Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 20:42   #2401
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a dziękuję Kochana, nawet dobrze Lekkie brązowe brudzenia jeszcze są. Ale w porównaniu z tym co było to prawie jakby ich nie bylo Tylko trochę się martwie, ze dupka starczy mi do piątku (potem wrócę do lutki) a gynalginu do soboty... A wizyta dopiero w środek... Mam nadzieję, ze do soboty wszystko mi sie zaleczy wystarczająco żeby bez żadnych przebojów do wizyty dotrwać
Trzymam kciuki co by się udało bez cyrków dotrwać nie tylko do wizyty, ale do końca ciąży Zdrówka dla Was

Spadam dziewczyny, niedługo Tż będzie to zaraz go będę męczyć, co byśmy to mieszkanie zobaczyli, dzięki za rady Miłego wieczoru !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:42   #2402
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
a dziękuję Kochana, nawet dobrze Lekkie brązowe brudzenia jeszcze są. Ale w porównaniu z tym co było to prawie jakby ich nie bylo Tylko trochę się martwie, ze dupka starczy mi do piątku (potem wrócę do lutki) a gynalginu do soboty... A wizyta dopiero w środek... Mam nadzieję, ze do soboty wszystko mi sie zaleczy wystarczająco żeby bez żadnych przebojów do wizyty dotrwać
zaleczy się zobaczysz! Musi! Odpoczywaj dużo, bo to naprawdę bardzo ważne w przypadku jakichkolwiek problemów w ciąży.
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:46   #2403
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Skoro to jest taka okazja to nie zastanawiajcie się nawet Wiem po sobie jak nie szukaliśmy mieszkania to były świetne ogłoszenia a jak potrzebowaliśmy na już to nie było nic. No ale udało się i mamy teraz świetne mieszkanko niestety też albo stety współlokatorów. Nie mam ogólnie nic przeciwko bo dzięki nim płacimy mniej za mieszkanie no ale mieli być u nas tylko dwa góra trzy miesiące a teraz to już prawie pół roku będzie a im się jakoś do mieszkania swojego nie śpieszy. Czasami wolałabym być tylko sama z moim Tż tak jest najlepiej nikt ci się nie pałęta, robisz co chcesz a tak to ciągle tylko patrzysz żeby kogoś nie urazić czasami

Co do mnie to wiecie co nie nastawiam się ale fajnie by było wiedzieć już, ostatnio mam trochę gorsze dni wszystko mnie drażni a do okresu jeszcze cztery dni. Dołuje mnie ta niewiedza, dołuje mnie że nie wiem czy na urlop pojadę w ogóle do polski a jak tak to na jakich warunkach może jutro się dowiem, nawet to że jestem zmęczona taka mnie dołuje i ryczeć mi się chce jak o tym myślę. Dołuje mnie że wszystkie moje siostry w moim wieku już miały po kilkoro dzieci a ja w sumie wcześniej nie chciałam i nie muszę mieć też już na teraz dziecka bo mam jeszcze czas jestem młoda, no ale jakoś już od dawna odczuwam tą potrzebę posiadania dziecka. Mam faceta który będzie świetnym ojcem i mężem też a patrze na moją o niecałe trzy lata siostrę która ma czwórkę dzieci i myśli o rozwodzie czemu akurat się nie dziwie to po prostu tak mi źle i martwię sie o nią bo w sumie nie długo minie rok od jej wypadku w którym o mały włos nie straciła życia ma problemy zdrowotne non stop i zero wsparcia w mężu Ręce opadają. Ale takie życie ja staram się żyć swoim ale ciągle gdzieś tam rodzina z tyłu stoi i od czasu do czasu nie mogę się odsunąć od nich. Och musiałam się znowu wyżalić wybaczcie dziewczyny ale po prostu jakoś mi tak teraz ciężko strasznie i łzy mi stoją w oczach jak o tym myślę i wspominam to wszystko
Stary 2012-09-18, 21:00   #2404
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość

co do umowy - siostrę mam prawniczkę, więc o odpowiednią umowę się nie martwię, na pewno coś podpowie a z tymi remontami to różnie jest - czasem robią tak, żeby ładnie wyglądało ale na zasadzie - patrz, ale nie dotykaj. Więc na zdjęciach to to może całkiem nieźle wyglądać, w opisie też można dodać wszystko, jak mój tata mówi - papier wszystko przyjmie (w tym wypadku klawiatura ), dlatego właśnie trzeba to obejrzeć i ocenić, czy warto się w to pakować..
No musicie zobaczyć! Za patrzenie w tym przypadku się nie płaci
A może Wam się bardzo spodoba i to będzie to???
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Łoł jestem prąd mi włączyli mam kontakt ze światem zewnętrznym w końcu
Eh myślałam ze jajo zniosę bez prądu nic nie idzie zrobić masakra więc miałam dziś dzien dobroci dla siebie znaczy się paznokcie u rak i nóg pomalowane maszynka poszła w ruch trzeba było się ogolić tu i tam później maseczki na twarz kąpiel relaksująca i później różna balsamki na ciałko i na tym koniec

No widzę że dziś poprawiłyście i jest co czytać

Colorblue Iza widzę że brylujecie na samym początku

Lunao super że badanie ok i że dzidzia zdrowa

Koocurek ale byłoby fajnie jakby się okazało że przybył Wam trzeci lokator na wczasy

Marudexus tyle jajec wyhodować no no ja bym szła na żywioł będzie co ma być będzie jedno to będzie jedno będzie więcej to będzie więcej ja bym np też chciała bliźnięta a najlepiej to parkę

Acha witam nowe dziewczyny u nas i zapraszam

I nie wiem co miałam komu więcej napisać muszę nadrobić zaległości z całego dnia eh internet to jednak uzaleznia nie co
Noooo witaj wkońcu
Fakt uzależnia internet, a jeszcze bardziej to forum

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Skoro to jest taka okazja to nie zastanawiajcie się nawet Wiem po sobie jak nie szukaliśmy mieszkania to były świetne ogłoszenia a jak potrzebowaliśmy na już to nie było nic. No ale udało się i mamy teraz świetne mieszkanko niestety też albo stety współlokatorów. Nie mam ogólnie nic przeciwko bo dzięki nim płacimy mniej za mieszkanie no ale mieli być u nas tylko dwa góra trzy miesiące a teraz to już prawie pół roku będzie a im się jakoś do mieszkania swojego nie śpieszy. Czasami wolałabym być tylko sama z moim Tż tak jest najlepiej nikt ci się nie pałęta, robisz co chcesz a tak to ciągle tylko patrzysz żeby kogoś nie urazić czasami

Co do mnie to wiecie co nie nastawiam się ale fajnie by było wiedzieć już, ostatnio mam trochę gorsze dni wszystko mnie drażni a do okresu jeszcze cztery dni. Dołuje mnie ta niewiedza, dołuje mnie że nie wiem czy na urlop pojadę w ogóle do polski a jak tak to na jakich warunkach może jutro się dowiem, nawet to że jestem zmęczona taka mnie dołuje i ryczeć mi się chce jak o tym myślę. Dołuje mnie że wszystkie moje siostry w moim wieku już miały po kilkoro dzieci a ja w sumie wcześniej nie chciałam i nie muszę mieć też już na teraz dziecka bo mam jeszcze czas jestem młoda, no ale jakoś już od dawna odczuwam tą potrzebę posiadania dziecka. Mam faceta który będzie świetnym ojcem i mężem też a patrze na moją o niecałe trzy lata siostrę która ma czwórkę dzieci i myśli o rozwodzie czemu akurat się nie dziwie to po prostu tak mi źle i martwię sie o nią bo w sumie nie długo minie rok od jej wypadku w którym o mały włos nie straciła życia ma problemy zdrowotne non stop i zero wsparcia w mężu Ręce opadają. Ale takie życie ja staram się żyć swoim ale ciągle gdzieś tam rodzina z tyłu stoi i od czasu do czasu nie mogę się odsunąć od nich. Och musiałam się znowu wyżalić wybaczcie dziewczyny ale po prostu jakoś mi tak teraz ciężko strasznie i łzy mi stoją w oczach jak o tym myślę i wspominam to wszystko

Oddychaj kochana Widzę,że stres i nerwy u Ciebie dominują i kumuluje się wszystko naraz:/
Spokojnie wszystko się ułoży jeszcze tak jak tego chcesz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:00   #2405
ameliar
Zadomowienie

Cytat:

po to tu jesteśmy aby się razem wspierać więc żal się do woli
za miesiąc ja się Wam będę żalić i płakać, że nie widzę kreseczek na teście:P

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:21   #2406
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Dowiedziałam się - ze wszystkim wyjdzie maksymalnie tysiak, nie ma piecyka typu 'grzybek', że trzeba węglem opalać czy drewnem (chociaż dla mnie to żaden problem, doświadczenie mam jeśli chodzi o tę kwestię, u moich rodziców tak jest) W dodatku podejrzałam gościa na facebooku i goldenline Na krętacza nie wygląda. Poza tym przede wszystkim jest tam tani czynsz - 150zł, dlatego tak tanio wychodzi, bo on dla siebie bierze tyle co wszędzie, tylko, że w blokach masz ten czynsz do spółdzielni w granicach 300-500zł.
Ale w blokach w czynszu jest ogrzewanie. Dlatego tyle.
Ja np mam ok 400zł, w tym centralne, zaliczka na wodę, fundusz remontowy (ocieplamy blok, dlatego prawie 100 miesięcznie)
W tych 150 na pewno ne ma ogrzewania.

Cytat:

co do umowy - siostrę mam prawniczkę, więc o odpowiednią umowę się nie martwię, na pewno coś podpowie a z tymi remontami to różnie jest - czasem robią tak, żeby ładnie wyglądało ale na zasadzie - patrz, ale nie dotykaj. Więc na zdjęciach to to może całkiem nieźle wyglądać, w opisie też można dodać wszystko, jak mój tata mówi - papier wszystko przyjmie (w tym wypadku klawiatura ), dlatego właśnie trzeba to obejrzeć i ocenić, czy warto się w to pakować..
A to jest w necie gdzieś?
Zapodasz link?
Z ciekawości, nie podbiorę

Anteria

A co do moich jajek widzę jednomyślne jesteście, żadna się nie zawahała
Ciekawe, która mi pomoże jakby co wychować czworaczki

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-09-18 o 21:24
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:50   #2407
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ja pomogę! JA! JA!
Dostaniesz ode mnie dożywotni zapas biustonoszy i majtek a dla męża skarpety

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 21:57   #2408
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Ja pomogę! JA! JA!

Maru a tak na poważnie to jestem pewna,że będzie jedno, maks bliźnięta
Także działaj działaj kochana

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 22:02   #2409
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:

Trzymaj się Każda z nas ma swoje lepsze i gorsze dni Zawsze jak się człowiek wyżali to się troszkę lżej na sercu robi. Ja również dzieciątka pragnę, mimo tego, że jestem młoda, teoretycznie mam czas, tylko ja wiem, że nie jest za wcześnie. Ciągle dookoła wszystkie koleżanki zaciążają, w dodatku przez przypadek, a my, gdzie staramy się już jakiś czas mamy z tym problem i też przez to często łapię doła.. Ale staram sobie wszystko tłumaczyć to tak, że widocznie nie jest jeszcze ten moment, może coś mi się w życiu szykuje, jakaś super perspektywa pracy czy cokolwiek innego, dlatego tam ktoś na górze tym brzdącem jeszcze mnie nie obdarza. Choć mam coraz większe wątpliwości co do tego, czy dzieciątko kiedykolwiek mieć będę, bo przy moich problemach z siuśką może to być nie wskazane (jeśli np nadal będę się bujać z tymi infekcjami, co chwile antybiotyki i inne cuda, w dodatku nie wiadomo ile chodziłam z infekcją nie leczoną, bo na zwykłym badaniu moczu nic nie wykazywało, dopiero przy posiewie, który robiłam po mega wielkim bólu nerek, więc nie wiadomo, czy to dziecko mieć kiedyś w ogóle będę), ale staram się jak najmniej o tym myśleć. Na pewno wszystko po coś się dzieje I na pewno wszystko się dobrze ułoży
Cytat:
Ale w blokach w czynszu jest ogrzewanie. Dlatego tyle.
Ja np mam ok 400zł, w tym centralne, zaliczka na wodę, fundusz remontowy (ocieplamy blok, dlatego prawie 100 miesięcznie)
W tych 150 na pewno ne ma ogrzewania.

A to jest w necie gdzieś?
Zapodasz link?
Z ciekawości, nie podbiorę

Anteria

Tam jest ogrzewanie na prąd, z tym, że z tego co się orientuję, to w tej dzielnicy są te taryfy dwie (dzienna, nocna? jedna z nich jest tańsza), właściciel twierdzi, że w okresie letnim prąd około 100zł, zimą około 200zł, ale czy to prawda? Zastanawia mnie też właśnie jak jest z wodą - w treści ogłoszenia jest, że odstepne+czynsz+prąd. I nic więcej. Zaraz wyślę Ci wiadomość z linkiem, bo nie wiem czy mogę tu wstawić

Edytowane przez ruda_not_grazyna
Czas edycji: 2012-09-18 o 22:11
Stary 2012-09-18, 22:10   #2410
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się Każda z nas ma swoje lepsze i gorsze dni Zawsze jak się człowiek wyżali to się troszkę lżej na sercu robi. Ja również dzieciątka pragnę, mimo tego, że jestem młoda, teoretycznie mam czas, tylko ja wiem, że nie jest za wcześnie. Ciągle dookoła wszystkie koleżanki zaciążają, w dodatku przez przypadek, a my, gdzie staramy się już jakiś czas mamy z tym problem i też przez to często łapię doła.. Ale staram sobie wszystko tłumaczyć to tak, że widocznie nie jest jeszcze ten moment, może coś mi się w życiu szykuje, jakaś super perspektywa pracy czy cokolwiek innego, dlatego tam ktoś na górze tym brzdącem jeszcze mnie nie obdarza. Choć mam coraz większe wątpliwości co do tego, czy dzieciątko kiedykolwiek mieć będę, bo przy moich problemach z siuśką może to być nie wskazane (jeśli np nadal będę się bujać z tymi infekcjami, co chwile antybiotyki i inne cuda, w dodatku nie wiadomo ile chodziłam z infekcją nie leczoną, bo na zwykłym badaniu moczu nic nie wykazywało, dopiero przy posiewie, który robiłam po mega wielkim bólu nerek, więc nie wiadomo, czy to dziecko mieć kiedyś w ogóle będę), ale staram się jak najmniej o tym myśleć. Na pewno wszystko po coś się dzieje I na pewno wszystko się dobrze ułoży
kochana moja przyjaciólka, mama 2 ślicznych dziewczynek-jest w moim wieku- a również poł młodości boryka się z infekcjami picki i ma caly czas bakterie a pod okiem dobrego lekarza pozwolono jej zajsc w ciaze i urodzic dzidziusie obie córunie ma zdrowe|
także nie martw się tylko działaj

(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-09-18 o 22:12
Stary 2012-09-18, 22:17   #2411
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
kochana moja przyjaciólka, mama 2 ślicznych dziewczynek-jest w moim wieku- a również poł młodości boryka się z infekcjami picki i ma caly czas bakterie a pod okiem dobrego lekarza pozwolono jej zajsc w ciaze i urodzic dzidziusie obie córunie ma zdrowe|
Dziękuję Ci, podniosłaś mnie na duchu ! Moja lekarka poradziła mi, żeby na jakiś czas sobie odpuścić, bo tak na prawdę nie wiadomo do końca dlaczego ciągle te infekcje i bakterie do mnie wracają.. Ciągle mi zmieniają antybiotyk, bo pomoże na jakąś bakterie, ale nie działa na inną i tak w kółko.. Jeden antybiotyk skończę, zaczynam drugi ech.. Więc na razie odpuściliśmy, choć tak wam zazdroszczę tych emocji w związku z (nie)czekaniem na okres
Stary 2012-09-18, 22:22   #2412
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci, podniosłaś mnie na duchu ! Moja lekarka poradziła mi, żeby na jakiś czas sobie odpuścić, bo tak na prawdę nie wiadomo do końca dlaczego ciągle te infekcje i bakterie do mnie wracają.. Ciągle mi zmieniają antybiotyk, bo pomoże na jakąś bakterie, ale nie działa na inną i tak w kółko.. Jeden antybiotyk skończę, zaczynam drugi ech.. Więc na razie odpuściliśmy, choć tak wam zazdroszczę tych emocji w związku z (nie)czekaniem na okres
a nie możesz zrobić sobie jakiś szczególowych badań na te bakteryje? bo może masz tak jak moja przyjaciółka, że one w Tobie są i zawsze już będa i trzeba je zaleczać?
Ja tam od następnego miesiąca dopiero zaczne przeżywać te emocje

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 22:27   #2413
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
a nie możesz zrobić sobie jakiś szczególowych badań na te bakteryje? bo może masz tak jak moja przyjaciółka, że one w Tobie są i zawsze już będa i trzeba je zaleczać?
Ja tam od następnego miesiąca dopiero zaczne przeżywać te emocje
Chętnie bym zrobiła takie badania, tylko nie wiem jakie? Koleżanka mówiła mi, żebym poszła koniecznie jeszcze raz na usg pęcherza (miałam robione - wszystko ok, nerki też), ona miała podobne objawy co ja i dopiero po którymś usg wyszło, że ma coś z cewką moczową, przez to część moczu jakby cofała się z powrotem i dlatego ciągle miała jakieś bakterie.
Na razie jestem na antybiotyku (kończę już), posiew na lekach zawsze mi wychodzi w miarę ok, jak tylko odstawię tabletki to od razu łapię jakąś bakterię..
Stary 2012-09-19, 07:03   #2414
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie bym zrobiła takie badania, tylko nie wiem jakie? Koleżanka mówiła mi, żebym poszła koniecznie jeszcze raz na usg pęcherza (miałam robione - wszystko ok, nerki też), ona miała podobne objawy co ja i dopiero po którymś usg wyszło, że ma coś z cewką moczową, przez to część moczu jakby cofała się z powrotem i dlatego ciągle miała jakieś bakterie.
Na razie jestem na antybiotyku (kończę już), posiew na lekach zawsze mi wychodzi w miarę ok, jak tylko odstawię tabletki to od razu łapię jakąś bakterię..
A jakiś wymaz z pochwy ci robili? Bo takie leczenie na ślepo jest wg mnie bez sensu, a bakterie tylko uodparniają się na te antybiotyki....

Wytrzymałam i nie zatestowałam Ja kurczę taka niecierpliwa jestem że szok... Testów mam w domu cały arsenał bo kiedyś na allegro kupiłam (ok 10szt ) ale zdecydowałam że jutro zatestuję bo idę do zębologa, a on często mi rtg na miejscu robi, także może będę wiedziała jutro na czym stoję... Ale jakoś nie czuję się ani na okres ani na fasolkę...
Stary 2012-09-19, 07:14   #2415
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A jakiś wymaz z pochwy ci robili? Bo takie leczenie na ślepo jest wg mnie bez sensu, a bakterie tylko uodparniają się na te antybiotyki....

Wytrzymałam i nie zatestowałam Ja kurczę taka niecierpliwa jestem że szok... Testów mam w domu cały arsenał bo kiedyś na allegro kupiłam (ok 10szt ) ale zdecydowałam że jutro zatestuję bo idę do zębologa, a on często mi rtg na miejscu robi, także może będę wiedziała jutro na czym stoję... Ale jakoś nie czuję się ani na okres ani na fasolkę...
No i dobrze że wytrzymałaś gratulacje dla Ciebie

Ja też jutro testuję to jest nas już dwie trzymam kciuki za Twoje II kreseczki
A mnie od samego rana brzuch boli tak małopowato lekko więc nie wiem czy cos z tego będzie czy nie eh zobaczymy jutro
Nadrobiłam Was na szczęscie a dziś przede mna pranie i sprzątanie
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:57   #2416
Luna0
Zakorzenienie

Cześć piękniutkie
Ja to może nie udzielam się najczęściej za to moje posty są bardzo długaśne, wole raz a porządnie

Byłam wczoraj u siostry z płytą i tego siusiaka widać, wystaje i stoi mu normalnie chyba nie ma opcji zeby to wargi były, takie długie
zaraz ide do mamy bo wczoraj nie mogła przyjść a bardzo chce brzdąca zobaczyć potem porobie zdjęcia i same zobaczycie co między norgami piszczy

martwi mnie ten mięśniak, bo widać że dziecko przez niego ma mało miejsca czuje sie jak jakaś wyrodna matka bo mu w moim brzuchu niewygodnie chyba takie pierwsze odczucia macierzyńskie
i zastanawiam się czy sprawdzić na necie czy nie, bo moge się zestresować lub własnie uspokoić bo podobno dużo dziewczyn je ma...

a jednak
http://fajnamama.pl/miesniaki-w-ciazy/ to mnie torche zdołowało, ale na forach dziewczyny pisza że mialy i nawet nie wiedziały ze to coś groźnego, wchłoneły się i tyle Nie będę się przejmować tym bardziej że nawet nie wiadomo czy to mięśniak.. pewnie się dowiem w środe u gina

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie jeszcze, tylko te mdłości wzbudziły moje podejrzenia ... i nadzieję
Mdłości z reguły pojawiają się ok 6-8tc ale różnie to bywa

Cytat:
Dziewczyny, kosmos.
Jestem na dobrej drodze, by zostać mamą wieloraczków
Wyhodowałam 5 pęcherzyków, z czego jeden ma 27 mm, trzy po 23-24 mm i jeden 15.
Chyba będzie ban na staranka w tym cyklu, aczkolwiek jeśli pękną dziś/jutro to poranne starania mogą odnieść skutek pozytywny ..
Z drugiej strony gin mnie uspakaja, że na pewno nie pękną wszystkie ... (no fakt, ten 15 mm ma małe szanse
Masakra!
Jaki kosmos
Przeciez wszystkie i tak nie pękną! A przynajmniej szansa na dzidzie jest! Jak Cie zaraz kopne...
i żadnego bana, przytulać sie!

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie baby, bo ją uduszę
Po to żeś się stymulowała żeby się pukać ze skutkiem ubocznym ( czyt. ciążą - przyp. red.) Teraz bardzo "mądrze" będzie się NIE pukać ...
Jak matkę kocham pojadę do tego miasta UĆ i spiore dupsko!
dobrze, że ziółka sobie zalałam... ussaaa
no to bydzie tradżedyja!!!
kopsniesz mi tu na śląsk nadwyżki produkcyjne i będzie gites.
hahahaha

Cytat:
Kurcze dziewczyny zonk. dziś patrzyłam na mieszkania i znalazłam dwupokojowe, odświeżone i zadbane, blisko mojej uczelni i blisko pracy, mnóstwo połączeń komunikacji miejskiej za - uwaga - 1000zł za miesiąc ze wszystkim ! No i rozkmina, bo szczerze mówiąc z Tż planowaliśmy wyprowadzkę po Nowym Roku, ale boje się, że później taka okazja się nie trafi.. Jak myślicie? Pomocy !
Nie zastanawiaj się tylko idź i zobacz. Ja w małym mieście płace 1000 zł a szału nie ma... wszystko się tu psuje

Cytat:
Dowiedziałam się - ze wszystkim wyjdzie maksymalnie tysiak, nie ma piecyka typu 'grzybek', że trzeba węglem opalać czy drewnem (chociaż dla mnie to żaden problem, doświadczenie mam jeśli chodzi o tę kwestię, u moich rodziców tak jest) W dodatku podejrzałam gościa na facebooku i goldenline Na krętacza nie wygląda. Poza tym przede wszystkim jest tam tani czynsz - 150zł, dlatego tak tanio wychodzi, bo on dla siebie bierze tyle co wszędzie, tylko, że w blokach masz ten czynsz do spółdzielni w granicach 300-500zł.
My tez mieścimy sie w 1000zl własnie dlatego ze bezczynszowe i tylko książeczka/czynsz 150 zł

Cytat:
Kochana jak masz luteine za dupka to ok, ale wiesz że nie możesz przerwać i tego i tego jakby Ci zabrakło luteiny to normalnie do internisty szoruj

Cytat:
Ja całą młodość się użerałam... jeszcze mam blizny pomiędzy nogami po tych infekcjach, mnóstwo bólu... kasy i lekarstw, potem jeszcze miałam paciorkowca no masakra. A bez problemu zaszłam w pierwszą i drugą ciąże do tej pory mam jakies bakterie ale ja tak poprostu mam

Cytat:
Przede wszystkim posiew i cytologia To badanie Ci wszystko powie, jakie infekcje i jakie leki, USG Ci tego nie powie

Cytat:
Ja tez kupowałam na allegro i robiłam codziennie wiec tym bardziej WOW ze się powstrzymałaś, trzymam kciuki za jutro!!

Cytat:
A mnie od samego rana brzuch boli tak małopowato lekko więc nie wiem czy cos z tego będzie czy nie eh zobaczymy jutro
Monini spełnij moją prośbę i pokaż mi jutro II kreseczki tak ładnie proszę

Mokka którego miałaś to usg 3d? Bo chce znaleść to Twoje zdjęcie z siusiakiem, skoro Tobie powiedział że to prawdopodobnie chłopak to mój też chyba będzie bo z tego co pamiętam to podobne siusiaki

Kocurku nie zacytowało mi jak zawsze.. przyzierność 1,6mm więc jak najbardziej ok a Ty jedź i wracaj z fasolą, fajnie bo akurat wrócisz na test

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-19 o 08:47
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:37   #2417
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj zwlekłam się z łóżka w sumie bez większego problemu, wyspana powinnam być chociaż dwa razy wstawałam to się już męczące robi i nudne do @ trzy dni a ja nie czuje nic. Żadnego bólu na @ jedynie jak wstałam to zastanowiły mnie moje cyce nie są powiększone a szkoda ale lewy boli chyba pierwszy raz w życiu najgorzej sutek mam tego guzka na nim nie wiem jak to nazwać taki bąbel i tak jakby w sutkach zrobiły mi się dziurki to też pierwszy raz widzę. Mierzyłam dziś temp zanim wstałam i 36,6 w sumie nie powinnam się dziwić jestem typem człowieka co gorączkę miał raz w życiu i od razu 40 stopni. Normalnie nie mam nigdy. osłabiona jestem ciągle, na leżąco postanowiłam szyjkę sprawdzić ledwo jej dotknęłam i wydaje się być miękka. Osłabiona jestem jak po całodziennym dniu pracy a na kurs dopiero po południu idę, co się dzieje Przeziębiona jestem na pewno trochę mnie kaszel poddusza i z rana mam katar ale to tylko z rana. Biorę witaminy i nic z tego. Dzisiaj kolejny ciężki dzień się zapowiada. Niech już będzie ta sobota niech już nawet ta @ przyjdzie żebym tylko miała spokój ze sobą. Wczoraj jak leżeliśmy już w łóżku to mówię mojemu że chce mi się ryczeć autentycznie ciągle chce mi się ryczeć mimo że tego nie robię to tak się czuje jak bym już miała mokre oczy, a on mówi że pewnie w ciąży jestem jak mam takie humory a ja od razu że nie że to przed @. Masakra jakaś.

Sorki że ja tak ciągle tylko o sobie ot taka egoistka ze mnie. Czytam was wszystkie nawet jak nie piszę i kibicuje wam bardzo. Cieszę się jak zachodzicie jak opisujecie swoje objawy i jak pokazujecie dzieciaczki.
Stary 2012-09-19, 08:56   #2418
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry

Cytat:
Ja pomogę! JA! JA!

To jeszcze poproszę dla czworaczków dożywotni zestaw
(no co, jak dają trza naciągać )

Heeh , widzę, że mi nie odpuścicie
W sumie i tak po ptokach, tempka zaczyna iść w górę, pewnie co nieco popękało i nawet poprawiać nie trzeba będzie, bo się wstrzeliliśmy akurat
Teraz trzymajta kciuki za twixy
Stary 2012-09-19, 09:18   #2419
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj zwlekłam się z łóżka w sumie bez większego problemu, wyspana powinnam być chociaż dwa razy wstawałam to się już męczące robi i nudne do @ trzy dni a ja nie czuje nic. Żadnego bólu na @ jedynie jak wstałam to zastanowiły mnie moje cyce nie są powiększone a szkoda ale lewy boli chyba pierwszy raz w życiu najgorzej sutek mam tego guzka na nim nie wiem jak to nazwać taki bąbel i tak jakby w sutkach zrobiły mi się dziurki to też pierwszy raz widzę. Mierzyłam dziś temp zanim wstałam i 36,6 w sumie nie powinnam się dziwić jestem typem człowieka co gorączkę miał raz w życiu i od razu 40 stopni. Normalnie nie mam nigdy. osłabiona jestem ciągle, na leżąco postanowiłam szyjkę sprawdzić ledwo jej dotknęłam i wydaje się być miękka. Osłabiona jestem jak po całodziennym dniu pracy a na kurs dopiero po południu idę, co się dzieje Przeziębiona jestem na pewno trochę mnie kaszel poddusza i z rana mam katar ale to tylko z rana. Biorę witaminy i nic z tego. Dzisiaj kolejny ciężki dzień się zapowiada. Niech już będzie ta sobota niech już nawet ta @ przyjdzie żebym tylko miała spokój ze sobą. Wczoraj jak leżeliśmy już w łóżku to mówię mojemu że chce mi się ryczeć autentycznie ciągle chce mi się ryczeć mimo że tego nie robię to tak się czuje jak bym już miała mokre oczy, a on mówi że pewnie w ciąży jestem jak mam takie humory a ja od razu że nie że to przed @. Masakra jakaś.

Sorki że ja tak ciągle tylko o sobie ot taka egoistka ze mnie. Czytam was wszystkie nawet jak nie piszę i kibicuje wam bardzo. Cieszę się jak zachodzicie jak opisujecie swoje objawy i jak pokazujecie dzieciaczki.
kurcze, Anteria, z tym guzkiem to do lekarza powinnaś iść, bo z Twojego opisu nie najlepiej to wygląda. Ja przy tak kiepskim samopoczuciu i humorach już bym pewnie testa zrobiła... Szynkę najlepiej sprawdzić w kucki i przed @ powinna być twarda a w ciąży twarda ale taka na powierzchni rozpulchniona - przynajmniej ja taką miałam.
Trzymaj się kochana!
Lunka dawaj zdjęcie sisiorka!
U mnie 18 dc, praktycznie nic się nie dzieje. Czasami zakłuje, czasami zaboli i to wsio. Testa zasikam za tydzień.
ps. Maru ja Twoje dzieciaki mogę brać co drugie święta i na 2 tyg w wakacje dodać do tego gacie, staniki i skarpetki od ameliar to pomoc masz jak ta lala!
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-09-19, 09:26   #2420
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Dzielna dziewczynka

Cytat:
No i dobrze że wytrzymałaś gratulacje dla Ciebie

No to jutro chcę widzieć piękne II kreski

Cytat:
Dzień dobry

W sumie i tak po ptokach, tempka zaczyna iść w górę, pewnie co nieco popękało i nawet poprawiać nie trzeba będzie, bo się wstrzeliliśmy akurat
Kurcze Maru ja to Ci z całego serducha życzę,aby chociaż jeden maluszek u Ciebie zagościł! A już 2 to wogóle było by przecudnie
No a przy tylu jajeczkach chyba nie ma opcji by nic nie było

Lunka super wieści. Trzymam mocno kciuki za tego siusiaka, ale wiesz... pewne to raczej dopiero będzie na połówkowym usg
Wiem,że tego bardzo pragniesz i mam nadzieję,że będzie to chłopczyk. Czytałam jednak,że w tak wczesnym stadium jak się organy wykształcają u maluszków to u dziewczynek właśnie jest taki długi dzyndzelek , przypominający siusiaka, a który później się wchłania i zostaje łechtaczką
Także,postaraj się jeszcze przez pare tygodni wytrzymać do połówkowego na potwierdzenie.
OCZYWIŚCIE ŚCISKAM CIĘ MOCNO,NIE ODBIERZ MNIE JAKOŚ ŹLE I STRASZNIE LICZĘ,ŻE JEDNAK SIUSIAK SIUSIAKIEM ZOSTANIE

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
kurcze, Anteria, z tym guzkiem to do lekarza powinnaś iść, bo z Twojego opisu nie najlepiej to wygląda. Ja przy tak kiepskim samopoczuciu i humorach już bym pewnie testa zrobiła... Szynkę najlepiej sprawdzić w kucki i przed @ powinna być twarda a w ciąży twarda ale taka na powierzchni rozpulchniona - przynajmniej ja taką miałam.
Trzymaj się kochana!
Lunka dawaj zdjęcie sisiorka!
U mnie 18 dc, praktycznie nic się nie dzieje. Czasami zakłuje, czasami zaboli i to wsio. Testa zasikam za tydzień.
ps. Maru ja Twoje dzieciaki mogę brać co drugie święta i na 2 tyg w wakacje dodać do tego gacie, staniki i skarpetki od ameliar to pomoc masz jak ta lala!
Hejka u mnie 19dc i też mam tak samo jak Ty. Czasami coś zakłuje, czasami zaboli. Cycki narazie nie bolą,jak zawsze przed @.. I ogólnie NIC nie czuję
A raczej czuję,że nic z tego nie będzie...
To widać razem testujemy

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-19, 09:30   #2421
Kejthx
Zadomowienie

Hej, hej dziewczynki!
Chciałam tylko się przywitac, powiedzieć, że żyje, ale ledwie, bo mam grypę a musze pracować (do tego wyjazdy ) Także, jak nawet wracam do domu, to padam na pysk
Gratuluje mamuśkom, pocieszam zmartiwone! Głowki do góry, piersi do przodu, tyłki na poduszki i nogi w górze
Trzymajcie się kochane!
Stary 2012-09-19, 09:34   #2422
ameliar
Zadomowienie

Dzień dobry Babeczki

Cytat:
Dzień dobry

ale jak będą chlopaki to po co im staniki?
spoko premiowanie zaczynamy od bliźniaków

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 10:05   #2423
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej, hej dziewczynki!
Chciałam tylko się przywitac, powiedzieć, że żyje, ale ledwie, bo mam grypę a musze pracować (do tego wyjazdy ) Także, jak nawet wracam do domu, to padam na pysk
Gratuluje mamuśkom, pocieszam zmartiwone! Głowki do góry, piersi do przodu, tyłki na poduszki i nogi w górze
Trzymajcie się kochane!
Hej kochana. Ale Ciebie męczą w tej pracy naprawde

Laseczki kochane mam do Was wszystkich takie ogólne pytanko. Wiem,że macie swój Klub...Żeby nie było zgłosiłam swoją chęć udziału w nim. Wiem od Lunci,że muszę poczekać na przyjęcie i ok rozumiem w pełni

Ale właśnie moje pytanko jest jak długo? Czy to jest od czegoś zależne? Nie wiem trzeba być na naszym forum jakiś określony czas? a może zależne od ilości postów i jak często się udzielam??
Wiecie leci mi tu dopiero 2 miesiąc z Wami, postów natrzaskałam ostro hehe
Ale z czystej ciekawości pytam. Bo czytałam na innych wątkach,że wszędzie są inne zasady przyjmowania do K i jestem ciekawa jak jest u nas

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-19, 10:13   #2424
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej kochana. Ale Ciebie męczą w tej pracy naprawde

Laseczki kochane mam do Was wszystkich takie ogólne pytanko. Wiem,że macie swój Klub...Żeby nie było zgłosiłam swoją chęć udziału w nim. Wiem od Lunci,że muszę poczekać na przyjęcie i ok rozumiem w pełni

Ale właśnie moje pytanko jest jak długo? Czy to jest od czegoś zależne? Nie wiem trzeba być na naszym forum jakiś określony czas? a może zależne od ilości postów i jak często się udzielam??
Wiecie leci mi tu dopiero 2 miesiąc z Wami, postów natrzaskałam ostro hehe
Ale z czystej ciekawości pytam. Bo czytałam na innych wątkach,że wszędzie są inne zasady przyjmowania do K i jestem ciekawa jak jest u nas

Ja też chce ja też chce. Przyjmiecie mnie

Ej dziewczyny rąbnijcie mnie w ten głupi łeb bo nie wiem jak ja to zrobiłam i czemu tak Miałam na śniadanie zrobić sobie takie pieczone bułeczki u nas kupuje się gotowe wrzuca do piekarnika i po paru min wyciąga się je. Zapomniałam o nich i wszystkie idą do kosza bo są przypalone Myślę no świetnie nie mam co jeść ale zaraz myślę że została mi jeszcze jedna taka bułeczka ale już upieczona no to biorę ją wrzucam do mikrofalówki po chwili wyłączam mikrofale otwieram drzwiczki a tam zakurzone i pali mi się tez ta bułeczka Jak to możliwe nie ustawiłam na tak długo tego dobrze że się nie zapaliła i nie spaliła mi mieszkania. I tak o to tym sposobem nie mam już kompletnie nic na śniadanie. Dopiero przed kursem wyjdę szybciej i zjem coś na mieście bo nie mam już siły teraz wychodzić na zakupy Śmierdzi w całym mieszkaniu okna wy otwierałam a zimno na polu matko co się ze mną dzieje już nie mam do siebie sił. Nie rozumiem.
Stary 2012-09-19, 10:17   #2425
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chce ja też chce. Przyjmiecie mnie

Ej dziewczyny rąbnijcie mnie w ten głupi łeb bo nie wiem jak ja to zrobiłam i czemu tak Miałam na śniadanie zrobić sobie takie pieczone bułeczki u nas kupuje się gotowe wrzuca do piekarnika i po paru min wyciąga się je. Zapomniałam o nich i wszystkie idą do kosza bo są przypalone Myślę no świetnie nie mam co jeść ale zaraz myślę że została mi jeszcze jedna taka bułeczka ale już upieczona no to biorę ją wrzucam do mikrofalówki po chwili wyłączam mikrofale otwieram drzwiczki a tam zakurzone i pali mi się tez ta bułeczka Jak to możliwe nie ustawiłam na tak długo tego dobrze że się nie zapaliła i nie spaliła mi mieszkania. I tak o to tym sposobem nie mam już kompletnie nic na śniadanie. Dopiero przed kursem wyjdę szybciej i zjem coś na mieście bo nie mam już siły teraz wychodzić na zakupy Śmierdzi w całym mieszkaniu okna wy otwierałam a zimno na polu matko co się ze mną dzieje już nie mam do siebie sił. Nie rozumiem.

Czekamy na Twoje testowanie Wróżę Ci jak naszej Atence II kreski

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-19, 10:26   #2426
kwitka13
Zadomowienie

Dziewczyny zasady przyjęcia do klubu są proste:
- co mc nowe członkinie wplacają na konto 'starszyzny' datek dobrowolny ( min 50zł) aż uzbierają tzw wpisowe, które jest wykorzystywane w dowolny sposób przez w/w starszyznę.
- każde prezentowane w klubie zdjęcie musi zostać wychwalone przez Was pod niebiosa, ze szczególnym naciskiem na to jakie jesteśmy piękne i zgrabna, w ciagu 24 h od zamieszczenia pod groźbą kary pieniężnej lub batów (do wyboru, wiadomo, że czasami krucho z kasą ale starszyzna jest miłościwa i daje wybór). Szczegółowy regulamin wychwalania dostępny jest w K.
Myślę, że zasady są proste i przystępne

ps do 'starszyzny' : jak myślicie, nabiorą się?
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-09-19, 10:30   #2427
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny zasady przyjęcia do klubu są proste:
- co mc nowe członkinie wplacają na konto 'starszyzny' datek dobrowolny ( min 50zł) aż uzbierają tzw wpisowe, które jest wykorzystywane w dowolny sposób przez w/w starszyznę.
- każde prezentowane w klubie zdjęcie musi zostać wychwalone przez Was pod niebiosa, ze szczególnym naciskiem na to jakie jesteśmy piękne i zgrabna, w ciagu 24 h od zamieszczenia pod groźbą kary pieniężnej lub batów (do wyboru, wiadomo, że czasami krucho z kasą ale starszyzna jest miłościwa i daje wybór). Szczegółowy regulamin wychwalania dostępny jest w K.
Myślę, że zasady są proste i przystępne

ps do 'starszyzny' : jak myślicie, nabiorą się?
eee a chciałam napisać, że ja też chce:P ale chyba mi przeszło kasa jak kasa, ale jestem nieodporna na ból (szczególnie te baty mnie martwią:P)
no i hallooo:P ładniejszej i mądrzejszej niż ja nie ma więc jak mam chwalić starszyzne?:P nie mogę działać w sprzecznosci z własną naturą

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Czekamy na Twoje testowanie Wróżę Ci jak naszej Atence II kreski
mi też się coś wydaje, że tu będą dwie krechy i już się nie mogę doczekać

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 10:34   #2428
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cześć Dziewczyny
Trochę mnie tu nie było,bo jak już raz się wezmę do przeczytania tego wszystkiego to nie daję rady odpisać bo za dużo tego
Luna: bardzo się cieszę że z dzidziem wszystko okej też bym chciała chłopczyka A w którym ty jesteś tygodniu?
Maru: wiem że po czasie piszę ale ja też bym działała.Bliźniaki fajna sprawa,szast-prast i masz spokój do końca życiaW razie czego ja byłam opiekunką do dzieci możesz mi podesłać jednego się zaopiekuję

Jak tam się czują mamuśki?Mokka widziałam że miałaś jakieś plamienia-brudzenia.Mam nadzieję że wszystko tak okej

Trzymam kciuki za wszystkie testujące
Pokazywać pozytywne testy ale już!

P.S. Kwitka :ja się już nabrałam... i tak czytam,kurde 50 dych ? zdjęcia ...?

A tak poważnie ja też chcę do klubu

Edytowane przez mooonis17
Czas edycji: 2012-09-19 o 10:37
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:37   #2429
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
eee a chciałam napisać, że ja też chce:P ale chyba mi przeszło kasa jak kasa, ale jestem nieodporna na ból (szczególnie te baty mnie martwią:P)
no i hallooo:P ładniejszej i mądrzejszej niż ja nie ma więc jak mam chwalić starszyzne?:P nie mogę działać w sprzecznosci z własną naturą

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

mi też się coś wydaje, że tu będą dwie krechy i już się nie mogę doczekać
no wiesz....jak to się mówi "albo rybka albo pipka" albo VIP Club albo samouwielbienie na pocieszenie mogę tylko dodać, że po każdych batach następuje rytualne zachlanie ryja , wiec bólu nie czuć tak bardzo
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-09-19 o 10:40
Stary 2012-09-19, 10:38   #2430
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziękuję dziewczyny że tak myślicie ale ja jakoś nie jestem przekonana. Do @ jeszcze trzy dni korci mnie żeby kupić test no ale nie wiem sama, za wcześnie jeszcze. Chociaż wczoraj sądziłam że @ zawita wcześniej to teraz cisza chyba przed burzą. A to coś co mi urosło na sutku sama nie wiem to nie jest taki typowy guzek to jest coś jak pęcherzyk tylko w kolorze sutka. Ogólnie obsyfiło mnie tak jak na @ więc raczej nic z tego nie wyjdzie zresztą jak miałam owulacje to nie było bzykanka i jakoś się nie nastawiłam w ogóle w tym cyklu. Wkurza mnie tylko ten sutek że tak kuje mnie. Chyba jak będę w Polsce to się do lekarza wybiorę, zobaczymy czy mi coś powie. Kurcze nie mam na nic siły a jeszcze godzina do wyjścia dla mnie to jak bym musiała za pięć min wychodzić masakra... I dowiem się czy mogę liczyć na urlop i co muszę zrobić aby go dostać...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości