek łopianowy przeciwłupieżowy Green Pharmacy. Ulga jest duża, własnie wtarłam drugi raz, a tym razem głowa między myciami swędziała duzo mniej i tylko miejscami, łupiez po tym jednym razie znacząco się zmniejszył. Zobaczymy, czy tak będzie też tym razem.

Nie myłam nigdy BD ale niektóre dziewczyny pisały o różnych reakcjach na niego. Myje odzywką Potters z aloesem i jedwabiem, staram się zawsze szczególnie zwrócic uwage na domycie skóry głowy.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:35   #69554
Riddim
Zadomowienie

Cytat:

Znacie coś fajnego do stylizacji włosów zgodnego z CG? Chodzi mi o efekt zrobienia takich bardziej loków niż pojedynczych skrętów.
Moje włosy winogronowego nie lubią :p piórka + puch się robi.

Garniera Avocado przy skalpie nie trzymałam, ale Babydream i Isana babassu mi robią na głowie masakrę. Do dermatologa zawsze dobrze iść z takim problemem, zwłaszcza jeśli masz sprawdzonego lekarza, który poważnie Cię potraktuje
Porady dla osób z wrażliwym skalpem znajdziesz na blogu Ajrisz i chyba na pielęgnacyjnym jest wątek dla wrażliwców.
Od siebie dodam, że u mnie bardzo pomogło super-mega delikatne mycie (nie odżywką, wszystkie mnie podrażniają, muszę bardzo uważać, żeby przy spłukiwaniu nie miały kontaktu ze skórą głowy) rozcieńczonym szamponem, kubeczkowe "M" w OMO. Mam też sprawdzony szampon z Pharmaceris, który mi pomaga jeśli coś się dzieje.
Stary 2012-09-18, 19:38   #69555
martysek
Zadomowienie

Cytat:
a ja nawet mój ulubiony balsam, po którym juz dawno u nas nie ma śladu http://www.rossmann.de/qualitaetspro...nussmilch.html

zua jestem najpierw alterka morelowa, teraz isana ( u mnie nie ma ani sztuki) kremu biedronkowego też u mnie juz nie ma od jakiegoś czasu

Miska78, u mnie ten balsam jest w regularnej ofercie
Pamiętam, że chodziły słuchy, że to limitka, więc kupiłam od razu dwa, ale nie przypasował mi i drugi nowy się kurzy.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:41   #69556
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
zamówiłam via net od razu kilka pudełek bingaczy, przesyłka darmowa, po co sie męczyć z szukaniem

BTW Martek, jakiś znajomy podpisik
W sumie racja, tak też winnam zrobić.

Eee tam, pewna Pani mnie tak kiedyś skutecznie pocieszyła, to zacytowałam
Stary 2012-09-18, 19:42   #69557
izaa29
Zakorzenienie

Witam
Jestem tu nowa i nie miałam pojęcia gdzie mogę zgłosić się z takim pytaniem więc uznałam że najlepiej do was
Zatem chciałabym sie zapytać czy moje włosy sa krecone/falowane?
Z reguły są cienkie (fryzjerka mówi że są cienkie ale ich dużo)
Bardzo nie lubią się z wilgocią i deszczem. Jednak kiedy użyje jakiejs pianki/żelu owszem pofalują się ale przez pierwsza godzine pózniej dosyć się rozprostowywują, pofalowane sa głownie końce. Gdy znów po umyciu i nałożeniu odżywki rozczesuje je i pozostawiam do naturalnego wyschniecia (nie robąc nic z nimi - nie dotykając, ugniatając) to grzywka sie pofaluje a reszta jest dosyć prosta tylko tak koło 10cm konców się "wykrzywi".
Od tygodnia stosuje CG i zastanawiam i zastanawiam sie czy za jakis czas może to wpłynąć na jakis lepszy skręt?
Dołączam zdjęcia włosy zaraz po nałożeniu żelu lnianego i mrożącego z joanny w lnianego więcej joanny mniejsza ilość. (Jednak tak jak już wspomniałam po ok. godzinie nie były już takie ładne tylko takie posklejane straki;/)
Od ok. 2 miesiaców dbam o nie tak porządniej a koło 2 tyg temu odstawiłam sylikony prawie (używam ich do zabezpieczenia końcówek)
Z góry dziękuje za odpowiedz !

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2012-09-19 o 18:53
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:43   #69558
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miska78, u mnie ten balsam jest w regularnej ofercie
Pamiętam, że chodziły słuchy, że to limitka, więc kupiłam od razu dwa, ale nie przypasował mi i drugi nowy się kurzy.
moze teraz sie pojawił, tak jak Demka pisała bo to była limitka , nie szukałam go sama i nie w jednym rossie

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:

Eee tam, pewna Pani mnie tak kiedyś skutecznie pocieszyła, to zacytowałam
i pomogło

Stary 2012-09-18, 19:46   #69559
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
o, a skąd wysyłają za darmo?

Stary 2012-09-18, 19:47   #69560
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
o, a skąd wysyłają za darmo?
z bingo?

Stary 2012-09-18, 19:48   #69561
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
taka porządna łycha,albo dwie na szklankę wody, gotować jak zel lniany
Dzięki Jakoś na dniach spróbuję
Stary 2012-09-18, 19:48   #69562
wiew
Przyczajenie

Cytat:
ale większa ilość b/s czy d/s?
w zasadzie i jedno i drugie
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:04   #69563
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
z bingo?
dobra, najprostsze rozwiązania bywają najbardziej nieoczywiste

Stary 2012-09-18, 20:16   #69564
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Timotei Organic Delight rozowa Jest to odzywka ds ale wg mnie stosowana zgodnie z przeznaczeniem nie sprawdza sie w ogole, natomiast jako bs jest super
Dziękuję Ci bardzo zaraz ją rozkminię

A znacie jeszcze jakąś odżywkę/maskę proteinową? bo chyba wszystkie na jakie trafiam są nawilżające, a moje włosy mają chwilowo ewidentnie dość nawilżenia.

I Dziewczyny, powiem Wam, że od miesiąc prowadzę zmasowany atak na porost włosów (czyt. drożdże w tabl., skrzypokrzywa, jantar, chociaz ten nieregularnie, kilka razy zdarzyło mi się nałożyć olej rycynowy, serabodin, czy jak to się tam pisze), i mam tyle bejbików, że aż się boje co to będzie, jak troszkę podrosną, i będe miała taką aureolkę naokoło głowy

No i tak. Elaine chciała się wreszcie zaopatrzeć w sławną isanę, to ją kurczątko wycofali.
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:24   #69565
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno zmienilabym myjadło, nie nakładała odżywek na skalp i jak najbardziej wybrałabym sie do dermatologa
A tak na szybko to moze kompres z zelu lnianego pomoze, troche nawilzy i ukoi skalp?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:24   #69566
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo zaraz ją rozkminię

A znacie jeszcze jakąś odżywkę/maskę proteinową? bo chyba wszystkie na jakie trafiam są nawilżające, a moje włosy mają chwilowo ewidentnie dość nawilżenia.
też się chętnie dowiem
Cytat:
No i tak. Elaine chciała się wreszcie zaopatrzeć w sławną isanę, to ją kurczątko wycofali.
nie martw się, ja zdążyłam kupić ledwo pierwsze opakowanie... Ty chociaż nie wiesz, co straciłaś...

Stary 2012-09-18, 20:24   #69567
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
skoro po kolei eliminują wszystko co zgodne z CG...
niedługo będziemy jak nasze praprababki ukręcać jakąś zieleninę zebraną z pola, damy radę

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ag Rafka - u mnie w Biedronce również nie ma już tego kremu do rąk...
Co ?! Nieeeee ! ten krem tak wsaniale nawilża mi rączki

Cytat:

Doświadczenia dobre, lubimy się z winogronowym, do sałatek tez dobry
Ja do stylizacji lubię krem nivea flexible curls

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:27   #69568
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
A co ile myjesz? Ja np. grzywkę myję już drugiego dnia, a włosy co trzeci. I na noc zazwyczaj spinam wsuwką
Tak jak włosy, co 3 dzień.

Przyniosłam sobie odżywkę i maskę balea, spróbuję myć włosy tą odżywką.
Wlazłam też do ziaji i kupiłam oliwkową maskę z silikonem, na końce.
Oraz spray do włosów i co najśmieszniejsze, nie zauważyłam w sklepie, że ma cocamidopropyl betaine po wodzie dalej jest fajna i chyba na tym się skupiłam, nie zauważając początku. Teraz nie wiem co z tym zrobić, bo łagodny detergent to też detergent i może wysuszyć.
Ewentualnie będę spryskiwać tym włosy żeby rozpuścić silikony
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:31   #69569
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Wysokoporowatosc i niedonawilzenie mam identyczne objawy. Obciazyc je jest szalenie trudno.
Na razie stosuje regularne olejowanie, maski nawilzajace i staram sie jak moge zabezpieczac wlosy. Czekam na efekty

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa i nie miałam pojęcia gdzie mogę zgłosić się z takim pytaniem więc uznałam że najlepiej do was
Zatem chciałabym sie zapytać czy moje włosy sa krecone/falowane?
Z reguły są cienkie (fryzjerka mówi że są cienkie ale ich dużo)
Bardzo nie lubią się z wilgocią i deszczem. Jednak kiedy użyje jakiejs pianki/żelu owszem pofalują się ale przez pierwsza godzine pózniej dosyć się rozprostowywują, pofalowane sa głownie końce. Gdy znów po umyciu i nałożeniu odżywki rozczesuje je i pozostawiam do naturalnego wyschniecia (nie robąc nic z nimi - nie dotykając, ugniatając) to grzywka sie pofaluje a reszta jest dosyć prosta tylko tak koło 10cm konców się "wykrzywi".
Od tygodnia stosuje CG i zastanawiam i zastanawiam sie czy za jakis czas może to wpłynąć na jakis lepszy skręt?
Dołączam zdjęcia włosy zaraz po nałożeniu żelu lnianego i mrożącego z joanny w dość dużej ilości. (Jednak tak jak już wspomniałam po ok. godzinie nie były już takie ładne tylko takie posklejane straki;/)
Od ok. 2 miesiaców dbam o nie tak porządniej a koło 2 tyg temu odstawiłam sylikony prawie (używam ich do zabezpieczenia końcówek)
Z góry dziękuje za odpowiedz !
Ja bym powiedziala, ze to na fale wyglada strzelam, ze typu 2a, ale moge sie mylic.
Jesli zel skleja, to moze zrezygnuj z niego na probe? Falom czasami wystarczy dobra odzywka bez splukiwania. Ktoras Joanny Naturii moze wyprobuj.
Wczoraj upielam wlosy na noc w koczek-slimak na czubku glowy, znalazlam na blogu Anwen. I nawet nie rozwalil mi sie przez noc. Wprawdzie rano wlosy byly niezbyt reprezentacyjne, ale dam im wiecej czasu. To spanie w rozpuszczonych mi je na pewno niszczylo, musze je dopiescic.
Korci mnie, zeby sie zalaminowac, tyle sie naczytalam pozytywow- zelatynka juz kupiona. Jutro nie wytrzymam i sobie strzele laminat.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:33   #69570
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
nie martw się, ja zdążyłam kupić ledwo pierwsze opakowanie... Ty chociaż nie wiesz, co straciłaś...
hahaha marne pocieszenie pewnie gdybym ją dorwała, traktowałabym jak świętość, ażby się przeterminowała
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości